Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty: Za čo som bol odsúdený ?

24

Dnes sme do redakcie dostali mail, na úvod ktorého si objasnime, čoho sa jeho obsah vlastne týka:

Už niekoľko dní noviny inofrmujú o zozname  plemien psov, pri ktorých má byť sprísnený chov ba dokonca chov zakázaný. Internetové stránky sú zaplnené diskusnými príspevkami, ktoré sú proti tomuto nezmyslenému zákonu. Vyjadrujú sa nielen majitelia psov, ale aj veterinári a odborníci. Veď nebezpečný môže byť len jedinec, nie plemeno ako celok.  Okolité štáty neveriacky krútia hlavou nad takýmto zákonom.  Pod petíciu proti tomuto zákonu sa podpísali tisícky ľudí, no vláda petíciu odignorovala.

Iniciatíva JEDEN METER plánuje pochod, ktorý sa bude konať v Bratislave dňa 06.11.2012, začne o 16:00 na Zámockej ulici pred budovou NRSR. Pochod sa bude ťiahnuť celým Starým Mestom a skončí sa na Hviezdoslavovom námesti,kde vyvrcholí koncertom interpretov a vyhodnotením prečo sme sa zišli. Nad pochodom prevezme záštitu aj starostka Starého mesta Táňa Rosová. Môžete sa tešiť na moderátorov Rádia Europy2 Michala Saba a Matúša Krnčoka a umelcov ako Majk Spirit špeciálane aj s celou H16, Zdenka Predna, DNA s kapelou a Suverena.”

Teraz už spomínaný mail. ktorý nám poslala pani Ivana D. - chovateľská stanica Barasco. Veď kto iný by sa vedel kompetentnejšie k danej problematike vyjadriť ako dlhoročná chovateľka psov :

Pár mojich slov k nezmyselnému návrhu zákona,ktorý zakazuje alebo obmedzuje chov a držanie plemien.Som dlhoročná chovateľka plemena bordeauxská doga,ktorá akoby zázrakom ešte na zoznam nepribudla.Do zoznamu sú zaradené tieto plemená -

nežiadúce:pitbul,bandog,so sprísneným držaním:stredoázijský ovčiak,kaukazský ovčiak,juhoruský ovčiak,americký stafordšírsky teriér,šarplaninec,tornjak,brazilska fila,tosa inu,kangal,americký buldog,boerboel,moskovský strážny pes,argentínska doga,rotvajler,rhodézsky ridgeback,nemeský ovčiak,československý ovčiak,doberman,bulteriér,kanárska doga,čierny ruský teriér,thajský ridgeback,bulteriér,boxer,čuvač.

Pri niektorých plemenách človeku musí rozum zastať,veď videli ste už navoľno pobehovat anatola,alebo kangala,tornjaka či moskováka?Poviem vám prečo...preto,lebo na Slovensku buď nie sú alebo možno 1-2kusy.Takisto aj ostatné plemená sú zastúpené vo veľmi nízkom počte,a pri prezeraní štatistík sa jednalo o napadnutie
človeka psíkmi bez preukazu povôdu,možno aj kríženčekom tuláčikom.Psi zo zoznamu sú registrované a riadne vedené klubmi, ktoré ich zastrešujú a nepodieľajú sa na štatistikách útokov .To čo tento zákon ukladá o veterinárnej starostlivosti či o vyhovujúcich podmienkach k chovu už dnes u týchto čistokrvných jedincov dávno funguje a do chovu sa nedostávajú žiadne jedince s nevyrovnanou povahou , na rozdiel od krížencov, o ktorých nemá nik žiaden prehľad a teda ani možnosť kontroly, ktorú tento zlepenec ukladá.

Šteniatka všetkých uvedených plemien sú pomerne drahé,musia byť registrované v kluboch,zúčastňujú sa výstav.Na výstave musí psík rozhodcovi ukázať zuby,zvládnuť
výstavný postoj a agresívne psi sú z kruhu vylúčené a majú problém takisto pri bonitácii.Tietojedince sú z chovu vylúčené,preto sa majitelia od malička snažia dať šteniatku dostatok lásky,aby toto všetko zvládlo a výcvik,ktorým sa zákon oháňa majú často v dospelosti už zvládnutý.Napríklad bordeauxská doga,keď mám hovoriť za plemeno,ktoré dokonale poznám,má už v sebe geneticky dané,že zvládne základné povely a poslušnosť akoby samozrejme,bez nutnosti chodiť na výcvik.

Je mi ľúto chovateľov tých plemien,ktorých dali na zoznam,že sú tam uvedení,pretože všetky plemená stretávam na výstavách,a teraz ich dlhoročné úsilie šľachtiť a robiť pre slovenský chov naozaj obetavú prácu,tak to vyjde nazmar....

Naozaj iba psi sú nebezpečné pre ľudí? Naozaj bolo toľko smrteľných a krvilačných útokov,aby sme takto rasisticky plemená označili?Mńa pohrýzla tri krát susedkina čivava,noha ma bolela mesiac,prečo na zozname nie je????Molosy nie sú agresívne,zas sa vrátim k mojim slintoškom,bez príčiny nenapadnú človeka,a ak niekedy v minulosti boli používané na zadržiavanie otrokov,tak nesmeli im ublížiť,iba zadržať...

Pokiaľ chceme ľudské plemeno čo najviac ochrániť,vypnime si v domoch elektriku,veľa ľudí už zabila,nechoďme na dovolenky k moru,utopilo sa nás desiatky vlastnou nerozvážnosťou,necestujme autom,veď D1 je sakra nebezpečná,iba leštime autá v garáži,prosím necestujte vlakom,minule sa vykoľajili a samozrejme nelietajte!!!!Viete dosť lietadiel už padlo...a prestaňte piť alkohol,veľa ľudí sa ním otrávilo nedávno!

Samozrejme všetko myslím viac menej zo srandy,je to nereálne. Reálne si môžeme pomôct navzájom tak,že aj keď naše plemeno nie je na zozname,poďme podporiť psíčkarov v boji proti nezmyselnému a nič riešiacemu zákonu v utorok -6.11.2012 o 16:00 na Zamockej ulici pred budovou NRSR. Dúfam,že sa stretneme v hojnom počte.

 

Bližšie informácie o pochode nájdete na facebooku https://www.facebook.com/events/122128224606911/?fref=ts  ( aj zdroj ilustračnej fotografie )


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Prophecy | 05-11-2012 12:08:25
Nebuďme psími rasistami
http://www.peticie.com/proti
Prophecy | 05-11-2012 12:06:20
Omyl vážený.
Účelom tohoto zákona je zkasírovať psíčkarov čo sa starajú o svojich psov /majetok/.
Ten nejaký asociál čo si zadováži pitbulla či rotvajlera bez PP a jemu jedno či pes má čo žrať či má búdu, či je očkovaný a nahlásený na meste, tak ten toho psa veľmi rýchlo odhodí. Tu ide čisto iba o vytvorenie nových daní a poplatkov pre nás psíčkarov.
Čo myslíte čo spravia mestá keď tento zákon prejde?
Okamžite začnú vyberať nové dane za NEBEZPEČNÉ plemená psov.
Tento zákon nič nerieši, bude iba veľmi veľa vyhodených psov po vonku, to bude lepšie?
Iba ďalšia sprostosť z dielne debilov....
anonym | 03-11-2012 21:45:39
Tvrdíte, že treba tvrdo a nekompromisne postihovať majiteľov psov, ktorí dôkladne nezabezpečia priestory , v ktorých sa ich nezvládnute šelmy pohybujú. Súhlasím, ale vtedy už spravidla je neskoro, lebo v kaluži krvi leží obeť psieho útoku. Následný postih majiteľa psa situáciu už späť nevráti a nevráti ani obeti život. Preto je účelom tohto zákona zabrániť tomuto skôr ako nejaký šialený pes vybehne na ulicu. A vôbec, ak sa ľudia venujú svojmu psovi tak kvalitne, že sa ich pes dokáže ovládať, tak komu to vlastne vadí?
J. Repovsky | 03-11-2012 18:07:12
Rad by som v strucnosti reagoval na nezmyselny zakon...resp. jeho novelu. Som chovatelom spanielskych mastinov uz viac ako 6 rokov. Za celu dobu, co sa aktivne venujem chovu tychto nadhernych molossov som sa nestretol s agresivnou reakciou nielen u tohoto plemena, ale vseobecne u vacsiny tych vacsich plemien. Nakolko chodievame aktivne na vystavy, neraz som sa stretol aj s chovatelmi tych mensich az miniaturnych plemien a musim priznat, ze ich podstatne slabsia nervova sustava je pricinou ich nervozneho spravania. Ale nie je mojim cielom posudzovat a rozpisovat sa tu o malych plemenach typu york, civava, ratlik ... a pod. Vratim sa k novele zakona. Uz v skole sme sa ucili, " ze aky pan,taky pes. Myslim, ze to hovori za vsetko a ani 100 podobnych noviel ma nepresvedci, ze treba trestat takouto diskriminaciou psy. Nie, netreba nam ziadne zoznamy, ale treba tvrdo a nekompromisne postihovat majitelov psov, ktori dokladne nezabezpecia priestory , v ktorych sa ich nezvladnute selmy pohybuju. Rovnako , ako je potrebne postihovat mnozitelov, pre ktorych je suka len vyrobny a pracovny prostriedok a nastroj na zvysovanie svojho zisku. V Tu vidim medzery legislativy. Nie v tom, aby sme vytvarali akesi zoznamy neziaducich plemien. Toto nie je cesta , ktorou by sme sa mali uberat. Osobne by som velmi rad videl a spoznal tvorcov tohoto paskvilu, ktory sa ide schvalit v NRSR. Myslim si, ze tak ako niekto chce "chranit" narod pred psami roznych plemien, takisto si v dnesnej dobe aj narod zasluzi byt prostrednictvom zakona "chraneny" pred blbostou ministerskych uradnikov, vlady a prezidenta .
york čivava | 03-11-2012 12:03:36
a to mi chcete povedať, že všetci majitelia tých malých plemien ich máte s PP???????????? pochybujem....takže aj proti tomuto by mal zákon bojovať, aby sa nemnožili stále psy, ktoré nepochádzajú z chovných staníc. k čomu je to dobré, ten psík nemá ani poriadne podmienky a fena je len ako rodiaci biznis...osobne si práve chcem zobrať z útulku 3 ročnú fenku bullteriéra...mám ju tam nechať, lebo je zapísané ako bojové plemeno? darmo mám skúsenosti a mám ešte dvoch iných psov, ktorý tiež do zoznamu patria. celé toto halo je postavené na hlavu!!! tam nech robia poriadky s cigánmi, to čo robí tá smradľavá háveď z cukrovarskej a iných lokalít už nemá obdoby!!! za psa je zodpovedný človek a za cigáňa kto? my všetci? lebo na nich platíme a sme sprostí že nejdeme proti nim bojovať do ulíc!!!!! Asi by mal byť aj riadený chov cigáňov...odbočila som síce od témy, ale musím s Miškou súhlasiť, malé plemená sú hrozne vyrývačné...ja ked idem s mojimi majú aj náhubky, vodítka, ostnáče na krku...a ten malý spratek často behá bez vodítka...lebo stará pani povie..jéééééj, ved je malýýý on nič neurobí, ale že vyrýva a môj ho šťuchne s náhubkom a ten malý spratek začne zavýjať a kvíliť a to už stará pani hučí, čo som urobila jej psíkovi....akože malo by sa aj na toto prihliadať, ked vodítko tak všetci...a tiež chcem poznamenať, že dotyčný, čo chodí po meste s tou retrieverkou, alebo labradorka či čo to je...často aj na križovatke ten pes behá, bez vodítka, obojka, len na ňu stále vyhukuje a pes si ide po druhej strane ulice. často ho je vidieť v okolí žel. stanice...prečo už aj toho niekto nerieši...podme všetci bez vodítok...skutočný psíčkar je ten, čo sa psovi aj venuje, trávi s nim čas a nie ho len zatvorí do koterca alebo do bytu, len mu hodí žrať a psík je zaostalí. ja osobne som absolvovala so svojimi psami základnú poslušnosť a viem, že šťastný psík je cvičený psík...lebo vie, že mu pre jeho poslušnosť viac dovolím, než keby bol len hlúpy a ja za nim na precádzke letela na konci vodítka, nedajhob len ho ohlasovala...tento zákon je ozaj pre tých, čo sa psovi nevenujú..zatvoria ho do firmy aby strážil, hodia mu sem-tam žrať a pes nepozná ani pohladenie, ani nič...iba "huškanie" aby dával pozor. na to by sa mal zákon zamerať, aby strážny psy boli vo firmách ako tak cvičený na základnú poslušnosť a nie pes, ktorého majú ľudia bežne v domácnosti....
pre mišku | 03-11-2012 11:05:34
Ak by bolo problémom iba to, že čivava šteká, tak by určite nikto nešiel pred NR SR protestovať. Uznajte, že samotné vyštekávanie je neškodné a nikoho neohrozuje na živote. Bavíme sa o útokoch psov a tu platí, že pohryznutie čivavou nikomu neublíži do takej miery, aby sa o tom hovorilo. Keď však zaútočí pes väčší je to iné kafé. A práve o tom je aj úprava tohto zákona. Ak by hrýzli iba malé neškodné plemená tak vám garantujem, že žiadny zákon by sme ani nepotrebovali. Tu však ide o útoky psov, ktoré sa často končia aj smrťou a nie o štekanie čivavy.
miška | 02-11-2012 22:47:22
Milý pán Peter Klokner,
nedá mi nezareagovať na Váš príspevok o neevidovaní v historiíí útok čivavy alebo yorka na človeka a na to ako slušný chovateľ týmto zákonom nebude trpieť... Veľmi sa týmto tvrdením mýlite, nakoľko jediný kto týmto zákonom bude trpieť je práve ten slušný a poctivý chovateľ. Tí ostatní tiež chovatelia veľmi radi z toho vyklučkujú, buď sa proste psa zbavia a zaobstarajú si nové plemeno, z ktorého časom vychovajú to isté, alebo budú pokračovať v chove doterajšieho plemena, len si v kritických "veciach" proste pomôžu inými prostriedkami a keďže žijeme v "demokratickej" krajine a krajine neobmedzených možností, tak je hádam každému z nás jasné, že za peniaze sa v dnešnej dobe aj ľady hýbu..
V druhom rade by som sa rada vyjadrila k tým čivavám a yorkom, nakoľko ja tieto malé plemená považujem za nanajvýš nevyrovnané psy čo sa týka povahy a myslím, že v tomto mi dá viacero ľudí za pravdu. Iba príklad uvediem, že moja bordina bez príčiny na psa ani človeka nezašteká nedajbože nevyštartuje, pri stretnutí s čivavou resp. yorkom sa mi toto stáva pravidelne aj na výstavach a ku stretu nedojde len vďaka vychovanosti veľkého psa na rozdiel od nevyrovnanej a podráždenej čivavy resp. ostatných miniplemien, kt. bez príčiny vyštekávajú na druhých psov. Neviem ako by sa páčilo majiteľovi týchto psov, keby som v danej chvíly na ňu pustila moju bordinu... Čo by sa stalo?? Hádam je to každému jásné, bordina by bola tá krvilačná beštia a čivavka by bola to utláčané chudatko, pritom by vlastne napadla mojho psa...
A tiež neviem odkedy sa delia psy na agresívnych a neagresívnych podľa velkosti... Hádam má čivka a york výsostné právo bez príčiny pokúsať človeka do nohy? ? ? Len za to že je malá ?? Toto sa nedá podľa Vás klasifikovať ako útok na človeka?? ?
No podľa mňa áno, beriem útok ako útok !!!!
Pokiaľ sa má prijať nejaký zákon, ktorý upravuje chov resp. držanie psov, tak nech platí pre každé plemeno rovnaký!!
A pokiaľ si to ešte stále niekto neuvedomil, tak pes je verný a pravdivý obraz svojho pána.....
Ivana D. | 02-11-2012 22:09:23
mám pocit že psi vyberali náhodným výberom,ten sa mi páči,ten nie....a že povahu plemien nepoznajú,to musí byt každému jasné...verím v zdravý rozum,a želám si,že ten zákon v tomto znení ako je neprejde...nech trestajú ludí za nezodpovedné správanie,nie psov,ktorí sú obrazom svojho pána...
Peter Klokner | 02-11-2012 22:06:43
Priznám sa že napriek snahe mi nie je vôbec jasná podstata protestu. Lebo...napríklad drvivá väčšina vodičov jazdí slušne a opatrne a napriek tomu sa necítia ohrození zákonom o cestnej premávke. Niekto má potrebu vlastniť auto ktoré jazdí 250/h aj keď je najvyššia povolená 130-ka.
A tak isto by sme mohli uvažovať napríklad aj o držiteľoch strelných zbraní a neviem kom ešte.
Myslím že podstatou prijímanej normy nie je upieranie práva chovateľom skôr naopak. Prečo by nemal mať pravidlá aj chov niektorých plemien psov? Ano aj čivava vie pohryznúť ale úprimne, ako argument je to hovadina. Iba ak by vás čivava alebo naši yorkšíri dokázali v amoku strhnúť a dohrýzť na smrť na zemi a to nehnevajte sa história nepozná.

Napriek tomu že sám som psíčkar, nemám zásadné výhrady k tomuto zákonu. Slušní a zodpovední chovatelia zmeny možno ani nepostrehnú a na hulvátov bude možné legislatívu použiť samozrejme za predpokladu že to nedopadne rovnako ako s uplatňovaním iných legislatívnych opatrení.

Mňa napríklad irituje, keď musím nosiť našik krpcov pod pazuchou lebo debil nemá vlčiaka alebo retrívra ani na vodítku keď už nie s košíkom. A nie je príjemné ani dotieravé vyskakovanie tak veľkého psa lebo jeho pán mu jednoducho nevie alebo nechce rozkázať. Takúto skúsenosť mám celé roky a nielen v Seredi ale skúste sa prejsť v hlohoveckej panskej záhrade a za jej bránou by sa vám pod petíciu nepodpísal nikto.

Skúsme sa na vec pozrieť viac objektívne aj s prihliadnutím na obete nezvládnutej výchovy našich miláčikov.
senior | 02-11-2012 21:56:12
Súhlasím s Romanom. Slovenská povaha bola vystihnutá vo filme Pacho ..."pán veľkomožný tu je bičík". Darmo pán minister je veľký odborník, rozumel hospodárstvu, tak prečo nie pôdohospodárstvu. A má aj poradcov, ktorí majú to isté tričko, len zatiaľ sedia na striedačke. Pani hovorkyňa hovorila o "odborníkoch a veterinároch", len zabudla povedať,že psov poznajú podľa Atlasu plemien psov.
JA--- | 02-11-2012 20:38:56
dalsia vec je, ze v tom bilborde sa bojuje proti diskriminacii, ale nie je mi zname, ze by psy mali nejake prava, takze nemozu byt ani diskriminovane...skratka ak chce stat obmedzit chov psov tak to urobi ci sa vam to paci alebo nie. tak ako su od EU dane kvoty na dobytok a hydinu v chovnych staniciach, tak sa mozu stanovit kvoty aj na psov :-P
FIGHTERS 1 TEAM | 02-11-2012 20:22:10
VYJADRENIE CHOVATELSKEJ STANICE FIGHTERS 1 TEAM NASA CHOVATELSKA STANICA SA ZAOBERA PLEMENOM AMERICKY BULDOG.PSOV SI CVICIM SAM TAKZE SA VYJADRIM AJ K VYCVIKU.ZNENIE ZAKONA NIC NERIESI.POSTIHNE IBA SLUSNYCH CHOVATELOV KTORY UZ AJ TAK SU DOST POD DOHLADOM.SPLNAME VSETKY VECI NAKOLKO SME AJ CLENMI KLUBU.KDE SME ZBONITOVALI A UCHOVNILI SUCKU.JE TAM SKUSKA POVAHY A AGRESIVNY ALEBO NEVYROVNANY JEDINEC DO CHOVU SA NEMA SANCU DOSTAT.PSI SA VYSTAVUJU VEREJNE TAKZE SA NIC ZATAJIT NEDA.VECSINA CHOVATELOV SA O SVOJE PSI STARA SOCIALIZUJE,VETERINARNE OSETRUJE,VYCVIK A VSETKO S TYM SPOJENE.KTORY TULACIK JE OCKOVANY????V NASOM MESTE JE KOPEC TULAVYCH PSOV,NEVYCHOVANE IZBOVE PLEMENA CEST VYNIMKAM.DENNE NAS NAPADAJU LUDIA VODITKA PO VECSINE NA MALICH PSOCH NEMAJU.VIAC KRAT SME BOLI MI NAPADNUTY.KTORY CLOVEK SA NECHA OD MENSIEHO CLOVEKA FACKAT????ZIADNY KAZDY MA NAROK SA BRANIT.POTOM SA OBRACAJU LUDIA NA MNA S OTAZKOU.MOJ PES MA AVERZIU NA PSA.PYTAM SA BOL SOCIALIZOVANY.PO VECSINE ANO ALE DENNE ICH NAPADAJU NEVYCHOVANE PSI A TAK NIEJE MOZNA ZMENA.KTORE DIETA KED HO DENNE BUDU MLATIT NEBUDE MAT AVERZIU????NIKDY SA NEDA SUDIT CELE PLEMENO.PROBLEMOVE JEDINCE SU PO VECSINE BEZ PP ROZNE MIESANCE.U NICH NIKTO NEROBI TEST POVAHY ANI NIC.SU LUDIA KTORYCH POZNAM A MAJU S WESTIKOM PLNU POSLUSNOST ZVLADNUTU PREC????LEBO MALI ZAUJEM.ZLEHO PSA SA DA UROBIT Z KAZDEHO.BEZ OHLADU NA PLEMENO.JA ROBOM PLNU SOCIALIZACIU PSA VSADE,SO PSAMI LUDMI,ZVIERATAMI.POSLUSNOST MAKAM DENNE.KOLKI ODSUDZUJU U PSOV OBRANY.ZE ROBIME SO PSOV BESTIE.MALOKTO VIE ZE OBRANY JE NAJLEPSIA FAZA DOKONALEJ SOCIALIZACIE,A VYBUDUJE U PSA SEBAVEDOMIE.NEBUDE SI POTREBOVAT ROBIT RESPEKT NA NIKOM TAKY PES.A MA ZVLADNUTE REAKCIE V ZATAZOVYCH SITUACIACH.CO VLASTNE RIESI U PSA ZE NEREAGUJE NA HOCIAKY RUCH.A NENAPADA KED SI ZAKASLETE.MA ZVLADNUTE SITUACIE TAKZE BEZDOVODNE NAPADNUTIE SA NEVYSKITUJE.PES NESOCIALIZOVANY VAS NAPADNE BEZ PRICINY.NEVIE CO SO SEBOU LEBO VSETKO JE PRENHO NOVE A NEVIE VYHODNOTIT SITUACIU.A V PRVOM RADE BY SOM NARIADIL SKOLENIE LUDOM AKO SA SPRAVAT A PRISTUPOVAT K PSOM.MNOHOKRAT MI DECKA KOPLI DO PSA.VYDEL SOM NAHANAT TULAVEHO PSA S KAMENOM,PALICOU A POD.MOJ PES BOL V MOJEJ GARAZI V LAHU ODLOZENY.DOSLI MANELSKY PAR A VRIESKALI NANHO.TOTO JE NORMALNE.V PRVOM RADE BY SOM VZDY RIESIL LUDI.MNA PRI VYCVIKU A PRI PROBLEMOVOM SPRAVANI,S KTORYM MA OSLOVILO VIAC LUDI,SOM NIKDY NESLEDOVAL PSA ALE CLOVEKA.ZVIERA NEROBI CHYBI,ALE MI LUDIA.ZAKON NIC NEVIERIESI IBA VSETKO ZHORSI A SKOMPLIKUJE.VERIM ZE ZVITAZI ZDRAVI ROZUM.
miška | 02-11-2012 20:13:03
Suhlasim so všetkým, čo tu bolo doposial spomenuté. Podľa mňa ak nastane schválenie tohto zákona, tak postihne len poctivých chovateľov a tým pádom zruší resp. vo veľkej miere naruší celoživotné snaženie chovateľov a milovníkov daných plemien. Štát by sa mal skôr orientovať na množenie bPP psov, ktoré sú párene bez nejakých daných podmienok pre riadený chov psov. Tým pádom nástava potláčanie a nezdravé kríženie psov, degenerovanie povahy a dehonestovanie danej rasy. Zo zoznamu plemien je viac než zrejmé, že tento zákon zostavovali ľudia málo znalí psov a už vôbec nie daných plemien. Návrh tohto zákona skôr považujem ako odpútanie pozornosti verejnosti od podstatnejších vecí ktoré by mal štát riešiť. Plne súcit s ľudmi, ktorých sa tento zákon týka, pretože pokial by sa tam ocitlo aj moje milované plemeno bordeauxska doga, tak sa mi asi v jednom okamihu, na základe neodobornosti a neznalosti "kompetentných" ľudí, zrúti celá doterajšia snaha a vlastne celý zmysel života a myslím, že by som nebola jediná...
roman | 02-11-2012 20:05:02
Mam jednoho psika od pani chovatelky Ivany,ale je to adoptovanec nemecky boxer.Z PP.Doma nas cakala este boxerka bez PP.Nebezpecne plemeno...... Asi by kazdeho uslintali k smrti..... Je to len dalsi demagogický manéver tejto vlády zlodejov a podvodníkov,ktorý len zahmlievaju ludom zrak a odvracaju pozornost nas,tupcov a ovci od skutocnych problemov a ozobracovania touto bandou..... Nemam slov nato,ako sa v poslednej dobe zacali plnit utulky a inzercie na darovanie psov,hlavne plemien ktore boli oznacene za nebezpecne.Sprostý narod ako vzdy da dole hlavu a radsej daruje svojho psa ako by v pripade uznania tychto plemien mal absolvovat vycvik a podobne chujoviny,ktore si vrchnost vymysli..... Je to omnoho jednoduchsie riesenie.
Dream | 02-11-2012 20:04:17
Treba sa spojit poradit sa s pravnikom a napadnut zakon na ustavny popripade na Europsky sud :-)
psíčkar | 02-11-2012 19:30:24
Smutné na tom je,že útoky na ludí čo boli medializované,nesposobil pes z toho zoznamu tzv.psi so sprísneným držaním.Postihovat by sa mali majitelia agresívnych psov a pekne natvrdo.To že budu mat tie psi nariadených 20hodín vycviku,to zas nahrá do karát cvičitelom,a zas sa bude dat potvrdenie za úplatu zohnat.A kto bude potom za už vycviceného psa zodpovedný? Majitel,ci ten kto toto osvedcenie vydal? To že také potvrdenie chovatel bude mat nezabráni nijako v agresivite,pokial majitel sám a seriozne psa nevychová..
JA--- | 02-11-2012 19:02:44
na druhej strane ten zákon nebude riečiť situáciu tak, že teraz sa všetky psy tohto plemena dajú utratiť, ale tak, že ich chov bude obmedzený, tým psom to v podstate nijako neublíži a myslím že im to je uplne jedno. ak niekto má rád psov a chce ich chovať nech si kúpi iné plemeno. chov hado, iných plazov, pavúkov a podobnej hávede je tiež kontrolovaný a to tieto príšery tiež nespôsobili toľko zranení a úmrtí ako menované psy. mne sa zase zdá že tá kampaň proti tomuto zákonu je rovnako absurdná ako ten zákon. a ešte na tom bilborde slučka okolo šteniatka...to má zase len vyprovokovať ľudí. veď je to hlúposť nikto tých psov nepôjde vešať.
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 02-11-2012 14:49:01
Súhlasím s p. Ivanou, ten zákon je postavený na hlavu. Podľa mňa 150 somárov v parlamente si otvorilo obrázkovú knihu so všetkými plemenami psov a ako listovali, tak robili krížiky pri väčšom plemene. Ako môžu zakázať chov nejakého jedinca...tak by sa mohlo zakázať aj premnožovanie sociálne zaostalých občanov z Cukrovarskej ulice!!! Mám záujem sa zúčastniť pochodu v BA. Je to na podporu dobrej veci...aj zvieratám treba pomáhať!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign