Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

V slušnej spoločnosti sa tomu hovorí vydieranie. Čo to je v politike?

Miloš MajkoDátum04. 01. 2012 17:27:33TémaEkonomika
200 Tomáš Baťa o dôvodoch hospodárskej krízy v roku  1932   -   Zdroj: Internet

V slušnej spoločnosti sa tomu hovorí vydieranie. Vo vysokej politike - o tej to totiž vždy bolo, je a aj bude - je to žiadosť o ďalších  130 miliárd  Eur. Žiadateľ - Grécko a poskytovateľom - v podstate darcom, majú byť občania ostatných krajín  Európskej únie. A podmienka  Grécka? Peniaze, alebo vystúpi z menovej únie. A tým poškodí ostatné krajiny  EÚ.

Nie politici podpisujúci zmluvy a záväzky ich však budú splácať, ale naše deti a vnuci. Možno aj pravnuci. Je to nekonečný príbeh.

V materiáli uverejnenom na  SOL   Miloš Majko21. 07. 2011 22:39:37Ekonomika   pod názvom:   "Grécko ďalšie úvery dostane. Nespláca tie súčasné. Čo bude o dvadsať, či tridsať rokov?" som so splácaním a potrebami ďalších peňazí  mimo iné napísal:  "skorej mám pocit, že pokým za úvery veriteľom nezaložia  Krétu, Rhodos alebo  Akropolu, svoje záväzky nesplnia. Nechajme sa však prekvapiť."   http://www.seredonline.sk/clanky/grecko-dalsie-uvery-dostane-nesplaca-tie-sucasne-co-bude-o-dvadsat-ci-tridsat-rokov/

Už niekoľko krát som písal, že politici a úradníci   únie vystavujú šeky, ktoré oni platit nebudú. Najskorej svojimi nekompetentnými rozhodnutiami dostali  systém únie prakticky do krachu a teraz ho tí istí a stále za naše peniaze akože  "zachraňujú". Roky svojim konaním v podstate ožobračovali normálnych ľudí, dnes  robia žobrákov z našich potomkov.

Každý smrteľník pri podpise zmluvy o úver v banke na vlastnú strechu nad hlavou, musí založiť svoju nehnuteľnosť, podpísať bianko zmenku a načas platiť. Inak zostane bezdomovcom. Do Grécka boli úniou nadžgané miliardy a dnes si podmienky kladie samotné Grécko. Odpustenie dlhov už nie vo výške  50%, ale až 70%.  Ďalších  130 miliárd  Eur a to hneď, inak vystúpia z Eurozóny. Smiešne? Nie, tragické !   A ešte tragickejšie je, že na túto srandovnú hru pristúpili ľudia, ktorí ničím neručia. Ani na jednej strane. Odídu oni, len dlhy zostanú. A to znovu po obidvoch stranách. Bežný človek už nebude mať čo žrať, no oni budú dostávať celoživotné renty.

Grécko ďalšie peniaze dostane. Jeden nekrytý šek hore dole.  A že pre nevyhnutnú infláciu a tým napríklad neschopnosť splácať úvery ľudia prídu o strechu nad hlavou? Že o chvíľu nebudú mať čo jesť? Vitajte v realite...

Spomeňme si, kto nás to v Európskych inštitúciách zastupuje. Pozrime si video arogantných  figúrok, ktoré do ich funkcií volili ľudia. Občania ich štátov. Tí občania, na ktorých veľmi rýchlo zabudli. 

Groteska. Poslankyňa parlamentu, osoba voličmi dosadená do pozície, v ktorej nevie čo je núdza, si pred novinárom div hlavu nerozbije, aby sa schovala späť do výťahu, z ktorého vyliezla, aby spoločnosť v podstate okradla (vlastne nie okradla, len využila systém nadstavený pre vyvolenejších ako vyvolených)  o ďalšie Eurá.  O ostatných škoda písať, lebo toaleta je momentálne obsadená ...

Kolabuje morálka. Politici si sprivatizovali štáty a vládnu presne tak, ako sa dá očakávať od amatérov, ktorí sa dostanú ku korytám. Nič okrem oblbovania ľudí nedokázali. Žiaľ systém je nastavený tak, že práve dostatočne sofistikované oblbovanie jedincom donesie možnosť vyškriabania sa do postov, ktoré im toto všetko umožňujú.  Znovu mám skončiť otázkou - dokedy?

Nemecká televízia nahrala reportáž v Europarlamente. Pripomeňme si, ako žijú vyvolenejší ako vyvolení a nielen to. Pripomeňme si, ako sa správajú. To je totiž ešte dôležitejšie.

http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55

 

Ilustračné foto:  Tomáš Baťa o dôvodoch hospodárskej krízy v roku  1932

Zdroj: Internet


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 09-01-2012 17:08:52
Vsetko je tak,ako má byť,vlastne je tak,ako to ľudia dovolia,prečo,len píšete a nič nerobíte,aby sa to zmenilo,nie nikde inde,ale hlavne tu v našej prekrásnej Seredi,inde nemáte také slovo,ako vo svojom meste a ked si všetci ľudia urobia poriadok vo svojom meste,tak potom sa to zmení,ale lepšie je kecať o korupcii iných,ale používať korupciu vo svoj prospech to Vam vyhovuje-však seredskí farizeji
Erich | 09-01-2012 14:30:28
Citát pána Baťa som čítal už veľmi veľa krát - nikoho však nenapadlo k tomu dopísať, ako to s firmou Baťa skončilo. Za čias ČSR zamestnával Baťa cez 100.000 zamestnancov a mal pobočky vo viac ako 60 krajinách sveta, jeho export tvoril 50% exportu ČSR. Za čias protektorátu fašisti ich fabriky zabrali, ale pokračovali vo výrobe. Po roku 1945 boli fabriky znárodnené Benešovými dekrétmi, a Baťa bol obvinený z vykorisťovania pracujúcich. Firma Baťa pokračovala v Kanade, Baťove závody sa premenovali na Svit a budovali krajší socializmus. Dnes všetci môžme krásne vidieť, ktorý z podnikov prežil. Takto socializmus zabil niečo, čo už dnes nikto nevybuduje.
Robo Horvath | 07-01-2012 10:14:21
Aj toto bude realita.

http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/c3-54364480-kP0000_d-diktat-bruselu-nam-moze-prudko-zvysit-dane-a-odvody
Adela | 06-01-2012 20:36:05
Pardon,to bolo NATO,ospravedlnujem sa
JA--- | 06-01-2012 19:57:04
prepáčte, ale triezvejší pohľad na EU Vám poskytnú medzinárodné karentované časopisy a nie pohľad Dr. Nádaskej.
Adela | 06-01-2012 18:16:48
Pre ja:ja som tu raz čitala članok o EU,napisala ho Dr. Nadaska,prečitajte si ho,ale bolo to davnejšie
JA--- | 06-01-2012 17:38:36
Vy máte veľmi skreslené predstavy o EU.
Adela | 06-01-2012 16:48:08
Pre ja: Ešte som vam zabudla odpovedat,ano,bola som na zapade,nie raz,ale môžem vam uprimne povedat,že nikde ani nevedeli,kde je Slovensko a za našich ludi môžem dat ruku do ohna,že ked sa spytate,kde je Amerika,Francia ,Taliansko a pod,vam každy odpovie.A vedomostou naši študenti daleko presahuju študentov inych narodnosti,len neviem,či nam toto všetko teraz EU zaruči.
pre JA--- | 06-01-2012 16:40:24
Citujem tvoje slová: "Nemáš pocit že odkedy sme v EU tak sa situácia na Slovensku stále zlepšuje? Ak Ty ten pocit nemáš choď sa pozrieť a spýtať do západných krajín.".

Zaujímavé. Ak by som aj nemal pocit, že sa situácia na Slovensku stále zlepšuje, zbytočne sa pôjdem pozrieť do západných krajín. Myslíš, že v ktorejkoľvek západnej krajine sa presvedčím o zlepšenej situácii na Slovensku? Nie je lepšie sa o tom presvedčiť priamo tu bez toho, aby som išiel na západ? Tam sa o situácii na Slovensku veľa nedozviem. Či?
Adela | 06-01-2012 16:35:51
Pre JA:nezabudajte nato,že EU,ano dala viac ,vždy ,ked tam štat vstupi,ale potom musi každy štat davat viacej,ako odtial dostane.To je ta pyramidova hra.Pokial viem,združenia a spolky sa vždy rozpadli,nazrite do historie.Prečo ma Britania libru a nie euro?lebo je EU taka užasna.? Je to vaš nazor,poučim sa,ale toto je môj nazor a ten si držim.Najnebezpečnejši su ludia,ktori vidia v EU spasenie sveta,ale došli nato už aj niektori aj zahranični politici,že sa sekli .Inak,toto všetko su domienky nas laikov,dohovy ako by sa k tomu postavili kompetentni?No tak,ako my,že jeden je za a druhy proti.
Robo Horvath | 06-01-2012 16:17:11
pre JA, tento pocit majú aj v Euro parlamente? Treba si toto pozrieť.

http://finweb.hnonline.sk/c3-54269380-kP0000_d-hra-s-eurom-skoncila-prichadza-krach-b-font-color-ff9900-video-font-b
JA--- | 06-01-2012 15:57:13
samozrejme, nemáš pocit že odkedy sme v EU tak sa situácia na Slovensku stále zlepšuje? Ak Ty ten pocit nemáš choď sa pozrieť a spýtať do západných krajín.
pre JA--- | 06-01-2012 15:47:09
Si si istý, že sme na správnej ceste k vybudovaniu niečoho väčšieho ako sme my?
JA--- | 06-01-2012 15:18:59
p. Adela, boli ste vy niekedy na západe? Slováci sú veľmi naivný národ. V západných krajinách totiž pokladajú EU za niečo viac ako za nazvime to finančnú mašinériu. Ekonomické výhody/nevýhody únie vidia až na druhom mieste. Dôležité je to, že ľudia sa spojili aby vytvorili niečo veľké. Treba pri tom prinášať obete, veľké obete, príde deň, keď sa bude musieť obetovať každý z nás, nežijeme v rozprávke. Pozrite sa čo sa deje na celom svete, všade sa štáty spájajú do väčších celkov, pretože inak by ich "pohltili" veľké mocnosti - a to nie len ekonomicky, ale aj kultúrne, morálne, spoločensky. Keby sa každý staral len o seba tak ako hovoríte tak by sme skončili ako Severná Kórea. Ja žiadnych politikov neobhajujem, ja V8s len ubezpečujem, že na západe majú úplne iný pohľad na tieto problémy. A hlavne my, Slovensko, by sme mali držať hubu a krok, pretože z EU sme dostali oveľa viac podpory (a to nie len finančnej, aj keď hlavne takej) ako sme do nej dali!!!! Ak by sme sa aj museli podieľať na pôžičke Grécku a eurovaloch a všetkých podobných v dnešných dňoch toľko diskutovaných formách podpory slabých štátov, aj tak by táto finančná pomoc bola len ZLOMKOM pomoci, ktorú dostalo Slovensko z eurofondov a ďalších programov EU!!!! Toto si treba uvedomiť! Nie len brať, ale niečo treba aj dať! DOstávame sa do situácie, kedy je pomaly byť hanbou byť Slovákom, pretože na západe sa na nás o chvíľu začnú pozerať ako na nevďačný, národ, čo aj je pravda. Či sa Vám to páči alebo nie, toto čo som tu teraz napísal je pravda! Takže záver je taký, že keďže sme z EU dostali oveľa viac ako teraz máme dať, mali by sme sa tomu prispôsobiť a mali by sme byť vďační, že sme sa vytrhli z izolácie a sme na správnej ceste k vybudovaniu niečoho väčšieho ako sme my, a ako dokáže väčšina naivných a nevďačných Slovákov pochopiť.
Adela | 05-01-2012 18:07:02
Ja-s p. Majkom suhlasim,čo sa tyka Grekov a čo ste spomenuli tych politikov,že nie su hlupi,myslim,že nie,ale hrozne je,že maju za hlupych nas a najde sa aj niekdo ako vy,ktory ich obhajuje.Ved všetci vieme,že EU je v podstate pyramidova hra,ktoru hraju ti šikovni politici.Každy by sa mal starat o seba,nemiešat sa medzi ine štaty.Myslim si,že to je ako ked sa miešame do susedov,do manželstiev a pod.Nikdy to dobre nedopadne.Myslim si,že bohate štaty zbohatnu ešte viacej a chudobne budu chudobnejšie.Myslim si,že už to došlo tak daleko,že nevedia politici čo s tym a čakaju,lež niekoho osvieti a rozpusti celu neštastnu uniu a možno,ked nam nebude niekdo diktovat,čo mame a nemame robit,že sa ako štat vschopime.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-01-2012 12:25:38
JA - viem, ze noviny sledujete pravidelne a dostatocne dlhu dobu na to, aby ste vedeli, co a akym sposobom pisem a ked dam nieco von, ze som si vedomy pripadnych nasledkov. Nie zo srandy noviny uzko spolupracuju s dvomi advokatskymi kancelariami a dalsimi odbornikmi. Konzultacie materialov su niekedy nevyhnutne a deje sa tak pravidelne.

Uz treti den pripravujeme rozhovor s clovekom, ktory Vam z domaceho prostredia povie, kde on vidi pricinu a kde vidi riesenia. Pockajte na rozhovor. Je na ceste.

Budeme prve medium, ktore nieco taketo online spravi.
JA--- | 05-01-2012 12:18:54
tu ide o princíp
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-01-2012 11:53:41
JA - ma moznost.
JA--- | 05-01-2012 11:43:10
p. Majko, uvedomujete si, že za to, že ste označili Grékov za vydieračov, Vás môže niekto zažalovať? Vydieranie je trestný čin za ktorý sa sedí v base. A naozaj si myslíte, že vidíte do vecí tak dobre, že môžete písať takéto články? Keby to bolo také jednoduché ako píšete tak je situácia už dávno vyriešená, Merkelová, Sarkozy ani eurokomisári nie sú hlupáci.
Peter Klokner | 05-01-2012 11:40:28
Ja iba krátko možno v nadväznosti na komentár p.Kurbela. Áno je to pravda, politici a funkcionári sú v konečnom dôsledku len naši priatelia, známi, rodina, susedia. Spomeňme si akou "celebritou" bývali pred storočiami mestskí kati, aké zdesenie pred desaťročiami vzbudzovali informácie o členoch popravčích jednotiek vo väzniciach.
Doplním iba jednu konkrétnu skúsenosť a poznatok. V istej obci tu neďaleko bol tri volebné obdobia jeden človek. Úspešnosť neriešim. Nastala zmena. Dôvod? Ani po rokoch žiadania nedostal prachy na dokončenie kulturáku lebo bol za opozičnú stranu. Naokolo síce pribudli dve ihriská od istého milosrdného ale tu ani ťuk. Dnes je starostom kandidát síce opozičný ale iba asi do marca. A už sa kalkuluje ako sa k peniazom konečne dostať.
Niekto povie že normál, ja konštatujem že svinstvo najväčšieho kalibru. Manipulovať takto s ľuďmi dokážu iba hovädá bez kúska morálnej cti. O to viac ma vytáčajú plagáty kde sa niekto šklebí a ponúka oranžové a hlavne nedefinované istoty.
Mino | 05-01-2012 11:18:57
To video na konci som povodne prehliadol, teraz som si ho pozrel znova sak to je cisty grc ti europoslanci platy najvyssie a aj tak im je malo. To video je riadna sila.
j.f. | 05-01-2012 11:12:50
Pán Kurbel, suhlasim.
Igor Lehocký | 05-01-2012 10:50:39
Že to v tomto našom štáte kráča do pekla bude už asi každému normálnemu človeku jasné, pretože je to pravda. A dôsledky mravného a morálneho úpadku a marazmu sú očividné a nespochybniteľné. Tak teda kto to zastaví? Prečo zákony v tejto krajine sú nastavené tak, že sa dajú hravo obchádzať, čím dochádza k tomu, že kto klame a podvádza ma viac a tí čo tomu majú zabrániť to za úplatky podporujú.
Žiaľ, Slovensko nemá morálnu autoritu v pozíciách ústavných činiteľov a tak, ako sa chová vláda a politické strany, tak sa chovajú aj občania tohto štátu na všetkých úrovniach spoločnosti až po samosprávy. Klamanie je ten najjednoduchší spôsob, ktorým sa prikrýva skutočnosť čo sa týka peňazí ako verejných zdrojov a nakladania s nimi. Všetko čo sa zvykne nazývať sociálnym a v prospech obyvateľov je lož, za ktorou je snaha o zbohatnutie. Ibaže každá pravda o praktikách človeka v rozdeľovaní peňazí aj podľa zákona má svoj jediný základ - amorálnosť.
Johny | 05-01-2012 10:27:17
Idealne by bolo Grecko vyhodit z eurozony. Otazka je, co to spravi s Eurom a Europou ako takou... Urcite nie je jednoduche len tak vyhodit clena bez nasledkov. Na druhej strane, krmit krajinu ktora si este kladie rozne podmienky pricom je viacmenej v bankrote, sa mi zda zbytocne. Patova situacia
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-01-2012 00:41:08
Pan Kurbel, suhlasim s Vami.
Pavol Kurbel | 05-01-2012 00:14:52
Pre Hombre
Veľmi dobre napísané. A pravdivé.
A čo sa týka článku. Je tiež v mnohom, i keď nie vo všetkom pravdivý. Ale to je otázka pohľadu.
Ale. Všetci nadávame na politikov, akí sú to sviniari, podvodníci, zlodeji.... Ja sa však pýtam. Odkiaľ sú tí politici? Že by nám tých "sviniarov" exportovali z Marsu? Nie, je to môj sused, Jožov bratranec, Žofkin dedo. Je naivné sa domnievať, že sú to iní ľudia, ako sme my. Chceme snáď povedať, že sme iní? Dovolím si tvrdiť, že drvivá väčšina, alebo tiež absolútna väčšina z nás, obyčajných ľudí, by na ich mieste konala rovnako. Ak by na to mala príležitosť. (Príležitosť totiž robí zlodeja, alebo ukáže čo v nás naozaj je.) Nekoná tak, nebo nie je politikom, či poslancom. Veď ak niekto za komunistov nekradol, bol na smiech a posmech. Zamestnanci i dnes kradnú zo súkromných firiem, pokiaľ môžeme, i my nakupujeme bez bločka a DPH.
Tu na týchto stránkach som sa neraz stretol s názormi, ako sú všetci čo chodia do práce sprostí, lebo veď prečo by som si nezobral....Dnes má na vrch ten, kto má široké lakte, lepšie konexie, plytšie svedomie. Celá ekonomická kríza je spôsobená neuveriteľným úpadkom morálky. Dnes je najdôležitejšie, aby ma nechytili a nie to, či je to v súlade napríklad s desatorom. Svojho času Janko Čarnogurský povedal:Moc korumpuje a absolútna moc korumpuje absolútne. A mal pravdu. Časť tých, ktorí išli do politiky tam išla z presvedčenia, že sa chcu zasadiť za dobro všetkých. Postupom času však príležitosti, ktoré sa im naskytli len ukázali, čo okrem dobrého predsavzatia je v nich. Dnešná spoločnosť, orientovaná na konzum a nie na hodnoty ani inak nemôže vyzerať ako vyzerá. A ak sa niečo zásadné nestane a nezmeníme sa, môže to skončiť veľmi zle.
xyzz | 04-01-2012 23:02:10
Milos ,klud. Ziadna kasa sa neje taka horuca ,ako sa navari...Dalsia vec, kazdy,ci clovek ,ci krajina,si sposobuje karmu sam. Je na kazdom ,ako sa k problemu postavi.Vetko je vyvoj. Kazdy vyvoj prinasa urcite obety. Z obiet sa poucujeme a tym padom sa vyvijame... Aj za cenu obeti. Az buducnost ukaze,kde bola pravda...
hombre | 04-01-2012 21:43:28
Tento článok veľmi dobre vystihuje dnešnú realitu. Ako z pohľadu vnútroštátnych pomerov tak aj z pohľadu Europskych alebo aj svetových. V dnešných domácich TV zprávach sa aspom 4x spomenulo uťahovanie opaskov a aký to bude náročný rok, ten 2012. A dnešná opozícia nevynechá ani jednu príležitosť na diskreditáciu tej súčasnej vlády najmä za zdražovanie energií, pričom chladno a vypočítavo kalkuluje s krátkou pamäťou Slovákov. Každý takýto útok je však redakciou TV doplnený informáciou kto vlastne na tom úrade pre reguláciu sieťových odvetví sedí. Vždy ide o nominanta tej istej strany, ktorá kritizuje. Platí ono známe: zlodej kričí chyťte zlodeja. Až dodnes som si myslel, že základným poslaním a povinnosťou poslancov je vypracovávať a podávať návrhy na nové zákony, zúčastňovať sa na ich prerokovávaní v parlamente a nakoniec celkom logicky hlasovať za alebo proti. Stačí si prečítať rozhovor v jednom mienkotvornom denníku z dnešného dňa a zistíte že tomu nie je tak. Pán poslanec a podpredseda strany nevie o tom, že základnou úlohou a povinnosťou poslanca je zúčastňovať sa na hlasovaniach počas zasadaní NR. Veď nič také nie je v ústave napísané. Potom sa ani nemožno čudovať, že oficiálna web stránka NR SR mu vykazuje až 23% neúčasť na hlasovaniach. A sú aj lepší borci, pre ktorých je Slovensko nadovšetko, pravda, pokiaľ nie sú pri hrante. Aby nemal niekto pocit, že som sa zameral len na súčasne opozičných politikov, pekne nám to ohľadne oklieštenia imunity poslancov dnes "vysvetlil" samotný p. predseda NR SR. A títo (ale aj mnohí ďalší) politici sa bez začervenania sa v tvári objavujú na popredných miestach kandidátiek jednotlivých politických strán. Keď to slušne pomenujem, je to výsmech do tváre a pohŕdanie nami všetkými, od ktorých očakávajú za samozrejmosť, že im v So 10.3.odovzdáme svoj hlas.
Ku ilustračnému foto T. Baťu patrí aj veľmi dobrý sprievodný komentár jeho samého. Čítal som ho asi pred rokom. Píše v ňom o.i. o svetovej kríze z tridsiatych rokov minulého storočia azda to najdôležitejšie. A síce, že neide o krízu hospodársku ale MORÁLNU! Úplatky, korupcia, rôzne sofistikované metódy neoprávneného prevodu majetku otriasali predovšetkým vtedajšími Spojenými štátmi. Čo z toho sa dnes nedeje u nás? Pravé ľudské hodnoty ako česť, spravodlivosť, pravdovravnosť či láska k blížnemu, sú čoraz častejšie neznámym pojmom pre stále rastúcu časť nášho obyvateľstva. Kedysi človek, ktorý nežil usporiadaný manželský a rodinný život bol vopred odpísaný uchádzať sa o verejnú funkciu. Dnes sa takýmto hovorí "celebrita". Veľmi dobre to vystihol Stano Ščepka v novej hre RND s názvom "Celebrity". Okrem už tradične výbornej zábavy, ak sa nad tým celým zamyslíte, zistíte, v akom bahne sa to vlastne nachádzame.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign