Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

To nikomu nezáleží ako to vyzerá inde ako v okolí mestského úradu? otázka vybratá z diskusie na mestskej stránke

Iveta TóthováDátum21. 08. 2014 10:25:20TémaMestský úrad
24

Na mestskej stránke obyvateľka " mimi "položila otázku vedeniu mesta ohľadom kosenia trávy v Seredi :

 

20.08.2014 13:47 - Kosenie trávy
Dobrý deň, zaujímalo by ma ako je zabezpečné kosenie trávy resp. trávnatých častí mesta, nakoľko na ul. Čepenská, A. Hlinku, Spádová, Dolnomajerská, za hokejkou... je tráva niekde i po kolená. To nikomu nezáleží ako to vyzerá inde ako v okolí mestského úradu? Prečo sa to kosí s toľkým oneskorením? Ďakujem. >>odpovedať
 
20.08.2014 14:36 - RE: Kosenie trávy
Mimi - vďaka za Vaše upozornenie. Ohľadom kosenia trávy. Mesto je rozpočtová organizácia, kde má každá položka presne stanovené náklady a pri kosení vychádzajú z počtu kosení počas roka. Mesto má podpísanú zmluvu so spoločnosťou SITA na 5 rokov z roku 2010. Je v nej zahrnutých počet kosení na sídliskách a voľných priestranstvách Mesta. V zmluve je presne uvedené, že spoločnosť pre Mesto zabezpečí kosenie 5-krát do roka. Keďže tento rok príchod jari bol priskorý, resp. skoro nebola vôbec zima – uvažujeme nad počtom kosení 6 - a teraz prebieha na niektorých miestach kosba č.4. a na niektorých pod správou Mesta aj kosba č.7 či 8. Preto sme aj zakúpili novú profesionálnu kosačku Kubotu za 20tis € a navyše sa oživilo Námestie a Zámocký park – čiže pribudli nám nové trávnaté plochy. I napriek tomu verím, že do konca mesiaca budú všetky Vami uvedené trávnaté plochy pokosené k vzájomnej spokojnosti - verte mi, kontrolujú sa tieto kosby - no ak príde dážď všetko sa časovo posúva a to nie je potom vôbec jednoduché dobehnúť to, lebo to sú hodiny nadčas a rozpočet nepustí. Preto aj do budúcnosti zvažujeme kosenie Mesta najmä vo vlastnej réžii, resp. v spolupráci s domovými dôverníkmi či správcovskými spoločnosti, kde bude väčšia spoluzodpovednosť za stav trávnatej plochy - resp. aj za kvalitu kosenia. Pekný zvyšok dňa.

 


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 23-08-2014 23:12:47
Podla mna je kosenie travy u nas dost podcenovanou zalezitostou. Kamaratov otec je starostom dedinky na vychode, z obecnych penazi kupili traktor na kosenie a kazde 2 tyzdne prebehnu s nou dedinu a kazdy kto to dedinou prechadza, tak ma pocit, aka je ta dedina pekna a udrziavana. A pritom oproti ostatnym okolitym dedinam ma len pravidelne pokoseny "valal".
Obdobne to je v Rakusku. Staci sa pozriet na ich dediny, ked nimi prechadzate. Vsade pokosene, maloktory dom ma nejake vyrazne farby na fasade a po prejdeni tou dedinou zrazu mate pocit, ze su tie ich dedinky na mile vzdialene od tych nasich.
kamila | 23-08-2014 13:37:31
Keď sa prejdete po cintoríne v Hornom Čepeni je to smutné. Burina, tráva polmetrová, odpadky okolo kontajnera, po chodníku rozhádzané haluze. Tiež sme to čistili aspoň okolo kontajnera aj so sestrou svojpomocne. Kto má vlastne na starosti tieto miesta, kde už chodí hádam naozaj každý. Je to hanba a neúcta voči našim zosnulým.
gulak | 23-08-2014 13:25:41
Ako tvrdí klasik,všetko závisí od ľudí,ked sa Vám nechce upratovať v paneláku,tak si objednajte firmu,ktorá to za Vás urobí-bordel pri kontajneroch spôsobujú bezdomovci a tiež aj nedostatočné vyprázdňovanie kontajnerov,ked 2 krát týždenne-nie je dostačujúce,treba to robiť 3 krát týždenne...
martina | 22-08-2014 17:07:55
pre: poriadok
poriadok ako poriadok. su ludia, ktori by nikdy nevyhodili na ulici ani len supu od banana a su ludia, ktorym odpadky odpadavaju rovno od riti.
preco by ludia, ktori odpadky vyhadzuju do kosov a kontajnerov mali zbierat po ludskych prasatach ich odpad?
pretoze dobro vizazi nad zlom? mudrost nad sprostotou? stale - zas a znova? upraces a o dve hodiny vidis chrachle a spacky vo vytahu, osrate plienky pod oknom, kondom pri pivniciach atd... toto nie je o lenivosti ale o zivotnom style. doma poriadok a pred dverami a panelakmi hoc aj nas.ane...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-08-2014 00:17:59
daniel | 22-08-2014 00:16:20 | - hovoril som Ti, komunikacia cez odkazy je uplne na nic. Vela ldui pochopi inak, ako je myslene a nasledne vznikaju uplne zbytocne konflikty.
daniel | 22-08-2014 00:16:20
Aha! Díky za info. Ale ja som mal na mysli niečo úplne iné
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-08-2014 00:13:47
daniel | 21-08-2014 23:44:06 | - ale ja nie som nevrazivy. Ja len za svoje peniaze ocakavam sluzby.

Totiz, ja som dost pokrocil v informaciach a pan prednosta Ing. Tibor Krajcovic vidim ze uz planuje zapriahnut kone do roboty.

Asi je cas znovu oslovit prokuraturu - pokym sa nestaneme poddanymi uplne...
daniel | 21-08-2014 23:44:06
Miloš ale teraz si protirečíš! Vždy a všade zastávaš cigánov a naraz napíšeš že s tvojimi susedmi-cigánmi sa kamarátiť nechceš! Ale veď to sú milí ľudia,priam anjeli,tak prečo tá nevraživosť?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-08-2014 23:31:03
Miro Motyčák | 21-08-2014 22:44:14 | - vyborny napad.

Napriek tom, ja som sa rozhodol socialne vazby so susedmi pre istotu nerozvijat a teda ani neupevnovat... ;-)
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 21-08-2014 22:44:14
S podobnym problem bojovali aj v TT a aj v KE. A vyriesili to tym, ze sa partia ludi dohodla a v nedelu pokosili svoj vnutroblok, alebo parcik, kde sa chodia hrat s detmi. Po par mesiach, ked vsetci ludia zrazu videli, ze si obyvatelia musia suplovat pracu nejakej miestnej spravy zelene sa starostovia mestkych casti tak hanbili, ze sa kosi castejsie. Cize sa da bud stazovat, ze si niekto nerobi svoju robotu, alebo ho zosmiesnit a zaroven si aj trochu skraslit svoje okolie. Navyse to celkom upevni socialne vazby medzi susedmi, ked spolu nieco opravia vo svojom okoli.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-08-2014 21:57:19
poriadok | 21-08-2014 21:20:01 | - no, mozno je to aj takto. Niekedy sme naplatili take vysoke odvody, neplatili sme take vysoke dane, take mnozstvo spravnych poplatkov pri vsetkom a vsade pri vybavovani, DPH neexistovala a mesta nemali eserocky, na ktore prepisuju majetok, neboli poslanci, ktori necitaju za co hlasuju a tiez sme nemali poslancov, ktori si nechaju na seba usit funkcie, kedze ich pre alkohol vyrazili za stvrtstorocie uplne zovsadial...

Proste, dnes si za vsetko platime a to stale viac. Takze brigady - to by ludia nemali cas zarabat zase na tie poplatky...

;-)
poriadok | 21-08-2014 21:20:01
Tak sme si zvykli, že všetko za nás má urobiť niekto druhý. Teraz nemám na mysli kosenie, ale ako bolo v predchádzajúcom komentári spomínaný neporiadok. Bývalo vyhlásené jarné a jesenné upratovanie, keď si občania robili poriadok okolo svojho obydlia. Ľudia mali z toho radosť, keď mali svoje okolie čisté. Tak isto chodili aj žiaci zo škôl na brigády. A teraz ? Ako to vyzerá v bytovkách? Nikto nechce upratovať, nikto nechce umývať ani pred vchodom do bytu. Zleniveli sme a nevadí nám v akom prostredí žijeme. A je to aj výchovou.
martina | 21-08-2014 20:15:45
sem tam som zazrela koscov a vsimla som si jednu vec. aj ked kosia, tak nevyzbieraju odpadky. potom pocut samy skrkot kosacky plastovych flias a ineho odpadu. a po pozreti z okna panelaka je vidno akurat tak rozkoseny bordel.

nepredlzila by sa zivitnost kosaciek tym, ze by kosila len travu a nie odpadky? ci nad tym nik este nerozmyslal?

okrem toho v clanku sa uvadza, ze: ...pribudli nam nove plochy na kosenie....
ved park ci velky, ci maly sa kosieval aj v minulosti. ci nie?

CALIA | 21-08-2014 20:05:58
CO TAK PONUKNUT PRACU NASIM NEZAMESTNANYM A ROMOM, DAT IM VRBOVE METLY, LOPATY, HRABLE, NECH UPRATUJU PO KOSCOCH, KTORI TOHO MAJU AZ, AZ...
pre p. Majku | 21-08-2014 16:31:01
Máte pravdu, že by to tak malo byť. Ale skutočnosť je úplne iná. Tak napr. zníženie daní z nehnuteľností dôchodcom nad 65 rokov zákon umožňuje aj ľuďom bývajúcich v bytovkach čo je zakotvené aj v zákone. Ale radní páni to zamietli a zľavu dali iba bývajúcich v rodinných domoch. Tak isto odvoz veľkorozmerného odpadu bol zaistený len od rodinných domov. Z bytoviek si to mali ľudia odpratať sami na zberný dvor. Načo sú zákony? Aby sa beztrestne porušovali.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-08-2014 12:16:23
Vazeni obcania! Je uplne jedno, o akom verejnom priestranstve budeme hovorit. Ci to je v centre mesta, pri MsU, alebo v Strednom ci Hornom Cepeni, alebo na Trnavskej. Vsade obcania platia rovnake dane a tak JE POVINNOSTOU MESTA pristupovat ku vsetkym verejnym priestorom ROVNAKO.

Ci v koseni travy, odpratavani snehu, hrabani listov, zbierani odpadkov...

Akakolvek selekcia je nepripustna - MAME ROVNAKE POVINNOSTI, TRVAM NA TOM, ZE MAME AJ ROVNAKE PRAVA.
anon | 21-08-2014 11:53:26
Môžem len potvrdiť, že kosenie trávy je vzácna vec na Dolnonajerskej ulici, tak keď je už teda nová kosačka k dispozícii som zvedavý, či príde zmena k lepšiemu, už mi niekdedy dochádza trpezlivosť, keď idem venčiť psíka a brodí sa trávou nad hlavou a ja ,, lovím " hovienko pol hodinu, za tie nemalé dane čo odvádzame mestu za psa , by sa malo aspoň pravidelne kosiť!
Elena | 21-08-2014 11:06:33
Dobrý deň,
to máte ešte dobré, že Vám odpratávajú sneh. U nás v Hornom Čepeni v niektorých uliciach ani nekosia, ani neodpratrávajú sneh, dokonca nemáme nárok ani na opravu prístupovej cesty k domom.
Keď boli kosci upozornení na to, že by mali kosiť v Hornom Čepeni ich odpoveď bola j...ť naˇČepeň.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 21-08-2014 10:53:00
Okrem odpratania snehu budeme už i kosiť pri činžiakoch. Platíme mestu dane a ak to prejde pod MsBP tak to bude vyúčtované raz ročne z našich fondov a ešte aj mesto bude účtovať to isté. Potom budeme aj smeti vynášať priamo do zberných domov.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign