Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Tréner ŠKF Sereď zhodnotil posledný ročník...a rozlúčil sa

Igor LehockýDátum03. 06. 2017 22:13:45TémaFutbal

Skončila sa sezóna 2016/2017, naposledy v modeli 2.ligy rozdelenej na skupiny východ a západ a nový ročník 2017/2018, ktorý sa začne letnou prípravou za pár týždňov, už bude mať formu celoslovenskej futbalovej 2.ligy, v ktorom bude 16 klubov súťažiť o postup do našej najvyššej ligy. S trénerom „A“ mužstva ŠKF Sereď som si najskôr dohodol rozhovor osobný, neskôr sme sa dohodli, že uplynulú sezónu Marián Süttő zhodnotí písomne v odpovediach na moje otázky. Tak sa aj stalo a jeho vyjadrenia ponúkam fanúšikom, priaznivcom futbalu v Seredi, aj ostatným čitateľom v plnom znení bez úprav tak ako som ich obdržal:

1. Pán tréner, skončila sezóna 2016/2017, pre Sereď jedna z najúspešnejších v celej histórii futbalu v Seredi, zhodnoťte jej priebeh, jeseň 2016, jar 2017.

Cieľ, ktorý sme si dali pred sezónou sme splnili. Som spokojný tak s umiestnením ako aj s celkovým herným prejavom . Ak to zoberiem z hľadiska vytvorených podmienok a hlavne celkového rozpočtu klubu tak sme vysoko nad možnosťami - predčili sme viaceré kluby s oveľa vyšším kapitálom a preto ešte raz opakujem zo športového hľadiska sme z mužstva vyťažili maximum.V súťaži pôsobili mužstvá s profesionálnym zázemím /NITRA,SKALICA,ŠAMORÍN - neskôr  BARDEJOV ,LOKOMOTÍVA ,VSS /  ale boli aj menej solventné kluby. My sme patrili medzi tie v strednej kategórii .Preto bolo veľmi dôležité rozumne investovať do hráčov ,ktorí nám mali pomôcť dostať sa do novej 2.ligy. Podarilo sa nám angažovať postupne niekoľko kvalitných chlapcov a už príprava naznačovala že by sme to mohli dokázať. Až na dve zaváhania som s celou jesennou časťou bol spokojný a celkové druhé miesto bolo sladkou odmenou pre všetkých zainteresovaných v klube. Nezabúdam ani na SP a zápasy s VIONOM ale hlavne so suverénom jesennej 1.ligy ŽILINOU ,s ktorou sme vypadli až na 11-ky a vlastne celý zápas sme hrali o jedného menej -v tom zápase sme si všetci uvedomili, že vieme byť konkurencieschopní aj proti slovenskej špičke...Jarná časť po postupe medzi 12-ku nám jasne ukázala že sme na dobrej ceste. Všetky zápasy sme herne zvládli a nebojím sa povedať že sme diktovali tempo zápasov a viackrát sme dominovali. 

2. Čo podľa vás bol rozhodujúci moment, ktorý rozhodol o tom, že v 2.lige v rámci celej SR takmer všetky kluby skupiny východ skončili za vami?

Kvalita hráčov, ruka v ruke s vyššou ekonomickou silou mužstiev zo západu. Ale je celkom možné že iba momentálna forma ...

3. Ktorí hráči sú perspektívou pre ďalšie pôsobenie v ŠKF Sereď a na ktoré posty by bola vhodná nová posila?

Súčasný káder je pripravený aj na vyššie výzvy, ale po veľmi dôkladnej analýze tak s hráčskeho hľadiska ako aj finančnej možnosti klubu .Celkom určite by bolo potrebné doplniť o kvalitného vysokého brankára / veľa gólov sme dostali po centrovaných loptách /  a možno aj vysokého útočníka.

4. Ako hodnotíte spoluprácu s členmi správnej rady ŠKF a podmienky pre futbal v 2.lige v Seredi, bola spolupráca s Ľubomírom Moravčíkom pre vás prínosom?

Spolupráca bola na maximálne možnej úrovni, mal som pre svoju prácu vytvorené absolútne podmienky -za čo chcem úprimne poďakovať . Spolupráca s Moravčikom je určite tá najlepšia akú si viem predstaviť.

5. Končí vám pracovná zmluva a zatiaľ je tajomstvom pre širokú futbalovú verejnosť ŠKF, či budete pokračovať v úspešnej práci i naďalej za ŠKF Sereď aj s Moravčíkom?

Nie nebudem pokračovať. Klub ŠKF Sereď je v rokovaní s blízkym klubom a vyzerá to na to že ŠKF bude farmou. To som ja odmietol.

6. Ak nie, zdôvodnite svoje rozhodnutie pokiaľ možno tak, aby aj široká čitateľská verejnosť mohla mierne nahliadnuť do tzv. zákulisia futbalu v Seredi.

Futbal v SEREDI bude bez Suttoa ,aj bez Moravčíka , ale celkom určite nebude bez sponzorov a ich finančnej podpory. ĎAKUJEM VŠETKÝM ZA PODPORU A  PRAJEM ŠKF SEREĎ SVETLÚ BUDÚCNOSŤ. Ďakujem za KRÁSNE OBDOBIE ,SNÁĎ AJ NAJLEPŠIE V MOJEJ TRÉNERSKEJ KARIERE !

 

                                                                                              S pozdravom,

                                                                                              Marián Süttő

 

Ťažko sa hľadajú slová a vždy, keď vo futbale nedobrovoľne odchádzajú z klubu tréneri, ktorí za sebou zanechajú najlepšie výsledky za celé uplynulé obdobie pôsobenia ŠKF Sereď v  2. futbalovej lige. Podľa kuloárnych a zatiaľ nepotvrdených informácií má klub ŠKF pôsobiť v súťaži ako „B“ mužstvo FC Spartaku Trnava. Ak sa pozrieme do kalendára, tak dnes je už odohratý prvý semifinálový zápas medzi Popradom a Trnavou „B“ s výsledkom 4:1 a o týždeň sa hrá odveta tohto zápasu v Červeníku, kde hráva Trnava „B“ svoje domáce zápasy a po tomto zápase sa má rozhodnúť, ktorý z klubov si udrží príslušnosť v 2.lige v novom ročníku 2017/2018.

Jedna vec je istá. V podmienkach SR vo finančne podvýživených kluboch i v najvyššej súťaži futbal nezadržateľne upadá, pretože štát nevenuje otázke financovania klubov žiadnu pozornosť a takmer všetko ostalo na pleciach obecných či mestských samospráv. Iba pár jednotlivcov v každom jednom klube od 3.ligy vyššie je ochotných investovať vlastné prostriedky k tomu, aby futbal, ako spoločenský fenomén na celom svete, žil na solídnej úrovni, bavil širokú verejnosť a prinášal do víkendových chvíľ voľna emócie, nadšenie, napätie a vzrušenie či už pozitívne alebo aj negatívne a najmä radosť z víťazstiev. A pokiaľ futbal – kráľ hier, zostáva v rukách iba pár jednotlivcov, je iba otázkou času kedy si sponzori povedia stačí, viac zo svojich peňazí dávať nebudem. Tých príkladov doma i v zahraničí je neúrekom a každý fanúšik či priaznivec futbalu ich pozná. Futbal na úrovni 2.ligy nie je žiadna zlatá baňa, aj to vie každý a preto rozhodnutie o ukončení jeho financovania treba rešpektovať a brať ako fakt, ktorý by skôr či neskôr prišiel a všetkým tým, ktorí sa zaslúžili o finančnú podporu v Seredi za dlhé roky je potrebné iba poďakovať a dať pred nimi ten pomyselný – klobúk dolu.

Za predpokladu, že ŠKF Sereď bude farmou FC Spartak Trnava a hlavným sponzorom sa stane človek alebo ľudia s vlastníckym podielom v trnavskom FC je potrebné si položiť niekoľko otázok v oblasti smerovania ďalšieho futbalu v Seredi. Pri pohľade na účinkovanie FC Spartak Trnava od vzniku samostatného Slovenska, teda od r.1993 musí byť aj nezainteresovanému čitateľovi zrejmé, aké úspechy klub dosiahol, kedy, a kam smeruje sláva niekdajšieho veľkoklubu Československa, ktorý v dnešnej dobe opúšťajú už aj roduverní trnavčania a radšej odchádzajú hrať do Poľska alebo do iného zahraničného klubu.

Veľmi rád by som sa mýlil v otázke ďalšieho napredovania futbalu v ŠKF Sereď, možno bude všetko inak než to čo zatiaľ napísala minulosť klubu z Trnavy za posledných pár rokov. Ale ak zahynie „A“ mužstvo klubu ŠKF Sereď, nebudú ani všetky ostatné vekové kategórie klubu na prijateľnej úrovni a v takom prípade totálny úpadok futbalu v meste Sereď bude neodvratný.

Veľmi rád by som sa mýlil...

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Registrovaný Štefan Hubinák Štefan Hubinák | 07-06-2017 22:11:53
Myslím, že pokial sa tento projekt zrealizuje, je koniec seredského futbalu, do ktorého dávalo investície mesto a ochotní sponzori a po jednej sezóne je po seredskom futbale.Meszlényiho a Sutého snaha vyšla navnivoč, čo bude mať dôsledky aj na mládež. Veď Trnava si nevie ustrážiť svoje mančafty.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign