Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vlaky RegioJet odídu z trasy Bratislava – Košice, vinu za to nesie minister dopravy Ján POČIATEK

RegioJet |MM|  Nie je možné podnikať tam, kde minister ide proti občanom a podporuje štátneho dominantného dopravcu k poškodzovaniu súkromného konkurenta.

 
Žiadnu odpoveď neobdržal RegioJet od ministra dopravy POČIATKA na výzvy, aby vyriešil podnákladové ceny v stratových vlakoch IC ZSSK, ktorými sa štátny dopravca snaží vytlačiť súkromnú konkurenciu z trasy Bratislava - Košice. Vlaky IC ZSSK neboli nikdy v zisku, od začiatku jazdia za podnákladové ceny, ktoré ZSSK v deň, kedy RegioJet oznámil svoje ceny, znížila na polovicu s cieľom zničiť nového konkurenta. Trpezlivo sme v záujme našich zákazníkov čakali, až sa to politicky zodpovedný minister POČIATEK rozhodne vyriešiť. Nestalo sa nič a minister ďalej toleruje to, že nás ZSSK nekalou súťažou poškodzuje.

 

Od 13. decembra tak bude na trase Bratislava – Košice a späť prevádzkovať RegioJet iba 3 páry denných spojov, zruší nočný spoj na trase Bratislava - Košice a späť a nezavedie ďalšie denné spoje, ktoré pôvodne plánoval na trase vypravovať. Súčasne hľadáme vhodný termín v prvom štvrťroku 2016, kedy RegioJet prevádzku svojich vlakov na trase Bratislava - Košice kvôli postupu ministra POČIATKA ukončí. Nechceme našich zákazníkov pripraviť o spojenie ešte pred Vianocami. Riešenie hľadáme tiež smerom k našim zamestnancom, aby sme väčšine z nich ponúkli uplatnenie na ďalších trasách, ktoré RegioJet prevádzkuje.

 

Veľmi nás to mrzí - najmä kvôli našim zákazníkom. Urobili sme maximum, ale stratili sme všetky nádeje, že minister POČIATEK má záujem na rozvoji jednotných podmienok v podnikaní na železnici na Slovensku. Minister prevzal kompletnú zodpovednosť za to, že z trasy Bratislava - Košice zmizne konkurencia, príde k zhoršeniu služieb a následne k zdraženiu cestovného. Nemôžeme podnikať tam, kde sa nás ZSSK snaží so súhlasom štátu vyštvať," hovorí Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

 

Tri možnosti, ako mohol minister POČIATEK konať


A) Znížiť ceny a očakávať, že mu niekoľkonásobne pribudnú cestujúci, ktorí zaplatia stratové vlaky IC ZSSK. To v deň nášho vstupu urobil, ale počet cestujúcich vo vlakoch IC ZSSK naopak výrazne poklesol a ich strata sa prehĺbila. Podľa súťažného práva potom mali byť najneskôr do niekoľkých mesiacov tieto podnákladové vlaky zrušené.

 

B) Minister POČIATEK mohol naopak navýšiť ceny IC ZSSK, aby zvýšil tržby a zalepil dieru spôsobenú úbytkom cestujúcich. Táto cesta by ale logicky viedla k ešte rýchlejšiemu vyprázdneniu týchto vlakov a ich následnému zrušeniu. Preto chápeme, že sa touto cestou nevydal.

 

C) Minister POČIATEK mohol postupne rušiť vlaky IC ZSSK, čo aj začal. Počet cestujúcich však nevzrástol, preto malo byť rozhodnuté o zrušení zostávajúcich vlakov IC ZSSK.

Tieto vlaky boli od začiatku stratové a ZSSK nijak nevysvetlila, ako financuje ich prevádzku. Dominant nesmie fungovať za podnákladové ceny, čo sú v prípade vlakov stratové spoje. K zrušeniu vlakov IC ZSSK malo prísť najneskôr 2-3 mesiace po našom vstupe, kedy bolo jasné, že nie je cesta, ako by sa v nich mohli zvýšiť tržby a dostať ich ekonomiku do zisku.

 

Šetrenie antimonopolného úradu a žaloba na náhradu škody

 

RegioJet podal už v roku 2014 podnet na antimonopolný úrad. Šetrenie ale bude trvať niekoľko mesiacov až rokov. My na jeho výsledok nemôžeme čakať a podáme žalobu na náhradu škody za zneužitie dominantného postavenia a nastavenia predátorských cien s úmyslom vytlačiť nás z trhu. Výšku škody stanoví znalecký posudok, ale už teraz sa dá predpokladať, že spôsobená škoda bude v radoch niekoľkých desiatok miliónov eur.


Štátom vlastnený dopravca má rovnaké práva ako súkromné spoločnosti. Aj on môže bojovať cenou a kvalitou o svojho zákazníka. Štátom vlastnená spoločnosť má však obmedzenie: musí preukázať z čoho svoje podnikanie financuje, a že nezneužíva verejné financie. Slovenské a európske právo prísne zakazuje tzv. krížové financovanie z dotovaných liniek. ZSSK nemá iný zdroj príjmov, než zo štátom dotovaných liniek. Taktiež žiadna banka na svete by nepožičala prostriedky na stratový projekt vlakov IC ZSSK, ktorý za celú dobu svojej existencie nezarobil ani cent a nikdy nemá nikdy šancu byť v zisku.

 

Stratový monopol nemôže vytláčať konkurenciu tým, že zníži ceny


Ďalšie omnoho zásadnejšie je obmedzenie pre spoločnosti, ktoré sú na danom trhu v dominantnom postavení, bez ohľadu, či sú štátne, alebo súkromné. ZSSK mala pred našim vstupom dokonca MONOPOL, je stratová, nemá tak možnosť súťažiť znižovaním cien, pretože sa vždy jedná o ceny podnákladové. Do relevantného trhu sa počítajú nie len cestujúci v IC ZSSK, ale aj platiaci cestujúci v štátom dotovaných rýchlikoch. ZSSK sama priznáva, že pred našim vstupom bola stále v strate. Po našom vstupe znížila ZSSK vo vlakoch IC ceny na polivicu - napriek tomu sa počet cestujúcich nezvýšil, ale naopak znížil. Preto mali byť tieto spoje z pohľadu súťažného práva zrušené.

 

Až raz na niektorej trati získa dominantné postavenie RegioJet, musí byť schopný preukázať, že je tiež v zisku. Pokiaľ by sa tak nestalo, rovnaké súťažné právo by platilo aj pre neho. Podnákladové ceny sú dobré pre cestujúcich, ale dlhodobo sú zlé pre trh. Podnákladový súťažiaci tým blokuje vstup ostatných konkurentov na trh, ktorí sa snažia jeho dominanciu, resp. monopol rozbiť a ponúknuť zákazníkovi lepšie služby a nižšie ceny.

 

RegioJet zastáva prístup absolútnej transparentnosti. Preto som sa rozhodol, že zverejním číslo svojho mobilného telefónu (+420) 603 446 680 a tiež mobilné číslo na pána ministra Jána POČIATKA (0903 707 077), aby nám mohla slovenská verejnosť v SMS napísať svoj názor na to, že RegioJet bude musieť nakoniec z trasy Bratislava - Košice odísť a na to, či je vhodné, aby štát plýtval verejnými peniazmi niekde, kde by mohla s lepšími službami a bez dotácií fungovať konkurencia", uzatvára Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

 

 

Príloha: zhrnutie vývoja cien:

 

·         RegioJet oznámil vstup na trasu Bratislava - Košice s komerčnými vlaky IC. Predstavil ceny, ktore zohľadňovali nižší náklady súkromného dopravcu a kopírovali ceny vo vlakoch ZSSK pre cestujucich so zákazníkou kartou. Trieda STANDARD zodpovedala vlakom kategórie rýchlik, trieda Relax a Business potom zodpovedala vtedajším cenám v 2. a 1. triede vlakov IC ZSSK.

 

·         ZSSK odštartovalo cenovú vojnu - v deň vstupu RegioJetu na trasu znížila ceny vo vlakoch IC ZSSK pod úroveň RegioJetu. Pôvodné ceny, ktoré boli na úrovni nad 20-24 EUR, znížila na úroveň 9,90-15 EUR. Súčasne predstavila program pre držiteľov zákazníckych kariet, ktorým ponúkla, že im prejdené cestovné vráti späť a Ti tak de facto pôjdu zadarmo. Tím ako stratový dominánt hrubo porušila súťažné právo.

 

·         Súčasne Ficova vláda oznámila zavedenie bezplatného cestovanie pre sociálne skupiny – diskriminačne iba v dotovaných rýchlikoch ZSSK, čo znamenalo odchod cenovo senzitívnych cestujúcich do týchto vlakov.

 

·         RegioJet musel kompletne zmeniť ceník - ceny znížiť a zaviesť symbolické cestovné pre sociálne skupiny, ktoré mu ale štát nijako nekompenzuje – to kompletne rozbilo business plán prevádzky vlakov na trase Bratislava - Košice. Štát poškodil podnikanie RegioJetu.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
s.i.n. | 21-02-2016 12:08:04
mienkotvorný denník N | 20-02-2016 23:13:45: ku tvojej poznámke na konci: podľa teba, to čo štát odkopne (alebo ak chceš sa na to vy..)! má zachranovať nejaký súkromný podnikateľ? Komu platia občania SR dane? Štátu, alebo Jančurovi?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2016 23:35:45
mienkotvorný denník N | 20-02-2016 23:13:45 | - skusim to takto:

Na SOL je mozna anonymna diskusia. Doveryhodnost anonymneho diskusneho prispevku je viac menej miziva. Dovody urcite vysvetlovat nemusim.

Vami uvedeny web nema zverejneneho vydavatela, ziaden relevantny kontakt, ziadne tel. cislo... - teda ZIADNA ZODPOVEDNOST za sirene informacie. Ziadna reklamacia, nulova moznost domahania sa napravy a to ani v pripade evidentneho porusenia etiky ci zakonov. Len vela informacii.

To je to, co povazujete za seriozne?
mienkotvorný denník N | 20-02-2016 23:13:45
už len tým by som sa oháňal, aj ked v tomto prípade može byt čiastočná...sorošovskí zmrdi tu stále mútia vody,prekrúcanie skutočností v poliitike a dianí na SVK.
Ked demešov klan podporuje IM, nič dobré z toho nekuká!!

http://medzicas.sk/sme-a-dennik-n-doslova-zosaleli/

K tomu Jančurovi len tolko že bonbóniky to ano a čo tak prevádzkovat trebárs aj železnicu na Záhorííí
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-02-2016 12:35:05
No a toto sa sustavne deje vsade a uz vo vsetkom. Bez hanby, bez respektu k etike v podnikani...

https://dennikn.sk/374650/nitrianska-zupa-potichu-dokoncila-tender-za-304-milionov-vopred-znamym-vitazom/

Je to ostuda aj nas beznych ludi, ze nam vladnu taketo zlodejske spine - ze platime takychto zmrdov, ktori by v sukromnom sektore skapali od hladu...

A preto to co robim a preto v tom budem pokracovat...
shelley | 24-11-2015 12:47:55
A ešte sa opýtajme, ako dopadne Regiojet v konaní s Protimonopolným úradom. Hádajte ako. Alebo aj s inými našimi
\"nezávislými\" rozhodovacími inštitúciami. Nezávislý v tomto štáte už nie je nikto. Lebo všetci sme závislí - minimálne od peňazí.
brano | 24-11-2015 12:47:48
Áno! Ďakujem pekne! To následné vyjadrenie od RJ Vám bol doručené či ste ho tiež dohľadali?
Ale na v poradí piaty koment ste meodpovedali.
Želám pekný deň
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-11-2015 12:43:39
brano | 23-11-2015 19:55:28 | - nepochybujem o tom, ze ste stanovisko zaregistrovali. Uverejnili sme ho napriek tomu, ze nam dorucene nebolo.

Pristupili sme ale k jeho aktivnemu dohladaniu. To vsetko lena a len pre Vas a Vasu spokojnost. ;-)
gulak | 24-11-2015 12:10:37
Modernizácia vozňov..Bmpeer,Ampeer...obdobie rokov 2008-2012..počet 15ks,modernizácia vozňov Bmee na štandart RCI..2008-2012 počet..35ks..dalej sa mi už nechce hľadať..
realista | 24-11-2015 09:04:12
Tak si to napisme:
Apeer - modernizacia od 1996 do 2002
Arpeer - modernizacia 2001
Aeer - modernizacia 2003 do 2005
Bpeer - modernizacia 1996 do 2003
Beer - modernizacia 2003 do 2006
BDsheer - modernizacia 1996 do 2001
WRReer - modernizacia 1996
ARmeer - modernizacia 2003
WRRmeer modernizacia 2007 do 2009
Bmeer - modernizacia 2007 do 2010
Bdghmeer - modernizacia 2009 do 2014
Bmpeer - modernizacia 2007 do 2011
Ampeer - modernizacia 2008 do 2012
Bdteer, Bdgteer - modernizacia zacate v roku 2008 pokracuju dodnes
PushPull,Janosik (1.gen.), 861 - eurofond z programoveho obdobia 2007 - 2013

Takze ano, zacali modernizovat a zvysovat komfort az po prichode IC Regiojet...jedine zeby nie.
gulak | 24-11-2015 07:58:11
To,že konfort na železnici sa začal rozbiehať rýchlejšie hlavne kvoli príchodu sukkromneho preperavcu je realita...žiadna polopravda...eu fondy tu boli aj predtým,len politici na to kašlali..špinavé vozne,okná,IC klími..bud nefungovali,alebo išli naplno,nedali sa regulovať,nefunkcne WC..
brano | 23-11-2015 19:55:28
Bude sem prosím vložené vyjadrenie min. dopravy? Či sa to do tohoto objektívneho a nezávislého média nehodí?
realista | 23-11-2015 19:49:34
Aby som napravil niektore polopravdy nizssie:
Vozne, supravy a zvysovanie komfortu na ZSSK zacalo ovela skor ako vobec RJ povedal ze chce jazdit ICcka. Za zvysenie komfortu mozeme dakovat Eurofondom, nie Regiojetu nakolko mnozstvo projektov bolo rozbehnutych davno pred jeho prichodom. Co samozrejme nemeni nic na tom, ze v minulosti sa este ZSR a neskor ZSSK aboslutne vybodli na akukolvek zmenu vozoveho parku.

ZSSK a ani iny prepravca nedostava zaplatene za bezplatne listky, v skutocnosi sa na Slovensku dava dotaca za tzv. vlak-kilometer, teda prepravca dostava rovnaku sumu penazi bez toho kolko cestujucich prevezie. Zlavy pre bezplatnych cestujucich sa nevztahuju na komercne linky teda ani IC ZSSK a ani IC Regiojet nedostavaju v IC vlakoch dotaciu na bezplatnych cestujucich (na tieto vlaky sa nedava ziadna dotacia).

Pan Majko, o tom ci bola porusena legislativa snad rozhodne sud a nie vy.
Obcan | 23-11-2015 19:19:48
Zaujimave citanie...
Najskor treba uznat ze prave vdaka RegioJetu sa zvysila uroven cestovania a samozrejme aj poklesli ceny cestovneho,co je fajn pre zakaznika,to je jasne.
Ale treba sa aj pozriet na to ako sa Regiojet,respektive StudentAgency sprava/la.
Ako uz spominal pan realista-likvidacne cestovne na trase Praha-Liberec,potom isty cas cenova vojna na trase Praha-Brno,kde listky boli tiez podnakladove,ale len potial ako odisla z trate konkurencia,nevraviac o nerealnych cenach za 1kc do Liberca atd...
Vtedy to bolo fajn,lebo nebojoval, proti statu,ale len sukromnikom ?
Nevyhlasovali nedavno ze aj napriek cenam maju na trase BA-KE okolo 80% vytazenost a ze aj za danych cien su v zisku ?
Netreba setrit ani ZSSK-naozaj do prichodu konkurencie tu jazdili dobytcaky a prichod konkurencie ich aspon na chvilu prebudil.
Je spinavost od statu kompenzovat listky tzv.zadarmo studentom a dochodcom,aj ked ich stat realne preplati ZSSK na zaklade vydanych bezpl.listkov.
Ked uz tak,tak mali mat moznost vydavat bezpl.cest.listky aj v RegioJete s tym, ze mu budu takisto preplacane.
V tomto je to spinavost a stat nepristupuje k preprave rovnako.
Preco,to je jasne,hlavne ked idu volby a ludia dostanu dalsie ,,istoty,,.
No aj RegioJet,resp.StudentAgency ma za usami s ich podobnymi vojnami s konkurenciou,ktoru podobnym stylom vytlacili z trhu.
Male spolocnosti jednoducho nemaju sancu proti obrovskej,ale takisto nema sancu ani RegioJet oproti statu,ked ten moze drzat ceny tak,ze znici jeho.
V konecnom dosledku ale strati opat len zakaznik-zvysenim cestovneho a hlavne znizenim komfortu,ktory nepopieratelne sukromna spolocnost priniesla.
gulak | 23-11-2015 19:05:53
Len konkurencia prinutila statnu zelznicu zvysit komfort dopravy..este v minulom roku bolo aj v rychlikoch vela voznov zo socialistickej doby..a to o osobakoch ani netreba hovorit.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-11-2015 18:39:41
realista | 23-11-2015 18:12:14 | - nema zmysel pokracovat s Vami v diskusii.

Nechapete zaklad - sukromna firma nema sancu konkurovat statu tam, kde nie je dodrziavana legislativa.
Tam, u susedov, u nas - nikde!

A co sa tyka mojich skov - NEMAM ZIADNEHO. Aspon teda tomu verim. ;-)
realista | 23-11-2015 18:12:14
A ja mozem napisat ze zle, zle a zle, pretoze porovnavat samospravu a Akciovu spolocnost (a je jedno ci je statna alebo sukromna) je chore.

Ale mozno mam len zly pohlad, prosim povedzte nam pan Majko ako ma viest stat svoju ZSSK tak aby to bolo podla vas v poriadku.

Nie je diskriminaciou ak vlastne zakazujete prevadzku ZSSK na komercnych linkach? Ma byt ZSSK len na linka dotovanych statom?
Ano aj to je jedno z rieseni a som za, ale nie za predpokladu, ze komercne linky bude prevadzkovat len jeden sukromnik, pretoze potom zakaznik vlastne straca akukolvek moznost vyberu.
Ale bohuzial to cloveku ktory nevidi rozidel medzi komercnou linkou a linkou dotovanou a za kazdych okolnosti chce do kazdej temy tahat svojho \"uhlavneho soka\" tazko vysvetlim.

Inak len tak mimochodom uvidime na strankach naojobjektivnejsieho media pod slnkom (alebo aspon v Seredskej galaxii) aj reakciu spolocnosti ZSSK na tuto Jancurovu tlacovu spravu? Ci tak ako v minulosti dame novinarske zasday bokom?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-11-2015 17:07:14
Zle, zle a zle dovtedy, pokym nezacnete rozlisovat medzi pravami, povinnostami a ucelom sukromnej firmy a statnej. Sukromnej firmy a statu / samospravy.

Od zakladu je chore uz to, ked voleny zastupca / statom dosadeny \"manazer\" hrdo vyhlasi, ze vedie mesto / statnu firmu akoby to bola jeho firma.

To je totiz prave ten problem...

Asi sa spytate preco, ze? ;-)
realista | 23-11-2015 15:47:09
Pan Majko, je vidiet, ze v tejto teme ste mimo a cerpate len z tych ucelovych informacii ktore podava jedna strana.

ZSSK samozrejme vedie uctovnictvo pre IC a pre dotovanu dopravu oddelene, takze da sa zistit z uctovnictva ci idu v strate alebo su ziskovy. Na druhej strane argumentuju ze v strate su kvoli odpisom, neviem ci to je pravda alebo nie, na to som povedal by fungoval nejaky oficialny biznisplan ktory moze verejnost kontrolovat a zabezpecila by sa tym ochrana aj pred nejakym krizovym dotovanim. Stale vsak envidim ten dokaz o krizovom dotovani, ak ho Jancura ma nech ho ukaze. Ono tvrdit ze konkurencia je super ale len vtedy ak statny vlak nemoze urobit ziadny krok aby o zakaznika bojoval ale Jancura moze dumpovat ceny.....ale kto vie tak chape.

Na druhej strane nechapem tomuto, IC ZSSK mali byt zrusene, co by to prinieslo? To ze IC RJ by mali monopol, cize to co teraz sa nepaci RJ by chceli mat akurat z druhej strany? Tak ako vytlacili kopu dopravcov v cechcach svojimi dumpingovymi cenami? A teraz sa na ne stazuju? To tiez nie je prilis ferove.

Mimochodom z vasho prispevku mi to pride ze statna firma nemoze alebo nevie byt v zisku, odporucam pozriet si naprikald take DB, cudovali by ste sa v com vsetkom podnika tato statna firma...
gulak | 23-11-2015 15:41:47
Len tak mimochodom..pokiaľ tu nebola konkurencia..tak lístok IC vlak BA-Košice stál 22 až 24 eur..po príchode konkurencie..to dali na 12,90 eur...potom další krok vlaky zadarmo.. ak odíde konkurencia a bude po voľbách tak potom sa uvidí,o koľko stúpne cestovné...
OTOM | 23-11-2015 15:25:11
pán Majko,

dúfam, že sa nepovažujete za vysvetlovača zákonov, či?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-11-2015 15:13:45
V biznise kde premavaju vlaciky za miliony Eur a ide o strategicku trasu cu vsetky nepodstatne veci okolo jednoducho nepodstatne. Preto sa k nim ani nevyjadrujem.

Podstatna je rovnost v podnikani. A ta je nemyslitelne narusena. To co je na Slovensku, nie je nikde inde.

Zasadnou chybou je, ze hovorime o vlakoch zadarmo. Vazeni, ZADARMO NIE JE UPLNE NIC. Vlaky zadarmo jednej ci dvom skupinam platia ostatni ludia. Ide o marketingovy tah jednej strany, ktory mnozstvo ludi presne podla ocakavania zhltlo aj s navijakom.
Tento stav vyrazne deformuje podnikatelske prostredie a v konecnom dosledku na to doplati zase a len posledny obcan. Ba dokonca aj ten, kto to ma virtualne zadarmo.

Ulozte si moje prispevky, nasledne ich lahsie vyhladate pochopite, o com som pisal.
onanym | 23-11-2015 14:54:34
AKo nic v zlom, ale v tomto realista zadal par jednoduchych bodov. Ja na tom nic primitivne nevidim.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-11-2015 14:45:36
realista | 23-11-2015 14:39:10 | - stratovost IC vlakov deklaruje stat. Takze dokazovat velmi niet co. Kedze ide o statnu firmu a jazdia, bez dotacii to nejde. A to je presne o tom, co cu krizove dotacie a co legislativa zakazuje.

Ja to pripravim na obdobnom, no pre citatela ovela jednoduchsom pripade - na tom, co pozna z mesta.
Predsa len k mestu mame najblizsie, ze? ;-)
realista | 23-11-2015 14:39:10
Pan Majko vy nechapete jednu vec, ja tu neobhajujem ZSSK a ani Pociatka, ja tu poukazujem na to ze Jancurovi nevysiel jeho chaby biznis plan a teraz sa preto aby nestratil tvar a zahojil si svoje ego (a veritelov) tak hlada vinnikov vsade naokolo len nie v sebe (koho mi to pripomina?).

To, ze ZSSK funguje tak ako funguje je ukazkou toho ze firmu nevedu odbornici ale polit. nominanti.
Uz davnejsie hovorim ak chce statna firma prevadzkovat IC okej, nech urobia biznis plan ako dostat vlak do ciernych cisiel, samozrejme, ze nie tak ako si tu niektory Hurvinkovia predstavuju, ze sa to da za rok kedze musite odpisovat vozne lokomotivy co su znacne palky. Progres takehto podnikania treba poriadne sledovat a na zaklade priebeznych vysledkov sa da taky biznis zastavit alebo v nom pokracovat.

Samozrejme, ze dnes do toho nasa vlada nepojde, vsetci vieme preco.

Na druhej strane si nedavam klapky na oci ani pred RJ a budem sa opakovat, ich biznis plan mal trhliny od zaciatku a budto pan J od zaciatku pocital s tym, ze to ZSSK zabali (cim by sa stal monopolom on!) alebo to zabali on ale pojde do sudu a pokusi sa z toho vytrieskat peniaze (nebolo by to od neho prvykrat) alebo dostane dotaciu.

Mimochodom pan Majko, skuste dokazat to Vase tvrdenie ze ZSSK dotuje IC vlaky zo statnych, lebo to nie je take jednoduche ako si to vy predstavujete.

Otazka vsak zostava, da sa vobec na Slovensku jazdit bez dotacii a byt v zisku? Skusme sa spytat napriklad LeoExpresu, ktory tu nema ziadnu reklamu a vacsina ludi o nom nepocuju lebo ich majitel nie je attention whore.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-11-2015 14:30:13
seredan | 23-11-2015 14:17:56 | - a to sa este niekto cuduje, ze pri takychto nazoroch sa Slovakom hovori narod bacov?

Moznost slobodne cestovat a podnikat vo vsetkych krajinach EU je zakladom EU.

Sme a dlho zostaneme mentalnymi chudakmi, ktori si nevidia centimeter od nosa...
trubadur | 23-11-2015 14:27:15
ak Cech na mne zaraba takym sposobom, ze ponuka kvalitne sluzby a ja som so sluzbami spokojny, tak take plnenie konta uznavam a plne podporujem
seredan | 23-11-2015 14:17:56
Cech si myslel ze si tu naplni bankove konto a zarobi na Slovakoch.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-11-2015 14:15:30
OTOM | 23-11-2015 13:56:12 | - ak sa na vec pozerate takto, ziaden argument a ziaden zakon nie je potrebne Vam vysvetlovat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-11-2015 14:14:24
realista | 23-11-2015 12:59:19 | - paralela medzi spravanim sa vo velkej politike a v malej je viac ako zrejma.

Stratove IC vlaky statneho dopravcu su na trase dotovane z nasich penazi z politickych dovodov. Problem je, ze to zakazuje legislativa ako narodna, tak europska.
Jancura pocital s tym, ze stat si nedovoli porusovat legislativu tak, ako s tym uplne prirodzene pocita aj kazdy normalny podnikatel.
Otazkou zostane, ci Jancura (za predpokladu ze sa obrati na sudy) svoj zisk nedostane bez toho, aby vobec jazdil... ;-)
OTOM | 23-11-2015 13:56:12
zaujal ma hneď prvý odstavec.
Minister má chrániť majetok štátu. ZSSK patrí štátu a teda aj nám občanom.
Pán R.J. musí byť chorý, ak ministrovi vyčíta,že ide proti občanom a podporuje štátneho dopravcu!
anonym | 23-11-2015 13:50:39
vseobecne zname predrazene zlodejske fico kauzy....v polsku a v cesku by prokuratura a sudy davno konala za pomoci medii ale komunisticke media v sr, dosrani a kupeni novinari a proletarske sudy nic nespravia.
realista | 23-11-2015 12:59:19
Pan Majko,

Ja tuto temu ovladam velmi dobre a uprimne nikto, toboz nie vy ma presvedci o tom, ze Jancura pocital s niecim inym nez s tym, ze mu zostane IC trasa len preneho.

Ja sa na veci pozeram realisticky a vidim co RJ ponuka a ako veci robi.
Svet nie je cierno-biely a za to ze neikto podnika este neznamena, ze ma univerzalnu pravdu a, ze vsetky plany mu maju vyst tak ako si to on zmysli cez noc. Pretoze taky bol aj zaciatok RJ na ramene BA-KE, chaos, nedotiahnute veci, poriadne nedoplanovane. Ak je biznis plan RJ zalozeny na studentoch a dochodcoch a pritom sam tvrdi, ze poskytuje premiovu sluzbu tak mi nieco do toho nehra.

A to ze niekto ide tvrdit ako bojuje proti korupcii a sam sa dostane velmi zahadne k linke BA-KN a stat mu tu trat pred jeho prichodom pekne zrekonstruuje a objedna viac vykonov, tak tiez neviem ci je vsetko s kostolnym poriadkom.

K Vasym poznamkam od temy o regionalnej politike ci Svajciarsku sa ani nebudem vyjadrovat, ukazujete svoju malost ked sa snazite do vsetkeho zatiahnut vase paranoidne predstavy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-11-2015 12:46:46
realista | 23-11-2015 12:37:03 | - velmi, velmi primitivne myslenie niekoho, kto nema predstavu ani o realnom podnikani a zial ani o tom, kto v tomto suboji hra cestne a kto podraza.

Ale ako obycajne, dobry tip na clanok, ako to funguje konkretne u nas v meste. Ako ten kto je pri moci ma v rukach sposoby, ktorymi dokaze zvyhodnovat inak neschopnych prezit.

Dakujem za tip. Do Svajciarska?
shelley | 23-11-2015 12:40:58
Hlavná vec, že Fico s Počiatkom a jeho bandou rozdávajú balíčky a vlaky zadarmo. Tu je druhá strana mince. Vládni mafiáni!
realista | 23-11-2015 12:37:03
Business plan RegioJet-u bol taky ze pride s dumpingovymi cenami a vytlaci statne IC a ich vlastne nahradi, zvysi cenu na rentabilnu (co defacto moze znamenat ze cestujuci bude cestovat za cenu vyssiu ako v pripade statneho IC), holt nevyslo.

RegioJet by sa skor mohol vyjadrit k inym veciam:
- zo zaciatku prevadzky obrovske meskania ci dokonca odrieknute IC vlaky bez akehokolvek nahradneho spojenia
-stastisticky su aj dnes vlaky RegioJetu na tom s meskanim horsie ako \"nekvalitne\" statne IC
- preco od nehody na BaHL jazdi RegioJet len so 6 voznami?
- preco RegioJet od nehody na BaHL nezaradil spat svoje jedalenske vozne?
- preco v obdobi ked sa ocakaval velky zaujem cestujucich nepridal vozne? (statne IC mali napr. 9 voznov - oproti tomu lacnejsi RJ len 6 - to nie je prilis rozumne)
- preco RegioJet ma tak casto nefunkcne toalety vo svojich vlakoch niekedy na 3 vozne pripada jedna funkcna toaleta?
- Kedy RegioJet vyriesi vypadky klimatizacie a WiFi?
- Kedy sa na vlakoch objavia slubovane vozne od Astry, ktore boli tak intenzivne pouzite pri prezentacii prichodu RJ na rameno BA - KE?
- Ako sa RJ vyjadri k tomu ze ich materska spolocnost SA ma na viacerych autobusovych linkach monopol ku ktoremu sa dostala velmi zvlastnou cestou (napr. Liberec a 1Kc cestovne) a tak defacto sa dnes stazuje na to co robili oni inym?
brano | 23-11-2015 12:32:34
Takže mám šancu sa opýtať len na to čo sa vy rozhodnete sem dať? :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-11-2015 12:30:45
anonym | 23-11-2015 12:26:24 | - pretoze \"sa\" nenapise nic. Treba zistit a s materialmi v rukach zverejnit.
anonym | 23-11-2015 12:26:24
preco sa nepise ako kradne ten komunista a rusky pudlikfico aj so smerom, minimalne v cechach a polsku by bol v base.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-11-2015 12:25:40
brano | 23-11-2015 12:09:36 | - mozno aj preto, aby ste sa mal sancu nieco spytat. ;-)
brano | 23-11-2015 12:09:36
Prečo stále len RegioJet a Hlina? Prečo na týchto \"nezávislých\" stránkach?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign