Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

V nesprávny čas na nesprávnom mieste?

Miloš MajkoDátum24. 07. 2011 02:58:44TémaAktuálne témy

Môžete kludne sedieť, viezť sa vo vlaku a neprežiť. Mlžete sa viesť v autobuse, či spokojne si vychutnávať večeru v reštaurácii a neprežiť. Môžete sa s rodinkou prechádzať po námestí veľkomesta, obdivovať historické pamiatky, lízať zmrzlinu a - neprežiť.Môžete s kuframi na niektorom medzinárodnom tranzitnom letisku prestupovať plný túžob na dovolenku, či plní dojmov z nej z lietadla do lietadla. A môžete neprežiť.  Ba dokonca ani deti v školách, škôlkach alebo na táboroch nie sú v bezpečí. A to nehovoríme o vždy možnej havárii, prírodnom nešťastí alebo inej, nepredvídateľnej udalosti, ktorej chod väčšinou ľudský faktor neovplyvní... My hovoríme o fenoméne teroru, s ktorým sa cez médiá - zatiaľ našťastie iba cez médiá stretávame dnes a denne.

Už pred rokmi som písal, že nie až tak ďaleko od našej krajiny, iba niekoľko hodín letu zomierajú stotisíce detí na hlad. Že chudoba u nás vlastne nie je chudobou a že pocit bezpečia v ktorom žijeme, je pocitom relatívnym a ako nám doba ukazuje, tak úplne falošným. Nechoďme k teroristickým útokom z  11. septembra v New Yorku, nezachádzajme tak ďaleko do histórie. Iba zopár rokov dozadu totiž teroristi  vyhodili do vzducho metro a autobus so stovkami nič netušiacich ľudí v Londýne. Nie je tomu tak dávno a komunita hráčov CS sa po teroristickom útoku na mesto v Moskve prestala stretávať s jedným zo spoluhráčov. Bol študentom a študoval v Moskve. A cestoval metrom. Samovražedný atentátnik obalený do dynamitu sa vyhodil do vzduchu. Zomreli ľudia a zomrel aj onen študent.

Vynechám Devínsku Novú Ves a prenesiem sa na začiatok dnešného víkendu. Nie do Iránu, Afganistanu či Iraku, kde bojujú bojovníci na vojnu zvyknutí a za boj platení. Ba ani nie do  Istanbulu, kde sa stretajú kultúry  a začína  Orient. Aj tu sú teroristické útoky na civilné ciele takmer na dennom poriadku. Prenesiem sa do civilizovanej severskej krajiny, ktorá nám môže byť v mnohom vzorom. Po fanatickom dementovi zostalo minimálne  92 mŕtvych. Väčšinou mladých ľudí a detí. Je to tragédia, ktorá nedá nezamyslieť sa. Je to blízko nás tak, ako bol Londýn či Moskva. Sme vyspelou krajinou  EÚ. Naozaj sa nás to netýka? Ak možno ešte stále väčšina obyvateľov Slovenska odpovie - nie, pýtam sa - dokedy? Naozaj sa musíme zmieriť so skutočnosťou, že raz bude niekto v nesprávny čas na nesprávmnom mieste?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
co pisu v aktual.centrum | 02-08-2011 09:07:14
tento clanok len potvrdzuje moje slova. Clovek potrebuje PRACU. Ten, kto ju nema, hlada uznanie inde a zial väcsinou svoju energiu mina na ZLO.Moj docent nam uz v roku 1990 povedal, ze keby sa spolocost naucila vyuzivat potencial odsudenych v prospech spolocnosti, sedelo by ovela menej ludi. Clovek bez prace, bez moznosti realizovat sa potrebuje nieco, co by "robil". Jeden pije, fajci, pozera TV, je pri PC, berie drogy, alebo sa venuje rodine, zapaja sa do zivota v spolocnosti, aktivne hlada nove moznosti,,,
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-08-2011 09:10:25
http://aktualne.centrum.sk/zahranicie/clanek.phtml?id=1238970
anonymovi | 29-07-2011 12:01:15
to bolo myslene, ze nie kazdy Computer - PC ma mäkcene v software a napr. ani ja ich nemam.
anonym | 29-07-2011 07:09:42
A na čom to píšu tie príspevky? Na kalkulačke?
mäkcen a dlzen | 28-07-2011 22:13:35
To nema kazdy PC. Pobavil ma Vas postreh.
mäkcen a dlzen | 28-07-2011 22:13:35
To nema kazdy PC. Pobavil ma Vas postreh.
anonym | 28-07-2011 19:54:45
Ľudia už sa konečne naučte používať mäkčene a dĺžne. Ja tu čítam "Capkov citat" a rozmýšľam, ktorý capko kedy povedal aký citát.
Capkov citat | 28-07-2011 18:18:39
Ano, lebo hrstka ludi si otrocila vsetkych okolo a nabozenstvo a nevedomost.nevzdelanost vtedajsich jednotlivcov, co je v danom case normalne, im to umoznila.
Potom sa z ludi stavaju zvierata, kde plati pravidlo, zabijem aby som nezomrel od hladu a nie zabijem, lebo som sadista alebo chcem vladnut, alebo chcem majetok, alebo...V prirode ziju zvierata v relativnej rovnovahe, ale my ludia sa predsa nechceme hrat na ZOO. Sme HOMO SAPIENS.
Karel Čapek | 28-07-2011 17:58:14
„...Otázka zní: Je a byl kdy člověk vůbec schopen štěstí? Člověk jistě, jako každý živoucí tvor, ale lidstvo nikoliv. Celé neštěstí člověka je v tom, že byl nucen se stát lidstvem, nebo že se jím stal příliš pozdě, kdy byl už nenapravitelně diferencován v národy, rasy, víry stavy a třídy, v bohaté a chudé, ve vzdělané a nevzdělané, v panující a porobené. Nažeňte do jednoho stáda koně, vlky, ovce a kočky, lišky a srnce, medvědy a kozy, zamkněte je do jedné ohrady a přinuťte je žít v tom nesmyslném houfu, jejž nazvete Společenský řád, a dodržovat společná pravidla, bude to nešťastné, nespokojené, fatálně rozklížené stádo, ve kterém se ani jeden boží tvor nebude cítit jako doma…“ (Karel Čapek, Válka s mloky)
Pan Motycak | 28-07-2011 16:39:09
...sa k tomu, co sa stalo v Norsku vyjadril v komentari pre Veselickeho (clanok Keby to nebolo na plac) strucne, vecne a jasne. Pravdivo.
anonym | 28-07-2011 11:50:23
Som zásadne proti výrobe a predaju geneticky upravovaných obilnín!
Keby to nebolo na plac | 28-07-2011 11:10:18
To toto napisal pan Veselicky! Trapne a nehodne dospeleho cloveka. Stale a vzdy to iste. Ako myslim, taky som. A to tu on potvrdil. Smiesne mlatenie slamy.
Jozef | 27-07-2011 17:48:55
info mam len z tlace. A prave IV. bola protiustavna, vo vyplacani pre deti nezamestnanych.
Norsko je... | 27-07-2011 17:11:56
Oficialne menovane ako krajina s najvyssim zivotnym standartom
Ma 3% nezamestnanost!!!
Poddiel cudzincov je 12%
Pan Veselicky | 27-07-2011 15:36:06
Nemate aktualizovane inormacie...31rokov. Precitajte si nieco v nemcine a anglictine...dufam, ze si rozsirite obzor.
Vas clanok pripomina clanky politikov z CSSR.
A co vsetko nechala nevypatrane slovenska policia...ale ta je urcite schopnejsia ako Norska. Boli ste a pracovali ste uz v zahranici? Ved Vy sa cely zivot hrate iba na piesocku v Seredi.
Pre Jozefa | 27-07-2011 15:13:56
Nie ste spravne informovany. Harz IV alebo Arbeitslosengeld 2 plati stale.( Leistungen nach dem Zweiten Buch Sozialgesetzbuch SGB II) Hned ako zostanete bez prace a platili ste si poistenie, dostavate davky najprv z tohto. Az potom, ked si nenajdete pracu do skoncenia vyplacania davok z poistenia, ste zaradeny do tzv.Harz IV = Arbetslosengeld 2.= SGB II.
Info:www.arbeitsagentur.de
Ja tu zijem a nemam zaujem podavat nespravne informacie.
Jozef | 27-07-2011 09:38:53
pokial viem, tak ustavny sud "HARZ" prakticky zrusil uz vo februari 2010.
Tato reforma riesila nezamestnanost a soc. davky. Prakticky v nej bolo - ked nerobis tak nejedz.
Ako sa vtedy hovorilo - plne ulice zametajucich profesorov.
Či?
Pre Ericha | 27-07-2011 07:57:01
Dakujem za reakciu, myslim, ze teraz ste sa vyjadrili presne a slusne. Tu, 15 rokov neskor, ale predsa proti spomenutym praktikam vlada zareagovala s HARZ IV, a pokracuje kontrolami dalej a prve vysledky su tu, iba velke mesta su a budu vzdy problematickejsie.Povinne jazykove a integracne kurzy musi absolvovat kazdy jeden ak nema pracu a pobera davky. Liek na toto je PRACA a moznost ziskat pocit uznania za slusny zivot a spolocensku angazovanost.
anonym | 27-07-2011 07:20:34
Presne tak, mňa v tejto súvislosti napadol Ján Palach...
anonym | 26-07-2011 20:56:15
Neda sa mi nepripojit k diskusii: cin ako taky samozrejme je odsudzujuci a nepochopitelny,nakolko utocit na vlastnych ludi je prinajmensom chore aj ked sa obaluje do kvetnatych reci a myslienok. Pokial p. Breivik mal pocit ,ze treba konat a nie rozpravat,ako spravny krestansky praviciar, mal podla mojho nazoru spachat verejne harakiri, nakolko cesta sebaobetovania ,ktoru nam ukazal Jezis Kristus,mala obrovsky vyznam pre ludstvo. Pokial viem,terorizmom a duplom na vlastnych ludoch este nikto nic nevyriesil a skor sa verejna mienka vzdy obrati po takychto cinoch proti akterom. Ale na taky cin sebaobetovania nemaju Breivikovia ,,gule,,...
anonym | 26-07-2011 19:57:53
Erich: ja o voze a ty o koze. ja nehovorím o žiadnej "multikulti". A keď už, tak "multikulti" funguje vtedy, ak sa svet nerozdeľuje na minority a majority. Ak ty pokladáš napr. maďarov na slovensku za menšinu vo väčšom zmysle ako len počtovom tak je to typický príklad nepochopenia toho, o čo ide v západných krajinách.
Erich | 26-07-2011 19:54:09
Tento čin je potrebné odsúdiť - bol ohavný a krutý. Ten čin bol ale iba obal. Obal, ktorý má predať obsah.

A ten obsah je odsúdenie benevolentnej imigračnej politiky a sociálne zákony Európy. Že je jedno aj druhé nezmysel vieme všetci - dokonca aj Nóri.

Ja osobne nesúhlasím s tým, aby do Schengenu mali cudzinci bez vzdelania otvorené dvere. Aby sme púšťali trosečníkov a stroskotancov z Afriky, kočovníkov z Rumunska alebo Turkov. Aby sa k jednému priženenému prisťahovali aj bratranci z tretieho kolena. Aby sa hneď druhý deň hlásil na úrade práce a poberal dávky. Som proti tomu, aby sa zo sociálnej pomoci stalo živobytie skupiny obyvateľov. Pretože potom bude chcieť byť sociálny prípad každý.
Pre Ericha | 26-07-2011 19:18:47
Nepochopili ste ironiu mojich slov...Poculi ste, co vcera povedal jeho otec mediam? Ja ano. A mate deti? A chodia Vase deti v lete do taborov? Niektore tam nemali ani 10 rokov. Co keby sa Vam raz zo skoly nevratilo dieta domov? NIKTO nema pravo ZABIJAT. Tu v zapadnej EU sa citim bezpecne a som tu spokojny. Len co pridem na Slovensko, pokusia sa mi ukradnut auto, 2 x sa im to aj podarilo a vzdy zazivam dost problemov.Najviac co by nam malo lezat na srdci je to, aby VSETCI ludia mali pracu a mohli sa realizovat. Potom nebudu mat cas na vymyslanie teroru a zlociny, lebo v kazdodennom zivote sa im nedostava uznanie...To je na velmi dlhu diskusiu. Jedno je vsak iste. Zabit nevinnych ludi a dokonca DETI nemozete schvalovat. Ak ano, radsej sa chodte rychlo liecit. Nerob druhym to, co Ty nechces, aby robili Tebe. Mozno uz zajtra mily Erich budete Vy na nespravnom mieste v nespravnom case...ale o tom sa my nedozvieme, lebo Vas nepozname...?!
anonym | 26-07-2011 18:28:17
Erich výborne!
Jozef | 26-07-2011 18:25:09
to, ze nechapes je jasne uz od Tvojho prveho prispevku, mily anonym.
Erich | 26-07-2011 17:53:28
Vážený tolerantný anonym, multikulti funguje vtedy, ak sa minorita prispôsobuje majorite - teda ak Slovák v Írsku hovorí po anglicky, nie ak vyžaduje od miestneho aby používal slovenčinu.

Francúzi skutočne nemajú problém s moslimami ani afroimigrantmi. Síce pred pár rokmi títo mierumilovní moslimovia a afroimigranti zapaľovali ulice (http://spravy.pravda.sk/pariz-opat-ovladlo-nocne-nasilie-vytrznikov-f38-/sk_svet.asp?c=A071126_231029_sk_svet_p04) ale to bolo v rámci kulturálnej výmeny. Dovidenia o pár rokov pred Mešitou matky božej v Paríži.
anonym | 26-07-2011 17:29:55
No a? Nechápem čo je na tom zlé. Táto zem patrí všetkým a každá forma života je posvätná, no a čo že sú tam moslimovia? Každý môže ísť kam chce a neviem prečo by si to nemali "nechať". Ke´D uvažujete takýmto obmedzeným spôsobom tak si potom odpovedzte otázku, prečo tí moslimovia nejdú k nám ale idú tam a máme hneď odpoveď na otázku v čom sa líšia slováci od civilizovaných krajín západnej európy. a netreba zabúdať ani na to že to čo sa dozvedáme v médiách je praobyčajná propaganda. kto z francúzka tvrdí že im vadia moslimovia alebo ktokoľvek iní? pár percent obyvateľov a politici so silnými rečami ktorí takto hľadajú voličov a súčasne rozosievajú nenávisť medzi národmi, je to úbohé.
Jozef | 26-07-2011 16:01:07
Erich, tak pod toto sa podpisujem.
Erich | 26-07-2011 15:46:45
Vraj za Breivikove správanie môže to, že nevidel dlho otca - o 20 rokov tu budeme mať tak pol milióna Breivikov. Nemôžu za to ani PC hry - to by sme tu mali už miliardu Breivikov. Môže za to bezbrehá tolerancia a sleposť ľudí v Európe, ktorí sa nechávajú okrádať prisťahovalcami.

V roku 2004 vo Francúzsku bežala kampaň - Nechceme poľského inštalatéra. Francúzi dosiahli svojho - namiesto šikovných kresťanských pracovníkov z východu Európy tam majú necivilizovaných nezamestnaných moslimov žijúcich zo sociálnych dávok a kriminality. Aj takto vyzerá socializmus v praxi...
Jozef | 26-07-2011 15:38:44
jasne, ja frflem a patrim medzi 70% hladnych.
anonym | 26-07-2011 15:09:59
bo lsi niekedy v nemecku alebo vo francúzku? samozrejme že všade sú nejaké špecifické prípady ale rozdiel v zmýšľaní ľdí tam a u nás je obrovský. hlavný rozdiel je v tom, že na slovensku všetci len frflú - presne ako Ty a ako celá táto diskusia, ale tam sa niečo robí pre to aby sa odstránili nedostatky
anonym | 26-07-2011 14:45:40
Rovno sa treba opýtať či vôbec nejaká vyspelá krajina existuje. V každej je niečo nad čím normálny človek krúti hlavou.
Jozef | 26-07-2011 14:00:19
aha, takze take Norsko, aby sme boli aktualny, mozno za vyspelu krajinu povazovat? ked si uz spomenul moralku a socialno?
alebo Francuzsko, s podpalenymi autami
alebo Taliansko, zasypane odpadkami
Nemecko, s pochodujucimi nackami?
Madarsko s gardami?
Či?
anonym | 26-07-2011 13:38:45
Slovensko NIE JE ani náhodou vyspelá krajina EU a každý kto si to nahovára je veľmi naivný. Možno sú náznaky že po ekonomickej stránke sa o niekoľko desaťročí priblížime k vyspelým štátom EU ale po stránke morálnej a sociálnej tomu tak nebude ani náhodou, pretože na to aby sa zmenili ľudské postoje nestačí jedna alebo dve generácie to je proces ktorý trvá oveľa dlhšie.
anonym | 26-07-2011 08:15:10
Naposledy rana hladomoru Somálsko zasiahla v roku 1992. Ako Somálci využili ostatných 9 rokov, aby dokázali čeliť obdobiu sucha?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-07-2011 01:52:54
http://aktualne.centrum.sk/zahranicie/afrika/clanek.phtml?id=1238144
pre Ericha | 25-07-2011 21:56:38
To, ze slusny clovek sa tazko dostane do medii je pravda, to, ze zabil deti, lebo v buducnosti by boli clenmi politickej strany, ktora je za vzajomnu toleranciu, sa neda prepacit ani ticho schvalovat...Ja zijem v jednej vyspelej EU krajine, kde ked idete dopoludnia po ulici, myslite si, ze ste v Turecku a nasi "juzania" tiez vyuzivaju vsetko, co sa da a zeny tu chodia ako mumie...ak pracuju a nezneuzivaju vieru na politicke ciele, je to O.K. Zial, prave cirkevne spolocenstva su casto iskrou nenavisti a zloby. Vojnami sa da predsa zbohatnut! A ten obycajny "veriaci" si ani nestihne uvedomit, ako ho vyuzili...Media ucia uz deti dosahovat ciele tym, ze zlikviduju niekoho ci nieco, strelba do ludi ako sposob na dosiahnutie ciela, na vyhru...aj on sa to ucil s PC. A mozno sa chcel le npripomenut otcovi, ktory je diplomat a syna nevidel 21 rokov...
anonym | 25-07-2011 16:39:43
Forma protestu môže byť aj humánnejšia, nie vystrieľať 100 ľudí. Je to idiot.
Erich | 25-07-2011 13:29:27
Pán Breivik je produkt chorej európskej spoločnosti - poukazuje na problémy s multikulturalizmom, ktoré Európa má. Spôsob, akým chcel na to poukázať bol jediný možný - ak by 100 detí zachránil, nedostal by sa ani do miestnych novín, a nie ešte do SOL.

Multikulturalizmus funguje, ak prisťahovalci chcú pracovať pre spoločnosť a prispôsobiť sa. Ak však chodia cicať sociálne dávky, zneužívať pohostinnosť, presadzovať si svoj svetonázor a meniť pôvodnú spoločnosť, je tu problém - a nielen v Nórsku, ale aj v Nemecku, Francúzsku či Taliansku.

V Európe sa to ale nazýva rasizmom a xenofóbiou. Po Seredi chodí černoch, ktorý tu má rodinu. Nikomu nevadí. Pracuje, stará sa, žije svoj život. Prispôsobil sa za pár rokov. Olaskí rómovia žijú v Seredi generácie, avšak neprispôsobili sa. Myslím, že celé mesto by ich hneď vymenilo za takýchto černochov. Pretože nepozeráme na farbu pleti, ale spôsob života. Zdaňovať schopných, a ich peniaze prerozdeľovať parazitom, je choré - to nám pán Breivik chcel povedať tým kriminálnym spôsobom, aký si zvolil.
anonym | 25-07-2011 12:59:45
Denno denne bojujem zo Slovenským podsvetím, snažím sa byť sama a vyhýbať sa spoločnosti, no nemám šancu. Musím aj tak odísť do Eu. Inak to nejde.
Peter Klokner | 25-07-2011 08:30:03
Podstata článku evokuje k istej paralele so Slovenskom.
To, že nejaký šialenec sa jedného pekného dňa rozhodne zrealizovať vlastnú verziu "konečného riešenia" je nemožné predvídať. Je to krutá realita a vlastne aj dôsledok zanedbania problému. Zastávam názor, že pre terorizmus taký ako ho poznáme zo spravodajských portálov sme príliš bezvýznamný cieľ. Zrejme nám "našťastie" hrozia iba patálie podobné DNV. Trochu ironicky až morbídne by sa dalo povedať že radšej nech len toto.
Zjavne magor v Oslo nemal problémy podobné v našich končinách. Možno keby viac času ako nakopovaniu metrákov hnojiva venoval otázke našich slovenských problémov s jednou milou minoritnou (zatiaľ) skupinou obyvateľov, pochopil by aké bezvýznamné sú problémy jeho - nórske.

Dnes som našiel jeden diskusný príspevok ktorý stojí za to prečítať si. Je napísaný tak úprimne a slušne, že tromfol svojou podstatou všetko čo sa kedy v diskusii k tejto téme objavilo.
Tu je:

Súcitím(28. 06. 2011 17:35)

Je mi fakt lúto ludí s takýmto problemom donedavna sme aj mi mali susedovcov ciganov nemožno hovoriť o neprispôsobivosti naopak boli slušny zdravili sa bavili sa s rodičmi ja som vyrastal s ich deťmi a pod no ako som si tu už par krat prečítal cigan je len cigán a iny nebude prišiel čas ako sa u nas vraví ,,Svatýho berouse´´ pobrali podpori davky v hmotnej nudzi prídavky na deti a neviem ake ešte ine vymoženosti a dotacie a bolo po všetkej slušnosti začal sa trojdňový bašível až kým sa jeden s takýchto bašávlov neskončil velkym požiarom pri ktorom zhorela jedna znich zasahovali sme s bratom a susedom ako prvý vrámci mestskéh hasičskeho zboru a DHZ ešte pred príchodom HaZZ no aj tak škody boli natolko velke že ich museli vysťahovať čo nam len padlo vhod napriek tomu že neboli až taky zlý ako ty o ktorých je tato diskusia no namstačil aj ten trojdnový bašavel ktorý bol pravidele keždeho Sv. Berouse
Ja som len velmi rád že momentálne nepatrím do skupiny ludí takto terorizovaných ciganmi bo aj ked som vyrastol a dospel stale som takej prchkejšej povahy a verím že by som už sedel za min. jedneho takehoto priživníka ktroého chrania snad všetky zakony našej spoločnosti.
Pri nešťasti na Haiti Slovensko spravilo jednu velikansku chybu nezvolili spravny pomocny balíček pre postihnutú oblasť. Moj nazor je asi taky že keby sme zaplatili zo štatneho rozpočtu a na vladnom špeciali vozili 200 000 nových ,,Haitanov´´ bolo by dobre aj nam aj im a títo nový ,,Hajtania´´ by to tam raz dva dali do pucu železo na jednu stranu haby zužitkuju a čo nezhori zhnije a raz dva by to tam bolo na poriadku. Nuž len treba riadne myslieť a nie len zbrklo riešiť taketo situacie a odbaviť to nejakými dekami....
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 24-07-2011 21:11:35
Bohuzial tych vasich 70% je len cislo vycucane z prsta. Preto skor vyznieva zvlastne vasa snaha zavadzat vymyslenymi udajmi. Pokial viem tak sa hranica chudoby pocita v kazdej krajine zvlast podla podmienok danej krajiny a podla poslednych udajov bola na Slovensku chudobou ohrozenych 11% obytelstva. A taktiez sa hranicou chudoby neda urcit, ze by bola dana krajina menej vyspela, lebo aj vyspelejsie krajiny ako Slovensko su na tom s percentualnou vyskou obytelstva ohrozenym chudobou horsie ako my. Prevazne pre obrovske mnozstvo pristahovalcov v tych vyspelejsich krajinach.
anonym | 24-07-2011 20:06:38
Vysvetlenie - ak zoberiem do úvahy fakt, že za Slovenskom je viac krajín s nižšou úrovňou ako pred Slovenskom s vyššou, tak v tomto poňatí s Vami súhlasím, že nie sme na tom zle. Ale ak 70 % obyvateľstva SR žije na hranici chudoby, akékoľvek úvahy o vyspelosti SR vyznievajú zvláštne.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 24-07-2011 18:44:11
anonym | 24-07-2011 18:14:25

a ako by ste ju oznacovali?? ved ste suhlasili, ze sa mozme oznacit za vyspelu krajinu a sme v EU, tak s cim mate problem??
maxo | 24-07-2011 18:28:00
neviem preco sa niekto cuduje ze sa takato tragedia v norsku stala?
ved popustme fantaziu a zamyslime sa - je tazke prist napriklad na dedinsky futbalovy zapas , preskocit plot a zacat strielat na divakov na tribune? ved je to lahke ako facka. je tazke zacat strielat na ulici? lahke jak facka... zabit cloveka alebo zmasakrovat 100vky nevinnych ludi nieje tazke, len na to treba zvratenu povahu.
Mozme byt radi , ze takto ako v norsku sibne len jednemu cloveku z 500 milionov a to len raz za 10 rokov .
.
deti z afriky a hlad by som sem neplietol. si pametam ako v uz v roku 1960 a kazdy rok neskor sa robili zbierky na hladomor v afrike... je to nekonecna studna a nikam to nevedie. afrika je bohaty kontinet, zial ludia ktori ju obyvaju su z 85 percent na urovni europy okolo roku 1500. jednoducho ina mentalita.
anonym | 24-07-2011 18:14:25
To je pravda, ale preto by som ešte SR neoznačoval za vyspelú krajinu EÚ.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 24-07-2011 17:54:46
..tak podla mna vyspelost Slovenska dokazuje, ze je viac krajin so zivotnou urovnou za nami, ako tych ktore su pred nami..:P
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-07-2011 17:43:09
Precitajte moje nazory v stovkach clankov a argumenty najdete.

A to nie je o odvahe ale o pznani...
anonym | 24-07-2011 17:26:18
Ja som položil otázku a čakal som, že niečo viac napíšete vy... Vy by ste mali mať argumenty po ruke, nie ja. Napísať, že sme vyspelou krajinou EÚ, to chce odvahu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-07-2011 16:54:33
anonym | 24-07-2011 16:28:33 | - skuste zo svojho pohladu na vec napisat aspon o nieco viacej, ako jednu otazku smerovanu na ineho diskutujuceho.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-07-2011 16:52:39
Zial skusenosti a ohliadnutie do nedavnej minulosti nam ukazuju, ze kazdej krajiny sa tyka uplne vsetko. Menej ci viacej, nejakym spsobom vsak kazdej. Aj terorizmus, aj hlad a smad v Afrike, nepokoje na Blizkom vychode, zemetrasenie v Japonsku ci ekologicka gavaria ropnej plosiny v Mexickom zálive.

Este o nieco vacsi hlad a smad v Afrike a nastane posun stotisicov ludi na sever. Nic a nik ich nezastavi. Ked nema rodic dat co jest ci pit zomierajucemu dietatu, zastavi ho nieco? Mozu vojaci drzat samopaly, dela a aj tanky - nepomozu si. Jednoducho pud sebazachovy na strane jednej a aj druhej bude silnejsi.
Kolko este vydrzia ludia v Severnej Korei? Kolko este budu trpiet tyranie od toho strapateho psychopata? Skonci sa to krvavo tak, ako v Rumunsku.

Nabozenske nepokoje sfanatizovanych jedincov na jednej aj druhej strane su nebezpecenstvom, ktore vierovyznanie zatlaci do kutika duse a akekolvek prejavy mozu byt nebezpecne. Zda sa to nemozne? U nas zatial mozno. No uz nie v Belfaste, Istanbule ci mnohych moslimskych krajinach. Fanatizmus hranice nepozna a postupne sa prebudza vsade tam, kde mal v kom doteraz spat...

Na svete funguje neskutocna nespravodlivost a apatia , nezaujem a neschopnost ludi postavit sa proti, tento stav iba znasobuju. Nepokoje su postupne aj tam, kde by ich ziaden politolog ani len nepredpokladal, nieto este predpovedal.

Zijeme vo svete, ktory globalizaciou sposobil, ze sa nas zial tyka uplne vsetko. Len si este stale vela ludi neuvedomuje alebo len nechce pripustit, ze Londyn, Oslo, Istanbul, Moskva, Baghdad ci Kandahar su blizko. Az privelmi na to, aby sme mohli tvrdit, ze nikdy k nicomu u nas nedojde. Je to otazkou casu a my mame moznost pripravit sa. Aby nasledky cohokolvek negativneho boli na nas bezny zivot co najmensie.

Co sa tyka ekonomickej chudoby, uz dnes tu pruser mame. Talianska Lampedusa a prirodzene kroky Talianskej vlady. Zrazu ekonomicki imigranti nie su problemom samospravy nejakeho susnaveho ostrovceka v Stredozemnom mori, ale vlad vsetkych krajin EU. Pomaly a nenapadne sa obnovuju podmienky pre de facto opatovne zavedenie hranicnych kontrol aj v Schengenskom priestore. Znovu uzatvaranie sa do seba. Tiez nevedie nikam. Pri sucasnom fungovani sveta, kde niekolko desiatok tisic jedincov zavratne bohatne a milióny zavratne chudobneju, hranice nie su prekazkou.

A preboha nech tu niekto nesniva o moznom rieseni v jednom prispevku v regionalnych novinach. Ten, kto pride s adekvatnym riesenim nie ze Nobelovu cenu ziska, ale ceny po sebe nazvane bude udelovat...
anonym | 24-07-2011 16:28:33
Pán Majko, v čom teda podľa Vás spočíva vyspelosť Slovenska ako krajiny EÚ?
anonym | 24-07-2011 16:05:09
Ak by sme sa bavili v tej rovine čo sa nás týka, tak potom sa nás netýka ani africký hlad, ani terorizmus. Bol u nás v posledných rokoch zaznamenaný teroristický útok? Nebol. Tak čo nás je po ňom. Nerátajte do toho Harmana, to bola "privátna" akcia jedného človeka, ktorý už nestrpel správanie susedov.
anonym | 24-07-2011 15:52:07
pre mč | 24-07-2011 13:02:23
to je veľmi naivný názor, väčšina afričanov ani len netuší že nejaká európa vôbec existuje a už vôbec sa nespoliehajú na jej pomoc. ja som sa v mojom príspevku len snažil ukázať čo je dôležité a čo je menej dôležité. tým štýlom že vás sa hlad nedotýka sa nikam nedostaneme, veď nás sa netýka ani terorizmus! problémy iných sa nás nedotýkajú - to je typický pohľad ľudí čo dávno zabudli čo je naozaj dôležité.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-07-2011 13:55:51
www | 24-07-2011 13:21:55 | - nielen ze nie ste schopny uznat autoritu v diskusii, ale este aj klamete. Je mi jedno ci Slovensko povazujete za krajinu vyspelu alebo rozvojovu. Krajina totiz je na tej urovni, na akej su ludia, ktori v nej ziju. A je mi uplne jedno, co si myslite o tom, co ja napisem.

V novinach som pred tri a pol rokom vytvoril moznost kazdemu, aby pisal to, co pisat chce. Bez cenzury, bez obav, ze mu nieco redakcna rada alebo sefredaktor stopne pred uverejnenim. Kazdy si zodpoveda za obsah clkanku sam a v plnej miere. Noviny su tu stale pre kazdeho a ich priestoro vyuzili stovky ludi - takmer 8 tisic materialov to jasne dokazuje.

Som ochotny diskutovat, som pripraveny na konfrontaciu nazorov. Dokonca sa mozeme bavit aj o tom, ci dostatocne zretelne vnimam realitu ja, alebo diskutujuci anonym | 24-07-2011 09:33:42. Mozeme porovnat na zaklade coho kto z nas porovnava a realitu ma moznost vnimat. Som ochotny tolerovat ovela viacej ako ti, ktori diskutovanie s anonymami uz davno vzdali. No nikdy nemienim tolerovat diskutujuceho, ktory mi bude verejne hovorit (pripominat, rozkazovat) co mam a co nemam v novinach pisat ja sam.
Som rodeny demokrat, ked vsak ine nazory tolerujem ja, verim ze v dalsom svojom prispevku ich budete tolerovat i Vy.
www | 24-07-2011 13:21:55
neviem ako som porušil pravidlá diskusie,alebo legislatívu platnu v SR,nikomu som nenadával,nepoužil som žiadne vulgárne slová.Pán Majko,mám taký dojem,že do tejto diskusie sa dostanu iba tie príspevky ,ktoré vám vyhovuju. P.S.To ,že sme vyspelou krajinou EU ste napísal Vy,ja som len napísal,že su to bludy.
mč | 24-07-2011 13:02:23
pre: anonym | 24-07-2011 08:49:40. Dotyka sa Vas nejako hlad v Afrike? Ak ano, preco tu sedite a nejdete im pomoct. Urcite sa im zide kazda jedna ruka. Mna sa to nedotyka! Urcite ma viac trapi terorizmus, ktory sa coraz viac dostava do kutov Europy. Mozno si o mne pomyslite, ze som nejaky nemoralny idiot, no opak je pravdou. Mnoho obcanov nadavalo, na pomoc Grecku, ze je to nenavratna pozicka a nikdy z nich nic nebudeme mat. Teraz sa spytajte na rovnaku otazku: Co budete mat, ak budete pomahat Africanom? Tieto krajiny vzdy budu na tom zle, ak sa tam bude dodavat humanitarna pomoc, ktorej cast si rozkradnu a nejaka cast sa dostane tam kam ma (mozno).A preto naco by nieco pre seba robili, ked vedia, ze vyspele krajiny im pomoc prinesu. Podobny priklad vidime aj u nas a u neprisposobyvych obcanov. Naco budu nieco robit, ked dostanu socialne davky? Vzdy budu len zivorit. Presne ako tam-ta kopa Africanov. Takze aby som sa dostal k pointe: Nie netrapi ma hladomor v Afrike. Keby chceli, tak sa mozu mat lepsie a ked nie, tak naco ich trapit hladovanim? Ovela viacej ma trapi utok v Norsku, pretoze aj u nas sa najde kopa ultrapraviciarov, ako bol tamten Anders Breivik. A co ked prepne niektoremu aj u nas?
www | 24-07-2011 12:55:16
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
anonym | 24-07-2011 09:33:42
Netušil som, že sme vyspelou krajinou EÚ. Autor buď žartuje alebo nevníma realitu. Inak samotná pointa článku je v čom? Ponúka autor nejaké riešenie? Alebo máme "len" myslieť na to, že sa možno ocitneme v nesprávnom čase na nesprávnom mieste? Čo teda máme robiť, aby sme sa tejto hrozbe vyhli? Toto v článku chýba.
anonym | 24-07-2011 08:49:40
Autor sám píše že neďaleko nás umierajú stotisíce ľudí na hlad, myslím že to je oveľa vážnejší problém ako terorizmus. Lenže sebecké vyspelé krajiny radšej zachraňujú seba pred terorizmom, vynakladajú na boj s ním mnoho prostriedkov a ľutujú sami seba kvôli "veľkému počtu mŕtvych" (napr. až 92, až niekoľko sto, až niekoľko tisíc pri jednom útoku raz za celý čas), pritom v Afrike umierajú každoročne stotisíce ľudí. Je to až odporné ako ľutujeme samí seba! A pritom za terorizmus si môžeme sami, ale deti v Afrike za hlad nemôžu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign