Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

ÚVAHA - farebnosť činžiakov vs. šedá realita

Na začiatok dávam do povedomia čitateľovi, že daný príspevok je uverejnený iba pod mojim menom, ale nie som jeho autorkou. Akékoľvek názory prosím adresujte hlavnému myšlienkárovi, ktorý sa pomenoval ako Sereďan. 

 

Asi pred týždňom som čítal na internetovom portáli PRAVDA.SK ako sa našim pánom poslancom v parlamente nepáči že to na Slovensku vyzerá ako v cirkuse. Majú tým na mysli zatepľovanie činžiakov a ich následné vymaľovanie. Že vraj je to neestetické keď je každý činžiak inej farby. Vraj budú musieť presadiť zákon keď o fasáde bude môcť rozhodnúť iba na to poverený architekt. (Ďalšie peniaze vyhodené navyše) To chcú páni poslanci aby to tu vyzeralo zasa šedivo ako za komunistov? Toto ich trápi,ale aby urobili niečo pre ľudí,to ich ani nenapadne. My v tých činžiakoch žijeme,tak si myslím že aj máme právo rozhodovať o tom ako budú pomaľované.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
cinziak | 05-04-2013 20:21:35
najkrasi cinziak v seredi je na zeleznicnej ulici , je taky elegantny
Anna Jakubíková | 05-04-2013 15:10:02
Pan Kurbel, tiez nesuhlasim s tym, aby boli vsetky bytovky rovnakej farby, ale nemyslite, ze by urcity farebny styl mal byt predsa len zachovany. V Holandsku je v urcitych castiach urceny dokonca este aj typ tehly akym mozu ludia stavat, nevnimam to ako rezim komunizmu, ale jednoducho ako urcitu snahu o vytvorenie esteticky pekneho dojmu.
Pravdu mate aj v tom, ze by mali suhlasit obyvatelia bytovky s farebnymi kombinaciami ja zial viem o obyvateloch na vinarskej aj na cukrovarskej, ktory sa po zatepleni hanbili chodit domov,pretoze sa ich bud nikto nepytal na ich nazor, alebo bol dokonca uplne zavrhnuty a to mam z prvej ruky!
Esteticno je velmi subjektivna vec, ale ked je nieco uz uplne ale uplne zle, ako vlnovky na bytovke na jesenskeho tak to podla mna citi kazdy :)
pre investicie | 05-04-2013 13:02:44
celkom ma to zaujima. aku mate na mysli firmu a ako ste bez tych faktur prisli na tento ciselny rozdiel ?
dakujem za objasnenie
investície | 05-04-2013 07:55:05
Drvivú väčšinu robila seredská firma. pri prepočte nákladov sme zistili, že cena práce a materiálu nesedí nám o 90000,00 eur na náš činžiak. vypýtať si od mestského bytového podniku zmluvy, faktúry a nebodaj zmluvu o pôžičke je priam nadľudské. Uzší zateplovací materiál, iný druh atď. Ten činžiak by bol priam umelecké dielo s tými peniazmi. Situácia sa stále rieši a podnet bol daný aj ministerstvo a ďalšie organ. Budeme činžiak odkrývať na určitých miestach aby sme dokázali predmentné veci. Kontrolujte svoje peniaze a činžiaky budú najkrajšie v Europe a ak nie môžete ísť na poľovačku do Afriky.
Pavol Kurbel | 04-04-2013 22:34:37
Myslíte, že by všetko malo byť v jedne dvoch či troch farbách? Každý ma iný vkus, každému sa páči niečo iné. Prečo by obyvatelia nejakého paneláku mali bývať v červenom, keď im sa páči žltá? Pestrosť farieb je znamením novej doby po 89deviatom. Za komunizmu bolo všetk rovnaké, alebo takmer rovnaké. Čo bolo pekné na tých rovnakých činžiakoch?
Registrovaný hombre hombre | 04-04-2013 22:08:29
To: Pavol Kurbel | 04-04-2013 18:54:58
Je dosť obludné porovnávať kolorit domov historických centier miest s panelákovými sídliskami a ich farebným (ne)riešením. Tie domy v historickej časti miest, na ktoré sa odvolávate, majú poväčšinou dobové farby a odpovedajú móde tej doby, kedy boli postavené. Vzhľad a farebné riešenie niektorých panelákov po zateplení, mi pripomínajú ramená niektorého z futbalistov, ktorý nedostatok futbalového kumštu chce nahradiť tetovaním...
škola | 04-04-2013 20:45:55
Bohužiaľ táto firma robila zateplenie ZŠ Fándlyho.
Pavol Kurbel | 04-04-2013 18:54:58
Neviem prečo by mal niekto schvaľovať farby na činžiakoch. Ani na rodinných domoch to nikto neschvaľuje. Čakám, kedy sa bude schaľovať kto kedy má vstávať, či ísť na WC.
Vraj to vyzerá otrasne. Bol som vo viacerých centrách historických miest. Na námestiach, ktoré všetci obdivujú a sú uchvátení ich krásou, je každý historický dom inej farby a nikomu to nevadí, ba dokonca každý to obdivuje. .
hombre | 04-04-2013 18:14:00
S firmou Euro-building, presnejšie s ponosmi na ňu som sa stretol už pred pár rokmi. A išlo o jednú poprednú a.s. so 100% účasťou štátu. Za tými podvodmi a nekorektným správaním manažmentu je ešte vyšší politický štít, ktorý garantuje že ani po toľkých podvodoch, ktorých sa dopustili, nie je ešte firma v exekúcii.
obcan | 04-04-2013 16:58:59
nakoľko som sa dopočul že zasadala dozorná rada Mestského bytového podniku, chcem sa spýtať kde sa nachádza nejaká správa zo zasadnutia rady čo sa tam riešilo. Že sa mali riešiť aj sťažnosti na p. Ača. Ako to dopadlo?
pardon tu je tá správna zmluva | 04-04-2013 16:38:03
www.ezmluvy.sk/zmluva/387069
mňa dnes zaujal jeden článok v HN | 04-04-2013 16:33:11
Subdodávatelia sa sťažujú, že Euro-building im neplatí tak, ako má.
Podliezť cenu v súťaži, objednať subdodávateľov a nezaplatiť. Opakujúci sa podnikateľský model stavebnej spoločnosti Euro-building stupňuje nespokojnosť v radoch stavebných firiem i obstarávateľov.
Firme sa vďaka agresívnym cenám darí víťaziť vo veľkom množstve súťaží v komunálnej, vo verejnej a v štátnej sfére naprieč celým Slovenskom. Zákazky nie vždy dopadajú dobre. Problémom sú nezaplatené faktúry i otázna kvalita.
V ťažkej situácii sa teraz ocitla napríklad obec Sirník, kde štvrť roka stojí eurofondový projekt revitalizácie verejných priestranstiev.
Termín uplynie tento mesiac, obec môže prísť o státisícový príspevok. „Zruinuje nás to na desiatky rokov,“ bojí sa starosta Viktor Kalán.
V súťaži s predpokladanou hodnotou 529-tisíc eur Euro-building vyhral s ponukou 350-tisíc eur. Stavba, ktorú realizuje cez štyroch dodávateľov, spustla v decembri, keď sa firmy na konci reťazca ocitli bez peňazí. „Takéto veci riešime dennodenne. Z toho, čo sa stalo teraz, sa nám však rozum zastavuje,“ vraví Peter Bizoň, generálny manažér jedného zo subdodávateľov – spoločnosti Segametal Ingeneering.
Sirník je jednou zo siedmich stavieb, ktorú v poslednom čase podľa jeho slov realizovali s Euro-buildingom. „Zaplatenú máme z toho jednu a pol. Celkovo nám dlhujú viac ako jeden milión eur,“ tvrdí Bizoň. Problém vidí v tom, že partner s nimi prestal v normálnej podobe komunikovať.
Komplikáciám, ktoré majú mnohé slovenské mestá s Euro-buildingom, sa Hospodárske noviny venovali nedávno. Akciovka podala na redaktorku trestné oznámenie a na noviny žalobu. „Máme dôvodnú obavu, že naše vyjadrenie môže byť prekrútené,“ vraví, prečo teraz na otázky neodpovie.
Na nezaplatené faktúry v zákazkách Euro-buildingu sa sťažujú aj iní podnikatelia. Firma Andreja Šusta sa nevie domôcť zvyšných 420-tisíc eur za práce v úspešne ukončenom eurofondovom projekte pre mesto Vranov nad Topľou. „Dodávateľom materiálu som sa zaručil svojím menom, majetok som dal do zábezpeky. Niekto líže smotanu a moji ľudia nemali peniaze na Vianoce ani na Veľkú noc.“
Firme, ktorú zastupuje podnikateľ Bohumil Bílek, zase chýbajú desiatky tisíc eur za práce na budove Štátneho komorného orchestra v Žiline. „Boli sme piata, šiesta firma, ktorá na stavbu nastúpila. Bola v katastrofálnom stave, všetko sa muselo zbúrať, demontovať,“ vysvetlil.
Komplikácie potvrdil riaditeľ ŠKO Vladimír Šalaga, podľa ktorého sa dohodnuté štyri mesiace realizácie pretiahli o takmer rok. „Nikdy viac,“ zhrnul svoje skúsenosti. „Stavbu sme prebrali pred pár týždňami. Zistili sme, že nebola napojená kanalizácia. Je to znovu rozkopané.“

a niečo sa mi aj zdalo že robili aj u nás v meste,a našiel som to:
www.sered.sk/data/prilohy_pdf/sms662012.pdf
Nie len farba je problém | 04-04-2013 14:51:48
zástupca firmy ktorá zatepľuje činžiaky je aj poslancom, je člen dozornej rady mes.byt.pod. tak aké schvaľovanie mestskými poslancami? Pozreli ste sa niekedy na náklady, ktoré sa uvádzajú v zmluvách a porovnali to čo skutočne sa dáva na činžiak? Mesto - mestský bytový podnik a firma je jeden veľký kolos - jedna ruka. Konečne štát pracuje na zákone, ktorý to trochu zamedzí. Dva veľké šanóny nestačia na porovnávanie a dokazovanie. Stačí si pozrieť orsr.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 04-04-2013 14:00:04
Téme farebnosti činžiakov sme sa v novinách viac krát venovali. V lete 2011 som ich všetky odfotila. Samozrejme odvtedy pribudli ďaľšie. V tom čase vyvolal článok celkom slušnú diskusiu a kliklo na neho okolo 3 500 ľudí.

Ak niekto chce, može si fotografie z tej doby pozrieť.

http://www.seredonline.sk/clanky/zateplene-cinziaky-v-nasom-meste-a-ich-farebna-skala/
Obcan | 04-04-2013 13:50:24
Uzemny plan...
Hm,krasny priklad ,,riesenia,, je nase hlavne mesto- kde sa najde neaky volny priestor a najlepsie co najblizsie k centru,tak tam to zastavame...
Vysledok je chaos,hnus a z okolitych statov najskaredsie hlavne mesto...
Co sa tyka tych farieb,niekedy je to naozaj ako by to malovali stetkov.
Dobry priklad je bytovy dom postaveny za Billou.
Ked zasvieti slnko tak je krasne vidno nalepenu izolaciu.
farebnost | 04-04-2013 13:47:45
To, ze farby na bytovych domoch schvaluje uz nejaku dobu mestsky architekt nam potvrdil aj repzentatnt jednej firmy, ktora zateplenie prevadza. Podla jeho slov to bolo vraj schvalene a odsuhlasene mestskymi poslancami (mozno ako VZN - neviem presne). Myslim, ze vedel o com hovoril, kedze je poslanec. Otazne je, do akej miery sa nariadenie mesta dodrziava. Niekto moze a niekto musi, ci?
Anna Jakubikova | 04-04-2013 12:33:03
K tejto teme som sa uz vyjadrovala pod viacerimi clankami. Pokial viem, tak aj u nas schvaluje farby "osobka" na meste, a to aj proti voli obyvatelov bytovky, viem o bytovych domoch kde to tak bolo urcite, mozno nie v kazdom. Myslim si, ze vo vsetkom plati zlata stredna cesta. Aj v trendoch zateplovania bytoviek existuje urcity trend, ktory by mala fundovana osoba vnimat a snazit sa ho aplikovat do mesta.
Tak ako existuje uzemny plan, ktory riesi kde je akak vystavba v danej lokalite, tak by mala byt jednotena aj farebnost aspon mierne na bytovkach, aby mesto reprezentovalo urcity styl. Nase mesto reprezentuje zatial akurat tak oranzovo fialovy chaos (cest vynimkam) s trojuholnikovymi a gulickovymi oknami....
hombre | 04-04-2013 11:24:47
Nemožno celkom súhlasiť s verziou, ako sa o tomto probléme hovorí medzi poslancami NR ale ani tak ako to píše "Sereďan". Pravda bude asi niekde uprostred. Poslanecký návrh by asi Slovensko opäť uvrhol do akejsi uniformy, ako sme toho boli svedkami až doteraz. Ale nemalo by sa to robiť ani tak, ako sme toho svedkami teraz, o.i. aj v našom meste. Mne to u nás pripadá tak, ako by bolo treba minúť skladové zásoby fasádnej farby. Mesto svojho architekta má a mať bude, bez ohľadu na to, či mu takúto úlohu niekto prisúdi alebo nie. Ako si plnil svoju úlohu doteraz, to vidíme u nás v Seredi všetci. Dnešný stav v celej SR vidím ako dôsledok toho že sa skôr začne konať ako premýšľať.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign