Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vážení lekári - ĎAKUJEME !

Peter KloknerDátum01. 12. 2011 16:01:23TémaZdravotníctvo

Situácia v zdravotníctve je katastrofálna.

Odborový lekársky funkcionár s neskrývaným potešením zvestuje informáciu že fakultná nemocnica v Blave kolabuje, ďalšie v krajoch sa k nej pridávajú. Odborový boss a zároveň súkromný lekár s mimoriadne dobrým zabezpečením a miliónmi bezplatne od štátu vyzýva lekárov neošetrovať pacientov a dobojovať ich (triedny?) boj až do konca. So slzami v očiach organizuje trápne divadlo štrngania kľúčmi po ktorom dochádza k záhadnému zdravotnému kolapsu stoviek lekárov. Našťastie akosi kúzelne ich napriek tomu že sa neocitli v čakárňach niekto zázračne do rána vypísal na PN.  Tí ktorým posledné zvyšky morálky bránili hodiť sa na maródky majú od odborárov nezištne dokonalé inštrukcie ako sa vyhnúť poskytovaniu starostlivosti pre závratnú dávku stresu a tlaku okolností.

V takejto situácii by som chcel touto cestou úplne úprimne a s plnou vážnosťou POĎAKOVAŤ každému jednému lekárovi, ktorý našiel odvahu či iba prostú ľudskú spolupatričnosť a napriek obrovskému tlaku okolností plní do bodky slová lekárskej prísahy. 

Za túto skutočnosť im patrí nielen vďaka ale aj obdiv. Zaslúžene. Pretože každý z nich v čase keď kolegovia (hlavne bývalí) kolabujú zo stresu a chorôb,oni úplne nelogicky sú touto situáciou na prospech pacienta a zároveň zármutok p.Kollára vybičovaní k enormnému nasadeniu.

Presne tým lekárom, ktorí to s nami teraz nevzdali, právom náleží  nie 300 Eur ale asi takmer všetko, čo sa ušetrí na 1200 zatiaľ voľných miestach. A to čo najskôr.

Zároveň si neodpustím položiť zákernú a konšpiratívnu otázku:

Komu prospieva stav, keď neexistuje jediný náznak ochoty dohodnúť sa.

Mne sa odpovede uberajú stále viac iba jedným SMER-om.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Michal Pisarovic Michal Pisarovic | 14-09-2015 07:58:51
bohuzial toto je vec ktoru my nevyriesime
pre gulak | 05-06-2015 15:03:10
Samozrejme ze ajSmer ma zodpovednost ak kazdy jeden co bol vo vlade od padu komunizmu!Kazdy jeden !Figel trepe nezmysli,lebo vie ze zmluvy su tak porobene,ze su nevypovedatelne,alebo ppdchytene nekrestamskou pokutou a farizejsky vykrikuje a balamuti ovecky ze keby Smer chcel tak urobi to co ono ale vie ze sa to neda!Je lacnejsie nechat chod taky ako je,lebo obnova by bola neporovnatelne drahsia a poistovne musia mat zisk a nie hradit liecbu chorych!Takto je to pekne zauzlovane a neriesitelne bez nasledkov!Toto vymyslaju dobre plateny ludia pre vsetky vlady!
gulak | 04-06-2015 15:34:51
Smer má takú prevahu,že keby chcel tak v zdravotníctve urobí poriadok raz.dva...netreba tu zase balamutiť ľudí,že Smer za nič nemôže...zadlžuje túto krajinu,ako nikto pred ním..do Ruska išiel orodovať,aby Slovan...hral KHL...
Vazeni | 04-06-2015 15:19:49
Tak takto!Je jasne ze mate len plne huby smeru a ani neviete o com tak odusevnene tocite bez rozmyslu!Jeden malinky priklad kde sa stracaju Vase tazko zarobene odvody!Polikliniku kupi jeden sukromny subjekt za par eur aj s lekarnami!Janko ide s bolavym hrdlom vseobecnej lekarke,ktora by mu mohla predpisat antibiotika a poslat domov do postele!Ale nie ona ho posle na rtg,krvny odber,krcnej,hystologicke vysetrenie,alergologovi a kopu nezmyselnych vysetreni,ktore poistovna musi preplatit!Kolkokrat je preplateny obycajny zapal hrdla?To su napocne od lekarov dohadzovane peniaze jeden druhemu!Potom nezvysi pre iak choreho,ltory mozno odvadza viac ako ten s bolavym hrdlom!Toto nie je len moja osobna domiemka ale kruta realita publikovana pocas strajku nasich chudobnych zodratych.neuplatnych lekarov!Kto by bol na vine ak by nebol Smer?Nie Fico je vsetkemu na vine ak je momentalne pri moci.Nevladne 25 rokov v luse!
Bishop Berry Smith | 04-06-2015 11:59:08
dobrý deň,

Ste v núdzi úveru ?? môžete dostať svoje problémy vyriešiť pri spustení sa k nemu. Som pani, Susan Randy. Z United stavu amerických, minulý týždeň Pondelok, som hľadal úver zaplatiť za svoje účty, takže som si sám seba do rúk rôznych podvodov a bol som podvody podľa iného veriteľa, ak nie pre pani, Sadaih kto je môj dobrý priateľ predstaviť ma biskupa Berry Smith (CEO) Bishop Berry Smith úveru doma, a on mi pomohol s pôžičkou 50,000 eur bez stresu. Takže Moji dobrí ľudia Ameriky, môžete ho kontaktovať prostredníctvom e-mailu: bishopberrysmith@hotmail.com A nezabudnite mu povedať, že som vás zoznámi s jeho spoločnosti
Sir. Rafue Shatida | 28-03-2014 09:17:56
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
jano | 17-04-2012 09:04:23
Nuž, Paška sa zrejme bude
musieť uskromniť. Peňazovod do jeho vrecka a straníckej kasy si budú musieť smeráci postaviť inde.
nospam | 08-04-2012 13:46:16
tema je o zdravotnictve,nie o roztahovani noh na schodzach cervenych a naslednych benefitoch
adela | 08-04-2012 09:28:06
pre KSSsmer,ved nam ich aj dal,už je to iste,mame platy zvyšene
KSSmer | 06-04-2012 09:58:35
Sudruh FICO aj ty si hlasoval za vyssie platy pre sestričky tak teraz im ich aj daj

uz sa tesim ako sudruha FIca dobehnu casom vsetky jeho predvolebne sluby!!!!!!!!!!


Komunistov treba vykazať na okraj spoločnosti tak ako fašistov!!!!!!!!!
pavel | 28-03-2012 11:10:12
takže lekárske odbory vedené
Ficom fakticky vydierali celé Slovensko a vláda podľahla tomúto tlaku. Pre tých s tou krátkou pamäťou nech si zalistujú do histórie a vyhľadajú rétoriku Fica k tejto otázke.
Potom prišli na rad zdravotné sestry a čuduj sa svete, už tu máe problém. Lekári áno, zdr.sestry nie. Väčšinu práce si odrobia sestry, keďže u nás je postavenie doktora "niekde inde" ako napríklad na západe. Myslím tým vzťah lekár/doktor-sestra.
Ak Fico vyrobil vyššie platy pre lekárov cez jeho agenta Kollára, nech teraz zariadi aj vyššie platy sestier, ktoré majú väčšie právo nariekať. Ak zdr.sestry mali oficiálne plat 400-450 EUR a lekári a doktori teraz prichádzajú s tým, že 600 ich zruinuje, sorry, sú to ....... jednoducho nemám slov na takéto pokrytectvo. a Kollár nech si nemýli pojem "elita národa"....
Rasto | 09-03-2012 10:48:52
Este sa da volit aj ta najsilnejsia strana, ktora ich ani neoddlzi..
Peter Klokner | 09-03-2012 10:35:24
Pán Matejička, vidíte že v zdravotníctve je plno námetov na zásadné riešenia. To nie je iba o frflaní, to je aj o tom kde hľadať systémové chyby a hlavne odvahu ich napraviť.
Ak by LOZ verejnosti naservíroval pred svojou vydieračskou akciou najskôr iba zopár najpálčivejších "systémových" zlyhaní a donútil vyvolať spoločenskú diskusiu, zachovali by si nielen tvár ale aj spoločenskú úctu. A nemusel byť ani tento článok a siahodlhá a občas pikantná diskusia k nemu.

A dnes napriek všetkým sľubom vieme iba to, že LOZ dva dni pred sľúbeným termínom dal námet na boj s korupciou vo forme vývaru z platných zákonov a noriem.
Takému ťažko porozumieť. A rovnako ťažko rozumieť aj tomu, prečo sa tu bavíme o holom fakte zneužívania sanitiek my a nie tí ktorí to organizujú, platia a tolerujú.

Prajem vám pekný deň a želám do zajtra si rozmyslieť, či je naozaj riešením voliť iba podľa toho kto nemocnice zasa iba oddlží :-))))))
Dušan Matejička | 09-03-2012 08:00:32
..no to s tým zneužívaním sanitiek mám denne pred očami..odhadujem minimálne 5-10 prípadov denne. Odhliadnúc od bezdomovcov, opilcov a iných-cov, sú každý deň prípady keď sa nechajú pacienti priviezť sanitkou s podvrtnutým členkom resp. narazeným palcom. Som tvrdo za platbu celého výjazdu pri zneužití/problém je však v tom, kto bude o tom rozhodovať/
Registrovaný Peter Klokner Peter Klokner | 08-03-2012 21:35:20
Pán Matejička, asi sa zasa občas aj zhodneme :-) tak všeobecne nám čo nie sme od "fachu" v čase tendrov skutočne pripadali záchranky ako zlaté ryto. Ten boj o licencie bol skutočne nechutný a "podivne" režírovaný. Ale vidno že čas nelieči iba šrámy na tele a duši ale vďaka bordelu na súdoch aj chuť domôcť sa práva a tobôž nie spravodlivost.
Ale úprimne, o tie licencie sa nebili pre blaho občana. Tomu neverí ani aktuálnych 40% (teda dúfam). Na 99% (to nie je volebná kampaň) išlo o peniaze. A určite nešlo o "díško" niekde okolo 5%.
Prečo sa teda to zníženie platieb má odzrkadliť tak drasticky?

Inak ja osobne by som napríklad navrhoval, že by sa mohlo napríklad ušetriť tak, že vodič sanitky by šoféroval iba k pacientovi a nas5 by riadil príbuzný. Alebo že by sme platili kilometre podľa tarifu ako v práci cesťáky. Normálka na zloženku z poisťovne. Vždy lepšie ako skonať doma.
Alebo by sa napríklad konečne niekto odhodlal urobiť radikálny krok a zneužitie záchranky by bolo sankcionované a v určitých hraničných prípadoch považované za trestný čin všeobecného ohrozenia? Myslím na prípady kedy sa na úkor pomoci opilcovi (napríklad) nestihne zachrániť infarkt.

O zneužívaní RLP a RZS si štebocú roky aj vrabce a zjavne sme stále príliš.....benevolentní ?
benger | 08-03-2012 10:22:25
Asi nikto nepochybuje o adekvatnosti poziadaviek lekarov na zvysenie platu. Skoda ze ste do strajku isli zrovna na pokyn toho slizkeho Kollara. V ociach ludi ste zbytocne stratili!!!Uz vtedy ako vysla najavo dotacia, mali ste toho skompromitovaneho pajaca vymenit. Dalsia dobra vec na Slovensku, ktora nevysla. Necudujte sa potom ze ludia co vedia napocitat do 5 vedia kto je za vsetkym.
Dušan Matejička | 08-03-2012 08:44:29
p. Klokner...plný súhlas.. platba za jednu záchranku mesačne okolo 17 000 EUR plus výjazdy - jedná sa o sanitku bez lekára. to hovorí za všetko
Erich | 07-03-2012 23:35:33
Opäť budem asi za blbca, ale tender na sanitky v roku 2009 pod patronátom Smeru vyzeral tak, ako každý Smerácky tender za 4 roky - víťaz známy dopredu. Totižto zadefinovali, že sanitky musia mať 5-valcový motor, čo spĺňal iba VW. Firmy si zaslúžia istoty.

http://spravy.pravda.sk/statna-zachranka-dava-stamiliony-vopred-jasnemu-vitazovi-tendra-pyc-/sk_domace.asp?c=A090511_081437_sk_domace_p29
Peter Klokner | 07-03-2012 21:53:48
Aj záchranári si zaslúžia. Skutočne. Len u tých dobre vysúťažených súkromných by sa asi mali pred avizovaným omaródením so svojimi požiadavkami obrátiť na majiteľov.
Ak si spomínam dobre, za minulej vlády dopadli tendre tak nejak "socialisticky". Tí čo nakúpili nové sanitky o licencie prišli, tí čo nemali ani sanitky ani personál ich dostali. Koledujem si asi zasa o nejakú demagogickú argumentáciu, ale naozaj nerozumiem týmto vyjadreniam v súvislosti s avizovaným znížením platieb záchrankám:
- v sanitkách budú musieť byť staršie prístroje - za necelé dva roky sú na odpis?
- nebude taká častá obmena vozidiel, dajú sa pre poruchovosť očakávať problémy s dostupnosťou - vedia výrobcovia že predávajú také nekvalitné šunty, čo na Slovensku o čo viac ako inde stoja o to skôr sa pohnoja? Môže za to naše podnebie či vplyv V2 a Mochoviec?
- asi sa vraj zníži kvalita personálu - tak to je asi najväčší bonbónik - myslím že to je potom otázka pre ÚDZS a ministerstvo (zrejme) aby boli dodržané podmienky licencií a zákona.

Myslím si ale, že ožranom, feťákom, zabudnutým bezdomovcom a našim milým dark face spoluobčanom permanentne zneužívajúcim tento spôsob taxislužby nebude vadiť ani jedno zo spomenutých negatív.
Optimista | 07-03-2012 15:32:48
Lekári chcú zastaviť zákon o mzdách sestier

Prečo to lekárom vadí? Nie sú peniaze? Prečo im nevadilo, keď sa zvyšovali platy im? Verím, že nebudú sebci a doprajú aj sestrám. Myslím, že si to zaslúžia.
Jozef | 07-03-2012 13:36:25
http://www.sme.sk/c/6289159/lekari-chcu-zabranit-vyssim-platom-sestier.html

Slovenská lekárska komora sa snaží zabrániť účinnosti zákona o minimálnych mzdových nárokoch zdravotných sestier a pôrodných asistentiek.
hranol | 05-03-2012 07:48:14
Žilinskú nemocnicu upratuje súkromná firma za 115 000 eur bez DPH mesačne....
Galanta | 04-03-2012 23:07:50
Upratovanie galanskej nemocnice stoji 17.407€ mesacne.

http://www.nemocnica-galanta.sk/faktury/2012/02/482.pdf
Registrovaný Peter Klokner Peter Klokner | 04-03-2012 22:23:45
Použijem milú citáciu a nebudem osobný:
"Takže niekto musí aj bojovať za to, aby aj u nás boli lepšie podmienky pre lekárov a pacientov."
Chcel by som touto cestou vyzvať všetkých pacientov, ktorí vďaka zdrvujúcej a rozhodnej zimnej ofenzíve LOZ pocítili nejaké zlepšenie (stačí aj nanovo očalúnená stolička v čakárni), aby mi (nám ostatným) dali vedieť alebo sa prihlásili u súdruha Žinčicu. Lebo mňa (aj toť nás doma a susedov aj známych) to zas kurňa obišlo :-)
Dušan Matejička | 04-03-2012 13:32:04
..verte p. Jana, že mne je určite z nášho zdravotníctva viac nevoľno ako Vám...
jana | 04-03-2012 12:44:14
V čase krízy dostanú lekári o X euro viac. Ďakujem pekne. A my ostatní si môžeme pískať. My sa musíme ešte za 450 eur triasť o stoličky, lebo človek nikdy, kedy ťa v dnešnej dobe vyhodia. A to nás je kopa vzdelaných ľudí, ktorí majú radi Slovensko a chcú tu žiť, ale ako sledujem tento "lekársky problém" tak my začína byť dosť nevoľno...
Dušan Matejička | 04-03-2012 10:37:33
nebojte sa p. Pavel, nemyslím si že som pravá ruka Boha. Viete existujú aj ľudia, ktorí chcú ostať doma resp. v svojej krajine , mať tu rodinu a pod. Takže niekto musí aj bojovať za to, aby aj u nás boli lepšie podmienky pre lekárov a pacientov. Je ľahké povedať si keď sa ti nepáči odíď. Ale to nie je riešenie.
A ubezpečujem Vás , že ja by som zo zahraničia so stiahnutým chvostom neprišiel.
Peknú nedeľu prajem.
pavel | 04-03-2012 07:10:59
Vy dvaja,
ak chcete iísť do Grécka, tak choďte.
Ale neťahajte tam celé Slovensko.
sopornan | 04-03-2012 06:53:03
stale nechapem,preco sa tu navazate do lekarov. lebo si ako jediny vybojovali v tomto state zvysenie platov? zavist- typicka slovenska sportova disciplina,v ktorej sme majstri sveta.preco sa ostatny nepostavite a neziadate zvysenie platov? lebo sa bojite a je lahsie nadavat na tych,co sa postavili? ked ano tak budte ticho a robte za 400 eur a hotovo
pavel | 04-03-2012 06:31:30
Reakcia ako vysita od naduteho typka co si o sebe mysli, ze je prava ruka boha :-P

Byt na mne tak necham ist kde len chcete. Bolo by zaujimave sledovat kolki by ste sa za hranicami uchytili a kolki by ste prisli so stiahnutymi chvostami naspat...
Dušan Matejička | 03-03-2012 13:41:10
ďalšiemu nepodpísanému - dobré riešenie - "keď sa Vám nepáči tak odítte" - také slovenské.
dam si colu | 03-03-2012 13:36:38
Dnes je jasné, že Vám ide iba o osobný finančný prospech a tie reči o pomoci pacientom, ľudskosti, záchrane života sú iba pokryteckým táraním. Prečo ? Za 22 rokov ste podobným spôsobom, ako teraz, nevystupili proti :
- braniu úplatkov Vašimi kolegami
- korumpovaniu lekárov farmafirmami
- rozkrádaniu a plytvaniu v nemocniciach
- falošnej koelgialite pri pochybeniach lekárov
- každoročnému zadlžovaniu nemocníc
- arogancii a povýšenectvu lekárov
- paralelnej súkromnej praxi štátnych lekárov a následnému dohadzovaniu si klientov
- politickej výkonnej a zákonodárnej moci z iného politického spektra(hranaty cct), ktorá neriešiala situáciu v zdravotníctve

Ak máte lukratívne ponuky zo zahraničia, už to neopakujte 10-krát, ale si zbaľte kufre a choďte za lepším
Peter Klokner | 02-03-2012 17:58:18
Pán Matejička, :-)
S tým rýpnutím....ale asi aj áno, dá sa to chápať aj tak.
O tom komu patrí CT v GA nemám šajnu, v každom prípade ma teda mrzí že ako pacient mám aj keby som ako chcel diametrálne odlišný názor na to ako zdravotníctvo funguje na rozdiel od kategórie lekárov a zdravotného personálu.
Iná vec ma ale zarazila (myslím že výstižné slovo) a to fakt, že ste zhodnotili ako zlú tú vládu, ktorá odmietla nesystémovo nalievať prachy tam, kde sa skutočne strácajú. Ako dlho je to udržateľné vás netrápi?
Veď už bolo dokonca spočítané, že ani pri navýšení platieb za poistencov štátu by k zvráteniu v zadlžovaní nedošlo a jediný krok je potom iba zvýšenie platieb poistného a to je akože riešenie?
Ale je dosť možné, že sa dajú očakávať aj riešenia ako sa navrhujú momentálne v ČR. Tam dospeli do stavu, keď aj na najlacnejšej vietnamskej kalkulačke spočítali, že ak nemajú na platy tak je riešenie optimalizovať personálne obsadenie. To nie je povzbudivá perspektíva.

Píšem to preto, že vy sám ste konštatovali že 4 pätiny financií idú na platy personálu čiže niekde je skutočne chyba a jej riešenie Smer neprináša. Dokonca v jeho volebnom programe sú opatrenia, ktoré aj podľa mňa laika sú mlátením prázdnej slamy a čo je najhoršie sú tam už tretí raz čo pri fakte že už raz vládli znamená iba to, že program nesplnili, či?
Ja skutočne nechcem uraziť, akceptujem že dôchodci a vôbec tí čo sú odkázaní na štát sú bytostne odkázaní (nikto nechápe konkrétny dôvod) na Smer ale od inteligentného človeka by som naozaj očakával pomerne hlbšiu sondu do príčin či dôvodov pre ktoré budem voliť tú ktorú stranu. U mňa je to rozhodovanie komplexnejšie.
Dušan Matejička | 02-03-2012 13:01:26
uz som si myslel ze p. Klokner si nerýpne :)
dobre viete že som ochotný vysvetliť čokoľvek, ale vy ste asi jedniný , ktorý ako tak konštruktívne reaguje, nemienim plýtvať čas na nejakých anonymov a podobne.
..a to s tým CT ma mrzí, ale bohužiaľ ani jedno CT ktoré poznám nie je štátne.. to len tak na odľahčenie
Peter Klokner | 01-03-2012 19:00:23
Pán Matejička ste tu jediný kto sa prezentoval v téme ako najpovolanejší.
V príspevkoch z obdobia štrajku ste sršali odhodlaním konečne radikálne zmeniť čosi pre pacienta. Dnes so zadosťučinením a bohužiaľ aj hlbokou skepsou konštatujem že môj názor bol správny. Pacient sa nedoškal jednej jedinej pozitívnej zmeny, protikorupčný program od LOZ asi tvorili členovia v pauzách medzi grogom a vlekom u Kollára na svahu. Všetko ošvacnuté z platnej legislatávy a hlavne totálne platonické.
Myslím ale že to podstatné, vďaka čomu sa z vašich príspevkov nikdy nedozvieme nič konkrétne a povzbudzujúce je v týchto vačich slovách:
"Je to katastrofa čo momentálne robia so sestričkami, toto je politika tejto , chválabohu už bývalej, vlády. Prepustiť a hotovo. Problém je ale v tom že ak 83% nákladov nemocníc tvoria platy zamestnancov, tak je niekde chyba".

Nuž tak teda perspektíva je jediná, tú spomenutú chybu z princípu nehľadať lebo chvalabohu budúca vláda je tá, ktorá zasa zaleje zvädnutú kvetinku financiami kedykoľvek keď sa rozflákajú. Ostatne veď to robia pre ľudí a tí v nemocniciach predsa sú. A zaslúžia si istoty.
Istoty nepátrať po chybe a liať donekonečna do cedníka kým sa nenaplní.
Čakal som od vás ozaj nejakú múdru myšlienku. Ak pre nič iné zak z princípu že od elity národa by sa patrilo.

Nič to, takto sa aspoň nemusím pozastavovať nad faktom, prečo ani po 5 týždňoch nemám výsledky CT. Asi bude problém na pošte. Ja tie negatíva zrejme priťahujem.
cerveny fasizmus v praxi | 01-03-2012 17:12:48
Regionálne nemocnice skolabujú a čakajú ich exekúcie. Niektoré sa ocitnú do pol roka v konkurze, iné o niečo neskôr.
Tvrdia to šiesti z ôsmych predsedov samosprávnych krajov v súvislosti so zvyšovaním platov lekárov a zdravotných sestier, na ktoré nemajú peniaze.
„Dopad zvyšovania platov na naše nemocnice bude katastrofálny a priamo ohrozí poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Nemocniciam bude chýbať od 4,5 milióna eur v trnavskom do 7,5 milióna eur v Žilinskom samosprávnom kraji.
Nemocnice budú nútené porušovať zákon, lebo nebudú mať na odvody za zamestnancov, ale ani na lieky a zdravotnícky materiál,“ vyhlásil predseda SK8 a trnavský župan Tibor Mikuš.
Mikuš hovorí o rôznych opatreniach od zlučovania oddelení, cez predaj nepotrebného majetku, zvyšovanie základného imania nemocníc až po formálne zvýšenie platov lekárov v troch župných nemocniciach.
pavel | 01-03-2012 13:34:34
Takze, ked vidia svojich kolekov kradnut ich peniaze, tak su slepy, ked beru provizie od farmafiriem, tak su tiez slepy, ale ked ide o ich vyplatu, tak im zrazu ide o dobro zdravotnictva ...hmm
Jozef | 01-03-2012 09:53:44
tak to prrrrrrrrrrr Dusko, nehoughuj este. Pre casom si nam nieco slubil.
Dušan Matejička | 01-03-2012 09:50:18
prečo tu stále niekto odo mňa chce zlepšiť zdravotníctvo, ja som lekár a ošetrujem ľudí, na to je tu niekto iný, ale chce to diskusiu aj s lekármi , nie len si zmysleť, že bude to takto a hotovo.
prosím Vás pekne ľudia čo sem píšete, na čo sa na niečo pýtate keď tomu aj tak z mojich úst neveríte.
Verte si čomu vy chcete a tak to bude najlepšie
hough...
Erich | 01-03-2012 09:31:24
Pán Matejička, čo má táto vláda spoločné so zdravotníctvom? Chceli urobiť reformu a napraviť zlý stav v nemocniciach. Vy ste sa vzopreli a reforma sa neuskutočnila, pretože vám zlý stav vyhovuje.

Všetci vieme, že zdravotníctvo je v žumpe. Lekári reformy nechcú, ale vlastné riešenie nemajú. Pán Matejička, ako sa teda dá zlepšiť zdravotníctvo?
Dušan Matejička | 01-03-2012 09:10:29
p. Sklenár neviem kedy som ja bol demagógom ale v pohode
Je to katastrofa čo momentálne robia so sestričkami, toto je politika tejto , chválabohu už bývalej, vlády. Prepustiť a hotovo. Problém je ale v tom že ak 83% nákladov nemocníc tvoria platy zamestnancov, tak je niekde chyba. Chyba je v platbách za positencov, nie je preds možné aby náklady na platy presahovali niekoľkokrát náklady/ upozorňujem nejedná sa o skutočné náklady/ za výkony resp. hospitalizácie. Apropo prečo sa znova útočí na lekárov keď momentálne sa jedná o platoch sestier/ samozrejme nie som proti ich zvyšovaniu/
Ivan Sklenár | 01-03-2012 09:00:28
Krátkozraká socialistická odborárska politika a lá "M.Kollár" a jeho stúpenci potrebujú nové dioptrie, aby si dovideli aspoň na špičku nosa. Možno by nám mohol v tejto veci vniesť viac svetla (nie demagógie) p.Matejička
hranol | 01-03-2012 07:42:30
Toto je to socialne zvysovanie miezd. Vysledok je, ze nemocnice a zdravotne zariadenia si nemozu dovolit zamestnavat zdravotne sestry z vysokou skolou, tak ich teraz prepustia. Dakujeme vam mili lekrársky teroristicky odborarsky odpad.Kde ste boli za filcka?
Peter Klokner | 22-02-2012 16:48:43
Takže nehrozí zasa nejaká stresujúca situácia pre pacienta ?
Dá sa to teda chápať len ako zastrašovacia taktika a gesto voči poisťovni ?
Divná doba prináša tuším čoraz divnejšie spôsoby :-)))
pre P.Klokner | 22-02-2012 16:08:19
chcem len podotknúť,že väčšina zmlúv uzatvorených medzi poskytovateľmi ZS a ZP býva uzatvorená do 31.3.2012,čiže končí tak alebo tak.Budú uzatvárané nové zmluvy k 1.4.2012,ktorých obsah je predmetom jednania,poskytovatelia žiadajú navýšenie zmluvného objemu o 20%,poisťovňa odmieta navýšenie,lebo údajne nemá zdroje/tu sa žiada podotknúť,že aj keď nemá zdroje,tvorí ZISK!/.Výsledkom bude vzájomný kompromis a navýšenie zmluvného objemu okolo 5-10% a zmluvy sa k 1.4.2012 podpíšu.Kanéc fíľma...
Dušan Matejička | 22-02-2012 10:34:52
p. Klokner, prevdupovediac neviem o žiadných zoznamoch ani o informačnej kampani.
Jedná sa o súkromných lekárov, ktorí s LOZ-om veľmi nekomunikujú, takže Vám neviem odpovedať na otázky.
Peter Klokner | 21-02-2012 19:51:59
Prostredníctvom tejto už neaktuálnej témy by som sa chcel dotknúť témy súvisiacej a položiť pár otázok na ktoré by mohol reagovať niekto kto sa v oblasti vyzná viac ako ja. Trebárs pán Matejička alebo moja kritička ? :-)

Dozvedeli sme sa z médií že asi 3000 lekárov plánuje vypovedanie zmlúv s poisťovňou Dôvera (nepostrehol som či aj Union) pokiaľ nedôjde k navýšeniu platieb.

Takže čo by mňa ale určite aj pacientov v regióne mohlo a malo zaujímať:

1. Bude známy prehľad lekárov, ktorí sa už rozhodli a ktorí sa k akcii pripoja ?

2. Je z ich strany prípadne zo strany LOZ pripravená informačná kampaň pre pacientov ZP, aby sa pripravili na možnosť že budú povinný po ošetrení uhradiť výkony z vlastného ?

3. Prezentovaný hlavný dôvod je dopad schválenej legislatívy (zvýšenie platov lekárov a sestier). Ten bol však známy niekoľko mesiacov vopred (platy sestier boli odsúhlasené už na jeseň).
Nie je teda termín účelovo nastavený tak, aby bol pacient v situácii, kedy stratil zákonnú možnosť zmeniť zdravotnú poisťovňu a tak bude opätovne použitý ako páka na dosiahnutie výsledku?

4. V kontexte ostatných procesov a aktivít v zdravotníctve ale aj v spoločnosti ako takej nejedná sa v tomto prípade o akciu v rámci nejakej komplexnej a sústredenej kampane voči istej finančnej skupine a jej aktivitám v zdravotníctve ?

Skúste pridať názor prípadne aj odpoveď.
vsetci budeme pit colu | 21-02-2012 09:14:16
Fico Haščákovi potvrdil, že sa môže stretnúť s Pavlom Paškom, ktorého finančník označil ako vplyvného muža v našom zdravotníctve.
Paška riadil ministrov zdravotníctva, ktorých si dosadil.
Napriek tomu, že Smer deklaruje, že je tvrdo proti privatizácii, jeho poslanci na východe schválili predaj viacerých nemocníc VÚC v Prešovskom a Košickom kraji firmám prepojených na Pentu. A práve týmto dvom krajom vládne Pavol Paška.
hranol | 07-02-2012 06:03:51
Niekoľko rokovaní s Paškom potvrdil Haščák v rozhovore pre SME v marci 2008. Prvýkrát v roku 2004, keď bol tieňový minister zdravotníctva ešte v opozícii. Naposledy ako s predsedom parlamentu. Vtedajšieho šéfa parlamentu Pašku v rozhovore označil za človeka, ktorý má v zdravotníctve veľký vplyv.
anonym | 06-02-2012 19:50:50
Ekonom je lekar narodnej politiky. Rozdiel medzi ekonomom a lekarom vsak je taky, ze ked sa pomyli lekar, obet spalia alebo zakopu dva metre pod zem. Ale ked sa pomyli ekonom, platime za to vsetci. Tak to je, nic nie je zadarmo.
anonym | 06-02-2012 10:49:12
vase riesenie nechceme a svoje nemame - nejako to do volieb uhrame a nova vlada riesenia hladat nebude ti budu len kradnut a kradnu Paska sa uz nevie dockat tych tendrov na zdravotnictve ako ked dodaval tie predrazene oftalmologicke pristroje a nejaky redaktor napisal email vyrobcovi ze by chcel jeden kupit a ten mu hned spravil cenovu ponuku o tretinu lacnejsiu ako to Paska predaval nemocniciam - navyse sa to platilo z uctov Veritela ktory to zdravotnictvo mal oddlzit uz pred 6 rokmi!
Peter Klokner | 05-02-2012 17:01:41
Nepoznám jediný pádny dôvod ponúkať riešenie. Vy áno?
v servise očakávam že problém rieši jeho pracovník, v zdravotníczve lekár. Vaša logika je pomýlená. Vy ste asi ochotný si auto v servise opraviť sám a ešte sa nechať buzerovať opravárom že to robíte zle :-)))
Lekári sľúbili riešenia a možno sa ich dočkáme. Riešenie a.s. ich nenadchlo tak asi majú lepšie.
zvedavý | 05-02-2012 15:53:27
aké riešenie má p.Klokner keď má milion percentnú pravdu-bu,bu,bu a nič viac
p.Matejička má 100 percentnú a to stačí-prajem krásnu nedelu
Dušan Matejička | 05-02-2012 15:33:34
..pan anonymny..ja tu nikomu kaleraby netlacim, ja som povedal ze uz nikomu nic vyvraciat nebudem..verte si comu chcete, viete ako mi je Vas nazor ukradnuty, ked sa neviete ani podpisat..
a potom... | 05-02-2012 14:37:58
.. Vam tu nejkay p Matejicka ide tlait kaleraby do hlavy...bez podania akehokolvek riesenia!!!Na Slovensku je takych celkom dost
hranol | 05-02-2012 13:02:39
ked padla vlada, tak vysla bleskovka, ze protesty lekarov sa zastavuju
potom prezident (clen smeru, ako sam seba nazval) povedal, ze sucasna vlada povedie stat do prezdcasnych volieb (neviem, sami zda,ze vytiahol nejaky zakon...)
takze aj v protestoch sa mohlo pokracovat
ano, odborari su zapredajne prostitutky sluziace konkretnej politickej strane :) preco za fica ziadny odborar neprotestoval, preco protestuju len vtedy, ked je smer v opozicii?
byvaly sef odborov je teraz v BB, preco asi kandidoval (aj) za smer?
get used to it
pacient | 05-02-2012 11:17:46
treba sem tam pochopit aj trosku nadsazky, akoze pan Klokner nema 100% pravdu, ale milion %. Pochopte uz aj vy pani doktori ze nas nebavi skladat sa rok co rok nekomu na domy, auta a podobne.
Dušan Matejička | 05-02-2012 10:28:52
neviem sice kto to pisal kedze sa nepodpisal, ale pobavili ste ma s tym ze zasobujem zdravotnictvo :D..taketo super argumenty milujem :)
Erich | 05-02-2012 09:18:40
Pán Klokner má 100% pravdu. LOZ (nie lož, ale lekársky odborový zväz :) ) má do konca februára podľa memoranda vlády predložiť návrh zníženia korupcie v zdravotníctve (za koho vlády sa bojuje s korupciou?). Ja som na ten dokument zvedavý veľmi.

Prechod na a.s. sa udiať mal a hotovo. V a.s. by sa nedalo toľko kradnúť ako teraz - a tí, čo sú proti a.s., majú paprče špinavé od korupcie - od lekárov cez Kollára až po Pašku!
04-02-2012 19:30:58 | 04-02-2012 21:45:47
re:04-02-2012 19:30:58 co s panom paskom a panom matejickom zasobujete zdravotnictvo? a zlikvidovalo by vam to obchody?preco namiesto zvysenia miezd zdravotnickych pracovnikov riaditelia radšej kupuju predražene tovary a sluzby
pre p. Kloknera | 04-02-2012 19:30:58
Vaša jedna negatívna skúsenosť v zdravotníctve a čo to s Vami urobí...
Plne sa stotožňujem s p. Matejičkom, vie o čom hovorí, rozmýšľajte pokojne nad jeho príspevkami a pochopíte/možno/aj Vy-pokojný večer prajem
Peter Klokner | 04-02-2012 15:30:39
Pán Matejička, jasné že máte pravdu, ostatne ja sa vôbec netajím sympatiami k myšlienkam ktoré sú všeobecne označované za pravicové. V tomto mám čisté svedomie. Nehádžte flintu do žita, spomínam si že v tejto diskusii sme dokonca spolu aj istý čas ladili ale ja si nepomôžem, rozumne ste mi stále nevyvrátili bubáka a.s. Ak áno tak sme to nikto nepostrehli.

Problém je možno niekde inde.
Poviem to asi tak, že síce sa "stotožňujete" s tvrdením že zdravotníctvo je v kríze, ale pomôcť s riešením nemienite.
Všetko čo sa urobí okamžite skritizujete ale adekvátne návrhy nemáte a zrejme ani nechcete mať.
Dôvod poznáte iba vy zdravotní pracovníci. My ako pacienti nie a preto jediný logický je ten, že zmena systému sa vám nehodí.
A na takomto statuse sa jednoducho nič zmysluplné postaviť nedá.
Ste až prehnane citlivý na každú pripomienku ale s platmi ste začali vy a nie pacienti.

Ostatne, prejdite diskusiu a nájdite v nej jedného spokojného pacienta. Či ani to pre vás nie je dostatočný argument ?
Svojou akciou ste spustili lavínu a iba blázon by mohol očakávať že to bude lavína nadšenia pacientov. Z každej strany ste ako zdravotníci boli upozorňovaní na fakt, že ste proti sebe postavili nespokojného pacienta. A ten bude úmerne vašej arogancii prejavovať svoju nespokojn
Keď nedokážete takúto realitu prijať, je to na škodu veci.

Myslím si, že v tejto diskusii sme iba ak každý opakovane rozobrali svoje stanoviská a pochopili navzájom, že lekári iešenia neprinesú a pacienti sa lepšej starostlivosti dočkajú iba ak násilnou zmenou systému zo strany osamoteného ministerstva. Utešuje ma iba myšlienka, že k tomu nakoniec bude musieť prísť zo strany tých dobrých, lebo to sa jednoducho udržať nedá a vy to viete. No a v takom prípade potom budete čušať ako vši pod chrastou čiže akousi zvláštnou iróniou osudu bude tá očakávaná garnitúra prínosom :-)
Dušan Matejička | 04-02-2012 14:38:43
...ja neviem p. Klokner, ale ja Vam tu vzdy naspiem nejaky konkretny priklad a Vy vzdy zacnete s niecim inym,,hlavne ze JA pisem ako ľavicový politik :D. Vy totiz pisete presne ako ten pravicovy :) uz nemam sil ani volu reagovat na vase apriori nezmenitelne postoje..pekny vikend..
J.f. | 04-02-2012 13:45:44
ale inak vás mám rad a rad čítam vaše príspevky :)
Peter Klokner | 04-02-2012 13:38:21
Ďakujem za diagnostiku, inú by som ani nečakal :-)
J.f. | 04-02-2012 13:30:23
Pán Klokner vy ste ako vylieceny fajčiar ten tiež neznáša dym s cigariet. To iste platí aj v prípade vašej orientácie politickej. Lenže vtedy to nebol smer, kedže bola vláda jednej strany.
Peter Klokner | 04-02-2012 12:12:41
Pán Matejička, kde niet vôle niet ani cesty. Používate presne argumentáciu ako s prepáčením ľavicové strany na voličov. Zahltiť hromadou navzájom nesúvisiacich údajov. Vyzerá to dobre a hlavne sa to nedá pochopiť a to je podstatné prečo tomu veria. Včera presne vašim spôsobom argumentoval poslanec Číž proti strate imunity poslancov.

Inak ak máte taký vizionársky pohľad na a.s. ako jednoznačný krok k privatizácii potom:
1. je Robert Fico klamár a jeho nekonečné vyhlásenia že za jeho vlády sa neprivatizovalo sú rovnako obrovské klamstvo (on má rád tieto slová :-) )
2. vy osobne ste nikdy nemali a ani nebudete mať žiadny úver pretože už pri podpise zmluvy vám je vopred jasné že vám banka zoberie predmet zábezpeky. Vy totiž ani len v náznaku neuvažujete nad možnosťou že niekto bude mať aj minimálny dôvod narábať s majetkom a financiami v a.s. rozumne a hospodárne. Bude to tým že v tej atmosfére pohodlného plytvania prosto celú svoju kariéru fungujete.

Ale to nemôžete mať za zlé tým čo sa s tým nestotožňujú.

Mimochodom nepochopil som, prečo by sa každý kto chce napríklad lacnejšie pohonné hmoty mal zaoberať napríklad technológiou krakovania ropy alebo princípom fungovania burzy NYMEX a IPE. Alebo nebodaj aby sa dopracovali k tomu prečo pre napríklad práve pre plytvanie zdrojmi v zdravotníctve musí byť naša spotrebná daň na pohonné hmoty byť jedna z najvyšších.
Pri pohľade na problém z tohoto uhla pohľadu sú vaše pripomienky proti čomukoľvek iba potvrdením toho že vám súčasný stav vyhovuje a reči o potrebe zmeny sú KLIŚÉ :-)
Dušan Matejička | 03-02-2012 22:34:04
Systém je viac než chybný o tom nepochybujem Erich
P. Klokner, neviem či ja, alebo vy tu strielate dve na tri..vy poznáte systém zdravotníctva v Čechách? asi nie, viete koľko je tam a.s. z fakultných nemocníc? študoval som tam a viem, ako to tam funguje, určite nie na základe a.s. Podľa našej legislatívy nie je zaručené, že a.s. ostanú štátne, a pri terajších platbách by asi ani dlho neostali, neviem či viete akým spôsobom sa uhrádzajú výkony v nemocniciach, ale asi nie..nie nie sú to len kecy, každý mesiac máme spoločné sedenie kde preberáme hospodárenie za uplynulý mesiac na našej klinike. Pri spáde UNB skoro 1 000 000 ľudí + celá SR ako koncová nemocnica nie je predsa možné, aby sme mali limity také aké máme. Ku príkladu prekračujeme pri štand. činnosti limity asi o 200%, viete si predstaviť, keby sme boli a.s. že tvoríme na druhý deň dlh? Buď by nám zatrhli robiť najťažšie a pre nás kľúčové výkony alebo by nás dali do konkurzu..pravdou je, že poriadok treba spraviť, ale treba začať niekde inde, na ministerstve a vpoisťovniach..a nebojte sa nemyslím si, že ste obmedzení, alebo ako ste to napísali..len bohižiaľ ste strašne jednostranne zameraný..ale to už je vaša vec...pekný večer prajem
Erich | 03-02-2012 21:24:44
j.f. - korupcia tu je. Bola aj bude. Nevylieči ju nikto. Politici ale prijímajú zákony, ktoré ju môžu čo najviac obmedziť. Pravica to urobila. Smer zase tie zákony popustil.

Že sú na tej istej lodi verím. Ale jedni aspoň veslujú a kormidlujú, druhí ani to.

Pán Matejička - zodpovednosť vedenia nemocnice za majetok je najjednoduchšie formou prevodu na a.s. Dokonca by som bol najradšej, aby zákonné maximum 5% akcií išlo na zamestnanecké akcie - aby aj zamestnanci sa podieľali na zisku a aj dividendách. Takto ako je to dnes to ale fungovať nemá. Vláda uisťovala, že predaj akcií neprebehne, akcie zostanú štátne. Napriek tomu lekári štrajkovali. Nie za pacienta, len a len za seba. Nebetónujte systém, ktorý 22 rokov robí iba stratu - určite je chybný!
Peter Klokner | 03-02-2012 21:21:22
Pán Matejička, na rozdiel od nás laikov sa práve v tejto diskusii očakáva od vás ako znalého témy lepšia či priam konkrétna argumentácia. Nie je tu napriek sľubom. Jednoznačné je že zdravé narábanie s financiami tento systém zabezpečiť nevie a nechce. Dôvody na rozdiel od vás zhrnul presne laik Erich. Vaše argumenty o a.s a tomto marazme začínajú a opakovane končia na tom že budeme platiť operáciu a potom uvidíme.
Neviem z akého dôvodu ale úmyselne splietate nezmysly. Za operácie sa platiť bude, ale z účtov zdravotných poisťovní. To vaše spoplatnenie je taká istá hlúposť ako tie istotyistoty ktoré nikto nepomenoval iba ich má v ponuke. Nikto nevie aké a nikto nevie v akom rozsahu. Ako tie operácie.
Nemocnice a.s. si môžu účtovať iba to čo vykonajú. Nepovažujte diskutujúcich za tak obmedzených aby sa uspokojili s vašim tvrdením že tie akciovky sú v nenormálnom zisku z prespávania pacientov a varenia dietnych obedov a čaju. Preplácanie tých ktorých výkonov je vecou komisie ministerstva a zdravotných poisťovní. Ak sa nemýlim tak naposledy bol systém bodovania výkonov zásadne nastavovaný za ministra Rašiho, a teda asi súdruhovia urobili chybu ak dovolili "privatizovať" a ešte aj zarábať na prespávaní pacientov.

Chápem váš odpor voči nastoleniu poriadku vo financovaní zdravotníctva ale ak nič iné tak buď pud sebazáchovy alebo aspoň pokuty z európskej komisie za čachre pri dotovaní strát v štátnych zdravotných zariadeniach budú viesť k zásadnej zmene syst=mu.
Nehovoriac o tom, že sa konečne jasne nevyhneme bolestivému a očakávanému definovaniu rozsahu nároku na bezplatnú zdravotnú starostlivosť.
A to je späté s vašim strašením o platení za operácie ktoré ale ak ste si to nevšimli funguje už dávno a v čechách dokonca bez stresov ktoré sa tu snaží niekto vyvolávať.
j.f. | 03-02-2012 19:36:50
Vidis a stale ma presviedcas, ze radicova je mensi zlodej ako fico, takze je lepsia. Neviem ci to nevies, alebo nechces pochopit, ze su na jednej lodi zvanej korupcia.
Tomu druhemu odstavcu neverim, pretoze vieme o com je gorila a tym padom aj o com mala byt zmena nemocnic na a.s.
Lipsic sice zavrel "mafiu", ale tu zlozenu zo svojich kolegov z politiky nie a ta je ta pre ktoru sa mame tak ako sa mame bratku. :D. Bud objektivny.
Dušan Matejička | 03-02-2012 19:36:41
..ospravedlňujem sa za preklepy/ keby mal s tým niekto problém/
Dušan Matejička | 03-02-2012 19:35:35
..ja som zobudený, nebojte sa, len aby ste sa nezobudili Vy, keď pôjdete na operáciu a budete platiť v súkromnej nemocnici/ ale možno na to máte, tak Vám to neberiem/
čo sa týka transformovaných nemocníc, nižšie uvedených, okrem NÚSCH, viete pane, v ktorých aké výkony poskytujú? Viete trebárs , že ťakžie prípady z Popradu, Vojenskej nemocnice, Malaciek a pod. prevážajú do štátnych zariadení po niekoľkodňovej hospitalizácii v a.s. kedy dostanú zaplatená od posiťovne a prakticky nič neurobia?
Som sa plnú hmotnú zodpovednosť managerov nemocníc, ale neznamená to, hneď všetky nemocnice tramsformovať/ nový pojem pre privatizáciu/ na a.s., netvrdím že niektoré nie..
Erich | 03-02-2012 19:26:13
Haščák sa stretol s Radičovou - ale ešte kým nebola premiérkou, navyše u nej doma. Fico sa s Haščákom stretával v konšpiračnom byte - teraz môžeš porovnávať. Navyše Haščák Fica sponzoroval - a nič za to nechcel?

Si spokojný so zdravotníctvom na takej úrovni, ako je teraz? Ja nie som. Transformácia na a.s. prinúti nemocnice dobre hospodáriť. A ak skrachujú? Vedenie príde o majetok a pôjde sedieť. Dnes sekery platíme neustále my všetci. A pán riaditeľ dostane iba výpoveď. S nakradnutými miliónmi aj tak už nemusí pracovať.

Vláda Ivety Radičovej bola zatiaľ najlepšia vláda, akú SR mala - ministri ako Galko (veľké upratovanie v armáde), Lipšic (za rok a pol dal do basy mafiu) alebo Žitňanská sú nenahraditeľní. Je mi veľmi ľúto, že Gorila poškodzuje najviac tých, ktorí pre boj s korupciou najviac urobili (zákony o verejnej správe, zákon o informáciách, sprísnenie verejného obstarávania 2010). Tí, čo najviac nakradli (HZDS, SMER, SNS) a najviac korupciu podporujú (SMER - znížil podmienky verejného obstarávania) tam spomínaní moc nie sú.
j.f. | 03-02-2012 18:58:11
Erich predstavitel penty rokoval s Radicovou o zdravotnictve. Myslis, ze preto aby pomahali ludom? Nie , aby cez konkurz v tvojich akciovkach ziskali nemocnice. Liecis si tu nejaky ficovsky komplex a omielas tu chujoviny dokolecka ako verklik, ale otoc sa do prava a lepsie sa pozri na posledny rok a pol a ak je podla teba toto ta tvoja pravicova a politicka kultura tak si hlupak.
Erich | 03-02-2012 18:29:27
Pán Matejička, ešte za Fica sa pretransformovali tieto nemocnice na akciové spoločnosti:
- Národný ústav srdcovo-cievnych chorôb a.s.
- Nemocnica v Poprade a.s.
- NsP Ministerstva vnútra a.s.
- ešte niektoré ďalšie

Všetky nemocnice sú v zisku. Akú sekeru vytvorila za rok 2011 vaša nemocnica? Manažment je dnes správca štátneho majetku a je jeden jediný – riaditeľ. V akciovej spoločnosti je predstavenstvo, ktoré musí byť trojčlenné + dozorná rada. Dnes riaditeľa skoro nik nekontroluje. V akciovej spoločnosti je dozorná rada s vysokými kontrolnými kompetenciami. Akciovka musí robiť auditované účtovníctvo. Súčasné nemocnice nevedú žiadne účtovníctvo. A čo sa stane riaditeľovi štátnej nemocnice, ak urobí škodu sto miliónov eur? Nič. Ale manažér a.s. ručí celým svojim majetkom! A v tomto je pes zakopaný! Nikto nechce ručiť - dokonca ani za seba!
privatizacia na as... | 03-02-2012 17:46:27
BY JEDNOZNACNE PROSPELA!!!!!!!!!Pan doktor zobudte sa uz!!!
Dušan Matejička | 03-02-2012 15:29:14
Peter...neštrajkovali sme preto lebo vtedy nechce nikto sprivatizovať všetky, podotýkam všetky nemocnice v SR..a ked tu niekto napise, ze premena na a.s. nie je privatizacia a podobne blaboly tak, potom nic..
a inak vidim podla predchadzajuceho prispevku ze sa tu naozaj jedna o vlemi serioznu diskusiu :)
hranol | 03-02-2012 11:15:33
laska lekarov k pacientovi konci pred razporkom Roberta Fica. Dakujem NIE.
j.f. | 03-02-2012 08:28:58
Peter skor sa opytaj preco strajkovali za vlady Radicovej. Vyhovarat sa na niekoho ineho vie kazdy.
peter | 03-02-2012 07:37:48
ked sudruhom dojdu argumenty zacnu relativizovat ale preco lekari nestrajkvali za fica nevie povedat ziadny sudruh
anonym | 02-02-2012 20:28:05
Čudujem sa tým, ktorí si zastávajú pravicu aj tým, ktorí si zastávajú ľavicu. Minimálne na jedno oko asi nevidia. Napíše tu konečne niekto otvorene, že zlodeji sú na každej strane politického spektra alebo bude diskusia pokračovať ďalej v štýle naši kradli menej ako vaši..?
cepenan | 02-02-2012 20:05:44
stale sa tu vadime ci pravica ci lavica...ale povecme si pravdu aj pravicovy aj lavicovy system je dobry ked to robia ludia ktory nekradnu!!!pan dzurinda -zlodej bez chrbztovej kosti.fico dobry recnik ale z dzurindom si moze podat ruku.kdh to co je?taka strana nema any existovat a som za odluku statu od cirkvy.sas?vela reci skutek utek.sns?slota vsetci kradnu kokos sak ten chruno ma penez na 20 zivotov s poslaneckeho platu...most hid -stali volici ...aj ked program len pre mensinu madarsku.99% odkial maju na taku reklamu?penta?jnt?hmm...tak a koho volit?hmm to sme dopadli
pre j.f. | 02-02-2012 19:23:34
ano j.f., ale pravica ma percenta ake si zasluzi - a na fica tahaju hocico a jeho volic je drevenny a nic to s nim nerobi.. ked je kauza tak percenta by mali ist dolu - tak ako je to s SDKU. A 4 roky kauz Smeru a percenta stale rastu..
j.f. | 02-02-2012 18:39:10
Chcel by som vysvetlit svoj postoj. To, ze tu pisem na pravicu je len dosledok toho co pisu zaslepení praviciari. Sere ma ked niekto kto je volic pravice stale poukazuje na nejaky smer a popritom nenapise, ze aj v radoch pravice su zlodeji najvacsieho rangu. Na zaklade ich jednostrannosti im vzdy napisem nieco co urobila zle pravica, ale to neznamena, ze ja som ficovec. Som sice laviciar, ale nie slepý laviciar. Takze ak pan Klokner napise, ze fico je zlodej ale doda, ze aj dzurinda je zlodej bude to fer. :D
pre: j.f. | 02-02-2012 18:37:52
Predpokladam ze ste velkym obdivovatelom seherezadi.. podla toho 39 bodoveho zoznamu ak nie tak sa ospravedlnujem.
Erich | 02-02-2012 18:26:26
Strana, ktorá bude robiť po voľbách Ficovu nevestu do ďalších volieb stratí preferencie.

Fico nepotrebuje ďalšiu stranu na vládnutie - hlasov bohužiaľ bude mať asi dosť. Potrebuje na niekoho zvaliť zodpovednosť, potrebuje sa na niekoho o 4 roky vyhovárať, potrebuje cez niekoho kradnúť.

Alebo myslíte, že po 4 rokoch sociálnej demokracie tu zmizne nezamestnanosť, chudoba alebo hlad? Práveže naopak - zásahmi do ekonomiky a zvyšovaním deficitu nezamestnanosť, dane a ceny stúpať len začnú. A pri jednofarebnej vláde sa nebude môcť na nikoho vyhovoriť.
Pavol Kurbel | 02-02-2012 16:52:37
pre jf
Možno budete mať pravdu. Faktom je, že to pre tú stranu môže byť sebezničujúce. V každom prípade je mi z toho špatne. Neviem, kedy konečne tento národ dostane rozum a prestane v takom množstve voliť sociálnych demagógov. Ledva jeden odišiel do minulosti, už je tu druhý a ešte nebezpečnejší. Ten prvý bol blbec na prvý pohľad. Ten druhý vyzerá ako sympaťák a preto je o to nebezpečnejší.
pre j.f. | 02-02-2012 16:47:36
komentar hodny Robertka Ficka....body popisane bez akehokolvek vysvetlenia, cista demagogia, nepodlozene, nula bodov proste...
re:j.f | 02-02-2012 16:38:16
...a samozrejme kauza GORILA... dobrú Colu - tak prečo nie? Dobrá chladená Cola s plátkom citrónu - a ak ju ešte servírovala pekná kočka - ako tá obdarovaná fitneska - tak kde to má chybu?
nenasiel pan Robert v spominanom byte na stoliku v obyvacke aj tie hodinky za milion?
j.f. | 02-02-2012 16:23:26
Pan Kurbel a ja nepochybujem ze to bude KDH
j.f. | 02-02-2012 16:21:30
pan Kurbel a pan Klokner bola to reakcia na na prispevok pred tym mojim. Na hlupost som odpovedal hlupostou. Radsej by ste sa mali venovat novej gorila z vasho kosiara, a to p.Radicovou. Samozrejme, ze vy nevidite vlaciky brata Dzurindu, predaj a provizie SPP a SE. Spis gorila. Napojenie pana Vilagiho z gorili na pana Spisiaka, ktory dosadil ludi na vysetrovanie. Opakujem ja nie som volic smeru, sdku, Kdh, hzds, sns, sas, pretoze nevolim zlodejov!
Pavol Kurbel | 02-02-2012 16:20:21
Pre p Kloknera
Čo je na tom všetkom najsmutnejšie je to, že ak budú po voľbách karty rozdané tak, ako hovoria preferencie, bude MUSIEŤ ísť s Ficom aspoň jedna pravicová strana do vlády. Nie preto, že by z toho mala radosť, ale aby zabránila chaosu, rabovačkám v uliciach a tak podobne. Normálnemu človeku je z toho do plaču.
Peter Klokner | 02-02-2012 15:53:40
Pán Kurbel a snáď ste nepočítali s tým že j.f bude oponovať na konkrétne fakty inak ako prázdnymi drístami bez akejkoľvek výpovednej hodnoty. Ale je len možno zaskočený 228 miliónmi za Bašku :-)))))
Máte už veľa rokov na to aby ste pochopili že voličom určitej časti politického spektra stačí naozaj iba zostrihaný krátky film vlastnej produkcie "Riško drž balónik" a zopár znásilnených makroekonomických údajov a sú s tým sústom schopný vydržať celé volebné obdobie :-)
sudruh J.F | 02-02-2012 15:27:35
38.Tvorba a aj schvaľovanie rôznych
protiľudových zákonov....tak to je kradez storocia sudruh ludovy komisar
Pavol Kurbel | 02-02-2012 15:15:52
pre j.f.
Ten zoznam mi pripadá ako keby ho robil tretiak na základnej.
Minimálne polovička je zbožné želania a ďaľšia časť, úplne nezmysly.
j.f. | 02-02-2012 14:38:29
...a samozrejme kauza GORILA.
j.f. | 02-02-2012 14:36:31
Kauzy Dzurindovej vlády
Popis:
Zoznam káuz za obdobie minulej vlády Mikuláša Dzurindu:1.Kauza skupinka
2.Kauza kupovania poslancov
3.Lacné rozpredávanie a rozkrádanie strategických podnikov,
4.Zdražovanie potravín,tepla,plynu a všetkého
5.Zvyšovanie dane až na 19%
... 6.Kauza vláčiky
7.Kauza vyhodenie Ivana Šimka z strany SDKÚ
8.Kaníkovský antisocálny zákonník práce
9.Zajacove protiústavné poplatky za návštevy
u lekára a aj za recepty
10.Vyhadzovanie neposlušných členov zo strany
SDKÚ-DS
11.Privatizácia železníc a aj nemocníc
12.Kauza dostavania SND súkrmným investorom
13.Nezaplatený dlh strany SDKÚ-DS
14.Kauza okolo krajanského zákona
15.Zrušenie tripartity
16.Vymazanie niektorých nezamestnaných zo
záznamov
17.Umelé znižovanie nezamestnanosti
18.Spisovanie rôznych čiernych kníh
19.Zastavenie stavby diaľníc
20.Zavretie neposlušných novinárov na
33.poschodie budovy STV
21.Spoplatnenie školstva
22.Spoplatnenie zdravotníctva
23.Úplne zlé a a aj nedokončené reformy
škodiace všetkým občanom
24.Kauza odpočúvania telefonátu Pavla Ruska
25.Kauza založenia strany SDKÚ-DS
26.Spory medzi jednotlivými vládnymi stranami
27.Zmenky Pavla Ruska
28.Zakladanie nových strán odídencami z ich
vlastných strán
29.Štiepenie strán na ďaľšie menšie strany
30.Štrajk želežničiarov na Hlavnej stanici
31.Štrajky lekárov
32.Zakladanie ďaľších súkromných zdravotných
poiusťovní
33.Nezmyselné,primitívne,úbohé a sprosté útoky
vlády na opozíciu
34.Klamanie vlády o navrhovaných a schvaľovaných
reformách
35.Privatizácia SPP
36.Priavatizácia Slovenských telekomunikácii
37.Bezdôvodné zvyšovanie platov poslancov
38.Tvorba a aj schvaľovanie rôznych
protiľudových zákonov
39.Zmenky Pavla Ruska
Sturmgewehr 44 | 02-02-2012 11:42:54
na bolsevik citaj:Likvidačný zostatok spoločnosti Veriteľ Suma: 381 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Tendre na záchranky Suma: 700 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Oftalmologická smršť Suma: 197 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Lineárne urýchľovače Suma: 115 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Dychový test – predražená prevencia Suma: 90 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Martek Medical Suma: 26 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Nákup sanitiek Suma: 720 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Počítačový systém pre VšZP Suma: 42 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Degresívna marža Suma: 200 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Informačný systém SZP Suma: 80 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Zlučovanie dvoch štátnych poisťovní Suma: 1 958 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Nástenkový tender na ministerstve výstavby Suma: 350 000 000 Sk Zodpovednosť: SNS Predaj kvót CO2 vyplývajúcich z kjótskeho protokolu Suma: 2 000 000 000 Sk Zodpovednosť: SNS Tender na elektronické mýto (výber dodávateľa) Suma: 6 664 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Dotácie pre sociálne podniky Suma: 3 500 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Súdny spor v kauze TIPOS Suma: 483 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Rašiho reklama Suma: 24 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Vytunelovanie SAD Žilina a Trenčín Suma: 400 000 000 Sk Zodpovednosť: SNS Lesy SR, š.p.: Chemické postreky Suma: 300 000 000 Sk Zodpovednosť: HZDS Lesy SR, š.p.: Prenájom poľovných revírov Suma: 450 000 000 Sk Zodpovednosť: HZDS Lesy SR, š.p.: predaj dreva Suma: 360 000 000 Sk Zodpovednosť: HZDS Podpora pre Kubínsku hoľu Suma: 100 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Učiteľské noviny Suma: 13 000 000 Sk Zodpovednosť: SNS Ministerstvo školstva sa školí u Širokého Suma: 300 000 Sk Zodpovednosť: SNS Prenájom pozemkov pri Dunaji Suma: 450 000 000 Sk Zodpovednosť: SNS Futbalový štadión Suma: 1 500 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Kampaň Sociálnej poisťovne proti druhému pilieru Suma: 4 500 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Hospodárenie STV Suma: 281 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Právnici na ministerstve financií Suma: 160 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Nákup učebníc na ministerstve školstva Suma: 27 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Tender na výstavbu diaľnic prostredníctvom PPP - úsek R1 Nitra - Hronský Beňadik Suma: 12 000 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Minutie peňazí v roku 2009, ktoré boli odložené na dôchodky v 2. pilieri Suma: 4 500 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Výstavba jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach Suma: 7 531 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Budovanie širokorozchodnej trate cez Slovensko Suma: 46 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Nákup stravných lístkov - DOXX Suma: 68 000 000 Sk Zodpovednosť: SNS IT systém na ministerstve pôdohospodárstva Suma: 360 000 000 Sk Zodpovednosť: HZDS Rozdelenie kvót CO2 - kvóty obchodované v EÚ Suma: 11 086 000 000 Sk Zodpovednosť: SNS IKORES stavia bez súťaže Suma: 63 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD STV3 Suma: 90 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Auto ministerky práce do Portugalska Suma: 100 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Kauza Katrim Stela Suma: 200 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Privilégium Suma: 2 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Výlety šéfa Úradu pre normalizáciu a metrológiu a tendre na tomto úrade Suma: 13 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Navýšenie základného imania DMD Holdingu Suma: 340 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Geologické práce pri diaľniciach Suma: 45 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Peniaze za predaj pozemku Bratislavskej teplárenskej Suma: 1 100 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD Zadlžovanie štátnych nemocníc Suma: 6 000 000 000 Sk Zodpovednosť: SMER-SD
ficov bratranec | 02-02-2012 11:40:48
j.f., skus si vygooglit fickovho bratranca - najskor pozemky za 100 milionov korun, potom sa zrazu podielal na vystavbe dialnice ten je zahojeny do konca zivota
j.f. | 02-02-2012 11:11:38
ja to viem, Dzurindovmu bratovi /vlaciky/.
re:Dušan Matejička | 02-02-2012 08:50:50
A už viete komu treba zobrať, aby sa mohlo lekárom pridať? Alebo stále ostávate na úrovni súdruha Fica?
XXXx | 02-02-2012 06:54:21
Stačí si uvedomiť ako boli odborári "uvedomelí" za Dzurindu, ako boli ticho ako voš pod chrastou za Fica, a ako sú teraz zase "uvedomelí" a kde je to len a len o tom ako Fico korumpoval odborárov. Napríklad dotáciami pre s. Kollára, resp. jeho manželku. Veď skúste vysvetliť to ohlušujúce ticho odborárskych súdruhov za Fica, to vtedy žiadne požiadavky nemali
vtipalci | 01-02-2012 18:55:27
su ti co si myslia, ze ten krasavec Kollar bojoval za statnych zamestnancov (ked je sam sukromnik--asi by musel mat IQ 3 aby to robil len tak z dobrej vole)....a uplne najkrajsie na tom je, ze za Fica sa nestrajkovala kvoli nejakej krize, ktora vsak v tom case este na Slovensko ani zdaleka nedorazila ...ked vsak prepukla kriza na Slovensku naplno za vlady Radicovej....to uz kriza samozrejme nikomu nevadila....Skoda ze lekarov reprezentoval tak skorumpovany clovek (lyziarske stredisko), teraz sa necudujte pani doktori tomu, aka je mienka na Slovensku. Averzia podla mna nevznikla kvoli vyssim platom lekarov (tie si podla mna zasluzia este vyssie) ale kvoli tomu zoldakovi co za nich vystupoval..
Peter Klokner | 01-02-2012 16:50:05
Naozaj som si myslel že sa niekto z kompetentných odhodlá aspoň vyjadriť k tomu priekaku s cenami liekov. V dobe kedy komunikujeme s objektami na obežnej dráhe a bežne komunikujeme s blízkymi na opačnej strane zemegule úplne v pohode aj s obrazom aj zvukom sa menežment nemocníc nedokáže skontaktovať v takej primitívnej a základnej veci na pár desiatok kilometrov :-)
Zrejme sa plne venujú budovaniu platených parkovísk a zháňajú tie najpevnejšie rampy ktoré sa nedajú ošuliť.

V tomto kontexte mi spomienky na neľútostný boj pána Kolára za pacienta pripadá ešte tragikomickejšie. Najmä ke%d si spomeniem na tú jednu tlačovku spred ministerstva keď sa rozhodol že je dôležitejší ako rokovania ministra. Tá slza v oku a zlomený patetický hlas skákajúci do fistuly.

Vtedy ešte nevedel že sa s liekmi tak kšeftuje. A tá ministerská hyena si predstavte pretlačila ten zákon že sa budeme baviť o "účinnej látke" a nie o značke lieku. No jedna katastrofa.
Ibaže by nás zasa médiá opantali ?

Keď sa ale nehodí byť realista tak sa vždy nejaká argumentácia nájde :-)
jana | 01-02-2012 16:13:28
stale tu niekto niecim prispieva a nikto nevisvelil preco nestrajkovali za fica
Michal | 01-02-2012 11:08:38
Pane Bože... vy ste si naozaj mysleli že tu ide o lekárov??? Tí dostanú veľké H....
Ide o to, že sa bude viac ryžovať zo štátneho rozpočtu, ale tie peniaze nepôjdu lekárom ale hádajte kde skončia?

KDH má program.."MODLI SA A PRACUJ." ako za Uhorska. Voličskou základňou sú prevažne dôchodcovia, ktorým táto "kresťanská" strana ruší nemocničné lôžka, zvyšuje príplatky na lieky...

SDKÚ = príprava a výpredaj štátneho majetku pre PENTA group

SMER = príprava a výpredaj štátneho majetku pre JaT

SaS = legalizovaná marihuana?, gay manželstvá?, znižovanie odvodova daní? tomu som neveril ani ja a to verím iným rozprávkam :(

Most = žiadna agaenda, iba národnostná otázka, hoci nič iné ako maďarská karta ich nezaujíma

Matovič = kde ho postavím tam bude, ako fúka vietor tak on poveje, jedno povie a inak zahlasuje :(

SNS = bola by dobrá strana keby všetci odišli, pretože tiež okrem národnostnej otázky nemajú nič :(

Má zmysel niečo komentovať? Niekoho voliť? KOHO ????
Elekt. energia je v rukách nemcov, vodárne majú francúzi, ropná spoločnosť patrí maďarom, úrodné pozemky sa predali aziatom pretože SlovaKIA.

Myslíte si, že už neni čo rozkradnúť? Ešte stále máte svoj život, pokiaľ ste zdravý je všetko v poriadku. Beda vám ak ochoriete, zrazu zistíte, že si lieky hradíte v plnej miere, že na operáciu treba čakať, a treba dať aj nejaké to "všimné" inak nemusí operácia prebehnúť vôbec, alebo vám poisťovňa napíše že operáciu neuhradí alebo...
Prečo chcú pretransformovať nemocnice na akciovky? Prečo asi? KOMU TO PROSPEJE ???

Štrnganie kľúčmi skončilo pred 22 rokmi, prestaňte si nahovárať že bude lepšie, že strana ktorú idete voliť má plán, bude robiť reformy... NIČ SA NEZMENÍ!!!

Oliver Cromwell to spravil najlepšie.
Prečo máme trpieť niečo čo nefunguje?
Prečo sa všetci bojíme zmeny? Prečo stále volíme to isté nekompetentné zlo a potom nadávame, že nás zase oklamali?
DOKEDY EŠTE?
Jozef | 01-02-2012 10:42:46
...ja len, ze som nezabudol. :-)
Dušan Matejička | 01-02-2012 10:19:35
Jozef včera som s p. Majkom volal, nemal som bohužiaľ moc času, takže robím čo môžem..
Jozef | 01-02-2012 10:18:16
....Naozaj sa to nedá týmto spôsobom cez diskusiu vysvetliť

Dušan Matejička | 08-12-2011 12:59:53
Jozef..som dohodnutý s p. Majkom , že napíšeme nejaký článok..

A?
Dušan Matejička | 01-02-2012 10:13:17
Myslel som ŽSR, ale to je jedno :)
Dušan Matejička | 01-02-2012 10:12:22
mne o 300E nikto plat nezdvihol, a určite by som im do vagóna nenapľul, pretože treba vidieť veci v kontextoch. Tak ako vy vidíte problém zo svojho pohľadu vidím ho ja aj z toho druhého. Naozaj sa to nedá týmto spôsobom cez diskusiu vysvetliť. V bohužiaľ máte info len z médií, to je ten problém. Ale beriem to..
A čo sa týka Carga tak ste netrafili lebo som železničiarske dieťa :) ale to len tak okrajom
Erich | 01-02-2012 09:40:40
Peter má pravdu a Vy to zo svojej pozície nevidíte. Ak zdravotníctvo nebude v zisku, nebudú peniaze na zvyšovanie miezd a nové investície. Zdravotníctvo v zisku byť musí - z toho zisku profituje každý - nemocnica, lekár a aj pacient. Ale zvyšovanie miezd v stratovom podniku je hlúposť!

Pán Matejička - ako by ste reagovali, ak by zamestnancom ŽSR zvýšili mzdy o 300€? A stále sa vozíte v starých vagónoch, a každý rok pýtajú injekciu z rozpočtu, lebo sú v strate. Asi by ste im napľuli do vagóna..
Dušan Matejička | 01-02-2012 09:14:21
pre Peter: vy tusim asi tiez moc nemate v tom jasno..platy zdravitnikov/nie len lekarov/ su podla Vas zisk? a je to amoralne? vy pracujete zadarmo? ak ano , tak vsetka cest..
j.f. | 01-02-2012 08:51:16
Brat M.D. SDKU. 6.000.000,- Sk CARGO
hranol | 01-02-2012 08:24:10
Odborár Kollár a jeho lyžiarske stredisko: Dotácia 183 tisíc eur od Smerákov! http://www.topky.sk/cl/100371/1292364/Odborar-Kollar-a-jeho-lyziarske-stredisko--Dotacia-183-tisic-eur-od-Smerakov-#
re:Peter | 01-02-2012 07:18:44
Lekari su hlupaci, jedine co im ten Ficov pudlik vybavil je, ze sa verejna mienka obracia proti nim. a tym padom su v p.. Rok 2009 - Kollar vyhlasuje, ze je kriza a platove poziadavky stahuje, lebo je kriza.
Rok 2010 - Kollar dostava nenavratnu dotaciu pre svoju firmu na stavbu vleku.
Rok 2011 - Kollar organizuje strajk podla ceskeho vzoru.
Rok 2012 - Kolar ???

Jeden by povedal, ze tato geneza MUDr. Kollara je priam ucebnicovy priklad korpucie odborarskeho bossa zo strany politickej opozicie.
peter | 01-02-2012 04:58:42
ak to chapem dobre, tak lekari chcu mat vyssie platy, a teda vacsi zisk.

a z coho to chcu mat vacsi zisk? zo zdravotnictva.
nie nahodou z toho isteho zdravotnictva, u ktoreho je podla vacsiny ludi (a asi aj vacsiny lekarov) zisk amoralny a mal by byt priam zakazany?
toto som zvedavy, ako mi kto vysvetli. tento dvojaky meter
aaaaano | 31-01-2012 23:03:31
Neda mi inak, ale proste musim suhlasit....co je statne, nemoze profitovat, nechapem preco nedaju tie nemocnice na ASky, konecne by sa hospodarilo efektivne....Ale to by zase Kollar vyplakaval...
Peter Klokner | 31-01-2012 18:58:13
Myslím že ideme jedným smerom ale v odlišných pruhoch :-)
Penta zjavne vie čo robí. Penta zjavne vie ako to robiť dobre.
Penta zjavne vie ako to robiť so ziskom. Penta pochopila že nemocnice nie sú hotely a niektoré operácie sa dajú robiť síce s drahým servisom ale za zlomok času a efektívne. Prečo to nevedeli na ministerstve zdravotníctva?
Rušíme lôžka. Dobré riešenie. Platia sa zbytočne rovnako s personálom.
Minulý týždeň som bol v nemocnici v Galante.
Objednávky na CT sú také špásovanie s pacientom. Ešte hodinu po dohodnutom termíne vozia z lôžkových oddelení pacientov a keď stratíte nervy a kašlete na slušnosť tvária sa nechápavo že veď čo majú robiť že to je urgentne :-)
Počas tej hodiny som spoznal presne 6x2 sanitárov (aj ženy) čo pacientov vozili, jedni sa dokonca menili za iných dvoch ktoré odišli do obchodu kúpiť niečo asi na svačinku a potom pripraviť kávu ako som pochopil mali sa na nej niekde stretnúť všetci štyria. Iný mladík dumal či nechať posteľ medzi vstupnými dverami lebo sa tam do toho kamrlíka dve nevošli a až na moju pripomienku že nech tá pani nedostane prievan nakoniec urobili manéver tak, že sa CT nedalo otvoriť. No komédia.
Takže ak zdravotníctvo tak rozhodne po vzore Penty. Ak šetrenie v nemocniciach tak asi skutočne niet sily ktorá by to vôbec chcela.
Dušan Matejička | 31-01-2012 18:33:31
p. Klokner, hej je to pekné v tých centrách Penťaáckych, ani sa nečaká, aj ochotní sú tam niekedy..lenže sú to všetko diagnostické centrá, centrá jednodňovej chirurgie a pod.---čiže ako my hovoríme" biznis" centrá. Ale čo s tými naozaj veľkými špitálmi? myslím že obaja sme za zmenu, ale nikto z nás si podľa mňa netrúfne povedať , čo by bolo to najlepšie..
Peter Klokner | 31-01-2012 18:24:25
:-))) Pán Matejička, že vy ste tam číhali na nejakú moju oponentúru :-)
Uznávam že tentoraz to nie je tak vyhrotené. Do určitej miery s vami dokonca súhlasím.
Je mi jasné že budete apriori proti akejkoľvek snahe na zmenu nemocníc. Nepresvedčí vás v podstate nič, ale zasa keby ste teraz známy a potvrdený fakt o tunelovaní peňazí vo verejnom zdravotníctve pustili do obehu vy lekári, odpor verejnosti voči vášmu boju za lepšie platy by nebol taký vyhrotený.
Nezdieľam váš optimizmus a trvám na tom, že ak štátna organizácia dostane mantinely tak nejak zázračne sa využívajú iba horné limity. S čistým svedomím. To sa tam kde sa robia účtovné uzávierky nedá ani keby ste sa rozkrájali. Resp. dá ale výpoveď či iný postih je ako bonus.

Osobná skúsenosť tento rok - medicínske centrum Nitra, čisto Penťácky biznis, poplatok 7 Euro, na recepcii registrácia a trochu šuchtavá slečna ale všade ťisto, kľud a žiadne "fronty v čakárňach", na minútu presne v oboch prípadoch sa otvorili dvere a vyzvali vás do ambulancie. Výkony uhradené zo zdravotného poistenia, výsledky v prípade požiadania za symbolický poplatok na CD zaslané doporučene a iné chobotiny ktoré ani netreba.
Proti takejto úrovni zdravotníctva môže bojovať iba ten kto nemá šajnu o čom hovorí alebo iba prevezme niečie bojovnícke heslá.
A to naozaj nie je klišé.
peter | 31-01-2012 17:51:52
Prečo lekári neštrajkovali za vlády najsámsociálnejšieho premiéra? mali podieli na rozkradani nemocnic? bali sa? za fica mali dobre platy teraz nemaju?
pre erich | 31-01-2012 17:43:45
doporucujem pozriet dokument SICKO. ked si ho pozries uvidis velmi presne kam smeruje nase zdravotnictvo.
Dušan Matejička | 31-01-2012 17:06:22
lenže je tu jeden problém, niktorá súkromná nemocnica nebude robiť veľké a ťažké výkony ev. ich komplikácie. prečo teda doteraz neexistuje veľká súkromná nemocnica ktorá operuje chrbtice, nádory a pod.? veľmi rýchlo by tieto nemocnice pri dnešných platbách poisťovní skončili. Alebo si potom priplatí pacient za operáciu chrbtice 5000 E? to si nemyslím..všetko má svoje + aj -...netrdím že niektoré odbory súkromné byť nemôžu, ale nie všetky...
Erich | 31-01-2012 17:02:43
U súkromnej obvodnej lekárky nič neplatím. Platenie za nadštandard sa deje aj dnes. Ale tváriť sa, že zdravotníctvo je zadarmo sa nedá. Tak ako všetkému, aj zdravotníctvu pomôže konkurencia - a nech vyhrá ten, kto dokáže robiť lepšie a lacnejšie. Ale betónovať neustále stratové štátne nemocnice a platiť za ne dlhy je cesta do pekla! Pán Matejička aj Vy možno raz, dvakrát zaplatíte kamarátovu sekeru. Ale ak to je každý rok, tak to určite platiť nechcete.
Dušan Matejička | 31-01-2012 16:56:30
..ano Erich, nech sú aj súkromné..len nie každý bude mať na to zaplatiť si operáciu..preto treba ponechať aj niečo dostupné pre všetkých..zabudli ste, že bšetky komplikácie ev, ťažšie výkony sa odosielajú do štátnych zariadení, a preto tie súkromné tak perfektne fungujú..
Erich | 31-01-2012 16:49:36
j.f., ja sa na súkromné nemocnice teším. Dnes všetci z nás navštevujú súkromných obvodných lekárov, súkromných zubárov a aj súkromných špecialistov. Ženy rodia aj súkromní pôrodníci a vyšetrujú súkromní gynekológovia. Lieky si kupuješ v súkromných lekárňach, dokonca ich vyrábajú súkromné firmy, životy zachraňuje súkromná Rýchla zdravotná služba. A všetko krásne funguje.

A socialistické molochy - anonymné veľké nemocnice s neprehľadnými politickými bábkami vo vedeniach produkujú neustále straty - pretože tam upratovačka kradne Savo, účtovníčka papier, kuchárka mäso, lekár lieky, sestričky obväzy, sanitkár benzín a raz za čas títo ľudia výjdu do ulíc, že aj tak majú málo! Nech takáto nemocnica skrachuje!
Dušan Matejička | 31-01-2012 16:44:50
p. Peter..prosím Vás pekne obligátnejšiu otázku ste už ani nemohol položiť :)
peter | 31-01-2012 16:34:07
Prečo lekári neštrajkovali za vlády najsámsociálnejšieho premiéra?
Erich | 31-01-2012 16:31:19
Nie, vykonával obe funkcie súčasne viac ako pol roka. Miesto práce: Bratislava, Košice. Na oboch miestach plný plat. Len on a hlupák si môže myslieť, že obe práce vykonával na 100%. Parafrázujem - nestačil mu jeden plat, bol to sociálny demokrat :).
Dušan Matejička | 31-01-2012 15:38:53
apropo Erich, nebol R. Raši nahodou primátorom košíc až po odvolaní z ministerstva? ak nie tak sorry
Dušan Matejička | 31-01-2012 15:30:53
P. Klokner, plne súhlasím s Vašim názorom na šafárenie v neomocniciach, otázka však je, či by sa to zmenilo ich zmenou na a.s., myslím si, že asi nie. samozrejme túto farmaceutickú a neviem-akú lobby by som zatrhol hneď. Hospodáriť sa dá aj bez zmeny na a.s., dal by som však tretnoprávnu zodpovednoť všetkýcm štatutárom nemocníc. Totižto zmena na a.s. je len a len o tovrení zisku resp. nevytváraní dlhu, ale zdravotníctvo ako také , má aj inú úlohu. Takže treba trochu striedmo pozerať na túto " pseudoreformu" a nie len kydať na druhú stranu.
Len tak skromne - snáď to znova nenazvete len klišé. A keď áno, tak tiež dobre :)
j.f. | 31-01-2012 15:05:00
Pan Klokner tak rad by som vam doprial sukromnu nemocnicu, kde by ste zaplatil za 1cm zašívania 500-700 eur, pretoze privatizacia speje presne tam. Toto je len mala predpriprava a oblbovanie ludi, ze ide len o lepsie hospodarenie.Aj ked nepochybujem, ze ak kupi nemocnicuu Penta tak peplacanie vykonov v plnej vyske nebude problem kedze myslim riaditel VšZP je pentak, ale to je opat len o ich zisku.
Erich | 31-01-2012 14:31:51
Hoci má Smer 40% podporu, nemajú ani dosť vlastných odborníkov. Za ministra zdravotníctva dosadili primátora Košíc - potom to zdravotníctvo aj tak dopadlo! Ako primátor Košíc bral asi 4405€ mesačne + odmeny a ako minister 4407€. Ale ako pracoval aj v Košiciach, a aj v Bratislave? Alebo pracoval na polovičný úväzok? Ale veď výplatu mal celú. Neviem si predstaviť pracovný výkon po 5 hodinovej ceste z KE do BA! To skutočne nevedeli nájsť za 5000€ mesačne dobrého manažéra, ktorý by zdravotníctvo riadil?
Peter Klokner | 31-01-2012 13:43:26
V posledných dvoch dňoch sa konečne aj mediálne prevalili všeobecne známe fakty o bordeli v nákupe liekov. Chýba mi ale v tomto prípade nejaká reakcia LOZ pretože aj hlupák musí konečne chápať že tu nešlo o fazuľky. Dôchodci dnes prechodia celé mesto aby ušetrili cent a nemocnice akosi záhadne nevedia sami o sebe ako sa dopracovať k lacnejším nákupom. Alebo nemajú internet alebo v asociácii nemocníc sedia magori alebo jednoducho len púšťajú tí čo môžu žilou všade tam kde to zákon nedokáže do poslednej slabiky postihnúť.
Pán Matejička by sem mohol prispieť nejakými konkrétnymi skúsenosťami.
Podľa mňa je zistený stav iba ďalším argumentom v prospech zmeny štatútu nemocníc. A kritici skôr ako pustíte svoje klišé najskôr si prosím prečítajte výročné správy napr. z Levočskej "privatizovanej" polikliniky.
hranol | 31-01-2012 05:36:43
Keby vsetci lekari a lekarnici museli zdokladovat do haliera svoj prijem za poslednych 20 rokov a potom by sa spocital ich hnutelny a nehnutelny majetok, tak by sme tu nemali zdravotnictvo. VSETCI by boli totiz v base...a bol by pokoj.......
Rev Jack Parkson | 30-01-2012 16:05:10
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
cepenan | 22-01-2012 11:27:39
pre diega maradonu.nepatrim ktym co nejak extra ovladaju gramatiku.do casina nechodim a celkovo uz v meste nechodim nejak extra po baroch.postavil som v cepeny dom takze som neny zadna socka co sedi v senku a vyplakava...a kto povedal ze potrebujes jazyk v londyne?sestra je tam 8 rok ked tam isla nevedela po ang ani prt.nemam 20r uz mam po 30ke a nechcem aby moj syn musel robit otroka za par supov v tejto krajine lebo slovac stale drzi hubu.no maradona teraz ma zezer
Diego Maradona | 22-01-2012 07:39:48
cepenan: sám vieš, že neodídeš. Ty si presne ten dedinský typ, ktorý bude len nadávať, ale k činom má ďaleko. Priznaj sa, aký jazyk ovládaš, keď chceš odcestovať. Ani svoj vlastný neovládaš, ináč by si nemohol napísať "zavislivy". V Čepeni budeš žiť do konca života a nadávať v Kasíne, to je tvoj osud.
Vtip | 21-01-2012 16:15:26
Včera videli na stomatológii odborárskeho bossa Kollára, ktorý si dal vytrhnúť zub múdrosti. Vraj po voľbách, keď sa stane ministrom zdravotníctva, ho už nebude potrebovať.
???? | 20-01-2012 09:27:14
pre cepenan:
Ja som neni závistlivý, naopak, ak je niekto šikovný tak si zaslúži mať vyšší plat, ale iba chcem aby za plácu bola aj adekvátna práca. Lenže tu na SK čím viac dostaneš tým menej potom robíš!!!
Ale čím vyšší plat, tým väčšia nezodpovednosť a arogancia. Neviem čím to je, možno spoločnosťou :(
Erich | 19-01-2012 19:42:43
Štatisticky máme na 100.000 obyvateľov toľko lekárov, ako Dánsko, ale viac, ako Maďarsko, Poľsko, Slovinsko alebo Írsko. Najviac lekárov má - samozrejme Grécko.

Podľa štúdie HealthPowerHouse má Slovensko 6. najhoršie zdravotníctvo v Európe (560 bodov - 28. miesto). Za nami skončili Litva, Albánsko, Lotyšsko, Rumunsko, Bulharsko.

13. Írsko 701b
16. Slovinsko 668b
17. Česko 667b
20. Maďarsko 633b
23. Chorvátsko 623b
24. Grécko 600b
28. Slovensko 560b

Takže zdravotníctvo nás stojí viac peňazí. Čo za túto vyššiu sumu máme? Nič. Lekári mali dostať ciele - aspoň sa dorovnať Čechom - veď pred 20 rokmi sme boli na tej istej úrovni a štartovali sme spolu - a oni sú o 11 krajín lepší?

Zdroj: http://www.healthpowerhouse.com/files/Report-EHCI-2009-090929-final-with-cover.pdf
cepenan | 19-01-2012 18:55:50
stale tu len napadate lekarov aky su pazravi.kto brani strajkovat aj ostatnim?22r nas tu okradaju a to nikomu nevadi ale ked sa niekto ozve ako lekary tak vsetci na nych utocia aky su nenazrany...slovac sak ste len zavyslivy...ja neviem ale zacinam mat toho dost a zbalim sa aj z rodinov a opustam slovensko lebo je to tu kocurkovo
Hippokratova prísaha? | 19-01-2012 10:32:15
Od Boha šťastie že sa nikomu nič z mojej rodiny nestalo.
Pretože dneska platí iba OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB vážení páni "lekári".
A ešte niečo.
Hippokratova prísaha je iba do výšky platu?
pre Cepenan | 18-01-2012 11:03:42
Cepenan správny názor všetci by mali začať protestovať ja to každému hovorím tiež od začiatku ako začali lekári protestovať. Nehovorím, že všetko bolo kóšer pretože to bolo na úkor pacientov ale majú prevdu. Také zárobky ako sú teraz tu boli v ´90tych rokoch a vláda sa nám smeje do očí
Jozef | 18-01-2012 09:48:10
...tak som si spomenul:
Dusko M. 8.12.2011 si tu nieco slubil.
Či?
cepenan | 17-12-2011 12:13:50
ludia budicek to co spravili lekary musime spravit vsetci a nie tu otrocit na korejcanov nemcov a neviem este koho!dokedy sa tu bude robit za 300e?toto sme chceli?ved toto je novodobe otrokarstvo!doktory palec hore konecne sa niekto chytil rozumu a ostatna slovac robte zadarmo ked ste hlupy...hlavne ze mate robotu to ze z vyplati len prezivate nieje podstatne hlavne ze robite...jaaaaj toto je krajina
Adela | 17-12-2011 11:02:24
No hrôza aj cely Kollar aj lekari.Už sa niečo robilo a to,že sestričky dostali menšie vyplaty,niektore oddelenia sa maju rušit,lebo poistovne nepridaju a pod.Mne je v podstate jedno,u koho by som bola zamestnana,lebo my musime dodoržovat pracovnu moralku a dochadzku.Nechapem,čo tak strašne zbroja proti AS,ved sa tam maju lepšie aj lekari ,aj sestry,ale musia robit a dodržovat dochadzku a nie odchadzat,kedy sa im zachce.
Marek | 16-12-2011 17:12:28
Veľmi dobrý rozhovor s R. Zajacom:

http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/10469/rudolf-zajac-ako-v-bangladesi-vsetci-by-chceli-mat-vyssie-platy.html
výstižné: | 13-12-2011 16:02:37
http://nazory.pravda.sk/sk_kresba.asp?idt=111213
obcan | 12-12-2011 17:31:14
Penta sa musi radovat ze ma vo vlade hlavneho strojcu ich prijmov. Uhliarik - Babka a uz ani ako clovek neni vnimany medzi ludmi
veru bohužiaľ | 12-12-2011 17:23:23
minister Uhliarik sa opäť ukázal ako patologický klamár!Tak ako uisťoval občanov SR že má plán B/totálna anarchia a výnimočný stav/,tak ako bezočivo klamal že ľudia budú platiť menej u lekárov a za lieky/vidíme to na našich peňaženkách/,tak ako drzo klamal že do zdravotníctva pojde o iks miliárd viac/a Mikloš ho zrušil v priamom prenose/,tak oklamal tisícky lekárov a zdravotníkov a teraz niečo habká o slobodnom poslaneckom mandáte v NR SR.Takéhoto slabého ministra zdravotníctva,ktorý sa ani len nesnaží zakryť že je bábkou hájacou záujmy finančnej skupiny ešte Slovensko nemalo!!!
Jasné že lekári nedostanú to či im prisľúbil,ale to sa vedelo/resp.tušilo/už skôr.Teraz je otázne,ako zareagujú a či sa to celé /konečne?/nezrúti...
bohužial | 12-12-2011 11:06:14
bola to naivná predstava že sa to skončilo, očakávam že to ešte len začne, už totiž nie sú to iba lekári ale aj iné zložky.....
tak lekári nám opäť vyhlásili pohotovosť: | 10-12-2011 15:41:22
http://spravy.pravda.sk/lekarski-odborari-vyhlasili-strajkovu-pohotovost-f8x-/sk_domace.asp?c=A111210_151840_sk_domace_p58
Peter Klokner | 09-12-2011 20:45:11
Dušan Matejička | 08-12-2011 13:17:21
Konečne po dlhom čase ideologicko - teoretického blúdenia konštruktívny príspevok. Ďakujem.

Ale neodpustím si poznámku k nezvýšeniu platieb za poistencov štátu. Áno je to reálne istý zdroj príjmu systému, ale triezvo uvažujme reálny priemerný plat je realite na míle vzdialený. Ľudí s minimálnou mzdou a platbou na dohodu je tak enormne veľa, že občas nezaškodí myšlienka či pojem priemernej mzdy je ešte stále tým čím býval.
Podstatné je, že aj keď sa to nezdá, práve pre (podivný?) každoročný rast priemernej mzdy a pri žiadnej zmene dochádza k rastu zdrojov za poistencov štátu. Každoročne. Podľa odhadov je to rádovo okolo 2%. Reálne teda zdrojov neubúda. Dokonca ani pri schválení tých pár desatín by to navýšenie nebolo nijako dramatické a nepokrýva ani sanovanie dlhov, ktoré vznikli za predchádzajúcej vlády tým, že sa opätovne oddlžili štátne nemocnice.

Z uvedeného by sa teda logicky dalo konštatovať to základné, že nemocnice ako subjekty a reálne ich prevádzka a chod samotný sú jedným z hlavných príčin nekonečnej tvorby dlhov.
To ale v prenikavom bučaní o chystanej privatizácii zaniklo a tak sa plytvanie aspoň v tejto oblasti jednoducho nedá zastaviť.

Samotný fakt, že z lekárskej Nežnej revolúcie nemá pacient ani len smrad z toho obyčajného prdu je ale to najbolestnejšie poznanie.
V tom musím s plnou vážnosťou súhlasiť s názormi diskutujúceho "Jozefa".
Dušan Matejička | 09-12-2011 15:50:22
pre pána, ktorý písal nižšie...niektoré z týchto bodov sú už v novom liekovom zákone/plne s nimi súhlasím/, čo sa týka pokladníc, tak bol to protest nemocničných lekárov, takže my pokladnice osobne nemáme a ani nemôžme mať, samozrejme som plne za zdaňovanie a priznávanie všetkých príjmov..
aj súkromní lekári | 09-12-2011 11:15:12
chcú aby im štát garantoval príjmy:

Aj súkromní lekári žiadajú zákonom garantovaný príjem
SITA | 8. decembra 2011 21:48
Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR žiada zákonnú garanciu minimálnych mzdových nárokov lekárov nielen v nemocniciach, ale aj v súkromnej ambulantnej sfére a zároveň aj zákonnú garanciu zabezpečenia prostriedkov na pripravované zvýšenie miezd sestier a pôrodných asistentiek.
Súkromní lekári hrozia k 31. decembru vypovedaním zmluv zdravotným poisťovniam.


Informoval o tom prezident asociácie Ladislav Pásztor po jej mimoriadnom valnom zhromaždení. "V tejto chvíli je to úplne jedno, akou formou to bude, ale žiadame, aj keď sme súkromní podnikatelia, zákonnú garanciu minimálnych mzdových nárokov pre lekárov," povedal Pásztor.
nadpis hovorí za všetko... | 09-12-2011 10:41:30
http://hnonline.sk/slovensko/c1-54132270-lekarska-bomba-uz-opat-tika
Lekári asi nedostanú nič!!! | 08-12-2011 14:41:20
Nechcem byť zlým prorokom,ale vyzerá to tak,že Uhliarik nasľuboval lekárom hory-doly,len aby sa vrátili do nemocníc,ale ukazuje sa že jeho sľuby sú legislatívne absolútne NEPODLOŽENÉ!!!

http://spravy.pravda.sk/fico-niektore-koalicne-strany-maju-velky-odpor-zvysit-lekarom-platy-1j1-/sk_domace.asp?c=A111208_133138_sk_domace_p23
Za toto sa neštrajkuje? | 08-12-2011 13:59:03
Pán Matejička, prečo štrajk lekárov neobsahoval aj tieto body:

- zavedenie pokladníc aj pre lekárov
- zasielanie výpisov čerpaných sluzieb zo ZP aspoň raz ročne
- zákaz návštev lekárov pracovníkmi farmaceutických firiem
- povinnosť zverejniť prijaté hmotné a nehmotné dary od farmafiriem či pacientov
- zákaz majetkového či rodinného prepojenia medzi lekárom a lekárňou alebo lepšia evidencia liekov (lekár vystaví na pacienta recept, liek sa vytiahne a hneď sa naspäť vráti lekárni - veď to cvaká ZP)
Jozef | 08-12-2011 13:25:30
v tom pripade (defenestracia) budem tam a budem ten,ktory tie okna otvori.
Dušan Matejička | 08-12-2011 13:17:21
Jozef, ale v memorande je predsa jeden bod ktorý hovorí o platbách poisťovní adekvátne k cene výkonu. To je ale maximum čo sme mohli my lekári spraviť, či už to naši papaláši splnia alebo nie je na nich.
Čo sa týka navýšenia platieb štátu, tak dokonca KDH ktoré tento návrh predkladala za neho ani nehlasovala..je to katastrofa ten náš parlament..lenže všetko sa zvalilo na nás/však sa o to aj parádne médiá postarali/ a pritom to smrdí niekde inde..som za defenestráciu kompletného parlamentu bez rozdielu :)
Jozef | 08-12-2011 13:15:26
P.S.
ale, aby som bol spravodlivy:

V utorok prišli s požiadavkou na zvýšenie platieb za poistencov štátu aj zástupcovia Asociácie nemocníc Slovenska, podľa ktorých je to potrebné práve pre dodatočné krytie vyšších platov lekárov a sestričiek. "Navýšenie finančných zdrojov minimálne o 100 miliónov eur pre zdravotníctvo by garantovalo finančné krytie navýšenia miezd lekárov a sestier a rozsah zdravotnej starostlivosti na úrovni roku 2011," píše sa vo vyhlásení asociácie.
Jozef | 08-12-2011 13:10:50
V súčasnosti sa dosahy memoranda, a tým aj vyšších platov, prepočítavajú na ministerstve financií. Podľa informácií Pravdy majú však odhady ministerstva zdravotníctva rezervy a štátu by tak pre vyššie platy mohlo chýbať o dva roky približne 35 miliónov eur. Opozícia však tvrdí, že celkové náklady dohody vlády s lekármi sú ešte vyššie a podľa podpredsedu Smeru Petra Kažimíra by mala dohoda spôsobiť dodatočné 240–miliónové náklady. "Je jasné, že to bude musieť niekto zaplatiť," konštatoval Kažimír.

pravda.sk
pre pre:
Jozef | 06-12-2011 14:59:33
si ma nepochopil, ale vobec.
ani slovom som sa nezmienil o tom, zeby si nezasluzili plat, hoci aj tych 5k eciek.
Ide o to akym sposobom to spravili.
Stratili pred svojimi pacientami tvar.

cize s Tebou v podstate suhlasim.
Len ma stve, ze v zaplave udalosti si len malokto vsimol napr. snahu niektorych pol.stran o zvysenie odvodov za poistencov statu zo 4% na 4,32%, co by prinieslo cca 100mega eciek.
a este jedno: ani lekari ani LOZ neboli buchat na dvere poistovni, aby im (nemocniciam) riadne platili.
a este druhe: ani lekari ani LOZ neboli buchat na dvere
manazmentu nemocnic, aby si spravili poriadok v tom bezbrehom plytvani.
Dušan Matejička | 08-12-2011 12:59:53
Jozef..som dohodnutý s p. Majkom , že napíšeme nejaký článok..a myslim ze to je okolo 30-50mil. EUR a nie stvrt miliardy..ale zistim to presne aby sme nespekulovali..
Anonym pre Jozefa | 08-12-2011 12:57:55
Slušní lekári si tie platy určite zaslúžia. ALE...Prostriedky(vydieranie cez pacientov)nemali nič spoločné s lekárskou etikou.Takže lekársky stav si na Slovensku urobil poriadnu hanbu.
Takú istú, ale väčšiu hanbu si dlhodobo robí aj náš štát, pretože platy elity národa - doktorov, vedcov, učiteľov sú naozaj na zaplakanie.
A odkiaľ má náš štát zobrať na lepšie platy ?
Stačí prestať platiť pol miliónu neprispôsobivýchm občanov a prepustiť 50% štátnych úradníkov. Máme tu dvakrát viac okresov ako za komunistov. Máme tu dvakrát viac krajov ako za komunistov - máme tu dvakrát viac štátnych úradníkov. Inými slovami: stále viac ľudí sa u nás "vezie" a stále menej ľudí "ťahá". Je otázkou času kedy sa takáto spoločnosť rozpadne. Ani ľavica, ani pravica tento narastajúci problém NEVIE riešiť. Výsledkom môže byť rok 1917, alebo 1948. Smutná slovenská (asi aj európska) budúcnosť.
Jozef | 08-12-2011 12:14:02
Dusan, tak sa o to aspon pokus. Vysvetli, aspon mne o co Vam a LOZ teda vlastne islo, ked nie len o platy?
a este mi vysvetli kde tento zadlzeny chudobny stat vezme tych stvrt mld. eciek, co ho bude to Vase zvysenie stat.
Lebo nech pocitam jak pocitam zaplatia to zas len ti aktivni, ktori nahodou nie su poistencami statu.
A prosim Ta, nenapis zase, ze tu na fore na to nie je miesto.
Dušan Matejička | 08-12-2011 12:03:09
...je fakt dost zabavne ze stale sa tu toci dookola o tom istom, jeden svoje, durhy a treti zase svoje..kaslite na to..cez toto forum naozaj nikto nedokaze zmenit nazor druheho..
Jozef | 08-12-2011 11:56:49
j.f.
ale pokial Kollarovi a lekarom ide len a len o blaho pacienta,
tak jemu, pacientovi, moze byt lautr jedno komu poliklinika patri.
A Ty si myslis, ze od vcerajska sa uz v statnych zariadeniach necaka? ze uz pani navratilci, spokojni, dobre zaplateni, usmiati nenatrcia ruku pre obalku?
A pacienti, o ktorych islo predovsetkym odchadzaju spokojni, zdravi a bohati?
Či?
j.f. | 08-12-2011 11:50:53
Pan Klokner len pre objektivnost. Mestska poliklinika sered patri Pro care a ta firme penta group. Treba sa obratit na nich pravdepodobne a oni vam vysvetlia preco je tam takyto stav. :)
Peter Klokner | 08-12-2011 11:26:36
pre Peter M. | 06-12-2011 16:56:21
mám pre vás aj bez lekárskeho vzdelania úplne zdarma dokonalý a okamžite účinný liek.
Nečítajte tie úbohé diskusie.
Lebo robíte presný opak a to je potom asi aj diagnóza,...či ?
Peter Klokner | 08-12-2011 11:20:42
Srdečná vďaka za všetky posledné povzbudivé reakcie. Potvrdzujú to čo je všeobecne známe - pichnúť do h....na znamená čakať iba smrad. A toho je zjavne v zdravotnom systéme spústa.

Pán Matejička ale ja sa iba hrubo vyjadrujem, vaši kolegovia sa ešte hrubšie chovali. U mňa ide o naštbrenie vašej aury, u vás a vašich kolegov o zdravie a životy spoluobčanov. Ak nie vy verím že ostatní v tom rozdiel postrehnú.

Na margo tej slušnosti :-)
Postavte sa pred šiestou pred polikliniku a počúvajte dôchodcov čo si o dianí myslia. Najmä ak sa dozvedia že neurológia v utorok pre dovolenku nefungovala. Ja som iba čajíček :-)))
Adela | 06-12-2011 22:05:09
Pre Adelu,nechcete sa mi zverit do ruk?ja by som vas rada ošetrovala,vy neviete,že lekar zoperuje a my sa celu noc o vas starame a sledujeme vas,ani jeden lekar v noci nestane,ked nemusi,až na naše naliehanie,aby ste mal obraz,mne to nevadi,že tak pišete,mna neodradite,aby som si svoju pracu svedomito robila,mam ju rada,pekny večer
pre Adelu | 06-12-2011 22:02:46
.. a prečítajte si to do konca, prebudená.....
Adela | 06-12-2011 22:00:16
Myslite si,že mi ostatni žijeme zo vzduchu?Myslim si,že vy ste ešte nevečeral,aj my platime najom,aj my potrebujeme to iste ako ony,nezavidim ,vôbec ste to nepochopil,tak zobudte sa
pre Adelu | 06-12-2011 21:57:01
Adela asi nevečerala....
áno aj povolania,ktoré majú poslania,musia byť zaplatené,ľudia musia jesť, splácať pôžičky atď.
Ak závidíte lekárom ich mizerné ohodnotenie, začnite sa obracať s podobnými komentármi na poslancov,ktorých platíte aj vy, na menežment ZP a ich hovorcov- ak si trúfate.
Ja som hrdý na našich lekárov, no vám ako sestričke by som sa do rúk nerád zveril, aj keď máte VŠ.
Adela | 06-12-2011 20:09:49
Piše sa tu,že skuste vyštudovat medicinu,neviem,čo je na tom,koho to bavi a chce pomahat,tak to urobi lavou zadnou a koho to nebavi,tak ten drie počas celeho študia..Pre lekara medicina a starostlivost o človeka je poslanie,myslim si,že porovnavat take veci,ako vyštudovali apod. je nezmysel.Už aj sestričky musia mat V šk a nerobi nam to nijake problemy a pomahame aj mladym lekarom
Adela | 06-12-2011 19:56:26
Pre Adelu včera večer" Som zdravotnička,ano a som na to hrda.Platy su u nas nižšie ako v Nemecku,Amerike a pod,tak to na rozdiel lekarov sestričky neporovnavaju.Lebo sa to porovnavat neda,ani finančne,ani robotou.A keby sme aj začali štrajkovat,tak určite pridem do prace za pacientami,lebo ti za nič nemôžu.Desi ma to,ked nenastupili lekari na detsku onkologiu,su vlastne lekari?A lekari u nas tak strašne zasa nemakaju,ako si myslite.Ale každy nazor je nazor,pekny večer.
j.f. | 06-12-2011 19:02:45
Pan Klokner ta poznamka o vyslohovych dochodkov bola len na margo vasej poznamky na 300e zvysenie platov lekarov.
Ja vam urcite vas nemaly vysluhovy dochodok nazavidim. Pretoze nie som az tak chodobny ani financne a myslim ani duchom, aby som ovplyval touto vlastnostou. Jedno ma vsak mrzi, ze clovek ako vy sa tu hulvatsky vyjadruje na adresu lekarov . a este mala poznamka. Preco si myslite, ze prave lekari konecne nepohli rozumom ako to tvrdite o sebe?
Dušan Matejička | 06-12-2011 18:31:41
p. Klokner posledná reakcia na Vaše úbohé zakomplexované príspevky: nemusíte sa obávať, že niekto musí u mňa vyžadovať kvalitnú starostlivosť..poskytujem ju všetkým rovnako - a za tým si stojím, a do riti ako ste napísali sa nemusím pichať nikomu a takisto ani nikto mne...evidentne máte nejaký komplex, ktorý by ste si mali vyriešiť ale niekde inde--bohužiaľ som sa týmto príspevkom musel znížiť na Vašu úroveň, ale vidím, že inak sa s Vami nedá..ešte raz veľa zdaru v živote aj v podnikaní...
sopornan | 06-12-2011 18:15:15
pre vsetkych,co tu bryzgate na lekarov mam otazku-kolko by mal zarabat lekar,ked pani hovorkyna mz zaraba 3000 mesacne+vianocne odmeny?
pre P.Klokner | 06-12-2011 17:33:08
Vážený pán,
vy ste mimo, ale úplne mimo,to sa už ani nedá komentovať.
Vaša zakomplexovanosť skutočne nepozná hranice.

palec hore pre:Dučan Matejička a j.f.
Peter M. | 06-12-2011 16:56:21
Vo mne uz take inividua ako je "vazeny" pan Klokner nevyvolava hnev ako volakedy, ale uprimnu lutost nad jeho osobou. Chudakov, ktori si vylievaju svoje pocity na tychto ubohych forach mam tazko v p***. Zakomplexovanost nema hranice. Laskavo si neberte do huby lekarov, ako jednu bandu...Taketo osocovanie si vyprosujem.
Nech sa paci mate priestor, mozte si zapisat cele forum a nadalej doakzovat ostatny, aky ste plytky..
pre j.f. | 06-12-2011 16:45:10
palec hore, mate absolutnu pravdu
Peter Klokner | 06-12-2011 16:41:14
Je pre mňa trochu zadosťučinením, že čas čím ďalej tým viac ukazuje podstatu problému štrajku lekárov. Okrem toho že sa nedosiahlo nič okrem zvýšenia platov máme jasno v tom, že neznesú absolútne žiadnu kritiku, vo svojej tupej nadutosti dokonca presviedčajú o svojej pravde aj tých ktorých sprosto nechali v štichu. To nie je trápne, to je už úplne úchylné.

Pán Matejička nanešťastie mám svoje roky a logicky aj zdravotné proiblémy s tým súvisiace.
Som odkázaný na poskytovanie zdravotnej starostlivosti aj keď nie akútnej ale to je veľmi vrtké, možno zajtra to bude naopak. Ak si ale myslíte, že akútna potreba dostať prvú pomoc logicky znamená pchať sa do análu niekomu z tých pre koho som iba tovar tak ste na omyle.
Ak by som vás poznal osobne a práve vy by ste boli pri tom, verte že by som požadoval to čo je vašou povinnosťou. A zrejme by som si nebral servítky.
Verím že na to aby ste pochopili že občania resp. pacienti vám teraz dajú pocítiť čo je dožadovať sa kvalitnej sztarostlivosti určite nebudete potrebovať žiadny manuál od odborového zväzu ani našepkávanie právnikov.

Sami ste si kašičku navarili, sami sa v nej budete brýzgať.

Napriek tomu nechápem úbohosť vašej myšlienky o tom, že budem inak zmýšľať keď budem lekára potrebovať. Ak to mala byť výstraha pred možnými následkami negatívneho pohľadu na vašu cynickú vojnu o peniaze, tak mi je vás ľúto.

A pre nejakéhoi j.f. si dovolím iba pripomenúť, že aby sa dopracoval k výsluhovému dôchodku policajta alebo vojaka stačilo naozaj iba málo. Iba pohnúť rozumom (ak sa dalo) a namiesto rozoberania toho kto je guma a ako zelená sa rozhodnúť vstúpiť tam aleboi onam.
Dnes by si ušetril závistlivú slinu a mohol byť tiež za vodou ako tí čo pri tom pive nevysedávali a konali :-)
j.f. | 06-12-2011 15:33:47
Jozko a ved prave to ti ja naznacujem. Ak nebudu mat taketo platy ludia ako uradnik Vo VšZP a kopu dalsich , mozeme zaplatit lekarov, ucitelov atd.
Tvar stratili pred ludmi, ktorí cerpaju vsetky info len prostrednictvom TV a bulvaru. Realita je opacna ale.
Jozef | 06-12-2011 14:59:33
si ma nepochopil, ale vobec.
ani slovom som sa nezmienil o tom, zeby si nezasluzili plat, hoci aj tych 5k eciek.
Ide o to akym sposobom to spravili.
Stratili pred svojimi pacientami tvar.
j.f. | 06-12-2011 14:56:14
No vidiš Jozko....a keby si tak zodpovedny ako lekar za zdravie a zivoty ludi, kolko by si potom pytal, ked tak "narocna" praca ako je spravovat peniaze ti je hodna sumy 5.272,- eur? :) a sme doma .....
Jozef | 06-12-2011 13:52:01
zeby lekar na PN?
Pre: Jozef | 06-12-2011 13:46:55
Tvoje vyjadrovanie a prirovnavanie po precitani par viet je iste ze treba ta brat s rezervou. VS zdelanie u teba nehrozi
Erich | 06-12-2011 13:44:10
Jednou z príčin dnešného stavu spoločnosti je prehnaná straníckosť veľkej časti voličov. Niektorí voliči sú ochotní tolerovať zlodejov aj keď sú z vlastnej strany.

Ďalší voliči sú ochotní voliť zlodejov, iba ak zdieľajú ich pravé alebo ľavé zmýšľanie alebo keď nasľubujú napr. zníženie daní či zvýšenie sociálnych dávok. Uvažujú pragmaticky - nech si kradnú, ale nech niečo z toho mám aj ja.

Výsledkom je priblíženie sa ku kolapsu celého systému - ak niekoho necháme kradnúť zo spoločného, nakoniec aj tak schudobniem sám. Len hlupák si myslí, že bohatí nemusia myslieť na chudobných. Kto si v chudobnej krajine kúpi produkty bohatých firiem?

V časoch krízy zisťujeme, že k prosperite je potrebná určitá solidarita s chodobnými, ale aj silný štát, ktorý vie vymôcť právo a spravodlivosť. Štát musí chrániť slabých pred silnými a to aj paradoxne v záujme silných. V prvom rade však musí zabezpečiť to, aby sa peniaze nerozkradli a vynaložili na prospešné veci. Len to je cesta k tomu, ako v bezpečí bude bohatnúť každý - aj silné firmy, aj celá spoločnosť.

Páči sa mi myšlienka firemného vedenia štátu - teda filozofia, podľa ktorej je štát veľká firma a mali by ju viesť profesionáli. Ľudia skúsení, ľudia s hmotnou a trestnou zodpovednosťou. Ľudia z výberových konaní, a nie zo zákulisných jednaní politických grémií alebo regionálnych straníckych organizácií. Je členstvo v straníckej frakcii klasifikácia na vedenie rezortu s miliardovými rozpočtami? Ak by ste navrhli takých ľudí v súkromnej firme, spolupracovníci vás rovno vezú na psychiatriu.

Myslím, že je najvyšší čas pohnúť veci dopredu. Nie napravo, nie naľavo, ale dopredu.
Jozef | 06-12-2011 13:43:45
to netvrdim.
Ale pokial by som bol zodpovedny za take sumy ako on, asi by som aj chcel take prachy.
Zadara ani kura ....šak víš.
j.f. | 06-12-2011 12:14:17
Jozko 5.272,- brutto? zabudol si odmeny, ale to nevadi. A tebe sa zda na nase pomeri tato suma normalna? Mne nie.
Jozef | 06-12-2011 09:22:52
j.f.:
s tymi sumami, ktore tu hadzes, by som bol opatrny.
Takychto "okydavajucich mailov" dnes chodi hafo. Ale pravda asi bude niekde inde.
Na margo Tvojich 100 mega: zisk VSZP za prvy polrok 2011 bol 4,8 mil.eciek.
plat sefa - oproti Tvojim cca 20k eciek = 5272 bruto/mesiac.
Prave v tychto dnoch podava Faktor TO na pisatela "otvoreneho listu" Haceka.

a pre"pre Adelu | 05-12-2011 22:31:14 "
nech je odpustene Tebe. Budem sa opakovat, ale v tomto s Adelou suhlasim.
Nikto nechce postavit na miesto lekarov predavacky, to je len Tvoj divny pochod v hlave. Ale, este raz a uz posledny:
nerobte z lekarov polobohov. Nie su. Kazda profesia je dolezita, ak sa vykonava profesionalne. Ked ten Tvoj poloboh nedostane najest, ked mu niekto nedoda enrgie, neopravi auto.... bude v takych istych sra.kach, ako tie predavacky, alebo inak - ako jeho pacient.
a len tak medzi recou - dohodli sa, ale este nenastupili. To je profesionalne?
Fiskal | 06-12-2011 09:04:06
Od 1.1.2011 (pre niektoré firmy prechodne až od 1.1.2012) je povinnosť mať fiškálnu registračnú pokladnicu aj pre inštalatéra, pekára, krajčírku alebo murára. Lekári ale nemusia...
pre Adelu | 05-12-2011 22:31:14
počas výpovedí lekárov ste mohli zobrať 1200 predavačiek a postaviť ich do nemocníc, k pacientom.Rovnocenné povolanie, no nie?!A vy že ste zdravotníčka?!Názory ako naša premierka. No nech vám je odpustené.
j.f. | 05-12-2011 19:17:06
Keď som už pri tých “prachoch”, rád by som sa dozvedel Váš názor na skutočnosť, že za núdzového stavu plat predsedu predstavenstva štátnej (“Vašej”) zdravotnej poisťovne – Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s. – činí mesačne 20.246 euro (!). Co vy nato pan Klokner? :)
xxxx | 05-12-2011 15:19:42
Ale takéhoto ste nechceli:

http://aktualne.centrum.sk/domov/politika/clanek.phtml?id=1227004

Potom sa nedivte, že všade chýba
Braňo | 05-12-2011 15:06:11
http://www.spolocnavec.sk/?p=4078
j.f. | 05-12-2011 15:03:13
Jozkoale myslim si, ze ked sa niekto derie do vlady tak preto, aby taketo veci vedel zariadit. 100.000.000 e nech vezmu ZP. A trebars nech ma poslanec a cela vlada po 900 eur. atd.
Jozef | 05-12-2011 14:43:59
tentokrat musim s Adelou suhlasit.
Prestante uz robit z nich polobohov.
Ked sa pocas Vasej operacie, v rozkradnutej nemocnici pokazi hocaky pristroj, najdolezitejsi bude stejne udrzbar s brasnou.
A teraz bucte mudri. Kto je teraz viac?
j.f. - a povedz mi, prosim Ta, kde teraz ma tento stat zobrat stvrt miliardy penazi, aby mohol "polobohom" zdvihat cely buduci rok platy?
ubere sestram? ucitelom? znizi pocet lozok? zdvihne Tebe odvody?
ked sa v Seredi zrusila pohotovost, lebo nevynasala ale prerabala, vsetci ste kricali. Ked teraz budu musiet zrusit odelenia, trebars v Ga, potom co budete robit?
Jaj, uz viem. Dobre zaplateni lekari Vas budu liecit u seba doma.Pokial nebudu na PN.
pre: adela | 05-12-2011 13:57:28
Lekar je to iste ako pekar ? Nech sa paci skuste vystudovat VS na lekarku. Viete kolko ludi chce byt lekarom ? Viete kolko ludi nespravi prijmacku a uz vobec nie prvy rocnik ? Studoval som pravo v TT a urcite to bolo nic oproti tomu co musi nastudovat buduci lekar.
j.f. | 05-12-2011 13:53:30
Adelka porovnavas neporovnatelne. Uvediem ti jeden priklad. Co je dolezitejsie? Lekar alebo hovorca min.zdravotnictva? Urcite nemusim uvadzat, ze minister si mysli, ze hovorca, a preto ma ninimalne raz taky plat. Toto je to chore a zvratene. :) a tych príkladov je taka kope, ze prevazuju tie, ktore ma davaju na stranu lekarov.
Adela | 05-12-2011 13:31:53
Nesmiete brat lekarov ako niečo ine,.ano staraju sa o nas,ale takisto sa starame všetci.Keby štrajkovali obchodnici,pekari,upratovačky,sestričky,lekarnici,vysledok by bol taky isty.Ved keby sme nemali chleba,čo pit,nie je nam už treba lekar.Lekar je povolanie take iste ako druhe,.Vybrali si to,nemuseli.Tak nepozerajte na lekarov ako na neake nad bytosti.Len tolko.Každa praca si je v istom smere rovna.
jaja | 05-12-2011 10:38:38
mozno by bola moznost kde vziat nejake tie €cka..taky clovek-vojak,15 rokov odpracuje, ide si do vysluhoveho dochodku a dostava €cka kadzy mesiac a nemusi pohnut ani prstom...
preco clovek, kt. robi X-desiatok rokov, nema tiez narok na vysluhovy dochodok?!!
ja doktorom doprajem, preco nie..staraju sa o nas, zachranuju nam zivoty...ale ak dosiahli teraz nieco tym strajkom, nech uz potom necakaju kym im clovek nieco do vacku da, aby si ho vobec vsimli na sále!
Dušan Matejička | 04-12-2011 23:52:24
p. asdf/mimochodom by ste sa mohli podpísať/, vy viete o akú zmluvu ide keď tu tak dávate dve na tri?..
..a vy viete o zmluvách a činnostiach p. Novotného, p. ministra Uhliarika, bývalého ministra Zajaca?.)dalej už ani nebudem písať.. prosím Vás keď nemáte informácie tak sa nesnažte písať veci do ktorých nevidíte..
to že si niečo prečítate sme alebo pozriete na TA3, ešte neznamená že to je pravda..
za posledné dni mám svoje skúsenosti s praktikami médií a tejto vládnej garnitúry..inak pre info nie som volič Fica, len aby bolo jasné..
asdf | 04-12-2011 23:46:09
Pán Matejička, od začiatku tvrdím, že lekár si zaslúži viac.

Avšak nepáči sa mi, že sa lekári takto ľahko zamiešali do politiky a štrajkujú vždy keď Fico nie je pri moci - Vy ste si to nevšimli? Ste spokojní s prístrojmi, ktoré zdravotníctvu dodáva firma P. Pašku? Bolo tam všetko v poriadku? Aký máte názor na zmluvu na 400.000€/mesačne v Prešovskej nemocnici podpísanú za Fica? To ozaj čakáte až vám všetkým osobne pichne Fico k***t do r**ti aby ste otvorili oči???
Dušan Matejička | 04-12-2011 23:38:55
ešte si neodpustím pre asdf..
určite je p.Klokner lepšie informovaný..verte tomu..
Dušan Matejička | 04-12-2011 23:26:28
P.Klokner...ja Vám prajem aby ste nikdy nemusel vyhľadať žiadneho lekára , nielen mňa..a o drístoch by som pomlčal..každý má svoju pravdu..lenže sú ľudia s ktorými sa dá diskutovať a potom sú ľudia ako Vy..budiž..
aj ja Vám prajem veľa úspechov a hlavne zdravie nech teda nás vydieračov a hyeny nikdy nepotrebujete..
Adela | 04-12-2011 22:38:42
To aj ja odsudzujem,že odišli od chorych deti a na platy vlada zobrala,to ,čo mali dostat sestričky od aprila.
Adela | 04-12-2011 22:38:41
To aj ja odsudzujem,že odišli od chorych deti a na platy vlada zobrala,to ,čo mali dostat sestričky od aprila.
asdf | 04-12-2011 22:14:01
Moj nazor a takisto nazor ludi v mojom okoli je, ze to, co sa zvysi lekarom, mohlo ist skor tam, kde to ludia potrebuju.... pretoze, ak clovek zodpovedny za zivoty dokaze odist od lozka tazko choreho dietata, taky clovek si viac nezasluzi..
pre asdf | 04-12-2011 22:09:18
...v nemocnici nepracujete, tak neviete.
asdf | 04-12-2011 21:52:30
Zbytočne sa navážate do p. Kloknera za jeho názory, on je proste len lepšie informovaný ako vy všetci. V roku 2005 lekári štrajkovali za vyššie platy (vtedy hádzali pred ministerstvom biele plášte) a vtedy im Fico sľúbil, že keď sa dostane k moci, tak ich platy strojnásobí (3x ich zvýši !!!). Potom sa Fico dostal k moci, platy hore neišli a rovnako rozkradol peniaze, ktoré boli u Veriteľa a slúžili na oddlženie nemocníc. Vtedy boli lekári 4 roky ticho. Teraz, keď sa konečne mala urobiť reforma tak lekári opäť štrajkovali. Ja toto proste nechápem. Zdravotníctvo je úplne zlé, ale lekárov zaujímajú iba svoje platy...
zvedavý | 04-12-2011 21:37:29
p. Klokner, mne sa zdá, že práve Vy omielate dookola svoje drísty.Nepracujete v štát. nemocniciach, tak o problematike nič neviete-prečítate si články od podplatených novinárov a opakujete po nich.
Na charitu pýtajte od poslancov, tým nezávidíte platy.
Porovnávali ste dôležitosť práce predavačiek,holičov,pekárov .....V pláce C mohli nastúpiť na oddelenia za lekárov.To nie sú drísty?!A ak náhodou budete potrebovať lôžko v nemocnici, zoberte si pod pazuchu Vami napísané komentáre a ešte raz si ich tam v klude čítajte.Prajem Vám všetko dobré!!!!!!
j.f. | 04-12-2011 19:42:17
Pan Klokner momarandum bolo o lekaroch a ich podmienkach na pracu a snahy nesprivatizovat nemocnice pentou a potroske znemoznit lekarsku starostlivost pre beznych ludi. O pacientoch by malo byt memorandum medzi vladou a zdravotnymi poistovnami a ich 100.000.000 eurovom zisku, ktore daj sa mi svete su vlastne peniazmi urcenymi na zdravotnu starostlivost obcanov tejto krajiny. Co sa tyka vasej poznamke o dani penazi na charitu s tym suhlasim, ale pod podmienkou, ze tak urobia aj ti ktori poberaju vysluhove dochodky, teda policajti a vojaci. A to aj spatne. Myslim, ze by grgalo vela ludi aj tu prispievajucich. :)
Peter Klokner | 04-12-2011 19:03:35
Pán Matejička, nemám voči vám osobne absolútne nič. Vy prosto musíte omieľať svoje drísty o spontánnom proteste a beriem to ako fakt. Možno strašný trest vás a vašich kolegov z nútených prác (alebo priam gulagov) trochu ochabne keď vám tá strašná vládna garnitúra za nútene nasadenie zaplatí to čo jej zákon ukladá a čo pre istotu nespomínate. Hrdinom a obeťou sa pre mňa stanete ak tú odmenu s gestom odmietnete a venujete na charitu. Potom sa vám pred Milošovým foťákom ospravedlním a uznám že chyba nebola vo vašom (lekárskom) prijímači.
Rešpektujem žer všetkých 1200 vašich kolegov je stále v strese lebo jednoducho právnik odborov by musel byť kúzelník aby vám každému stihol ako nesvojprávnym skontrolovať podľa pokynov z OZ novú zmluvu.
Aj ja by som sa správal možno podobne ak by som dohnal do extrému niečo čo sa vám prosto vymklo z rúk.

Či chcete alebo nie, memorandum s vládou sa takmer vôbec nezaoberá pacientom a systémom ale výlučne rieši iba to, ako bez straty kytičky dostať z toho, čo ste si sami nakydali.

Vaša hrdinskosť dátumom 1.12. vyprchala ako konvalinková voňavka z ruskej army vo Zvolene. Elita národa pustila do gatí a ani maródky neriešia natrvalo to o čo ste sa dobrovoľne pripravili.
Kecy, opakujem kecy o spolupatričnosti by som vám veril pred mesiacom. Po tomto týždni sú to iba bláboly.

A psychopatické bláboly p.Kollára v dnešných diskusných reláciách neveštia nič dobré. V svojej chorobnej duši nepostrehol, že sa tým núdzovým stavom snaží urobiť hlupáka hlavne zo svojho bývalého straníckeho kolegu a dnes prezidenta.

Prajem vám veľa profesionálnych úspechov a želám si naozaj nevyskytnúť sa v situácii vyžadujúcej nasadenie vás osobne.
je na smiech..... | 04-12-2011 17:05:54
...ze ludia zabudaju, ze prave vdaka socializmu sme pozadu o tych 20-30 rokov ...kazdy je strojcom svojho stastia, takze nevyplakavat a starat sa o to aby bolo lepsie....ZOBUDTE SA UZ preboha...
Pravičiar | 04-12-2011 16:55:56
Ale veď dnes je sloboda, ak chcete, nekúpte si Adidasy, kúpte si obuv Botas, Svit alebo Partizánske. Aha, všetky tie podniky po 89 zistili, že sú neperspektívne? Alebo zákazníci zistili, že Adidasy netreba týždeň po kúpe hneď lepiť?

Čím chcete motivovať mladého vedca ktorý báda nad liekom na akúkoľvek chorobu? Tým, že jeho fotka bude na alegorickom voze na 1. mája? Alebo že dostane Rad práce? Úroveň vedy a techniky medzi západom a východom sme všetci uvideli v 89 po otvorení hraníc - Škoda vyrábala autá s 20-ročným zaostávaním oproti západu. A kde bola Lada, Volga (teda ukradnutý Opel) či Dacia?
sranda | 04-12-2011 14:49:24
V minulosti bola praca pre kazdeho, cesty boli vsade aj na jednu horsku chatu v zapadakove, kupaliska boli preplnene, amfiteatre plne, drogy a podobna haved minimalna, mafia minimalna, clovek si vazil pracu a moralne hodnoty, Tatry fungovali na 100%. To vseko sme vymenili len za par znaciek zo zapadu... Teraz sice mame moznost kupit botasky ADIDAS ale nemame zaco :)
pre pravičiara | 04-12-2011 13:47:41
"Socializmus berie ľuďom motiváciu niečo dokázať - veď čo by z toho mali?". Tento skorumpovaný systém je v čom motivačný? Slušní človek má akú motiváciu niečo dokázať, keď mu nenažranci hneď pritiahnú opasok, zvyšujú dane, odvody, vymýšľajú poplatky? Chlape vy o čom točíte? Socializmus je síce založený na krásnych slovách, ale kapitalizmus je založený rovno na klamstvách. Vy nevidíte čo sa deje vo svete? Nevnímate? Socializmus bol svinstvo, ale toto teraz je čo? Ste spokojný s dnešným zriadením?
j.f. | 04-12-2011 12:27:16
.. a prave vdaka takemu zmyslaniu aky mate aj vy je nie len slovensko , ale cely svet tam kde je... Prachy su povysene nad vsetko....takze zacitujem este batu: Nemame hospodarsku krizu, ale krizu moralky. a ja doplnim prave vdake nenazrancom, ktorym nestaci to co maju, ale chcu stale viac a hlavne na ukor tych najchudobnejsich.
Pravičiar | 04-12-2011 10:50:50
Keď už používate citáty F. Kafku zo začiatku 20. storočia, tak si uvedomte, že jeho ideová inklúzia k socializmu bola veľmi pekná, avšak reálne nasadenie socializmu ukázalo presný opak. Nikde na svete sa socializmus slobodne neudržal - všade je držaný vojenskou silou.

Socializmus je založený na krásnych slovách, aby mal každý rovnako a všetci všetko. Avšak ako môže mať šikovný rovnako ako neschopný? Prečo by mal niekto, kto vynájde liek na rakovinu dostávať takú istú výplatu, ako ten, čo dokladá tovar do regálov? Socializmus je krásna idea, avšak v realite nefunguje, pretože rovnárstvo zabíja invenciu a snahu o vylepšenie, berie ľuďom motiváciu niečo dokázať - veď čo by z toho mali?
j.f. | 04-12-2011 10:03:36
Luxus bohatých je zaplatený biedou chudobných.
Pravičiar | 04-12-2011 09:45:49
Pre j.f. - takto to funguje v skutočnosti - bohatý dopláca na chudobného a nie naopak:

Žilo bylo 10 pánů, kteří spolu chodili každý den do restaurace na oběd. Za oběd měli pokaždé zaplatit dohromady přesně 1 000 korun. Pánové se dohodli na tom, ze se na té tisícovce budou podílet tak, jak platí daně. Takže první čtyři, ti nejchudší, neplatili nic. Pátý zaplatil 10 korun, šestý 30 korun, sedmý 70 korun, osmý 120 korun, devátý 180 korun a desátý, ten nejbohatší, 590 korun. Takhle to šlo celé roky a nikdo si nestěžoval.

Až jednou hostinský přišel s tím, že jim dá slevu a bude po nich chtít každý den za oběd jen 800 korun místo 1 000, protože jsou to stálí zákazníci. To bylo od něho moc hezké. Jak si ale rozdělit těch ušetřených 200 korun? Kdyby každý z deseti pánu platil o 20 korun méně, prvních pět pánů by dokonce dostávalo peníze za to, ze chodí na oběd. Hostinský jim navrhl se o úsporu podělit tak, v jakém poměru platí za oběd. Vzal si papír a tužku a začal počítat. Vyšlo mu toto: Pátý pán už nebude muset platit nic, stejně jako první čtyři, takže 100 % úspora. Šestý bude platit 20 korun, místo 30, ušetří 33 %. Sedmý bude platit 50 místo 70 korun, ušetří 28 %. Osmý pán zaplatí 90 místo 120 korun a ušetří 25 %. Devátý zaplatí 140 místo 180 korun, takže ušetří 22 %. Desátý pán, nejbohatší, bude platit 490 místo 590 korun. Úspora 16 %. Každý z těch šesti na tom bude lépe než předtím, a ti první čtyři mohou i nadále jíst zadarmo.

Jak se ale vzápětí ukázalo, velké nadšení ten návrh nevyvolal. "Takže já z těch 200 korun dostanu jen 10?", křičel šestý pán, ukázal na desátého, nejbohatšího, a pokračoval: "A tenhleten dostane hned 100!" "To je pravda!", křičel pátý pán, "Já ušetřím jen 10 korun, ale on desetkrát víc!". "Opravdu!", přidal se sedmý, "takže jemu stovku a mně jen dvacku?!". Rozkřičeli se i první čtyři pánové: "A my nedostaneme vůbec nic? Jak k tomu přijdeme? Zase jsou na tom nejhůř ti nejchudší, jako vždycky!" A všech devět se vrhlo na toho desátého a ztloukli ho.

Příštího dne se desátý pán u oběda neobjevil. Nijak jim to nevadilo, prostě si sedli a jedli bez něho. Když ale došlo k placení, zjistili zajímavou věc: Všichni dohromady neměli ani na polovinu sumy, kterou zrovna projedli. A pokud mezitím neumřeli hlady, tak se tomu diví dodnes.
j.f. | 04-12-2011 09:14:22
Praviciari v nasej spolocnosti su len bohatsi ludia bez zmyslu pre socialnejsie citenie. rad by som vam zacitoval par viet:
Niet nicoho rozkosnejsieho ako praviciarsky pokrytec bez bazne a hany./politici hlavne/. Tito ludia travia cely svoj zivot tym, ze zneprijemnuju a nicia zivoty inym/chudobnejsim/. No len co drobne nestastie vstupi do ich vlastneho zivota, kricia:
Do certa zo zasadami a vierou - ja chcem vysledky! ......ked sa vsak oni sami ocitnu v zufalej situacii, nahle zacnu ovplyvat sucitom svateho Frantiska a milosrdenstvom Matky Terezy.
V New Yorku sa rep.starosta R.Giuliani, ktory roky nesuhlasil, aby mesto platilo zdravotnu starostlivost nepoistenym detom, obratil o 180 stupnov, ked jeho sameho postihla nevyliecitelna choroba. Nasledne vyhlasil: musim pripustit, ze odkedy ma postihla tato choroba, zacal som vnimat veci v inom svetle.
Alebo Dick Cheney, ktoreho dcere verejne priznala, ze je lesba. Nahle teplosi a buzeranti ziskavaju celkom iny rozmer ak povstanu z ich vlastneho lona. V ten den ked jeho dcera predstupila pred novinarov a prezradila to, prestal aspon na jeden den posobit ako vyzraty spokojny republikan, ale zareagoval ako clovek a otec. Ak to raz zasiahne vas dom, len velmi tazko sa mozete nadalej spravat ako hovado. A to plati pre vsetkych tych presvedcenych praviciarov, ktori nemaju cit pre socialne odkazanych ludi, teda hlavne mladych a dochodcov a ludi, ktori nie vlastnov vinou nemaju take podmienky na zivot ako by mali mat. /nemyslim teraz ciganov a ludi, ktori pracovat odmietaju/
Dušan Matejička | 04-12-2011 09:06:20
Adelka, neviem kde presne pracujete, ale to je jedno. Boli ste v tom Anglicku? viete ako to tam funguje? veite trebárs, že tam zoperuje chirurg jedného pacienta a má oddych, ldežto já zoperojuem za službu niekedy aj piatich? poprosím Vás neverte všetkému a každému...alebo..viete čo ..verte..je to Vaša vec..
Dušan Matejička | 04-12-2011 08:57:21
Takže...p. Klokner, vyprosujem si osočovanie od Vás.
Už od piatku som na " nútených prácach v núdzovom režime" a prisšiel som k pacientovi napriek podanej výpovedi, svedomie mi nedalo nechať pac. umierať. Spravil som to dobrovoľne tak ako zopár mojich kolegov. Predstavte si, že mám ponuky v ČR, ale pre moj patriotizmus a iné veci by som radšej ostal v SR. Takže pokiaľ nepoznáte človek a zákulisie celej tejto ťažko špinavej hry zo strany vlády/ jeden človek by neveril čo dokážu urobiť pre potlačenie názoru/, tak Vás prosím nevyjadrujte sa radšej.
Ďakujem pekný deň
Pre Adelu | 03-12-2011 22:06:01
Mýlite sa,lekári za tento stav nenesú žiadnu zodpovednosť.Zodpovedné sú vlady jak pravicové,tak ľavicové,ktoré takto vedú (okrem iného)zdravotníctvo už 22 rokov.To Vám ušlo,že si chceli zvýšiť platy o 800 Euro? Nebiť tohoto,tak by to určite urobili.Ja by som im dal dvoj násobok minimálnej mzdy,aby sa snažili aby táto rástla.Komu sa nepáčí,môže pracovať v Kie,Samsungu,Pežote,alebo podnikať.Sedieť v parlamente,sem tam absentovať,hlasovať podľa koaličnej rady to bohato stačí.
Adela | 03-12-2011 21:39:30
p.Matejička,všetko bola len fraška ,využitie lekarov na uspechy p.Kollara,aby sa zviditelnil.Prevadzka nemocnic bola chaoticka,ale fungovala normalne.Lekari boli tiež zhrozeni a medzi sebou komunikovali a nevedeli,čo robit dalej.Pozrite sa z inej strany,čo sa piše,že lekari na Kramaroch na detskej onkologii sa neštitili neprist do prace a onkolog. chore deti nechat tak napospas.S Kramarmi boli problemy vždy,nie len teraz,prešla doba,kedy patrili medzi najlepšich .Pomahame onkol. detom my občania a davame peniaze a pomahame,kdo to potrebuje,ale lekari napriek prisahe,nechali za peniaze detičky,čo ich najviac potrebovali,hlavne,že to trvalo tak kratko.A potom,prečitajte si jedneho lekara,čo odišiel do Anglicka,ako tam pracuju za peniaze.Na oddeleniach maju 3 lekarov a u nas 20 a pod.Ale som rada,že sa to vyriešilo,ale šancu vratit sa,by som nedala ani jednemu po 1.12.Nech by skusili,čo je robota,potom by si isto važili to,čo maju doma.
Peter Klokner | 03-12-2011 21:37:21
pôvodne som chcel iba vložiť toto:
Poslankyňa Smeru vykúzlila z poľa parcelu pre syna
Ľuboš Kostelanský | 8. marca 2010 6:01
Ornú pôdu a pasienky v rodnej obci získala od Slovenského pozemkového fondu poslankyňa Smeru Viera Mazúrová. V marci 2008 jej fond prenajal 6,5 hektára zeme v Oravskej Lesnej na desať rokov za symbolické nájomné 100 korún za hektár ročne. O rok neskôr fond pozemky vo vlastníctve štátu predal jej synovi.

http://spravy.pravda.sk/poslankyna-smeru-vykuzlila-z-pola-parcelu-pre-syna-fx9-/sk_domace.asp?

Dobrý večer pán Matejička.
Myslím že nám obom je jasné o čom a o kom ten protest bol. Mňa osobne skutočne nemusíte presviedčať. Naďalej trvám na názore že to neskončilo.

Od vás ako zainteresovaného by som ale čakal niečo iné.
Ste už aj vy nezamestnaný a na PN ?
Máte už absolvovaný personálny pohovor na inom lukratívnejšom mieste, s ľudskými pracovnými podmienkami ?
Alebo len patríte k 1200 lekárom čo teraz čakajú ako sa v ich prospech požužle zákonník práce, platiaci pre "neelitu" a vaše výpovede nebudú výpoveďami, maródky zázračnbee nebudú maródkami, stres a vypätie sa vyliečilo zvýšením koeficientu na 1,25 či koľko, a podobne ?

Jeden jediný z dotyčných 12 stovák nemáte morálne právo niekoho poučovať o čomkoľvek. Všetci do jedného z tých 1200 posledných urobili skutočných hrdinov z tých kolegov, čo im nie pracovná zmluva ale prostá ľudskosť nedovolili pacientov nechať v žumpe, ktorú spoločne dennodenne udržujú pri živote.
Nedali ste jediný jeden podnet ako stav zlepšiť. Odvážni ste záhadne iba voči pravici, a vo svojej nadutosti a prezentovanej genialite sa necháte viesť jednotlivcom, ktorý žije ako kráľ z toho, proti čomu vy bojujete.

To že nemáte strach z reakcie pacientov je na pováženie. Budte hrdinovia a v nemocniciach sa priznajte tí čo ste pacienta okašľali. Netrepte o boji za nás. Nám postačí, ak nebudete somrovať fľaše, bonboniéry a výpalne za to čo nám patrí.
Najväčším trestom by však bolo, ak by sa pacient začal chovať k vám tak ako napríklad tí v GB. Ak by anonymne po každom ošetrení mohol vypísať dotazník kde sa zverí ako hodnotí vašu nielen prácu ale aj správanie.

To bude najväčší bič na naivnú predstavu že tu je niekto elitou.
Dušan Matejička | 03-12-2011 20:56:11
p. Klokner..a čo mal podľa Vás spraviť Fico, pustiť sa do rokovania s premiérkou? Veď táto akcia nebola akcia SMER-u , ale nás lekárov, a to koho sme si vybrali za zástupcu je čisto naša vec. Takže Vám vôbec neprislúcha hodnotiť túto situáciu..samozrejme názor je názor
Peter Klokner | 03-12-2011 20:16:29
kj pre P.Kloknera | 03-12-2011 09:50:48

A presne o tom to je, sledovať a hlavne mať snahu hľadať súvislosti a uvažovať nad ich dôsledkami. Ten príspevok som čítal a ak sa pozriete na moje príspevky z diskusie o vzdaní sa našej polikliniky, asi pochopíte že aj keď prezentujem svoje nesociálne názory tak rozhodne nie som slepý. Čo je hnus hnusom zostane aj po posvätení Ficom či Dzurindom na tlačovke.
A ak si dáte námahu tak v Trende niekedy v marci-apríli nájdete dva superčlánky aj s diskusiou, kde pochopíte akú primitívnu až stupídnu hru na voličov hrajú takí borci ako p.Paška a p.Zvolenská spolu s poslancami SDKÚ. Do tanca hrá samozrejme PENTA.
To sú holé fakty ale tie sa na mítingu ľavicovej strany volič jenoducho dozvedieť nesmie.
Mimochodom, prečo sa asi Fico v celom bordeli odborára Kollára zmohol na jedinú vetu že by sa mali vrátiť k pacientom?
Nie je to žalostne málo na stranu chrániacu slušných a pracovitých ľudí?
Peter Klokner | 03-12-2011 20:02:49
pre majo | 02-12-2011 18:53:49
Všeobecne známy fakt že moje názory sú politicky zaraditeľné jednoznačne k pravici.
To nie je o žiadnom Miky či SaS, to je o pochopení reality že je absolútny blud veriť akémukoľvek vyjadreniu že sa budú mať dobre všetci pracovitý ľudia.
Je to nemiestne najmä od polituikov SMER-u ktorí sa tu úplne jasne a deklaratívne stavajú na obranu tých najpotrebnejších. Falošné nádeje im dávajú už 20 rokov a to je holá realita.
Čestnejšie je podľa mňa správanie pravičiarov, ktorí tieto bludy nikdy neprezentovali ako nástroj k uchopeniu moci a to je pre mňa rozhodujúce.
Drísty o kradnutí a manipulácia mienky v štýle 99% je vec podružná a bohužiaľ fungujúca, čo je síce dobré pre Matoviča, SDĽ a SMER ale rozhodne to nepomôže dostať sa z ekonomických fekálií.
ešte pre P.Kloknera | 03-12-2011 09:50:48
jeden pohľad "zprava" na vec/cit.z jedného fóra:

Všetky médiá sa venujú v posledných týždňoch hodnoteniu roku súčasnej vlády. Prišiel preto čas vyhodnotiť aj rok vlády z pohľadu skupiny, ktorá značnú časť jej aktivít strategicky plánuje a aj efektívne riadi. Odvahu priznať tento vplyv predovšetkým v zdravotníctve našiel aj týždenník Trend, ktorý sa téme venuje vo svojom aktuálnom čísle. Dva palce hore pre reportéra Františka Múčku. A najlepšie aj jednu ochranku k tomu.
Nejde totiž o bežných zlodejov, akých poznáme z predchádzajúcej vlády, ktorí kradli v zdravotníctve zo spotreby. V sektore, do ktorého ide 7,8 % výdavkov z HDP dokázala Penta za rok ovládnuť štátnu exekutívu, zmeniť systémovo zákony a takmer monopolne ovládnuť finančné toky.
Kľúčovým bolo manažérske ovládnutie Všeobecnej zdravotnej poisťovne (jej šéf prišiel z Penty) a tak spolu s Dôverou (ktorú vlastnia) rozhodujú o platbách za 93 % všetkých občanov Slovenska. Navyše zákon dal poisťovniam ešte voľnejšie ruky pri výbere poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. A tam je pôvod trhového stalinizmu, ktorý skupina v tomto sektore zaviedla.
Viacerým poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorí odmietli ponuku Penty na prevzatie, boli vypovedané dvomi najväčšími poisťovnami zmluvy. Lekárňam, ktoré sa vzopreli avizícii zdržujú platby tak dlho, že už nemajú na nájom ani výplaty. A podľa poslednej novely zákona nebudú viac poisťovne povinné uzatvárať zmluvy so štátnymi nemocnicami. Ako to skončí sa môžeme pozrieť na poslednom prípade, keď si špinavú robotu spravil šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne - revolučné rušenia oddelení prebehli iba v zariadeniach konkurujúcich skupine.
Ľúbivo možno znie aktuálne zdanenie zisku poisťovní, avšak tvorba rezerv nie je naviazaná na počet poistencov, ale na základné imanie. Ale predovšetkým vytváranie zisku z prerozdeľovania verejných prostriedkov naozaj nemožno považovať za podnikanie, pod ktorého rúškom celá akcia prebieha. Preto niet divu, že zisk poisťovne Dôvera presiahol 16 miliónov Euro. Vzorec je jednoduchý - čím menej vyplatíte, tým viac zarobíte.
A keď už vyplatíte, tak iba svojim zariadeniam. Penta ovládla takmer každú časť reťazca - poisťovňu, lekárne, polikliniky, laboratória, nemocnice. Dokonca aj 'nezávislé' inštitúty, ktoré sa snažia pôsobiť ako think-tanky a ovplyvňovať verejnú mienku v prospech jej stratégie. Zostali už iba posledné 2 články - farmaceutické firmy a štátne nemocnice.
Boj proti farmaceutickým firmám, ktoré sa snažia vtesnať do role tých zlých, sa skončil. Schválenie referencovania cien na druhú najnižšiu úroveň v EÚ ako povinnosť lekárov predpisovať formou účinnej látky znamená ukončenie vplyvu skupiny nadnárodných výrobcov originálnych liekov, ktorých nevedli ovládnuť. Zníženie výdavkov v prospech pacientov je vďačný kompromis, keďže sa zároveň s ním vytvorila nová trhová príležitosť - biznis s generikami. Treba očakávať, že Penta čoskoro ohlási v tejto oblasti nejakú akvizíciu. A z ušetreného sa predsa môžu napríklad oddlžiť nemocnice.
Čo sa tých týka, budú premené na akciové spoločnosti a oddlžené. A následne ponúknuté k privatizácii. Nepredpokladám, že by sa našiel samovrah, ktorý by chcel robiť konkurenciu Pente. Po vstupe do tohto biznisu by ho čakala výpoveď 93 % pacientov zastupovaných dva poisťovňami. A tak zostane iba jeden záujemca o kúpu. Predpokladám, že pri takom záujme bude cena trhová, t.j. dopyt rovná sa ponuke. Koľko Penta ponúkne, toľko budú stáť.
sopornan | 03-12-2011 08:23:28
uplne suhlasim s lekarmi a podporujem ich.takto strajkovat by mali vsetci nielen lekari,ked mame miliony pre grekov,ked vyvoleny maju stale co rozkradat,ked mozu poistovne vykazat zisk cca.26 milionov eur,preco by doktori nemali zarabat viac?preco by darmozraci v parlamente mali zarabat 3x viac ako lusia zachranujuci zivoty?najvacsi problem nasho zdravotnictva su poistovne.nas je cca.5 milionov,tak naco nam ich je tolko?pozrite si vseobecnu,nonstop vykazuje straty,ale maju budovy ako skvele prosperujuca firma,pozriete sa na dvor a tam bavoraky,audiny ci mercedesy.na toto sa im my vsetci skladame a pridete do lekarne s nachladnutim a bez problemov tam zaplatim 15 eur.tento stat je bananova republika,ale co si zasluzime,to mame..
pre Peter Klokner | 03-12-2011 08:23:12
nejako ste zabudli pri tých tunelároch spomenúť nášho najväčšieho zdravotníckeho"reformátora"Rudla Zajaca,ktorý povyberal najsladšie/najziskovejšie/ hrozienka z koláča a rozpredal/hlavne Pente/ a potom zdúchol na Kanárske ostrovy,lebo mu reálne hrozilo,že ho na Slovensku niekto prizabije...
P.S.Samozrejme Rudo ako správny svetoobčan nezabudol ani na seba,nemocnice určitý zdrav.materiál nakupovali cez jednu firmičku TATRAALPINE:
http://foaf.sk/firmy/32826#zaznam
geco | 02-12-2011 23:27:54
suhlasim s p. Cesnekom, je to presne ako pise, ano
Martin Cesnek | 02-12-2011 21:53:08
Nechce sa mi to tu vsetko citat, kazdy ma zaiste svoju pravdu, len mam jednu recnicku otazku - podporujucu nazor p. P. Kloknera o spolitizovani tohto celeho. Pytam sa, preco tymto istym panom doktorom stacili ich platy este pred cca 16 mesiacmi, t.j. za obdobia pana Fica?! Nepamatam sa na ani jeden "strajk" (akciu) podobnych rozmerov za jeho vlady, preco si spominam zas len na hadzanie lekarskymi plastami, ale, samozrejme, opat nie na p. Fica, ale Dzurindu??? Nahoda? Obycajny predvolebny humus. Mimochodom, kazdopadne som za zvysenie platov doktorom a to minimalne dovtedy, kym nebudu mat minimalne tolko, kolko ma tych 150 privilegovanych, ktori o nich rozhoduju...
anonym | 02-12-2011 20:07:01
1. sloha

Nad Tatrou sa blýska,
hromy divo bijú.
Zastavme ich bratia,
veď sa ony stratia,
Slováci ožijú.

2. sloha

To Slovensko naše
posiaľ tvrdo spalo.
Ale blesky hromu
vzbudzujú ho k tomu,
aby sa prebralo.

3. sloha

Už Slovensko vstáva,
putá si strháva.
Hej rodina milá
hodina odbila,
žije matka Sláva!

4. sloha

Ešte jedle rastú
na krivánskej strane.
Kto jak Slovák cíti,
nech sa šable chytí,
a medzi nás stane.



Slovac zobud sa!!!
majo | 02-12-2011 18:53:49
Pán klokner, ja toto všetko dobre viem, a ak ste si prečitali moj prispevok, nikde sa týchto ludi nezastávam.. mám na tieto veci svoj názor, naštudované mám o tom dosť. mne ide skor o to, že vy za všetkým vidíte iba ľavicu, smer, kritizujete, ale ak tieto veci sledujete pozorne, teraz nemyslim krízu v zdravotníctve, ale politiku všeobecne, nič nie je iba tak jednostranné. Sledujem vaše články, názory a príspevky, ste veľký kritik smeru a obdivovateľ pravice, ale čo mne prekáža čisto z ľudského pohľadu je to, že veľké množstvo pravicových politikov sa nabalilo a nabaluje taktiež, ale tých už nespomeniete.. za tie roky čo boli pri moci porobili obrovské množstvo svinstiev, a verím že to viete.. len zopár mien.. dzurinda, mikloš, kaník, rusko, figeľ, ďurkovský a mnohí ďalší, pričom viacerí z nich tam boli iba chvílu. už som vám to písal predtým. systém je nastavený zle, beztrestne kradne ľavica aj pravica, preto mne osobne prekážajú čisto jednostranné pohľady.. ale vy máte svoj názor, ja vám ho neberiem, ak ste fanúšik mikiho a spol., alebo SASky, je to vaša vec, ale opakujem, svine a zlodeji sú na oboch stranách, možno len niektorí kradnú menej okato, ale často ešte oveľa viac.
Peter Klokner pre majo: | 02-12-2011 18:24:08
Šéf lekárskych odborov MUDr. M. Kollár bol v r. 1998 podpredsedom strany Naše Slovensko, ktorú viedol L. Hampl, bývalý riaditeľ zdravotnej poisťovne Perspektíva, ktorá v roku 1999 skrachovala. Neskôr kandidoval za stranu HZD, ktorú založil JUDr. I. Gašparovič, ktorý bol ako funkcionár HZDS predsedom parlamentu keď vláda JUDr. V. Mečiara riadila privatizačnú rabovačku a znižovala odvody štátu do poisťovní. Prvý veľký protest lekárov viedol Kollár na sklonku Dzurindovej vlády. Aj to pomohlo vyhrať voľby R. Ficovi, ktorý potom ako predseda vlády nespravil nič z toho čo vtedy lekárom sľúbil. Napriek tomu Kollár v r. 2009 vyhlásil, že vyššie platy nebudú žiadať. „Nezdalo sa nám to vzhľadom na krízu vhodné. Chceli sme byť solidárni so spoločnosťou.“ Teraz napriek väčšej kríze platy žiada a so spoločnosťou solidárny nie je. Sám však ako šéf súkromnej gynekologickej kliniky nič neriskuje. Médiá už informovali, že s odchodom zo štátnych nemocníc narástol počet pacientov v súkromných. Drahšie súkromné si však väčšina nemôže dovoliť.

MUDr. Ivo Gašparovič pracuje ako kardiochirurg v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave (NÚSCH). Jeho manželka zastupuje firmu Meditrade. ktorá je výhradným distribútorom významných svetových výrobcov zdravotníckeho materiálu na liečbu srdcovo-cievnych ochorení, a dodáva aj pre NÚSCH. MUDr. I. Gašparovič začal stavať na jednom z najlukratívnejších bratislavských pozemkov v hodnote okolo milióna eur viacpodlažnú vilu s úžitkovou plochou 500 m2, ktorej cenu bez zariadenia, záhrady a plotov odhaduje architekt na približne 500 tisíc eur. Parcela je súčasťou 20 000 štvorcových metrov pozemkov pri Bôriku, ktoré 3 eseročky získali bezodplatným prevodom (!! ) ako výmenu za odkúpené reštitučné pozemky v Prievoze. Proti prevodu neúspešne aj žalobou protestovala Univerzita Komenského, ktorá pozemky desaťročia využívala ako súčasť jej Botanickej záhrady. Najvyšší súd jej dal za pravdu, rozhodnutie ministerstva zrušil, ale bolo neskoro. Zo záhadných dôvodov totiž pozemky neboli v katastri zaplombované a fond ich stihol ešte pred právoplatným ukončením procesu urýchlene previesť. Univerzita sa obrátila aj na prokuratúru so žiadosťou preskúmať zákonnosť prevodov na správu SPF a následne na súk­romné firmy. Okresný prokurátor JUDr. XY nasledujúci podnet UK odložil bez prijatia opatrenia. (viac PLUS 7 DNÍ ONLINE, 21.11.2011) To sa udialo v lete až septembri 1998, keď vládu viedol JUDr. V. Mečiar a parlamentu predsedal JUDr. I. Gašparovič, a vo vláde i parlamente mali väčšinu bývalí komunisti. MUDr. I. Gašparovič pozemok získal pár mesiacov po tom, ako JUDr. I. Gašparovič vyhral prezidentské voľby. V rovnakom čase získali podobné parcely na tomto mieste ďalší zbohatlíci ktorých kariéra podobným spôsobom začínala a rástla v prvých postkomunistických rokoch. JUDr. Fico zobral HZDS JUDr. Mečiara do vládnej koalície, a s JUDr. I. Gašparovičom si pri všetkých voľbách pomáhajú.

Ak som to pochopil správne, je patologicky zvrátené ak vedie odborový zväz v boji proti súkromnému vlastníctvu a privatizácii súkromník rovnako, ako je zvrátené ak miliardári a milionári vedú zápas s pravicou za šťastné zajtrajšky chudobnejšej (nie najšťastnejšie slovo) väčšiny občanov.
Peter Klokner | 02-12-2011 18:07:39
Aby som nebol pranierovaný za vlastný pravicový názor budem citovať inéhoi pravicového štváča :-)

"- ako lekari roky sedime a sme ticho. Teda, keby sme naozaj boli len ticho; lenze roky sa na problemoch zdravotnictva podielame. Vratane predpisovania liekov spriatelenych firiem, prepojenia na nase vlastne firmicky dodavajuce material, korupciu atd. Sme ticho, robime to a ked to nerobime, tak proti tomu neprotestujeme
(pokial chce nieco namieta, poprosim informacie o masovych strajkoch lekarov proti takymto praktikam ich tiezkolegov - ja si na ziadne nespominam)
- roky sme ticho. Za sudruha Fica - ake prekvapenie - nedemosntrujeme, nestrajkujeme. Ocakavame, ze to obcania povazuju za normalne, ved si urcite nespominaju, ako zadobre su rozni odborarski bosovia prave so SMERom
- zrazu pride nova vlada a my vyjdeme do ulic. A nie len tak, opajcujeme pracu susedov a podame vypovede v takom rozsahu, aby ich vstupom do platnosti nastala kriza.
Takze skutocna forma nasho protestu je to, ze prideme na ARO k poistkam a povieme vlade, ze alebo pristupi na nase poziadavky, alebo tie poistky vypneme.
Ako sa nazyva "rokovanie" s pouzitim rukojemnika?

Ale aj ked sme vyvolali krizovy stav - uz od pociatku to bol jasny plan - tak zla a pravo posliapajuca strana je vlada, ktora zareaguje na nami vyvolanu krizovu situaciu protiopatrenim. Vyvolat krizu je koser, zlo je pouzit zakonne prostriedky urcene na riesenie tychto stavov.

Na rovinu - ked ma niekto presviedca o tom vyssie napisanom, ze je to naozaj tak a vinna je preto vlada a parlament, beriem to ako urazku. Je totiz jedno, ci mi niekto povie, ze som i-ot, alebo mi povie i-tinu a ocakava, ze jej uverim.

Hovorte si co chcete, ale ked vedome a planovane vyvolam krizovy stav, nemozem ukazovat prstom na protistranu a tvarit sa, ze ja nic, ja som muzikant."
anonym | 02-12-2011 16:25:10
Kto má prácu ten odsudzuje dotácie pre niektoré veľké firmy. Treba si uvážiť, že koľko ľudí by zostalo bez práce a za koľko tam ľudia tiež robia, mali by štrajkovať, vydierať, sú radi, že majú prácu.A na lekárov kde čakajú s otvorenou náručou, majú tu vily, rodiny, drahé autá. To nehovorím, že netreba im pridať, ale pridať by potreboval každý, aby mal aj na ten úplatok.
Palino | 02-12-2011 15:51:40
Ja tvrdím že dotácia Samsungu je jedna z najlepších investícií - tie peniaze sa niekoľkonásobne vrátia. Samsung zamestnáva obrovské množstvo ľudí, platí za ne odvody, dáva prácu firmám v celom regióne, platí dane a investuje. Galanta bola pred Samsungom jedno z najhnusnejších miest na Slovensku, dnes by som sa tam presťahoval okamžite.

Opäť sa vraciame k tomu, čo bolo písané ohľadom platov učiteľom - áno, zaslúžia si viac aj lekári. Ale komu zobrať?
zvedavý | 02-12-2011 15:32:25
o tom, koľko dali pre KIU,Samsung a iné podniky len aby tu zostali a zamestnávali cudzie cudzie prac.sily sme sa dozvedeli len dodatočne,futbalový boss trener,poslanci......
Týto všetci si zaslúžia, len lekári nie?!Držím palce lekárom, oni neštrajkujú, oni dali výpovede svojmu zamestnávateľovi, ktorý ich požiadavky neakceptoval a neriešil.
pozorovateľ | 02-12-2011 15:15:48
Ja si myslím, že fin. zdrojov v tejto republike je dosť. Prečo sa napríklad nájdu na dôchodky pre tzv. vojakov aj spolu s odstupným ? Tým by som ubral a môžu hoci aj štrajkovať.
re Jozef | 02-12-2011 12:22:40 | 02-12-2011 15:06:34
a predtym bolo co big bang, ci cierna diera ? za nastup bolsevika moze velkostatkar a kapitalista, lebo boli nenazrani a potrebovali 2 svetove vojny a sem tak nejaku tu krizu, aby si viac nahrabali. to ze ludi prestalo bavit umierat vo vojnach o majetky inych a skusili nieco ine im tazko mozno vycitat. vycitat sa da len to ze ludia su stale rovnaki a na vrchol za vzdy vyhrabe "kvalita"
xxxx | 02-12-2011 14:43:36
SMER je najhoršia strana na Slovensku. Sú to komunisti z SDĽ, privatizéri z HZDS a výkvet ŠTB. Pravica tiež nie je čistá, ale podvody SMERu z poslednej vlády sú kolosálne. Týždeň čo týždeň podvod, predražené nákupy, zlodejstvá a neschopnosť. Som rád že to autor článku pomenoval správne. Ľudia, zobuďte sa - v Seredi mal SMER 42% hlasov a som veľmi zvedavý ako dopadne teraz. Smer mal 4 roky ministra zdravotníctva, mal dosť času na to aby dal zdravotníctvo dokopy. Nič dobré neurobil, akurát rozkradli peniaze určené na oddlženie nemocníc. Teraz, keď to konečne niekto začal upratovať je zrazu problém? Krátkozraké.
Pavol | 02-12-2011 14:25:01
To si skutočne myslíte, že Harvard, Yale alebo MIT urobí aj debil? Potom tí debili z týchto súkromných univerzít zastávajú vedúce posty v svetovej ekonomike a politike. Na takú školu sa debil nedostane ani keď je Obamov syn! Neporovnávajte to so školou v kukurici - VŠ Sládkovičovo alebo prestížnou Skalickou VŠ! To, že sa u nás učí za klobásky neznamená, že to funguje všade. Potom na takýchto ľudí zhliadame ako na elitu národa, pritom má mentálne schopnosti na úrovni stredoškoláka. A stále si myslím, že by ste sa dali skôr operovať v americkej nemocnici ako v ruskej.
podporujem lekarov | 02-12-2011 14:10:05
tu autorovi nejde ani tak o krizu na SVK ale skor mu vadi ze z Toho moze vytazit strana smer. Toto su tzv. volici pravice. Namiesto toho aby videli bordel vo vlastnych radoch tak hladaju vzdy vinu niekde inde.
Pre p.Kloknera | 02-12-2011 13:45:16
Neviem,či by ste bol ochotný pracovať za každých podmienok a za hociakú mzdu.Každý najlepšie vie kde ho bota tlačí.P.S. Myslíte si,že páni poslanci si za takú prácu akú ovádzajú v parlamente zaslúžia také platy?
j.f. | 02-12-2011 13:12:49
Jozko Hitler by bol hrdy na teba.
Jozef | 02-12-2011 12:22:40
tento narod si nezasluzi nic ine, ako navrat bolsevika, zavedenie cenzury, znarodnenie (rozumej ukradnutie sukr. majetku) a nasledne nahnanie do kolchozov. A podaktori popri tom mozu bojovat za vzdelanie pre vsetkych.
Si uvedomte konecne, vdaka komu sme v tomto priestore str. a vych. europy v takej prdeli ako sme.
Ano su to bolsevici a dnes ich naslednici v smere a v im poplatnych odboroch.
A este sa musim P.Kloknerovi ospravedlnit za to, ze som v minulosti nesuhlasil s jeho oznacenim "niektorych" lekarov ako zmrdi.
pre Milan | 02-12-2011 12:04:59
tesi ma, ze viete ako to funguje v amerike a trapi ma, ze to prislo aj sem.
Sukromnu skolu vychodi aj najvacsi analfabet, lebo rodicia zaplatia tzv. skolne. Kam sme sa to dostali??? Neviete nahodou, preco sa niekedy bojovalo za to, aby narok na vzdelanie mal kazdy, bez ohladu na solventnost, hm?
majo | 02-12-2011 10:40:59
pán klokner sa na to inak asi pozriet nevie, on stále bude písať to isté.. vždy može za všetko iba smer.. podotýkam, nie som sympatizant smeru, skor sa na to pozerám všeobecne, ale neustále písanie takýchto bludov vo mne vyvoláva pocit, že vám to ani spať nedá. Pán klokner, píšete vo svojich článkoch ako predstavitelia smeru rozkrádali štát, ja sa vás pýtam, dzurinda a spol. ho roky nerokrádali??? robili to možno sofistikovanejšie ale v konečnom dosledku ešte viac. Ak ste taký rozhladený, určite viete kto zo slovenských politikov je najbohatší, už v rokoch 91-92 bol ministrom privatizácie. To, že to ten dotyčný nedáva najavo je druhá vec. Neberte to ako útok na vašu osobu, ale nie je to také jednoznačné ako to vy vykreslujete. Ono je to ale prirodzený kolobeh, každý kto je pri moci kradne.. Niekto viac,niekto menej okato, ale to neznamená že menej. A ten kto tam príde, bude robiť to isté, taká je žiaľ slovenská realita.
Cardaj | 02-12-2011 10:26:13
Trhova ekonomika je to vtedy, ak daju vypoved a idu si hladat pracu inde. Nepochopili ste ze oni nechcu pracovat inde? Ak by chceli uz su tam davno. Myslite si ze sa V Rakusku alebo Nemecku nevedia dockat lekara bez jazykovych schopnosti a bez znalosti ich systemu prace? Lekar pracuje s ludmi, to nie je murar.

Toto je velka politicka hra naplanovana podla scenara. Nikto vsak necakal ze vlada padne uz v prvom dejstve..
j.f. | 02-12-2011 10:20:08
Pan Klokner pozrite sa nato praviciarsky. Tu nie je ziadny straj. Lekari odmietli pracovat v podmienkach akych pracovali a za plat ktory nedosahuje ani uroven upratovacky v Rakusku. Dali vypovede a budu si hladat pracu inde. To je trhova ekonomika.
tak otvorte oči | 02-12-2011 10:10:26
a skúste byť nestranní:
http://www.sme.sk/c/6162680/mediator-sancu-v-dohodu-s-lekarmi-uz-nevidi.html
Peter Klokner | 02-12-2011 09:47:55
No neviem ako niektorí diskutujúci, ale na pochopenie nekonečne opakovaného faktu že sa jedná o štrajk lekárov nemocníc (štátnych) netreba asi ani ukončené základné vzdelanie. Toľko k poznámke o spasení zdravotníctva súkromnými lekármi.

Môj psychický syndróm vychádza z jednoduchého pozorovania situácie okolo štrajku.
Zhrniem pre menej chápavých.
Štrajk nie je o platoch - ale vlastne je.
Odbory sa chcú dohodnúť - ale nemôžu lebo by museli zľaviť z požiadaviek.
Uhliarik je príčina a odvolať - včera už odvolanie Uhliarika nič nerieši.
Fico či Raši vyriešia problém odvolaním ministra - okamžite vzniknú peniaze.

Ďalší scenár:
Odbory budú ešte mesiac - dva držať napätie aby každý aj najväčší bibas pochopil že spasiteľ je iba jeden, že pravicový zlepenec je zlý,zlý,zlý,...
Fico nezištne vstúpi do rokovaní a ponúkne pri rokovaní ua uatvorenými dverami odborárom tajné riešenie, na ktoré oni pristúpia za podmienky že Smer vyhrá voľby (alebo tak nejak).
Následne sa dozvieme že podmienky sú také, aké by dokázala už dnes splniť aj táto vláda.
Táto situácia sa využije na pomasírovanie mozgovní sympatizantov a opäť sa zakáže zisk ZP čo však prinesie rovnako nulový výsledok ako predtým až na fakt že vyhodíme státisíce minimálne na právne poradenstvo v spore so ZP.
Platby za poistencov štátu sa nezvýšili ani za sociálnej vlády ani po zákaze zisku.
Nevidieť tieto súvislosti vyžaduje keď nie silný šedý zákal tak minimálne megakarpinu v oboch očiach.

Napriek tomu obdivujem lekárov plniacich si svoje poslanie na truc nezodpovedným kolegom s psychickými a inými kolapsami.
Milan | 02-12-2011 09:13:09
Statne zdravotnictvo? Srandista

Vy ste este stale nepochopili, preco v americkych filmoch sa rodicia vyhrazaju detom, ze ich daju na statnu univerzitu? A preco je najhorsia nemocnica statna nemocnica?

Plati to aj u nas. Ak Vam dam 100€ a poslem Vas nakupit mi potraviny, po case zacnete spekulovat ako si z tych 100€ nieco utriet pre seba. Ak si pojdete za svojich 100€ nakupit sam, VZDY si donesiete nakup v hodnote 100€.
Niko | 02-12-2011 09:05:26
pre realita:

Zial realita je taka, ze pan Kollar je babka v rukach Smeru. To, ze sa obratila karta tym, ze padla vlada a problem v zdravotnictve bude musiet riesit Smer, nikto necakal.

Podme o uroven nizsie - opytajte sa lekarov v Galante co urobil okresny koordinator Smeru v Galantskom okrese MUDr. Valocky ked bol riaditelom Galantskej nemocnice.
statne zdravotnictvo | 02-12-2011 08:19:46
Navrhujem zostatnit cele zdravotnictvo od poistovni, nemocnic po lekarne a bude pokoj. Je smiesne, ze o platoch lekarov rozhoduju babky v parlamente, vacsina ktorich, im nesiaha ani po clenky a to este nehovorim o platoch tychto babok. S pozdravom, "poriadok v mastali"
realita | 02-12-2011 07:41:16
Tu nejde o Lekarov tu ide o psychicky syndrom autora voci strane SMER. Protestuje lekar - chyba smeru, padla vlada - chyba smeru, platinove sitka chyba smeru... Typicke pre jednoduchych ludi a ich chapaniu
N.N. | 02-12-2011 06:58:06
Podporujm lekárov,zvlášť tých v nemocniciach čo zachraňujú ľudské životy,zatiaľ čo politici ich ničia.Zdravotníctvo transformujú politické strany 22 rokov.Vláda "odborníkov".A výsledok?Čím ďalej tým horšie.Za čo potom berú veľké poslanecké platy?Každý kto poctivo pracuje si zaslúži aj poctivú finančnú odmenu bez ohľadu na profesiu.Môj posreh:Od 1.12.2011 sa zmenilo vystavovanie receptov. Včera som si bol predpísať lieky na dva mesiace.V lekárni mi dali dve balenia lieku ktorí som bral doteraz,no druhý liek mi dávali iný,stým,že majú len jedno balenie,či si po ďalšie prídem neskôr?Keď som sa spýtal na liek ktorý som doteraz bral,tak ho mali dostatok.Tak som oň požiadal.Moja úvaha:díleri už nemôžu chodiť po ambulanciách a ponúkať svoje lieky za provízie(to je dobré)tak sa presunú do lekární.Zmena vypisovania účinnej látky na recept priam túto nechutnú činnosť:diler-lekárnik-provízia podporuje!To že lekánik ponúkne najlacnejší liek je len zastierací manéver.Pacient nemá možnosť porovnávať ceny liekov.Pacienti máme sa na čo tešiť.Ďakujem vláde odborníkov za skvelé zákony ktoré nám už 22 predkladajú.
anonym | 02-12-2011 06:29:58
presne tak,myslel som ze p.Klokner ma lepsi prehlad o tom, k comu sa vyjadruje, sukromni lekari spravia v najlepsom pripade ambulanciu a sup s pacientom do nemocnice, kde sa statni postaraju uz o vsetko, diagnostiku, liecbu, vsetko oddru, dane im rovno stiahne stat, ziadne odpisy z dani a pod.Keby tak chcel niekto aj pochopit, ze lekari bojuju aj o zaujmy pacientov, ked budu lepsie vybavene nemocnice, lepsie platy, lepsie ohodnoteny personal, buu aj lepsie sluzby...ale tu sme na Slovensku, tu sa zavidi aj nos medzi ocami...myslim ze ludia si tu ani nic lepsie nezasluzia
zvedavý | 01-12-2011 21:19:32
p.Klokner, plačete na nesprávnom hrobe.Prečo by mali lekári v nemocniciach zarábať menej ako súkromní.Študovali menej, pracujú menej?!
Súkromný lekár zoberie od pacienta keš, zúčtuje ho s poisťovňou a šup ho do nemocnice-tam sa oňho postarajú.
Celý čas ste počúvali od "MUDr."Uhliarika aké je všetko zabezpečené, plány A,plány B.Kto si urobil s pacientov rukojemníkov?!No tak treba poďakovať ministrovi, prisahal s rukou položenou na zákone, že bude chrániť práva občanov-lekár je tiež občan.Či?
j.f. | 01-12-2011 21:14:29
V mediach sa vykresluju nespokojní lekari ako tí ktori sa nechcu dohodnut a podla mojho nazoru je opak pravdou.Komu tento stav vyhovuje a nechce sa dohodnut je podla mna minister zdravotnictva, ktoreho drzi za ruku vsadepritomna PENTA. ZP dosiahli zisk za tento rok okolo 80-100mil.eur . Vlastnikov sukromnych ZP snad nemusim predstavovat a sef VsZP prisiel na svoje miesto prave s Penty. Ak sa teda nechce minister dohodnut znamena to, ze na tieto zisky mu nedovolia pentaci siahnut a vazne potom nema z coho zaplatit pozadovane platy lekarom, ktori do dnesneho dna drzali hubu a krok. Co sa stane nasledne je len to, ze my poistenci budeme nadalej krmit nenazrancov s poistovni a tym ze minister to dotiahol az tak daleko maju otvorenu cestu k ruseniu nemocnic a tym padom usetrene peniaze poistovni od platitelov a este vacsie zisky. a to je cely princip nenazrancov.
Erich | 01-12-2011 18:50:14
Ako ináč to môže dopadnúť, keď ten, ktorého blízke firmy dodávajú zdravotníkom predražené prístroje (P. Paška - SMER) dostane vo voľbách štvrť milióna preferenčných hlasov?

http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-slovensko/ako-sa-bacuje-za-valentovica.html

Drahí lekári, prečítajte si tento článok a odpovedzte mi - prečo ste vtedy neštrajkovali? Teraz už choďte do kelu.
King | 01-12-2011 18:26:20
Tato vlada zlepenca je mesiac co mesiac problemova. Obcania potrebuju stabilitu a nie Cirkusovu vladu na cele s Radicovou a dvornym sasom Sulikom. Uhliarik je len babka velkych spolocnosti ktorym vyhovuje dana situacia. Mozno ked bude lekar dostavat primerany plat tak sa zmeni aj pohlad na vzdelanie.
Ivan | 01-12-2011 18:24:29
Čo sa tu čudujeme ,ved dali normálnu výpoved podla ZP,a to že to vláda neriešila to je jej vyzitka
kiwi | 01-12-2011 17:20:47
p.Majko,nebudú,verte mi.Možno to odskáče nejaký "pešiak",ale pravidlo-prekryť kauzu novou kauzou tu funguje už roky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-12-2011 17:14:00
Nebudem sa zamyslat nad tym, kto je za sucasnu situaciu zodpovedny viac ci menej. Ani nad tym, kto mal robit vacsie ustupky, kto sa nechcel dohodnut a kto v probleme je tvrdohlavejsi.

Za neodskriepitelny fakt povazujem stav, kedy podla mojich naozaj nezavislych informacii z vnutra diania je dnes ochoriet a potrebovat vazny zakrok rizikom rovnajucim sa prakticky ohrozenia zivota. A toto je stav, ktory si ziaden pacient roky platiaci odvody nezasluzi a v civilizovanej spolocnosti je nepripustny.
Vidim to tak, ze dojde k pruseru. Opatovne nestoji otazka ci sa to stane ale kedy a aky pacient a do akej miery si to odnesie. A potom uz bude uplne jedno, ktor sucasny stav sposobil.
Mnohe nemocnice de facto skolabovali, len sa to zatial neprejavilo v plnej "parade". Ak sa stav nezmeni, aj k tomu urcite pride.

Tragediou vsak je, ze na oko ide o spor lekari - minister. V skutocnosti je to vsak o pacientoch. A tych ktori maju splnene vsetky odvodove povinnosti ziadne taketo spory zaujimat nemusia a nemali by.

Problemy su v spolocnosti, Europe, vlastne prakticky na celom svete. Asi sa naozaj musi nieco zlomit, aby bolo inak. Neviem ci lepsie alebo horsie, no urcite inak. System nefunguje. Jeho zmena je nevyhnutna. A logicky sa natiska otazka - budu potrestani ti, ktori si zo systemu urobili vlastný biznis a tym ho znefunkcnili?
kiwi | 01-12-2011 17:08:08
Každý z tých,ktorí rozhodujú a majú moc v tomto štáte,je za vodou a má nato,aby mu i zastavené vetry ošetrili napr. v Rakúsku!A úplatky?Boli,sú a budú,žiadna kopa peňazí nie je dosť veľká aby ich odstránila.Keď čítam knihy o politike a živote v starom Ríme,akoby som čítal o Slovensku!
abcd | 01-12-2011 16:55:17
pre janôčku-ste naivna,kto sa raz naucil brat uplatky,ten ich bude brat aj keby mal 3 000eu mesacne,to mi mozete verit.Inak,z tejto celej situacie mi je zle,nechapem ako to mohli kompetentni nechat takto daleko zajst,co uz ozaj je pacient len onuca???...a co chudatka deti,ked budu naozaj potrebovat pomoc???...a starsi bezvladny ludia???...cest lekarom,ktory to nevzdali.
Evita | 01-12-2011 16:48:03
Ja som asi tiez v tomto naivna, rada im doprajem. Len co ked nie je z coho. Vsetci sa musime uskormnit a raz bude lepsie.
jajôčka | 01-12-2011 16:31:40
Dovoľujem si aj ja vysloviť svoj názor, ja som za zvyšovanie platov lekárov, som za to nech sa vysokoškolsky vzdelaný človek, ktorý sa zároveň celý život musí vzdelávať aby šiel s dobou dobre zaplatí. Pretože potom ..... a tomu by som chcela uveriť, ak budem náhodou chorá......... nebude odo mna očakávať ešte úplatok do vačku, .... a bezostychu aj od starých a chorých dôchodcov. Hádam mu to potom jeho svedomie nedovolí, ak bude mať plat taký, ako chce. Alebo som naivná ?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign