Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Teplo v našom meste 5. Neuveriteľné odhalenia na súde s primátorom Tomčányim, alebo, na to aby investovali sme im „museli“ požičať.

200

Primátor Tomčányi na mňa podal žalobu na ochranu osobnosti, predovšetkým za moje články a vyjadrenia na adresu prenájmu Mestského bytového podniku strategickému investorovi,  Energetike Sereď. V stredu, 22.3.217 sme mali tretie pojednávanie, ktoré pokračovalo výsluchom svedka, ktorého navrhol primátor Tomčányi. Týmto svedkom bol konateľ MsBP Ing Káčer. To je ten Káčer, ktorému som ako poslanec mailom zaslal niekoľko otázok, na ktoré mi do dnešného dňa neodpovedal a neodpovedal ani na moju interpeláciu ako poslanca. Čím jednoznačne porušuje zákon. A nepomohla ani prosba pána primátora Tomčányiho, aby mi predsa len odpovedal.

Ale, čo sa stalo. Na súde som Ing Káčerovi položil množstvo otázok. Medzi inými som sa ho pýtal, aké investície urobil MsBP zo svojich voľných finančných zdrojov. Odpoveď bola , že v podstate nič, že peniaze sú na účtoch MsBP. Tak som sa pýtal či všetky. Odpoveď bola, že nie všetky. Opýtal som sa , čo sa teda s tými, čo nie sú na účte stalo. Dostal som odpoveď, že ich poskytol  ako pôžičku strategickému investorovi, Energetike Sereď. Ďalej som sa spýtal, o akú sumu sa asi jedná. Odpoveď bola, že to nevie presne, ale že už veľkú časť z pôžičky vrátili. Tak som sa spýtal, koľko nám teda približne ešte v súčasnosti dlhujú. Povedal, že asi 300 000 eur. Takže, to môže znamenať, že sme im  spolu požičali možno aj 600 000 eur, ak nie viac. Poviem úprimne, myslel som, že zle počujem. Tak celú dobu nám tvrdili, že MsBP je v katastrofálnej ekonomickej situácii, tesne pred krachom a preto treba strategického investora, ktorý má kufre plné peňazí a tie bude investovať, aby nás zachránil. My totiž nemáme peniaze na potrebné investície. A teraz sa ukázalo, že ten bohatý investor si od nás požičiava stovky tisíc eur. Samozrejme za úroky a postupne nám spláca pôžičku. Pikantné na tom je to, že úroky, ktoré platí Energetika Sereď za pôžičku a ktoré v celkovej hodnote nie sú malé, splácate vy všetci, ktorým Energetika Sereď dodáva teplo. Splácate ich v cene tepla, lebo oni navyšujú cenu tepla. A v čom je to ešte pikantnejšie? No v tom, že Energetika Sereď nám pôžičku spláca zo zisku, ktorý vytvorila tým, že podniká na našom majetku. Nepripadá vám to absurdné? Nevyzerá to podľa vás tak, že ten, kto nás mal zachraňovať, mal v podstate, ako sa ľudovo hovorí holý zadok, a my, ten koho mali zachraňovať, požičiavame peniaze na svoju vlastnú záchranu záchrancovi a ten nám splatí pôžičku zo zisku, ktorý vytvoril na našom majetku?

A ešte jedna zaujímavosť. Až teraz som pochopil, prečo pravdepodobne mi Ing Káčer neodpovedal na moje otázky, aj napriek tomu, že vedel, že tým porušuje zákon. Bola by totiž praskla táto neuveriteľná a absurdná konštrukcia a to pravdepodobne im nie je príjemné a žiadúce. Na súde však ako svedok pod hrozbou basy musí odpovedať a hovoriť pravdu a tak to prasklo.

To je biznis, čo?  Vy by ste taký nechceli? Prepáčte, ale to nie je pre vás. To je len pre vyvolených.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
seredan | 28-03-2017 19:46:21
Aj STV
seredan | 28-03-2017 18:47:23
treba jojku a markizu zvolat, nie len tu kreu, kde sa bakalar a primator stale len chvalia
Pavol Kurbel | 28-03-2017 11:29:36
Pre obyvateľa
ceľkom správny postreh. píšete:

Do Energetiky vstúpila silná spoločnosť GGE a ako jedna z mála spoločností môže dotiahnuť rekoštrukciu prestárleho tepelného hospodárstva a potrubí v prospech obyvateľov Serede.

potom ale vystáva otázka, prečo vyhrala firma, ktorá nemala ani licenciu, nikdy nikomu nedodávala teplo, potrebovala si od nás požičať peniaze na našu záchranu a tiež potrebovala, aby sme jej ručili za úvery

Že by v tom bol nejaký úmysel? Myslíte si, že by mohlo ísť o korupciu? Myslíte si, že je takéto podozrenie na mieste a že treba podať podnet na políciu?
Jozef | 28-03-2017 10:26:17
len preco tu super firmu Kmotrik predal?
obyvateľ | 28-03-2017 10:20:03
Do Energetiky vstupila firma GGE a to je silná energetická spoločnosť,ktorá zámery mesta v oblasti rekoštrukcie tepelného hospodárstva ako jedna z mála môže dosiahnuť výsledky pre občanov Serede.Bez vstupu silného partnera to nie je možne.Pôsobia vo viac mestách Slovenska, treba sa opýtať tam. Tam sú spokojní len v Seredi sa nájde vždy nejaký pseudo odborník s preukazom politickej strany prípadne poslanec , ktorý má patent na rozum ale skutek utek.A že si navzájom firmy v branži pomáhajú aj to niekomu vadí. Ak úrok ktorý firma za pôžičku poskytne bez zbytočnej administratívy je vyšší ako v banke v mnohých prípadoch 2 násobne je to v poriadku. A treba povedať že takto si mnohé firmy pomáhajú medzi sebou. Ako toto nechápe pán podnikateľ a poslanec v jednom je to na zamyslenie.
zvedavý | 27-03-2017 21:48:16
pre \"občan\"
aké dôkazy ešte potrebuješ, vieš sa vôbec v tom zorientovať? Ak nie, zožeň si niekoho nech ti to vysvetlí......
Pre občan | 27-03-2017 19:33:47
Mas este nieco za usami z toho, ako si liezol von.
občan | 26-03-2017 23:59:00
Súd na ochranu osobnosti rieši urážky, osočovania ,nepravdivé informácie.
Asi pán Kurbel nepočítal s tým že niekto sa vzoprie urážkam,praktikám inkvizície a bude sa brániť.O tom kto má pravdu rozhodne súd ,ale treba povedaťˇ, že neboli tu predostreté žiadne odborné posúdenia a mnohokrát sú vyjadrenia pána Kurbela bez odbornosti až by som povedal nenávistné.
Hehe | 26-03-2017 21:36:34
Ako mi raz jeden auditor osobne povedal. Audit skonci tak, ako si ho zaplatis.
Seeker | 26-03-2017 21:31:53
Každý primátor kradne, tak čo sa všetci čudujete ako male deti ???
Peter | 26-03-2017 20:01:16
Spraviť hlbkový audit a pokial sa zistia nezrovnalosti alebo podvody dať k osobnej náhrade a vyvodiť dôsledky a poslať zodpovedných za #.
Pre Matka | 26-03-2017 07:31:02
Aj toto bolo na tom odpocte prace ci ako si nazval ten tvoj paskvil kde si sa chvalil co si dokazal? Tam, kde ti capkalo tvojich 5 poslancov spolu s dohodnutou kulisou dochodcov, ktorym museli prelozit o hodinu pochovavanie basy aby dosli tlieskat. Grc.
Adriana | 25-03-2017 22:20:28
Ludia,nebudte taki pesimisti,vsetko zle je na nieco dobre.Ved keby nebolo podane trestne oznamenie na p.Kurbela ani by sme my obcania nevedeli co za podvod spravili.Dufam a velmi drzim p. KURBELOVI palce aby to dotiahol do vitazneho konca a vinnici boli potrestani .Ved karma je zdarma.
O nasom starostovy | 25-03-2017 22:18:15
Myslim , ze toto pouzil Matovic na Fica ale dost mi to pripomina co sa deje tu v Seredi. V noci vam vojde zlodej cez okno do domu a vezme 100 eur. Rano zabucha na vase dvere a daruje vam 20 eur. A ludia ho zato maju radi:)
pre pre Misa | 25-03-2017 22:00:25
Ty máš fakt vylízaný mozog? Čo chceš ešte počuť? Ako ťa bude zasa nieto zavádzať a klamať? Kto vedel o pôžičke? Máme licenciu na pôžičky? Máme to v účele podnikania? Vedeli a hlasovali o tom poslanci? Našiel si zmluvu o pôžičke na stránke bytového podniku? Ja nie. Prečo? Nie je tam. A prečo tam nie je?
Pre pre Misa | 25-03-2017 21:03:11
Ja som pisal, ze energetike by dali prd, nie msbp.
Pavol Kurbel | 25-03-2017 20:06:34
Platy zamestnancov sú zaúčtované v cene tepla, takže prečo by zamestnancov mali platiť zo zisku?
p.Kurbelovi | 25-03-2017 19:36:38
Este som zabudol ,ze ma mrzí ze nechcete kandidovať , mali by ste jedinečnú šancu dat vsetky tieto kauzy terajšieho vedenia mesta vyšetriť. Mali by ste velmi vela hlasov a šancu nam ukazat , ako sa to ma robiť, ako by mala vyzerat transparetna samosprava. Konecne by holy Sered prezentovana pozitivne :-)
pre Misa | 25-03-2017 19:32:52
Prosim ta , prave ze banka by Mbp by pozicala tolko ,kolko by pozadovali, maju totiz cim rucit. Tu stale počúvame a reagujeme iba jednu stranu sporu, fakty druhej strany a hlavne celej transakcie nepoznáme a hlavne ze je primator zlodej . Takto potom vyzera nase mesto.
Pre p.Kurbela | 25-03-2017 19:26:30
Z tohoto zisku zaplatili zamestnancov a , nic v podstate nezostalo na riadne investicie , žiaľ
využime svoje právo... | 25-03-2017 16:19:22
... a obráťme sa všetci na svojich poslancov (nežiadajme, aby to urobil za nás p. Majko), ale sami ich požiadajme, aby prešetrili / skontrolovali tu na svetlo vyplavené skutočnosti !
Anco | 25-03-2017 15:54:49
Kde tam je poziciavanie penazi?

Predmet podnikania/činnosti/:
Správa bytového a nebytového fondu a zariadení na výrobu a rozvod tepla a teplej úžitkovej vody
Výroba, rozvod a predaj tepla a teplej úžitkovej vody
Montáž určených meradiel
Prevádzkovanie verejných vodovodov I. až III. kategórie
Prenájom nehnuteľností spojený s poskytovaním iných než základných služieb spojených s prenájmom
Prenájom strojov, prístrojov a zariadení
Upratovacie a čistiace práce
Správa a údržba bytového a nebytového fondu v rozsahu voľných živností
Sprostredkovateľská činnosť v oblasti obchodu
Sprostredkovateľská činnosť v oblasti výroby
Sprostredkovateľská činnosť v oblasti služieb
Činnosť podnikateľských, organizačných a ekonomických poradcov
Pre obyvatela od Dobry den | 25-03-2017 15:32:30
Ano mate pravdu, ze to chcel primator, prednosta a terajsi konatel Msbp p. Kacer. Mozno to inac vyznelo, ako je to napisane. Bolo tym myslene, ze sprava od p.Kacera je velke klamstvo. Bolo to ucelove, aby byvaly Msbp mohli rozdelit na 3 firmy, a to Nasa domova sprava, Energetika s.r.o. a Mestsky bytovy podnik s.r.o., pod vedenim p. Kacera. Teda trojnasobne platy konatela,ktore platia obyvatelia cinziakov.
seREdan | 25-03-2017 14:32:02
Andrej | 25-03-2017 13:34:39:
Ja verím, že poslanci sa už konečne zobudia a nebudú už len prisluhovači....
NIE NEZOBUDIA SA! Väčšina z nich dobre vedela čo sa deje a preto svojim hlasovaním robili z Kurbela kriminálnika. A to aj pre svoj vlastný profit. Výrok jedného z poslancov je veľavravný: \"Nie, ja nepodám námietku (v istej konkrétnej veci), lebo budem primátora ešte potrebovať\". Treba ku tomu niečo dodať??
Andrej | 25-03-2017 13:34:39
Ja verím, že poslanci sa už konečne zobudia a nebudú už len prisluhovači. Toto je už hooooodne cez.
obyvatel | 25-03-2017 12:55:27
pre 25-03-2017 11:41:24. Tato vasa veta na margo primatora \" nechal sa oklamat p. Kacerom, \" nekoresponduje s realitou. Prosim vas bud ho nepoznate alebo naozaj nic neviete o jeho informaciach. Ale nerobte z neho martyra. Ubezpecujem vas ze primator dobre vie co robi. Na tento scenar bol upozornený aby zabranil tomu aby sa stal. A presto vsetko ho spoluzorganizoval a dokonal. Primator je hlavnym spoluautorom tohoto \"super\" projektu, vdaka comu sa udialo to co sa stalo.
Dobry den, | 25-03-2017 11:41:24
Take nizke ceny za teplo a spravu bytov uz nebudu, ako to bolo za p.Aca. Velka skoda bolo tento byvaly MsBP zrusit. Pracovali tam ludia, ktori mali dlhodobu prax v tomto podniku. No vsak p.prednosta tam potreboval zamestnat svojich byvalych kolegov z Bratislavy a Trnavy, tak namiesto jedneho konatela p.Aca prisli traja konatelia, a to p.Kacer,p.Marko a p.Oravec. Seredania dostali vypovede, znasali to dost tazko, lebo vedeli,ze vznik noveho tepelneho hospodarstva je uvelovy,prisli ich nahradit ludia blizky p.prednostovi. Boli to sikovni pracovnici. Pan primator to dobre vie,ale nechal sa oklamat p. Kacerom, ktory napisal ucelovu spravu. Stary Msbp mal za rok 2012 stratu 28.tis eur, lebo bola velmi slaba zima, bola nizka vyroba tepla. Ceny boli nizke pre obyvatelov. V sprave bolo uvedene, ze mali stratu 600 tis.euro, co bola strata si za celu existenciu Msbp. Kolko mali ziskov za existenciu sa nepise. Z kazdeho zisku sa Mestu Sered odvadzalo 50 %. Za kancelarie sa platilo Mestu Sered 43 tis.eur rocne. Sprava bytov bola 4 eura. Kolko platime teraz p. Markovi za spravu? Dobre nas mesto oklamalo. Co robia poslanci, ked si nevedia ochranit svoj majetok. Vas p. Kurbel obdivujem a zelam vela, vela uspechov. Poslanci spojte sa! Ci je vam to ostatnym jedno co sa v Meste Sered robi? Kazdy rok sa robil audit, vzdy bolo uctovnictvo vo vybornom stave, pracovnici pochvaleni, dozorna rada zlozena z poslanvov a kontrolorka boli spokojni, chyba sa nikdy nenasla. Byvaly poslanec sa vyjadril,ze tepelne hospodarstvo je pre Sered zlate vajce, preto dodnes nechapem, preco sa byvaly Msbp musel zrusit a prenajat cudzim ludom. Myslim si len tolko, ze ked je to dobre inym, malo to byt dobre aj Mestu Sered. Teraz bola tuha zima, vyrobili vela tepla a este aj za vysoku cenu, to zas bude mat Energetika vysoky zisk. Poslanci robte nieco, volili sme vas preto, aby ste rozmyslali a konali za nas v dobrom a nie proti nam.
Pre obyvatel | 25-03-2017 10:22:56
Zatial sme poculi len jednu stranu,a dal ste otazku,citujem,dokedy to este dovolime,nuz minimalne do novych volieb.Ak mate moznost primatora odvolat prv,tak to skuste.
obyvatel | 25-03-2017 09:48:44
Myslim ze tu urok nehra rolu. Tu ide o kulehu na obyvatelov, ich cielene zavadzanie, ci dokonca este aj uverovanie tejto kulehy. Vedenie mesta zahralo a zo seba spravilo neschopneho dementa a stvorili si schopnejsich spasitelov tepelneho hospodarstva a este im to mesto teda obyvatelia pozickou platia co im v konecnom dosledku v navysenej cene za teplo obyvatelia este preplatia. Len pre mna je zarazajuce ze kde su poslanci a preco o tomto nic nehovoria a mlčia??? Maju dovod mlcat??? Ako to potom funguje v dalsich eserockach mesta??? Tu bol spraveny dalsi tah, kedy sa cielene previedol cely majetok na s.r.o. kde sa bez dosahu verejnej kontroly a poslancov hospodari, ale ako??? Tak ako s tepelnym hospodarstvom??? Nie je toto sofistikovany zamer??? Ako nekontrolovane hospodarit s financiami a majetkom mesta??? Ako sa da taketo hospodarenie v s.r.o. mesta kontrolovat ak ani poslanec sa nemoze dostat k informaciam ??? Kto je primator, kto je prednosta, ze si voci nam obyvatelom dovolia bez verejnej kontroly takto hospodarit s nasim majetkom nasho mesta??? Dokedy toto dovolime???
anonym | 25-03-2017 09:41:31
Pán Kurbel, prajem veľa energie na túto kauzu. Máte moju úctu. Vyplávali na povrch pekné špinavosti a držím palce, aby ste to dotiahli do zdarného konca a aby spravodlivosť zaúčinkovala. Nepochybne veľa ľudí o tomto kšefte vedelo, ale všetci čušali a čušia doteraz. Mali si byť braní na zodpovednosť, samozrejme vrátane trestnoprávnej.
Miso | 25-03-2017 09:05:26
Co tu trepes o uroku? Ma mbp licenciu na poziciavanie penazi? Preco si energetika nepozicala z banky? Lebo by dostali prd. Preco o tom nevedeli poslanci a dozvedia sa to poza bucky? Ako vsetko ostatne? Takto sa naklada s majetkom mesta? Kazdy jeden poslanec,kazdy jeden je za toto zodpovedny. Kazdy, ktory drzal hubu a nepytal sa, nezaujimal. Kurbel bol za blba, lebo sa zuaujimal a plnil si poslanecky slub. Kde bola kontrolorka? Ved Kurbel daval navrh na kontrolu v mbp. A cez poslancov to nepreslo. Vraj nie je co kontrolovat,ze kontroly boli. Staci sledovat zastupitelstva. A Tomcanyi ide podavat zalobu? A za co? Ved to, co sa stalo s teplom v nasom meste a vsetko okolo toho je do neba volajuce.
Pavol Kurbel | 25-03-2017 09:01:45
A akým prísnym pravidlám podieha cenotvorba, myslím, že to nám s dostatočnou razanciou ukázal samotný predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, pán Holienčík.
Pavol Kurbel | 25-03-2017 08:53:51
Na primátora nebudem kandidovať. A aký mali zisk? Za dva roky 153 000 eur.
Pre občanov | 25-03-2017 08:28:29
Aj tvorba ceny tepla podlieha pravidlám a prísnym. Všetci ste ukrivdení ,okradnutý ,ale všetci by ste robili to isté, zabezpečovali by ste sa na \"horšie časy \" ak sa to dá tak pomenovať . Vybrat zálohy na teple je jedna vec a zisk druhá vec. Lietajú tu iba veľké čísla ,ktoré len jednoduchých ludi zmätu. Povedzte ,aký majú úrok ?
PS keď ste všetci taký múdri , tak kandidujte a potom uvidime . Mam pocit, ze vsetci vsetko vedia, vsetci by ste to robili inak. Ak je to tak , tak sa v sebe mýlite. p.Kurbel ,dúfam že budete kandidovať na primátora . Ak nie ,tak ste žiaľ iba populista .
Rudo | 25-03-2017 05:32:25
Trestne oznámenie na primátora,prednostu a kontrolorku.Veď 600 O00 € nie je mala sumava to je len to o čom sa vie.O kolkych veciach sa ani nevie.Vivat Tomčanyi.
Pavol Kurbel pre anonym | 24-03-2017 23:20:03
Nakoľko sa neviem aj napriek tomu, že som poslanec dostať ku všetkým materiálom, o ktoré som žiadal, lebo mi ich odmietaju dať, tak vám neviem presne povedať časový sled realizácie pôžičky, či pôžičiek. Lebo pán konateľ Káčer si tak dôležité veci nepamätal. Predpokladám, že sa to udialo v nasledovnom poradí. Energetika Sereď najprv naúčtovala ľuďom do ceny tepla nájomné vo výške odpisov, čiže opotrebovania nášho majetku, na ktorom teraz oni podnikajú. Keď mala peniaze od ľudí na účte, potom zapatila z týchto peňazí MsBP nájomné. A potom MsBP poskytol pôžičku, či pôžičky Energetike Sereď, aby nás mohla zachraňovať, aby mohli investovať. Samozrejme, že tie investície zase naúčtovala ľuďom do ceny tepla. A tak to zase všetko zaplatili ľudia v činžiakoch. Aký rýchli bol sled týchto udalostí neviem. Mohlo sa to však udiať veľmi rýchlo, lebo Energetike každý mesiac príde od ľudí na účet viac ako 200 000 eur. Ak obrat 2 500 000 podelíte 12timi, tak si to ľahko vypočítate. V každom prípade, je zaujímavé, že ten záchranca, ten strategický investor, aby nás mohol zachrániť si asi musel od nás peniaze požičať, lebo keby mal vlastné prachy, nič by si nepožičiaval.
dotaz | 24-03-2017 22:02:49
Ešte zostalo niečo na rozpredávanie, keď p.primátor stihol predať obrovskú rozlohu ornej pôdy? V tomto štáte si takýto robia čo chcú. A trrestné oznámenie? Neporušil zákon. Ale aký, to nikto nevie.
anonym | 24-03-2017 21:53:57
To co je toto za ojebabranie? Strategicky investor ide zachranovat MsBP, ale najprv mu MsBP poziace peniaze? Cize MsBP vlastne ani nebolo treba zachranovat, ci? Ktoze to hovoril, ze MsBP je pred krafchom? Dobre sa vam spava? A toto sa dozvieme po rokoch mlcania a zatlkania? Trestne oznamenia musia lietat len taky fukot.
Pre Tomcanyi | 24-03-2017 20:47:29
Prac sa uz a schovaj sa hlboko a daleko!
zvedavý | 24-03-2017 20:28:50
a tie veliké odmeny nie sú nadštandartné p. Kurbel?!
Pavol Kurbel | 24-03-2017 20:10:04
Popýtam sa môjho právnika ako na to a dám vám vedieť.
Obcan | 24-03-2017 20:04:45
Ano aj ja by som sa pripojil k hromadnemu tresnemu oznameniu
Tin Tin | 24-03-2017 19:39:06
Treba podať hromadnē trestné oznamenie.P.Kurbel možte to zorganizovať.Ďakujem
obyvatel | 24-03-2017 17:50:09
Mna by zaujimalo kde su dalsi poslanci a poslankyne ???
Maju tiez interes na tomto marazme alebo naco sa caka a preco tiez nekonaju ??? Toto je vasa praca a na taketo rozhodovanie sme si vas zvolili ??? Nehanbite sa pozriet sa nam vasim volicom, susedom,priatelom a celkovo obyvatelom pozriet do oci ??? Tato stupidna nenazranost a vychcanost uz naozaj nema hranice. Treba sa zmobilizovat na najbližšie zastupitelstvo a treba konat.
Pan Kurbel skuste zavolat aj pana novinara Dańa nech teraz pride spravit investigativnu reportaz ako obyvatelia prisli o tepelne hospodarstvo a este to aj uveruju.
Pavol Kurbel | 24-03-2017 16:52:32
Neviem, čo je nadštandartné odmeňovanie. Myslíte, že plat pána prednostu v sume takmer 2 400 eur mesačne to znamená
28 700 eur ročne a k tomu niekoľko tisícové odmeny každý rok, je nadštandartné odmeňovanie?
Bordel | 24-03-2017 16:10:22
Ak je všetko uvedené pravda, tak hyenizmus práve teraz v Seredi dosiahol svoj vrchol a je na verejnosti aby vyjadrila svoj odpor i za cenu určitej neposlušnosti vo verejnom záujme.

Uvažujem ide u doposiaľ nestotožnenej osoby o:

- zneužitie právomoci verejného činiteľa
- porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku
- spreneveru
- podvod
- korupčné konanie

Možno je to všetko omyl a táto nestotožnená osoba konala v dobrej viere v prospech občana a jeho oprávnených záujmov.
Občan vyber si a rozhodni.
obcan | 24-03-2017 16:04:28
PRIMATOR, PREDNOSTA, KONTROLORKA chodte uz konecne DO RITI a nechajte mesto ludom. Ludia zobudte sa, treba ich odtial vyhnat.
zvedavý | 24-03-2017 15:18:40
a možno sa dozvieme,prečo p. Krajčovič je taký prepotrebný pre p. primátora a prečo hlavná kontrolórka je tak nadštandartne odmenovaná spolu s prednostom...........
gulak | 24-03-2017 15:00:52
Zaujimave...primatorova uderka mlčí..žeby,kto mlčí,ten svedčí..v buducich volbach potom nezabudnite zase zvolit to iste osadenstvo Mestskeho uradu..
tony | 24-03-2017 12:58:50
Energetika Sereď, s.r.o.
Mária | 24-03-2017 12:30:58
Strategický investor Energetika Sereď - kto to je ??? Aká je to forma obchodnej spoločnosti a kto sú jej spoločníci príp. akcionári ?? Stačí zverejniť konkrétne mená a väčšine z nás, obyvateľov mesta Sereď, sa vyjasní o aký \"podnikateľský zámer\" sa jedná.
obyvatel | 24-03-2017 10:21:00
Tak toto je naozaj katastrofalne a trestuhodne co sa v tomto meste deje. Tieto informacie su klucove a jasne pre kazdeho obyvatela ze sa tu udial spekulativny scenar smrdiaci podvodom. Par chlapcov za ucasti tichých spolocnikov a este k tomu s holou riťou si zalozilo sro a vymysleli plan ako odrbat obyvatelov mesta o cele tepelne hospodarstvo. Samozrejme to sikovno predali a hned zarobili. Martin je mi z teba na vracanie. Myslim ze nastal cas aby sa obyvatelia prebudili a podali hromadnu zalobu za podvod aj na ich majetok.
Pavol Kurbel | 24-03-2017 08:45:34
A špinavosti pokračujú.

V Zásadách hospodárenia a nakladania s majetkom mesta Sereď sa v paragrafe 13 píše:
1, Pôsobnosť valného zhromaždenia v obchodných spoločnostiach, v ktorých je mesto jediným spoločníkom, vykonáva primátor mesta.

V Mestskom bytovom podniku je mesto jediným spoločníkom, čiže celý majetok MsBP je vlastne majetkom mesta. To znamená, že MsBP jednoznačne spadá pod tento paragraf.

V paragrafe 2 sa píše: Pri výkone právomocí valného zhromaždenia rozhodne (primátor)v znení UZNESENIA MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA, KTORÉ PREDCHÁDZA ROZHODNUTIU VALNÉHO ZHROMAŽDENIA VO VECI V PRÍPADE
j, prevzatia a poskytnutia pôžičiek a úverov

Týmto vyhlasejem, že neviem o tom, že by Mestské zastupiteľstvo niekedy rokovalo a odsúhlasilo, že primátor Tomčányi môže dať súhlas na poskytnutiei pôžičky Energetike Sereď alebo V.I Trade Nitra
Občan | 24-03-2017 08:30:40
§ 13 zásad hospodárenia mesta Sereď

Obchodná spoločnosť , v ktorej je mesto jediným spoločníkom (tou je aj MsBP)

1) Pôsobnosť valného zhromaždenia v obchodných spoločnostiach, v ktorých je mesto jediným
spoločníkom, vykonáva primátor mesta.
2) Primátor pri výkone právomocí valného zhromaždenia rozhodne v znení uznesenia mestského
zastupiteľstva, ktoré predchádza rozhodnutiu valného zhromaždenia vo veci v prípade
a) schvaľovania zakladateľskej listiny a stanov spoločnosti ako aj ich zmien;
10
b) schvaľovania riadnej, mimoriadnej alebo konsolidovanej účtovnej závierky a rozhodovania o
rozdelení zisku alebo úhrade strát;
c) rozhodovania o zvýšení alebo znížení základného imania;
d) rozhodovania o peňažnom a nepeňažnom vklade;
e) vymenovania a odvolania členov štatutárnych a kontrolných orgánov;
f) schvaľovania pravidiel odmeňovania konateľov a členov dozornej rady;
g) rozhodovania o zrušení spoločnosti s likvidáciou alebo o zmene právnej formy;
h) získavania a scudzovania účasti na iných spoločnostiach;
i) kúpy, predaja, zaťaženie nehnuteľností;
j) prevzatia alebo poskytnutia pôžičiek a úverov;
k) prevzatia ručiteľských záväzkov;
l) rozhodnutia o prevode obchodného podielu na inú osobu, o uzavretí zmluvy s nadobúdateľom
tohto podielu, o schválení zmluvy o predaji podniku alebo časti podniku.


Dávam do pozornosti ods. 2 písm. j) \"...rozhodne v znení uznesenia mestského
zastupiteľstva...\" Tak vedeli o pôžičke poslanci, alebo nevedeli? Bolo to na zastupiteľstve, či nebolo?
pre Kurbela | 24-03-2017 07:58:00
Ako je možné, že poslanci nevedeli, že MBP požičal peniaze v takom množstve spoločnosti, ktorá mala \"zachraňovať\" tepelné hospodárstvo v meste Sereď? A bolo nutné ho zachraňovať? Ukážkovým príkladom sú školy v meste. Je to v súlade so zásadami hospodárenia mesta? Na jednom zo zastupiteľstiev predsa Tomčányi povedal, koľko dala Energetika za projekty, koľko financií to stálo a spýtal sa, kde by sme my na to zobrali. Tu je odpoveď. Tam, kde na to zobrala aj Energetika. Smrdí to a poriadne. Nie som žiaden kádéhák ani zďaleka, ale želám Vám ako aj každému jednému, čo bojuje za pravdu, aby ste to dotiahli do úspešného konca a ukázali nám, ako to tu skutočne páni na meste riadia. Je to začarovaný kruh. Do Energetiky vstúpil ďalší partner, Energetika dlhuje MBP,...strácam sa. MBP ktorý bol podľa slov primátora a prednostu v brutálnej strate požičiava spoločnosti, ktorá prišla stratu zmazať. Ľudia, vstávajte!
Pre občan | 24-03-2017 07:43:31
A on mal tu drzost davat na niekoho zalobu. Opravi par ciest, spravi amfik,... a ovecky nebudu verit ze sa za jeho posobenia nieco take mohlo stat. Je to drzost najhrubsieho zrna.
občan | 24-03-2017 06:42:39
Ja nie som zo Seredi ale dúfam , že to ľudí prebudí. Treba takéto svine vyhnať z MsÚ od koryta.
Hehe | 24-03-2017 06:37:57
Zachraňovaný zachraňuje záchrancu. Sereďkovo.
Miso | 23-03-2017 23:12:11
Hovori sa tomu kruh! Tocit a tocit dookola.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign