Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Voľby do VÚC

Ivan SklenárDátum17. 09. 2009 11:08:23TémaIné
 Ilustračné foto
V septembrovom čísle Sereďských Noviniek primátor mesta, Mgr.Vranovič sa zamýšľa nad tým, že Sereď nemá v poslaneckom zbore VÚC Trnavského SSK žiadneho zástupcu. A píše aj o dôsledkoch takéhoto stavu pre mesto Sereď. Proti tomu možno sotva čo namietať. Keď tam nemáme nikoho, sotva si možno čo i len namýšľať, že záujmy nášho mesta budú presadzovať či obhajovať poslanci napr. z GA alebo iných obcí z galantského okresu. V minulosti, ak si dobre pamätám, sme takéhoto zástupcu zo Seredi tam mali. A ako sme to pociťovali, všetci dobre vieme. Schyľuje sa ku zostavovaniu a predkladaniu kandidátov za poslancov do VÚC. A tu práve vidím ten kameň úrazu. Toho času na podanie kandidátov už nezostáva veľa. A pozná niekto, kto to bude za Sereď? Ja nie. V minulosti to boli výhradne politické nominácie. Presnejšie, nejaká skupinka ľudí, ktorá o sebe tvrdila, že predstavuje tú či onú politickú stranu v Seredi, nominovala svojho kandidáta.A ľudia sa zväčša rozhodovali dať svoj hlas podľa sympátií ku politickej strane za ktorú kandiduje a nie podľa toho, kto to je. Aký sme mali z toho osoh, som už spomenul. Pre istotu poviem, že žiadny. A teraz hrozí to isté. Prečo sa občania dozvedia mená kandidátov až z volebných lístkov pár dní pred voľbami? Povedzme, že v Seredi postavia politické strany dvoch, troch a možno až štyroch kandidátov. To presne neviem. Viem však, že tento postup je takmer s istotou odsúdený k tomu, že to bude po voľbách tak isto vyzerať ako dnes. Teda že tam nebudeme mať nikoho. Ak budeme vychádzať z predpokladu, že volieb do VÚC sa zúčastní aj teraz približne rovnaké percento obyvateľov ako v predchádzajúcich voľbách, tak počet získaných hlasov v rámci okresu nebude stačiť na to aby sa v rámci okresu presadil čo i len jediný kandidát. Istým reálnym riešením by azda bolo, keby sa za mesto Sereď uchádzal jeden, max. dvaja kandidáti. Ale nie nominanti kamarátskych politických spolkov, ale občan, či občania, ktorým sa hovorí osobnosť. Ktorých ľudia poznajú predovšetkým ako bezúhonných ľudí, ktorí niečo znamenajú na svojom pracovisku, vedú usporiadaný rodinný život, občania za ktorými sa neťahá šnúra karierizmu či škandálov, čo i len na miestnej úrovni. Občania ktorí nesľubujú, ale predovšetkým konajú. Veď ako sa v biblii hovorí, „dobrý strom sa pozná po ovocí“. Jednoducho občania, ktorí požívajú dôveru verejnosti. Ako takýchto ľudí získať? Tak práve tu vidím priestor pre činnosť celého MsZ, ktoré má najlepšie predpoklady vytvoriť podmienky pre takýto výber. Ak bude takýto výber kandidátov, potom je treba aj nabádať ľudí, aby pristúpili k urnám. Lebo inak to bude ako doteraz. Len sa obávam, či už nie je trochu neskoro!

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Najmúdrejší | 22-09-2009 10:36:59
Pán primátor Vranovič sa už na voľby chystá... ;-)
anonym | 21-09-2009 09:05:52
Vo VUC bol MUDr. Plézel.
Peter Klokner | 20-09-2009 20:10:26
Prevažná časť príspevkov v podstate iba potvrdzuje to čo som napísal. Prečo teda nedochádza ani k náznaku zmeny keď iba na tejto diskusii zmýšľame takmer všetci v podobnej rovine. Šokujúce pre nás a zároveň potešujúce pre "vodcov" a mediálnych mágov (okrem podvodníka Flašíka) by bolo konštatovanie, že nás ovplyvňuje volebná kampaň. To je ale to najhoršie čo môže byť. Volebnou kampaňou chápu tí rozumnejší predchádzajúce volebné obdobie a to treba porovnať s táraninami ktorými ohlupujú jednoduchšiu časť plebsu. Mňa osobne oslovili myšlienky p.Sulíka a strany SaS. Témy trošku zaváňajú populizmom ale tie témy bohužiaľ vystihujú to čo nás frustruje viac ako Slotova Iredentistická fóbia či Mečiarov strach z ovládnutia Štátnych lesov kamarátmi od Smeru-SD alebo Dzurindova potreba zviditeľňovať za každú cenu rozpor medzi sociálnym cítením a sociálnymi činmi vlády ale aj jej jednotlivých členov vo svojom osobnom živote. Mimochodom dnes sa nominoval na župana p.Jureňa a to nemal ani zimomriavky a blbý pocit že nám dodnes neprezradil čo za "svinstvá" to mal v úmysle zverejniť keď trieskal v maštali do stola. Nuž čo je to za politickú "šľapku" a čo za politickú stranu ak toto dokážu ????
pre anonym 15:06 | 18-09-2009 16:11:19
Máš asi nejaké nové informácie. Predpokladám, že Tvoja pamäť je veľmi slabá, kedy bol Vranovič vo VÚC ? To je nejaká úplná novinka. Máš to nejaké popletené.
anonym | 18-09-2009 15:06:17
V minulosti, ak si dobre pamätám, sme takéhoto zástupcu zo Seredi tam mali. A ako sme to pociťovali, všetci dobre vieme......Nebol to náhodou p.Vranovič???? Tak sa nečudujme,že hovno sme mali,kedˇ tam bol a hovno máme,kedˇho máme aj za primátora.
ivan sklenár | 18-09-2009 11:38:24
Ale v súčasnosti fungujúci štýl republikového parlamentu je tak nastavený, aby poslanci hlasovali ako chce ich ídeový vodca. A keď by sa nám to náhodou aj nepáčilo, tak nemusíme pri najbližších voľbách pristúpiť k urnám. Ale voľby budú aj tak platné, hoci by tam prišli čo i len predsedovia strán a ich rodinní príslušníci. To je tá tragédia! *headbang*
anonym | 18-09-2009 11:16:22
Presne tak. Lenže slovenský volič je zvyknutý voliť menšie zlo. Radšej zvolí toho, kto ho v minulosti sklamal, akoby uprednostnil novú tvár. V tomto ešte ľudia nedozreli.
Miloš Majko | 18-09-2009 11:00:46
Je to na volicoch. Vylucne na nich.
anonym | 18-09-2009 10:46:48
Bohužiaľ hľadanie vhodných kandidátov do poslaneckých lavíc na akejkoľvek úrovni bude vždy len vecou politickej príslušnosti. Pochybujem o tom, že sa napr. v NR SR objaví skutočný odborník bez politického trička.
Miloš Majko | 18-09-2009 10:33:10
S ludmi, ktori robia hanbu poslaneckemu zboru si neporadili ani v parlamente seredskom - zial, je to ich vizitka. A to tam v porovnani s parlamentom republikovym v podstate o nic nejde... Naozaj, pokym ludia nebudu hladat konkretne mena konkretnych ludi a to, co za nimi stoji a za co stoja oni samotni, dovtedy budeme preslapovat na mieste.
Pre P.Klokner | 17-09-2009 22:17:41
Nemyslím,že len v tomto období sa tak hlasuje.Hlasuje sa tak od samého počiatku demokracie.A tých 145 poslancov aj podľa mńa je tam zbytočných,lebo prísaha:budem hlasovať podľa vedomia a svedomia dávno neplatí a ani nikdy neplatila.
Peter Klokner | 17-09-2009 21:19:45
Smutné konštatovanie reality. Len nechápem, prečo sa politická príslušnosť považuje s podivuhodnou samozrejmosťou za jednu z kvalifikačných požiadaviek. SNS, ktorá celý svoj členský potenciál vyčerpala na MŽP nás konečne presvedčila, že hlavnou úlohou politikov je personálne a finančne uspokojiť vedenie strany a jej sponzorov. A je úplne jedno či je to momentálne bezzubá opozícia alebo sľubotechna s.r.o v podaní koalície. Osobne budem hľadať predovšetkým meno a výsledky práce. Ak nenájdem, tak sú mi voľby do VÚC ukradnuté. V konečnom dôsledku to aj tak nejako dopadne. Mimochodom nemyslíte si aj vy že v parlamente by momentálne stačil za každú stranu iba jeden poslanec ? V tomto volebnom období sa akosi nenormálne hlasuje unisono podľa myšlienkových pochodov predsedov tak prečo ich platiť zbytočných 145 ?
Marek Tóth | 17-09-2009 19:51:53
Súhlasím s p. Veselickým, že politické kluby už mali dávno si sadnúť a nájsť "spoločnú reč" pri navrhovaní kandidát, ktorí by boli priechodní a mali šancu uspieť...
Ľubomír Veselický | 17-09-2009 17:57:53
Pán Sklenlár! Stratili sme najmenej pol roka. Krajské centrály politických strán žiaľ nekonajú, zato politické strany údajne v tomto okrese postavili 49 kandidátov, hoci priechodní sú iba siedmi s najvyšším počtom hlasov. Pán primátor síce pekne píše, prakticky to isté, čo som písal pred tromi rokmi do Seredských noviniek, lenže od primátora by som skôr očakával, že pozve kluby politických strán a začene s nimi hovoriť o stratégii prípravy volieb v Seredi. A najmä vyjasní im situáciu, že ak sa nezhodneme na troch kandidátoch za náš obvod tak zaradenie štyridsiatichdeviatich znamená rozptyl hlasov a neúspech.
Miloš Majko | 17-09-2009 17:04:30
*yes*
Milay | 17-09-2009 13:47:27
*yes* *yes* *yes*
anonym | 17-09-2009 11:11:27
*yes*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign