Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Sú žiaľ súčasťou spoločnosti...

Miloš MajkoDátum30. 04. 2012 09:47:04TémaAktuálne témy
200

A ťažko s nimi niečo urobíme. Je však jasné, že svojim správaním  bezdomovci a dlhodobo nezamestnaní až asociálne sa správajúci občania  nemôžu na verejnom priestranstve  obťažovať ostatných občanov napríklad aj tak, ako napísala do novín čitateľka:

musíme sa hanbiť za nich !!!!
2012-04-21 12:11:36

Dobry den,
mna by zaujimalo, dokedy sa budeme musiet pozerat na nevychovanych "ožranov" na lavičkach pri jednote ??? Včera som zostala zarazena , ked za bieleho dna ( 13:00) jeden z nich musel pri "močení" na stenu JEDNOTY otočiť smerom k ludom tak, aby ho bolo dobre vidiet!!!!!Bol nechutny a to som dospela žena.Nechcem vediet aku traumu by malo z toho male dieta!!!!!!
Je to naozaj nechutne a to nehovorím o tom smrade , ktorý tam je a nestalo sa to po 1x.Načo mame mestsku policiu,ktora sedi hneď za rohom????Občas by sa mohli aj pešo prejsť po meste a nie sa len vyvážať na autach!!!
Ďakujem, že tam urobíte s nimi poriadok a nebudeme musieť tade prechádzať s obavou ,že kto z ních tam zase bude stáť s holým prirodzením..
S pozdravom Vaša obyvateľka.

musíme sa hanbiť za nich !!!!
2012-04-25 17:42:13

Ďakujem za vyriešenie.Dufam , že o par tyždnov tam zase nebudu vysedavať a otrčať sa s prirodzenim..
Veľka vďaka ešte raz...

- - -

Počas dňa  sa väčšinou zdržujú v centrách miest, to naše je tak malé, že aj dvaja či traja sú hneď viditeľní. Vo večerných hodinách sa sťahujú práve na okraj miest, pod mosty, na železničné stanice či do opustených budov. Nie je to problém iba náš, je to fenomén, ktorý je známy naozaj na celom svete. Konkrétne fotografie som v jednej z reportáží priniesol napríklad  z  Rio de Janeira.

V Seredi podľa vyjadrenia vedenia  MP hliadky kontrolujú dodržiavaie  VZN o zákaze požívania alkoholických nápojov na verejnom priestranstve a ak je občanom nahlásený prípad ako popísala čitateľka, hliadka na mieste zasiahne a koná voči previnilcovi v zmysle zákona.

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gumka | 10-05-2012 08:50:45
sú obeťami systému a tebe anonym (hanbíš sa za svoje meno?) zo srdca prajem, aby si sa ani ty ani niktorý z tvojich príbuzných v takejto situácii nikdy neocitli. nie každý bezdomovec je automaticky ožran-prasa-nemakačenko! systém im vzal strechu nad hlavou-tá sa dá nahradiť. ale systém im vzal aj vieru v spravodlivosť, ľudia sa začali k sebe správať horšie ako zver, nevšímavosť, necitlivosť voči bolesti toho druhého je na dennom poriadku a alkohol im slúži aspoň na mierne uľahčenie prežívaného pekla.
ja im nezávidím ani jedinú takto prežitú minútu. kľudne ich podporím zopár centami, aj keď som si vedomý, že peniaze automaticky použijú na lacné víno. mne nezavadzajú, nikoho vedome neobťažujú!
seredan | 01-05-2012 12:59:09
obcan perfektne si to napisal, klobuk dolu :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-05-2012 11:23:46
Obcan | 01-05-2012 10:27:49 | - mate pravdu.
Obcan | 01-05-2012 10:27:49
zdravy rozum a seredan...
Kazdy hovori nieco ine a pritom maju vlastne pravdu.
Naozaj si vsimam ako sa ludia stazuju aka je strasna doba a vidim to presne ked si idem kupit nieco na ranajky,alebo veceru a cakam v rade lebo niektori maju aj dva kose (chapem,velky nakup pre celu rodinu,ale kazdy vikend ???) Samozrejme kazdy na aute a nieje pomaly kde parkovat (jasne,doba ide dopredu,ale ako to zvladali kedysi ked tiez museli jest a v meste sa netvorili kolony na krizovatke,nebol problem parkovat ?)A to nevravim ze vo vacsine rodin su 2 auta, kazdy ma nie jeden,ale dva aj tri mobily,samozrejmost je dnes pc a internet...
Z toho mi vychadza ze vacsina je naozaj citatelmi Noveho Grcu a ked tam napisu ze trava je cervena,tak minimalne polovicka ludi tomu uveri a druha bude na pochybach...
Ina vec je to ako pisal seredan.
Dnes je uponahlana doba,mladi maju hypoteky,pozicky,ale kedze su este mladi,tak chcu aj zit,posediet s tymi znamymi,zajst sa niekam pozriet...
Aby to vsetko utiahli,tak makaju bud v zahranici,alebo doma od rana do noci,maju dve roboty (ti stastnejsi nieco zdedia)a ked dojde ten vikend,alebo stretnutie s priatelmi, tak si chcu oddychnut,zrelaxovat a vacsinu ludi uspokoja vnemy-vacsinou chutove,alebo zrakove,preto si dopraju ,,statky,, a vlaste tak si uspokoja svoje potreby.
Prirovnal by som to k zene a muzovi-proste chlapovi stacia 1 sviatocne topanky a jedny botasky,no zena nikdy neodola peknym botickam a ked ich bude mat v skrini aj 10 parov,rada si kupi dalsie,nie preto ze ich potrebuje,ale je to take uspokojenie...
Takisto vacsina ludi,ked maka,tak sa chce neako uspokojit a maju v hlave zakorenene ze sa musia predsa neako odmenit.
A to su prave materialne veci.
Ja mam trebars ine hodnoty,ale to je uz o inom...
Katka | 01-05-2012 09:23:18
Nikdy nezabudnem na som po 89 vycestovala za prácov do zahraničia a na ulici veľkomesta pod klembou jednej z budov zbadala človeka ležiaceho na kartóne len tak na zemi.Okolo sa hemžilo množstvo uponáhľaných ľudí a ja som nechápala čo sa tomu človeku stalo ,mala som pocit že mu mám ísť pomôcť.Žiaľ po rokoch je to už bežná realita aj u nás ,ľudia stratili istoty a ocitajú sa na uliciach niektorí z vlastnej viny no nie vždy to musí byť pravidlom.
Baby | 30-04-2012 20:16:55
Odporúčam uvedenej pani, aby nabudúce zavolala na MsP, oni samozrejme, automaticky nemôžu vedieť, že práve niekto za rohom otŕča svoje prirodzenie. Ja musím povedať z vlastnej skúsenosti, že ak ich zavolám, vždy promptne prídu a sú ochotní, vyriešia, čo je v ich možnostiach. Určite tým bezdomovcov nikto z mesta nevyženie, ale aspoň sa na budúce nebudú ostentatívne pretŕčať.
seredan | 30-04-2012 20:05:40
zdravy rozum aj to co si ty napisal je pravda. Ale tak povedzme si priamo co ma clovek len cely zivot robit ako mulica a ani cez ten vykend si nedopriat nejake lepsie jedlo ci viacej masa? Nezasluzi si pracujuci clovek, co 6 dni v tyzdni robi aspom trochu zabavi, ci posedenie so znamimi dakde pri kofole ci pive? Ved zivot neni len otom, aby clovek robil, robil a nezil, len zivoril.
Zdravy rozum | 30-04-2012 17:42:00
Ano vsetko je horsie a horsie. Akurat, ze v piatok ci v sobotu v Kauflande, Lidli, Bille ludia nasackovany a kupuju ako zmyslov zbaveny. Kazdy druhy ma dnes auto a predsa da na ten benzin ci naftu aj ked ma "malo". A to nehovorim o tom, ze pekne peniaze nechame aj v pohostinstvach na alkohole ci cigaretach. Ak by bolo tak zle tak toto nevidime. Ale radsej budeme na vsetkych a vsetko kydat a budeme hovorit ako je zle ale kazdy mame mobil, kazdy den kupime Novy Cas a v nedelu si doprajeme 3 kila masa.
reakcia | 30-04-2012 16:42:41
Ale ved jasne, ja sa ich nezastavam a s tebou v plnej miere suhlasim.
Ja sa napr. este zamyslam aj nad tym, ze sa tu niekto rozculuje nad tym ze ich policajti niekam neposlu prec, ale ja sa stale pytam ze kam by ich mali poslat...??? Do parku?, na Cepensku ul.?, Spadovu?, alebo na Namestie? Kde mozu byt tak, aby tym nevzbudzovali pohorsenie...? Kde mozu byt aby to nikomu nevadilo? V podstate vsade, ale nesmu tam robit bordel, pit alkohol, pekne a cisto sa obliekat... Ako to dosiahnut?
seredan | 30-04-2012 16:24:19
dodatok v podstate s tebou suhlasim, cim dalej tym je situacia horsia. Lenze s tych bezdakov co mame v seredi je vacsina ozranov, ktory si zato kde su mozu sami. Nikto im do huby od rana do vecera nenalieval chlast. Povacsine ich opustili vlastne rodiny, lebo uz s nimi nemohli vydrzat. U tychto nejde o to, ze by nemali pracu, byvanie. Oni len dali prednost ulici a cucku, ako normalnemu zivotu.
dodatok | 30-04-2012 16:11:33
Poviem to este takto. Bude to mozno drsne ale pravdive...
Priatelia zvykajme si! lebo bude este horsie a dalsie a dalsie osoby sa ocitnu na dlaybe /na ulici/ a casom sa z toho stane viacmenej bezny vzhlad miest a obci. Vsimnite si americke ale aj ine zahranicne filmy za poslednych 20 rokov a vsade tam uvidite v mestach po ulici sa valat bezdakov a ine im podobne individua a presne toto caka aj nas. Skor ci neskor. Netvrdim ze sa s tym stotoznujem, ale toto je reality ktora nas caka. A ja sobne to vidim este cernejsie, nakolko ekonomika drvivej vacsiny statov je v poriadnych sra..ch a rozdiely medzi tymi co su superbohati a tymi ostatnymi /teda nami vsetkymi/ sa stale viac a viac zvacsuju. A takto to nejde donekonecna. Vid napr. aj eskalaciu napatia medzi majoritou a romskymi spoluobcanmi, je len otazkou casu kedy tu nieco takpovediac "vybuchne", resp. aj nejaka ta vojna, tak vzdy doteraz v minulosti sa tak stalo s kazdou krizou...
Zvykajme si.
seredan | 30-04-2012 15:58:03
podrazdena panicka preco ste nezavolali na MP ked sa to dialo priamo pred vami? Teraz tu idete kidat. Pritom stacilo zdvihnut telefon a zavolat, aby to mestska policia riesila. Takychto ludi zboznujem. Frflu, frflu a nic nespravia. A ako tu pisali predomnou, to ze tam sedia s tym sa nic robit neda. Ani policajti nemozu nikoho len tak prenic, zanic obmedzovat. Zakony su na Slovensku take slabe, ze na toto jednoducho neni riesenie. Aj ked o jednom by som vedel, ale to by zase policajti boli brutalny a markiza s jojkou by ich rozniesla na kopytach. Jednoducho je to velky problem, ktory ako sa zda v dnesnej dobe nema riesenie. A lutovat tychto ludi netreba, 99 percent z nich si tuto cestu vybralo samo.
re:anonym | 30-04-2012 12:34:26
zial pri tom moceni a pripade konzumacie alkoholu nie su prakticky ziadne paky, staci si pozriet priestpkovy zakon. pokutu neplatia, lebo nemaju z coho, vymoct pokutu rovnako nema kto ani ako a tiez nemozete normalnemu slobodnemu obcanovi zakazat sediet na lavicke... dokial sa nezavedu alternativne tresty, kde namiesto povedzme 50€ pokuty ktoru nezaplati by musel odrobit 50 hodin verejnoprospesn&ch prac, resp. ak ani tie neodrobi sup s nim na 2 tyzdne do basy. dovtedy sa nepohneme z miesta
geco | 30-04-2012 12:33:47
preco z nich robite obete systemu? to ich niekto nuti chlastat a nic nerobit?
marian | 30-04-2012 11:45:54
treba ich odviezd pred parlament, nech vidia co s nas urobily a este stale robia, a nielen zo serede ale s celeho slovenska.
anonym | 30-04-2012 11:08:47
pani zlatá a ako si myslíte, že by sa to dalo riešiť? ako zakážete bezdomovcom sedieť na lavičke? budu sa kontrolovať občianske preukazy a kto nemá trvalé bydlisko tak nemá právo sedieť na lavičke? alebo budete kontrolovať čas, ktorý strávia sedením a ak prekročia nejaký limit, tak budú z lavičky vykázaný? to proste nejde. s tým močením je to iné, tam už páky sú, aby boli potrestaný. ak však sedia na lavičke neurobíte s tým nič. bezdomovci sú výledným produktom tohto systému, nedá sa s tým nič robiť. a pri dnešnom ekonomickom vývoji sa prichystajte, že ich bude čím ďalej tým viac.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign