Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Týmto dňom sa začína v Seredi výstavba potravinárskeho závodu v IDC Holding. Minister Jahnátek dnes položil základný kameň: VIDEO

24

Jedna z najväčších firiem v Seredi a okolí I.D.C. Holding  postaví integrovaný odštepný závod s novými modernými technológiami.  Do výstavby investuje zhruba 55 mil. €. Rozloha nového závodu bude 10 000 metrov štvorcových. Výstavba by mala byť ukončená na prelome rokov 2015-2016. Nový závod vytvorí pracovné miesto pre približne 100 novým zamestnancom.  Týmto krokom bude možné do Serede presťahovať aj závod  Figaro Trnava. Spoločnosť od štátu nežiadala žiadne stimuly, takže vedenie firmy si neúspech nepripúšťa.  Doterajšia výroba v Seredi a Ilave by mala zostať zachovaná.

 I.D.C. Holding, a.s. je  najväčším slovenským producentom cukroviniek a trvanlivého pečiva. Svoje obchodné zastúpenia má v Českej republike, Poľsku a Maďarsku. Nový závod zvýši kapacitu výroby o 6 000 ton ročne.

Dnes sa za účasti ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ľubomíra Jahnátka  položil základný kameň závodu .  Prítomní boli aj akcionári I.D.C. Holding, a.s., profesor Štefan Kassay, Ing. arch. Pavol Jakubec , generálny riaditeľ  I.D.C. Holding, a.s., Pavol Kovačič, primátor mesta Martin Tomčányi a iní.

Na podujatí minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek obdržal od profesora Štefana Kassaya pamätnú medailu z príležitosti 20. výročia spoločnosti a tiež najnovšie výtlačky nového edičného radu Podnik a podnikanie.  Hostia svojim podpisom potvrdili dnešnú slávnostnú udalosť.  Po slávnostnom ceremoniáli sa konala exkurzia vo výrobných priestorov závodu Pečivárne Sereď, kde minister Jahnátek  mol ochutnať  čerstvú horalku priamo z výrobnej linky.

Základný kameň integrovaného odštepného závodu je teda položený a tak už nič nebráni vo výstavbe novej časti firmy.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Dušan Chynoranský
24
Autor: Dušan Chynoranský
24
Autor: Dušan Chynoranský

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Dušan Chynoranský
24
Autor: Dušan Chynoranský
24
Autor: Dušan Chynoranský

24
Autor: Dušan Chynoranský
24
Autor: Dušan Chynoranský
24
Autor: Dušan Chynoranský

24
Autor: Dušan Chynoranský
24
Autor: Dušan Chynoranský
24
Autor: Dušan Chynoranský

24
Autor: Dušan Chynoranský

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 12-10-2013 09:56:08
PŠM?
Peter Klokner | 11-10-2013 23:17:41
pre :Peter pre Jahnátek | 06-10-2013 14:20:54
zjavne ti niečo bráni pochopiť z celého problému to podstatné a možno ti pomôže niečo konkrétnejšie ako napríklad fakt o komjatičanom schválených eurofondoch na komjatickú školu ktorá dodnes nefunguje ako bolo naprojektované ale to nie je problém ak komjatickú riaditeľku inak manželku komjatického správcu toku eurofondov kontroluje komjatický riaditeľ sekcie kontroly. To nie je nenormálne, to už je úplne obludne úchylné.
Že v tom nevidí 40% problém je iba vizitka úplnej skepsy a straty ilúzie, a do istej miery nezmyselné a naivné očakávanie príchodu tých avizovaných a nedefinovaných istôt. Čo ak predsa....veď najdrahší plyn sľúbil preceda zachovať najdrahší aj budúci rok takže našlápnuté je, či ?

Mňa by skôr zaujímalo, prečo "davy" nadšencov vítajú iba precedu ako naposledy v Handlovej pred rokovaním vlády.
Je snáď Jahnátek bez Fica v Seredi iba nejaká NULA vhodná iba na klepkanie kladivkom ????
Kde sa podel miestny klub Smer-SD? Kde bol povinný folklór s nejakým mastným chlebom s cibuľou a podobne a dychovka ? Kde bolo aspoň nejaké povinné krovie z domova dôchodcov za nejakú tú igelitku a lacné pero ????
Veď aj to sú istoty ktoré si ľudia zaslúžia, nie?

Ale čo je hlavné, toľko kritických komentárov k malým platom a taká jedinečná možnosť ako formulovať a demonštrovať svoju nespokojnosť priamo a bezprostredne pred MINISTROM SOCIÁLNEJ vlády a nechať si to ujsť ????? Prečo a z akého dôvodu frflete iba pri klávesnici ? Ako "bojujete" sami za seba ? Alebo ste na tom tak biedne že vás uspokojí iba raz za 4 roky nejaký magor na ktorého drísty že sa o vás postará opakovane naletíte ?

Ako sa vôbec dokáže súdny šlovek so základnou inteligenciou dopracovať k názorun, že okrem dohodnutého platu si zaslúži aj podiel na tom, že niekto je za vlastné peniaze a vďaka vlastnej iniciatíve a vlastným schopnostiam úspešný ?
Vlasta | 11-10-2013 13:29:40
treba platiť dane aj za stroje, keď už sa ľudská práca vytráca
Jahnátek | 06-10-2013 15:35:48
Toto nech si robi minister vo svojej firme a nie zo spolocneho. Teraz tvrdi ze to je kampan 4 retazcov za to ze s nimi "bojuje". To retazce mu dali na ministerstvo jeho rodinu??? Tymto nech klame svojich bezmozgovych volicov ale mna neoklame.

Inac rodinkarstvo je forma korupcie a ma rovnaky efekt. Nedas priestor tomu lepsiemu, sikovnejsiemu a schopnejsiemu ale vyberies si pribuzneho.

Inac Jahnatkovcom sa dari v state tak ako mysiam v zite:
http://www.topky.sk/cl/100371/1363715/Dalsie-odhalenia-v-Jahnatkovej-kauze--Syn-Andrej-robi-v-atomke--zat-Vilo-pre-SPP-
Peter pre Jahnátek | 06-10-2013 14:20:54
Prečo si robíš úsudok ktorý Ti podsúvajú médiá?Mám veľmi blízkeho rodinného príslušníka,ktorý robí na ministerstve a čuduj sa svete aj za ministrovania bývalého ministra!Osobne som tam bol niekoľko krát a tam sa nejedná iba o nejaké teplé miestečka ale aj o strážnu službu,ktorá prinesie vyvoleným väčšie a stabilnejšie peniaze ako nejaká sestranica alebo tretí sused!Minister sa musel poberať,ale jemu blízka strážna služba tam nastúpila ako to mal premyslené do predu!Každý si prinesie svojich ľudí na vybrané miesta a prečo by mal byť niekto z Komjatíc diskriminovaný len za to,že odtiaľ pochádza minister?Tam sa pozná každý z každým a na nejakú morálku v politike treba zabudnúť!Si sa nepoučil?Navonok nepodstatné veci pre verejnosť majú veľký význam pre pánov politikov hlavne z finančného hľadiska!Je to v súlade s normami tak je to OK!
Jahnátek | 06-10-2013 14:01:41
Zamestnavatel ma v podniku investovane vlastne peniaze a musi zarobit aj na svojho zamestnanca. Ak by mu mal davat aj podiel na zisku tak to by bolo chore. Podiel na zisku moze mat iba ten co ma podiel na riziku a to zamestnanec ziadne nenesie. Skor by mal byt zakon o rodinkarstve ze pan Jahnatek.

Pred pár dňami prasklo, že don Jahnátek de Komjatice, t. č. capo dell'agricoltura SR, dal zopár príbuzným a krajanom teplé fleky. V Anglicku by minister zvesil hlavu a na druhý deň by odstúpil. Very british.
U nás dotyčné ministerstvo na druhý deň zvesilo zo svojej webovskej stránky zoznam zamestnancov. Veľmi slovenské.
Apropos: prečo je okolo toho taký šum? Jahnátkovčina tohto typu je predsa klasickým výrazom pre spoločenský formát, v ktorom sme stále mentálne ukotvení – áno, žijeme v prvotnopospolnej spoločnosti. Nie verejnosť, ale rod a kmeň. Nie občan, ale brat, švagor, kamarát, krajan. Krv nie je voda. Čo je doma, to sa počíta. Ja polepším svojim, oni sa mi odvďačia poslušnosťou a lojalitou.
anonym | 04-10-2013 18:01:56
Na Slovensku by mal platiť zákon, že zamestnávateľ je povinný podľa určitého kľúča rozdeliť zisk nielen medzi "elitu" spoločnosti, ale aj medzi zamestnancov. Tak ako má zásluhu na zisku vedenie spoločnosti, tak majú zásluhy aj tí, ktorí vyrábali výrobky. Jedni bez druhých sa nezaobídu, ale zisk ide len vyvoleným.
gulak | 03-10-2013 17:37:35
Sered je malé mesto a tak skoro už každý vie,ako to v Pečivárnach chodí,aké sú tam podmienky pre robošov pri páse,tiež je tam rodinkárstvo-ako vyšité-platy sú tam fakt mizerné-najhorší zamestnávatelia na Slovensku sú-komunistickí kapitalisti
anonym | 02-10-2013 18:31:08
co je koniec debaty
PETER PRE SCHELEY | 01-10-2013 13:20:25
Tiež si nemyslím,že by zahraničný investor zatvoril zlatú banu!Neporovnateľne vyššie mzdové nároky majú naši záchrancovia zo západu a tu by sa byli o Pečivárne!Mali smolu,že sa vo vláde práve motkal tuším čarnogurský a nepredal to niekomu z vonku ale nechal s to pre seba!Priatelia ruský trh je nenásytný to tvrdím od začiatku,ale vždy mi vynadali do komunistov!Tam sa treba obrátiť a nie trpieť nejaké ltimáta od EU!Ruský trh zachránil už neraz aj Pečivárne!
Obcan | 30-09-2013 20:55:58
Myslim ze nikto normalny neodsudzuje cloveka za to ze vezme pracu aj za menej penazi,trebars aj docasne,trebars taka osamela matka s dietatom,to sa da pochopit.
Skor ide o to ze slovac je nejednotna,nedokaze drzat spolu,zavidi jeden druhemu ...
Netreba sa bat ze by neboli peniaze na Slovensku na zaplatenie podstivej prace,oni su,ale je jasne ze ,,podnikatel,, bude chciet otiahnut toho svojho zamestnanca,ved mentalita nepusti :-)
Tiez pracujem rukami a uz som pocul to ze za branou caka x ludi,tak som jedneho dna skoncil aby mohli nastupit,lenze neako ich zrazu nebolo :-)
V dalsej firme to sef povedal raz tiez podobne,ale bolo to pri takej ,,drsnejsej,, vymene nazorov,ktora k danej praci patri,(za ten cas vedeli co som pre firmu spravil a aj ja som vedel co si mozem dovolit),takze som ho poslal za sekretarku pre vypoved a nakoniec to skoncilo zvysenim platu :-)))
Jasne ze sa lahsie hlada clovek k pasu,kde sa nauci par operacii a je aj lahsie nahraditelny,ale vsetko ma svoje hranice a slovac sa musi naucit uz konecne ze z vyplaty im musi ostat viac ako je len na najom a zradlo !
Co sa tych ciganov tyka,tak som mal moznost vidiet ako kopu-samozrejme nie tie klasicke prasce,ale ti z vychodu-za den jeden dokaze vykopat tolko co by som sam nedal za dva dni.
Cuduj sa svete,aj pri tej lopate si zarobi ze by pan podnikatel z pecivarni cumel ako je mozne ze cigos ma 2-3x vacsi plat ako plati on.
A preco nie ?
Maka a hlavne ma svoju cenu.
A o tom to je.
pre Shimano | 30-09-2013 18:40:47
ty to mas v hlavicke pomylene trosku .
a udivuje ma kolko uspesnych ludi s nadstandartnymi platmi sa stretlo v tejto diskusii, ked odsudzuju ludi za to ze pracuju za 400-450 eur. sekate tu machrov a pritom sa stretavate na urade prace trapaci....
a Jozef ty neomylny exot, odkedy sa posudzuje pracovitost cloveka tym ,ako ovlada svoj rodny jazyk? taky cigan vykope za hodinu taky kanal , ze ty by si mal na rukach zatial 5 otlakov. a nemusi mat ani skolu , nemusi vediet ani vediet pisat. ty debilko
Shimano | 30-09-2013 16:56:05
v seredi horalky od '59 :D ale iba preto, ze sudruhovia z cukor-cukrovinky n.p. doniesli know-how z deli lovosice a naucili bacov ako sa to robi. nerobte slovensku specialitu z niecoho co vas museli naucit cesi.
Rado | 30-09-2013 14:06:14
Jozef :
K pásu to bohužiaľ stačí. Ale je to pekná ukážka čohosi, čo nechcem rozoberať.
pre jozefa | 30-09-2013 13:21:08
a to uz preco ze ani za 250evro
Jozef | 30-09-2013 12:42:59
nechapem, preco sa obuvate do shelley.Ved ma pravdu.
Ked ste ochotni podpisat pracovnu zmluvu za 350 cisteho, tak je to len a len Vasa chyba.
A stacilo mi precitat si reakciu "robotnicky", s takouto znalostou svojho rodneho jazyka by som ju nezamestnal ani za 250.
anonym | 30-09-2013 12:10:02
Mzdové náklady zamestnávateľa na zamestnanca:1 352eur Hrubá mesačná mzda:1000eur Čistá mesačná mzda:760,62eur Zamestnávateľ, ked chce dat mzdu 760 eur čistého, musí ešte štátu za zamestnanca odviesť + 592eur a Fico sa o peniaze postará pre svojich kamarátov.
lubo | 30-09-2013 11:04:51
pre shelley | 30-09-2013 08:09:41

Presne tak bod č. 2 je trefný, vecný, presný. Pozrite sa aké máme daňové zaťaženie než začnete nadávať na platy. pozrite si hrubú mzdu, porovnajte ju s čistou mzdou. ÁNO, ten rozdiel medzi tými čiastkamy ide štátu, na to kvalitné zdravotníctvo, školstvo, diaľnice, vysoké dochodky, a hlavne nízke sociálne dávky...
Anonym | 30-09-2013 11:04:16
Pre vsetkych, co nadavaju na Pecivarne, ci IDC :
Robim tam uz 17 rokov a zatial sa mi nestalo,ze vyplata bola na ucte neskor, ako je dohodnute. Ukazte mi, v ktorych podnikoch na okoli to tak je !
Pre pani, ktora nemala zarobok viac ako 350 EUR :
Poznam X ludi od pasu, ktori maju viac ako 350 EUR.
pre shelley | 30-09-2013 08:09:41
Shelley nezavádzajte.

1) Chcete mi povedať že ak by Pečivárne kúpil zahraničný investor, tak by ich zatvoril? Dokážte to! Pre porovnanie - BAZ kúpil zahraničný investor a dodnes sú ťahúňom ekonomiky. TAZ nikto zo zahraničia nekúpil a dnes neexistujú. Rovnako napr. Hubert - po odkúpení podniku sa nielen nezatvoril, ale je vidieť aj investície. Pri privatizácii bol málokedy problém v zahraničnom investorovi. Problém bol hlavne so slovenskou "kapitálotrovnou" vrstvou.

2) Výzva na zvýšenie platov je nezmyselná. Takýto málo kvalifikovaný zamestnanec stojí Pečivárne vyše 600€ mesačne, ale nie chybou Pečivární dostane do ruky 350€. To je cena štátu. Pečivárne nemusia ten plat zvyšovať pretože na každé jedno miesto tu máme stovky kandidátov. Platy plošne stúpať nemôžu pri takto vysokej nezamestnanosti. Nezamestnanosť klesne iba s príchodom investorov. Investori nejako nechodia..
anonym | 30-09-2013 08:02:02
Ale v Seredi sa Pečivárne zachovali,kdežto inde podniky sú dávno ruina. A keď sa tam tlačíte do roboty, viete do čoho idete, za akých podmienok, zvažujete či byť doma, alebo niekde denne cestovať, a predsa vyhrávajú Pečivárne. Môžeme sa tešiť, že ich tu máme. Skúste sa tam dostať do roboty. Nie je to tak ľahké.
Pre shelley | 30-09-2013 07:32:59
Ale platy boli úmerné k cenám.To čo si vtedy kúpil z platu,teraz z minimálnej mzdy nekúpi!A neboli také platové rozdiely ako teraz.Niektorí majú také platy ako by mali sto rúk.A nezamestnanosť je preto,že sa robí v sobotu,nedeľu a presčasy.Od jednoho pracovníka chcú aby robil za troch.Jednoducho je to zdieranie,vykorisťovanie.Dokedy to ľudia budú trpieť?
shelley | 29-09-2013 20:56:39
Nechcem sa zastávať vedenia IDC, tieť som tam robila a mám svoje skúsenosti, ale ak by podnik bol býval kúpil zahraničný "investor", ako sa to často dialo pri privatizácii, tak by bola fabrika už určite zavretá, aby nekonkurovala Západu. Aj za socializmu boli platy malé, lebo to bol "ľahký resp. potravinársky" priemysel, kategorizácia. Všetci vieme, aké platy boli v Ppečivárňach resp. v Niklovke. Tak sa nečudujme. Ten vývoj platov jednoducho kopíruje predošlé obdobia. Nech sa len firme darí ( ale tie platy by predsa len mohli trochu zdvihnúť, veď dnes i na páse je väčšia zodpovednosť ako kedysi, nároky sú vyššie, vyšší stupeň mechanizácie a automatizácie, vyššie tempo). O tom by sa dalo dlho debatovať, aj o sile odborov ....apod...
bozenka | 29-09-2013 18:09:57
a pani by co maly z ceho by stavaly z nas zobrakou
Slovenski vlastnici | 29-09-2013 17:48:42
Slovenski vlastnici a platia menej ako kapitalisti zo zapadu ? vysvetli mi to niekto?
robotnicka | 29-09-2013 17:06:10
to je tak ze nic nemozete hovorit inak z bohom robota za branu su dalsie co cakaju asi tak
Obcan | 29-09-2013 14:28:42
Tu nejde ani tak o neake kvoty kvoli ukrajincom,rumunom a pod.
Naco by ich tu par zamestnavali,ked mozu fabriky prestahovat rovno tam.
Lenze je tu jaksik mensi problem a to je opat MENTALITA.
Tu daju slovaciskovi o nieco viac,ale ten ma minim.2x vacsiu produkciu a hlavne si necha skakat po hlave.
Taky ukrajinci su typicky ,,hodinari,,vykonnost nizsia a hlavne po nich kopa veci prerabat-teraz pisem zo skusenosti.
V konecnom dosledku to vyjde o dost drahsie...
Takze si podnikatel rozmysli ci mu tych par eur za to stoji,nehovoriac o tom sa zapliest s ich ,,sefmi,,
Keby to bolo take jednoduche,tak su tam uz davno,lenze ono to naozaj je tym ze slovac je naozaj drbnuty narod co sa tyka prace,to nevravim aka vykonost je oproti zapadu.
Len je zaujimave ze pri polovicnom tempe maju 3x vacsie platy :-)
Ale ako pisal podnikatel nizsie co ,,zabezpecuje ako-taky prijem ludom aby nehladovali,, :-))) ten to dobre vystihol,musi to byt naozaj velky boss,ze sa chvali ako plati minimalku :-)))
Takym len nasrat do ruk a nepustit k vode.
Opat sme ale u toho aby si ludia uvedomili svoju cenu,aj ked je robotnik,ked pracuje a vykonom zveladuje firmu,zasluzi si podstivu placu.
Ak budu ludia brat pracu za minimalku,tak darmozraci namiesto toho aby si vazili svojho zamestnanca to radsej minu so stetkami a este sa zasmeju co za debilov to pre nich robi...
moj nazor je | 29-09-2013 14:21:38
ked su hlupucke,nech tam robia za minimalku.a sefovci si madlia ruky,hehehe
Jana | 29-09-2013 13:26:16
Fico aj so smradom sd je tam 6 rokov a take malé platy?no robotnícka trieda si určite vymyšla na našho sudruha.
robotnicka | 29-09-2013 10:06:06
to je teda debata zobudte sa
pre anonym | 29-09-2013 08:34:24
Ty dobre vieš prečo píšeš pod nickom anonym!Nech to zavrú,kto chce prácu si nájde,treba sa rozhýbať a nie trčať na jednom mieste 20 rokov a lamentovať,že 20 rokov málo zarábam!A nemusíte sa báť Ukrajincov alebo Rumunov,na to sú nejaké kvoty koľko ich môžu zamestnať a zbytok si môže vybojovať slušné platy!Len treba otvoriť hubu a naraz a všetci!Jednotlivec nemá šancu !Prezentuješ sa ako zamestnávateľ,tak zavri svoj ohromný podnik a nemusíš dávať nikomu nič a pracuj sám a na vlastnom!Tvoji zamestnanci si určite nájdu prácu a aj lepšie platenú ale komplex budeš mať Ty!
robotnicka | 28-09-2013 22:42:42
ja pracujem v idc 25rokou ale pre nich nic neznamenam pridu brigadnici a ty maju cenu staly nic pani simulcikova na pozici veducej to ako sa tam dostala bola obycajna majstrova
Obcan | 28-09-2013 22:06:53
anonym | 28-09-2013 21:34:10

Veru,ze si aj ta luza robotnicka otvori papulu,co ???
Ak ludia nezarobia na dostojny zivot (nemyslim bohatstvo) ale naozaj slusny zivot,ze clovek rano vstane a aj pri tom pase ho to bude bavit,ze potom tie zarobene peniaze da opat do obehu,tak sa toci ekonomika.
A nie ze vsak som ti dal na zradlo a byvanie,tak co este chces ?
OK,ale nech sa potom nerobia dolezity akoze ,,podnikatelia,, to je skor na posmech :-)
Taky Bata,alebo Ford zacinali od mala a dokazali aj budovat aj udrzovat strednu vrstvu u svojich zamestnancov,lebo inak by vlastne ani nemali pre koho vyrabat.
Lenze myslenie podnikatela a rychlozbohatlika je uplne odlisne.
Pisala tu pani co ma ich skolu,dostatocnu prax-takze odborny pracovnik a maka im tam za minimalku.
Tu sme opat pri sudrznosti slovakov-ak by do prace neprislo pol zavodu a potom aj v dalsom a dalsom,tak by sa nieco muselo diat.
Je nenormalne ze za stvrtstorocie je slovac uplne na posmech celej Europe ze tu sa maka za to co inde maju viac na podpore.
A tie kecy ze vsak to je zapad,tu bol socializmus,treba vydrzat...atd mozu vraviet tomu co seno zere.
V jednom suhlasim-ak by mi ponukli to cim sa chvalia ze ludia u nich maju stabilnu minimalku,tak sa otocim a idem prec.
To ze to vezmu ini,to uz sme zase pri mentalite naroda...
anonym | 28-09-2013 21:34:10
Milujem tieto nezrele kecy robotnickej triedy. Clovek co vam dava aky-taky plat zabezpecuje ze nehladujete je nakoniec lakomec lebo by vam mal dat 2nasobok a pritom mu ponukate iba to co mu ponukne kdokolvek v tejto republike. Ak by zisk rozdelil medzi zamestnancov tak mozno o rok by boli horsie vysledky a nebola by rezerva nielen na udrzanie zamestnancov ale ani fabriky.
robotnicka | 28-09-2013 21:00:51
no fraska tych pet panou s kladivkami
anonym | 28-09-2013 20:51:03
a kde bol pan cicak nebolo ho tam vydet no smola
Debil | 28-09-2013 17:38:57
Teraz som si pozrel toho ministra z Komjatíc, ktorý na svojom ministertsve zamestnáva všetku rodinu. Tomu súdruhovi vskutku asi skutočne pomôžu len v Pezinku.
pre: makeros z idc | 28-09-2013 17:38:30
S tým ziskom 98 mil. € nezavádzaj. Niečo z výročnej správy: "Napriek vyššie uvedeným skutočnostiam dosiahol predaj vlastných výrobkov, tovaru a služieb 97 964 566,-EUR. Spoločnosť uzavrela hospodárenie v roku 2012 so ziskom po zdanení vo výške 4 447 447,-EUR.". Rozdiel, nie?
prepáčte | 28-09-2013 16:58:10
No sa sa Vy na robotníckych postoch rozčulujete? P í... u?
Veď Vy , alebo Vaši fotrovci nám štrngali s kľúčami. Keď mal Vasiľ Biľak posledný prejav vo Federálnom zhromaždení v Prahe, jasne povedal, že tí demokratickí imperialisti Vás pripravia o základne výdobytky socializmu,teda o životné istoty, spravia z Vás pracovné stroje, pozbavia Váš akéjkoľvek ľudskej dôstojnosti a spravia z Vás otrokov. Takže presne toto Ste chceli v novembri 1989 Vy, alebo Vaši podarení rodičia. Máte čo Ste chceli. Tak buď sa vzbúrte a vo voľbách voľte tých,ktorí Vám chcú dobre alebo trpte a držte papule a pochodujte. Je to len na Vás samých, ako sa rozhodnete.
Obcan | 28-09-2013 15:39:39
A o tom to je-vid.prispevok nizssie...
Typicky slovensky zbohatlik ktory sa hra na podnikatela-pre vsetkych tych co by protirecili ze treba si zalozit firmu a dat ludom zarobit,len tolko,ze vieme ako sa dostavalo k majetkom v 90tych rokoch...
Alebo mi chce niekto povedat ze mal po 89tom kazdy ,,vazeny,, podnikatel na ucte desiatky milionov korun na kupu podnikov ?!
Ked lahko k majetku prisiel mal by aj lahko davat,ale to uz akosi,ehm,nie,ze ?
Mal som stastie na to ze som pracoval pre ludi co si firmu postupne budovali a teda vedeli co je to zarobit peniaze a nie prist k nim ako slepe kura k zrnu.
Preto aj pracovnikov odmenovali/motivovali k platu tym ze ohodnocovali navyse pracu pre firmu.
Makas po prac.dobe,cez vikend,cez sviatok...?
Prispel si k zhodnoteniu firmy ?
Ok,tu mas (slusne)peniaze navyse-sef vravel:spokojny zamestnanec=spokojna firma.
Co brani IDC dat zo zisku par percent medzi zamestnancov ?
Darmo si budu ruky podavat medzi sebou,usmievat sa do kamery,ked pojde po podniku a vlastny zamestnanci si za nim odpluju...
Ale to uz zase sme pri mentalite ,,slovenskeho podnikatela,,...
robotnicka | 28-09-2013 14:25:33
som zamestana v i.d c holding ako robotnicka a z vyucnim listom za pecivarne viac ako 13 rokou uz som aj matkou ale nigdy som nezazila za odrobeni cely mesiac z dvanaskami zo sobotami a pobednymi a nocnymi smenami vyplatnu pasku 350 eur cize 10500 sk to zivote nebolo a pri takomto zdrazovany hypotekou a z dietatom no hanba pecivarne hlavne ze sa tu chvalite no klobuk dole a este si pozvete hlavy statu a ludia musia robit dvanasky na vas aby ste sa ukazali aky ste uzasny hmmm no perfektne
anonym | 28-09-2013 13:02:08
naj bol bucha to nemalo chybu
Peter | 28-09-2013 09:41:34
Snád si niekto nemyslel,že nás slávna únia bude brať ako seberovných!Kto bude robiť na ich siné ekonomiky?Snád nie domáci za niekoľkotisícové platy,ked môžu slováci za 300 EUR!Ešte budú diktovať trhové ceny ale podľa svojich zárobkov a my tu pokapeme od hladu!Otrokárstvo,nič iné!!
Anonym | 28-09-2013 09:41:33
Zabudnite na tych 100 novych pracovnych miest. To bude iba na papieri, v realite sa do Serede presunie 100 ludi z Figara, ktore skonci. Takze asi tak. Spomente si vsetci na Samsung v GA, tiez sa pisalo, ze vznikne X novych miest. Taktiez to ale bolo presuvanie zamestnancov...
anonym | 28-09-2013 09:26:40
Z takého zisku nemôže byť problém ľuďom prihodiť na platoch. Ale načo, keď sú všetci ticho. Asi im to stačí.
makeros z idc | 28-09-2013 01:21:59
Myslím si, že keby nám v idc dali raz toľké platy ako máme, tak by to vôbec páni akcionári nepocítili. Zisk 98mil € je myslím si dosť...a ktohovie, či to nie je aj viac...Tiež pracujem piatky-sviatky a už som tam ako inventár...
osmijanko | 28-09-2013 00:09:51
to je moc pekné no čo to prinesie budú šikanovať zamestnancov viac ako teraz lebo môžu za plat ako na ukrajine fuuuj Slovensko ale i tak palec hore pár ľudí si príde na svoje a chudáci budú mať prácu za mzdu ich práci zodpovedajúcu je mi zle z tohoto štátu klamú tu ľudí a zavádzajú úniu nedá sa tu žiť do boha to nikomu nevadí sme žobráci na chvoste našich spojencov v EU a makáme ako sprostí piatky sviatky soboty nedele doslova
cepenan | 28-09-2013 00:04:28
pre obcan mate pravdu.tak ako to bolo v pachovy panko tu mate bycik len mi dajte.hold narod otrokov
Obcan | 27-09-2013 23:01:30
cepenan | 27-09-2013 22:48:39

Nezabudajte ze sme na Slovensku,tu si vacsina necha skakat po hlave a este za to podakuje.
Je jasne ze pecivarne ako velky zavod by mohli dvihnut platy o polovicu a nepocitili by to (inak by nestavali a este k tomu bez dotacii)ale ako typicky slovensky podnikatelia-preco by to robili,hlavne ked namiesto strajku sa im ludia este ponukaju ?
Kto chce vezme to aj za minimalnu mzdu,kto nechce pojde inam,kazdeho osobna vec co spravi.
cepenan | 27-09-2013 22:48:39
ludia len sa stazujete.kto brani ludom v pecivarnach vyhlasit strajk a pitat si viac???
Vlado | 27-09-2013 21:46:17
Je to síce dobrá správa, ale ak tam budú podmienky a platy ako v starých Pečivárňach tak nijaká výhra to nebude.Bohužiaľ v tejto banánovej republike je to už móda, dať zarobiť min. mzdu, príp. pár eur navyše a hrdiť sa aký sme my zamestnávatelia.
Dada | 27-09-2013 21:04:22
My sa vieme tešiť aj z mála. Tých 100 pracovných miest je malá náplasť na tak vysoké percento nezamestnanosti. Ale aspoň niečo. Len aby to vydržalo, aby potom ľudí neprepúšťali, ako to vidíme aj inde.
anonym | 27-09-2013 20:43:41
na co sa tesite ze budete dret na panou
anonym | 27-09-2013 20:41:20
Jahnátek prišiel aj s komjatickou enklávou? :-)
Obcan | 27-09-2013 20:41:17
Je pekne ze daju pracu,len vzdy je to za par supov...
Na druhej strane je aj mne divne ze neziadali o peniaze zo statu,lebo iste by neake dostali,ked davaju aj inym.
Mozno nechcu byt nikomu zaviazani,alebo je v tom nieco ine...
Napriek vsetkemu maju uznanie ze nechceli len nahrabat a zmiznut.
mati | 27-09-2013 20:29:53
Kde ss ds ziadat o pracu?
seredan | 27-09-2013 19:58:31
tesime sa

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign