Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Tréner ŠKF Sereď Marián Šarmír na prahu novej sezóny

Igor LehockýDátum12. 07. 2017 13:32:19TémaFutbal
63

Už o dva týždne začne nový ročník futbalovej 2.ligy tak som sa porozprával s novým trénerom A-mužstva ŠKF Sereď Mariánom Šarmírom o stave prípravy mužstva, o zložení kádru a cieľoch do nasledujúcej sezóny.

Pán tréner, predstavte sa verejnosti a fanúšikom ŠKF Sereď.

Som ženatý, mám krásnu manželku, mám dve deti, bývam v Kaplnej, celý život som futbal hrával v Senci od malička až po dospelých, kariéra sa mi zastavila pre zranenia kolien takže vo futbale som toho veľa nedosiahol tým pádom som sa dal na trénerskú kariéru kde sa mi zatiaľ dá sa povedať darí. 8 rokov som pôsobil v Spartaku Trnava pri mládeži od prípravy až po dorast kde som dostal zaujímavú ponuku v priebehu ako som trénoval žiakov, po odchode pána Meszlényiho trénovať v Seredi, bol som tu asi pol roka, potom som sa vrátil naspäť do Trnavy kde som od p.Blažeka dostal ponuku trénovať juniorku ktorú som potom trénoval asi rok a pol. Podarilo sa nám vybudovať solídny káder, darilo sa nám, niekoľko hráčov z juniorky sa posunulo do A-mužstva Spartaku z čoho mám veľkú radosť a teraz v lete som dostal zaujímavú  ponuku opäť zo Seredi na hlavného trénera, ponuku som zvážil a nakoniec som ju prijal.

Prečo juniorka Trnavy nakoniec nezvládla boj o záchranu v 2.lige, stručne pomenujte dôvody tak ako ste ich videl vy?

Na to sa veľmi ťažko odpovedá, bolo tam strašne veľa detailov ktoré keď spojíte vznikne jeden celok a tam potom vznikla chyba, ale taká prvá veľká chyba bola to, teda nie že chyba ale po jeseni sme boli tretí, hrali sme pekne, mali sme dobrý mančaft ale ten sa po jeseni rozpadol, hráči nám odišli do ligových klubov a do áčka Spartaku a takých hráčov ako je Martin Tóth, Oliver Janzo, Privat Yao, Robo Richnák, Erik Ujlaky takých hráčov je veľmi ťažké nahradiť či už v rámci rozpočtu alebo proste tí lepší hráči do juniorky nechceli ísť preto sme to riešili kreatívne s tým že sme nedoplnili adekvátne ten káder čo sa potom odrazilo na jarnej časti kde bola veľmi ťažká úloha zachrániť juniorku vzhľadom k tomu že vypadávalo 6 mužstiev z 12 čo bolo pre nás až nemožné zachrániť sa ale cez to všetko sme nakoniec hrali baráž v ktorej sme neuspeli pretože Poprad si myslím že bol o triedu lepší, mal skúsené, vyzreté mužstvo, Trnava na Poprad jednoznačne nemala a preto sa vypadlo.

Asi 2 roky dozadu ste v Seredi neoficiálne viedol ŠKF ešte za pôsobenia Miroslava Hrdinu, je výhodou že poznáte hráčov pre vašu terajšiu prácu?

Z tých čo som poznal v ŠKF tu veľa hráčov neostalo, ostalo tu pár chalanov, tých ktorých som poznal tak je to samozrejme pre mňa výhoda, tých chalanov ktorých som netrénoval v Seredi som chodieval na zápasy Serede, tie zápasy mi ukázali veľa takže z tohto hľadiska to problém nebude. Mám zmapovaných hráčov, vedel som do čoho idem aj čo sa týka vedenia klubu, v klube je v podstate také rodinné zázemie, všetko to funguje v takej rodinnej pohode je to úplne iné ako v Spartaku a aj preto som prijal ponuku sem ísť.

Marián Süttő a Ľubomír Moravčík odviedli v Seredi vynikajúcu prácu a po ročníku 2016/2017 dosiahli zatiaľ najlepšie umiestnenie klubu ŠKF Sereď, bude káder pod vašim vedením schopný obhájiť 6.miesto v tabuľke v sezóne 2017/2018?

Momentálne káder je slušný, väčšina hráčov, tá kostra tu zostala, zatiaľ sa to dopĺňa veľmi vhodne takže si myslím že káder bude kvalitatívne ešte lepší ale kvalita a mená na papieri je niečo iné ako dosiahnuť kvalitu na ihrisku takže sám som plný očakávaní, 6.miesto je pekný úspech ale myslím si že v silách súčasného mužstva je dosiahnuť umiestnenie v prvej trojke. Momentálne máme hráčov na postoch zdvojených, máme káder o dve triedy lepší než aký som mal ja v juniorke v Trnave, bude záležať na samotných hráčoch ako k súťaži pristúpia ale určite s týmto kádrom ako som spomenul sa dá skončiť do prvej trojky. Momentálne nás tlačí topánka len na poste hrotového útočníka, ostatné posty sú vhodne doplnené, ja som s tým zatiaľspokojný, ešte potrebujeme nájsť hrotového útočníka a potom budem maximálne spokojný. Zatiaľ prišiel Richard Stránsky – brankár, Lubo Michalík z Dunajskej Stredy, Rudo Bilas z Popradu, ďalej prišiel Filip Pankaričan zo Skalice, Urož Vasič zo Srbska. Toto sú hráči s ktorými počítam do kádru a ešte jedno meno príde ako hrotový útočník. Mužstvo po dohode s vedením bude mať 18 hráčov do pola plus dvaja brankári. Teda do brány Šalka, Stránsky, obrana Mečiar, Baša, Loduha, Djiby Ba, Kmeť, Michalík, záloha Ventúra, Pankaričan, Jackuliak, Mikinič,Richnák, Bilas, útok Morong, Laura, Vasič, Jankto, Bosý a ešte jedno meno pribudne okrem spomínaného hrotového. Keď sa otvorí hráčsky trh a objaví sa niekto zaujímavý kto by mohol Seredi pomôcť určite sa tomu nebudeme brániť, momentálne káder zostáva pohromade tak ako je a pracujeme na tom aby sem prišiel hrotový útočník.

Letná príprava je v plnom prúde, nie je na škodu že mužstvo nemôže trénovať na vlastnom štadióne?

Samozrejme že to je na škodu, ale ten terén hlavného ihriska nebol na jeseň a na jar v adekvátnom stave, majitelia sa rozhodli že zainvestujú, terén sa trochu prerábal, robili sa šestnástky, hnojilo sa a striekalo proti rôznym chorobám takže musíme mať trpezlivosť ale ja verím že o pár dní už budeme môcť v Seredi trénovať.

 

Aký herný systém je vám ako trénerovi blízky, akou hrou by ste chcel aby sa mužstvo v majstrovských zápasoch prezentovalo?

Jednoduchá odpoveď, aby sme mali pokiaľ možno tisíc ľudí na štadióne a na tribúne, potom tá odozva bude adekvátna a mňa to bude tešiť ale filozofia je taká, hrať systémom 4-2-3-1 v obrannej fáze, v útočnej fáze 4-3-3, nebáť sa hrať, nebáť sa tvoriť, samozrejme disciplína v zadných radoch musí byť, prechod do útoku musí byť vyvážený, musí byť premyslený aby každý jeden hráč na ihrisku vedel čo má robiť, ale to nie je robota na týždeň, dva alebo mesiac, to je na dlhšie obdobie ale z taktického hľadiska detailnejšie by som to bližšie nechcel rozoberať lebo články čítajú aj iní tréneri ktorí by mohli mať potom ľahšiu robotu proti nám tak toto zatiaľ musí stačiť.

Letná príprava pred nadchádzajúcou sezónou je extrémne krátka, mesačná príprava v 2.lige asi dávno nebola, aký vplyv môže mať na zohratosť mužstva najmä zapracovanie nových hráčov do základu?

Ja čo mám vyskúšané zatiaľ v mojej trénerskej praxi tak určite zatiaľ prvé dve, tri, maximálne štyri kolá to nebude úplne ono, prvé dve tri kolá čo mám skúsenosti v juniorke Trnavy sme sa hľadali ale od štvrtého kola sme sa rozbehli ako taká dobrá zohratá mašina a potom sme už išli takže ako som spomenul ten systém a tie myšlienky ktoré ja hráčom dávam to sa nedá preniesť na ihrisko za týždeň, dva alebo mesiac to je prvá vec, druhá je to že chlapci mali dlhé dovolenky, niektorí doma pracovali individuálne niektorí nie, nemáme k dispozícii také veci ako je napr. šport tester takže sa mi potom ťažko robia kondičné veci a musíme to riešiť kreatívne na tréningu a hovorím, tá príprava mesiac je veľmi málo, nemôžeme mať ranné tréningy pretože chalani chodia do práce takže z toho hľadiska je to troška sťažené ale musíme pracovať s tým čo máme a musíme sa prispôsobiť chalanom u ktorých je prvoradá práca a až potom futbal.

Aký je váš názor na model celoslovenskej 2.futbalovej ligy, bude prínosom pre kvalitu 2.ligy? V minulosti už sa hrala celoslovenská 2.liga a rozdelila sa preto lebo cestovanie západ- východ a opačne bolo finančne pre kluby veľmi náročné...

Ja si myslím že celoslovenská druhá liga by mala zostať tak ako je aj keď si myslím že finančné možnosti viacerých klubov sú obmedzené a takisto im to urobí škrty v rozpočte, kde si nebudú môcť dovoliť cestovať napr. do Bardejova deň dopredu, tak isto tam treba započítať stravu, za autobus, čo sú nemalé finančné nároky, veľa mužstiev bude chodiť napr. do Trebišova v deň zápasu, 7 hodín do Trebišova a potom 7 hodín naspäť, bude to veľmi náročné po fyzickej, psychickej i finančnej stránke ale hráči, keď chceme hrať kvalitný futbal s kvalitnými hráčmi čo si myslím že tá 2.liga celoslovenská bude mať tak to musíme vytrpieť, súhlasim s takým rozdelením pretože si myslím že keď 2.liga bola rozdelená na západ a východ, nemala takú úroveň a podľa mňa mala úroveň 3.ligy. Ja súhlasím s tým, že to zväz takto spojil do celoslovenskej súťaže ale mal by brať do úvahy že kluby nemajú zbytočné peniaze na cestovanie a preto finančné dotácie do klubov ako je napr. aj Sereď by zo strany zväzu mali byť väčšie. Ja si dovolím tvrdiť, že úroveň 2.ligy bude oveľa vyššia ako bola doteraz.

Čo sa týka realizačného tímu ŠKF Sereď, došlo k nejakej zmene?

Realizačný tím klubu zostáva tak ako bol, jedinou zmenou bude post trénera brankárov ktorým bude v ŠKF bývalý reprezentačný a ligový brankár Egypta Sameh Sabri Abdalah Navar s ktorým spolupracujem už dlhšie obdobie, navzájom sa poznáme aj povahovo a dôverujeme si, poznám jeho robotu, on moju, aj keď občas vzniknú menšie trenice medzi nami v názoroch ale od toho sú futbaloví tréneri aby sa vedeli aj pohádať a bolo to na osoh veci.

Toľko zatiaľ nový tréner A-mužstva ŠKF Sereď pred nadchádzajúcou sezónou, za seba a určite za všetkých fanúšikov Serede môžem popriať trénerovi, realizačnému tímu a hráčom splnenie cieľa, pekný, kvalitný futbal a rozšírenie „fanúškovskej rodiny“ ŠKF.

 

 


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign