Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Tak teda koho voliť?

Dnes je 29 dní od volieb do NR SR a dňa 10.3.2012 si tento národ zvolí ďalšie smerovanie Slovenska. Budú to ale voľby výnimočné, vďaka jednému statočnému a čestnému človeku, novinárovi, rodákovi z Kanady, ktorému viac ako ktorémukoľvek novinárovi zo Slovenska záležalo na tom, aby sa v tejto krajine niečo zmenilo, niečo úplne najpodstatnejšie pre nás domácich. Ale niečo pozitívne tu predsa len je: podstata vznikla na pôde tajnej služby SR a to je také drobné zrnko optimizmu, že nie sme predsa len všetci barani a  že  v nás drieme nejaké to svedomie, ktoré kázalo zmapovať podstatu politického systému v tejto krajine, založeného na klamaní národa a na korupcii nebývalých rozmerov tých, ktorí zároveň deklarovali, že proti nej bojujú. Bojovali, ale iba v radoch bežných ľudí, prípadne politických protivníkov a v tej vlastnej korupcii, na úrovni riadenia štátu sa kúpali ako v termálnom bazéne, s pohárikom šampanského v ruke. Keď ale bola tá obrovská špina na papieri alebo nahraná na nosiči, ešte tu bola snaha najprv z toho vytrieskať pár miliónov Eur vydieraním hlavných "účinkujúcich". Ako inak, asi po vzore politikov, lebo asi platí, že tak, ako sa správajú čelní politici štátu, tak sa správajú aj ich občania. Tom Nicholson bol ale tým človekom, pre ktorého spisový materiál zvaný Gorila bol zdrojom fatálneho poznania o živote, o politike, ekonomike a fungovania demokracie po slovensky a jeho svedomie mu kázalo dostať to na verejnosť, za čo je potrebné mu vysloviť hlboké poďakovanie, pretože tie inštitúcie, ktoré majú vo svojej pracovnej náplni chrániť spoločnosť pred takýmito javmi zlyhali na celej čiare. Tajná služba ponúkla legálne získané dôkazy a polícia a prokurátori s tým neboli schopní vysporiadať sa v súlade s platnými zákonmi.

Pravda o politike, politických stranách a politikoch jedným pootvoreným okom hľadí na ľudí i na bohyňu spravodlivosti. Misky váh sa jemne zachveli, ale ešte je ďaleko od toho, aby boli vinní bez milosti sťatí jej mečom. Zvíťazí slepá spravodlivosť alebo nie? Veľká väčšina národa by si to určite priala, priam je to žiadúce pre tento štát. Či sa to podarí, záleží aj na nás, na občanoch. Dňa 10.3.2012 si zvolíme ďalšie smerovanie tejto krajiny a ten spôsob je v podstate jednoduchý, na volebnom lístku zakrúžkovať mená tých, ktorí by mohli vytiahnuť Slovensko z toho morálneho suterénu, v ktorom sa nachádzame. A v radoch politikov a politických strán viac ako kdekoľvek inde platí, kto si bez viny, hoď kameňom.

Gorila je našťastie na svete a tento symbol politického marazmu funguje ako zrkadlo a najmä v parlamente NR SR, stačí sa iba pozorne pozerať a počúvať, ako reagujú všetci tí, ktorých sa dotýka. K rečnickému pultu v NR SR pristúpi poslanec s transparentom "Gorily patríte do basy" a od poslancov Smeru sršia nadávky, ktoré im dotyčný vracia a "írečitý národniar" za takýto transparent ide poslanca fyzicky napadnúť. Iba pozorne pozerať stačí a počúvať, keď predsedajúci v NR SR, ktorý  ľavou rukou asi iba končí posedenie v kadibúdke zosmiešňuje poslanca, ktorý Gorily posiela do basy. A stačí iba pozorne sledovať a počúvať, keď ten, kto v tom nenápadnom bytíku bol tvrdí, že iba kvôli občerstveniu a spisu sa bojí ako čert kríža. Pani Radičová v týchto dňoch verejne vyzvala Dzurindu a všetkých tých, ktorých mená Gorila pozná, aby zvážili svoje ďalšie pôsobenie v politike, len to trošku nedomyslela, lebo apel mal smerovať z jej úst cez mikrofón v Bratislave, Košiciach, Nitre, Banskej Bystrici, Zvolene, Prešove, Trenčíne, Žiline a nie na politikov, to je hlúpy omyl, ten apel mal smerovať pre občanov, aby už nikdy nevolili tých, ktorí tento štát doviedli za 22 rokov tam, kde je. Žiaľ, nikdy nemá veľký význam, keď zlodej kričí chyťte zlodeja, na to pani Radičová nemyslela.

Ešte pred tým, ako uzrela svetlo sveta Gorila som sa ja osobne vyjadril, že už nikdy voliť nepôjdem, že zo mňa si už vagabundi, zlodeji a podvodníci z NR SR srandu robiť nebudú a také bolo moje vtedy nemenné rozhodnutie. Dnes svoj názor mením a pôjdem voliť aj dňa 10.3.2012 aj za cenu, že tých ktorých budem krúžkovať osobne nepoznám, čo je žiaľ jedno z negatív parlamentných volieb, ale pôjdem. Budem voliť možno naivitu, politickú nevyzretosť, ale čistý úmysel preukázať, že nikdy nekorumpoval a nikdy nebol korumpovaný. Na Slovensku všetky ostatné sľuby zatiaľ žiadny význam nemajú, pre mňa určite nie a prajem si, aby toto bolo základné kritérium pre čo najširšiu voličskú komunitu v SR. A po voľbách budem veľmi pozorne sledovať a hodnotiť, či sa očista Slovenska uberá správnym smerom, ale nie mlčky. To je podstatné mať na mysli, že voľby sú začiatok, nasledovať musí permanentná kontrola a hlas občanov, tak ako v týchto dňoch na námestiach.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Igor Lehocký | 08-03-2012 14:38:44
Dostal som takýto mail:
Společnost je tak udělaná ...

1 - Chudý: pracuje
2 - Bohatý: vykořisťuje 1.
3 - Voják: chrání 1. a 2.
4 - Daňový poplatník: platí za tři
5 - Tulák: odpočivá za čtyři
6 - Opilec: pije za pět
7 - Bankéř: okrádá všech šest
8 - Právník: klame všech sedm
9 - Lékař: zabíjí všech osm
10 - Hrobník : stará se o pohřeb všech devíti

11 - A politik : žije ze zdrojů všech deseti !

A teraz sa všetci zamyslime a odpovedzme si, či tak trochu extrémne vyjadrenia veľa krát sú alebo nie sú pravdivé a prečo verejná kontrola nemá vždy takú istú intenzitu na Slovensku, ako po zverejnení Gorily.
Michal | 08-03-2012 13:13:50
Nemám náladu voliť tie isté skorumpované hlavy, ktoré sú v parlamente už 22 rokov a stále nič neurobili pre SK !!!
Preto volím stranu, ktorá ešte nebola v parlamente a ktorej program chce PRIAMU DEMOKRACIU na SK

Nečakajte od starých kádrov, že budú pracovať pre dobro krajiny. Mali na to 22 rokov a nič nerobili iba hrabali pre seba. Vy si naozaj myslíte, že to teraz bude lepšie ak im znova dáte svoj hlas?

To naozaj si myslíte, že IM záleží na NÁS ????
Ak áno, tak zbohom budúcnosť, vitaj grécka cesta. a pri tej gréckej ceste je úplne jedno kto bude vo vláde, či Fico či Dzurinda, oni sú všetko kamaráti, oni sa dohodnú na tom ako Nás obrať aj o to posledné.
Oni ničím neručia, ich chyby ale znášame všetci.
Je to smutné že tento národ potrebuje padnúť na hubu asi viackrát ako len raz.....
Igor Lehocký | 08-03-2012 12:49:07
Stefan, niekde sa začať musí! Zmenu nie je možné očakávať od tých istých, ktorí to zprostituovali za uplynulé roky, slušne povedané. Tadiaľ cesta predsa nevedie. Iba zmena dôležitých zákonov prinúti ľudí v parlamente inak konať a k tomu ich musia dotlačiť ľudia, teda my, ja, aj Vy. Gorila to začala a je na ľuďoch, či to pustia z rúk.
Jozef...vím :-), ale mne až tak nevadí, že vyhrá SMER, vážne nie, ja som s tým vyrovnaný, ale v opozícii nemôže byť ako kontrola vládnej moci niekto, kto sa kúpal v úplatkoch alebo o všetkom vedel. Je to nezmysel, lebo všetkým tým, ktorí sú v tom namočení, nie je možné dôverovať. Navzájom sa držia pod krkom tým, že ak povieš ty, poviem aj ja, ale pred kamerami hrajú pre ľudí dokonalé divadlo s úmyslom klamať, zatĺkať a klamať až do bezvedomia. Zlodeja a podvodníka nezmenia predsa nové voľby, iba trest. Ja sa preto úplne spolieham na opozíciu a verím v osobnosti, ktoré ani po voľbách svoj morálny kredit nezmenia a nenechajú Gorilu uspať. Ja tomu verím.
Jozef | 08-03-2012 11:50:54
Igor, aj by som Ti napisal kam sa bude Slovensko po sobote uberat, ale..... šak ty víš.
Či?
Stefan | 08-03-2012 11:48:11
Pan Lehocky a kdo je taky ze dosiahne tie veci v sudnictve ktore vy navrhujete? Lebo ja sa v sudnictve vobec nevyznam. ALe mam pocit ze z policiou sa to tu vylepsilo alebo sa mi to zda?
Igor Lehocký | 08-03-2012 11:44:34
Už napozajtra si zase zvolíme, kam sa Slovensko bude uberať v ďalších rokoch. Volebný systém je taký aký je, ten teraz nezmeníme. Môžeme ale vymeniť mnohých v najvyššej politike, ktorí dlhé roky iba klamali, kradli a živili korupciu.
Igor Lehocký | 29-02-2012 23:33:38
Myslím si, že ani nie je potrebné niečo vymýšľať, lebo všetko je už dávno vymyslené a veľmi dobre to funguje v iných štátoch. Stačí si niektoré veci iba osvojiť, dať ich do súladu s Ústavou SR, prípadne Ústavu zmeniť a doplniť a to predsa nie je žiadny problém. Problém to je vždy iba pre tých, ktorí zmeny nechcú, lebo sa ich boja. Špecifické pre Slovákov je ale to, že nestačí prevziať legislatívu vyspelej krajiny, kde ani len neuvažujú o tom, že by obyvatelia toho štátu boli nedisciplinovaní a klamali zákon na každom kroku tak ako na Slovensku. Slovač sa najskôr musí prinútiť dobrý zákon plniť pod hrozbou nie smiešneho zákona o priestupkoch, ale pod hrozbou straty funkcie a zákazu zamestnania sa na niekoľko rokov v štátnej alebo aj súkromnej sfére a zhabanie majetku primerane k prijmu v tej či onej spomenutej sfére za odpracované obdobie, ale nie na podklade rozhodnutia civilného súdu, ktoré trvá niekoľko rokov. V superrýchlom konaní a tak, aby sudca v Skalici, Poprade a Košiciach rozhodoval o tej istej veci v zásade a vždy rovnako, nie storakými spôsobmi tak ako v súčastnosti. Hrozba straty majetku má vyšší význam ako hrozba straty slobody a to bez najmenších pochybností!!! A všetko je možné ošetriť tak, aby sme nemali nálepku národa podvodníkov a tunelárov.
jana | 29-02-2012 22:49:04
pravda...
Peter Klokner | 29-02-2012 21:28:54
Zmena volebného systému asi potrebná je, no rozhodne to nie je model o ktorom sa tu už hovorilo viackrát.Stačí si konfrontovať jeho dopady s výsledkami volieb 2006 a 2010. To vyzerá na inú katastrofu.
Udalosti dokazujú že niečo je silno zle.
Jednak médiá všeobecne sú v stave, kedy samé rozhodujú o tom čo je pre nás dôležité. Inak si nemožno vysvetliť, že miesto volebných súbojov a pitvania volebných programov (kristepane veď o pár dní sú voľby!!!!) nám poskytujú bahno, pseudokauzy, názory podivných indivíduí, videá a nahrávky no skrátka všetko, čo iba svedčí o neprehliadnuteľnom fakte, že nastal obrovský zlom v politickej kultúre a že predvolebný boj je morálna žumpa.

Ak si o 20 rokov niekto položí otázku kedy sa u nás potvrdilo že o štáte nerozhodujú politici ale finančné skupiny a stranícki sponzori, myslím že tieto voľby a táto kampaň sú dostatočným dôkazom že to je rok 2012.

A rovnako ako sa nedokázala ÚVK v roku 2010 rozhodne a aj za cenu precedensu postaviť k problému s kupovaním hlasov, obávam sa že podobnú alibistickú blamáž možno očakávať aj v prípade falšovania podpisov a asi nezákonnej registrácie 99%. Rád by som sa mýlil.
Erich | 29-02-2012 21:14:56
Včera Matovič veľmi správne identifikoval problém. Demokracia chorá nie je, len v tej našej postupne začala splývať zákonodarná a kontrolná moc. Ak si politické strany dosadzujú svojich nominantov na pozíciu napr. NKÚ, GP alebo do súdnictva, budú takíto nominanti svojich kontrolovať? Výsledok vidíme.
Jakub Šalmík | 29-02-2012 20:50:12
Ked sa chce tak sa da...ale co robia slovaci iba sa stazuju a nekonaju. Par protestov, ktore ako sme videli nic moc nedokazali. Cela vlada a media robia z naseho zriadenia to co robia. Ovlada nas cenzura a skreslovanie informacii a tak to politikom vyhovuje. A malo ludi co ide do politiky alebo co su uz tam to chce zmenit.
Jediny kto to moze zmenit je jedine slobodne medium (zatial) - internet.
... pre I L 27.02 12 16:14 | 29-02-2012 20:43:32
Stotoznujem sa s tym co pisete ,len nie s tym ze do ulic isli ludia zo svojej vôastnej vôle. Neisli. Isli zmanipulovani studenti , ktori nevedeli ani o co kraca a boli nahuckani tymi co nas tu celu dobu okradali.Nie politici ale ti co su a boli v ich pozadi. Logicke je ze ak mlademu cloveku co by chcel nieco v buducnosti dosiahnut narozpravaju veci takeho druhu ako je studovanie v zahranici a podnikanie. Tym myslim aj zbohatnutie. Kazdy sme videli v tej dobe filmy zo zapadu a chceli sme sa im priblizit.Dufam ze okrem gorili vyplavaju aj ine veci na povrch. Ja sama som neverila ze kolko takychto informacii sa nachadza v knihach pisanych slovenskymi autormi,vela veci je spomenutych akoze mimochodom.
Igor Lehocký | 29-02-2012 19:30:55
Politiku resp. politikov zmenia iba zdravé zákony, ktoré hmotne zainteresujú každého, kto sa podieľa na ich výkone v praxi. Poškodíš iného, zníži sa ti majetok o spôsobenú škodu. Prečo iba Fruniho takto exemplárne obrali o majetky? Čo ostatní?
Zmena volebného systému, odstránenie korupcie a potom rad za radom všetko ostatné a za jeden rok nie je čo riešiť. Samozrejme vrátane ústavy.
Jakub Šalmík | 29-02-2012 15:40:40
Najnovsia kauza: http://moje.hnonline.sk/node/9982 :)

Inak co sa tyka toho ze mladych do politiky: Ano mlada krv by v politike urcite nieco zmenila ale nie len mlada ale hlavne nova (ktora mlada byt nemusi), cize volme nove tvare (nie implicitne len mlade) a nie erarnych politickych sasov.
Jozef | 29-02-2012 14:56:16
Igor, a co tak prevetrat starobince?
Ved sediny=skusenosti.
A to nehovorim preto, ze som sedivy jak stary psisko.
Či?
Ale teraz vazne. Aj keby si tam posadil svateho Petra, po case si ho kupia.
Igor Lehocký | 29-02-2012 14:50:36
Myslím, že je potrebné triezvo sa pozerať aj na výmenu poslancov - vagabundov. Treba dať šancu mladým...dobre, len teraz kto je mladý, 25 ročný, 35 ročný? Asi by to dopadlo tak, že by sa učili prvé štyri roky čo je to zákon, učili by sa čítať zákony a na mnohé veci by hľadeli ako vyorané myši a nie som si istý, či by takéto jednoduché a rázne opatrenie Slovensku pomohlo. Ostaňme pritom, že skúsenosti sa naberajú vekom a ľudia okolo 40-ky už niečo o živote vedia, ale zároveň súhlasím, že aj toto sú mladí ľudia. :-)
jana | 29-02-2012 12:27:13
Treba ísť voliť, niektorí naši poslanci NR SR si myslia že sú nadľudia a názor občanov ich zaujíma akurát v deň volieb.Včera na STV 2 som sa lepšie zabavila ako pri sledovaní profesionálov,hoci to bolo nakoniec k plaču. Niektorí poslanci kt.sú v parlamente zakonzervovaní 20 rokov majú zrazu bohovské nápady na riešenie zúfalej situácie kt.tu nastala, ako by doteraz spali na vavrínoch,čo robili doteraz,polnohospodárstvo,cukrovarníctvo v prde.i,rozkradnuté všetko čo sa dalo,prestarnutý parlament vláda,štátne úrady,niekt.nadľudia sú takí bohovskí že sedia na 3-4 stoličkách ,všetci odchod do dôchodku a treba dať šancu mladým aj v politike aj v práci...
Jakub Šalmík | 29-02-2012 12:02:59
reakcia na mino | 29-02-2012 10:15:55
AK by sa niekomu nechcelo pockat tie dve hodinky tu je spominana diskusia a Jankov odchod :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=czkP1kOhkrg
Jozef | 29-02-2012 11:53:43
Bohuzial velke % (40 ?)ludi si to mozno aj precita, ale zamysliet sa nad tym? Oni uz uverili a nepresvedci ich nik. Brrr.
do pozornosti: http://www.instituteofleoxiii.org/node/2580/
Pavol Kurbel | 29-02-2012 11:44:37
Stojí za prečítanie a zamyslenie.
http://volby.sme.sk/c/6278995/preco-nevolit-99-a-preco-pred-nimi-varovat-aj-znamych.html
mino | 29-02-2012 10:15:55
Dnes o 14:05 pozerajte STV2 je to repriza zo vcera kde Matovic vytkol Slotovi predaj emisii ten ocervenel zacal zmurkat nadavat na Matovica ze je zasran odopol si mikrofon a odisiel zo studia. Diskusia bola dobra, najlepsi bol Kanik (SDKU) a Chren(SAS), najslabsi mimo Slotu Svejna (Most) a Ondrus (Smer).
dam si colu | 29-02-2012 10:03:25
o tejto kradezi preco prostitujuce media neinformuju... co ich niekto drzi za gule...alebo sefredaktor Kali-Bejby nedal zvolenie....Danový úrad v Prievidzi sídlil do roku 2008 v širšom centre a mestu platil ročný nájom 25 944 eur. Presťahoval sa do domu, ktorý vlastní súkromná spoločnosť ROKO, ročne jej uhrádza vyše 214­tisíc eur.
Bývalý šéf Daňového riaditeľstva Igor Šulaj (Smer), ktorý pôvodne dohodol aj presun košických daňových úradov, dôvody sťahovania v Prievidzi neobjasnil.
„Nebudem reagovať na vaše mediálne špekulácie,“ odkázal. Dodal, že sa treba obrátiť na príslušné krajské Daňové riaditeľstvo.
Zmenu bývalé vedenie daňovákov zdôvodnilo tak, že mesto si chcelo budovu vziať naspäť. Zástupkyňa primátora Prievidze Helena Dadíková naopak tvrdí, že zmluvu vypovedal daňový úrad.
Igor Lehocký | 29-02-2012 09:46:23
Ak je pre niekoho nepodstatné, že druhý najvyšší ústavný činiteľ sa stýka s človekom, ktorý figuruje na zoznamoch kriminálne závadových ľudí a rieši s ním personálne veci ohľadne politických strán, vlády a parlamentu, predpokladám že je potom pre neho nepodstatné aj to, že predseda Najvyššie súdu SR si tyká s drogovým obchodníkom.
Ak neopustíte jeden breh rieky a budete bludy iba vykrikovať na druhú stranu, nič sa tu nezmení. Verím, že väčšina je trochu ďalej a prejaví sa to na výsledok volieb.
j.f. | 29-02-2012 07:37:22
K odseku 3 : nestihli to pretoze padla vlada, kedze sa nepodarilo doprivatizovat spp, nezabudaj ma prenajom danoveho riaditelstva cloenom sdku ds atd. Opat objektivny hranol ako vzdy.
hranol | 29-02-2012 07:27:19
Aspon uvidime, kolki slovaci nad 18 rokov su schopni uvazovat logicky. Nepochopim ako moze niekoho rozostvat viac nejaky naivka co debatoval s mafianom ako kauzy, kde sa kradlo a zhanalo vlasnymi hlavami.

Medialne prostitutky tu kamenuju Sulika za kecy a ospevuju mafiana, kauzy ako MOKYS, zhananie milionov vlastnymi hlavami, myta, nakupy na MO,MV,PPP a dalsich stovky kradezi za SMERu su uplne malickosti.

Vsimnite si, ze media rozputali najvecsi humbuk o dvoch najbezvyznamnejsich kauzach, sudom povolene odposluchy a debata Sulika s Kocnerom. Ani v jednej nebol poruseny zakon, ani v jednej nenastala ziadna spolocenska skoda, nic nebolo ukradnute, nic nebolo nevyhodne prenajate, predane, nic nebolo znicene, ale bolo na ne minute najviac casu a energie.

Take zhananie hlavou, a podpisana zmluva skoncila u pregrciavaca, tym, ze zavolal Ficovi a opytal sa ho ci je to pravda.

Nuz uvidime, ako je na tom slovensko. Ale podla rekcii fanatikov , vidim, ze slovaci maju radi svojich mafianov, ich kradnutie im nevadi.
Igor Lehocký | 28-02-2012 19:37:42
Ten zostrih na TA3 celkom dobre mapuje to najdôležitejšie v súčastnosti. Ostatné si každý domyslí takmer presne. Aj o Ficovi...dúfam.
Erich | 28-02-2012 19:07:30
TA3 za objektívne spravodajstvo dnes považuje už ozaj iba neznalý človek. Dávam do pozornosti najmä zostrih politikov ku kauze Gorila - Matovič za debila, Radičová za vinnú, Dzurinda vinný, Figeľ o bielej kampani, Fico o tom, aby sme neťahali SMER-SD do kauzy druhej Dzurindovej vlády a Sulík že sa stretol s Kočnerom. A vysielajú to každých 20 minút. Informáciu o tom, že kvôli Ficovmu šafáreniu s eurofondami nám EU pozastavila vyplácanie fondov z kapitoly životné prostredie, čím stovky obcí došli o podporu pri výstavbe kanalizácií však nikto mimo Sme nepriniesol..
anonym | 28-02-2012 19:03:54
Matovič to istí!
Igor Lehocký | 28-02-2012 18:30:49
Dnes nie sme schopní sa pozerať na pozitíva, ktoré fungovali, ale skutočne fungovali za socializmu a ktoré mali svoje opodstatnenie, čo ja celkom nepochopím a je zbytočné spomínať, lebo eufória slobody a demokracie dávno zatemnila myslenia a človek žiaľ opúšťa ten zdravý, ako sa hovorí "sedlácky" rozum. Do popredia sa nevratne derie chamtivosť po majetkoch ako jediné a zásadné kritérium úspešnosti, aj za každú cenu. Už je hádam aj zbytočné opisovať marazmus v ktorom sa nachádzame tu v SR, ale dnes som sa tak zľahka potešil, keď som si po rokoch prečítal z dlhej chvíle denník SME. Je pre mňa potešiteľné, že redaktori úplne otvorene odkrývajú nefunkčnosť štátneho systému v tejto republike. Rukopis zlodejstva politikov a rozkrádanie v tejto republike nevidia hádam už len psi a mačky, lebo "svine" to už asi majú v génoch.
Poďme o voľbách a ako ďalej. Poďme voliť ľudí s čistým štítom, ktorí vedia preukázať svoju bezúhonnosť, lebo niekde sa predsa začať musí. Poďme zastaviť, alebo pomaly obmedziť všadeprítomnú korupciu, ktorá je pohonnou hmotou pre mozgy vagabundov a zlodejov. Niekde sa začať musí a krok č.1 je pre mňa jasný a budem voliť nádej v očistu parlamentu.
Varga | 28-02-2012 18:30:42
http://www.ta3.com/clanok/10422/tb-mariana-kocnera-o-kauze-sasanka.html
gulak | 28-02-2012 16:35:58
Ja neobhajujem bývalí režim a nezabudajte,že páni,ktorých som spomínal predtým boli bývalí sudruhovia,tak isto aj bývalí sudruhovia boli niektorí dnešní seredskí podnikatelia,či poslanci a dnes sa tu hraju na demokratov-v tuzexe stali lewisky 500kčs-dnes stoja 100eur,ja viem,ako to bolo za komunistov,ked som chcel kupiť dcére miláčika,tak som tam musel stáť uz 30min pred otvorením obchodu,lebo 90percent týchto miláčikov odločil pre komunistické detičky,ktoré su teraz pravými demokratmi
Peter Klokner | 28-02-2012 16:28:17
pre gulak....povedal si iba časť A tak treba dopísať aj niečo z B. Napríklad že automatickú práčku si si musel odstáť dva-tri-päť krát od polnoci pred elektrom a mať šťastie aby ich dostali aspoň 5.Alebo že rifle za 300Kčs a viac si kúpil iba v Tuzexe za bony a tie si musel napriek ich mene za valuty v smiešnom kurze kúpiť od veksláka za 5 Kčs, a mnoho mnoho ďalších vecí ktoré strpčovali život tak ako by si dnes rozhodne odmietal.
Ťažko namietať voči stavu, že prácu mal povinne každý (aká vďačná téma v dobovej filmografii kde vidno aj k čomu to viedlo) a kto nepracoval mal priekak, že bolo bezpečno a o polnoci som v Prahe dve hodiny čakania na prípoj prespal na lavičke v parku alebo sa z nudy za 2Kčs vozil nočnou električkou od Tróje po Bílou Labuť bez ujmy na zdraví. Ale nebolo to zadara. A na to sa dnes pri argumentácii zabúda.
Rasto | 28-02-2012 16:19:12
Meciar nas uvrhol do doby temna ked nas nechcela EU ani NATO, podniky sa predavali za babku a mafia naberala moc - alebo sa uz nepamatas? Dzurinda nas do Europy vratil a vdaka nemu sa mame dobre. Fico len keca a kradne a vie to aj sam preto sa boji jednofarebnej vlady Smeru lebo sa nebude moct na nikoho vyhovarat. Pojdem volit Fica nech si to vyzerie a som zvedavy kolko nas zadlzi a ci pojdu hore platy, zdravotnictvo ci bude na urovni a kolko novych stadionov postavia v Anglicku za cenu Sirokeho rekonstrukcie Tehelneho pola! Ako bude cerpat eurofondy, ktore nam EU zrusila pretoze sa nabalovali iba Ficovi ludia. A ci ma zamestnaju v socialnych podnikoch! Ak nie ja mozem ist zit do UK alebo Irska ako vsetci co mali rozum. A vy ostatni si to tu pekne vyzerte ked toho Fica tak milujete!
gulak | 28-02-2012 16:00:33
Už konečne pochopte,že delenie politikov na pravicu,ľavicu,či stred je čistá blbosť,čo ste prišli z 19.storočia-politici sa delia tak,ako my ostatní ľudia-na zlých,či dobrých,na poctivých ,či nepoctivych,na slušných,či vagabundov-čo pre obyčajných ľudí urobili-Mečiar,Fico,Dzurinda,Čarnogurský,Slota?
Nič!!
Od roku 1990 sa neustále zdražuje-mlieko stalo 3,50kčs-teraz stojí 0,90eur,cigarety,čo stáli 8kčs-stoja 3eurá,byty stáli
30 000kčs-tie iste byty stoja dnes okolo 40 000eur,nafta stala 1kčs a daľšie sa mi už nechce menovať-v Niklovke sa zarábalo okolo 3 500kčs,nájomné v 3 izb.byte bolo 300kčs-a koľko zarábate dnes? Ludia,ked odchádzali do dochodku,tak dochodok mali 90 percent z platu,dnes je to 50percent,na západe je to 70 percent-tak,čo urobili pani politici po r.1990 pre obyčajnych ľudí
Robo Horvath | 28-02-2012 15:53:33
Je to tu skratka jeden veľký nevyspytateľný bordel.
Peter Klokner | 28-02-2012 15:38:11
Ohľadne výsledku volieb nezdieľam optimizmus.
Hlásiť sa dnes k pravicovým myšlienkam vyžaduje nutne požiadavku byť rezistentný k osočovaniu tými, čo pomätene (zdeformovane, idealizovane) chápu imaginárne istoty.
Mňa osobne desí nielen forma manipulácie predvolebnej atmosféry ale aj atmosféra samotná.
Plánovite sa objavujú záhadné nelegálne nahrávky a nikto nerieši kde sa vzali, rozklad či vážne systémové zlyhania vo VOS a SIS vyvolávajú otázky či tu ešte vôbec niečo funguje, prezident sa zahrá na vykladača ústavy v štýle lumpa, ktorý vykúzli nevinu z medzery v trestnom zákone, ľavica v rozpore so zdravým rozumom získava percentá lebo mlčí o svojom programe a navyče asi dostane pekný balík od výrobcu nealko lebo dokázala že pitie ich výrobku je úplne beztrestné, novinári si idú polámať nohy na tlačovku podnikateľa ktorý nám bohorovne zvestuje že nevie ako ale on je prameň informácií prokuratúrou počnúc a vládou končiac, a celkovo je to jedno veľké šialenstvo.
Igor Lehocký | 28-02-2012 14:47:44
Nie je možné nechať Fica po voľbách robiť si čo chce, dúfam že sa ľudia čiastočne prebrali vďaka Gorile a že budú voliť do NR SR ľudí, ktorí mu to proste nedovolia priamo v parlamente a nesmie za zabudnúť na to, že kontrolovať ich musíme všetci a prostriedok na to máme - seredonline.
Rasto | 28-02-2012 14:40:31
Ja som tiez vcera videl Harabina v TA3 a musim povedat ze toto je uz vrchol. Sudom riadenym kamaratom drogoveho bosa Sadikiho unikli len za posledny rok pre omyly 4 vrahovia. Je jedno ci Lipsic so Spisiakom pochytaju celu mafiu ako to robia (za rok rozlozili Sered, Salu, Takacovcov, Sykorovcov, nitrianskeho bosa a povazskeho bosa) ked ich najvyssi sud pusta! Policajtov ktorym usiel Roman Cervenka potrestali kedy zacnu trestat aj sudcov a prokuratorov? A zda sa ze v najblizsej vlade Smeru ma Harabin velku podporu takze mafia bude naspet.
Peter Klokner | 27-02-2012 22:29:36
Z nudy som vygooglil volebné ankety. Na serveroch niektorých médií som našiel ale fakt ozajstné skvosty.
Najlepšia recesia posledného obdobia po včerajšom Slávikovi a dnešnom Harabinovi v TA3.
Jakub Šalmík | 27-02-2012 22:04:30
Priznavam nezil som v dobe pred '89 a nemozem sudit aj ked je vela materialov z ktorych si mozem urobit nazor, a uznam ze to bol jednoznacne chory a na hlavu postaveny system ktory nemohol fungovat. Bohuzial dogmy a praktiky(nie vsetky prirodzene) tohto rezimu ostali, hlavne co sa socialnej politiky tyka. Je blbost aby sme si boli vsetci rovny, to je prirodzene ale samozrejme nemoze sa v tomto state nabalit len par vyvolenych hore (ak mate pocit ze si to protireci neprotireci :)). Nasa demokacia neni demokracia, lebo clovek si tu nemoze (aspon si to vacsina ludi mysli) povedat svoj nazor a nemoze napravit to co politici robia. Ja som za "prevrat" alebo za akukolvek zmenu aj za nove strany za novu krv ale v konzervativnom ponimani slovenskej politiky sa nemaju sancu presadit. A Gorila? Golrila je nieco co bolo verejne tajomstvo vzdy sa o tom vedelo ale nikto to nechcel vytiahnut na povrch a teraz sa im to naramne siklo nech to bol ktokolvek a urobil to za akymkolvek ucelom.
Igor Lehocký | 27-02-2012 16:14:54
Zaviesť v štáte akýkoľvek iný systém nie je žiadna utópia. V mesiaci jún 1989 keby niekto povedal, že socializmus padne tak sa mu vysmejú a možno vyhlásia za blázna a o necelých 5 mesiacov sa tak stalo, lebo o tom rozhodli ľudia, nie politici, nie prezident - ĽUDIA z domov a bytov. Je to iba otázka zmeny mnohých zákonov, ktoré vytvorili tí, ktorí tu 22 rokov a každý štvrtý rok sľubujú, že už bude lepšie a z ľudí robia úspešne somárov. Staršia generácia žila desaťročia naučená tak, že štát sa o všetko postará, lebo taká bola realita za socializmu a ten návyk ešte stále v mnohých pretrváva. Mladá generácia sa ocitla v systéme, ktorý vyhovuje najviac podvodníkom a preto po vyštudovaní rezignovane utekajú z tejto republiky, pretože niet sa kde zamestnať, alebo za Slovenské mzdy tu proste živoriť odmietajú, keď vidia, že za hranicami zarobia päťnásobok. Pre politikov - zlodejov a podvodníkov, nie je nič lepšie, ako keď majú od mlčiacej nespokojnej väčšiny pokoj. Kozmetické úpravy zákonov ako marketing zlodejov funguje neuveriteľne ľahko a pre nich úspešne. Nadelili si do sýtosti, navonok sa hrajú na vládne zoskupenia a opozíciu, ale keď sa vystriedajú vo vláde, robia to isté ako predchodcovia, iba to natrú inou farbou a všetko s jediným úmyslom: zbohatnúť a nahanobiť majetky!! Prečo im to dovoľujeme a dokedy budú okrádať svoj štát o miliardy, ktoré končia v zahraničných bankách na súkromných účtoch. Socializmus deklaroval že moc patrí ľudu a demokracia hlása to isté...no nie je to choré? Na Slovensku vládne postkomunizmus bez železnej opony a najväčšou prednosťou súčasného systému je vraj to, že ľudia môžu slobodne cestovať!!! No...nenachádzam slov a po Gorile môžem myslím si celkom slobodne napísať, že ako slušný občan tohto štátu sa hanbím za súčasné Slovensko a hanbím sa aj za to, že som jeho súčasťou. Keby sa ma niekto v zahraničí opýtal koho z politikov si vážim, zopakoval by som predchádzajúcu vetu a doplnil ju konštatovaním, že NR SR je banda zlodejov a podvodníkov, z ktorých mnohí by mali sedieť v kriminále.
Prečo socializmus nefunguje | 27-02-2012 12:50:07
Jeden americký profesor ekonómie na miestnej vysokej škole nikdy nenechal prepadnúť jediného študenta, ale v poslednej dobe nechal prepadnúť rovno celú triedu. Trieda trvala na tom, že nikto by nemal byť chudobný ani bohatý, všetci by mali mať zhruba rovnako.

Profesor povedal: "OK, urobíme v tejto triede experiment Obamovho plánu." Známky z jednotlivých predmetov spriemerujeme a všetci tak budú dostávať rovnakú známku ako je priemer triedy, takže nikto neprepadne, ale ani nikto nedostane jednotku (známkami nahradil výšku príjmov daňového poplatníka).

Po prvom teste boli známky priemerne za 2, a preto každý študent dostal dvojku. Študenti, ktorí tvrdo študovali, boli trochu sklamaní a študenti, ktorí študovali málo boli spokojní.

Pri ďalšom teste študenti, ktorí študovali málo, študovali ešte menej a tí, ktorí študovali veľa, sa rozhodli, že im priemer stačí, takže aj oni študovali málo. V tomto teste bol priemer 4! Nikto nebol spokojný.

Pri treťom teste bol priemer 5. Ako skúšky pokračovali, priemer sa nikdy výrazne nezvýšil, všetko sa zvrhlo v následné hašterenie, obviňovanie a nadávky. Nikto nechcel študovať v prospech iného. K ich veľkému prekvapeniu prepadli všetci. Profesor konštatoval, že socializmus už z princípu fungovať nemôže, pretože odmena za prácu môže byť skvelá, ľudia môžu mať motiváciu uspieť, ale keď si vláda vezme celú odmenu, nikto sa nebude snažiť. Čo dostane jeden človek bez toho, aby si to odpracoval, to musí niekto iný odpracovať, bez toho, aby za to dostal odmenu.
Jakub Šalmík | 27-02-2012 10:27:10
Pan Lehocky suhlasim s vami a system vo Svajciarsku je velmi dobry priklad ako ma fungovat demokracia.
Zaviest takyto system u nas je ale prinajmensom utopicka predstava pri nasom zhnilom a konzerativnom tzv. """demokratickom""" (uvodozovky su naschval) systeme.
Erich | 27-02-2012 09:50:45
Keď sa prejdem po meste a vidím niektorých ľudí, skutočne je lepšie, že o nás rozhoduje zvolený polodebil hoc aj zo SNS, ako bežný debil z ulice. Nikomu sa nevysmievam, iba to ľutujem. Tých 400.000-500.000 ľudí pracujúcich v zahraničí nám tu proste chýba. Videli, ako to môže fungovať a nezmysly a klamstvá niektorých politikov by okamžite odmietli. A ani sa nedivím, že hlasovanie zo zahraničia je také komplikované.
Igor Lehocký | 27-02-2012 09:36:30
A ešte jedno: vďaka tomu, že 8 miliónové Švajčiarsko si riadia občania podľa najlepšieho vlastného vedomia a svedomia, nemusia sa obávať zlodejov, podvodníkov a vagabundov v politike tak ako na Slovensku, ktorí kradnú všade kde sa dá a preto vo Švajčiarsku hravo postačuje aj 8% daň.
Igor Lehocký | 27-02-2012 09:04:47
Niekoľko myšlienok z ozajstnej a fungujúcej demokracie:

Označovať náš chorý politický systém pojmom demokracia je nepochybne mimoriadne nešťastný nápad. Skutočná demokracia vyzerá predsa úplne inak. Stačí porovnať Slovensko so Švajčiarskom.

Vláda a parlament ľudu nevládnu, ale len dočasne spravujú veci verejné. Sú platenými zamestnancami občanov a sú voči nim v podriadenej pozícii.

- poslanec=zamestanec

- občan=majiteľ firmy

Úlohou poslancov je odbremeniť občanov od rutinného každodenného rozhodovania. V mene obyvateľov pripravujú a schvaľujú bežné zákony. Tie však nevstupujú do platnosti automaticky. Občania môžu vetovať akýkoľvek zákon a môžu rozhodnúť, že budú o danej veci radšej hlasovať osobne v referende.Parlament nemá právomoc zmeniť ústavu, to môže iba ľud (referendom)

Občania majú právo zákonodarnej aj ústavodarnej iniciatívy. Po vyzbieraní potrebného počtu podpisov môžu petíciou sami predkladať návrhy zákonov, ktoré parlament po rokovaní so zástupcami petičného výboru buď prijme a zapracuje do legislatívy alebo sa o nich hlasuje v referende.
Politické strany nedostávajú žiadne príspevky od štátu.
Suverénni švajčiarski občania sú vlastníkmi svojho štátu. Nepotrebujú Fica ani Mečiara, pretože potrebné sociálne istoty si vedia zabezpečiť hlasovaním aj sami. Majú svojich politikov pod kontrolou a nemusia meditovať nad tým, ako si zvoliť menšiu gorilu.
Slovenskí politici nám nanútili nepoužiteľné a nedemokratické pravidlá. Hrajú s nami stále tú istú spoločenskú hru Zvoľ si svojho zlodeja. Dzurindovské a ficovské skratky k vyšším platom a lepším sociálnym istotám sú len červík na udici.
Dokedy politický systém na Slovensku nebude zmenený, dovtedy budeme prešľapovať na jednom mieste a budeme iba natierať farbou zábradlie potápajúcej sa lode!!!
anonym | 27-02-2012 07:08:24
http://jozefbielik.blog.sme.sk/c/290318/Hribov-smrtelny-omyl-alebo-Zvol-si-svojho-zlodeja.html#ixzz1mxll0xJn
nezávislý pozorovateľ | 17-02-2012 20:12:41
Dnes v správach jednej nemenovanej TV odznelo, že SDKÚ-DS, vzhľadom na klesajúce preferencie, bude svojich budúcich voličov nabádať, aby boli zodpovední a nedopustili vládu Smeru. Ak je toto jediná "agenda", ktorú dokážu svojmu voličovi ponúknuť, tak je to úboho málo. Namiesto toho, aby svojim programom voliča zaujali a presvedčili, že má voliť práve ich, oni sa zmôžu akurát na to, že ich budú strašiť vládou Smeru. Nenadarmo sa istý politológ vyjadril, že SDKÚ-DS už naozaj nemá čo ponúknuť. Na čele s Mikim to platí dvojnásobne.
gulak | 14-02-2012 16:39:03
politici robia všetko možné,aby,čo najviac ľudí znechutili ísť voliť,jasná politika špinavcov,čo od r.1993 rozkrádaju Slovensko,ani turecké vpády neurobili toľko zla,čo táto banda,ale nemusíme chodiť do vysokej politiky,ved aj naše slávne mesto má svoju zlodejsku minulosť,aj tu by sa dali robiť výlety po Seredi a okolí,kde by sa turistom ukazovali novodobé haciendy,ktoré ich majitelia postavili za špinavé peniaze-čiže koho voliť-istotne nie politikov,čo tu doteraz šafárili-a ak máte obľubenu svoju stranu,tak ju voľte,ale pritom zakružkujte medialne neznámych ľudí
dam si colu | 14-02-2012 07:38:17
Aj v gorile sa pise ze SMER robil vypalnika a vydieral Pentu aj ked bol v opozicici, kolko musel teda brat , ked sa dostal k moci? Ale Ficovolici su najzamilovanejsi a najposlusnejsi volici. Preto treba ist volit, nie medzi mensim a vacsim zlom. Ale medzi ozrutnym cervenym diablom, ktory ovlada sudnictvo, policiu, markizu, joj,ta3. Ozaj Sitka boli v markize nepretrzite kazdy den v hlavnych spravach. Fica sa za jeho vlady nikto neopytal v diskusii na megazlodejiny a v spravach sa jeho zlodejstva objavovali len okrajovo , ze "udajne" a "sa", nikdy nie priamo , tak ako teraz.
SMER je megamafia, prepojena z podsvetim a Tel. mediami.
obcan | 13-02-2012 20:04:50
Doslo mi seredsko a tam bola ta priloha s Matovicom a velmi dobre to tam pise. Ak moze chodit policajt na detektor lzi preco nie politik co naraba s miliardami. Uz som zhnuseny z toho ze je jedno, ci tam je Meciar, Dzurinda, Slota, Fico, Hrusovsky alebo Bugar - vsetci len a len kradnu!
shelley | 13-02-2012 17:02:40
Milanko, Ty si to pekne povedal! Všetci musíme: platiť dane a umrieť....lol...a čo ako si namáham moju šedú kôru mozgovú, neviem, koho voliť? KOHO? Asi na na to prvýkrát v živote vykašlem....ale veď aj tie prepadnuté hlasy sa premietnu do peňazí do voľaktorej strany? Či ako to je?
Erich | 13-02-2012 16:25:55
Zaostalosť Serede pramení aj z toho, že mesto Sereď mimo krátkeho obdobia poslankyne Deákovej za SNS nemalo svoje zastúpenie v NRSR.

Dole vymenované osoby sú na koncoch kandidátok alebo na kandidátkach strán, ktorých reálna šanca byť v parlamente je takmer nulová. Navyše ani o jednom kandidátovi nie je v meste vôbec počuť. Je potrebné nájsť vhodného schopného kandidáta na poslanca, presadiť ho na zvoliteľné miesto a v našom meste krúžkovať iba jeho bez ohľadu na politickú príslušnosť.
Optimista | 13-02-2012 14:57:28
pre kr45 | 12-02-2012 13:35:46
Beatrica Beskidová za SDĽ
Slávka Kramárová, PaedDr SNS
Lukáš Bartovič OĽaNO
Patrícia Fabová PaS
Ľubica Sykorová Robíme to pre deti SF
SMER /aj SDKÚ/ma opäť nesklamali :-D | 13-02-2012 11:19:15
Smer aj SDKÚ otvorene pripúšťajú, že po voľbách sa viac zdania nehnuteľnosti. Nie však paušálne všetky domy a byty, ale v závislosti od ich polohy a podľa hodnoty nehnuteľnosti.

Smer si vie tiež predstaviť, že by daň z nehnuteľností už nebola príjmom samospráv, ale štátu. Nad niečím takým uvažovali aj niektorí poslanci SDKÚ, oficiálne strana tvrdí, že by táto daň zostala príjmom miest a obcí.
spokojny | 13-02-2012 09:56:38
ja som spokojny s tym, ze si to vycistil od tychto ludi, taki nemaju v strane, ktora chce robit poriadky so starymi strukturami v politike co robit. konecne je pre mna aj jeho strana prijatelna, snad ako jedina a co sa tyka toho, ze mu spracoval niekto program to uz je vazna kampan proti nemu pretoze ma lepsie preferencie ako vacsina tych skorumpovanych starych gorilych samcov co nas tu 20 rokov otravuju, program mal skor ako bola zverejnena gorila, neni o com.
Matovič sa vyfarbil!!! | 13-02-2012 09:30:06
Spoluautorom volebného programu Matovičovcov je penťák Jozef Špirko:

Igora Matoviča opustili ďalší ľudia
Obyčajní ľudia. Kandidátka už má len 114 mien. Medzi tými, čo ostali, panuje nervozita.

Poslanec Igor Matovič. Snímka: HN/Pavol FuntálKandidátka Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) sa po sobotňajšej mimoriadnej schôdzi nominantov okresala na 114 ľudí. Odišli z nej ďalší sympatizanti OKS a KDS. Líder Igor Matovič pritom avizuje, že toto ešte nie je koniec
. Očakáva, že tesne pred voľbami sa chystá ďalšia vlna odchodov.

Sivá eminencia?
Medzi tými, čo ostali, panuje neistota. Dôvodom je aj spoluautor volebného programu Jozef
Špirko, ktorý sa spomína v spise Gorila. Na sobotňajšej schôdzke kandidátov OĽaNO na Sliači sa neriešili len dôsledky Matovičovej požiadavky s detektorom lži, ale aj vplyv a motivácie Špirka podieľať sa na ich volebnom programe. Dnes už viceprezident Republikovej únie zamestnávateľov navrhoval ekonomické a hospodárske body programu v spolupráci s OKS.

Špirko mal
byť podľa spisu Gorila predĺženou rukou Penty v strane, ktorú chcel pred parlamentnými voľbami 2006 potajmo založiť Jaroslav Haščák s Jirkom Malchárkom.

Viacerí kandidáti sa o Špirkovej práci na ich programe dozvedeli iba v uplynulých dňoch. „Vedela o tom iba malá skupina ľudí,“ hovorí Radovan Bránik, ktorý práve
teraz z kandidátky odišiel.

Matovič pripúšťa, že keby poznal obsah spisu Gorila skôr, konal by inak. „Spolupráca so Špirkom by nebola,“ uviedol. No napriek tomu hovorí, že vplyv Špirku u nich je nulový. Špirko odmieta, že pasáže Gorily, v ktorých sa spomína, sú pravdivé. „Je to nezmysel,“ tvrdí. „Ak je pomáhať programu nejakej strany hriech alebo trestný čin, tak to tak napíšte,“ reagoval niekdajší sponzor OKS.

„Mám iba akcie“
Matovič odmieta, že Špirka zatajoval, aby si nepoškodil pred voľbami. „Každý kto chcel, o Špirkovi vedel,“ dodal. Špirka sa oficiálne predstavil kandidátom až na sobotňajšom stretnutí
, kde deklaroval, že pre finančnú
skupinu už viac
ako rok nepracuje. Špirko je však v Dozornej rade Privatbanky, ktorú vlastní
Penta.
dam si colu | 12-02-2012 20:36:06
V tom roku bolo nadherne a teple pocasie na prveho maja. Bolsevicke drzky nas nahnali na namestia a nechali tam odstat pocuvat tie ich neuveritelne kydy, ktore boli aj tak kazdemu ukradnute. A tie lzi pretrvavaju az dodnes s rozdielom, ze cerveny funkcionar sa nehanbi si zalozit na ruku hodinky vysokej ceny a splietat socialne klamstva pre tych najjednoduchsich.

S kachlickami, ktore maju hlas podobny hlasu na vecne casy a nikdy viac, preto, ze skutok sa nestal!
Peter Klokner | 12-02-2012 16:25:21
Milan - zdá sa že dnešnú Sulíkovu poznámku a jej súvislosť s jednou kampaňou ste pochopili veľmi dobre :-)
Mňa ešte zaujalo, ako sa v Markíze dnes Sulík rozkokošil(konečne niekto) a Paška bol ako zarezaný. Navyše ho okamžite dorazila kontrou Puškárová a zdesenie v jeho tvári bolo zreteľné. Holt včera na prípravke v centrále odflákli prípravu :-)

Mimochodom, krúžkovanie kandidátov je jediná relevantná možnosť poupratovať na kandidátkach. Len stále upratujeme iba na jednom póle.
Pozrite si ale, ako to voliči pochopili v posledných voľbách. Aj tie čísla majú svoju výpovednú hodnotu :-(
Milan | 12-02-2012 16:09:47
Hovorí sa, že v živote sú len dve istoty: dane a smrť.

R. Fico: Ľudia si zaslúžia istoty.

Už som to pochopil.
robo | 12-02-2012 15:00:29
Modré ani červené gorili nevolím, komunistov tiež nie, trnavského táraja ani tetu z pereša tiež voliť nebudem, kdh tiež nie, pretože vodu kážu a víno pijú, opilca zo žiliny tiež voliť nebudem, malé strany voliť nebudem, takže zostal mi len Sulík... I keď ten tiež má za ušami... :-)
kr45 | 12-02-2012 13:35:46
je na nejakej kandidatke aj nejaky Seredan?
Erich | 12-02-2012 11:19:58
Budem voliť ľudí, ktorí išli do politiky s vlastnými peniazmi, a nie peniazmi J&T, Penty, Póora, Širokého alebo iných úžerníkov, ktorých vrátenie bude formou štátnych zákazok.

Zároveň vyžadujem, aby na kandidátnej listine neboli komunisti, eštébáci, deti z eštébáckych rodín, gorily a iné mafie.

Jednoduchou vylučovacou metódou zostáva iba OĽaNO alebo SAS.
Trulo | 12-02-2012 10:39:07
Ja modrych a blaznov z Trnavy urcite nebudem volit
Obcan | 11-02-2012 22:26:40
A mne zas kolega hovoril:
-neni koho volit,tak dam hlas tej Bobosikovej,ta ma velke kozy,aspon bude v televizore na co kukat :-)))
anonym | 11-02-2012 22:22:35
ja viem koho budem voliť: "volím teba Pikachu!!!"
nemo | 11-02-2012 21:43:49
Nechcem byť pesimista, ale z toho, že spis vznikol z činnosti SIS to drobné zrnko optimizmu necítim :-) Snáď sa mýlim, ale zdá sa mi, že celý spis vznikol, pretože aj niekto z SIS chcel zarobiť vlastný "melónik". Matovič síce zväčša pôsobí ako neohrabaný truľo, ale fajn je, že na kandidátku pustil ľudí, z ktorých sa dá vybrať.
PS: môj dejepisár hovoril, že voly vznikajú volením. Kiež by to po marcových voľbách bolo inak :-)
Happy | 11-02-2012 20:25:29
Volim SMER ... A Vas nazor mi je ukradnuty :)
anonym 2 | 11-02-2012 20:20:03
ja urcite budem volit Mojseovu, ta to vie urcite lepsie povedat ako Matovic.
anonym | 11-02-2012 19:07:59
Jednoznačne Matovič. Jediný nemá problém povedať čo si myslí a to na všetkých bez ohľadu na politickú príslušnosť a poukázať na špinavosti, ktoré si politici navzájom kryjú.

ODPORÚČAM VYUŽIŤ MOŽNOSŤ PREFERENČNÝCH HLASOV A KRÚŽKOVAŤ KANDIDÁTOV !!! Takto jedine možno vymazať z politického života tých, ktorých mená sa v dokumente gorila spomínajú.
Robo Horvath | 11-02-2012 18:59:45
Ja kvôli väčšej kontrole budem voliť Matoviča. Zverejňovanie a verejná kontrola je jediná cesta v tomto marazme.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 11-02-2012 18:23:01
Skvelý článok pán Lehocký s veľmi výstižným názvov.
Nech sa zamýšľam ako sa zamýšľam, rozhodnúť sa v tejto dobe pri odovzdaní volebného hárku bude veľmi veľmi tažké. Máme tu sice vymoženosť slobodnej voľby vo voľbách, no mám taký pocit, že až tak veľa toho na výber zasa nemáme :( .

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign