Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Úradník v danej veci rozhodol skôr, ako začal pojednávanie I.

19

Ďalšia lipa na „odstrel!?“ V týchto dňoch som dostal z OÚ ŽP v GA rozhodnutie, v ktorom sa zamieta moje odvolanie proti rozhodnutiu odstrániť lipu, ktorá rastie v stromoradí na ul. Dolnomajerská. Dokedy tam bude stáť, to neviem.

O čo presne ide? Oddelenie rozvoja mesta Sereď (ORM) vydalo začiatkom roku 2014 rozhodnutie, v ktorom súhlasí o.i. aj s výrubom 1 ks stromu Tília cordata (lipa malolistá) na ul. Dolnomajerská v Seredi. Tam rastúce stromy tvoria dvojité stromoradie. Krátko pred vydaním tohto rozhodnutia padol za obeť ďalší zdravý strom (75 r. starý pajaseň s priemerom 105 cm) na ul. Čepeňská. To ma priviedlo ku tomu, aby som preskúmal príslušný spisový materiál viažuci sa ku tomuto rozhodnutiu. Dôvody v ňom uvedené spôsobili, že som sa stal účastníkom konania. Ide totiž o verejné priestranstvo. Dôvod na vydanie rozhodnutia ORM o výrube 52 r. starej lipy podľa navrhovateľa „Naša domova správa s.r.o.“ je koreňový systém stromu, ktorý bráni správnej funkcii kanalizácie, na ktorú je napojený tzv. „dlhý panelák“ na ul. Dolnomajerská. Žiadosť o povolenie na výrub doložil žiadateľ vyjadrením ZsVS na 2 ½ riadkoch, kde sa uvádza že príčinou uvedeného problému je koreňový systém lipy. Je to však iba konštatovanie, ktoré nie je doložené žiadnym dôkazovým materiálom. ORM Sď si tento argument osvojil a „podoprel“ príslušným znením tzv. kanalizačného zákona. Zo strany ORM je to len obyčajné tvrdenie bez náležitých dôkazov. Práve na tom som založil môj odpor voči rozhodnutiu. Keďže ORM aj naďalej trval na svojom, postúpil spisový materiál na OÚ ŽP do Galanty. Ten vytýčil pojednávanie, ktoré prebehlo 4.9.14, na ktorom bola prítomná aj kamera SoL. Aký bude obsah „Rozhodnutia OÚ ŽP“ naznačil št. úradník hneď v úvode, ešte pred vypočutím si odporcu, keď povedal: „..ja nemám osobne, náš úrad nemá osobne prečo toto rozhodnutie rušiť..“  Tú najdôležitejšiu časť, aj s týmto výrokom si môžete pozrieť na priloženom videu. Z prerokovania a po mojej argumentácii vznikol zápis, v ktorom zástupca št. správy o.i. uvádza:

1)    Je potrebné vykonať nový prieskum po celom úseku kanalizácie na ul. Dolnomajerská a tieto skutočnosti zdokumentovať

2)    Doložiť videozáznam z kontroly verejnej kanalizácie na Dolnomajerská 1129/8 SEREĎ vykonanej koncom roka 2013

Ale nič také sa však nekonalo hoci v rozhodnutí voči môjmu odvolaniu OÚ ŽP z 25.9.2014 uvádza:  „...je potrebné vykonať kontrolu kanalizácie a doručiť odvolaciemu orgánu písomné stanovisko ZsVS a.s. Nitra.  ZsVS vydalo v priebehu 4 dní stanovisko, pričom dva z nich boli So a Ne! Teda OÚ ŽP mal stanovisko na stole už 8.9.2014!  V tomto stanovisku ZsVS potvrdzuje nutnosť odstránenia uvedenej dreviny na ul. Dolnomajerská č.1129/18“.  O tom, ako a či bola vykonaná kontrola aj s foto resp. video dokumentáciou niet žiadnej zmienky. Po tom všetko dosť ťažko dokážem pochopiť, načo bolo treba štátnemu orgánu ďalších 17 dní na to, aby vydal rozhodnutie. Zhruba toľko stručne ku „pohybu papierov“ okolo lipy na Dolnomajerskej v Seredi. Ak nezastaví Okresná prokuratúra tento nezmyselný postup (ne)riešenia vcelku jednoduchej záležitosti, tak naozaj 52 ročná lipa a po nej zrejme aj ďalšie stromy napokon skončia u niekoho v kozube.... V priebehu rokovania však vyšla  vďaka zástupkyni „Naša domová správa“ najavo jedna zaujímavá skutočnosť. Je to verejná kanalizácia, o ktorej bola celý čas reč. Táto kanalizácia je citujem p. zástupkyňu „nikoho“. Tam prítomní sa dopočuli, že už niekoľko rokov na túto tému sa vedú bezúspešne  trojstranné rokovania Naša správa - mesto Sereď - ZsVS. Problém má byť v tom, že verejnú kanalizáciu na ul. Dolnomajerská, na ktorú sú napojené okolité činžiaky, nemá v správe ani v majetku nikto, hoci je to vec - záležitosť verejného záujmu!! Snažil som sa vžiť do pozície obyvateľov domu č.1129 na ul. Dolnomajerská. Chápem, že opakované problémy s kanalizáciou (ktorá nie je ich) musia riešiť sami a na vlastné náklady. Nechápem už, prečo od riešenia tohto problému dáva radnica takpovediac ruky preč, lebo podľa zástupkyne s.r.o. Naša domová správa, sa už za tie roky s týmto problém dalo niečo spraviť. Minimálne to, aby sa nemuseli skladať na čistenie verejnej kanalizácie, ktorá nie je ich.  Ale o tom sa zmienim v ďalšom samostatnom článku.


Fotogaléria k článku:

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Martin | 17-10-2014 16:22:36
Pán Sklenár, alebo pán Majko. Viete ozrejmiť, ako sa postúpilo v tejto veci?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-10-2014 13:03:20
retroaktivita | 09-10-2014 11:23:30 | - socialka, zdravotka, bernak a podobne institucie su vynimkou. To je na samostatny clanok, najlepsie relaciu.
Ivan | 09-10-2014 12:24:45
retroaktivita | 09-10-2014 11:23:30: čo sa týka Soc. Poisťovne a iných úradov, sú v tom naozaj vytrvalí ako z vás vymámiť peniaze. Ale problém je v tom, že svoje pohľadávky vymáhajú podľa zákona už vtedy platného! Odporúčam si dať do vyhladávača slovo "retroaktivita" a ponúkne Vám aj vysvetlenie. A zistíte, že sa v takom prípade ako ste uviedol príklad mýlite!
retroaktivita | 09-10-2014 11:23:30
Že nie je prípustná? Omyl! Spýtajte sa Sociálnej poisťovni! Tá bude od vás vymáhať aj niekoľko desiatok rokov spätne. Opačne to platí pre občana, ten ťahá za kratší koniac.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-10-2014 09:28:07
Anonym | 09-10-2014 08:10:07 | - pokial by sa uplatnovat tento princip, spolocnost by sa vratila hoooodne naspät.

Dnes totiz asi v meste ani nenajdete miesto, kde by strom nebol v ochrannom pasme niecoho...

Retroaktivita je nepripustna a pokial je toto podla Vas konanie v sulade s platnou legislativou, tak potom chapem odvahu uradnikov.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 09-10-2014 08:42:58
Dobré ráno na MsÚ pán "Anonym | 09-10-2014 08:10:07"! Ten zákon, čo je na strane p. Mastného platí aj retroaktívne? A o.i. som mu na túto poznámku položil aj otázku, či teraz v zmysle zákona vyrúbeme všetky stromy nad inžinierskymi sieťami. Pustite si video ešte raz a počúvajte či mi na to p. Mastný odpovedal. Ja som nepočul na túto otázku žiadnu odpoveď.
Anonym | 09-10-2014 08:10:07
ing. Masný vie o čom hovorí a keď niekto nevie čo je ochranné pásmo (plyn, voda, elektrické káble) nech si to naštuduje.Tento strom je v ochrannom pásme tak čo tu riešite? Alebo nech sa len číta? Zákon je v tomto prípade na strane ing. Masného.
Ing. Mastný | 09-10-2014 07:01:11
Pán inžinier Mastný z okresného úradu odboru životného prostredia v tom videu je nepripravený. Nemá ani vedomosti o zákone, ktorý cituje pán Sklenár? Za ďalšie vodári majú kameru, ktorá sa dá pustiť do kanála tak potvrdiť či korene narušujú, alebo upchávajú kanalizáciu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2014 21:40:56
zvonar | 08-10-2014 21:11:41 | - v Sklenarovom obvode mas hodne znamych a v Tvojom kandisuju dalsi slusni ludia. ;-)

Tim ludi urobi viac, ako jedinec.
zvonar | 08-10-2014 21:11:41
Pan Sklenar, to, ze rod Robinia je invazna napriek tomu, ze je pomerne medonosny neriesim :)

Skor ma mrzi a vadi mi na Vas, ze nekandidujete v mojom volebnom obvode.
agát | 08-10-2014 20:26:09
Agát sa považuje za inváznu drevinu? Tak potom prečo všetci zháňame agátový med?
od piki | 08-10-2014 14:45:18
pre anika jurkas | 08-10-2014 12:56:03
...neviem ci odstahovat sa na zapad je to najlepsie riesenie (uz zdaleka nie je zapad ako zapad) - sami buzerant, pedofil alebo vojak (bojovnik) -) ...dnes mozno tak sever -)
Celkovo nevidim dovod, preco by sa ludia (obycajni Slovaci) mali stahovat za lepsim zivotom niekam za hranice?! Ved oni (obycajni) tuto situaciu nesposobili.
Ostava potom len moznost druha - bojovat! Slovaci zatial inteligentne, lebo neviem si predstavit, keby sme mali naturu a zmysel pre spravodlivost ako maju v dnesnej dobe napr. vyznavaci ISIS
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 08-10-2014 14:09:40
zvonar | 08-10-2014 08:33:21: ako ste si mohol všimnúť, zámerne neuvádzam mená osôb, s ktorými som prišiel v tejto veci do styku.Nie je to až tak dôležité. Za dôležité považujem to, že občania nášho mesta by si mali osvojiť poznanie, že pasívnym čakaním doma sa nič nevyrieši. Akonáhle začnete dávať úradníkom otázky, na ktoré by mali vedieť odpovedať aj hneď po prebudení zo spánku hoci aj o pol noci, začnú strácať istotu. A ak chcete spoznať toho pána v pásikovom tričku, stačí, aby ste vypílil celkom provokatívne niekde na dedovom pozemku nejaký agát tak sa spoznáte. Ale v takom prípade z toho nehrozí takmer žiadny problém. Agát sa považuje za inváznu drevinu.-:D
obyvateľ | 08-10-2014 13:54:19
Pan Sklenar kultivovana a vecna debata. Klobuk dolu.
Len par otazok dam.
Kanalizacia ze vraj nema majitela.
Ci je ten pozemok na ktorom je ta kanalizacia?
Komu platia obyvatelia stočne a vodne ?
Komu platia obyvatelia dane ?
Clovek akceptuje ze po vodomernu sachtu je to jeho starost a od sachty je to starost dodavatela to je ten komu platime za tieto služby vodneho a stočneho. A v tejto deliacej urovne je to obdobne aj s kanalizaciou. A ked ze je to pravdepodobne pozemok mesta a mesto neriesi vychcanost vodarov ze len učtuje stočne a neberie zodpovednost za to ze v com alebo po com to tecie tak je to chyba mesta ze to toleruje vodarom, ale potom by to malo opravit mesto .
Registrovaný anika jurkas anika jurkas | 08-10-2014 12:56:03
pre: od piki | 08-10-2014 09:44:57
Toto su tie spravne slova. 100% vystihnutie stavu v akom sa nas stat nachadza. Suhlasim s vami v plnej miere. Ale ako docielit taky stav aby sa vsetko okolo nas dialo takpovediac v normalnej hladine? Aby sa k moci dostavali ludia, ti spravny ludia? Potom by nevznikali take nerozumne problemy. Chce to nove zakony. Ale tie tiez niekto pise a schvaluje a rusi. Mame dve moznosti. Odstahovat sa na zapad alebo zacat bojovat. No bojovat moze tiez len ten ktory je primerane inteligentny v tejto veci. Clovek neznaly nic nezmoze.
buldozer | 08-10-2014 12:44:09
a co takto skupina ludo ci spisu peticiu ? vidite ze to funguje.
Vladimír Herega | 08-10-2014 11:33:23
Len tak ďalej, treba vyrúbať všetko čo tu skrášluje túto betónovú džunglu.Takýmto tempom to tu o pár rokov bude vyzerať ako v Petržalke, barák na baráku s minimom zelene.Úplne choré.Zeleň by sa mala v prvom rade chrániť, nie dať všetko dole.A ešte otázka na záver, u koho v krbe končia vyrúbané stromy?
výrub pokračuje | 08-10-2014 11:13:34
Asi našich predtaviteľov chytá amok, keď vidia zelené stromy, kríky a pod. Tak ako býk sa rozúri na červenú, tak oni na zelenú. Preto by bolo asi najlepšie všetko čo rastie vyrúbať, všetko zabetónovať a bolo by hotovo. Ale keď si chcete vyrúbať tuju alebo strom vo vašom dvore alebo záhrade, musíte mať na to povolenie, lebo vám hrozí pokuta, hoci ste to sám sadil.
od piki | 08-10-2014 09:44:57
Na zaciatok musim povedat, ze klobuk dolu pred obcanmi, ktorym este zalezi na veciach, ktore sa okolo nas bezne deju.
System, ktory na SK (a nielen na SK) funguje, resp. nefunguje je potrebne zmenit - avsak uz od "piki".
To znamena, ze treba navratit ludom inteligenciu, ktora tvori zodpovednost a toleranciu voci ostatnym.
Preto by sa malo zacat od vychovy v detstve, od skolstva - postupovat tak, aby sa takyto a im podobni nevzdelanci a zapredanci nedostavali do funkcii, kde rozhoduju o veciach, na ktore nemaju!
Občan | 08-10-2014 09:25:06
pán Sklenár klubúk dolu... Vydržte.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2014 09:10:20
Toto je material, ktory je v podstate vzdelavaci pre tu najsirsiu verejnost.

Zial, ide o realne konanie, ktore sa vsak moze stat svojim sposobom formalitou a fraskou za peniaze obcanov.

Nasiel sa obcan, ktory si problematiku a aj legislativu nastudoval, urobil vsetky zakonne kroky v zaujme spravodlivosti a vo verejnom zaujme chce vylucne dodrzanie zakona.

Tu zaroven vidime vyhlasenie vysldku konania este pred pred konanim, resp. pred vypocutim stran sporu. Povedane inak a jednoduchsie, NA CO SA KONANIE VLASTNE KONALO?

Zaroven OBCAN MA VSETKY POVINNOSTI na ktore sa urady a uradnici sustavne odvolavaju a URADNICI OPOMENU TO, CO IM VYHOVUJE a kludne robia zavery, ktore maju byt vynesene po spolahlivo preukazanych skutocnostiach v konani.

Obcania, cely tento FORMALNE FUNGUJUCI KOLOS si v krajine platime a to v podstate vo vsetkom. NEMYSLITELNE a toto krajina NEDOKAZE PREZIT bez ujmy. Je to anomalia a vsetko je robene len tak, "na oko".

Urcite nejaka dopravna nehoda je pre vacsinu sitatelov atraktivnejsia, no tento chory system denne ubera statisice Eur z rozpoctu statu a aj tu vidime, ze je uplne na nic!!
zvonar | 08-10-2014 08:33:21
Drzim palce pan Sklenar...mate gule.

Kto je ten cholericky statny organ v pasikovom tricku?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign