Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Výber z denných hlásení za mesiac január 2013

24

Mgr. Daniela Vašková Kasáková, Oddelenie prevencie kriminality MsP Sereď   | Pomocou operátorov kamerového systému, bolo zistené porušenie zákona č. 377/2004 Z. z. o ochrane nefajčiarov v znení a doplnení neskorších predpisov na zástavkách SAD dovedna sedemkrát. Vyslaná hliadka osobám uložila pokuty v blokovom konaní.

Občanom mesta na ul. Legionárska a Jesenského neznámy páchateľ podpálil vypínače vo vchode, čo malo za následok ich úplne zhorenie. Páchateľ sa dopustil priestupku proti majetku podľa § 50 ods. 1 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení a doplnení neskorších predpisov.

O svetlá sa zaujímal aj ďalší páchateľ, ktorý na ul. Cukrovarská z obytného bloku odcudzil vnútorné osvetlenie na spoločnej chodbe na poschodiach č. 2, 6, 7, 10 a 12. Jednalo sa o osvetlenie s pohybovým čidlom. Poškodeným bol v tomto prípade Mestská bytový podnik v Seredi.

Začiatkom mesiaca sa na budove železničnej stanice v Seredi objavil hanlivý nápis adresovaný 18 ročnej Michaele z mesta Sereď.  Vec bola oznámená železničnej polícii. Pomocou kamerového systému bolo zistené, že na budovu bol nápis napísaný deň predtým tesne po 23.00 hod. Na kamerovom zázname bolo viditeľných päť osôb, z toho neznámy muž nápis nastriekal a štyria ďalší dávali pozor na prichádzajúce osoby a vozidlá. Vec je v riešení železničnej polície.

Pozorný občan si pri prechádzke po meste všimol, že na predajni Papiernictva je vypáčené okno. Hliadka na mieste zistila, že došlo k vniknutiu páchateľa do objektu. Na miesto bol privolaný majiteľ, ktorý následne zistil, že mu neznámy páchateľ z predajne odcudzil registračnú pokladnicu v hodnote cca 1500 € a hotovosť 50 €. Na miesto bola privolaná hliadka OOPZ Sereď, ktorá vec prevzala.

Výmoľ na vozovke spôsobil, že na križovatke ulíc Krásna a Priečna došlo k vbehnutiu vozidla do výmoľu, pričom sa na vozidle poškodilo predné koleso tak, že došlo k jeho prerezaniu. Hliadka MsP vec zadokumentovala a vec bola nahlásená na MsÚ. Poškodený si bude uplatňovať náhradu škody od mesta.

 

Kamerovým systémom bolo zaznamenané, že na Nám. Slobody v rekonštruovanou parku zvracia mladík a ďalšie tri osoby sa na tom dobre zabávajú. Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá zistila, že mladík bol pod vplyvom alkoholu. Za znečistenie verejného priestranstva mu bola uložená bloková pokuta, pričom si miesto znečistenia musel po sebe následne upratať.

 

V ubytovni pre bezdomovcov došlo k hádke medzi dvoma osobami, pričom jedna z nich mala na ruke nasadený kovový boxer. Na miesto bola privolaná hliadka MsP, ktorá osoby upokojila, aby nedošlo k fyzickému útoku a vyzvala ich k preukázaniu totožnosti a k podaniu vysvetlenia k predmetnej veci. Majiteľovi kovového boxera bol kovový boxer podľa § 12 zákona o obecnej polícii odňatý. Žiadny z účastníkov konfliktu nechcel podávať oznámenie o priestupku.

 

Hliadka MsP pri svojej činnosti zistila, že na Pribinovej ul. horí sklad bývalého sila. Telefonicky boli vyrozumený HaZZ, ktorý po príchode na miesto oheň uhasili. Vec prevzala OOPZ Sereď z dôvodu podozrenia úmyselného podpálenia.

 

Pri Progrese boli kontrolované tri osoby, ktoré vykonávali zbierku pre o. z. Hviezdička šťastia. Hliadka MsP zistila, že vykonávaná zbierka má nedostatky a to: žiadna z osôb pri sebe nemala originál rozhodnutia MV SR, resp. overenú kópiu; poverenia nespĺňali potrebné obsahové náležitosti; pokladničky neboli riadne zapečatené; v zmysle poverenia nerozdávali aktivisti žiadne pohľadnice a iné predmety s logom združenia, pričom žiadne takéto predmetné veci nemali ani pri sebe a aktivisti neboli žiadnym spôsobom označený. Veci boli osobám vykonávajúcim zbierku odňaté, pričom bola kontaktovaná predsedníčka o. z. Hviezdička šťastia, za účelom dostavenia sa na útvar MsP, kde mala podať vysvetlenie k predmetnej veci. Materiály boli postúpené na OÚ v Galante.

 

OOPZ Sereď požiadala MsP počas mesiaca január o súčinnosť viackrát. Žiadala o preverenie zistenej situácie na ul. Bratislavská, kde mal vzniknúť požiar, pričom hliadka MsP zistila, že na ul. Bratislavská horia plastové prepravky, pričom miesto už zabezpečovala jednotka HaZZ; žiadala o pomoc pri zabezpečení pokoja na ul. Cukrovarská v rómskej osade, kde malo dôjsť k nepokojom, pretože neznámy páchateľ hodil nezistený druh výbušniny na strechu objektu, čo spôsobilo explóziu, ktorá mala za následok vytvorenie otvoru veľkosti cca 2x2 m a žiadala o príchod hliadky MsP k prevádzke Papuča na ul. Cukrovarská, kde hliadka OOPZ Sereď zastavila dodávku, v ktorej sa mali nachádzať osoby, ktoré kradli naftu z kamióna, pričom hliadka MsP poskytla asistenciu pri prevoze zadržaných osôb na útvar OOPZ. 

 

Na ul. Šulekovská až po svetelnú križovatku pri OD LIDL sa nachádzala rozsypaná melasa, ktorá sa vysypala z vlečky traktora. Hliadka zistila, že traktor išiel smerom do obce Šintava. Vodičovi vozidla bolo za porušenie § 47 ods. 1 písm. d) zákona o priestupkoch uložená pokuta. Vodič bol následne vyzvaný k tomu, aby v najbližšej dobe vozovku vyčistil.

 

Hliadka MsP zistila, že aj po niekoľkých upozorneniach zo strany MsP, občania neodstraňujú exkrementy po svojich psoch a dopúšťajú sa tak porušenia priestupku podľa § 7 ods. 1 písm. f) zákona č. 282/2002. Počas mesiaca január bolo zistených päť priestupkov na  ul. Komenského, ul. Šulekovská a ul. Jesenského. Ďalej pri kontrole psíčkarov bolo zistené, že došlo k porušeniu aj § 7 ods. 2 písm. d) a b) zákona č. 282/2002 tým, že nepreukázali totožnosť psa známkou a neprihlásili psa do evidencie, za čo im bola uložená pokuta.  

 

Pomocou kamerového systému bolo na Železničnej ul. pred železničnou stanicou spozorované vozidlo, ktorého vodič neprimeranou rýchlosťou vrazil do budovy vedľa železničnej stanice. Na miesto bola vyslaná hliadka MsP, ktorá zistila, že vodička javí známky požitia alkoholu. K dopravnej nehode bola preto privolaná hliadka OOPZ Sereď, ktorá vec prevzala.  

 

Pozorní občania počas mesiaca január priniesli alebo inak doručili na útvar MsP nájdené veci. Na ul. Vinárska bola nájdená taštička, ktorá obsahovala osobné doklady; kabelka s peňaženkou spolu s osobnými dokladmi sa našla na ul. Dionýza Štúra; zväzok štyroch kľúčov s príveskom boli nájdené zamestnancom MsÚ; čierne puzdro z látky s osobnými dokladmi našiel zamestnanec SBS v OD Kaufland; na ul. D. Štúra sa našla kožená peňaženka s osobnými dokladmi a mobilný telefón zn. MT SONY pri domove dôchodcov. Veci boli odovzdané majiteľom.

 

Niekoľkokrát boli kontrolované osoby, ktoré pred OD Kaufland ponúkali okoloidúcim občanom na predaj rôzne predmety, najčastejšie sa jednalo o parfumy a voňavky rôznych výrobcov. Jednalo sa o osoby rómskej národnosti, ktorým boli uložené za porušenie § 24 ods. 1 písm. c) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch pokuty.

 

zdroj: mesto Sereď


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
peter | 12-02-2013 09:03:10
Upresnenie - Vo svojom prispevku som chcel pouzit termin "iba priestupok"
peter | 12-02-2013 09:01:09
Nerozumiem tomu, preco je predaj parfemov a pod. pred nakupnymi centrami povazovany za priestupok, kedze sa to opakuje, porusuju sa pri tom danove zakony, obchodne zakony, porusuju sa zakony o ochrannych znamkach (kedze som este nevidel tychto obcanov predavat originaly - pokial je to nahodou original, tak predpokladam, ze pochadza z trestnej cinnosti). Zasadne s nimi nejednam a vytahujem telefon v umysle volat policiu - ked to vidia, tak nadavajuc miznu prec. Pokial nebudu mat komu predavat, tak predavat nebudu. Treba im uz nejakym sposobom klepnut po prstoch. Okrem toho su Drzi ako opice.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign