Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Unikátna slovenská expedícia do Vladivostoku na autách. A nielen o tom, vo VIDEO rozprávaní jej účastníkov.

Miloš MajkoDátum22. 06. 2012 12:50:08TémaCestovanie
200

Stará Turá / Vladivostok      |    Túžba cestovať, spoznávať krajiny, iné kultúry  a zažívať neustále niečo nové,  mnohých z nás ženie neustále dopredu. Neuspokojí nás vyvaľovanie sa niekde pri mori, ale chceme vidieť maximum. Zo spôsobu života bežných ľudí iných krajín, kultúrne i historické pamiatky. Unikáty či atrakcie, ktoré sú dominantnými práve v navštívenej krajine.

Šiesti chlapíci zo  Starej Turej  sa rozhodli pre niečo fakt iné. Detailne vidieť krajinu, ktorá svojou rozlohou zaberá šestinu sveta a prejsť ju od západu na východ. V podstate takmer po trase  svetoznámej  Transsibírskej magistrále. Len nie vlakom, ale - a to je naozaj perličkou - vlastnými autami. A nielen to. Rozhodli sa zmapovať a osobne prejsť miesta, ktoré prešli aj  československí legionári.

O ceste po vlastnej osi zo  Starej Turej až do  Vladivostoku, sme sa s nimi porozprávali v improvizovanom krčmovom štúdiu v jednej z reštaurácií v  Starej Turej. A tam to aj vlastne začalo...

Z ich materiálov vyberáme:

Keď pri grilovaných rebierkach a chladenom plzenskom  v penzióne na Mlyne v Starej Turej vznikol nápad otočiť svoju pozornosť na východ a vzdať sa pohodlia západu, vidieť na vlastne oči, čo je vlastne za Uralom, nik z nás vtedy netušil, že časom naša expedícia, ako sme ju začali honosne nazývať, získa historický podtón a nebude to len rozmarný výlet chalanov, ktorý nevedia „od dobroty“ čo zo sebou. Postupne, ako sme viac a viac zavŕtavali nosy do máp, skúmali mestá a informácie o nich, vystupovali nám tam pojmy, ktoré na pohľad nepatria do Ruska a na Sibír. M.R. Štefánik a československý legionári. Po oprášení si školských vedomostí a naštudovaní bežne dostupnej historickej literatúry, sme zrazu všetko videli v inom svetle. M.R. Štefánik, v tomto roku si pripomíname 130. výročie jeho narodenia, osobne v roku 1916 organizoval z vojenských zajatcov Československé légie v Rusku a po VOSR v rokoch 1918 a 1919 ich presun cez Ural, Sibír do Vladivostoku a ďalej loďou do Európy. Šli pešo, koňmo vlakom.

Naša cesta sa nebude dať porovnať s ich útrapami, ale nebude to ani výlet na Francúzsku riviéru. Trasa bude kopírovať ich putovanie, budeme sa snažiť našimi očami vidieť, čo videli pred 90 rokmi oni a hľadať stopy, ktoré za sebou zanechali.

Ak Vás úvod troška oslovil, tak nech sa páči ďalej. Dozviete sa niečo o nás, autách, trase, prípravách a očakávaniach a po návrate všetko, čo nás na trase „ po stopách československých legionárov“ stretlo, čo sme videli a zažili.

 

Členovia expedície:   

Tiborko Krúpa

predseda – vedenie celej expedície a prieskum. Narodil sa Myjave roku 1968, vždy rád cestoval a preto nevydrží dlho na jednom mieste.

Vladko Klimek      

podpredseda – vedenie politických záležitostí. Už svojou útlou postavou, v momente tohto písania 119,6 kg, predstavuje pokoj a pohodu. Vyrastal na samote Lipovec, kde príroda bola pre neho všetkým. Volajú ho Savana. Spoznanie krásnej a zároveň nedotknutej prírody ďalekého východu, spoznanie života ruských ľudí, ho viedlo k tejto expedícii. Spoznávanie nepoznaného je jeho záľubou a cesta do Vladivostoku by mala v ňom zanechať nesmierne veľký zážitok.

Paľko Ferianec

podpredseda – vedenie krízového štábu. Volajú ma všelijako. Koláčik pagáčik, Paľko Štrblík Ferianec od Feriancí z Rudníka narodený na Myjave roku 1967. Mladosť som pretancoval a precestoval, zapáčilo sa mi to natoľko, že som sa do dnes neusadil. Profesionálne sa venujem rodinnému remeslu po dedáčkovi – stolárstvu. Nakoľko je môj život jeden veľký chaos a všetko riešim v behu, v expedícii velím krízovému štábu. Ako teplomilný človek sa túžim okúpať v chladnom Bajkale, poctivo na to trénujem každodennou raňajšou studenou sprchou, dúfam že všetko neprespím, lebo spánok je moje hoby. Mojím životným krédom je V jednoduchosti je krása a preto všetko riešim jednoducho bing – beng.

Majko Čepák

člen – bezpečnostný analytik.  Obor Majko Čepák je už svojim nadpriemerným vzrastom predurčený na funkciu bezpečnostného analytika a to prípadný „nepriatelia“ netušia, že je major vo výslužbe. Zodpovedne si naštudoval legislatívu krajiny „Veľkého brata“, aby členov expedície ochránil pred prípadnými problémami. Nakoľko má už vopred všetko ošetrené a nič ho nemôže prekvapiť, venuje sa bifľovaniu ruštiny a zostavovaniu jedálnička expedície, lebo okrem zastrašovania svojim zjavom, rád varí a samozrejme aj papká a nerád by prišiel o svoju atletickú postavu. Jediný háčik je v tom, že to je vlastne jeden veľký dobrák. Našťastie o tom domorodci nevedia. Jeho životným krédom je Keď neudrieš ty, tak dostaneš.

Duško Klimek

člen – teamové a technické zabezpečenie.  Už keď sa náš Pesko v roku 1966 narodil, bol horský vodca. Moc toho nenavraví, ale keď povie, tak to stojí za to. Jeho snom je spávať v Tajge v spacáku. Mimo záznam, dobrý kamarád s predsedom.

Milko Konečník

člen -styk s nepredvídateľnými okolnosťami a kultúrny referent. Narodený na Myjave v 1966 roku a zhodou okolností tiež od Feriancí z Rudníka. Vystupujúci pod umeleckými menami Buko, Emilo, Milko. Slobodný, bezdetný, neusadený. Momentálne bývajúci na Myjave, spávajúci v Malackách a pracujúci v Rohožníku. Povolaním lesník, ktorý si povedal, že je na čase vystúpiť s pohodlia rodného lesa a vybrať sa na cesty po sibírskom lese. Ako pilot teoretik, lietam neustále v problémoch a stále nemám čas. Držím sa zásady, lepšie raz vidieť ako 100 krát počuť. Malým problémom je, že väčšiu vzdialenosť ako do Bulharska som z aute ešte nevidel.

 

Výber áut na expedíciu

Pri výbere aut, bolo na prvom mieste, že trasa je plánovaná po asfaltových cestách rôznej kvality a spevnených štrkových cestách, porovnateľných s bežnými lesnými cestami na Slovensku. Extrémne prejazdy vo voľnom teréne, alebo prašné cesty sa na našej trase nevyskytujú. Dôraz bol kladený na robustnú stavbu, spoľahlivosť, výdrž, väčší obsah motora, komfort posádky a nízku obstarávajúcu cenu. Po dlhých sedeniach a odborných polemikách, každý mal svojho favorita, padla voľba na Jeep Cherokee 4 L rok výroby 1992. Všetci vieme, že jedine Sibír preverí správnosť našej voľby.

Na našich cestách sa najčastejšie stretávame s typickým hranatým modelom predstaveným v roku 1987. Bol to nekompromisný offroad, postavený presne podľa chuti amerických farmárov požadujúcich jednoduchú techniku, dostatok komfortu a veľkú priechodnosť terénom. Okrem domáceho teritória si našiel cestu aj za Atlantik. Náš model disponuje výkonom 136kw pri 4750 otáčkach. Obsah motora 3964 ccm naznačuje vysokú životnosť.

Autá majú v priemere najazdené cca 200 000 km. Po ich obstaraní prešli kontrolou pohonných jednotiek a podľa potreby boli menené základné diely, ako tlmiče, čapy, filtre, brzdy a podobne. Do každého auta bola nainštalovaná vysielačka. Vo výbave budú aj niektoré náhradné diely, ako remene, filtre, hadice, rozdeľovač, chladič. Zvyšok ponechávame na šikovné slovenské a ruské „ručičky.“ Keď to berieme s ktorejkoľvek strany, tak nám vychádza, že autá sú už vlastne pripravené, čo sa celkom nedá povedať o nás.

Na tomto mieste by sme vám troška podrobnejšie chceli predstaviť našu trasu s etapovými centrami, hrubou kilometrážou, časovým harmonogramom. Celá trasa je v neustálom vývoji, dopĺňa sa o zaujímavé miesta a odbočky, upravuje sa harmonogram. Úplne presná bude až po dosiahnutí cieľa vo Vladivostoku. Štart bude slávnostný 14.07.2010 v Košariskách, rodisku M.R. Štefánika, krátky prológ na Myjavu. Na ostro vyrážame 15.07.2010 o 05,00 z Myjavy. Cieľ je 11.08.2010 vo Vladivostoku.

 

Myjava  -  Krakov  -  Minsk  -  Smolensk  -  Moskva        1950 km

Moskva -  Penza  -  Samara  -  Ufa  -  Čeliabinsk  1880 km

Čeliabinsk  -  Jekaterinburg  -  Ťjumen  -  Išin  -  Omsk  -  Kujbišev  -  Novosibirsk  1850 km

Novosibirsk   -  Krasnojarsk  -  Kansk  -  Irkutsk   1856 km

Irkutsk  -  Ulan Ude  -  Čita                                    1113 km

Čita  -  Slobodný  -  Belogorsk  -  Chabarovsk       2100 km

Chabarovsk  -  Vladivostok                                      760 km

 

http://vladivostok.webnode.sk/

Obdivuhodné, nie? A chlapi chystajú akcie ďalšie. Na sever  Ruska do Murmanska a znovu - Vladivostok a Nachodka. Možno i ďalej. O cestách i prípravách na ne, sa dozviete aj v našich novinách.

No a viac už v dvoj hodinovom VIDEO rozhovore.
 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
tiger | 22-06-2012 14:58:00
super pokec
palec hore

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign