Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Viedeň, hlavné mesto Rakúska, známe vo svete ako mesto hudby..

Lukas ValentovicDátum23. 08. 2009 14:02:30TémaCestovanie
 stephansplatz , uličky s veľkým množstvom obchodov
Je hlavné a najväčšie mesto Rakúska, ležiace na rieke Dunaj. Ako hlavné mesto s dôstojnou tradíciou Habsburskej monarchie má veľmi rozmanité obyvateľstvo. Počet obyvateľov Viedne neustále rastie vplyvom ľudí prisťahovaných z iných častí Rakúska alebo sveta. Možno povedať, že vďaka rušnému kultúrnemu životu sa Viedeň radí k destináciám, ktoré sú pre turistov zaujímavé počas celého roka. Výkonná ekonomika, stabilný politický systém, prírodné krásy ako sú rakúske Alpy, kultúrna rozmanitosť – to všetko prispieva k vysokej kvalite života v Rakúsku. Vysokú úroveň kvality života, ktorú si pochvaľujú tak ako domáci ako turisti, či cudzinci žijúci vo Viedni, potvrdzujú aj viaceré medzinárodné štúdie, ktoré opakovane zaraďujú Viedeň medzi najatraktívnejšie mestá na svete. V prieskume kvality života v roku 2006, do ktorých bolo zaradených 250 svetových miest, sa rakúska metropola zaradila na 4. miesto, za švajčiarskym Zürichom na prvom mieste, Ženevou na druhom a kanadským Vancouvrom na treťom mieste. Centrum mesta (Innere Stadt) bolo v minulosti obkolesené hradbami, ktoré boli zbúrané v roku 1857 a mesto si pripojilo pod svoj patronát okolité dediny. Na mieste hradieb bol postavený najslávnejší bulvár vo Viedni – Ringstrasse. Kultúrny život vo Viedni je veľmi bohatý. V meste sa nachádza veľké množstvo divadiel, opery, muzikálové scény a taktiež aj múzeá. V meste je možné vidieť množstvo štýlov architektúry ako napríklad románsky sloh, barok, klasicizmus a taktiež aj modernú architektúru. Cez centrum mesta netečie v skutočnosti Dunaj ako sa to mnohí ľudia domnievajú ale len jeho kanál. Vo Viedni sa nachádza aj veľa fast foodov. Medzi najoblúbenejšie jedlá turistov patrí viedenský párok a kebap. Mesto sa môže pochváliť vynikajúcou infraštruktúrou, čistotou a bezpečnosťou. Je to mesto snov pre romantikov. Úzke stredoveké uličky, pompézne námestia, nádherný zámok Schőnbrunn a cisárske sídlo Hofburg. Viedeň je synononymom hudby už celé stáročia. Bola domovom Mozarta, Beethovena, Schuberta a Johanna Straussa. Toto veľkolepé hudobné dedičstvo si Rakúšania vážia a pestujú dodnes. Zdroj(číselné štatistiky):http://www.earthinpictures.com/

Fotogaléria k článku:


 Ulice Viedne vo večerných hodinách
Popis: Ulice Viedne vo večerných hodinách


Zobraziť všetky fotografie

 Peterskirche
Popis: Peterskirche
 Naturhistorische Museum
Popis: Naturhistorische Museum


 Kunsthistorische Museum
Popis: Kunsthistorische Museum


 Sídlo parlamentu
Popis: Sídlo parlamentu
 Moderná časť Viedne - Donau City
Popis: Moderná časť Viedne - Donau City
 Staatsoper, Pohľad na Operu v noci
Popis: Staatsoper, Pohľad na Operu v noci

 Zábavný park Prater neďaleko rieky Dunaj vo Viedni s vyše 250 atrakciami, ako napríklad kolotoče, horské dráhy, domy hrôzy, herne, a kasína sa nachádza v parku, ktorý bol založení v roku 1766 Josefom II. Rozľahlý park, ktorý na zábavné stredisko priamo nadväzuje, je vhodným miestom na prechádzky a oddych.
Popis: Zábavný park Prater neďaleko rieky Dunaj vo Viedni s vyše 250 atrakciami, ako napríklad kolotoče, horské dráhy, domy hrôzy, herne, a kasína sa nachádza v parku, ktorý bol založení v roku 1766 Josefom II. Rozľahlý park, ktorý na zábavné stredisko priamo nadväzuje, je vhodným miestom na prechádzky a oddych.
 Pohľad na zámok Schonbrunn. V pozadí možno vidieť výhľad na centrum Viedne.
Popis: Pohľad na zámok Schonbrunn. V pozadí možno vidieť výhľad na centrum Viedne.
 Parlament
Popis: Parlament

 Stephansdom
Popis: Stephansdom
 Belvedergarten - belvederské záhrady
Popis: Belvedergarten - belvederské záhrady
 Staatoper
Popis: Staatoper

 Zámok Schonbrunn, nachádza sa tu veľky park s množstvom fontán, kvetín, stromou, zoologickou a botanickou záhradou, labyrintom, rozľahlým palácom a aj inými atrakciami. Vynikajúce miesto na oddych a romantické prechádzky.
Popis: Zámok Schonbrunn, nachádza sa tu veľky park s množstvom fontán, kvetín, stromou, zoologickou a botanickou záhradou, labyrintom, rozľahlým palácom a aj inými atrakciami. Vynikajúce miesto na oddych a romantické prechádzky.
 Najznámejšia nákupná časť Viedne - Mariahilferstraße
Popis: Najznámejšia nákupná časť Viedne - Mariahilferstraße

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Johnny Player | 26-08-2009 21:17:15
občan : :-D :-D :-D :-D zavist, ze ?
Johnny Player | 25-08-2009 21:46:43
Občan: poplacte si ze ste premarnili svoj zivot ;-) dufam ze dnes trafite aspon do potravin *loony*
Johnny Player | 23-08-2009 20:29:33
Občan : vies co je bratislava? asi nie... lebo si bol lenivy nieco zhanat ;-) nikdy som nepisal ze sa v tuzexe predavalo za koruny. kazdy vie ze sa predavalo za bony a tie sa kupovali za valuty ;-) a tak isto som nenapisal ze ovocie bolo dostat celorocne. napisal som ze nebolo dostat len na vianoce. tak ked chces na niekoho reagovat nauc sa citat *loony*
Občan | 23-08-2009 20:23:25
Zaujímalo by ma, kde inde chodil "nelenivý" Johnny Player v tých rokoch na nákup ovocia, ktoré bolo v obmedzenom sortimente a množstve možné kúpiť iba na Spartakiáde a pred sviatkami. V Tuzexe pokiaľ viem za koruny nepredávali.
Johnny Player | 23-08-2009 18:25:20
LV: nesklamal si ma, ja som sem uz naschval nedaval tie ostatne linky,aj clanok je postrihany z viacerych ;-)
Lukas Valentovic | 23-08-2009 18:19:25
Zabudol som ešte dodať, asi ťa sklamem ale dal si zlú stránku :-)
Lukas Valentovic | 23-08-2009 18:10:16
Johny, skus mi napísať, ako by si ty opísal ten park. Pod obrázkom sú napísané len holé fakty ako napríklad ,,1766 Josefom II´´ podľa teba som mal zmeniť rok a meno ? Pod fotkou je opis parku+nejaká tá história, ktorú som nemal kde inde čerpať ako zo stránky. ;-)
Johnny Player | 23-08-2009 17:28:33
Lukas Valentovic: copy+paste+edit http://sk.tixik.com/vidensky-prater-2358463.htm :-P
Johnny Player | 23-08-2009 17:21:38
Lukas Valentovic: zaujimave ze pod fotkou a opisom prater-a bolo napisane :Rozlehlý park ...- teda po cesky :-O a teraz je tam uz Rozľahlý park ... :-D
Marek Sladký | 23-08-2009 17:11:10
to johnny: s tym ovocim za komunizmu by som nesuhlasil. ved banany, mandarinky a pomarance boli dostat len v mesiaci december. hrozno bolo v septembri /pri zbere :-D / pamatam si tie rady pred obchodom s ovocim. aj do tuzexu sa kazdy nedostal. farebny TVP sme mali asi az od roku 1985 a na ORF sme pozerali vacsinou Tom a Jerry a najma Knight rider /sice sme tomu nerozumeli, ale fascinovalo nas lietajuce a hovoriace auto :-) /
Lukas Valentovic | 23-08-2009 17:10:02
Nie Johny, je to po Slovensky. *yes*
Johnny Player | 23-08-2009 16:43:26
ten popis pod fotkou o prater-i je povodne cesky? :-O to Majko : s tym ovocim to vobec nebolo take hrozne. ked nebolo v seredi bolo inde. stacilo byt nelenivy a hladat.a ked nebolo tak asi nebola sezona alebo valuty :-) farebny televizor sme mali asi od roku 82. ved tuzex bol otvoreny. tak isto sme v seredi chytali ORF TV.vy nie? mozno preto ste boli taky soknuty z kultury za zeleznou oponou ;-)
Miloš Majko | 23-08-2009 15:56:09
Vieden bola mojim prvym skutocnym kontaktom so skutocnym zapadom. Pisal sa rok 1985 (presne 19. az 23. august, teda presne pred 24 rokmi) a pri prekonavani na dnesnu dobu nepredstavitelnych kontrol na colnici Berg, kedy linkovy autobus cez statnu hranicu prechadzal viacej ako hodinu zanechavajuc za sebou po vsetkych stranach rozmiestnene protitankove zatarasy, som si akosi zacal uvedomovat, ze nieco nie je vo svete v poriadku. Asi o dalsiu hodinu ma vybudovane mesto s obchodmi plnymi tovaru presvedcilo o tom, ze moj postreh bol spravny. Na trhoch ovocie naprikal kiwi, nektariny, kokosove orechy ci ananasy bolo niecim, co som nepoznal - starsi si pamataju, ze sudruhovia z vedenia KSČ pre svojich obyvatelov aj pomarance ci obycajne mandarinky zabezpecili iba pred vianocami. Ba dokonca aj toaletneho papiera mali Rakusania aj vtedy dostatok ;-) - u nas sme pred starou drogeriou (dalsi namet na clanok) na toaletak stali v rade... Na dvere obchodneho domu otvrane fotobunkou sme pozerali ako na zazrak techniky a farebnych televizorov v jednom obchode bolo viacej, ako snad v celej nasej republike. Videli sme nieco, pred cim sudruhovia s vystudovanym VUMLom vacsinu nasich obcanov starostlivo ochranovali. Ostnatym drotom okolo celej republiky. A napriek tomu co sme videli, vratili sme sa - Slovensko je nas domov. Preto rad spominam na Vieden a rok 1989, po ktorom sa uz kazdy z nas, do tohto krasneho mesta moze ist slobodne pozriet kedykolvek.
Johnny Player | 24-08-2009 20:19:18
Občan : uz som ti odpovedal kam som chodil. a to ze vsade bolo rovnako ,tak tomu ani sam neveris ;-) a ked tomu veris, tak nevies nakupovat :-P
Johnny Player | 23-08-2009 14:22:16
*yes* vieden stoji za navstevu
Igor Lebiedzik | 23-08-2009 14:17:15
Belveder - to mi pripomenulo Prahu a nádherný Pražský hrad s prekrásnymi petřínskymi, či hradnými záhradami, kde som trávil časť svojho života... Viedeň je pekná, ľudia milí a Alpy fantastické. Pri decembrovej návšteve vianočnej Viedne mi však vadili rôzne živly v metre. Necítili sme tu bezpečne (v metre).
Eva Učňová | 25-08-2009 20:32:50
Luky skvely clanok aj fotky, len tak dalej! *yes* *yes* *yes* *yes*
jaro | 23-08-2009 14:08:24
belveder je vážne nádherný...z minulého roku keď boli tje kríčky a kvetiny čerstvo zasadené sa mi zmazali fotky...a tento rok boli kvety troška prerastené burinou,asi nestíhajú...
Občan | 24-08-2009 23:41:02
S čítaním nemám problém, ale z príspevkov Johnny Pleyera som sa ani náhodou nedozvedel kde nakupoval za čias socializmu nedostatkový tovar, medzi ktorý patrilo južné ovocie a tiež aj toaletný papier Harmasan. Až na niektorých vyššie postavených členov KSS mal rovnaké podmienky v zaobstarávaní základných životných potrieb každý občan republiky bez rozdielu či býval v Bratislave alebo v Aši.
Lukas Valentovic | 26-08-2009 12:39:30
Eva, dakujem :-)
Občan | 24-08-2009 11:30:02
Čo je Bratislava viem. Bývam náhodou a aj v tom čase som býval v Bratislave. Rovnako, ako v celej vtedajšej ČSSR aj v Bratislave boli podmienky rovnaké. Znovu kladiem otázku: Kde chodil "nelenivý" Johnny Player na nákupy?
občan | 25-08-2009 23:47:59
Johnny Player je so svojimi argumentami na konci. Už si nikto oneho neoprie ani bicykel. Vyčerpal všetok svoj mentálny potenciál.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign