Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Teplo v našom meste - časť 3. - primátor Tomčányi vytrvalo mlčí. Primátor Rimavskej Soboty otvorene hovorí o porovnateľnom probléme v ich meste

200

V dnešnej časti by som vám chcel predstaviť pána primátora Rimavskej Soboty  JUDr. Jozefa Šimka, aby sa s nami podelil o jeho skúsenosti so súkromnou firmou, ktorá u nich vykuruje.

U nich je totiž obdobná situácia ako u nás a v ďalších mestách po Slovensku. Postup presne ten istý, ako cez kopirák. Najprv slovenský strategický partner, potom predaj  a potom zahraničný investor. A ceny za teplo a teplú vodu? No ako inak, samozrejme, že išli hore. Tak ako u nás. Oni však aspoň môžu zasiahnuť do návrhu ceny tepla, ktorá ide na URSO. My nemôžeme ani to, lebo podľa zmluvy sa v našom prípade tento návrh IBA PREROKOVÁVA , neschvaľuje. Jednoznačne z toho vyplýva, že súkromníkovi ide v prvom rade o zisk, nie o charitu pre obyvateľov.  Mesto, pokiaľ prevádzkovalo tepelné hospodárstvo  a vykurovalo, nemalo dôvod na to, aby špičkovalo ceny tepla a dusilo svojich obyvyteľov. Pred rozhovorom som pánovi primátorovi v krátkosti načrtol situáciu u nás v Seredi. Povedal som mu, že u nás sme MsBP nepredali, ale prenajali. Pri rozhovore na kameru sa pomýlil, ( pravdepodobne preto že u nich tepelné hospodárstvo predali) a povedal, že sme MsBP predali.  Naprik tomu, si za všetkými svojimi výrokmi vo videu stojí. Bol to len "preklep".


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
občan 2 | 14-03-2017 17:10:09
Veď ten primátor z Rimavskej Soboty musí byť vyšinutý skúste si ho vypočut pomaly drísta štyri na osem.Mýli si pedaj a prenájom.A ešte treba zavolať Kotlebu pán Kurbel aby to bolo dokonalé.A potom za koalíciu KDH OĽaNO a SaS alebo ĽSNS kandidovať do VÚC na jeseň 2017.
Majko alebo Kurbel . TIP Majko.
obyvateľ | 13-03-2017 17:31:27
Ludia sa zacinaju konecne prebudzat ak im pokazeny primator zdrazuje a komplikuje zivot.
http://www.mojevideo.sk/video/29da5/vyhodte_ho_z_okna_.html
Aj tepelne hospodarstvo nasho mesta je zdrazovanie nasho zivota
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2017 00:29:58
občan | 12-03-2017 16:24:34 | - ako teda, len vseobecne a len urazkami?

Nic konkretne a dokonca ani zdarma poskytnuty priestor na ukazanie Kurbelovi a Majkovi kde teda je ta pravda?

Chudak...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2017 20:21:11
Johnny | 12-03-2017 20:13:20 | - ano, trafilo sa do cierneho.

A smutne je, ze ludom musi pravdu prist povedat primator ineho mesta, kedze ten násho vytrvalo mlci... ;-)
Johnny | 12-03-2017 20:13:20
Anonymko myslím si že takýto smer uvažovania je scestný. Ak to prenesiem na iné, tak ste vlastne povedali, že neshajme radšej deravé cesty, dá sa po nich ešte jazdiť, veď ak by sa mala robiť nová cesta, dva dni by sme museli chodiť inou cestou a do bytu ísť sto metrov peši. Nepomýlil som sa, dva dni, v porovnaní so životnosťou stupačiek a vami spomenutých dvoch týždňov. Inak stupačku vám vymenia bez problémov za pár dní. V iných mestách to teda aspoň ide.

Heh a ten Občan, ajajaj trafilo sa do čierneho..
Pavol Kurbel | 12-03-2017 20:08:30
Nikto nezpochybňuje, že raz treba všetko vymeniť, že nič, okrem vašej blbosti nie je večné. Ja hovorím o koze, vy o voze.
Anonymko | 12-03-2017 19:56:12
Niektori tvrdia, ze je potrebne vymenit vodovodne potrubia v celom meste a aj stupacky. Pytam sa :

Ak teraz netecie voda niekolko hodin, tak ste nervozni a nadavate. Viete si predstavit, ze ak dojde k vymene potrubi v meste Vam voda na jednotlivych uliciach nepotecie mozno aj niekolko tyzdňov ?

Ze bude pristavena cisterna a vy si budete chodit brat vodu nielen na pitie a varenia ale aj kupanie ci aj na splachovanie WC ?

Ak teraz boli rozkopavky v meste ohladom internetovych kablov a pod. vsetci nadavali, ze je mesto rozkopane, spinave a pod. A to boli rigoly iba max pol metra siroke. Viete si predstavit ake rozkopavky budu ak budu menit vodovodne potrubia ? To budu inak siroke rigole, rokopany asfalt, chodniky cesty.

A co ak dojde k vymene stupaciek. Ten bordel v bytoch, budeme si musiet brat dovolenky a pod.

Nic v zlom, som za cistu vodu, iba uvazujem co by to obnasalo .
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2017 19:03:06
občan | 12-03-2017 18:23:37 | - ubezpecujem Vas, ze mi to hovori a hodne. Vodovodne rozvody v rodinnom dome mam zasvinene od chronty za ktoru platim tak, ze ich onedlho je nutne menit - pri kvalite dodavanej sracky vydrzali zial necelych 15 rokov.

No v tom, co pisete to je uplne o inom. Je to o vyhodnosti zmuvy pre obcanov a nie o nakladoch dodavatela.

Smola. Nenazraty Holjencik verejne prezradil system tvorby cien. Mate teda vazny problem. Nie Kurbel, Simko alebo ja. Vy ho mate.
občan | 12-03-2017 18:23:37
Pán Majko mýliť si predaj s prenájmom vyjadrovať sa o potrubných systémoch že ešte vydržia a netreba ich v krátkom čase vynieňať, kto si má čo riediť pán Majko? Neviem či si plne uvedomujete čo je v záujme občanov serede. Vymeniť tepelné potrubné systémy v celom meste. A za to zodpovedá kto? Primátor rimavskej soboty s kurbelom a s vami pán Majko?Alebo Energetika a GGE ,poslanci a primátor serede.Uvidíme, či tu ešte nejaký hlupáčik bude obhajovať 45 ročné potrubné systémy po životnosti, že ich netreba vymieňať, keď budú praskať ako papier a ľudia budú mrznúť. Čim skôr sa to urobí tým lepšie. Pán Majko hovorí vám niečo životnosť zariadenia , tepelné straty, poruchovosť, obnova zariadení, odpisy.Treba piť menej energetických nápojov a vysadiť niektoré sedatíva,Bije sa to potom v hlave.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2017 16:42:34
občan | 12-03-2017 16:24:34 | - Nie je podstatne, co beriete, hlavne si to riedte. Vsetko koncentrovane je pre zdravbie nebezpecne a navodzuje to stavy, z ktorych vychadzaju Vami napisane nezmysly.

Budte vecny a ohlaste sa. Davam Vam 30 min. priestoru na kameru, kde mozete vysvetlit, v com sa Kurbel a Simko mylili.
občan | 12-03-2017 16:24:34
O tepelnom hospodárstve príde do serede hovoriť s pánom Kurbelom právnilk primátor z rimavskej soboty.Som zvedavý či potom keď zistí ako sa mýli v prípade serede, či sa príde aj ospravedlniť.Pán Kurbel je v koncoch podľa všetkého a už sa utieka k nominantovi SMS to je strana pána Urbaniho z HZDS a aj k nominantovi Kotlebovej ĽSNS Katrincovi. Smutné keď niekomu z KDH ako Kurbelovi dochádzajú argumenty , nepochybuje o sebe ale útočí bez ladu a skladu Ak je pravda že čelí trestnému oznámeniu tak sa nie je čo čudovať lebo zdochýňajúci kôň najviac kope.
obyvatel | 12-03-2017 12:26:24
V tejto casti diskusie padlo aj riesenie. Podat trestne oznamenie nakolko bolo cielene a ucelovo zmanipulovane rozhodovanie, nakolko poslanci nemali zmluvu na prerokovani a poslanci nepoverili primatora aby tieto rozhodnutia robil za nich. A preto si myslim ze primator porusil svoje pravomoci kedy bez suhlasu poslancov uzavrel alebo poveril niekoho uzavriet platnost a obsah zmluvy ohladom tepelneho hospodarstva. Ved toto nieje normalne aby si taketo nieco mohol niekto len tak beztrestne dovolit. Treba tu nastartovat reverzny proces a vyvodit dosledky a zodpovednost za taketo konanie.
otázka | 12-03-2017 09:20:31
Treba si asi položiť otázku, kto všetko na tomto kšefte zarobil. Mám pocit, že niektorí sú už do konca života za vodou.
Obcan | 12-03-2017 07:42:59
Ked si dobre pamatam, tak na jednom zastupitelstve nakladali Sudinovej ze si neregulovala teplo ako Comaj a ma este vacsie ucty ako on. Tento rok na zastupitelstve nalozili Comajovi, ze reguloval teplotu. Primator ticho sedi ako prd v gatiach akoby si uz nepamatal par zastupitelstiev dozadu a nezastal sa Comaja. Ja neviem. Ma primator priblem s pametou? Alebo pameta len na to, na co chce?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-03-2017 14:46:23
Co sa to deje? Pomaly 4 roky tu zopar ludi vypisuje, ze sa Kurbel snad zblaznil, ako je vsetko v poriadku. Pomaly 4 roky sa neviem dockat vysvetlenia, cim je zmluvy pre mesto vyhodna.

Zrazu nenazraty Holjencik z URSO da tipa, ako veci v skutocnosti su a ako je mozne manipulovat s cenami energii.

Este niekolko polopatistickych vysvetleni a ludia zacinaju chapat.

A mame tu videa, kde uz nielen Kurbel hovori, ze to je na hov*o, ale aj iny primator. Ten ma 300 km od Serede rovnake problemy. Tam boli \"sikovni\" uz o nejaky ten rok skor.

Takze, co te da s tym? Co s ludmi, ktori 4 roky a zial stale nemaju naviac, ako urazat, osocovat a zosmiesnovat nas, co 4 roky VEREJNE hovorime len to, na co ostatni dochadzaju az teraz?
obyvatel | 11-03-2017 09:49:05
No myslim ze ked uz taketo jasne priklady argumentov o tepelnom hospodarstve ake tu odprezentoval primator Rimavskej Soboty nepresvedcia obyvatelov nasho mesta ze to co sa tu udialo s tepelnym hospodarstvom bol len cieleny zamer ako pripravit obyvatelov o majetok a kontrolu nad nim tak uz potom neviem co este by ste obyvatelia chceli. Ak sa nezomknete a nebudete dozadovat zmeny a vyvodenia zodpovednosti za tento stav tak si ine naozaj nezasluzite a uz len viac a viac platit. Uvedomte si ze p.Kurbel ma svoj kotol a toto by nemusel vobec za vas riesit.
Obcan | 10-03-2017 23:56:38
Ani my nemame a nehovoriac ako sa tuto zimu kurilo. Ale co uz. Prekurilo sa na fandlyho 20tisic tak sa to muselo niekde usetrit
Obcianka | 10-03-2017 22:45:38
A mali ste p.Kurbel spomenut aj problem s teplou vodou. Ze na celej Cukrovarskej okrem vyvoleneho cinzaku 758 mame vlaznu vodu a nikto to neriesi. A preco? Lebo tam maju domovnika co ma brata priamo v GGE a byva tam zevraj aj rodina jedneho zo zamestnancov ener.Sered

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign