Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Túlavé mačky

41

Téme tulavých mačiek som sa venovala pred rokom avšak stále do dnešného dňa sa nič nezmenilo. Tento problém isto nemá iba naše sídlisko na Pažitnej, ale aj iné obytné domy v Seredi. Keď sa povie túlavá mačka, isto si predstavíte chuderu vychudnutú, podvýževenú...opak je pravdou. V našom vchode je o túlavé mačky luxusne postarané, za činžiakom sa v tráve váľajú hovädzie kosti, kosti z kuraťa po nedeľnom obede, klobásy, salámové chleby, kože a vnútornosti - ako droby z kuraťa. Aby som ale nezabudla podstatnú vec, tieto "maškrty" sa nachádzajú v okolí 2m od pieskoviska medzi dvoma činžiakmi na Pažitnej. Avšak aby som nezabudla na zjav, často sú bez srsti, jedna nemá ani srsť na chvoste, všelijako nie zdravo vyzerajúcim zjavom pôsobia tieto mačky.  Každý deň pri venčení psa vidím ako vyliezajú, alebo zaliezajú do útrob činžiaka, kedže nejaký dobrodinec vybral plastovú ochranu z vetračných dier. Ani nechcem vedieť čo máme v pivniciach. Našťastie tam nechodím. Mačky sú prežraté, skotné a chodia sa venčiť ako inak práve do spomínaného detského pieskoviska. Nadarmo chodilo autíčko, ktoré čistilo piesok a nadarmo "upratovacia čata"  robila poriadky, mačky majú z detského ihriska verejné vécko. Smutné je, že práve na toto ihrisko denno-denne chodia rodičia s malými deťmi, kde inde by sa mali chodiť hrať, to im nezazlievam, škoda, že tie dokrmované (celoročne) mačky, ktoré môžu prenášať rôzne choroby sa aj po roku túlajú po meste. Pri smetiakoch to nie je nijako inak, nejaké múdre osoby totiž vždy po víkendovom obede kosti vysypú v okolí kontajnerov aby sa túlajúca zver mohla nažrať, vyzerá to dosť nechutne a často sú tam mačky, psy. Chápem, že "útulok" nemá dostatočné financie, a ani miesto nie je pre tieto túlavé mačky, ale keby sa konečne upchali diery v činžiakoch a uvedomelí občania by ich prestali dokrmovať, možno by sa sem prestali vracať. Nedávno v TN na Markíze dávali jednu slečnu, ktorá práve z túlavých mačiek dostala toxoplazmózu a to sa nechodila ani hrať do pieskoviska, ani ich nekŕmila ani nebola s nimi v kontakte. Jednoducho si človek baktérie prinesie na vlastnej obuvi na oblečení až do bytu. Ja viem, že je zbytočné polemizovať ale nejaké opatrenia by sa určite mohli robiť. Aby som však na záver nezabudla, často v noci počuť celé hodiny mraučanie, bitky kocúrov, dokonca chodia mačky presne pod jeden vchod, tam si sadnú a sedia, prosia o žranicu, lebo sú naučené, že z toho vchodu im ju milá pani hodí. Chápem ľudí, že im nie je ľahostajný život zvieracích bezdomovcov avšak niektorým ľuďom nie je tiež ľahostajné zdravie a nočný kľud. Ak máte podobné skúsenosti, budem rada, ak sa podelíte o názory, aby som zase nezostala sama, ktorá má neustále problém s mačkami. 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-06-2013 19:09:31
Na SOL vladne skutocne demokracia a pravo slobodne pisat prispevky. Respektujte prosim nazory inych a nesnazte sa utocit na podpisanych autorov, pretoze moze dojst k blokovaniu Vasho pristupu do diskusie.
daniel | 07-06-2013 18:58:16
Vzduchovka im neublíži a keď z nej vystrelíš,hneď máš na krku policajtov! Dnes každému všetko vadí
anonym | 07-06-2013 18:37:04
Na Pažitnej nemá nikto vzduchovku?
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 07-06-2013 18:24:55
Gulag, nepíšem to v každom príspevku, bolo to na margo toxoplazmozy v tomto príspevku a myslím, že trápiť vás to absolútne nemusí. Ak vám to vadí, tak na to nereagujte.
gulak | 07-06-2013 15:49:30
Najlepšie je ked skoro v každom príspevku-napíšete,že ste tehotná....
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 07-06-2013 14:33:08
pripájam aktuálne odfotených 3 osadníkov Pažitnej :)
Jozef | 07-06-2013 13:44:48
Mačacia modlitba

Zase som si raz príjemne pospal,
Modlím sa, aby mi pohodlný život ostal,
Modlím sa, za hračky, čo vyzerajú ako myši,
Gauč, peliešťok a veľa skrýší.
Modlím sa, za najlepšie mačacie dobroty,
za to aby boli v miske samé maškrty.
Pre všetky parapety, teplé a svetlé,
Izbová teplota vždy ako v lete.
Aby som mohol v noci snoriť,
Po nábytku sa vešať, loviť.
Modlím sa, aby sa tento život zachoval,
aby ma môj pán večne miloval.
mačky v Egypte | 07-06-2013 13:36:46
Kult, ktorý sa utvoril okolo vzácnych mačiek starovekého Egypta, trval viac ako 2 000 rokov. Egypťania mali dlhé roky problémy s hlodavcami v ich bohatých sýpkach. Mačky tak prišli ako na zavolanie. Dodnes nevedno, prečo sa odvážili priblížiť k ľuďom, ale isto urobili dobre. Egypťania z nich urobili bohyne. Modlili sa k nim, mumifikovali ich mŕtve telá, zriaďovali prísne zákony na ich ochranu... Ako hovorí istý nápis na kráľovských hrobkách v Tébach - ,,Si Veľká mačka, pomstiteľka bohov a sudkyňa slov a hlava najvyšších vodcov a vládkyňa posvätného kruhu; ty skutočne si... Veľká mačka." Mačky Egypťania povýšili na božstvo. Najväčšou z nich bola Bastet. Túto mačaciu bohyňu pridali do svojho panteónu v meste Bubastis vo východnej časti nílskej delty, ktoré pritiahlo jej uctievačov zo širokého okolia. Nebola to však len bohyňa, ale zodpovedala aj za príbytky, plodnosť, materstvo či lásku.
No ,,obyčajnejšie" mačky plnili úlohu lovca myší. Je to ich prirodzenosť a vďaka tomu získali v Egypte takú úctu. Egypťania taktiež brávali mačky, ktoré mimochodom volali Mau, na člny na Níle. Z jedného prostého dôvodu - aby chytali vtákov na brehoch rieky. V domácnostiach boli tiež zbožňovanými miláčikmi. Často nosili zlaté náušnice či náhrdelníky. Starovekí Egypťania tiež verili, že mačky svojimi očami pohlcujú žiaru zapadajúceho slnka a uchovajú ju až do rána. Mačka bola symbolom mesiaca a kocúr slnka. Vo svätyniach sa o posvätné mačky dôkladne starali mnísi. Tí taktiež určovali budúcnosť z ich fúzikov. Starí egypťania si dokonca mysleli, že boh Ré sa každú noc premení na čierneho kocúra a zápasí proti zlému hadovi tmy Agepovi, aby mohol nastať nový deň.

Mačky v Egypte sa postupne stávali čoraz obľúbenejšími a preto muselo vzniknúť pár zákonov na ich ochranu. Obchod s mačkami ako tovarom sa dokonca trestal dmrťou až do vzbury v roku 1100 pred naším letopočtom. Obchodníkom z Fenície sa však ešte predtým podarilo z Egypta pochytať mačky a ďaleko od jeho brehov si založili farmu na chov mačiek. Egypťania boli mačkám veľmi oddaní. Po mačkinej smrti ju mumifikovali a do hrobu jej dali zopár jej obľúbených hračiek, aby sa na druhom svete nenudila. Veď len v 19. storočí pri archeologických objavoch v Egypte našli aspoň 300 000 mumifikovaných mačacích tie..l. Majitelia zosnulých mačiek si taktiež čudesnými spôsobmi holili obočie, aby vyjadrili svoj hlboký smútok.

Všetko dobré sa raz skončí a aj kult bohyne Bastet v roku 390 pred naším letopočtom zakázali.
marek | 07-06-2013 13:16:53
Tak dnes ráno opäť potkan pri autobusovej stanici. Ako zmizli mačky z tej oblasti, tak hlodavce po deratizácii majú raj.
Zuzana | 07-06-2013 09:04:22
pre tiez obcan:
tak dnes to bol naozaj extrem - od druhej pomaly do pol piatej!!!
dnes som tu bandu aj videla - mam ich odfotenych ako nam sedia pod oknami..
jeden cicuch na muriku a dvaja cici pod nim na trave a zazerali na mna...dva murovate a jedno cierne tam bolo - ale co je co?
nuz jedine riesenie je šmyky-šmyky a mozme kludne spat :)
tiez obcan | 07-06-2013 08:08:20
tak dnes to bola opat noc na Pazitnej - macky o 2:00 nevedeli co od dobroty robit. Uz sa tesim na dnesny vecer, pridaju sa k nim teenageri.
Obcan | 06-06-2013 22:29:25
Moja skusenost co som osobne videl v obytnych stvrtiach u nasich zapadnych susedov-co sa tyka maciek,to by tu bolo par ludi prekvapenych,ale niektori domaci im tam este porobili rebriky aby mohli chodit k nim na balkon,pripadne vyrezali otvor na balkon a ze ich tam niekde mali tych kociek...Ked uz je rec o tych pieskoviskach-vsimol som si aj ze pieskoviska su zakryte takymi zelenymi plachtami,alebo vrecovinou ci co to je.
Pride mamicka na pieskovisko a odhrnie ju,ked odchadza zase to zakryje.
Funguje to uplne v pohode a nikto s tym nema problem.
Takisto verejne wc (vacsinou blizko)-otvorene,ciste,toaletny papier este aj do zasoby,umyvadla-dokonca aj s bateriami :-))) ziadne zamky,zetony atd...
Macky moc nemusim,no minimalne s tym zakryvanim pieskovisk si to viem predstavit aj tu.
Kde tedy soudruzy z NDR udelali chybu ???
spev pávov - pre Zuzanu | 06-06-2013 20:48:18
Nazvať škrekot páva spevom svedčí o vážnom poškodení sluchu,
alebo máte abnormálne vyvinutý hudobný sluch.
re: lado | 05-06-2013 20:14:46 | 06-06-2013 20:31:35
nema tam ani jednu pravopisnu chybu. tak neviem naco to riesit tymto smerom, radsej si pozri online SSJ. alebo sa staraj o svoje mainske macicky :D
pre Zuzana | 06-06-2013 09:36:36 | 06-06-2013 14:41:50
Ja bývam tiež na Pažitnej a mám okno spálne otočené presne na tú stranu, kde sú tie pávy. Nemusí byť predsa každý byt rovnaký... A verte mi, nie je to príjemné zobúdzať sa na ten škrekot... nevadí to len tým, ktorých sa to netýka...
Darcy | 06-06-2013 13:40:09
jednoduché pravidlo: NEKŔMIŤ ICH ! a vystriehnuť susedov, ktorí ich kŕmia a vysvetliť im to (podľa potreby). Mačka sa o seba postará, vie loviť (vidím to našich domácich, že síce dostávajú super krmenie, ale keď ich neustriehneme tak si chmatnú drozda alebo niečo menšie, len-tak, lebo chcú a nie z hladu).
martina | 06-06-2013 13:23:53
suhlasim s denisou n. s tymi mackami by sa mal niekto zaoberat. z diskusie som si vsimla, ze macky zrejme nevadia ludom, co maju odrastene deti, alebo este deti nemaju. moji miluju pieskovisku, dokazu sa v nom patlat 1-2 hodiny. vzdy tak rozmyslam nad toxo a lepto... lebo si poviete, ze dodrziavat hygienu... lenze ste vonku, dieta potrebuje aj jest a pit, sice sa snazim, aby sa v tom case nedotykalo jedla ale proste nedokazem to na 100% ustriehnut, proste sa to neda. a na druhej strane zrejme by sa zo mna casom stal paranoik, keby som po nich hulakala, ze nedotykaj sa tvare, nosa, neskriab sa, lebo si mozno drzal nakazeny piesok... a pieskovisko si na balkone rozhodne nehodlam zriadit. a ja cakam, ze vo velkom parku v sobotu odhalia paradne pieskovisko pre vsetky decka serede, ktore bude uzatvaratelne :o). viem, fantasmagoria...
Robo Horvath :) | 06-06-2013 12:45:00
Prestante ich krmit, macky preziju,nebudu sa sustredovat len na jedno miesto, budu opät nutene sa zivit hlodavcami,lebo macky do mesta patria ci chceme alebo nie. A mesto nemusi tolko minat na deratizaciu. Priroda sa o to postarala a funguje to, len niekedy tu clovek svojou nerozvaznostou narusa rovnovahu. A vysledok je premnozenie maciek a su sustredene na jednom mieste, lebo vedia ze nieco z okna dostanu a nie su nutene chytat hlodavcov.
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 06-06-2013 12:14:26
pre niektorých POLOSLEPYCH som si dovolila pridať fotky môjho psa s náhubkom, čo je vlastne moja osobná vec, či ho bude mať, alebo nie, pokiaľ chodí môj pes na vôdzke...i keď náhubok jej dávam preventívne aby nekolovali hlúpe reči o bojových psoch bez náhubkov...čiže ak ma niekto uvidíte, že nemá môj pes náhubok, tak vám dám 5 € !!!! pretože v okolí obytných domov ho VŽDY rozhodné má :)
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 06-06-2013 12:09:49
Jozef, my si odkedy tykáme? to či mesto dá "tulákom" alebo nedá nejakú finančnú injekciu na mne nezávisí...ako vidno mesto neurobí nič pre občanov.

Nina...keď ma uvidíte vonku, tak vás poprosím aby ste ma oslovili, keď už máte taký problém so mnou a mojim psom a som zvedavá či si v danom momente všimnete či má alebo nemá náhubok...ako som už nižšie písala Zuzane, tak náhubok má čiernej farby a nie je jej ho vidno, ale najlepšie bude keď ma pristavíte a poviete mi do očí, to čo ste tu napísali...Ja problém so sebou nemám, ani s chovateľmi mačiek, ani so slušnými ľuďmi, ani drozdami...mne vadia túlavé prikrmujúce mačky, ktoré sa ponevierajú po celom meste.
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 06-06-2013 12:06:00
Zuzana, moja bullina nosí textilný čierny náhubok a kedže má čiernu hlavu, tak jej ho nie je vidno. To vždy aj môj sused pán Košťány sa zlakne aby ho nezožrala ale vždy mu poviem, nech sa pozrie že má na hubke náhubok...a tiež povie, že ani jej ho nie je vidno...
Viete, niekedy som už precitlivelá na tie reči o bulíkoch, pitbuloch, ale správne ste to napísali, pes je taký, aký je jeho pán...Verte tomu, keby ma niekto prepadol, alebo prišiel zlodej, ona ho ulíže a ešte mu ponúkne zariadenie domácnosti, je to taký maznák :)
nina | 06-06-2013 11:57:07
spravne, Jozef. presne toto si myslim.
a Denisa- mne zas vadia ludia, ktori su furt na nieco stazuju! co tak trochu tolerancie? a hovori sa, ze ludia, ktori nemaju radi macky, maju nejaky problem so sebou.
nepotrebujem pisat blogy a uz vobec nie taketo- o nicom!!!!
lebo co vam bude vadit nabuduce? muchy, komare, cvrcky??? a aj tie drozdy za cinziakom?? dokazu celkom pekne skriekat, ze? :o)) to ze vam vadia aj tie pavy, STE NAPISALI!!!! a vasho psa bez nahubku som videla uz aj ja!
Jozef | 06-06-2013 11:05:59
preboha, to kde si vzala, ze riziko nakazy v tehotenstve je vacsie?
Je vzdy rovnake. Pokial je clovek bufetak, ktory zbiera zo zeme macaci trus a olizuje ho, tak riziko je takmer 100%. Ale pokial macku nevlastnis, pokial sa netulis k mestskym mackam a hlavne dodrziavas hygienu tak od macky skoro nemas sancu dostat toxu.
Takze ziadne surove maso, vajcia, mlieko rovno od kravy a umyvat si zeleninu zo zahrady, kde mozu chodit macky.

To, ze macky a hlavne kocurovia po nociach vrieskaju sa da velmi lahko poriesit.
Skus presvedcit svojich volenych zastupcov, aby trochu zadotovali seredskych zverolekarov, nech pustia nejaky chlp aj Tulakom a potom staci postupny odchyt, nasledna kastracia/sterilizacia a po dolieceni kocicakov sup naspat do ulic. Samozrejme po zaockovani. Ti ludia, ktori tie cicuse krmia urcite pri odchyte radi pomozu, pretoze im veria.Teda tie macky im veria.
Zuzana | 06-06-2013 10:32:54
v mojom prípade som na Vášho psa nikdy nič zlé nepovedala, len to, že som ju raz videla bez náhubku - ale asi moja chyba, ako tvrdíte Vy, mala ho.
Ja proti bullkom nič nemám, ani proti žiadnemu psovi. Pes je len taký, aký je jeho pán.
a neviem, či tu niekto vyjadril taký názor, že mu vadí Váš pes.
Poznám ľudí, čo sa ani len nepriblížia k tomuto plemenu - lebo žere malé deti! a pritom je to blud nafúknutý tlačou a psychotyckými mamičkami a tak isto to je aj s mačkami - nehladkaj mačku, lebo roznáša veľa chorôb- ako každé túlavé zviera. A ak dodržujete hygienu a nepapáte hovíška, toxoplazmi sa báť nemusíte.
Bohužiaľ s tým pieskoviskom je to pravda, jediné riešenie je výmena piesku a pieskovisko zakrývať.
a mimo to, viem aké to je mať zviera z útulku a z ulice - okrem dvoch psov, máme všetku zver z ulice alebo z útulku..čiže viem aké to je vypiplať si zúbožené zviera
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 06-06-2013 10:17:09
ešte k pávom....ja tu píšem o mačkách, nie o pávoch, to že som napísala, že som ich počula škriekať je vec iná....ano vadí mi to, lebo o 5 ráno kedy svitá začnú so škrekotom, celý deň ich nepočuť, nakoľko je vonku hluk...človek keď má otvorené okno tak to isto počuje, nie je to tak tragické ako tie mačky, ktoré sa tu sem-tam bijú, ale je to počuť....


niekto mi písal, aby som sa odsťahovala keď mi tu niečo vadí :) to je na zasmiatie, prečo by som sa mala sťahovať, keď sa dá niečo robiť s problematikou v mojom okolí...smiešne


Ak niekoho trápi, že som majiteľkou bullteriéra, tak prosím skúste sa zamyslieť, koľko ľudí je vlastníkom tohoto plemena v Seredi, stačí zájsť k hociktorému veterinárovi a spýtať sa...ja si za svojho psa riadne platím, riadne zbieram hovná,chodím pravidelne k veterinárovi, chodí s NAHUBKOM a na vôdzke, v živote ju v okolí obytných domov nepúšťam,dokonca je sterelizovaná, tak nehrozí množiaren v činžiaku, tak si ju prosím neberte do úst, nakoľko v živote by nikomu neublížila...Je to psík z útulku, ktorý bol týraný na reťazi, hrozilo jej utratenie a jej váha bola pod 15kg...ak ste takí premúdrelí, vezmite si aj vy psa z útulku, dajte mu druhú šancu, investujte do neho nemalé peniaze - z lásky...nie z vypočítavosti, že ju budem huckať na ľudí. Múdry tu vie byť každý.


Zaujímavé je, že všetci ma poznáte, ale nikdy nikto sa nepodpíšete svojim menom a priezviskom, nech si preklepnem aj ja vás, keď už sa staráte do môjho života. Prípadne skúste napísať nejaký vlastný blog. Príjmam akúkoľvek kritiku, ak je objektívna, ale skúste sa niektorý zamyslieť aj nad sebou čo ste napísali, lebo je to na zasmiatie :)))
tiez obcan | 06-06-2013 10:14:29
tiez mi vadi to mnaukanie maciek v noci - su to priserne zvuky. a veru par krat som videl ako macky robia svoju potrebu do pieskoviska a nieje mi veru jedno, ze sa tam potom moje deti hraju - zakazat im to dokazem na 5 minut. Nemyslim si, ze je Denisa zbytocne precitlivela a vadna. Predsa kazdy si potrebuje po rusnom dni oddychnut, vyspat sa a v klude zrelaxovat, co sa pri tom pistani maciek neda. Tak isto ako pri pripitych teenageroch, ktory sa pravidelne stretavaju na ihrisku, nevedia co od volnosti a vyblekuju na celu ulicu. Mam sto chuti si pozistovat ich adresy a rano o 5:00 im vyvreskovat pod ich oknami - ci by sa im to pacilo. A to uz nespominam ten bordel, co sa castokrat do rana objavi po ich pitkach.
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 06-06-2013 10:07:58
ZUZANA tak toto ma vyslovene nasralo!! môj pes nosí náhubok kúpte si okuliare!!! chodí na jednoznačne z náhubkom na popruhoch a ešte aj obojku!!! v živote som ho v okolí činžiakov nepustila a jediné kedy idem s ňou ju venčiť okolo činžiaka je ráno, aby si urobila základné potreby...ostatné večenia robíme v prírode aby sa aj vybehala...pozrite sa skutočne na tých, ktorí tu chodia bez vôdzok a nezbierajú hovná a nie na ľudí čo dodržiavajú asi aj nadzákony!!!!!!
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 06-06-2013 10:05:25
milá NINA...nuž keď sledujete iba z okna tak asi houby vidíte, keby ste dvihli zadok a išli sa prejsť aj po okolí, tak by ste si to všimli. či mi šport uškodí, alebo nie, je už len moja starosť...a to že sa tu túlajú všelijaké mačky, ktoré nikto neočkuje mi jedno nie je, nakoľko som tehotná a riziko nakazenia sa toxo je v mojom stave väčšie.
Zuzana | 06-06-2013 09:36:36
Ach jaj..
najprv k tým pávom. Na pažitnej bývam aj ja, čo znamená, že všetci čo bývate na pažitnej máme okná spálne smerom preč od pávov a tých pár razov čo za deň spievajú ( a nie je to vôbec otravný spev ) Vám nemôže nijak vadiť - nie je to nepretržité krákoranie ani vreskot ...všetci ste tak sfajnoveli, že Vám vadí každý šuchot okolo Vás, len nie ten Váš osobný!
za chvíľu tu budete písať ako Vám vadia škriekajúce deti na ihrisku :)
a čo sa týka mačiek?od vlaňajšku je ich tam už menej - dnes ráno som si všimla, že tie mačky chodia z rod.domov oproti garážam..je síce pravda, že cca mesiac, dva dozadu vždy o tej tretej čičiny mali chuť si zatento-toto a ten zvuk bol hrozný, ale prestalo to. Asi sa niekto taký múdry ako Denisa už o tu chúďa mačku postaral svojim spôsobom :/
Denisa, vadí Vám všetko čo vydáva zvuk na sídlisku, o sťahovaní preč z neho ste neuvažovali? Mne napr.vadí, aj keď sa toho nebojím, že Váš havina nenosí náhubok..prečo? veď sa niekto môže ohradiť tým, že máte bojové plemeno, ktoré žere deti?
a už neraz Vám tu niekto dal návrh, že ak máte nejaký nápad sem s ním, ako sa "zbaviť mačiek" .
Ivan | 06-06-2013 08:53:15
Robo Horváth, no lepšie sa tie chorobné bludy niektorých diskutujúcich "zaklincovať" ani nedali. Ano, také poznatky ako poskytuje to video mám aj ja!
Jozef | 06-06-2013 08:27:31
presne tak ako napisal Mautin.
Macka je prirodzeny predator a preto lovi.
Lovi aj ked je najedena, preto je schopna sa po najedeni hrat sa trebars s loptickou alebo inou hrackou.
A k tomu strachu z toxoplazmozy: netreba to prehanat. Staci dodrziavat urcite hygienicke navyky, nejest cerstvy trus od maciek a hlavne sa nebat zbytocne.
Tieto mestske macky, ked aj mali toxopl. tak po 2-3 tyzdnoch macka prestava byt infekcna a uz nikdy sa nestane.
To skor ochoriete zo suroveho masa (tatarak...).
A este pre Mautina: macka tento parazit moze ziskat po konzumacii hlodavcov, alebo vtakov.
Mautin | 06-06-2013 08:17:45
My máme mačku doma kastrovanu doma ma misku plnu stale nejakej dobroty a predstavte si vždy ju vidím ako číha na drozda alebo si prinesie myš a to mi chcete tvrdiť že je hladná???? je to jej pud lovca a vždy si niečo ulový s tým nič nenarobím tak budte radi že vam tam tie myšy chytaju
nina | 06-06-2013 07:38:56
ach jaj.
byvam v tom istom cinziaku ako vy. zijem tu, pozeram z okna a nic taketo ako opisujete som tu nevidela!nepocujem ani macky, ani pavy. mozno by ste sa mali trochu viac venovat sebe(napr.sport- urcite by vam neuskodil!) :)) a mali by ste aj menej casu na pisanie takychto clankov.
keby vas nepoznam, myslim si, ze mate 80rokov! lebo vam vadi vsetko! skuste sa nas sebou trochu zamysliet, lebo stazovat si na vsetko a kazdeho nieje normalne!
v diskusii pod nejakym clankom ste sa vyjadrili, ze televizne noviny nesledujete!!! a tu hla, spomeniete reportaz v TN.
problem s mackami? urcite prijemnejsi ako problem s potkanmi, nemyslite?
Robo Horvath :) | 05-06-2013 22:45:58
Prestante tie macky krmit lebo im degenerujete ich pud.
Zabudnite nato ze nazrata macka pojde lovit mys alebo potkana. Tu mate dôkaz.

http://www.mojevideo.sk/video/b4b3/stado_kocurov_a_potkan.html
nepodpísaný | 05-06-2013 21:50:40
pre lado 05-06-2013 21:11:21
Ako majiteľ chovateľskej stanice musíš predsa vedieť, že tak ako pes aj mačka potrebuje pravidelnú vakcináciu, ktorú tieto túlavé mačky neabsolvujú, takže tu je ten hlavný problém na šírenie chorôb ako toxoplazmóza, leptospiróza a besnota. Ako odborník iste vieš o čom píšem. A získanie titulu CACIB u psa na výstave nemá nič spoločné s majiteľom ale je to vecou genetiky predvádzaného jedinca o čom svedčia aj hodnotenia potomkov Tvojho NO. Ja som totiž odchoval a predviedol na výstavách nie jedného psa a nepovažujem sa za odborníka a tobôž si netrúfam poskytovať odborné prednášky, ako Ty chovateľ, ktorý má naštudovanú všetku chovateľskú problematiku, ktorej vôbec nerozumieš.
re:pávy,hneď som si spomenul na Perinbabu | 05-06-2013 21:13:22
http://www.youtube.com/watch?v=QyVL6t0ZKNg
lado | 05-06-2013 21:11:21
Pre nepodpísaného . Nemám chuť ani momentálne čas Vám robiť odbornú prednášku,ale mám chovateľskú stanicu mainských mačiek , a môj nemecký ovčiak a jeho potomkovia sú držiteľmi CACIB,ak Ti to niečo hovorí,pán "odborník".Treba si podrobne naštudovať konkretnu problematiku o chorobách mačiek , a nie len s počutia v médiach,alebo od nejakých známych,čo tomu rozumejú ,ako ja kozmonautike, a potom tu píš svoje trapošiny. To bolo všetko z mojej strany.Len škoda,že svet je plný ľudí,čo sú zaslepení predsudkami a nerozlišujú na základe vedomostí,ale na základe poverí a nepodložených bludov.
pre lado | 05-06-2013 20:50:36
Vaše vysvetlenie, že dobre nakŕmená mačka nezávadnou domácou stravou nebude trpieť žiadnou chorobou, ale naopak bude sa intenzívne venovať chytaniu potkanov a myší svedčí o Vašej znalosti so správaním sa mačiek /nasýtená mačka predsa nemá potrebu loviť/! A máte vôbec poňatie čo je vlastne toxoplaz-móza? Tú nedostane mačka od nedobrej kuchynskej stravy. A čo sa týka bullteriérky Vaše vyjadrenie tiež svedčí o odbornosti v oblasti kynológie.
lado | 05-06-2013 20:14:46
Pre Ivan. Aj Tvoj pravopis je hodný doktorantskej práce.
lado | 05-06-2013 20:09:45
plne súhlasím.Sú ľudia rozumní,a menej rozumní,a tých druhých je podstatne viac.
anonym | 05-06-2013 20:03:17
Zlikvidujme všetky zvieratá v meste, lebo len zavadzajú, škriekajú, otravujú. Nechajme iba bullteriérov.
Ivan | 05-06-2013 20:00:12
lado, tvoja úvaha je hodná doktorandskej práce!
lado | 05-06-2013 19:43:58
Zlikvidovanie mačiek okolo činžiakov by určite spôsobilo premnoženie potkanov a myší!!!Som zvedavý,čo by ste potom robili,keby všetkým Tým "likvidovačom" mačiek behali myši a potkany vo veľkých húfoch po chodníkoch ,vchodoch a možno aj bytoch,preto,že by nemali prirodzených nepriateľov.A čo sa týka bullterierky,neviem,čo by hovorila jej majiteľka na to,ak by niekto nezainteresovaný a neznalý kynologie mudroval o tom ,že jej pes tohoto plemena je životu nebezpečný,tak ako vy tu trepete ,že mačky prenášajú choroby. Mačka je mäsožravec,tak jej prirodzenou potravou,je predovšetkým mäsitá potrava,samozrejme v čase veľkého hladu nepohrdne ani potravou,ktorú jej poskytne človek,ale je určite vyberavá,neskonzumuje potravu pokazenú ,alebo inak závadnú.Takže,ak jej človek poskytuje pravideľne nezávadnú potravu vhodnú pre mačky,ktorej je v domácnostiach na vyhodenie určite veľa,tak sa nemusíte báť žiadnych chorôb. Mačka nebude mať dôvod loziť po kontajneroch a bude ničiť škodcov,myši a potkany v okolí činžiakov.Toto sa stalo mojej kolegyni: pri činžiaku prestali z nejakých príčin chodiť mačky , a od jari do zimy mali plné pivnice myší a potkanov.Dokonca boli potkany tak premnožené,že sa vôbec nebáli ľudí,lebo mali málo potravy a začali chodiť do vchodov činžiakov,kde hľadali potravu v smetných igelitkách ,ktoré tam ľudia nechávali pred dvermi bytu. Takže jednoznačne s toho vyplýva,že ľudí,čo by likvidovali bojové plemená psov je určite viac ,ako ich zástancov,tak isto,ako ľudí,čo by likvidovali mačky,tých je asi tiež viac ,ako tých,ktorý tomu naozaj rozumejú! Tak sa pýtam,kto má pravdu??!!
anonym | 05-06-2013 18:11:23
Každému nevadí práve to čo má doma.
anonym | 05-06-2013 18:10:06
Mne páv nevadí, dokonca sa mi páči zvuk, ktorý vydáva,plne sa stotožňujem s príspevkom podo mnou - čo štekot psov, atď, atď, atď...
macka - pes ? | 05-06-2013 17:14:07
na zamyslenie nieje to ze macky su vonku volne, ved patria do prirody a tou je aj mesto ale ze nejaky ludia dokazu chovat v byte psov alebo macky. ten smrad v byte je nenormalny a kazdy clovek co doma nema zvierata to hned uciti a moze sa majitel starat akokolvek o toho psa a denne ho kupat, sprejovat. je to humus. zver ma byt vonku , na dvore.
Co sa tyka toxoplazmozy - tou sa nakazis ked sa dostanes do kontaktu z macacimi fekaliami. co sa rozumnemu cloveku nikdy nestane, lebo si ruky umyva pred tym ako si ich strci do ust.
zachvilku vam zacnu vadit komare, lebo su take drze ze si vam dovolia bzucat pri uchu alebo vrany, vrabce , ze su taky blby a zrovna vam , si dovolili sadnut na parapet alebo balkon a zacali si vyspevovat. Smiesne problemy.
.
A co stekot psov? vlaky, priblbly susedia, bordel okolo cinziaku alebo reklamy v telke? to vam zacne kedy vadit? tesim sa na clanok , viem , ze autorka je kreativna a urcite najde dalsiu malichernost co jej vadi...
studnica je takmer nevycerpatelna
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 05-06-2013 12:33:55
Ivan...nooo nie raz som premýšľala či bullteriérku pustím, ale zase nemám ani žalúdok ani cit pre to, aby som videla ako zabíja mačky a ešte aby z nich chytila nejakú oštaru :( zase v tomto som dosť humánna i keď nie som sama a jediná, ktorá aj o 3 ráno tlieska z okna, nadáva a plaší mačky aby zmizli spopod okien...
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 05-06-2013 12:31:47
škriekanie pávov??? to je počuť už nejaké 3-4 mesiace ako začne svitať, tak to začne...samozrejme mi to vadí..a celý čas som premýšľala, kto v tých záhradách má pávov..je to otrasné
ivan | 05-06-2013 12:17:55
Tento "humanizmus" ku mačkám má viac negatív ako pozitív. Keďže je to tvor s vysokou reprodukčnou schopnosťou, onedlho nás to všetkých bude asi mrzieť! Denisa, s Vašim psom na prechádzkach môžete započať s prirodzenou korekciou ich stavu!
Marek | 05-06-2013 11:48:44
Na Garbiarskej sú tiež mačky, ale keďže sa zateplujú cinziaky tak sa rozprchli niekde inde. Ale má to aj zápornú stránku. V priebehu mesiaca som tam stretol dvakrát potkana v tráve pri cinziaku. (doteraz som ich tam nevidel)
M. Vrbová | 05-06-2013 11:38:00
Plne súhlsím, aj keď je mi ich ľúto, ale kŕmením to ľudia len zhoršujú. Bývam tiež na Pažitnej a vyvstal tu aj iný problém, a síce škriekanie pávov. Chová ich gynekológ bývajúci na Železničnej ulici... Možno to druhí obyvatelia domov nepočujú, ale mňa ich škriekanie neskutočne ruší - škriekajú od skorého rána až do večera. Prekáža mi to hlavne cez víkend, kedy si chceme pospať. Deniska, to ste nezaregistrovali,mali by ste to aj Vy poočuť. Ale asi s tým nič neurobíme, u nás nie je zakázané chovať takéto zvieratá, môžme len apelovať na zdravý rozum...
Čo sa týka mačiek, neviem, ako to riešiť, ako ste povedali, útulky sú plné a ľudia v dobrom úmysle robia vlastne medvediu službu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign