Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Valné zhromaždenie ZMO galantsko-šalianského regiónu. *audio*

Robert RybárskyDátum13. 03. 2010 19:05:15TémaSpravodajstvo
GALANTA | Primátori a starostovia 24 miest a obcí sa dňa 11. marca 2010 sa v zasadačke MsÚ v Galante stretli na I. tohtoročnom Valnom zhromaždení Združenia miest a obcí galantsko-šalianského regiónu /ZMO GA-SA/. Po krátkej prezentácii Komunálnej poisťovne účastníkov a podpredsedu ZMOS-u, primátora mesta Nitra Doc. Ing. Jozefa Dvonča privítal predseda ZMO GA-SA , primátor mesta Galanta Ing. Alexander Mézeš. V úvodnom príhovore Ing. Alexander Mézeš vyzdvihol správnosť myšlienky založenia ZMOS pred 20-timi rokmi „pokiaľ by nebolo toto zastrešenie len veľmi ťažko by sme dosahovali podobných výsledkov ako dnes“. Taktiež vyzdvihol aké dôležité bolo založenie ZMO GA-SA pre rozvoj regiónu. Ďalej informoval, že minulý rok sa niesol v znamení veľmi významných úspechov, lebo sa podarilo zabezpečiť prostriedky vo výške 34 mil. Euro hlavne vďaka investičným stimulom zo štrukturálnych fondov EÚ. Naďalej medzi priority regiónu napriek len 5% nezamestnanosti patrí riešenie nových pracovných miest. Podpredsedu ZMOS-u Doc. Ing. Jozefa Dvonč vo svojom príhovore načrtol problémy, ktoré trápia mestá a obce v súčasnosti. Za najväčší problém sa dá považovať dopad hospodárskej krízy, ktorý sa prejavil vo výpadku daní z príjmu fyzických osôb na ktoré je samospráva v rámci fiškálnej decentralizácie naviazaná. Ďalej spomenul problém parkovného, mýta na hasičské vozidlá a vozidlá údržby komunikácií, ochrany ciest II. a III. triedy, bezpečnostného kamerového systému na športových podujatiach. Starosta obce Šoporňa Stanislav Kiš upozornil na problém súdov, ktoré nekonajú a páchatelia trestných činov sú na slobode napriek tomu že polícia v týchto prípadoch urobila svoju prácu. Za ďalší problém považuje výšku príspevku ktorý platí obec za dieťa umiestnené v detskom domove. Primátor mesta Sládkovičovo Ing. Anton Szabó spomenul problém Recyklačného fondu a výšky príspevku na separovaný odpad. Valné zhromaždenie schválilo účasť v projekte cezhraničnej spolupráce galantsko-šalianského regiónu s mikulovským regiónom z ČR v oblasti vínnej a kúpeľnej turistiky, prieskumu turistického ruchu, predaja turistických produktov a workshopov. Taktiež schválilo návrh rozpočtu na rok 2010 a zobralo na vedomie hospodárenie za rok 2009.

Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie















Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 16-03-2010 07:26:20
Ak ste vy zverejnil konkrétne mená, je to vaša vec. Asi viete prečo práve tie. Neriešim ani to či vás za to bude niekto žalovať. Je mi to jedno. Len ma prosím nenúťte, aby som ja niečo písal a nesnažte sa mi vkladať do úst niečo, čo chcete počuť. Takže nabudúce za mňa nepíšte koho som asi myslel. ;-) Svoje príspevky píšem tak, aby som nikoho nikdy konkrétne neurazil. Nemám takú potrebu. Čo mám na jazyku to napíšem a netreba ma usmerňovať čo som mal alebo mohol napísať. Čo napíšem to rešpektujte, ale nepoučujte ma o tom čo som mohol napísať. Ďakujem za pochopenie.
Ľubomír Veselický | 15-03-2010 18:51:57
Prekvapujete ma svojou úzkostlivosťou. Na jednej strane bez problémov označíte komunikáciu a činosť poslancov slovom žumpa a na druhej strane nechcete povedať mená. Tak to poviem za seba a možno aj za Vás. Slovné výpady páná poslanca Kyselého voči poslancovi pánovi Kurbelovi poškodili v očiach verejnosti nielen ich dvoch, ale aj tých, ktorí sa na diskusii okolo REBODU, a.s. nezúčastnili. Myslíte si, že za tieto slová ma niektorý z menovaných bude žalovať za poškodzovanie svojho mena a povesti? Poslancov volíte Vy. Iba Vy ako volič máte právo pýtať sa menovite na konkrétnu vec, ktorá Vás zaujíma. A niet toho policajta, ktorý by Vás za otvorenú a adresnú otázku poslancovi alebo primátorovi mohol vypočúvať. Toto je demokracia v praxi. Toto je systém fungovania samosprávy. Nie anonymne vypľutá zlosť. Garantujem Vám, že pokiaľ občania nebudú "otravovať" funkcionárov svojimi oprávnenými požiadavkami tak sa v Seredi nič k lepšiemu nezmení.
anonym | 14-03-2010 22:02:21
To viete, v duchu hesla "trafená hus zagága" som nečakal, že sa ozvete vy, ale niekto iný, ktorého sa to naozaj týka. Možno som sa vo svojej naivite trochu prerátal, keďže tí poslanci, ktorých som skutočne mal na mysli, vlastne nedokážu na nič reagovať. Iste pochopíte, že konkrétne mená si nemôžem dovoliť napísať, nemám chuť behať po polícii a vyviňovať sa tvrdením, že ten alebo ten je naozaj neschopný. ;-)
Ľubomír Veselický | 14-03-2010 19:54:53
Prepáčte, ale o žumpe som nezačal hovoriť ja. Je prirodzené, že ak niekto začne hovoriť o poslancoch ako o žumpe, tak sa ma to musí dotknúť. Viete to je práve to umenie nechceného. Vy ste nechceli označiť všetkých, ale urobili ste to, ja som nechcel poukázať na Vašu neznalosť zákona o obecnom zriadení a z nej vyplývajúcu neobjektivitu ale tiež som to urobil. Medzi nami dievčatmi. ZMOS - oficiálne združenie miest a obcí je v skutočnosti združením primátorov a starostov. O tom, či obec bude alebo nebude členom ZMOSU rozhodujú poslanci obecných zastupiteľstiev. Preto členovia ZMOSU nemôžu hodnotiť prácu poslancov obecných zastupiteľstiev ale poslanci obecných zastupiteľstiev majú právo pýtať sa, čo ZMOS urobil pre obce. Už prvá veta Vášho vstupu bola postavená na nelogickom základe. Je možno mojou chybou, že som si neuvedomil, že nemusíte poznať postavenie ZMOSU oproti postaveniu obecného zastupiteľstva. Preto som na Vás tak vyštartoval. Mám výhrady voči primátorovi i voči niektorým poslancom. Ale výsledky za uplynulé tri roky určite nie sú hodné označenia skutek utek. Také čierno-biele videnie odmietam a na iba negatívne hodnotenia práce zastupiteľstva, ktorého som členom, budem vždy reagovať ostro. S tým musí počítať každý. Spôsob komunikácie určuje vždy ten, kto ju začína. Verbálnej i písomnej. Príjemný večer!
anonym | 14-03-2010 18:28:43
Očividne sa Vás dotkne hocičo, len čo sa spomenú poslanci. Prečo, to viete iba vy. Samozrejme, že ak negatívne hodnotím prácu poslancov MsZ, neznamená to, že hádžem všetkých do jedného vreca. Nebudem však vymenovávať schopnosti každého poslanca zvlášť. Je na každom, aby sa v rámci sebareflexie opýtal svojho vlastného "ja", či k tej žumpe patrí aj on. Každý si môže odpovedať v duchu sám. Čudujem sa však, že ste sa ozval práve vy, pretože na rozdiel od vás sú v MsZ oveľa horší. To hovorím úprimne. A tí horší si nezaslúžia, aby ste si ich zastával a obhajoval.
Ľubomír Veselický | 14-03-2010 15:02:47
Ešte niečo pre anonymného kolegu diskutéra. K projetku kaštieľ sme onoho času dostali návrh revitalizácie od O2b Group. Dvojstranový písomný skvost obsahuje aj takúto víziu: "V starých uliciach vonku alebo vnútri sa turisti budú baviť kostýmami a budú šťastní, že sú modelmi pre svoje veľké foto! Náš záväzok je k autentičnosti a oceňuje sa pre rodinnú zábavu a bude hodhotený komplexne ako hlavná turistická atrakcia v Európe." Aj takýmito dokumentami sa žiaľ musíme zaoberať v súvislosti s kaštieľom. Nepokročili sme, ale aspoň sme sa na ňom dobre pobavili. Nevylučujem, že ho uverejním v rámci produkcie zábavných žánrov na tejto stránke. Je to fakt humor, hoci to autor vôbec tak nemyslel.
Ľubomír Veselický | 14-03-2010 14:07:34
Anonymovi! Nečudujem sa Vašim výrokom, pretože evidentne nemáte základné poznatky o fungovaní obecnej samosprávy. Obecné zastupiteľstvo je zastupiteľský zbor obce zložený z poslancov zvolených v priamych voľbách obyvateľmi obce na štyri roky. Predstaviteľom obce a najvyšším výkonným orgánom obce je starosta obce. Požiadajte niekoho blízkeho aby Vám vysvetlil, čo znamená zastupovanie občanov a čo znamená výkonná moc. Ak by ste ani potom nepochopili, tak Vám to nakreslím. Ku kaštieľu a letnému kinu. Citujem z volebného programu Mgr.V.Vranoviča: Riešiť problém kaštieľa a amfiteátra. S týmito otázkami sa obráťte prosím na pána primátora.Ak by ste si prečítali DF na sered.sk, alebo vyjadrenia Ing.M.Tomčányiho v SN k problematike prepojenia Serede a Kaskád po hrádzi vybudovaním cyklotrasy, pochopili by ste, v čom väzí problém a potom by ste si mohli poplakať spolu so všetkými, ktorí pánovi primátorovi najmenej trikrát za rok kladú v interpeláciách otázky ako sme pokročili v tejto veci. Každý z poslancov MsZ je spôsobilý na právne úkony a za svoje vyjadrenia nesie plnú zodpovednosť. Je ale príliš lacné a najmä neobjektívne hodiť 17 poslancov do jedneho vreca iba preto, že dvaja sa do seba pustili v diskusii k niektorým článkom. Kto hľadá iba žumpu, ten nájde iba žumpu. Kto hľadá všetky reálne výsledky, ten okrem žumpy nájde aj mnohé pozitívne skutočnosti. To ale žiaľ nie je Váš prípad.
anonym | 14-03-2010 13:32:17
Rovnako aj predstavitelia ZMOS-u by nechválili poslancov MsZ v Seredi, keby videli výsledky ich práce... Rečí plno, skutek utek. Namiesto konštruktívnych dialógov len hádky, urážky, osočovanie. Proste žumpa. Kaštieľ, letné kino, oddychová zóna, prepojenie s Kaskádami a mnohé perličky sú záležitosti, o ktorých sa v Seredi iba hovorí. Ak niekde čítam, že niektorý poslanec sa roky angažuje v nejakom konkrétnom projekte, ktorý aj tak márne čaká na vzkriesenie, neviem či mám plakať alebo sa smiať.
Ľubomír Veselický | 14-03-2010 13:11:53
Vytváranie regionálnych štruktúr samosprávy má svoj význam a môže byť dobrou cestou k rozvoju regiónu. To čo je podstatné sú výsledky. Som veľmi zvedavý, aké konkrétne a kedy sa dozvieme v tomto prípade. ZMOS by som až tak veľmi nechválil, lebo to memorandum z minulého roka o postupe v čase krízy bolo iba deklaráciou s nulovými účinkami.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign