Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

V obci Šoporňa sa ani druhýkrát referendum za odvolanie starostu nekonalo

Iveta TóthováDátum26. 01. 2013 12:53:09Témaobec Šoporňa
200

Minulý rok v marci sa v obci Šoporňa malo konať referendum za odvolanie starostu Milana Vlčeka. Nestalo sa - referendum sa nekonalo. Dnes je 26. januára 2013 a z dôvodu stále pretrvávajúcej nespokojnosti s prácou starostu sa malo konať už v poradí druhé referendum. No ani toto sa nekonalo. Občania už pred siedmou hodinou rannou v mraze postávali vonku pred školou a dožadovali sa svojich práv: slobodne sa vyjadriť či chcú, aby bol starosta zo svojej funkcie odvolaný. No nebolo im to umožnené. Brána školy ostala zatvorená. Starosta obce sa nedostavil a na náš telefonát nereagoval. Preto sme sa od neho žiadneho vysvetlenia alebo informácie nedočkali. Účasť občanov ráno o siedmej hodine bola značne menšia ako minulý rok. Podľa slov občanov dôvodom neboli ani tak mínusové teploty a šmykľavé chodníky ako to, že obyvatelia sú už z celej situácie unavení a do poslednej chvíle nevedeli, či referendum prebehne alebo nie. Vo svojich schránkach totiž oznam o konaní referenda, ktoré mal zabezpečiť obecný úrad nenašli, na obecnej tabuli žiadny oznam nebol vyvesený a mestský rozhlas už dlhšiu dobu hlási len to, čo starosta uzná za vhodné. Ako sme už v novinách informovali, podľa predsedu Združenia občanov miest a obcí na Slovensku Vladimíra Špánika v tomto smere je zákon nedokonalý, nakoľko starostu obce nemôžu postihnúť žiadne sankcie za zmarenie referenda. Pokiaľ sa starostovi nedokáže úmyslený trestný čin, je nepostihnuteľný. Podľa slov Vladimíra Špánika : " Stav kedy môže starosta beztrestne porušovať  zákony, zneužívať svoje postavenie tak, že v “dobrej viere“ zamedzí distribúciu  zákonne  nariadených  oznámení o konaní  miestneho referenda, nemieni zriadiť referendovú miestnosť  a úplne ignoruje  rozhodnutie zastupiteľstva o spôsobe prípravy a vykonania  miestneho  referenda je  nepostihnuteľný len preto, že  ide  o samosprávu a samospráva sa má sama vysporiadať s týmito záležitosťami, je skutočne  poznanie, čo ma desí!"

Čo dodať na záver ? Referendum sa nekonalo, starosta naďalej bude sedieť na starostovskej stoličke a až časom sa uvidí ako bude život v obci pokračovať ďalej.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre ná očuj | 18-07-2013 19:25:40
dobre že si nápísal len ako metaforu. lebo by to hneď napadol že sa mu niekto vyhráža a aké násilie sa voči nemu používa. no plné noviny by toho bolo.
ale keď ako bula, vieš si predstaviť ten mlynček, ktorý by to hnusné zhnité mäso mlel? aj v kafiférke by skapínali od smradu.
ná očuj | 18-07-2013 17:05:12
prečo jak psa, šak ked sa správa jak bulo, tak utratiť jak bula - presnou ranou do čela medzi oči,... ale len symbolicky. Vlčák ber to len ako metaforu, civilizácia šopornanského národa to nedopustí.
STOP násiliu!!!
pre bulo 21. stor | 17-07-2013 08:54:30
na očuj, nemali by ho občanya šoporne vyhlásit za škodnú? dáme ho šéfovi SITA v šali a on vlčáka utratí jak psa
bulo 21. stor | 17-07-2013 06:28:16
ná občané čo by ste vy šecko mestel.i, šak som vám spravel šopornanaský fašanek, den matiek, den otcov, den detí. Čo ešte by ste steli, šopornanské noviny, fotbal v dedine, webovú stránku, aby ste na mna mohli vypisuvat. Ná kde mám na to šecko brat, šak už nemám ani na tú posratú právnu pomoc, čo si myslíte, šak aj obecná kasa má svoje dno, najma ked ani dane a poplatky neplatíte.Šak vy budete, až sa vám uši budú zapaluvat. aLE TO Tá SKUPINKA POSLANCOV JE VINUVATá.
občan | 14-07-2013 19:56:51
kandidovať bude môct bohužial, lebo bude mať čistý register, dovtedy kým ho právoplatne neodsúdia , ak ho vôbec odsúdia, bude sa odvolávať a pri našich súdoch mate predstavu, kolko to bude trvať?? takže sa netešte predčasne, platí prezumpcia neviny, pokym nebude právoplatne!!! odsúdený, tak sa považuje za nevinného, aj ked my vieme s kým máme dočinenia.
Jožko | 14-07-2013 16:52:54
Viem veľmi dobre ako to bolo myslené,s tým okysličením máš pravdu,mali by ste poriadne vyvetrať.
pre občana | 14-07-2013 15:06:31
nebude môcť kandidovať, nebude mať čistý register trestov
občan | 14-07-2013 08:47:17
BULO ROKA
občan | 14-07-2013 08:46:45
to čo spôsobil starosta našej obce, sa skutočne len tak nevidí, ak by náhodou mal chuť znovu kandidovať, lebo pri jeho psychickom zdraví to asi znovu spraví, tak by sme mu mali ozaj doručiť petíciu o tom, že si neželáme, aby sa priam opovázil kandidovať na starostu obce, a možno keby si prečítal tých minimálne 2500 podpisov od občanov, dufam, že aspon tolkí sú presvedčení o tom, že tento človek tu nemá čo robiť. Akorat ho tak môžeme dať navrhnut na kandidatúru
pre Jožka | 13-07-2013 02:04:38
tá poznámka k tvojmu písomnému prejavu nebola mierená na tvoju gramatiku, ale na niečo iné ...možno máš oslabené pľúca
a tým pádom sa ti menej okysličuje mozog a tým pádom potom píšeš ako píšeš...
Jožko | 11-07-2013 14:16:08
Môj písomný prejav je gramaticky celkom slušný,na rozdiel od toho, aký prezentujete vo Vašej obci.
pre maja | 09-07-2013 23:24:34
najlepšie na tom je, že ani rozpočet druhý rok nemajú schválený, ale ani všeobecno záväzné nariadenie o dani z nehnuteľnosti a poplatkoch na rok 2013. Nepochopím všetky mestá a obce akceptujú zákony a vzn, ktoré majú byť schválené a platné od 1.1. dalšieho roka, len v šoporni asi majú výnimku, a oni na úrade sa usmievajú, čo od nás všetci chcete.
Obcan | 09-07-2013 15:59:54
Bude zaujimave si precitat taku prirucku ako postupovat.
Tam sa uvidi kto urobil chybu.
Ale je to smiesne a do buducnosti aj varovny signal ze staci na Slovensku aby starosta neotvoril obecny urad a ziadne referendum nebude.
Uplne chore !
Najlepsie ale na tom je ze ci tam,alebo v Soporni vedeli starostovia ze je vacsina proti nim uz len s mnozstva tolkych ludi.
To uz musi clovek fakt odhodit chrbtovu kost hooooodne daleko,aby dokazal chodit medzi tymi ludmi...
maja | 09-07-2013 12:21:45
Myslím, že niekto sa na tejto situácii, ktorá vznikla vo vašej dedine iba zabáva, no skutočnosť je určite vážna. Poukážem iba na jeden príklad. Prídete zo dňa na deň o zamestnanie a prepadnete sa do sociálnej siete. Príspevok na bývanie dostanete iba ak máte zaplatenú daň z nehnuteľnosti.A tu je jadro problému! Na obecnom úrade po zaplatení dostanete potvrdenie. No v akej výške tú daň zaplatíte, ak nemáte schválený rozpočet? To, že je daň o sto percent vyššia nemusím nikomu hovoriť.Budú vedieť ľudia splatiť dlhy za niečo čo nespôsobili. Alebo je to cielené ožobračovanie občanov.
Registrovaný Vladimír  Špánik Vladimír Špánik | 09-07-2013 11:39:50
http://nitra.sme.sk/c/6862775/zdruzenie-vydalo-navod-na-odvolanie-zleho-starostu.html?
pre anonym | 08-07-2013 23:09:15
napísal si "že sa tam z vás už všetci smejú" Tak som si tvoj múdry výrok, ktorému akosi neviem porozumieť pretlmočil asi takto: " sa tam /v šoporni /z vás /soporňanov/ všertci /šoporňania/ smejú. Je to výborné smejeme sa /občania/ zo seba
a je nám teda veselo. Realita je ale taká, že nám je veľmi smutno z toho, že jeden psychopat vo funkcii starostu obce
v priebehu dva a pol roka rozvrátil dovtedy veľmi slušnú ekonomiku chodu obce a prijateľný spoločenský život v rámci možných dlhodobých aktivít predchádzajúcich predstaviteľov obce a jej občanov, na úroveň jediného všemocného diktátora, ktorý narába z financiami obce výlučne iba sám nerešpektujúc zákon a rozhodujúce postavenie poslancov OZ. Je až desivé zistenie , že v tejto jeho chamtivej a defraudujúcej zištnej činnosti mu napomáhajú aj niektoré štátne orgány /okresné/
ktoré v pravú chvíľu /pred uskutočnením referenda za jeho odvolanie/ vydajú "stanovisko" spochybňujúce činnosť a postup poslancov OZ pri vyhlásení referenda /pričom vo svojom vyjadrení ignorujú v predmete tejto kauzy základné a podstatné ustanovenie zákona o obecnej samospráve. Starosta nemôže pozastaviť uznesenie OZ o vyhlásení referenda smerujúce k jeho odvolaniu.
Nuž vidíš, anonym, v našej demokracii je to tak. Možno, že to niekedy v tvojom živote tiež zažiješ a čo budeš sa cítiť ako "z UDH"??
garancia? | 08-07-2013 21:58:33
...to len predlzi lehotu. A aj tak porusil ustavne pravo obcana slobdne sa vyjadrit v referende. Marenie ulohy verejnym cinitelom §327 ods.1 TZ. Je to otazka casu. Motyka aj tak vystreli. LenOn je nervozny, lebo nestiha lehotu a nebude moct kandidovat druhy krat na starostu.
Este jeden stupen a voda bude vriaca!
anonym | 08-07-2013 20:07:35
Zatiaľ sa nevytešujte, obvinenie je "neškodné" štádium trestného konania. Ak sa chcete vytešovať, bude musieť ešte pomeniť nejaké to procesné postavenie. A hlavne nič nie je garantované.
pravda | 08-07-2013 18:55:03
už sa o tom hovorí, po celej soporni, tak asi to bude pravda. že by motyka vystrelila??
nehadajte sa | 08-07-2013 18:53:50
nehadajte sa, starosta ma doma uz obvinenie, aj ked s týmto sa nebude chváliť, to asi na agentúru SITA nepošle, jak všetky tie články o akciách, ktoré sú bežné vsade na okoli, no ukazuje sa jak sa len dá, ale dlho sa to neutají, redaktori, ktorí sledujú diane v soporni sa o to už tiež zaujímajú.
anonym | 07-07-2013 08:56:01
Radšej si prečítaj čo si napísal ty. Otázka čo som spravil preto, aby sa nekradlo je úplne mimo. Čo ja mám preto robiť? No a samozrejme hneď som starostov človek, to je ďalšia choroba teba a tebe podobných. Ako si na to prišiel? Ja v Šoporni ani nebývam (chvála pánu Bohu). Len som napísal, že sa tam z vás všetci už smejú čo je teda krutá pravda. Takže tvoju reakciu chápem, pravda bolí. Pekný deň do UDH.
pre anonym | 06-07-2013 22:20:27
a hlavne ledva sme čakali čo múdre tu napíse, nejaký anonym, si prečitaj čo si napísal a radšej zalez tam kde si bol doteraz, a čo si ty spravil pre to , aby sa tu nekradlo?? či si so starostom podávas ruku ,ked ho stretnes?? a tu más múdre rečí, ty mudrlant.
anonym | 06-07-2013 22:03:34
Už dlhé mesiace sa tu píše, že so starostom bude o chvíľu koniec. Najprv s tým začali tí, ktorí sa dušovali, že prípravu referenda konzultovali s odborníkmi a všetko majú premyslené. Potom sa radšej odmlčali. Kto ešte uverí tým sľubom? Skôr prídu riadne voľby. Už sa z toho aj tak všetci smejú.
pre Jožka | 06-07-2013 18:11:33
tvoj písomný prejav naznačuje, že ty si "ve prdele"už riadne hlboko
sedlak | 06-07-2013 17:25:44
tam je koncentacia debilov to nie je v ziadnom regione na slovensku.
Jožko | 06-07-2013 15:15:55
Chodte do prdele celá Šoporňa aj so starostom,nič sa nestane.
nepredbiehajte | 06-07-2013 01:30:14
Zásady trestného konania
H/ Obžalovacia zásada - Trestné stíhanie pred súdom je možné
L E N na základe obžaloby podanej prokurátorom.

Doteraz sme boli svedkami toho, že okresná prokuratúra vyvinula maximálnu /až neuveriteľne/ snahu na obhájenie postupu Vlčáka k zmareniu referenda. A aj tak učinila tým, že svojím stanoviskom spravila z poslancov a občanov debilov a vyhodnotila konanie starostu Vlčáka ako jediné možné "v zmysle zákona".
Že by sa to teraz zmenilo?
peter | 05-07-2013 18:16:51
a čo uz mu došlo niečo z prokuratúry?? uz sa to šepká po dedine, že by mal byť obvinený zo zmareného referenda. Ved zachvílu to bude vonku ,potom si pojdeme sadnút na súdne pojednávanie, to si nemôžeme nechať ujsť.
ticho pred búrkou | 05-07-2013 17:46:52
spravodlivosť sa blíži, starosta ešte stále kope z posledných síl ako keby sa nič nedialo - deje sa! On sám to vie najlepšie o čo ide, stále hrá svoju zákernú chorú divadelnú hru, rýpe až dorýpe a to už je už len otázka za pár ...zmarené referendum.
sopornan | 04-07-2013 21:37:58
no to je sila, dufam, že to majú v soporni spočitane a každého takto nafotit , aby ludia videli čo tu je za zgerba, nenechať ich ani dýchať.
Ľudia šírte toto video ďalej, dajte to na FB | 04-07-2013 19:49:27
http://www.youtube.com/watch?v=v4iaYNv95Xk

Takýchto trolov treba zastaviť!!!
právne služby | 03-07-2013 21:31:49
čo to ? čo to? naposledy vyplatený paušálik 960,- Eur za mes. marec 2013 /30.4./za právne služby, meškáme!?, alebo že by už niekomu cukalo riťkou?, alebo oboma riťkami, alebo už na to nemáme prachy, alebo guráž? LenONko ono sa ti to načítava, až sa ti to raz všetko spičíta dokopy a KOPA to je moc, čo budeš splácať hádam aj celý život, až budeš žiť, až ťa neroztrhne od hamby a ostudy až do nepríčetnosti. Ale to u teba nemôže nastať, lebo tvoj egoizmus ti nedovoľuje chápať a prežívať takéto základné pocity vyplývajúce z ľudskej zodpovednosti a čestnosti. Ty si jeden obrovský chrapúň a zákerák, ktorý však"vždy koná len podľa zákona".
dedina | 03-07-2013 20:47:04
ešte budete prekvapený čo všetko povychádza na povrch, ked sa to pohne. To čo je vonku, je slabý odvar toho,čo je pod povrchom obecného úradu.
zakon | 03-07-2013 17:11:29
ze by naozaj motyka vystrelila?? tak to teda bude goool!!!
podľa informácii | 03-07-2013 16:42:28
zneužitie právomoci verejného činiteľa za "odbavené" referendum. Referendum ignoroval a obecný úrad nepripravil ani oznámenia o jeho konaní, ani ďalšie technické záležitosti. Ako starosta mal konať a nekonal, lebo LenOn sa rozhodol, že referendum považuje za nezákonné a aktivitu poslancov označil za "totálnu frašku a neznalosť zákona".

Ešte 2 stupne a voda bude vriaca.
??????? | 03-07-2013 16:06:42
asi sa tá skostnatená prokuratúra pohla. Neni iné východisko, nemajú to asi čím zakryť, ked pan starosta si bol istý, a nič nekonal. Možno nám teraz stúpnu sumy za právnikov. Jak sa hovori skapínajúci kôn najviac kope.
Leon | 03-07-2013 16:04:05
no , zda sa , že už sa začne niečo diať. Podľa posledných informácii by mala byť už obžaloba na p. starostu soporne už vonku, tak treba len počkať, kedy sa to dostane na verejnosť.
gama | 03-07-2013 14:45:28
Ten LenON bol,je a bude diktator,,to uz nezmeni.
Obcan | 02-07-2013 20:16:32
Nikto nemoze marit referendum na zaklade toho ze povie nieco neuspesny kandidat.
Voci nemu moze podat trestne oznamenie za ohovaranie,ale referendu nemoze zabranit ak boli splnene vsetky podmienky.
Ale to sa moze opakovat donekonecna-poslanci mali mat pravnika co by presiel bod po bode a potom by si nepomohol vas starosta ani keby sa na hlavu postavil.
Ale cele je to len bla bla bla a preto je to vsetko na smiech a takto sa bude vypisovat az do volieb.
Alebo este je moznost,ze ani tie nebudu,zakaze ich a ostane vam diktator :-)))
napokon a predsa | 02-07-2013 19:22:52
Lovce.
Starostka to odmieta. „Dôvody sú vymyslené s cieľom znevážiť moju osobu v očiach spoluobčanov. Iniciátorom je neúspešný protikandidát v posledných komunálnych voľbách,“ uviedla Gáliková vo svojom stručnom stanovisku.

Akoby som čítal obhajobu vlčáka - neúspešný protikandidát :)
Obcan | 02-07-2013 19:17:07
Ako je mozne ze tam to slo ?
A tiez mali zavretu budovu.
tak im sa to podarilo.. | 02-07-2013 19:13:17
http://nitra.sme.sk/c/6853464/obyvatelia-loviec-odvolali-v-referende-starostku.html
asi tak | 02-07-2013 17:41:20
http://nitra.sme.sk/c/6846353/za-zmarene-referendum-policia-zatial-nikoho-neobvinila.html
zvedavec | 02-07-2013 14:02:47
občan, šak sa vymákni bližší, začína sa diať okolo Šaňa, alebo LenONa, alias Vlčáka?
stopa na "Šaňa" | 02-07-2013 13:09:30
Ten Šaňo zo 6.2.2013 to bude s najväčšou pravdepodobnosťou Vlčákov spolužiak z VŠ slovenčinovej, lebo tiež sa nenaučil, že prvý pád množného čísla prídavných mien sa vždy píše z "i". Túto medzeru v gramatike slovenského jazyka, ako ste si iste všimli na novej webstránke, má aj vysokoškolsky vzdelaný pedagóg - slovenčinár Mgr. Vlčák, toho času pod pseudonymom LenON Vždypodľazákonný starosta obce Šoporňa pre blaho a rozkvet celej obce a jej národa. Pane Bože "takové štěstí" potkalo tento lid.
občan | 01-07-2013 20:48:17
niečo sa začía diať, .... uz čoskoro sa dozvieme čo....
občan | 08-02-2013 11:18:53
sano sa bude mať asi možnosť vyjadriť ako to myslel, a hlavne dokázať, tie jeho tvrdenia. A chcel by som vedieť celkom, kto sa pod tým nickom skrýval. Hadam sa to dozvieme.
pre šaňo... | 08-02-2013 00:07:04
Keby kvitla sprostosť, tak si rozkvitnutý ako ovocný sad..Poznám p. Rosypálovú, tak ako celá dedina a nikdy sa jej nepodarilo minimálne to, čo tomuto "kepéždanovi". Rozhádať dedinu. Tak buď aspoň trocha normálny a neber si p. Rosypálovú do tej svojej sprostej papule. Ale to by som chcel asi nemožné, aby si bol normálny.
občan | 07-02-2013 10:09:59
no lahko je niečo napísať, len si to potom obhájiť to bude asi problem, ak niekoho obviním musím mať aj dôkazy a tie asi v tomto prípade nebudú.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-02-2013 01:25:12
Šaňo | 06-02-2013 16:41:27 | 91.127.7.20 | - zial, Vase tvrdenia sa podla mna dostali za hranicu zakona - za predpokladu ze ich nebudete vediet preukazat, ak sa Vami verejne obvinene osoby budu branit pravnou cestou.

Nijako sa nechcem miesat do vasej debaty, no odporucam precitat si tento clanok a pozriet nasledujuce videa:

http://www.seredonline.sk/clanky/ked-sa-na-cloveka-vedro-spiny-vyleje-tazko-sa-ocisti-videorozhovor-s-profesorom-judr-jaroslavom-ivorom-csc-video-1/
Vladimír Špánik(ZOMOS) | 07-02-2013 01:13:36
Šaňo je hlupáčik a prosím,vôbec mu nevenujte pozornosť!
Nepoznám Stana Rozypála,ale doporučujem mu aby sa zaoberal takýmto verejným ohováraním ktoré produkuje anonymný Šaňo.
Ani internet by nemal byť možnosťou na takéto znevažujúce tvrdenia.
A to,že niekto zistí,že pomáhal idiotovi a potom sa to snaží napraviť, slúži tomu nešťastníkovi ku cti!
Ak sa ten človek volá Stano,tak je to človek ktorý vie zhodnotiť svoje kroky aj omyly.
Všetka česť,Stano.
pre šaňo | 06-02-2013 21:58:11
veľká chyba chlapče (alebo že by nejaká žena_), ak si jeden (jedna) z tých, ktorý sa podujal že sEM napíše to čo si napísal, že si počul jedna pani(pán) povedala (povedal). "Daj dôkazy" lebo ak ich nemáš a byť tou rodinou, o ktorej si napísal to čo si napísal, ver mi, že by som ti to dal veľmi ale veľmi vyžrať
pre faktury ZŠ s MŠ | 06-02-2013 21:50:41
možno trocha od veci, ale môže mi niekto z kompetentných povedať, kedy prebehlo výberové konanie na stavebné práce na vašej škole ohľadne stavebných prác v sume 35000 € ?, faktúra na stránke školy č. 724/2013, ktoré realizovala firma RAC s.r.o. šaľA? kde a kedy to bolo zverejnené alebo bola určená komisia na realizovania, lebo zaujímavá suma alebo že by výberové konanie prebehlo akože...
pre názor | 06-02-2013 21:25:09
Nebojte sa všetko bude.
názor | 06-02-2013 21:05:04
na komentár: Šaňo | 06-02-2013 16:41:27

Takýto klomentár mohol napísať len človek blízky k obecnému úradu. Konkrétne informácie k výpovedi, ku športovému klubu.
Kto je Šaňo? Orgány činné v trestnom konaní majú možnosť zistiť IP adresu. Odporúčam podať trestné oznámenie.
pre: Šaňo | 06-02-2013 19:10:11
Som zvedavý či budeš schopný svoje tvrdenia aj preukázať.
.JA. | 06-02-2013 19:05:42
pre Šaňa:

... a čo tak : starosta 2 krát zmaril referendum a mal by sám odstúpiť?!?!?!
pre Šaňo | 06-02-2013 17:47:13
Že by p.Rosypálová kradla, tomu ťažko niekto uverí. To skôr tí čo sú tam teraz nosia na úrad z domu :D. Podľa toho aj vyzerá obecná kasa.
pre Šaňo | 06-02-2013 16:41:27 | 06-02-2013 16:48:34
Starosta neoznámil trestný čin? Potom je aj on - spolupáchateľ. Hospodárska kriminálka? To ste v ktorom roku? Píše sa rok 2013!
Váš komentár je tvrdé obvinenie. Ak by sa to týkalo mňa, "podniknem právne kroky v zmysle zákona"
Šaňo | 06-02-2013 16:41:27
Podla mňa by sa mali poslanci, ktorý vystupujú proti starostovi vzdať svojich poslaneckých mandátov.
2x ste vyprovokovali referendum, ani raz ste to nedotiahli do konca, ste neschopný. Prečo ste sa spoliehali nato že starosta urobí potrebné kroky na svoje odvolanie? Mali ste sa chopiť iniciatívy a všetko potrebné vykonať, aby všetci včas vedeli o konaní referenda, ibaže vy ste neurobili nič, iba tláchate a tláchate.
Najkrajší gól do vlastnej siete ste si dali keď v RTVS ako prvý z buričov vystúpil ten tragéd Stani Rosypál, ten čo organizoval celú Vlčekovu kampaň, ten čo chodil z domu do domu a presviečal ľudí aby volili Vlčeka. Po tomto vám už nikto v dedine neverí že to s odvolaním starostu myslíte vážne, hráte pre občanmi Šoporno divné divadlo.
Prečo Rosypál tak prezliekol kabát? Nie je to preto že starosta vyhodil jeho mamu z úradu keď prišiel na to ako tam vyše 30 rokov kradla? Keď dostala výpoveď, bila sa do pŕs že ona bude trvať na trojmesačnej výpovednej lehote, na odstupnom a keď je bolo povedané že ak nepodpíše bude zavolaná hospodárska kriminálka, tak okamžite podpísala dohodu o skončení PP aj bez odstupného. Jeho otec ako tajomník futbalového klubu v Šoporni ho rozkradol tak že starý starosta chcel na neho podať tresné oznámenie. Až keď sponzor z vlastných peňazí vyrovnal tento dlh, starosta od tresného oznámenia upustil. Kto je Stano Rosypál všetci dobre vieme, je to kmín, podvodník a najväčší grázel v dedine a takýto sa vycapí do telky aby rozdával rozumy.
HANBA !!!!
pre pravdu | 05-02-2013 18:32:43
Váš príspevok,rovná sa Pezinok,lepšie sa nepripájať...
komentár | 05-02-2013 16:16:18
pre: pre pravdu | 05-02-2013 09:24:27

liečiť sa ? Že ste tam už bola. A po vašom odchode sa oslavovalo, šampanské tieklo potokom, jááj, že to bolo veselosti. Ibaže polovica personálu z Vás zostala na nervy. Sú z nich dobrí pacienti.
:))
pre pravdu | 05-02-2013 09:24:27
ľutujem Vás,vaša vnútorná zloba a nevyrovnanosť Vašej osobnosti je veľmi chorá a zároveň smutná, ľutujem Vašich spolubývajúcich.Liečte sa.
fašanek na pokyn niekoho | 05-02-2013 09:01:54
a to sa dozvieš zo žiackej knižky :)

pozri: šopornanský fašanek, nechapem | 05-02-2013 07:55:35

v žiackej knižke budú aj oznamy úradu. to je choré!

A predsa, Veľký ON potrebuje mať dosah na deti, tie sa ľahšie zmanipulujú a o pár rokov má znova istých voličov. Niečo také môže napadnúť chorú hlavu - ale že v škole???!
pravda | 05-02-2013 07:52:49
a čo?? este rozmyslajú čo sem napísu na jeho vecnú obranu?? asi im došli argumenty
pre starostovi posluhovači | 05-02-2013 07:01:53
vidíš? a sú, či /ona/ je ticho. aj s tou od prirodze/nia/nou inteligenciou
starostovi posluhovači | 04-02-2013 20:21:32
dokážu jedine osočovať! Vážení, skúste aspoň jeden jediný argument v jeho prospech, alebo oponujte body, ktoré boli uvedené nižšie - ale VECNE!
PS. To asi od vás žiadam priveľa, však?
pre je to nor... | 04-02-2013 19:29:03
Je pravda,že inteligencia musí byť vrodená,a preto Vy nemôžete s vašimi príspevkami ani nikoho uraziť.Potrebujete odbornú psychiatrickú pomoc,a preto Vás treba ľutovať,a nie sa na Vás hnevať.
dôchodca | 04-02-2013 18:51:11
Este,že na rajcure chyba brana. . .neviem ci by ju mal kto otvorit pre učinkujucich na ten fasaneg.
pravo | 04-02-2013 14:33:10
jak rozmyslam tak rozmyslam, to asi normálne neni, ale tu sa deje viac nenormálnych vecí, tak neni sa čo divit. Nevím či ten fasanek ho zachráni v jeho reputácii,
je to normálne | 04-02-2013 11:19:42
že zdravo zmýšľajúceho človeka musia policajti vyviesť s putami na rukách? Je normálne a celkom morálne verejne klamať? Chápem to. Ale mal by to chápať aj ten, koho sa to týka. A keď píšete o inteligencii, tak neznamená, že ak má niekto titul, tak je Boss. Takých titulov za peniaze, za svine či melóny - tých je. Len či aj hlava je k tomu primeraná.
pre toto je posmech | 04-02-2013 10:27:49
Vaša reakcia svedčí o vašej inteligencie,ale také slovko nepoznáte,je to len vaša hanba,akými úbohými príspevkami argumentujete neschopnosť zdravého myslenia,ale to vám nič nehovorí.
pre hahahah | 04-02-2013 10:14:24
pár rebelov????1170 podpisov pre rokom za jeho odvolanie??? sak sa preberteeeeeee, tieto vaše chabé výkriky už ozaj nemajú ododstatnenie. Ale na to si počkám, ked príde kontrola po jeho odchode, to bude podívaná, až potom sa aj slušní občania soporne dozvedia čo sa tu dialo.
pre hahahaha | 04-02-2013 09:04:43 | 04-02-2013 09:56:32
zasa niekto kto sa teraz zobudil. Berte to ako urážku - ak ste sa prebrali z alkoholického opojenia, či po nejakom feťáckom plese, tak vašu reakciu beriem. Ak sa cítite byť normálny, podajte si ruky s niekym - napr. psychiatrom. Ak Vám položím otázku, nemusíte mi verejne odpovedať, ale aspoň sa zamyslite: Kto zvolal posledné zastupiteľstvo na ktorom sa ani neráčil ukázať a radšej utekal niekam, kde jedna nemenovaná televízia točila pre reláciu ..., aby tam strčil aspoň svoju dcéru, keď sa on nemohol?! Nemal ani toľko zodpovednosti, aby sa na začiatku OZ ukázal, aby mu ten jeden poslanec predložil ospravdlnenie ostatných poslancov... Tak sa láskavo preberte, kto v tejto dedine a medzi ľuďmi robí zlotu!
hahahaha | 04-02-2013 09:04:43
Vy sa nemusíte znižovať už k ničomu,vás znižujú vaše profily,ktoré občania poznajú,a heslom,podľa seba súdim teba začali páni poslanci.A už nezaťahujte medzi vašich pár rebelov a bojovníkov o moc slušných občanov Šoporne. Je zaujímavé,že ste ešte nezačali od seba,a kto bude zodpovedať za nefungovanie OU.To vám v tých hlavičkách nepríde páni poslanci?
občan | 04-02-2013 07:58:05
ich reci je mlátenie prázdnej slamy, asi tak.
pre 03-02-2013 15:00:52 | 03-02-2013 15:24:36
Neznižujme sa na úroveň "starostových obhajcov" ...
niekto je nervózny? | 03-02-2013 15:00:52
toto je posmech?

"pre poslancov a občanov Šoporne | 03-02-2013 14:13:12
Profil terajších buričov,liečený psychopat,liečený alkoholik a alkoholička,máme si z čoho vybrať..."

Fakt - podľa seba súdim ostatných!
Akože len jeden je normálny? Ten pedofil zo šale? Ako to vlastne bolo s tou študentkou?
.JA. | 03-02-2013 14:43:59
Pre: pre poslancov a občanov Šoporne 03-02-2013 14:13:12 |
a
hahaha 03-02-2013 14:35:17

Hlavne, že vy ste si vybrali pred 2 rokmi...
pre 03-02-2013 14:13:12 | 03-02-2013 14:35:17
Asi si uplatnil: Podľa seba súdim Teba, však?
hahaha | 03-02-2013 14:17:48
pre občanov Šoporne,profil buričov. Liečený psychopat,liečený alkoholik,alkoholička...Máme si z čoho vybrať...
pre poslancov a občanov Šoporne | 03-02-2013 14:13:12
Profil terajších buričov,liečený psychopat,liečený alkoholik a alkoholička,máme si z čoho vybrať...
.JA. | 03-02-2013 14:01:33
Neverím vlastným očiam, ako dokážu byť niektorí ľudia naivní.
Keď som čistý, prečo sa bojím pustiť referendum , nech mi ľudia potvrdia moju dôveru? Keď mám účtovníčku, ku ktorej sa chodia učiť účtovníčky z okolitých úradov, prečo ju vyhodím na konci roka, keď je v účtovníctve najviac roboty? Keď už si aj dosadím vlastnú účtovníčku, prečo musím ju istiť ešte aj externou firmou? Prečo aj pri tejto duplicitnej robote mi NKÚ nájde chyby v účtovníctve? A vy ktorí mu ešte naivne veríte, buďte v strehu, aby ste nezostali prekvapení keď bude bude vysvetľovať svoje prešľapy, do koľkých vás vtiahne !!! Ľudia začnite používať svoje zmyslové orgány na to na čo sú stvorené!!!
jeho nepodrží | 03-02-2013 13:38:30
ani manželka. Kupovala baterky. Možno ho podrží len jedna z úradu.
:)
pre 03-02-2013 12:00:45 | 03-02-2013 13:28:37
Napíšte jeden jediný dôvod, prečo by sme si mali vážiž starostu - veľmi by ma zaujímalo, či dokážete nájsť...
Lebo dôvodov na jeho okamžitý odchod z funkcie je v diskusii uvedených dosť!
pre miro | 03-02-2013 12:12:11
Tak to je isté, že bude všetko hádzať na zamestnankyne OÚ. Len sa čudujem, že sú také .... a už dávno neodišli. Alebo im za tie peniažky nevadí, čo bude potom?
pre pre pre otázku | 03-02-2013 12:00:45 | 03-02-2013 12:09:10
Je vidieť kto sa na tú stoličku trasie, kto sa z nej nechce ani postaviť. Ten kto sa tam dostal tak ako sa dostal a vie že sa to už nezopakuje a že tam musí stoj čo stoj vydržať čo najdlhšie aj keby čo bolo. A kto sa správa chorobne to je tiež každému jasné.
pre pre otázku | 03-02-2013 12:00:45
nesúhlasím s názorom,že za starostu obce je len jeho manželka,zavádzate občanov,a hanba je čo robí OZ s niekoľkými zmanipulovanými prívržencami,ktorým ste schopný zaplatiť stratenú mzdu za deň,ktorý strávia na protest proti starostovi.Chorobne sa správate,a bez urážky,už sa toľko netraste na obsadenie funkcii,lebo až potom budeme v Šoporni plakať.To je zrkadlo vašej komunikácie.
miro | 03-02-2013 12:00:44
a este ked povychádzajú na povrch všetky svinstvá, čo sa tam diali, a ked začne potápať všetkých okolo, lebo pracovníčky si nemusia robiť nádej, že si to nechá na seba, vsetko hodí na nich, jak na zastupiteľstve, vsetko boli zodpovedné oni, on sa ani nespomenul ked čital protokol z NKU,
pre pre otázku | 03-02-2013 11:35:41
Presne tak, bojí sa pravdy, ani sám neverí, že by ho niekto podržal, že by bol okrem jeho ženy niekto proti jeho odvolaniu.Je to hanba takto sa tam držať zubami nechtami, ale on nevie čo je to hanba.
pre otazku | 03-02-2013 10:41:06
pre názor: Jak to sledujem a počuvam, tak si myslim, že to chápu aj tí najzarytejsí odporcovia pravdy, ibaže to nechcú priznať, pretože povedzme si na rovinu, byť jeho priaznivcom prináša finančné výhody, byť odporcom, tak očakávajte nejaký zákerný útok v podobe stažnosti, anonymu, predvolanky na ocu za účelom čohokolvek, dôvod sa vzdy nájde. Ale asi najskôr sa to zistí zatou plachtou, pri volbách, ked je každý sám a ozaj bez strachu a hlavne anonymne môže rozhodnuť o osude soporne. A toto je fakt, čoho sa najviac nás najvyssí bojí, slobodného rozhodnutia na ktoré nemá žiadny vplyv ani kontrolu. A preto robí to ,čo robí, všemožne sa snaží udržať vo svojom kresle starostu, o nejakej osobnej morálne tu nemôže byť ani reči.
názor | 03-02-2013 10:16:52
pre: otázka | 02-02-2013 22:40:51

Stručne a jasne napísané!!! Palec hore. Ale zbytočne. Zdravo zmýšľajúci človek toto všetko dávno pochopil.
Takí, čo majú namiesto mozgu drôtik medzi ušami /a to len preto, aby im nespadli okliare/, to nepochopia nikdy.
pre otázku | 03-02-2013 10:10:06
myslím, že lepsie ste nemohli trafiť klinec po hlavicke, kto chce rozumie, kto nie tak nie. zbytočne tu písu, dajte mu nech robí, sak robí, ale čo chce, ked vie dať firmám prachy za nic, tak nech vie opraviť cestu, ale to nespraví. Ja neviem, či niektorym nedopaluje, alebo sú postihnutí sopornanskou slepotou, na toto uz ozaj nemám slov. A to ste vypichle len pár problemov, a čo tak dalsia kotolna v skole, ktorú tvrdil že dostala obec sponzorsky, zadarmo, pre tých ktorí nechápu a teraz sa platia horibilné prachy a neviem na kolko rokov je zmluva podpísaná, to si pozrite a zistíte hned ako pán starosta koná za sopornu. Preberte sa vážení.!!!
otázka | 02-02-2013 22:40:51
Koľko promile musí mať v sebe človek, ktorý po 1,5 rokoch devastácie dediny zo strany starostu napíše, že poslanci mu bránia v rozvoji dediny????
1. Zabudli ste, že len čo nastúpil do funkcie, hneď chcel väčší plat!!! - ešte ani prstom nepohol a už chcel zvýšiť plat - tu sa hneď prejavil jeho charakter.
2. Hneď najal (za DRAHÉ - NAŠE!!! peniaze)právnickú firmu (Húževkovu) - ktorá bola založená tesne, pred jej najatím. Zaujímavé, že starostovia predtým takéto služby nepotrebovali. On ale vedel čo robí - keď chcete podvádzať, potrebujete právnikov !
3. Najal firmu na účtovníctvo - zase za drahé peniaze - načo sú tam účtovníčky??? A ako im tá firma radí, keď NKÚ našiel toľko pochybení???
4. Bez patanskej INFOREI sme sa tiež predtým zaobišli - teraz im mesačne odvádzame tiež pekné peniaze - a za čo???
5. Odvolal kontrolórku - veď si hádam nenechá od niekoho pozerať na prsty!
6. Zorganizoval deň otvorených dverí na OCÚ - ale na otázky nechcel odpovedať - to bolo teda riadne trápne (koniec koncov ako celý on)
7. 2x zmaril referendum - nechápem, čoho sa tak bojí!!! Veď koná v súlade so zákonom a v prospech občanov tejto obce a tých čo ho nechcú, je len hŕstka...
atď atď
pre pre postreh | 02-02-2013 21:23:04
môj komentár a názor k situácii v obci "brzdí rozvoj v obci?"
to myslíte naozaj vážne? to je teda dobré...čo na to odpovedať. vaša reakcia je trošku oneskorená a postráda logiku.
pre pre ja | 02-02-2013 21:18:08
Náhodou trefný komentár, úbohosť je niekde inde.
pre ja | 02-02-2013 21:03:12
Váš komentár k doprovodu a inicialam B.a L.poukazuje na Vašu nízku úroveň,a úbohosť no ale čo už aj to je boží dar.
zdá sa mi to? | 02-02-2013 20:50:16
pe: pre postreh | 02-02-2013 20:31:46

v čom spolupracovať? V rozkrádaní? Pardóón, "premiestňovaní" majetku? Píšete o rozvoji obci - prečo potom starosta nejaví záujem? prečo odchádza z OZ? Vám už na niečo odpovedal?
Či - ak ste manželka, tak vám asi na niečo odpovie. Nie je v jeho zvyku a povinnosti odpovedať. On sa nemá čo "spovedať" - hlavne nám, občanom. Všetko je v zmysle zákona a prospech obce! A toto môže prehlásiť len oIo
pre postreh | 02-02-2013 20:31:46
I ja som občianka Šoporne,a nezdieľam Váš názor,a preto by bolo rozumnejšie spolupracovať,a nie brzdiť rozvoj v obci,ale to OZ zrejme nechápe,a tým si nezískavate ani spoluobčanov,no koniec koncov ten sneh ste mohli odhadzovať aj Vy s OZ
.JA. | 01-02-2013 18:45:33
uvidíme koľko ľudí mu tam príde okrem účinkujúcich a ich doprovodov. A samozrejme aj okrem bodyguardov B+L .
pre pre 7x | 01-02-2013 15:55:43
v mojom príspevku nie je žiadna zmienka o tom, či sa musia platiť, alebo nemusia platiť dane. ja mám svoje daňové a odvodové povinnoti v poriadku.
pre fašanek | 01-02-2013 13:49:39
Asi pomôže, inak by nebol.
fašanek | 01-02-2013 13:35:57
jemu nepomôže ani Viedenský bál.
Šopornanský fašaneg | 01-02-2013 13:07:17
A máme dôvod k oslave.
Vladimír Špánik(ZOMOS) | 01-02-2013 08:33:12
Platiť dane sa musia.
Ale!!!!!
Preštudoval som si znenie zákona a zaujímalo ma ako a na koľko obyvateľov Šoporne by prípadne nedostatky v starej VZN malo vplyv aby nemuseli platiť.
Vyzerá to pre obec a starostu z tohto pohľadu predsa len veľmi zle.

Ide o to,že v starom VZN neboli určené sadzby tak ako to od 1.1.2013 platí.
V novele sa zlúčili sadzby na zastavané plochy a nádvoria, ostatné plochy a tie musia mať vo VZN jednotnú sadzbu.

V šopornianskom to tak nie je, lebo minulý rok boli v zákone ostatné plochy a zastavané plochy a nádvoria zdaňované rôznymi sadzbami separátne.

Čiže zastavané plochy a nádvoria musia byt v tomto roku zdaňované jednou sadzbou, kedže sú spolu v jednom ,,chlieviku".

A Zákon totiž predpisuje konkrétne členenie:
http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zakon-o-dani-z-nehnutelnosti/

§ 6
Predmet dane

(1) Predmetom dane z pozemkov sú pozemky na území Slovenskej republiky v tomto členení:
a) orná pôda, chmeľnice, vinice, ovocné sady, trvalé trávnaté porasty, 7)
b) záhrady,
c) zastavané plochy a nádvoria, ostatné plochy, 7)
d) lesné pozemky, na ktorých sú hospodárske lesy, 8) rybníky s chovom rýb a ostatné hospodársky využívané vodné plochy,
e) stavebné pozemky.

Ak nie sú vo VZN v jednom chlieviku, tak sa potom podla VZN nedajú vydávať rozhodnutia o dani tak, aby neboli v rozpore so zákonom.
Znamená to,že obec nie je schopná vydať rozhodnutie o dani v zmysle novely zákona platnej od 1.1.2013.
Keby sa táto novela neprijala mal by starosta dôvod na úsmev a dane mohol vyberať podľa pôvodnej VZN.

Laicky sa dá povedať,že teraz by mohol tiež, ale len tým, ktorí nemajú na liste vlastníctva zastavané plochy a nádvoria, ostatné plochy.No a to snáď má každí, kto má dom v obci,ale aj to by mohol byť právny problém.
Nepochybujem ale,že niečo na vás milí šoporčania ten váš
expert nachystá.
V každom prípade si treba počkať na rozhodnutie a skontrolovať či je v zmysle zákona.Následne sa odvolať v zmysle poučenia ktoré tam musí byť a treba uviezť dôvod,ktorý bude zrejme zväčša o zle nastavenej sadzbe dane.Ťažko sa mu to bude dariť.Treba si ale uvedomiť,že neplatením daní sa škodí samotnej obci aj keď môžete zamedziť nekontrolovanému rozhadzovaniu časti príjmov obce.
pre pre 7x | 01-02-2013 07:33:30
Vážne? A povinnosť zo zákona. Či je schválené VZN alebo nie. Či sa budú platiť dane či nie...(netešte sa budú - stačí si naštudovať zákon)daňové priznanie sa podať musí...
pre 7x | 31-01-2013 22:23:07
(31.01.2013 15:36:41) akože sorry, podanie daňového priznania je podkladom pre výpočet platenia dane...
obcan | 31-01-2013 22:00:36
len tak medzi nami, ked starosta nedal vlani schvalit dane na tento rok, tak ich ludia nemusá platit. to je zakon. tak ludi oblbuje rozhlasom
postreh | 31-01-2013 21:55:03
starosta už začal šetriť euríčka, ale tam, kde nemá!
v dedine nesvieti verejné osvetlenie, nepomôže nám už ani jeho prinesené "Betlehemské". dedina je v tme, človek aby mal strach ísť z práce domov a keď dostane "náhodou" od niekoho nakladačku nebude vidieť ani vedieť komu sa má poďakovať.
o šmykľavých cestách a chodníkoch vieme všetci, a stále sa nič nedeje...aj to sú nástrahy (alebo výhody?) pre občanov.
kto je za to všetko zodpovedný? odpoveď OcÚ = poslanci a "skupinka buričov"???!!!
anonym | 31-01-2013 21:08:05
Situáciu v našej dedine sleduje celé Slovensko. Sme mediálne v povedomí občanov celého Slovenska. Dúfajme, že ľady sa pohnú v prospech občanov obce, nie v prospech jedného vysmiateho pána a potvrdia sa fakty, ktoré prezentujú poslanci.
faktúry | 31-01-2013 15:37:53
dnes pribudli na web.stránke ZŠ s MŠ nové došlé faktúry... a hlavne "zaučtované v súlade so zákonom"...tam nepomôže ani "FIRMA" - Econit s.r.o., ako to radí, keď zle radí? ale faktúru si vystaví....sila! takže ani ja vám neporadím a uvidíme, kedy vás to tam už konečne "trkne" a dáte DF na poriadok.
pre xxxxxxx | 31-01-2013 15:36:41
Akože sorry, ale už nie ste len slepí ale aj hluchí? Pokiaľ dobre počujem, tak vyhlasujú povinnosť podať daňové priznanie a nie "platiť dane". To je trochu rozdiel. A do 31.01. je povinnosť podať daňové priznanie a nie "platiť dane". Hlavne že to komentujete...
xxxxxxx | 31-01-2013 14:16:12
pre:xyzta | 31-01-2013 00:21:08 a tých z úradu
Už ste trápni s nejakou Habovou. Aj ona má dlh 101 tisíc Euro, ako urobila elita na OÚ? Ani sa jej nečudujem, že neplatila dane. Aspoň má istotu, že to nepremárnili na zbytočnosti.
Apropo: už druhý týždeň stále niečo vyhlasujú o povinnosti platiť dane. Vysychá tok príjmov?Kamaráti sa vytrácajú? Len či si aj na úrade plnia povinnosti podľa... a vy už viete čoho.
hahahaha | 31-01-2013 12:02:53
sak je tam zdravy 40tnik, až moc zdravy , ale pre seba.
pre vsetkych | 31-01-2013 09:32:42
Ludia ja nestojim ani za starostom ani za poslancami,mne ide o to ze keby tam bol aj hocikto iny ,ale Nech nieco spraví pre dedinu a obcanov A nech sa snazi vybavovat,vzdy sa tam pchaju vo vacsom -cest vynimkam ludia ktory chcu len vediet co tu je nove a ako to vyzerá na úrade.Na to staci aj DEN OTVORENYCH DVERÍ.A studentov a deti tam nedavajte ani na zoznam nemám zaujem volit 20 faganov,co taky clovek chce vybavit- keby to bol svetobežnik alebo nejaky sportovec , co ma kontakty uz aspon tak ano ale,mladych ne,aspon od 30 hore co uz sa vie obracat.A zas starych 60 a vác dochodcov to tez nemam zaujem taky nevedie prejst pomaly ani sami niektory.Zdravy 40 nik treba.O.K.
pravda | 31-01-2013 08:08:16
hlavne bude zaujímavé, ked vyjde na povrch, čo sa udialo s nasimi obecnými peniazmi, ako boli minuté a komu boli dané, potom bude zaujímavé sledovať kroky exekútora. Nebudte trapní s tou p. Habovou, neplatičov je viacej , nikto o nich nehovori, a ak si myslíte, že to že sa tam ukázala, jej zabezpečí neplatit dane, tak ste asi vedla. Platit musi každý občan si má blízko k starostovi alebo nie, nevytahujte blbosti.
xyzta | 31-01-2013 00:21:08
akurat to pozeram,,, a stale tam bude ta neplaticka Habova?? uz mi je z nej na vracanie ako sa vtiera tam kde jej to vyhovuje,,, to uz ozaj nema chrbtovu kost?? pan starosta kedy zakrocite voci vsetkym neplaticom?? ved obec ma na to aby oslovila exekutorov,, netreba cakat!!!
ľutujem | 30-01-2013 21:53:06
toho starostu, ktorý po tomto degešovi nastúpi. Viem si predstaviť čo ho čaká a neminie. V akom stave sa bude nachádzať "agenda" ak vôbec nejaká zostane. Stať sa môže ozaj hocčo. A potom k tomu ešte psychické výlevy /teda vĺčika a jeho histerickej pani/. Nový bude len pneumatiky kupovať, lebo tento ich vie prepichovať a všetky štyri. Tak prepichoval v Šali bývalému šéfovi.
Aká je situácia u poslancov? Už podali trestné oznámenie?
pre štefan hipp | 30-01-2013 20:58:48
ale len vraj...
.JA. | 30-01-2013 20:50:04
... a ešte niečo : To skôr peklo zamrzne ako náš starosta dobrovoľne odstúpi!
.JA. | 30-01-2013 20:45:06
Štefan to nikto netvrdí, ale možno má za sebou niekoho kto tieto inštitúcie dokáže nejakým spôsobom "ovplyvniť".
pre faktúry | 30-01-2013 19:01:53
Také faktúry za odhŕňanie a posyp. A za čo? Rozbiriť po celej dedine.
štefan hipp | 30-01-2013 18:42:08
A to mi chcete povedať,že starosta má kúpených policajtov, prokuratúru,sudcov a ešte aj nkú.Žiadne trestné oznámenie nevyšlo-lebo ani jedno nespĺňalo skutkovú podstatu trestného činu.A to viem s krajského riaditeľstva Trnava.(bolo to aj v Pravde 28.1.2013)Už je len jedno riešenie:nech odstúpia všetci a znovu voľby.
máte tam chybu | 30-01-2013 18:34:55
pre faktúry | 30-01-2013 18:06:36

...záchodom!

(Lebo zákon vyzerá inak. Úrad je hotová žumpa)
faktúry | 30-01-2013 18:06:36
na web. stránke sú zverejnené faktúry - rok 2013. Budeme aj teraz pozorne čítať "za čo všetko" sa platí od začiatku roku.
Ale upozorňovať touto cestou by sme nemali, aby si nemohli na
OcÚ pripraviť odpovede na niektoré zaujímavé faktúry. Oni vedia po porade s právnikmi "odôvodniť" všetko.

P.S. odpoveď OcU? Všetko je v poriadku a v súlade zo zákonom!
Pre vsetkych. | 30-01-2013 12:17:56
Ten náš Vlk- veru bude asi aj potom starosta. Tie tety z teho úradu, ho budu volit a takisto aj zo školy,ved tam robil aj on riaditela,A kto další Farár,MR.Be-o,DoktorkY ich rodiny a vŠetci jeho susedia,uličkári hlavne,ich deti ,zvírence.A ludia ćo s ním majú kśefty,plus tých 10policajtov ćo robí u nas,čo ho tak stražia.Ja Vám poviem,źe aj ja som si myslel,že dobre šak on bol Riaditel školy,tam že to klapalo bude dobrý aj starosta aj ked som hlas dával Kovalovi. Lenźe ked sa to prevalilo- JAK MODRÉ Z NEBÍČKA- ze starosta zobral z ˇuctu tych 150.t. EURI.Tak už mi to nebolo jedno.Śak zato sa dá hocičo spravit.A my sme velká obec ,ale nemáme tu základne veci ,porobené ako je ćistička a podobne, domov dochodcov.A hlavne nič ,idem po priehrade,nemám sa kolkokrát ani kde výščat, ani záchody ,všetko zarastené všade,ani smetné koše sú neni nikde,alebo aspon kontajner keby tam bol.Kolko krát mám chut aj na nejaký Langoš. A keby to bolo v dedine,furt musím len babku otravovat .lebo v dedine neni taký stánek, Alebo aj tú zmzlinu nekde na váhu pri vode.Ja sa nehabmím ,tam vźdycky vyhladnem.alebo cukrovu vatu aspon takto na jar a v lete by si dal kazdy, a tam na priehrade aj hore nejaku cyklotrasu spravitstačí meter široká aspon čo by sa od vahovskeho mosta az po konec dediny dalo prejst.A neskor by sa to mohlo rozšírit az po Štrkovec.To źe nám cez dedinu chodia ze Štrkovca nakladáky,- pretažené to nám nevadi.Jedna pani mi to spomínala ze oni si vzdycky daju vediet cez vysielačky kde su policajti a vtedy idú naokolo inokedy v pohode o 10 ton vac minimálne,potom su cesty znićene.A veru napadlo ma volakedy ked sa robila Vodná Nádrž - Kralová- mal tam byt velký AUTOKEMPING teraz by sa nevedel nejaký investor nájst,mozno ze Únia skonči zavru hranice a zas budeme doma 20 rokov sa nikam nepojde.A z toho by mala obec pekné penáze.Šak ludí tam chodi kopec stanovat a nikto nič nevyberá ,a pritom to len kosit upravovat,vyzbierat sklo , papire popripade z techniku ,brigadnikov tam poslat ,na to by mali sa najst peniaze,a kazdy by tam chodil.Nejaký čln a robit vyhliadkové plavby.TAK KRÁSNU MÁME PRÍRODU OKOLO A NEVIEME TO ZÚŽITKOVAT.A to HANBA Aj tým VELKOPODNIKATELOM V ŠOPORŇI ĆO PENAZE NEVEDIA PUSTIT Z RUKY,ved by to bolo pre naśe deti a obec len prínos.A teraz aj z Europskej Unie by dali nato prostriedky,urcite.Cavte.
.JA. | 30-01-2013 11:44:46
Je smutné na tom všetkom, že akokoľvek sa jednoduchý občan snaží dovolať spravodlivosti, tak nemá šancu v tomto "demokratickom" štáte.
A najsmutnejšie na celej veci je to, že kým sa náhodou nejakým zázrakom dovolá, tak prebehnú ďalšie komunálne voľby a ten náš "zákon" je schopný ľudí znovu oblbnúť a oni ho zase zvolia !!!!! A to už bude konečná. Takže treba mať vždy oči otvorené a využiť každú príležitosť aby k tomu neprišlo.
pre UDH | 30-01-2013 11:02:27
a na tom ma starosta postavenú ideologiu, a som zvedavý, kto mu bude vo volbách pomáhať a šíriť jeho dobré meno a jeho aktivity pre dedinu, len neviem čím sa pochváli, asi tými predraženými pravami na cestách, to je asi tak všetko čo dokázal vyprodukovať.
U-D-H | 30-01-2013 10:29:03
tak tak. Údolie dutých hláv. No a ak by predsa len to hov.. vlček vyhral, tak už len natiahnúť ostnatý drôt okolo celej dediny. To len preventívne, aby tí idioti z dediny nemohli utiecť a šíriť do sveta svoju pridr-- banú "inteligenciu".
A aby som neurazil 100% obyvateľov obce, tak tomu až 1% (slovom jednému percentu) sa hloboko ospravedlňujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-01-2013 10:27:58
Prophecy | 30-01-2013 09:55:09 | - vyborny prispevok. Za seba - je mi jedno, kto u Vas vyhra voľby. Jedno to vsak nemoze (nemalo by) byt obyvatelom obce.

Uprimne - aj ja vsadzam na mladych a verim, ze nebudem musiet cakat az na generaciu deti, ako je moj syn. To by bolo dlho...

Rano o 7.00 hodine sme sa snazili oslovit viac ludi, aby sa vyjadrili na kameru. Ich nazor je dolezity aj pre ostatnych a aj pre archiv - historiu. Mrzi ma, ze tam nebol nik, kto by bol na strane starostu - aspon sme na takeho cloveka nenatrafili. Nie, nenadavajte hned na mna! Spominam to umyselne, to je totiz o demokracii. O tom, ze pridem a vystupim aj ked mam iny nazor ako ostatni. Nemam obavy prejavit svoj nazor, nemam obavy argumentovat, nebojim a nehanbim sa komunikovat s inymi a aj s tymi, ktori iny nazor maju. A samozrejme ze opacne.
Nam je fakt jedno - musi to tak byt aby sme si zachovali nestrannost - kto zvitazi. Ale jedno by to nemalo byt mladym ludom. Boli tam take dve kocky, ked sme na ne namierili kameru, branili sa. Preco? Slecny, je to o Vasej buducnosti, ti dochodcovia (ospravedlnujem sa) to uz nejako doklepu. To Vy musite rozmyslat a zvazovat, co je pre obec, Vas a Vase buduce deit najvhodnejsie. A zabojovat za to. Nie v krcme, ale vtedy a tam, kde sa to dolezite deje.

Dufam ze je prec doba, kedy som musel Hlas Ameriky pocuvat so stisenym radiom na uchu a to estee radsej pod perinou. Nito, opakujem nikto mi nezoberie slobodu! A nenechajte si ju zobrat ani Vy - mladi.
Prophecy | 30-01-2013 09:58:39
Svojím komentárom som nechcel nikoho uraziť, len tá nemohúcnosť si pomôcť je ubíjajúca :(
A slovenské súdnictvo tomu tiež nijako nepomáha...
Takže... to bol iba môj názor... nič viac...
Prophecy | 30-01-2013 09:55:09
pán Majko problém je ale v tom, že na dedinách žije veľmi veľké percento dôchodcov, ktorý boli celý život zvyknutý byť ticho za komunizmu a iba trpieť.
A to sa nedá tak ľahko odučiť.
Všetko je teraz v rukách mladých a ako to ja vidím, tam to aj končí...
Uvidíte, že budúce voľby Vlček vyhrá znova.
Niekde som čítal, že vraj: "Ľudia si zaslúžia čo majú."
Kde je nezáujem a apatia, tam sa nikdy nič dobré neudeje samo.
Takže... Je to obraz spoločnosti?
Isteže.
Dá sa stým niečo robiť?
Pokiaľ celá generácia nemá záujem o financovanie ich obce, mesta, štátu, čo bráni určitej skupinke toto nezneužiť? Myslím, že Slováci sú geneticky predisponovaný otročiť a držať hubu, to je aj vidieť keď sa konajú nejaké demonštrácie /Gorila, Zmena poľovníckeho zákona, prezidentove amnestie.../.. veľmi slabá účasť.
Smutné, však?
matuš | 30-01-2013 09:17:25
792 ludi ho volilo a 1170 sa podpísalo za jeho odvolanie, dobré nie, ozaj ludia za ním stoja. Preto sa bráni zubami nechtami urobiť referendum, lebo by padol jak kabela šrotu.
vyrok - Brie | 30-01-2013 08:31:33
ignoranti jednoducho nechcu vidiet to, ze su slepi.
pravda | 30-01-2013 08:04:42
jasne ze bude kandidovať, ved to všade rozpráva, že jeho ludia zvolia, on ma ich dôveru,
abcde | 30-01-2013 00:33:47
darmo tu vyplakavate a vypisujete co by bolo treba urobit, ako stav zmenit a bla, bla, bla... prazdne reci do vetra na internete.
ja by som to skusil takto:
1. na zastupitelstve 28.2. zaplnit kinosalu cca 300 ludi. ukazalo by sa, ze opozicia ozaj existuje
2. ako uviedol p.Majko, na nasledujuci pracovny den tento isty pocet ludi s megafonom, hrablami, motykami, rajcinami, vajciami atd. pred MÚ....
3. toto by bolo mozne lahko splnit kdekolvek v SR, ale kedze sa jedna o ludi v obci Soporna, predchadzajuce dva body neexistuje splnit. s partiou lenivych hlupakov, ciganov, dealerov, narkomanov, asocialov a zvacsej casti analfabetnych ludi, ktorým nezalezi na svojej buducnosti
tazko nieco ocakavat. takze normalni ludia obce soporna, je vas tam asi 10% cca 400 ks, prijmite dany stav v obci ako konecny na cele 4 roky. 792 volicov Vlka je dvojnasobok vas a vsetko ostatne v Soporni sa nevie podpísat a zasluzi si starostu akeho ma. p.Vlček, dufam, ze budete kandidovat aj dalsie volebne obdobie, v tejto dedine je dost mozne ze to mate vyhrate, lepsie ste sa ani nemohol usadit. zo zufalstva mate aj moj hlas :(
demokracia | 29-01-2013 14:57:26
prst hore pan Majko,
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-01-2013 14:37:04
Pre Miloša Majka | 29-01-2013 09:45:21 | - dobry den a vdaka za nazor.

Veci sa vsak maju takto. Dost bolo slubov, rytierov, vladcov, Janosikov, Meciarov a dalsich vodcov, ktori nemaju problem slubit obcanovi cokolvek. Ludia, uvedomte si konecne, ze je to IBA a IBA vo VASICH rukach!!

Nic vam nebrani v tom, aby ste soju volu prejavili vzdy a za kazdych okolnosti sposobmi, ktore nam dava Ustava SR a platna legislativa. Nie ste spokojni s volenym funkcionarom? Sup pred urad, megafon do ruk a ziadajte zlozit ucty. Od kohokolvek voleneho a nielen v Soporni. Vsade.

Ako som napisal uz v mnohych prispevkoch, pre mna ako obcana - volica prestava byt regulernym poslancom, primatorom ci inym volenym funkcionarom ten, kto po volbach otoci kabat, zmeni spravanie sa, postoj k obcanom, neplni sluby ci ignoruje verejnu mienku. Nema tam co robit a ja vzdy urobim v medziach zakona vsetko preto, aby sa zbalil a isiel kadial lahsie.
Tolko ako obcan.

Ako vydavatel novin - SOL spropaguje cokolvek, co bude v prospech verejnosti. Koniec koncov robime to 5 rokov, vo svojom volnom case a za vlastne peniaze.
Nechcite vsak, aby sme organizovali vzbury ci protesty! To je na vas obcanoch! Dajte vediet, kedy a kde. Budeme tam.

Viem, jednoduchsie je chciet, aby niekto iny za vacsinu urobil kroky, ktore su mozno nepohodlne a mozno aj trosku odvazne ci narocne. Pamatajte, len dosledna kontrola verejnosti a sustavne jej dohliadanie na konanie volenych funkcionarov, je akou takou zarukou, ze funkcie do ktorych sme ich delegovali my, nezneuziju vo svoj prospech, pripadne poaradoxne dokonca proti nam samotnym.
pre Ja | 29-01-2013 14:36:57
Diky za info ,ano predsedu Gálu som myslel,ten robil 25hodin,a Gril bol správca, ale ide o to že toho maly radi vsetci.
.JA. | 29-01-2013 14:16:00
pre vsetkych | 29-01-2013 13:58:45

Kde si prišiel na tých starostov Gála a Gril? Gála bol predseda JRD .
Zoznam starostov v Šoporni :
http://www.soporna.sk/richtari-predsedovia-mnv-starostovia.phtml?id5=7920
Prophecy | 29-01-2013 14:02:36
Bolo by dobré dať podnet na prokuratúru pre podozrenie zo zosnovaniia organizovaej skupiny Vlček a spol.
Podnet môže dať každý kto si myslí že má podozrenie že také niečo sa deje.

Pekný deň :)
pre vsetkych | 29-01-2013 13:58:45
Ludia , to je sila toto. Volakedy ked bol starosta tušim Gála ten si písal že robí 25 hodín denne. Viete prečo,ževraj bol ochotný makat,aj po pracovnej dobea vybavovat. Tento starosta robi asi len 25 HODÍN - DO ROKA. Predtým ćo bol STANO, teho ste našli ked ste nečo potrebovali vybavit v krčme u Háziho,ten sa snazil aj aby sklad tu bol na Vinohradoch byvalých ,ale vtedy ho chceli oklamat ty z firmy a predseda trnavskeho kraja,co mu ponukali uplatok.No katastrofa.Teraz ked niekto povie ,źe starosta, tak nikto nechce nic pocut.Volakedy strašne dávno to bol važený obćan. Aj ten Alexander Gril,to bol pán Človek,aspon co som počul.Ja som len zvedyvý kto bude mat odvahu po nom,nastúpit.Hlavne nedávajte hlasy ,ludia , ludom, tipu Ka..hel čo taký mlady chlapec chce tu spravit ,mozno sa mylim ale nikdy nic nepovie,nic nevie ,nema skusenosti,alebo STASTNY- on tiez okrem hladania frajerok po Lúckach nist nevie. Hulák, ten je tam uz dlho a chvali sa ze videl vsetky plany ,ale nedrbol po stole a nepovedal ze toto a toto treba zmenit,vsetci tak chcu ist a vediet o vsetkom ,ale je len málo ludí co to vedia zobrat vázne ,prilákat sem nejaké firmy investorov, vybavit aj let na mesiac. takeho mi potrebujeme poslanca- poslancov a starostu nie staré babky,Clovek ktory by tam mal sediet by mal byt sikovny nie star&y ani mlady, tipujem od 3o do 55rokov.A clovek ktory dokáze ozaj aj nemozne. A plat nech ma rovnaký ako bezny obcan aby vedel Starosta ze tam neni pre peniaze ale pre obcanov, A tý tety co 30 rokov tam seda na urade,by tie mohli ist do haja, ne len klebetit tam .Kuva jak sa boja o stolicky vsetci.
martina | 29-01-2013 13:55:30
presne tak, teraz sa všetci prebrali,týžden to tu budú preberať a nakoniec zalezú. Ale ved bude zastupiteľstvo, 28. februára , o 13,30, tak si zoberte volno a prídte, tam bude pán starosta osobne, môžete sa ho pytat,to máte sancu a každé dalsie ktoré bude , takze do 28. februára zalezte naspat do kukurice, nic sa nedeje.
otázka | 29-01-2013 13:53:44
na ktorej ulici bývaš?? ked ste nic nedostali??
vylezení z kukurice | 29-01-2013 13:44:53
o tom som písal predtým. Vylezu z kukurice a budú sa hrať na "hrdinov". Kritizovať čo poslanci neurobili alebo zanedbali. Občas treba pozrieť aj obsah poštovej schránky. Nie je leták ako leták. Anonymné listy posielajú z Trnavy.
Vážení a milí spoluobčania, toľko krát tu odznelo prečo sa referendum nekonalo, že je to už nepochopiteľné, čo vám nie je na tejto veci jasné?! Začnem a skončím u pána starostu, ktorý mal dať pokyn. On mal dať pokyn. Chápete? Nie ja, či vy. Pokyn pre zamestnaca úradu - zodpovedného za zoznam voličov, ... Nedal pokyn, porušil zákon - maril prípravu...
Ale to by sme sa zasa len opakovali.
pre JA | 29-01-2013 13:41:55
Ja ti tvrdím,že mi sme leták nedostali teraz ,predtým ano. Do žiadnej schránky ,a neviem o tom ze by to niekto vybral ,lebo je na kluč schránka.Pýtal som sa viacerých susedov teraz a nevedeli o ziadnom referende ,tento druhýkrat určite by som prisiel ,minimálne 4 z mojej rodiny,plus dalsi.To treba ozaj nejak oznamit inak ked uz nechce starosta dat to vyhlasit.Volakedy sa chodilo bubnovat, robte to tak aj teraz, nech sme zase iný v tomto.Dat to nanastenku je zbytocne on to otrha,nejakeho kozkara co to bude vykrikovat asi tak.
otázka | 29-01-2013 13:35:07
ja neviem ako vy, ale my sme leták od poslancov mali, podpísany od siestich poslancov, vysvetlené prečo a začo sa má konať referendum a čo viem, roznášali sa do všetkých schránok, na ich vlastné náklady, ale neviem čo stále neviete pochopiť, ved starosta robil všetko preto, aby to ludia nevedeli, aby bolo ticho, a ked teraz ste múdry, čo sa malo, mali ste íst za poslancami, s nápadmi , alebo ako sa dá pomôct, teraz je neskoro plakať nad rozliatym mliekom, ako sa hovorí, Po boji je každý general a v šoporni to platí dvojnásobne-
.JA. | 29-01-2013 13:04:58
Pre : pre " otazku " | 29-01-2013 12:14:05

Len pre info : oznámenie o konaní referenda a ostatné náležitosti k referendu mal na základe VZN zabezpečiť obecný úrad....
Keď sa tak nestalo, poslanci zabezpečili na vlastné náklady aspoň informačný leták formátu A4 do každej schránky!!!
pre " otazku " | 29-01-2013 12:14:05
Inak to druhé referendum ,to veru kto vedel o tom, Hovorili naši ,aby prišli Vaší k naším a prišlo dvadsat ludi. Prečo teraz nikto nedával do schránky ,letáky ? Alebo to hádam nekdo by si dovolil vybrat ? Osobne keby som videl nekoho ze nieco vybera, mu ruky dolámem.Alebo vyhlasit to nejak inak.Ten spevák Virág, on tam má študio - ludia mohlo sa to íst vybavit k nemu a on by doviezol aparatúru ,a dal ju na plne pecky ako ked spieva,ˇvsetci by to očuli na vsetky strany az do Hajského :-) Len problém je źe ludí to už otravuje a v sobotu ide radsej každý niekam sa prejst k Váhu alebo na výlet, lyzovat a podobne, treba to spravit ,ked sa oteplí ,teraz ludia nebudu chodit skoro ráno nekde na referendum ked vedia ,ze starosta nedojde odomknut,Tak ja to písal tam ten jeden nizsie, treba aby prisiel ten premier a on mu to prikázal,z vlády keby riadne dostali obálky starosta aj vsetci poslanci ,a aprisli by aj papalasi , nikto by si z nasich nedovolil odist ani starosta.A musí sa zíst cela dedina ,ale to treba vyhlasovat tyzden predtym cez tu Virágovu aparaturu,aby to vedeli aj zvírence u nás.ze v sobotu sa kona,stretnutie nasich poslancov na námesti z papalasmi za ucasti verejnosti a medii. Je to problém ? Treba rýchlo ziskat konexie vo vláde.Ficov najlepší kamarát bol volakedy zo Šoporňi.To ste nevedeli.Zalozme Tv Šoporňa -a pán Fico si hned spomenie na nás.Aj kanalizaciu spravi v druhej casti dediny.
otázka | 29-01-2013 12:01:13
velmi dobre si to napísal. Pokým tí, čo sedia za počitačom a sú v obraze čo sa tu deje, v soporni, nezacnú doma biť na poplach, svojich rodičov, starých rodičov, tety, ujov a pod. tak sa nikam nepohneme. a potom môže vlček ropprávať len o zopár buričoch.
Rado | 29-01-2013 11:58:10
pre p. Majka :
Vdaka za linky.
bavíme sa o tom | 29-01-2013 11:40:33
že mnohí len čakajú, čo urobia iní. Nevedia sa rozhodnúť. Čakajú, že ich niekto chytí za ručičku a povedie nejakým /ne-správnym/ smerom. Hrajú sa na dospelých, rozumne zmýšľajúcich, schopných riešiť problémy - ale v skutočnosti mnohí nevedia kudy kam.
Nedávno som čítal, že Šoporňu nazývajú UDH - teda Údolie dutých hláv. A myslím si, že táto prezývka nám úplne patrí. Takže, občania - ďakujeme za Vašu snahu. Inciciatívu pre rozvoj obce, podporu pri účasti referenda, lebo zdá sa, že mnohým je táto dedina kúsok od hrubého čreva. Totom to, čo je na konci, rozhoduje o obci, rozhoduje o Vás a vaše deti sa budú vás rodičov pýtať, čo ste pre túto obec ako občan urobil.
A s hrdosťou odpoviete: "sedel som za PC a na stránke SOL som kritizoval..." /čisto utopistický, ale reálne/
pre otázka | 29-01-2013 11:24:28
ja len hovorím, že nevídím dôvod aby sa p. Majko osobne angazoval do nášho problemu, pre informovanosť verejnosti toho spravil dosť, tak sa pytam, čo robia ostatní obyvatelia soporne, ktorých sa to týka, asi dost malo, ked na referende bolo par ludi, ako je vidno z videa. Tak o čom sa tu bavíme??
otázka | 29-01-2013 11:13:20
pre soporna | 29-01-2013 10:58:12

Noviny SOL podávajú správy a môžu žiadať aj určité vyjadrenia k určitým udalostiam. Ako novinár, podľa mňa by len urobil "obraz" z druhej strany, ktorá sa verejne vyhýba odpovediam a tak by to bolo aj verejne podané prostredníctvom nezávislkých novín. Toto nie je súkromná záležitosť. Toto je záležitosť demokracie, pravdy. Dnes je to Šoporňa a o nás, zajtra to bude o Tebe. Nechcem sa hrať na múdreho - ale zobuďte sa!!!
Vy ste už boli za starostom Šoporne? Najprv Vás vyspovedajú pracovníčky úradu, lebo sa zatajuje, a keď zistia že ste "neškodný", tak Vás k nemu pustia bočnými dverami. Ale pozor! Musíte byť jeho prívrženec alebo z rezortu /pokiaľ nemáte zatykač/.
soporna | 29-01-2013 10:58:12
čo sem pletiete p. Majka? on je nezávislý redaktor, on len zverejnuje čo sa deje , nielen v Šoporni, do akých vecí ho chcete tlačiť? To neni jeho problem čo sa u nás deje, budme radi, že máme sancu vôbec to niekde zverejniť, nakolko na našej obecnej stránke starosta zrušil diskusiu. Ale nakoniec každý má možnosť íst za panom starostom osobne, ved sa pytajte , máte na to právo. V novom čase odznelo, že starosta tvrdí že nic neporušil, že NKU nič nenašlo!! Pozrite si zverejnený záznam o kontrole a začítajte sa , dozviete sa kopec porušení zákonov a nariadení. A potom chodte za starostom a vylepte mu to na čelo, možno to ani nečítal, ked trepe také nezmysly do novín. Verejne klame a všetci to vedia. Ale toto nie je záležitosť, ktorú by mal riešiť p. Majko, určite nie,
pre Miloš Majko | 29-01-2013 10:11:23
Možno to nenapíšem odborne, ale ak na Vašu stránku SOL v sekcii obec Šoporňa prinesiete reportáž k stanovisku starostu obce Šoporňa, kde sa vyjadrí k daným skutočnostiam o /zmarenom/ referende a k príslušným otázkam, ktoré vy viete položiť, teda otázky na telo, som ochotný za vami vynaložený čas, snahu a prácu dať odmenu vo výške 100,- €. /Nebude to úplatok, ani zasahovanie do objektivity. Hovorím o odmene za snahu, že dokážete z neho dostať Jeho vyjadrenie. Napokon, v deň referenda Vám mobilný telefón, hovor neprijal//
Chcem len vedieť jeho stanovisko, stanovisko hodné slova chlapa, ktorým však On nie je.
Ďakujem.
Pre Miloša Majka | 29-01-2013 09:45:21
Pán Majko vy ste boli tam viackrát,dobre viete ako to tam funguje aj na úrade.Viem musíte byt objektívny a nedávat nikomu za pravdu.Ja som si pozrel to video na youtube, ked bol den otvorených dverí- na obecnom úrade v Šoporňi. Ked tam bol aj Adrian Macho, a chcel vidiet, tie dokumenty, po neochote starostu ,a aj to ako ste zdoraznovali aj zamestnancom tým ženám ,že všetko na obecnom úrade, má byt hocikedy k dispozícii občanom.Bolo my až do plaču ked som videl tie zamestnankyne,ako nevedia jedna čo robí druhá, a vyhovárali sa na seba,a že boli na školení kvoli tomu,aby vedeli zverejnovat zmluvy a podobne, a to že sa hanbia,takto sa pozriet priamo do kamery, a oni si to neželaju.To čo má byt.A ten pán Beno on je poslanec ? Stále je zo starostom,na každej akcii, a ako pekne ho kryje. Strašne som tým znechutený íst tam aj niečo vybavovat.Človek už nevie ako sa má tvárit.A aj ten pán Hulák. Tá odpoved.že možte sa ma opýtat na futbalistov,ČOV, a ešte niečo , a dali ste tam jednu otazku o futbale a nič nevedel.To je divné ved on by mal byt jedna ruka zo starostom ,a vediet o takýchto veciach.Asi by to tam mala vyriešit vláda, premier a podobne ,poprípade prezident.Treba napísat aj im nejaký list aby sa prišli pozriet a spolu rokovali tam .Vtedy by starosta nemohol odíst ani nikto z poslancov.Ved prezident má právo odvolat ho aj hned,tkzv hodinovú výpoved,poprípade aj iných. A ja si myslím že oni,by mohli aj zákon schválit hned aby starostovia nemali také právomoci.Všetko musí byt spoločne.Už chcem počut o Šoporňi ,len to dobré a nie havárije furt,drogy a o starostovi.A nikto sa toho nechytí.V iných krajinách by to zobrali do vlastných rúk občania,ale to by nedopadlo dobre,radšej dohoda.Niekde na strednom SK dávali raz o starostovi,niečo tiež že nejaké peniaze tuším zobral, on sa potom v base obesil- tuším tak to bolo ,vie mi niekto pripomenut,presnejšie ako to tam bolo ? Ďakujem za prečítanie mojho príspevku.Dúfam že nastanú lepšie časy,fakt ludia ,začnime niečo robit v tej obci,pre ludí.nie pre seba.Spravme nejaké plány ćo treba tam zmenit ,čo najrýchlejsie opravit kde akú cestu,inak mohli by sme pofotit, si cesty pred domami a dat to niekde na facebook, kto akú má či sa tam dá prejst z autom alebo len z tankom.Pán Majko ,skúste dohodnút ,stretnutie z ústavnými činitelmi,z vlády .Myslím že keby to bolo aj riadne, niekde na námestí ,príšlo by ovela viac ludí ako ked sa zmestí len do kina. A riadne to vyhlásit.Minimálne týzden dopredu a v sobotu hlavne-a dat tam aparatúru.Aby to bolo počut.A potom by to bolo o.k.Niekedy na jar by sa to mohlo podarit.Za účasti novinárov-pekná tlačovka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-01-2013 09:04:23
http://www.seredonline.sk/clanky/obec-soporna-zverejnila-protokol-spravu-a-svoje-vyjadrenie-ku-kontrole-nku/ - navod na pouzitie novin: - CITAT.

Navod na pouzitie netu - googlit:

http://www.seredonline.sk/clanky/obec-soporna-zverejnila-protokol-spravu-a-svoje-vyjadrenie-ku-kontrole-nku/

a dalsie materialy v rubrike OBCE a nasledne Soporna.

No a este snad drobnost - ak chcete zistit fakty a nie dostat sa k senzacii dna, tak citat to medium, ktore fakty prinasa... Prijemny den.
Rado | 29-01-2013 08:56:32
Uz si nas podava aj Novy Cas :
http://www.cas.sk/clanok/242043/zmarene-referendum-v-soporni-poslanci-sa-chcu-zbavit-starostu-ten-odolava.html

Starosta tvrdi, ze NKU nenasiel porusenie zakona, poslanci tvrdia, ze NKU zistilo zavazne porusenia zakona. Kde je kua pravda ? Myslim, ze by bolo viac nez vhodne niekde zavesit zapisnicu NKU, aspon sa ukaze pravda. Pokial je v zapisnici spomenute porusenie zakona, starostu treba dat dole. Ak to v zapisnici nie je, poslanci by si mali vstupit do svedomia. A ja chcem poznat pravdu, takze chcem vidiet zapisnicu.
logika/ 27-01-2013 07:18:53 | 28-01-2013 22:26:31
Až sa mi z tej logiky točí hlava, ked niečo začnem a viem o čom to je tak nečakám že niekto iný zatiahne účet. Aj tak už rozdr(obené) vztahy medzi občanmi obce majú min. šancu na dobré spolužitie už len za odlišný názor. Logiku tvorí dost jednoduchý tvar: 1x1=1, 1x1x1x1x1x0=0, tak sa to ráta.
K časti: "aby tam nemohli príst ludia, len dôchodci"(logika nepustí dochodca je 0), len tolko, možno aj vás rozlišujú niektorí na "ludia - poslanci"(ani tu logika nepustí). Chápem logiku zle ked si myslím že človek(občan), ludia je v tomto príklade 1, alebo je tu ešte iná možnost?
Kto nepochopil nech sa k tomu radšej nevyjadruje, však je tu dost aj iných kravín popísaných.
Z iného súdka logiky: pre Šopornana | 28-01-2013 15:42:46
V prvom momente som chcel reagovat na ten váš fígel ako sa dajú namnožit bubáky, že poskytnem všetko čo mám, ešte si aj požičiam, no imaginárne bludy končia prinajlepšom v smetnom koši. Nemajte mi to za zlé, tak som pochopil tú logiku s ktorou sa tak ohánate.
.JA. | 28-01-2013 22:06:03
Pre Jožko | 28-01-2013 13:41:36

Aj ja viem kto som. Len neviem kto si ty a prečo si po mne pátral...
kde je moderná škola??? | 28-01-2013 18:34:06
http://www.skoly.ineko.sk/profil.php?s=532

súdružko, čo Ty na to? Nepomohli ani vyradené počítače, čo Infoera dodala. Riaditeľka by sa mala tiež prebrať zo sna.
pre myslis | 28-01-2013 17:20:42
Ano dokonca su az dvaja krali tam.
myslis | 28-01-2013 16:04:02
myslís tých dvoch králov??? no neviem či mu dávajú rozum, ked sa nechajú nahovoriť íst sa vystavovať vo fotogalérii, jak boli pre betlehemské svetlo, ale sak komunisti vzdy prehadzovali kabáty, tak je to ok. akurat sú tak na smiech, celej obci .
pre Šopornana | 28-01-2013 15:42:46
Nechat starostu napokoji,nech si robi robotu svoju ? Nechamé ho ,ale nech vysvetlí kde sú tie peniaze čo boli na obecnom účte ? Možno ,že to spraví takto- Peniaze sú na jeho účte,a po 5 rokoch ,ked mu bude koncit funkcia ich dá naspat na Obecný účet,ale úroky si nechá,to je fígel,kedźe vsetko bude o.k.nič mu nebude hrozit. Dnes sa z tých penazi daju spravit pekne peniaze, niekde na burze, aj raz tolko sa dá za rok.A že právnici mu dávajú rozum. ee- Sa pozrite na fotky na stranke Šoporňi- Fotogaléria, kto je stále pri nom - to ten mu dáva rozum. Som zvedavý či uhadnete túto hádanku. Tipujte meno. ked neviete većer tu bude na nástenke.
právo | 28-01-2013 14:30:21
Zo stanoviska ZMOSu vyberáme:
Na vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu obce nepotrebuje obecné zastupiteľstvo v žiadnom prípade súhlas starostu, preto nie je potrebné, aby starosta výslovne alebo konkludentne petíciu uznal, o čom svedčí aj ustanovenie § 13 ods. 7 Zákona, podľa ktorého starosta nemôže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva o vyhlásení miestneho referenda o odvolaní starostu, ak sa domnieva, že odporuje zákonu alebo je pre obec zjavne nevýhodné tak, že ho nepodpíše v lehote podľa § 12 ods. 11. Znamená to, že neuznanie petície starostom nie je a v demokratickej spoločnosti ani nemôže byť prekážkou Zo hlasovania obyvateľov obce na miestnom referende o odvolaní starostu bez ohľadu na starostom uvádzaný dôvod nesúhlasu, napr. údajné formálne pochybenie pri vybavení petície. Ak by tomu tak bolo inštitút miestneho referenda o odvolaní starostu by stratil akékoľvek opodstatnenie, nakoľko by umožnil starostom kedykoľvek svojvoľne zabrániť v ich odvolaní.
To len k vyhlasovaniu starostu, že on nemohol vyhlásiť referendum, lebo by bolo neplatné. Jeho pochopenie zákona, samozrejme ako inak.
Jožko | 28-01-2013 13:41:36
pre Ja,tak už viem kto si
pre OZ februar | 28-01-2013 13:38:38
a to ma starosta peniaze navyše, ked im chce preplácať ušlú mzdu?? asi ma, sak z jeho to neteče. a stojí mu to hlavne zato, aby tam ludia neprisli, to je hlavný dôvod, nie poslanci, ale ludia, aby neprišli. A to je rarita ze zastupiteľstvá sa majú konať o pol druhej, všade na slovensku sú po pracovnej dobe, to len vysoko inteligentný človek môže vymyslieť.
atreides | 28-01-2013 13:06:20
Možno poslanci nie ale bežný pracujúci občan áno, prečo teda starosta začal zvolávať zasadnutie na 13:30, žeby sa chcel vyhnúť účasti občanov a ich otázkam?
pre OZ Február | 28-01-2013 12:48:18
Páni poslanci si vôbec nemusia brať dovolenku, pretože im zamestnávateľ zo zákona musí dať voľno pokiaľ si plnia povinnosti poslancov, čo oni dobre vedia.
Nemecký ovčiak: | 28-01-2013 12:23:56
Aj tu sme: http://video.sita.sk/videoservis/ludia-v-soporni-chceli-odvolavat-starostu-nedostali-sancu/31153-play.html
otázka | 28-01-2013 11:28:39
no tam prídeme viacerí, lebo skovávať sa donekonecna sa nedá. To si musí pán starosta uvedomiť, že na to je moc malý pán, aby vypiekol so všetkými občanmi dediny.
OZ na ferbuár | 28-01-2013 11:22:26
Som zvedavý, či na Ním zvolané OZ príde. Ak príde a na "protest" z otázok občanov a poslancov odíde, som zvedavý, kto ho zastaví pri odchode zo sály s tým aby sa vrátil späť za stôl a ďalej rokoval.
Pri tejto situácii by ho mali poslanci /ak sa im podarí zobrať si dovolenku/ vyzvať, že ak oputí sálu, teda zasadanie OZ ktoré zvlal, že tým verejne priznáva - odchod z postu starostu obce a v ten deň aby písomne predložil "výpoveď".
občania | 28-01-2013 10:44:36
ale už bysme si chceli vypočuť aj stanovisko p. starostu, nie je niekde uverejnené?? aby sme si utvorili názor, kto má teda pravdu.
Tuto sa nachádzame | 28-01-2013 09:08:01
http://www.youtube.com/watch?v=pfFNLAxmAPU ..... celá Šoporňa, Slovensko. Sme krajinou, ktorá je centrom Európy :DDDDD
občan | 28-01-2013 08:44:31
ibaze ten skapínajúci kôn bude kopať okolo seba, to uz je vidno. ale aj tak sa mi najviac lúbi, jak nekomunikuje s médiami, hehehe, že nedívha telefon, sak asi vie prečo.
.JA. | 27-01-2013 20:36:42
Presne tak, netreba sa vzdávať a treba to dotiahnuť do úspešného konca. Už teraz je neskoro aby "zákon" odtiaľ vypadol a nie to ešte za dva roky.
atreides | 27-01-2013 20:15:02
"konečne umožniť starostovi vykonávať svoju prácu" :) hej nechajme ho naďalej vykonávať jeho prácu a za chvíľu bude ten tunel siahať až do Šale odkiaľ ho polícia vyviedla v putách.
Ale ak ho tam necháme do konca volebného obdobia tak dopadneme dosť zle, z čoho zaplatíme tie dlhy, ktoré robí a dáva si to do vlastného vrecka. Preto si myslím, že poslanci by nemali polaviť v úsilí aj keď je to boj s veternými mlynmi.
Juraj Kukla | 27-01-2013 18:44:52
V žiadnom prípade to nevzdávajte a dotiahnite do konca.
pre marian | 27-01-2013 12:18:49
Ibaže jednička to má veľmi blízko k nule.
marian | 27-01-2013 12:02:03
starosta si jednicka.
sused | 27-01-2013 10:40:37
Mám dojem,že určitej skupine ludi po zmarenom referende zostali pre verejnost len somárske uši.
politik | 27-01-2013 09:35:44
to sopornanske panoptikum je presne ako ked teraz pravica,ktora je v mensine v parlamente a nema v podstate moc na zmeny, snazi sa do vsetkeho rypat a menit a uz vopred im je jasne ze nic nezmozu. to co robia ti anti-starostovci v soporni je len vrazanie s hlavou proti muru. zacnite uz konecne pouzivat rozum a snazte sa tam spolupracovat a nehrat si tam tie svoje nezmyselne hry, z ktorych dedina nic nema. a jedna strana, aj druha strana. podajte si ruky, povedzte si ze vam sibalo, co sa deje bezne medzi ludmi a zacnite sa spravat jak dospeli.
.JA. | 27-01-2013 09:34:35
Pre všetkých mimošoporňanských návštevníkov tejto stráky:
Ak vás zaujíma dianie v Šoporni tak si tie články čítajte a prezentujte svoje názory. Ak vás to nezaujíma resp. otravuje, tak ich nečítajte! Nikto vás k tomu nenúti. Pri takom "skvelom" starostovi sme vďačný p. Majkovi za priestor.
Erika veľmi dobre si to napísala. Zorganizovať referendum v súlade so zákonom (už pužívam slovné spojenie ako starosta:)) nie je také jednoduché. Nerastú na uliciach. Ak by sa niekomu náhodou podarilo zaobstarať zoznamy voličov a úradnú pečiatku, určite by naňho starosta podal trestné oznámenie za falšovanie týchto vecí !!!
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 27-01-2013 08:07:44
a financie to je druhá vec, ved my sme si neadoptovali dedinu, všetko sme hradili z nasich penazí, na rozdiel od pana starostu, ktorí platí právnikov z nasich penazí,stači sa pozrieť na faktúry, za čo dostávajú také peniaze, čo sa robí pre obec?? akorat to že sa zachranuje starosta, aby ostal. jeho jediná veta, ktorú dokaže mediam povedať, že je poslanci sú trapni, či ako sa to vyjadril pre stv, no uvidime kto bude na zastupitelstvách trapny, kto a ako bude odpovedať na otázky, na to sa tesim, kto zase utecie z bojiska.
pre Erika Ščípová | 27-01-2013 07:59:29
Ja len s Vami súhlasím. Každý môže ísť na OZ a tam sa vyjadriť. Nech nikto nehovorí že ten jeden deň dovolenky by ho zabil. A prečo tu ešte neodznelo že aby sme sa zložili na právnikov. Ja si myslým že nikoho by nezabilo
10-20 Euro, aby sme sa zložili.
Každý si myslí nech to platia poslanci. Ale oni tiež majú len svoj príjem. Tiež nedostavajú mesačný plat z úradu.
Nech sa páči keď niekto navrhne zbierku na právnikov ja som ochotná prispieť. Veď by to bolo len v dobro dediny.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 27-01-2013 07:18:53
hladaate si objekt, na ktorý by ste si mohli vyliať svoj hnev z toho ,že sa tu nic nedeje, nebolo referendum, a podobne. najvhodnejší objekt logicky vychádzajú poslanci, jasne. Už mi je až divné, po tolkých príspevkoch čo tu odzneli, že stále nechcú niektorí pochopiť logicky, že poslanci spravili všetko čo sa dalo a čo bolo v ich právomociach. A to si myslíte, že keby aj sme rozniesli oznamenia pre občanov, keby aj sme sa dostali k zoznamom voličov, čo asi tažko, kto by nám ich vydal na obecnom úrade ??? ako by sme sa dostali k peciatke so státnym znakom??? ved vám ju nikto nevyrobí,len tak. My nie sme predstavitelia obce vázení, na pečiatku so statnym znakom musíte mať objednávku z obce, a keby aj toto vsetko sme splnili, tak si myslíte že starosta by ihned nekonal?? a jemu priateľsky naklonená prokuratúra by ihned nevydala stanovisko, že je celé referendum neplatné?? ved sa zobudte, čo tu písete, precitajte si zákony a netrepte tu do vetra. Ved zakon jasne stanovuje, že konať ma obec , na príkaz starostu, takže je to ich problem. Nie nás, ich. Tam sa obracajte, tam si vylievajte zlosť. A nakoniec starosta zvolal obecné zastupiteľstvo na 28. február o 13,30 hod. tak nech sa páci som zvedavá kolko vás tam bude-. Je vám jasné, že dátum a hlavne hodinu dal tak, aby tam nemohli príst ludia, len dôchodci, ktorí si tak akorat vypočujú jeho dristy a nic sa nebudú pytat. Tam sa pytajte, prečo zvolal zastupiteľstvo na pol druhú počas pracovnej doby, to má obecný úrad tolko penazí, že nám bude vyplácať ušlú mzdu z práce?? asi im to zato stojí, je to stále lepsie, ako by tam malo sedieť aspon 100 občanov, ktorí majú záujem o dianie obce. Takže skúste o tom porozmyslať lež niečo tuknete do pocitača.
pre atom a ostatných | 27-01-2013 07:08:07
ktorí pochybujú o tom čo spravili poslanci.ste trapní , vypisujete tu somariny, nezdvihnete riť ani na zastupiteľstva, ani na referendum, tak takýto starosta je tak akorat pre vás vhodny, všetkých vás odrbe rečami, porobí si co chce s peniazmi a bude. Vam presne patrí taký starosta ,aký tu je, iného si totiz nezaslúžite.
Jožko | 27-01-2013 04:47:33
Toľko ľudí proti jednému a výsledky žiadne,ale predsa jeden je,novinári majú robotu a možno aj niečo iné.
prečo? | 27-01-2013 00:47:57
Jasné, že nevedela o referende, to bolo starostovou povinnosťou zabezpečiť všetky náležitosti vrátane oznámenia o mieste aj čase konania. Ja som bola tiež, ale v poobedných hodinách. No a nič. A už mohol mať objektívne výsledky o tom, akú má podporu.
sopornanka | 26-01-2013 23:19:05
Akože čo ked bol starosta na nákupy a vysmiaty,čo mal plakať nad tým?Napr.ani ja som nevedela o nijakom referende!Sak vás tam bolo kolko rodina a ešte daleká rodina.
sopornan | 26-01-2013 23:13:36
Už ste páni poslanci trapní,ako strašne Vám len záleží na občanoch a čo tak nechať už starostu na pokoji nech si može v pokoji vykonávať svoju prácu.Jáj to nie lebo už sa na jeho stoličke vidí niektorí z Vás.
somárik... | 26-01-2013 22:52:39
pre No comment... sa zobuď somárik a začni znova navštevovať osobitnú školu... Lebo ja som zaťiaľ žiadny rozvoj obce nevidel.. a ten zadubenec a zbabelec v pozícii starostu by sa mal konečne pozrieť do zrkadla a vážne si povedať. "Dosť ja končím". Bolo by to pre jeho dobro a hlavne pre dobro dediny.
tragédia | 26-01-2013 21:51:46
Len človek, ktorý nemá chrbtovú kosť, robí toto, čo náš starosta. Poháňaný platom a iným profitom sa drží nenormálne svojej funkcie. Každý normálny (a poctivý) človek by dávno rezignoval. Z obecných peňazí platí advokátov, ktorí ho obhajujú, zakazuje vysielať v obecnom rozhlase to, čo mu nehrá do karát a tvári sa ako mafiózo. Dúfa, že to bude trvať 4 roky. V intrigách je fakt dobrý. A preto mu to kopec ľudí žerie. Dúfam, že na neho raz dojde.
atom | 26-01-2013 21:48:18
Zacinam mat pocit, ze v Soporni nie je divny len starosta ale aj pani poslanci.... Co im branili roznosit listky o konani referenda po obci, ked vedeli, ze to starosta odignoruje...? Vylepit par plagatov po obci a referendun mohli uskutocnit aj v prenajatej miestnosti v krcme.... p. Vlcek je mozno zlý starosta ale má zial viac rozumu ako celi poslanecki zbor...
obcanka | 26-01-2013 21:44:21
Dnes doobeda sme videli v hypermarkete Tesco v NR nasho starostu s rodinkou.Vysmiaty od ucha k uchu....no komu je lepsie...
pre 26-01-2013 21:34:03 | 26-01-2013 21:38:33
Tak ich neopakuj.
k tebe 26-01-2013 21:15:51 | 26-01-2013 21:34:03
Len tolko:
Všetci robíme chyby, len blb-ci ich opakujú :-)
človek | 26-01-2013 21:30:10
Je to obraz celej republiky: je tu bordel, špina, korupcia a hnus - na zvracanie. Každý si tu môže kradnúť ako chce, a keď podplatí správnych ľudí, nič sa mu nestane. Demokracia tu je, ale len pre tých čo ju dokážu zaplatiť. Prosím, kto z tejto republiky utečie posledný, nech zhasne svetlo....
pre poslanci | 26-01-2013 21:15:51
Treba vysadiť tie prášky.
poslanci | 26-01-2013 21:07:37
Zima je pomaly za nami, snehu až až, šmýka sa to kade sa človák pohne, nebolo by lepšie keby ste poodhŕnali sneh pred školou? Ešte ste ho aj udupali. Ked už bránite starostovi vo výkone rozvoja obce neschválením rozpočtu, mohli ste ukázat niečo zo svojho umenia teraz. BWT ten aktér čo novozvolenému starostovi deň po volbách povedal že bude s celým svojim ja za každých okolností proti nemu, by si už mal konečne uvedomit čo sposobil, ale komu neni dáno zhoa - tak ve Fraštáku nekúpi.
co ja viem | 26-01-2013 21:03:14
co keby sme pisali aj o pate zaluzi kosiciach a inse ako pagace vsoporni uz ma z toho stipe an..
odpoveď | 26-01-2013 19:57:34
No nemuseli by tu Šoporňania diskutovať, keby nebol starosta stopol diskusiu na obecnej stránke...
Obcan | 26-01-2013 19:47:16
Martin,pravdu mas ! :-)))
Ono keby to aspon k niecomu viedlo,ale tu si pridu pro starostovski a proti starostovski zahundrat a zase dalsi den za nami :-)
To je take... sopornianske ...
zaujimavé | 26-01-2013 18:52:00
Poslanci a hŕstka - tak to nazývate, však? Prečo sa "starosta" tak strašne bojí tejto "hŕstky"? Už 2-krát zabránil, aby sa mohli vyjadriť v referende... Pozrite si video z 1. pokusu - ako tam tvrdí, že poslanci to nezorganizovali v súlade so zákonom - ale ON, on zorganizuje referendum, lebo on si váži občanov. Prešiel takmer rok, nič nezorganizoval, ale zase zmaril... Je to chlap na správnom mieste...podľa niektorých...
Martin | 26-01-2013 18:33:29
Seredonline.sk a je tu viac pisane o soporni ako o seredi pritom sered so sopornou prakticky ani nesusedi. Chodim sem uz dlhsi cas, vzdy som tie clanky ignoroval ani som sa nad tym nepozastavoval ale uz je tu ozaj viac pisane o soporni ako o seredi, co tak to radsej premenovat a sopornaonline?
postreh | 26-01-2013 18:31:05
pre:No comment... | 26-01-2013 16:51:18
Tak:,,konečne umožniť starostovi vykonávať svoju prácu"
to už mohol urobiť starosta dávno, času mal dosť. Aj lopoatu mohol zobrať a odhrňať sneh.Poprípade aj posypať chodníkya ľad porozbíjať.Takto by bol užitočnejší!
pre Peter D. | 26-01-2013 18:24:49
Fíha ako veľa, to nie je ani hŕstka.
Peter D | 26-01-2013 18:15:12
MY..to som aj ja :)
pre No comment | 26-01-2013 17:46:00
Kto je to my?
No comment... | 26-01-2013 16:51:18
Ako tak sledujem účasť zisťujem, že nakoniec sa fakt potvrdili výroky o ,,hŕstke buričov".
Páni poslanci,
nebolo by teraz fajn, aj vzhľadom na túto skutočnosť, prehodnotiť svoje postoje a konečne umožniť starostovi vykonávať svoju prácu? My by sme to s radosťou privítali. Bránite rozvoju našej obce!
Naozaj treba povedať, že toto nebola veľká podpora občanov.
........ | 26-01-2013 15:56:52
a zase ta neplaticka H., jasne ze jej ide o to aby starosta odisiel, aspon by sa jej prepiekli tie dlhy voci obci , ach jaj,, a bolo ich tam viacej??
sereďan | 26-01-2013 15:37:39
hmmm, zaujímavé je to celé.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign