Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Úspešný predvolebný marketing? Použite meno Bezák!

Stanislava ŠebeňováDátum11. 05. 2014 19:19:51TémaBlogy
991

100% predvolebný marketing - použite meno Bezák!

„Keď presadím svoj program, s politikou končím." alebo ako sa dá marketingovo použiť meno Bezák. Tento týždeň sa mi dostal do ruky typ novín, ktoré bežne putujú zo schránky  hneď do krabice pod nimi. Predvolebné žvásty a bezbrehé sľuby. Ako som ich hodila do krabice, otvorili sa na strane s textom: „Rehabilitácia Róberta Bezáka". Táto téma je pre mňa veľmi osobná, tak som ich zdvihla a začala čítať 12 riadkový odsek.

                                                                           

   V tzv. Univerzitnom kostole v Trnave som pred rokmi zažila skvelú omšu, ktorú celebroval otec arcibiskup Bezák. Tiež sa zvolebnievalo. Kázeň bola o úlohe Jána Krstiteľa. Arcibiskup Bezák poukázal na nadčasovosť tejto témy, na súvislosti medzi situáciou vtedy a dnes. Pointa bola v myšlienke - dobre si vybrať svojho „vodcu" aj „cieľ". Jána Krstiteľa totiž ukázal v kázni ako človeka, ktorý ukazoval smer k Ježišovi. Z kostola som vyšla so skvelým pocitom, odhodlaním dobre vyberať a zvažovať komu dám svoj voličský hlas. Pred kostolom som zastala, čakala som na ostatných členov našej skupinky. Nemohla som nepočuť o čom sa rozprávajú ostatní vychádzajúci ľudia z kostola. „To čo bolo!" „Taká nanič kázeň!" a pod. Bolo mi smutno. Tí praví katolíci zrejme nemali čas si počas kázne pospať, zdriemnuť, tak ako boli predtým, a bohužiaľ aj teraz, zvyknutí. Zrejme ich otec arcibiskup prinútil rozmýšľať. A myslenie bolí! Teda aspoň niektorých ľudí.  Sklamanie naberalo na obrátkach počas cesty domov. Kráčali sme za skupinkou veriacich , ktorí na osobu arcibiskupa nepovedali jedno pekné slovo. Viete čo som vtedy mala chuť zakričať?! Staré známe - Nehádž perly sviniam! Ale kto vie, či to boli pochopili. Možno aj preto ma jeho pochybné odvolanie neprekvapilo. Modifikovala by som  reklamný slogan: Bratislava je Zvolenský, aj Ružomberok je Zvolenský! Trnava bude Zvolenský! A aj Prešov a Košice! Celé Slovensko bude Zvolenský!

V novinách sa píše : „Mám 33 rokov a už v tomto veku sa politikom podarilo zničiť moje ideály o tom „ako, za koľko a kam" táto krajina smeruje. Forma, akou Róbert Bezák evanjelizoval, ako pristupoval nielen k veriacim i neveriacim, je niečo, čo sa nedá zahrať, ani naučiť s tým sa človek musí narodiť. Mrzí ma, keď vidím, ako je v cirkvi to dobré udupané a popľuvané. Žiaľ, ani Európsky parlament nie je všemocný. Ale je tu možnosť účinnej medializácie. Okrem toho, komunikácia s Vatikánom na úrovni Európskeho parlamentu  má inú silu ako pokus o komunikáciu napríklad z pozície slovenskej neziskovej organizácie." Slová napísala kandidátka Európskej demokratickej strany, Slávka Krišková.

A tak sa pýtam p. Krišková, ako to chcete spraviť? Nechcete sa len priživiť na vnútornej bolesti mnohých veriacich a neveriacich? Nad bezmocnosťou, ktorá sa zmocňuje ľudí pri spomienke na jeho verejné ohováranie?

Stanislava Šebeňová


Blog prvotne zverejnený na portali www.sme.skhttp://stanislavasebenova.blog.sme.sk/c/355659/100-predvolebny-marketing-pouzite-meno-Bezak.html#ixzz31QbtZZnz


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-05-2014 01:47:39
Dakujem pani Kriskova za uznanie dlhorocnej prace nie vsak iba mojej, ale celeho kolektivu SOL.
Je pravdou, ze tie naozaj "citlive" materialy su z mojho "pera",no medium by nebolo na tejto urovni, keby som ho tvoril sam. Bolo bz mojim blogom, o co ja zaujem pochopitelne nemam.

Co sa tyka temy - obsah Vasho programu, resp. kauza Bezak, musim trvat na svojom nazore. Napriek tomu, ze aj ja mam na vec svoj nazor a ze aj ja by som prijal, keby pan Bezak bol na preedchadzajucom poste nedá mi nepovedat - je to vnutorna otazka cirkvi a veriacich. Vzhladom na hierarchiu v cirkvi, tych samotnych veriacích velmi nie...

Viete, rozpraval som sa (a rozpravam) s mnohymi kandidatmi a zial u vacsiny z nich mi stale absentuje fakticke preukazanie konkretnych veci, ktore by za posledne dva, tri, co 5 rokov robili pre spolocnost. Realne, nie len poukazovanie na to, co je potrebne robit. S prapacenim, to vie kazde soplave dieta - mna zaujima osobny vklad jedinca pre demokraciu, odhalovanie a potlacanie korupcie, takmer nekonecny a tazko vyhratelny zapas so zhnitou samospravou, za ktorou stoja tiez konkretni ludia.

U vacsiny kandidatov mi chyba - vlastne mam pocit, ze im chyba doma zrkadlo. Nasledne to vyzera tak, ze len skusaju, ci sa nezadari...

No a k tomu sa atraktivna a citliva tema zide ako sol...

25 rokov nasu krajinu ovladaju viac menej ti isti ludia - vybudovali si take struktury a legislativu, ktora im zabezpecuje sustavnu beztrestnost takmer v akomkolvek chovani a konani. Su sofistikovani a poznaju metody, ktore aktivisti zaoberajuci sa problematikou roky len odhaluju. Neviem teda, ako mozu veci pomoct ti ludia, ktori by sa potencialne k moci dostali, no nevedia napr. aj spomenutej o praxi uplne nic.

Ja som vzdy bol a aj som otvoreny kazdemu rozhovoru tam, kde je zaujem na oboch stranach. Teraz kandidujete Vy a kontakty na mna su zverejnene.

Nemyslim si vsak, ze to je o mne, skor to vidim na presvedcenie asi 42 000 citatelov SOL, ktori sa pocas obdobia do volieb v mediu este vystrieda.

Prajem prijemny den.
Slávka Krišková | 12-05-2014 22:42:34
Pán Majko, Zálužie je 12km od Serede, vaše aktivity sledujem už nejakú dobu a v prvom rade vďaka za ne. Vážim si Vás pre Vašu priamočiarosť a otvorenosť, preto by som sa Vás chcela opýtať, či ste čítali o mojich aktivitách aj niečo viac, než len tento blog. Pani Šebeňovej som sa snažila vysvetliť moje pohnútky tu: http://slavkakriskova.blog.sme.sk/c/354291/Arcibiskup-Robert-Bezak-moj-marketing.html Máte právo na iný názor na riešenie Mons. Róberta Bezáka, iste... Ale to ešte neznamená, že moja kandidatúra je o vypočítavosti, honbe po peniazoch a funkcii. Rada sa s Vami kedykoľvek detailne porozprávam, ak stojíte o konštruktívny dialóg. Ďakujem. S úctou, Slávka Krišková
re: anonym | 12-05-2014 19:13:57
Co sa cudujes? Ved meno p.Bezaka je silny marketingovy tah pre katolikov a tych je este furt pozehnane. Zaslepene zbadaju v clanku meno a pojdu jak byk za cervenym suknom..ktory je vraj farboslepy..takto nechutne zneuzivat dokazu len chamtivi karierni analnici.
anonym | 12-05-2014 18:45:01
Slovensko oplýva blahobytom a jediné čo mu chýba ku šťastiu je rehabilitácia Mons. Bezáka? Čo je toto za volebný program?
voľby | 12-05-2014 15:54:18
Úbohosť, inak sa to ani nedá navzať. Čo ešte nepoužije na svoju kandidatúru. Už len takých poslancov by sme tam potrebovali, len to by nám tak chýbalo. Mala sa prezentovať svojimi úspechmi, ktoré dosiahla pre túto spoločnosť a nie zaťahovať tam mons. Bezáka. Ten problém sa jej vôbec netýka a nech sa do toho nemieša. Na to sú iní, ktorí to majú riešiť.
dôchodca | 12-05-2014 12:29:44
Kandidátka do EP má 33 rokov a má úplne jasno "ako, kam a za koľko" majú smerovať jej predsavzatia a to aj za cenu poukazovania na veci, do ktorých ju prd aj s celým EP. Svojím idealizovaním si postoja EP voči Vatikánu už sa nemohla ani viac zosmiešniť svojou pekne povedané "naivitou".
Peter | 12-05-2014 10:54:48
Už v minulom príspevku som pani poprosil aby bola doma a tu na mieste činu prezentovala svoj boj proti neprávostiam,ktoré sa páchajú na mamičkách a p.Bezákovi!Tvrdila že jej nejde o peniaze,ale o spravodlivosť!Ani pápež s tým nepohol,ale naša kandidátka do Europarlamentu je asi pápežskejšia ako pápež,len ju treba dostať na dobre platené miesto!Potom sa čudujú že každý kašle na tieto voľby!Inak pri takej nízkej účasti vo voľbách veľa hlasov nepotrebuje a má relatívne vysokú šancu sa tam dostať pri takom vysokom počte kandidátov!Rátam pár stoviek hlasov a je tam!Zbohom slovensko!
anonym | 12-05-2014 08:14:30
Aj ja som si všimol tie žvásty Slávky Kriškovej, a zarazilo ma, že zneužíva situáciu mons. R.Bezáka. Tej osobe by som hlas určite nedal.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-05-2014 21:03:12
Kandidatka zrejme ucelovo opomenula, ze kauza Bezak je vylucne vnutornou vecou Katolickej cirkvi...

U niektorych kandidatov je evidentne, ze sa az privelmi spoliehaju na blbost, jednoduchost ci povrchnost u asi vacsiny volicov.

Je aj ulohou medii ludi vzdelavat a prinasat im fakty a informacie hodnotne. Volic sa vsak musi rozhodnut sam, komu da svoj hlas. Predmetna kandidatka s mojim rozhodne pocitat nemoze.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign