Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Systém kolabuje a vláda ho hojí na úkor odkázaných

Ľubomír VeselickýDátum23. 09. 2010 17:26:27TémaBlogy

Dnes už asi málokto pochybuje o tom, že bublina hospodárskej krízy, ktorú zapríčinili a odštartovali všetky významnejšie banky s nemým "úžasom" Medzinárodného menového fondu, prechádza do chronickej fázy, v rámci ktorej niektorí optimisti hovoria o recesii, rozumej miernejšom, nie dlho trvajúcom hospodárskom poklese . Automobilky sa vďaka šrotovnému spamätali a dnes Volkswagen v štvorsmennej prevádzke chŕli nový typ vozidla. Hurá! Je teda zas iba otázkou času, kedy sa trh nasýti a automobilky opäť požiadajú vlády o finančnú pomoc. Strední o drobní podnikatelia vyriešili pokles zisku prepúšťaním kmeňových zamestnancov, ktorých vzápätí prijali na dohody o vykonaní práce, alebo dohody o pracovnej činnosti. Obchodné reťazce tiež uvoľnili časť kmeňových zamestnancov a roztancovali kolotoč dohôd o brigádnickej práci študentov. Kto sa živil poctivou prácou, možnosť výberu nemal. Prijal prácu na dohodu a prežíva zo dňa na deň. Odvody do štátnej kasy klesli, no zníženie ziskov obchodných spoločností sa stalo podstatne znesiteľnejším. Táto masová iniciatíva priniesla svoje ovocie takmer okamžite. Fondy Sociálnej poisťovne roky masírované nedoplatkami sa ešte viac zmenšili, a súčasná vláda musí hľadať východiská vo zvýšení DPH. Keď som sa pred rokom spýtal istého poslanca NR SR, prečo parlament nepritvrdí možnosť uzatvárať dohody o vykonaní práce a dohody o pracovnej činnosti, dostal som odpoveď, že takúto úpravu ZP by parlament určite neschválil, pretože väčšina poslancov a ich pajtášov vo vláde sú konateľmi, alebo členmi svojich spoločností, a ak nie oni sami, tak určite ich rodinní príslušníci. Nepôjdu predsa proti svojim hmotným záujmom. Radový štátny zamestnanec nesmie byť členom žiadnej obchodnej spoločnosti. Mohol by vraj nastať stret záujmov. Poslancov NR SR a členov vlády sa tento zákaz netýka. Hamlet tvrdil, že v štáte dánskom je niečo hnilé. Ak by žil na Slovensku, musel by povedať to isté. Napriek tomu však naši kormidelníci a je úplne, úplne jedno, či sú pravičiari, alebo ľavičiari, každé štyri roky sa nás snažia presvedčiť, že si zaslúžia našu dôveru. Že si niečo zaslúžia, je isté. Ale dôvera to nie je. Že to s tou recesiou nie je až také ružové, svedčí prebudený moloch Konfederácie odborových hnutí. Vraj môžu byť aj štrajky. No to som zvedavý. Štrajk zamestnancov Taliana, ktorému SR prispievala na mzdu každého zamestnanca 380 Eur a on zamestnancovi vyplácal 360 Eur ukázal, ako hlboko dokáže štátny úradník vliezť do zadku zahraničného podnikateľa, keď treba Európe ukázať ústretovosť našej otvorenej ekonomiky. Bravó! Do tváre sa nám usmievajú, a za našim chrbtom sa nám rehocú. O socializme sa hovorilo ako o Titaniku. Všetkým bolo vraj na grcanie, ale nik nemohol vystúpiť. Dámy a páni! Po dvadsiatich rokoch sme na tej istej lodi. A je úplne jedno, ktorým smerom pláva. Pretože pôjde ku dnu. Želám Vám príjemný podvečer.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Peter Klokner | 27-09-2010 10:33:53
Pán Veselický s tým Markušom to je fakt sila, už len preto, ako silno bľačala SNS nakoniec vedno s Ficom (ten osobne prišiel potriasť Markušovi rukou - nanešťastie pravicou) o potrebe podpory Matice v pre slovač zlých časoch (to keď nás kritizovali v EP a EK). O tých hlupákoch je to povzbudivé. Malíková bez funkcie a Slota o5 predseda, no nie je to povzbudivá informácia? Igor máš pravdu o tých platoch, je to šialené ale holý fakt. Rovnako ako to, že niektorí tiežslovenskí podnikatelia, ktorých bývalí konatelia a spolumajitelia dnes sedia v NR SR, občas zabudnú tie výplaty poslať pár mesiacov či dokonca vôbec. Ale pre objektivitu, tá nesociálna pravicová vláda vďaka Mihálovi teraz úplne neštandardne navrhla urobiť to, čo sa pseudosociálom nechcelo. Pravdepodobne donútia zamestnávateľov zamestnať "agentúrnych" iba v počte do 10% kmeňového stavu. Pre istotu zamestnancov je to nepomerne sľubnejšie.
občan | 27-09-2010 08:53:30
Perfektný a pravdivý článok p. Kloknera. Vystihuje realitu dnešného života slovenského občana, najmä obyčajného človeka. Odborárski bosovia tež myslia viacmenej len na seba aby sa zviditeľnili a vo voľbách a po nich si niečo utrhli. Ja im vôbec nedôverujem.
pluto | 26-09-2010 22:49:54
p.Veselicky,nevysypal,ale len zle investoval a to na slovensku nie je trestne.aspon tak by to obhajil renomovany pravnik.v slovenskej legislative je tolko dier ako vo vesmire alebo,sudcovske vacky su derave a stele je im malo.aj to je dokaz,ze pokutne ksefty sa dobre robia v statom dotovanej organizacii.ak by bol p.markus trestnopravne zodpovedny za peniaze matice slovenskej,a spodna sedzba za zneuzitie penazi by bola od 15r.a viac tak p.markus by svoje zajacie umysli odlozil hlboko do suflika.
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 20:58:06
Hlupáci s vierou v BMG Invest možno vymreli, ale na obdobných ukážkových idealistov najčerstvejšie poukázala kauza s Národným pokladom v Matici Slovenskej, ktorý pán Markuš údajne vysypal do nejakej čiernej diery.
Igor Lehocky | 26-09-2010 20:10:20
S tym optimizmom o vymreti hlupakov, no, neverim, bodaj by si mal aspon pravdu s tym,ze vymetencov pomaly ubuda, bodaj by, len preco tak pomaly a uplna skoda je, ze vznikaju.S tymi zahranicnymi investormi to je taky zacarovany kruh, dobre ze tu su, lebo davaju mnohym ludom pracu, to je jedna strana mince, ta snad naoko lepsia, ktora dovoluje ludom od pasu nebyt socialne odkazanymi, ale ta druha strana tej istej mince je mzda okolo 400EUR a vyhliadky na slusny dochodok z takehoto platu stoja asi za to spomenute velke a absolutne h...A tych 400EUR je suma, o ktorej este asi dlho budu snivat sicky tam niekde z vychodneho slovenska,ktore do nedavna brali "peknych" 250EUR mesacne od toho taliana a velkodusne im zvysil na 300 aj vdaka odborom. Nuz podme si vypocitat dochodok z takehoto platu. 160,170EUR? Mne osobne je zle pri pomysleni na takyto dochodok a to pani zahranicni investori dostavaju bohate sponzorske od statu. Nenormalne na tom vsetkom je ale to,ze pani so zahranicnym kapitalom ked pridu na to,ze prestava byt pre nich vyhodne vyplacat mzdy okolo 400EUR, zdvihnu kotvy a presunu sa za lacnejsou pracovnou silou a vyssimi ziskami za nasu vychodnu hranicu "potesit" ukrajincov, rumunov a podobne. Na tomto stoji a pada cele sukromne podnikanie,ale to nie je ziadny objav. Stale je to ale bohuzial viac, ako dokazali mnohi podnikatelia-slovaci, s najviac vyvinutym citom na podvody, to je fakt. Opat sa mi neda ale nespytat, ako je mozne, ze 21 rokov to tu,s malymi obmenami,veselo takto funguje a v TV si dovolia ludom uvadzat priemerny plat na Slovensku vo vyske 759EUR? Kto robi z ludi oslov? Comu alebo komu to sluzi? Praviciarom? Laviciarom?
Peter Klokner | 26-09-2010 19:00:53
Možné je všetko. Ja však súhlasím so slovami p.Mečiara. Ten dnes skonštatoval, že voliči HZDS vymreli. A nezostáva ako dodať, že rovnako vymreli aj hlupáci, veriaci bludom s náhradou vkladov v BMG. Tento sľub niektorých pol. subjektov svedčí iba o tom, že dotyční majú svojich voličov za čistých vymetencov. A to je dobre, že "vymetenci" sa pomaly a isto míňajú. Prestávajú tak postupne rozhodovať o výsledkoch volieb a tým i osude tohoto štátu iba primitívne pudy a nenávisť ale hlavne zdravý rozum. Mimochodom, nemyslíte si že po dvoch desaťročiach sa tu odborári a isté politické strany stále snažia presviedčať nás všetkých, že statočná manuálna práca je naše najväčšie bohatstvo ? Preboha veď Víťazný február je pol storočia za nami, Nežnú si už prestávame do detailov pamätať a akosi sa stále nedokážeme odpichnúť z miesta a začať prosperovať z mentálnych a intelektuálnych schopností. Potom tu úplne scestne kritizujeme zahraničných investorov, zdierajúcich našu robotnícku triedu a ani nám nenapadne kritizovať, prečo naša ekonomika funguje stále z veľkej časti na primitívnej ťažbe surovín a produkcii výrobkov s nízkou pridanou hodnotou. A teraz ruku na srdce, veď nebyť tých kritizovaných a tak zlých zahraničných investorov typu VW, PSA, Samsung a pod. produkovali by sme vo fabrikách tak "skvelo" rozpredaných za Mečiara veľké a absolútne h..., Za vlády Fica sa menil zákonník práce. Aký to však malo zmysel keď sa nedosiahlo absolútne nič ? Agentúrne zamestnávanie dodnes nedostalo také jasné pravidlá, aby sa človek necítil ako otrok a to nekonečne omieľané nútenie práce na živnosť sa naopak ešte viac rozmohlo. Tak kde asi súdruhovia z NDR urobili chybu ? Čo to vlastne vyriešili? Fico síce robil ramená na investorov, banky a neviem čo ešte ale to boli našťastie iba pózy pre naivných hlupáčikov. Fór je totiž v tom, že cudzí kapitál dnes poskytuje prácu našim občanom a naši podnikatelia pochopili hlavne za poslednej vlády, že najlepšie sa podniká so štátom. Kúpiť si vďaka vplyvu a kontaktom zákazku a potom ju rozpredať po kostičkách tým menej šťastným či schopným je fakt super. Naposledy prepúšťali v IS Košice. Povedal niekto, že podobné stavebné firmy takto fungujú celé roky ? Kúpiť predraženú zákazku a potom s ňou kšeftovať ? Nakoniec nám cesty -a nielen tie, stavajú živnostníci a u nich zamestnaní brigádnici ktorí v konečnom dôsledku často ani nedostanú zaplatené. Podobne predsa fungovala pred tromi rokmi tak silno kritizovaná rekonštrukcia aj tu v Seredi. Tak si teda nič nenahovárajme a skúsme sa spýtať odborárov, prečo vo svojom ľútom boji zabúdajú na tých, ktorí prichádzajú nielen o prácu ale aj o úspory a chuť do života. Týchto nešťastníkov sa totiž nechystá zastávať nikto.
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 17:45:48
Pán Klokner! Na to požranie voličov mám iný názor. Tvrdiť, že Smer odlákal voličov HZDS je síce možné, ale môj odhad je iný. Voliči HZDS už nechceli voliť Lenona a hľadali alternatívu. Videli ju v Smere. Myslím si teda, že prechod voličov z tábora HZDS do tábora Smeru bol vecou iniciatívou skôr zospodu ako zvrchu.
anonym | 26-09-2010 09:26:53
Bohužiaľ je to tak...
Igor Lehocky | 26-09-2010 09:22:38
Pravda, pravda,SNS to je taka smutna ukazka toho,ako vsetci "politici" rozmyslaju.Jeden "len-on" je uz mimo a Janko tym smerom kraca pomaly ale isto.Megalomanske tuzby si dovolim povedat maju vsetci.Keby tzv.praviciarom chybalo ku vladnutiu 5% a tieto by mala politicka strana s nazvom Krestanski a demokraticki marx-leninisti,ani sekundu nepochybujem o tom,ze by sa nasiel dovod presvedcit bozie ovecky,ze vola volicov bola vladnut s nimi. Na internete zevraj funguje stranka, na ktorej sa po zadani mena ktorehokolvek politika v SR zobrazia vazby na vsetky mozne aj nemozne sukromne spolocnosti, cez pribuzenstvo, majetkove,sponzorske prepojenia a udajne vznikaju neskutocne kombinacie na vsetky svetove strany, nilen z prava do lava alebo opacne. A na Slovensku je to zatial iba o tom.
Peter Klokner | 25-09-2010 22:35:03
Paradoxom volebného systému nie je len fakt, že zo 4 posledných volieb v troch sa ich víťazi nedostali k moci. Ja som presvedčený že si zle kladieme otázku. Táto pozoruhodnosť sa má čulo k svetu z jediného dôvodu a tým je neukojiteľná potreba skrachovaných či "ojazdených" politikov zakladať nové strany. Logicky, v politike sa dobre žije, krásne zarába a hlavne netreba na to žiadne vlohy okrem schopnosti poprieť si aj nos medzi očami. Pozrite sa napríklad na dnešný snem SNS. Nerozlučná dvojka je zasa na streľbu. Okolnosti voľby predsedu sú naozaj úbohé a verím že SNS pôjde cestou HZDS. Posledné voľby síce Smer vyhral, ale aj ním rešpektovaný volebný systém mu jednoducho neumožnil vytvoriť koalíciu a do menšinovej vlády by nešiel ani samovrah. Smer "požral" svojich spoločníkov a doplatil na svoju megalomanskú túžbu. Na druhej strane pravicovo orientovaný voliči mali nepomerne viac volieb. Je na škodu veci, že pravicové princípy namiešali tieto strany svojimi "príchuťami". Pravica však reálne ľavicu prekonala a tým to končí. Akokoľvek sa Fico snaží bagatelizovať roztrieštenú koalíciu a nazývať ju "zlepencom" nezmení to absolútne nič na tom, že jeho spôsob vládnutia bol odmietnutý. Akokoľvek môžeme neuznávať amerikanizmus a hodnoty jeho civilizácie, závidieť mu môžeme vyprofilovanú politickú realitu. Pravicoví republikáni a ľavicový demokrati sú iba dve voľby. A toto na naše nešťastie Slovensku ešte dlho bude chýbať.
anonym | 25-09-2010 09:04:23
Veru, občas nevládne strana, ktorá vyhrala voľby. Podvodný legitímny volebný systém to umožňuje.
Igor Lehocky | 25-09-2010 09:01:01
S tymi volbami u nas to je trosku problem...vladol ten,koho si ludia zvolili, no, aj v tomto smere na slovaci vitazi myslienka podvodnika, vypocitavost, kuloarne dohody o tom, ako sa zmocnit vladnutia, ktore sa potom v priamom prenose aj uskutocnia a s lahkostou sa na to vsetko hodi stempel - toto je vola ludu a takto to bude, nie vitaz volieb,my... No, neviem,vola ludu ostava niekde iba vo volebnych urnach, smeraci o tom uz nieco vedia ;-)
pluto | 25-09-2010 01:08:53
ja chodim pravidelne volit,ale pri konci vladnuceho obobia som vzdi sklamany,skoro ako vacsina z nas.nesmieme sa potom cudovat,ze to niektorych uz po 21 rokoch prestava bavit.chyba bude v nas volicoch,takze kral je dobry vymente narod. :-(
Miloš Majko | 24-09-2010 17:19:38
Zaujimava uvaha. Mali sme tu od revolucie nejake volby? Ak ano, tak vladol ten, koho si ludia zvolili. A aj ti, ktori volit neboli. A ak budu volit stale iba ti isti a mladi ludia budu namiesto 20 minutovej ucasti na volbach radsej sediet doma alebo v krcme, tak sa stav ani nikdy nezmeni. Akurat budeme vsetci o dalsie styri roky starsi, znechutenejsi a deprimovanejsi. Je to len a len na nas. Ozaj, je len malo veci, o ktorych mozeme tak jasne tvrdit, ze su na nas...
pre janbon | 24-09-2010 16:18:51
nepytajte sa na vzdelanie,v Seredi vždy vladli udržbari z niklovky
Johnny | 24-09-2010 07:15:30
Za byvalej vlady sa minalo, pani v politike vyuzili vsetky prostriedky na to, aby si co najviac zarobili. Aj v sucasnej vlade je plno takych, co riesia len to, ako co najviac zarobit. Ale nastastie je tu vedenie, ktore to netoleruje a postavilo sa proti tomu narozdiel od fika, co to este aj tutlal, vsak islo o jeho kamaratov. Ja ale nechapem odbory, zrejme su to tiez este Fikovci, lebo zato ze sa zvysi dan o 1% a spot. dan na cigarety ci pivo utekaju strajkovat? smiesne..
xx | 24-09-2010 01:06:25
ja neviem, ale media vcetne internetu su dnes nevyhnutne, to je doba evolucie, ale nikdy uz mier na svete nebude, tak ako atomova bomba spusti reakciu je uz neskoro, zastavit sa to uz neda a civilizacia planety zem je uz odpalena davno, tu nepomoze sa modlit ani nariekat, mi v SK budeme na tom stale zle, uz od praveku sme, nikto nas z toho nikdy nevytiahne, raz pride na take veci, ze bohaty alebo velmoc po par atomovkach kupia ci okupia cely stat a tak sa bude privatizovat v 5,6,7 generaciach, to co sa nasa vlada na ihrisku stale toci okolo toho, ze ty si toto predal a ty toto ukradol a riesime to smimy a nas obcanov tym rozdeluju , ale nase podcivo zarobene peniazky si nakoniec ani na vlasny pohreb nedovolime, to by sme este potrebovali dalsi pilier na dostojny pohreb, ked uz mi na duchod nezbyde. Ale to su vsetko vety do neba volajuce, vsetko ma svoj koniec a SK? Asi treba ist na vandrovku, tu sme stale v klietke rhdzavej. Moj nazor co sa tyka vyvoja slovenska, nemal a uz nebude mat nikdy... sme zneuzivany narod a zozereme si to, co nam davaju, a vtom sme najlepsi v EU :-*
Robo Horvat | 23-09-2010 22:51:51
V skratke slusne zhrnute to, co nam denno denne tlacia v TV do nasich hlav. Pan Veselicky, dajte skôr nieco z nasho, domaceho,seredskeho (nie vinka) ale prostredia.
janbon | 23-09-2010 21:31:15
p.veselický prepáčte, môžem sa spýtať aké máte ukončené vzdelanie ???
anonym | 23-09-2010 20:13:11
21 rokov po revolúcii nestačilo tejto banánovej republike na to, aby sa konečne primerane ekonomicky vzchopila. Stále sme chudobní príbuzní (a to dosť výrazne)oproti "západným" krajinám, ktoré sú nám rovnako dlhú dobu vzorom. To by však každá vláda, ktorá tu rabovala od revolúcie, nemohla nahrabať a rozkradnúť čo sa dalo. Každé 4 roky sa tu začína akoby od nuly a takto to bude pokračovať aj naďalej. Za 21 rokov sme dosiahli to, že u nás sa zatiaľ darí len zlodejom, príživníkom a iným hajzlom bez chrbtovej kosti, vrátane politikov. Česť výnimkám, je ich však žalostne málo.
sova | 23-09-2010 20:09:49
Pán Igor *yes* Nekonečné miznutie štátnych peňazí v bezodných súkromných vačkoch, bohužiaľ je to tak :-( Pre ľudí "na konci potravinového reťazca" - teda pre skutočne zodpovedne pracujúcich v prospech spoločnosti (fyzicky alebo duševne) sa nejako nedostáva adekvátnej odmeny. Nuž, darebáci majú huja a ostatní ch*ja.
Ľubomír Veselický | 23-09-2010 20:08:20
Rogy! Informácie zbieram z tlače a televíznych politických relácií. Veľa mi napríklad povie pán Peter Staněk, ktorého (chválabohu) najčastejšie vidím na STV 1 alebo STV2. Poskladám mozaiku faktov a obraz našej biedy je hotový.
Rogy | 23-09-2010 19:52:21
Skúste nadviazať komunikáciu so slovenskými managermi v zahraničných spoločnostiach etablovaných v našom prekrásnom Slovensku. Pokiaľ dokážete prelomiť bariéru ich nedôvery, máte vyhraté. Máte však skutočne vyhraté ? Nemáte, pretože informácie, ktoré sa dozviete sú príliš "reálne". Na druhej strane; pokiaľ máte možnosť vzdelávania sa "expertami" z EÚ, využite ju. Či sa dozviete niečo nové alebo nie, nie je podstatné (pretože sa toho veľa nového nedozviete) a či sú expertami; no... , tento výraz je v EÚ veľmi obľúbený. Podstatné je, že získate možno priateľov a dozviete sa iné informácie, ktoré môžu by prospešné v ďalšej kariére. Tento článok je "až priveľmi" pravdivý a nič nie je nadnesené. Neviem, odkiaľ berie autor informácie, ale viem, že ... držím všetkým mladým a schopným Slovákom palce.
Igor Lehocky | 23-09-2010 19:28:02
V zavere mozno prilis vela pesimizmu, ale voda do tej nasej lode zateka vytrvalo a veruze nie iba od r.2006. 21 rokov je ale sakramensky dlha doba na to, aby bolo prijatelne povedat,ze nevieme kde sa stracaju verejne financie,teda peniaze z rozpoctu a pokial by teda clovek,ludia, podnikatelia,ekonomovia,bankari,primatori,starostovia,pani poslanci NR SR,ministri a statni tajomnici MF SR a cely ten aparat MF,ktory proste musi vediet o com to cele je v SR, pokial to teda je zname [mimo hosp. krizy], nieco musi existovat, kvoli comu to tzv."nestoji za rec",kvoli comu to mnohym zodpovednym vyhovuje. Pokial statny rozpocet nezvlada cim dalej tym viac pokryvat vydaje, niekde peniaze odchadzaju a to nenavratne a koncia s najvacsou pravdepodobnostou na uctoch,ktore pochopitelne lezia v bankach s takmer nulovymi odpismi vo forme dani a poplatkov, pripadne v majetkoch, kde je pobliz slana voda, sukromne jachty a danovy raj. Ktovie kolko sa vrati do statneho rozpoctu z nezdanenych prijmov poslancov NR SR. Teraz tak rozmyslam, ze to co som napisal asi nebude pravda, ved keby to pravda bola nasi zvoleni by predsa zakrocili,to asi len ja tak vidim. Ved slubuju vernost Slovenskej republike a loajalnost, tvorbu legislativy na prospech statu ktory sa tesia riadit,tesia sa na pracu a na svoje povinnosti v prospech obcanov,ktori ich volili. Hamty hamty hamty, nech mam viac nez tamti, toto funguje neporuchovo a bez prislusneho zakona, to ma v sebe clovek proste zakodovane. Kto k tomu ma najblizsie? No ten,co je pri kormidle, pri moci. Ked je zle a hrozi vysoky statny deficit, komu to najviac vadi? No tomu,kto je pri kormidle,pri moci. Nie je to smiesne? Riesenie? Prichadza, staci pozerat TV a pocuvat tych,co su pri kormidle, pri moci. Riesenie poznaju okamzite a ideme dalej, problem "vyrieseny".
Ľubomír Veselický | 23-09-2010 19:06:36
digi! Nudné veci nečítam. Ďakovať môžeme všetkým, ktorí nás presviedčali o tom, aké dobré pre nás bude, ak sa otvoríme svetovému kapitálu. Inak dobre. ;-)
anonym | 23-09-2010 19:04:10
Ja beriem článok ako vysoko aktuálny a reálny. Skutočne život Slováka je len o dohodách a strachu zo zajtrajška.Neviete či zajtra ešte budete môcť prísť do roboty a z čoho všetko poplatíte a čo Vám zvýši pre deti do školy. Život na Slovensku plný neistoty a pod psa.
anonym | 23-09-2010 18:58:31
Dobrý článok. *yes*
digi | 23-09-2010 18:26:44
podakujme sa ficovi , spasitelovi ludi bez mozgu . inak clanok nuda *no*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign