Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Sú situácie, kedy by som si želal, aby sa vývoj tak trochu zastavil...

Dnes už môžeme povedať, že problematike neprispôsobivých občanov sme sa venovali v desiatkach materiálov, reportáží, rozhovorov,  ba dokonca na túto tému sme mali aj niekoľko špeciálnych relácií - kaviareň. 

Že sme vývoj predvídali správne a situáciu hodnotili ako neustále sa zhoršujúcu s okamžitou potrebou prijatia radikálnych riešení na úrovni predstaviteľov štátu, jasne dokazujú fakty, ktoré sú žiaľ realitou dnes. Ešte síce nie u nás, ale toť vedľa u bratov Čechov. Neoslavujme, maličké ohliadnutie do histórie nám jednoznačne našepká, že vývoj nezastavíme a sme len v malom oneskorení. I keď budem v záujme najmä mladej generácie dúfať, že v tomto prípade oneskorenie bude čo najdlhšie...

Nebudem sa veľmi rozvádzať problémami našimi - skúsme sa pozrieť o niekoľko sto kilometrov západne.Pre objektivitu podanej informácie uvádzam iba link na materiál, ktorý stojí za prečítanie:

Tak jsme to bílejm hlavám nandali, říká na záznamu útočník s mačetou

čítajte na:   http://zpravy.idnes.cz/tak-jsme-to-bilejm-hlavam-nandali-rika-na-zaznamu-utocnik-s-macetou-10t-/krimi.aspx?c=A110817_213949_domaci_brm


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
a zase | 12-11-2012 16:08:23
http://www.aktuality.sk/clanok/217375/romovia-nove-byty-velka-ida/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-11-2012 15:16:40
http://brno.idnes.cz/policie-obvinila-chlapce-z-breclavi-ktery-si-vymyslel-napadeni-romy-11x-/brno-zpravy.aspx?c=A121108_132534_brno-zpravy_kol
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-10-2012 10:46:48
http://aktualne.atlas.sk/zdravie-osad-mohli-zlepsovat-vlastni-zdravotnici-stopli-ich/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-10-2012 21:41:45
http://roznava.korzar.sme.sk/c/6568506/tinedzeri-utyrali-dvoch-psov.html
abcd | 16-10-2012 13:19:03
Hovorí sa že za každým úspešným mužom hľadaj ženu. Ešte že ten Mečiar a Fico majú manželky, ináč by boli bezdomovci. Elektru cvakala pani Mečiarová, Ficovi platí byt Svetlanka. Sociálne cítiaci premiér má 400 m2 byt a jazdí na X6tke.. ľudia, vy ste ozaj blbí.
djmaros | 16-10-2012 13:05:27
Veď to je tá smutná realita.
Mufty-Mečiar si pokojne užíva Elektru a nakradnuté majetky. Každý už na neho pomaly zabúda. Obrovské škody, ktoré narobil budeme platiť ešte dlhé roky. A toto isté, len v oranžovom, je Fico a SMER. S tým rozdielom, že Fico sa do toho prezidentského kresla dostane.
Jozef | 16-10-2012 11:59:35
http://roznava.korzar.sme.sk/c/6569514/osadnici-spod-krasnej-horky-si-uz-kupili-prve-parcely.html
Pre neprebudených zo sna | 16-10-2012 09:27:54
Najprv bol na dlhé roky za všetko vinný Mečiar(komunistov už radšej vynechám) a teraz je to Fico. Až nápadne podobné opakujúce scenáre hádzajúce všetku špinu na vybraných obetných baránkov.Vina je v prvom rade na ľudoch ,ktorý zastupujú ľudí v obecných,meských,krajských atď. samosprávach ,kde svojím nezáujmom(viď. Šoporňa)vytvárajú podmienky pre tých ,ktorí nás všetkých bez hanby okrádajú. Keď že s jedlom rastie chuť ,tak to prechádza na vyšie posty.
Keď že Fico neni boh, tak od neho nemôžeme očakávať že napraví všetky krivdy ktoré boli napáchané,a treba si uvedomiť že ani žiadny iný boh sem nepríde a krivdy naprávať nebude. Zabudnite už nato ,že niekto príde,zamáva čarovným prútikom a zo západu nám začnú padať pečené holuby do huby.Zazvonili klúče a rozprávky je koniec(viď monika).
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-10-2012 09:26:51
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6569314/na-luniku-ix-zacali-vrtat-studnu.html
hombre | 15-10-2012 22:03:48
V príspevku "dnes v jednej diskusii: | 15-10-2012 20:42:36" je napísané všetko, prečo sme na tom tak, ako sme. Neviem koľko ľudí si tento príspevok prečítalo, ale určite menej, ako o nejakom dealerovi drog zo Seredi. A v tom je tá naša tragédia!
dnes v jednej diskusii: | 15-10-2012 20:42:36
Problémy vidieť, pomenovať a riešiť -1č.
Ak sa občania domnievali, že zverejnenie Gorily bude zlomom politiky a moc prejde sebareflexiou, tak sa mýlili. Moc spáchala obrovské množstvo zločinov a štát ekonomicky zničila. Tie majú trvalé následky na život všetkých občanov. Medzi parlamentnými stranami platí dohoda o neútočení a beztrestnosti. Je založená na poznantkoch o kompromitujúcich informáciach o rozkrádaní štátu, vydieraní a vydierateľnosti. Veci napraviť si vyžaduje ďaľších dvadsať rokov. Reparát v ekonomike neexistuje. Očakávať sebareflexiu tých, ktorí zločiny páchali, je preto nemožné a naivné. Keď má poslanec 3000 euro plus benefity, je jedno, či je poslancom vládnej, alebo opozičnej strany. Ak ponecháme vývoj na politikov, občanov čaká zahmlievanie a ťažší a ťažší život. Keď budeme zločiny prehliadať, sme odsúdení žiť s nimi ďaľej.

Už neplatí, že štát rozkráda ľavica, či pravica, Mečiar, Slota, Fico, alebo Dzurinda. V priebehu dvadsiatich rokov páchali a prehliadali zločiny všetky strany, prevažná časť politikov, policajtov, sudcov, prokurátorov vrátane prezidenta. Keď mlčí člen moci, je to zločinom. Pre občana je dôležité posudzovať túto históriu nie srdcom, ale chladným rozumom. Ak budú občania uvažovať nad hrou Róberta Fica, ten nevyniká štátnickým nadrozmerom, ale úbohosťou opozície. Opozícia je lazaretom poprdených vyslúžilcov a brlohom číhajúcich šeliem. V opozícii takmer nie je sila a vôľa hovoriť o tom. Úspech politiky začína a končí v ekonomike. Zdalo by sa, že Róbert Fico nehovorí o ekonomike málo. Jeho ekonomickým výkonom sú konštatovania o príjmoch, výdajoch a kríze. Sú príjmy a výdaje príčinou naších problémov, alebo už iba následkom? Problémy je treba vidieť, hovoriť o nich, vedieť ich pomenovať a riešiť ich. V Nemecku je tiež kríza, riešia ju politici, znáša ju štát a občanov sa nedotýka.

Róbert Fico nehovorí o zločinoch privatizácie. Róbert Fico nehovorí o rozkradnutom priemysle vo výške cca 50 až 100 miliárd eur. Róbert Fico nehovorí o privatizátormi rozkradnutých a predaných bankách. Róbert Fico nehovorí o rozkrádaných eurofondoch a štátnych zdrojoch. Róbert Fico nehovorí o státisícoch hektároch rozkrádaných Slovenským pozemkovým fondom. Róbert Fico nehovorí o o 20 až 30% predražených štátnych zákazkach. Róbert Fico nehovorí o klientelizme v štátnej správe. Róbert Fico nehovorí o obchode s doktorátmi práva a úpadku školstva. Róbert Fico nehovorí o 25 miliárdách korún, ktoré zmizli v útrobách justície po zrušení nebankových subjektov. Róbert Fico nehovorí o daňových rajoch, tisíckach exkluzívnych víl, jácht a nehnuteľností v zahraničí a zámorí, kam unikajú rozkrádané štátne zdroje. Róbert Fico nehovorí o duchovnom a morálnom úpadku spoločnosti. Róbert Fico nehovorí o nespravodlivosti a justičných vraždách. Róbert Fico nehovorí o 30-40%-nej prezamestnanosti štátneho aparátu. Róbert Fico nehovorí o korupcii a zločinoch štátnych úradníkov, politikov, ministrov, policajtov, sudcov a prokurátorov. Róbert Fico nehovorí, že za tento stav občanom krkom zodpovedá moc. V tomto článku sú príčiny.


Problémy vidieť, pomenovať a riešiť -2č.
Róbert Fico nehovorí, ža slovenská ekonomika je z týchto dôvodov v absolútnej závislosti od úspechu iných. Róbert Fico nehovorí o nesplatiteľnom štátnom dlhu vo výške 37 miliárd eur. Róbert Fico nehovorí, že zamestnanosť je závislá nie na domácej spotrebe, ale na odbere okolitých štátov. Róbert Fico nehovorí, že každá mladá štvorčlenná rodina je v privatizácii, štátnym dlhom a deficitom okradnutá a zaťažená vo výške minimálne 60 000eur. Róbert Fico nehovorí, že 700 000 občanoch žije na hranici chudoby. Róbert Fico nehovorí o 400 000 občanov opúšťa z donútenia za prácou svoje rodiny. Róbert Fico nehovorí o trvalej emigrácii remeselníkov, technikov, inžinierov, inteligencie, zdravotníckého personálu a lekárov do západných krajín. Róbert Fico nehovorí ako znížiť 14%-nú nezamestnanosť. Róbert Fico nehovorí o zlomenom duchu spoločnosti. Róbert Fico nehovorí, že je exekuovaných niekoľko desiatok tisíc rodín bez strechy nad hlavou. Róbert Fico nehovorí o bezdomovcoch, ktorí sú obeťou hospodárského rozvratu štátu. Róbert Fico nehovorí o katastrofálnych podmienkach rómov vo východoslovenských osadách a čo s tým ďalej. Róbert Fico nehovorí o rozmáhajúcom nacionalizme. V tomto článku sú následky.

Tie najväčšie škody sú nevyčísliteľné. Sú to rany na duchu spoločnosti. Neostali sme stáť, posunuli sme sa štyridsať rokov nazad. Štátni úradníci vlastnia luxusné vily, trávia v zahraničí tri dovolenky a vyvážajú si zadky v Mercedesoch. Čo z toho? Občania preciťujú zločin moci ako zradu partnera. Sú situácie, keď spoločnosť dokáže vydať heroický výkon a obete. Majú po dvadsiatich rokoch nivočenia štátu a lukulských hodov slovenskí politici morálne právo očakávať od občanov obete? Videl som TB Róberta Fica na MS. Všetko vraj funguje veľmi dobre. Televízna show pripomínala žatevný výjazd súdruhov z okresného výboru strany.Videl som TB Róberta Fica a ministra ZV vo veci "pomoci a vytvárania odberateľskododávateľských vzťahov so zahraničím". Je to príjazd hasičských inštruktorov k dohorievajúcemu domu. Podnikateľský stav je už zdecimovaný. Vybudovať výrobnú firmu bez zákulisných vzťahov a štátnej podpory je heroický výkon. Zbohatli paraziti, vydierači, chytráci, špekulanti, lobisti, právnici, exekútori a politici. Zničili sme výrobné fabriky a liahne dozrievajúcich technikov, organizátorov práce a podnikateľov, generátorov zamestnanosti, konjunktúry a ekonomiky štátu. Moc si myslí, že je pre život spoločnosti dôležitejšia ako títo ľudia.

Predkovia prevažnej väčšiny štátnych úradníkov a politikov boli bíreši. Tisíce tých, ktorí sa obtreli o politiku, politikov a moc dnes vlastnia exkluzívne vily, jachty a drahé vozy na exotických adresách. Ich deti a rodiny tam žijú a študujú už ako občania iných štátov a ako predsunuté základne pre spravovanie majetkov a účtov. Veľká časť tých, ktorí sa podieľali a podieľajú na horepopísaných zločinoch, sú sympatizanti a doprovod Róberta Fica. Úlohou Róberta Fica je bez rozdielu politických strán odpútať pozornosť občanov od týchto páchateľov. Je treba uzákonniť, že výška platov členov moci bude iba podieľom zo skutočného zisku štátu. Ako by mohla existovať fabrika, v ktorej sa viacej preje ako vytvorí? Róbert Fico, nájomník trojárového prenajatého bytu Bonaparte za mesačný prenájom 2 600 eur občanom odkazuje, že ich má rád, myslí na nich, cíti s nimi a chce im dobre. Uvažujú občania nad tým, prečo štátni úradníci a politici žijú na Slovensku v prenajatých bytoch a v zahraničí luxusné nehnuteľnosti vlastnia?
pre Martina šaška | 15-10-2012 20:01:43
a čo sa tu tých ďašlích dvadsať rokov privatizovalo, tunelovalo a rozkrádalo ,komunisti tu niečo zabudli???
Oldřich | 15-10-2012 18:30:37
Socialismus je obdoba ZOO. Jídlo a prostor 4x4metry zajištěn. V 89tém byla zvířátka ze ZOO vypuštěna do kapitalistického pralesa, který je sice obrovský, ale jídlo a obydlí již není zajištěno, a místo hodných krmičů a veterinářů k vám mohou lvi a tygři. Což se zoufalým a nepříliš zdatným zvířátkům nelíbí a proto volí bývalé ošetřovatele.
martin šaško | 15-10-2012 16:33:18
Devastácia Slovenska komunistami
40 rokov to tu devastovali komunisti a teraz v tom pokračujú.

Komunisti nikde a nikdy nevedeli vládnuť, vedeli len kradnúť, vraždiť a znárodňovať...
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 15-10-2012 11:55:01
Tak teraz sa Gulak trafil ale presne!!!!!!!! :-) :-) :-) Konecne realny pohlad na slovensko,inde to bude obdobne :-) Naozaj s tohoto ziadne eurovali a ani dalsie pozicky nas nevyvedu.Myslim ze sme dosiahli koniec jednej etapy :-) Teraz EU dostala dokonca Nobelovku za mier :-) :-) Vtip roku 2009 ked ju dostal za mier Obama len preto ze sa nevola Buch a teraz vtip roka 2012 ked ju dostala EU.To potom aj A.Hitler mkze byt lauerat na Nobelovu cenu za mie,tiez to bol velky zjednotitel narodov :-) :-) To len tak na okraj,...
gulak | 15-10-2012 11:04:22
Nech žije -demokracia na slovenský spôsob-no nemáme sa dobre-máme skoro 500 000 nezamestnaných,60 percent obyvateľstva je na hranici chudoby,jablká dovážame z Chile,vodnaté mäso z Poľska,zdravotníctvo,školstvo-čistý kolaps,korupcia je tu bežná,ako rožky na ranajky,ceny rastu ako hríby po daždi,zamestnancom sa neustále zvyšuju dane,podnikatelia zase neustale sofistikovanejším spôsobom dane neplatia,novodobá kasta-cigáni-nemusia platiť za žiadne energie,za smeti,neustále im zvyšuju rôzne dávky(okrem tej z guľometu)-je to fakt demokracia,ako vyšitá
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 14-10-2012 14:55:34
Ja sa omluvam,zle.som to napisal.Konzument medii som urcite neni :-) :-) :-) Tak sem dam jeden clanok priameho ucastnika tohto pochodu.
Nedá mi nešíriť ďalej komentár anonymného komentátora k správe o pokojnej demonštrácii slušných ľudí proti parazitom a asociálom. Slušných ľudí, ktorých sionistické média vytrvalo nazývajú extrémistami. Občanov, ktorí protestovali v Bratislave za slušný život. Občanov, ktorí musia platiť každé huncútstvo tohto štátu v podobe daní, odvodov, poplatkov a iných zlodejstiev vo forme predražených zákaziek a tunelov s názvom euroval. Občanov, ktorí sú terorizovaní cigánmi a inými parazitmi zneužívajúcimi sociálny systém. Občanov, na ktorých štát kašle, pretože politici sú zaneprázdnení naháňaním vlastných kšeftov.

Komentár som pre lepšiu čitateľnosť gramaticky upravil:

Stal som sa svedkom tejto udalosti ako náhodne okoloidúci. Tu je pár postrehov. Protestujúcim občanom za slušný život a spravodlivosť, vedeným prenasledovaným OSKAROM DOBROVODSKÝM, podľa oblečenia evidentne živiaci sa vlastnou prácou, sa postavila do cesty na konci Zámockej ulice čudná skupinka asi 20 ľudí. Všetci dobre oblečení, vlasatí, niektorí mi pripadali ako milovníci rovnakého pohlavia, ale najmä ľudia, ktorí nezvyknú pracovať. Médiá im hovoria tretí sektor. Opýtal som sa ich, kto sú? Vraj INAKOSŤ! Aha, takže povaľači platení zahraničím (http://www.osf.sk/

sionistickí aktivisti združení v rôznych občianskych spolkoch, združeniach a nadáciách, presadzujúci cudzie záujmy za cudzie peniaze.
Keď som sa bližšie pozrel, kto tam je medzi touto fašizoidnou skupinou provokatérov, ktorá nadávkami a urážkami provokovala protestujúcich občanov k stretu, tak som zistil, že medzi skupinkou provokatérov boli aj: Monika Beňová, expredavačka a dcéra bývalej aktívnej eštébáčky Valettovej, teraz už lesba s odpornou minulosťou, známa svojimi sexuálnymi dobrodružstvami a záhadnou smrťou jej manžela. Eduard Chmelár – agent, vraj učiteľ Paneurópskej VŠ, kde sa nikdy nezdržuje a ktorý neučí, opustil rodinu s deťmi a kvôli sexu so svojou 19-ročnou žiačkou, s ktorou splodil aj syna, ale jej rodičia ho odkopli od dverí ako prašivého psa, nepustili ho ani do svojho domu. Fedor Flašík – šampión s veľkým kontom, ku ktorému podľa jeho známych prišiel vytunelovaním peňazí na predvolebnú kampaň HZDS a nekalými kšeftami s politikmi. Eugen Korda – nenávistný “slovakobijec”, skrachovaný “tiež novinár” bez zábran, vždy tam, kde sa Slováci hlásia o svoje práva, aby mohol dezinformovať, klamať a prekrúcať, plus vedenie INAKOSTI, dredoví feťáci, povaľači a fašizoidná lúza! Tak takíto ľudia sa postavili proti občanom, ktorí pracujú, platia dane a z týchto daní žije táto drzá lúza, ktorá nepracuje! Títo “tiež aktivisti” provokovali protestantov a sprosto im nadávali! Vyznamenala sa najmä europoslankyňa Beňová! Občania si neželajú, aby nás takáto skompromitovaná žena s nechutným, arogantným, primitívnym chovaním s feťáckym hipisáckym znakom na ovisnutých prsiach zastupovala v Europarlamente! MONIKA BEŇOVÁ, za nechutné vystupovanie na verejnosti a nadávanie občanom na verejnom priestranstve ako primitívny gauner, za urážanie slušných ľudí si neželáme, aby si nás reprezentovala v zahraničí, a preto ťa žiadame VYPADNI Z EUROPARLAMENTU a zaraď sa k lúze, medzi ktorú patríš!

Vďaka anonym, tvoj príspevok s názvom “Monika vypadni” mi hovorí z duše…

Mimochodom, je to tá istá Beňová, ktorá volá po tolerantnosti, ale promptne nazve niekoho debilom len preto, lebo má iný názor ako ona… Raz vidieť/počuť je viac ako sto razy čítať. Spravte si názor sami. A, ak sa vám bude zdať, že počujete pani poslankyňu ziapať na ľudí “hanbite sa vy hajzli“, počujete správne…

Zdroj: komentár pod týmto článkom Zdroj: http://www.auria.sk/blog/monika-vypadni
hombre | 14-10-2012 14:37:38
Je poľutovania hodné, kam sa nechal zatiahnuť obyčajný konzument TV spravodajstva. Som presvedčený, že zo sto opýtaných aspoň 70 vnímalo včerajšie klamstvá Markízy "pozitívne" a že po BA pochodovali extrémisti. Dá sa celkom oprávnene očakávať, že takéto pochody sa budú len množiť u nás ako aj v EU. Ďalší výsmech demokracii nasledoval krátko po spomínanom spravodajstve v podobe čiernych stavieb a ako sa s takými stavebníkmi bude prísne zaobchádzať. Pamätáme si asi všetci, ako ochrancovia zákona (teda polícia)len pred dvomi týždňami chránila v Krásnohorskom Podhradí takýchto osadníkov pred zákonným majiteľom pozemku a bránila ku vstúpiť na svoj pozemok. Nevadí, že to bol Kotleba. Takéto postoje štátu mu len pridajú na preferenciách.
anonym | 14-10-2012 13:20:30
Pán Blasko, obávam sa, že píšete o niečom, čomu nerozumiete. Ono to v praxi prebieha tak, že organizátor podujatia má určité povinnosti zo zákona a mesto po splnení podmienok povolí demonštráciu. Potom mesto oznámi túto skutočnosť Policajnému zboru, ktorý vychádzajúc zo získaných informácií pripraví bezpečnostné opatrenie na zabezpečenie verejného poriadku pri tejto akcii. Vaše argumenty o tom, že politik/ci pošle/ú na občanov políciu je irelevantné, pretože ak už ideme hovoriť o tom kto je s kým, tak včera policajti umožnili pochod tzv. extrémistom aj napriek odporu aktivistom, v radoch ktorých bola napr. M. Beňová, F. Flašík, Eduard Chmelár a iní. Týchto aktivistov policajti "odsunuli" z cesty, aby umožnili nerušený pochod demonštrantom, ktorých pochod bol zákonný. Inak povedané, polícia vlastne stála na strane tzv. extrémistov a Monike nepomohlo ani to, že je europoslankyňa. Keďže následne demonštranti mali možnosť povedať svoje prejavy o korupcii a kradnutí, bolo im v maximálnej možnej viere umožnené prezentovať všetko to, kvôli čomu sa pochod konal. Takže akékoľvek reči o tom, že politici tam nastrčili políciu sú absolútne mimo, pretože policajti uprednostnili pochod extrémistov pred známymi tvárami z radov aktivistov. Problém je však v tom, že médiá informujú o tejto akcii trocha prekrútene. Policajti si za včerajšiu činnosť zaslúžia jednotku. Takže politikmi určite, ale určite, nastrčení neboli.
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 14-10-2012 12:20:09
My obcania platime politikov z nasich dani,oni su vlastne nasi zamestnanci aj takto by sa to dalo povedat.Cize ak ludia si niekoho zvolia davaju mu mandat aby ich zastupoval v parlamente,aby hajil ich myslienky,nazory a konal v ich mene.Ked vsak obcania zistia,ze tento ich favorit nerobi nic a este robi proti nim,tak idu vyjadrit nesuhlas.Tento parizit nimy zvoleny vsak na nich posle policiu platenu tiez s ich dani,.....cize aka drzost ked zamestnavatel ide povedat zamestnancovy ze s nim neni spokojny,.....co si to vobec ludia dovoluju?Ch em tym povedat,ako vnimaju politici ovcanov.Narkoza a Hnoj su neni media,.....je hanba kam klesli!!!!Tych nepokojov po celej EU je uz vela.a vela ich este bude.Ludia toho uz maju dost,svajciarsko sa chysta na nepokoje v EU,prikladam odkaz na clanok.Ked sa niekto chysta na nepokoje v EU,to o niecom napoveda,asi nieco take bude.Ze to nedavaju na Narkoze a Hnojke ma neudivuje,tu ludom ukazuju ake je vsetko heppy.
http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/ShowArticleMobile.aspx?id=2244
anonym | 14-10-2012 11:31:52
Nie, nemám :-(
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-10-2012 11:20:04
pre hombre | 14-10-2012 11:10:21 | - mate dokumentacne zabery z akcie?
pre hombre | 14-10-2012 11:10:21
Súhlasím s tebou. Osobne som tam bol. Ten pochod bol slušný a korektný, rečníci hovorili o korupcii, rozkrádaní a inom šafárení politikov od r. 1989. Samozrejme to nie je po vôli tým, ktorí ovládajú médiá a preto sa objavili dezinformácie v podobe označenia účastníkov za extrémistov. Slušný človek sa musel včera stotožniť s tým čo tam bolo povedané, takže vlastne podľa Narkózy sme extrémisti všetci, ktorým sa nepáči zbíjanie politikov. Škoda, že nikomu neprekáža to, že sa "aktivisti" snažili zastaviť túto demonštráciu, ktorá bola mestom riadne povolená. Argument bol, samozrejme, ten, že demonštrujú extrémisti.
hombre | 14-10-2012 02:40:05
Včera, 13.10.12 odvysielala TV Markíza šot z demonštrácie v BA, ktorý bol zameraný za slušnú spoločnosť a rovnoprávnosť všetkých občanov SR. Jeden z protagonistov bol aj Oskar Dobrovodský, ktorého by bolo možno označiť ako mučeníka z Malaciek. "Ideologický odbor" hlavného spravodajstva účastníkov však označil za extrémistov. V čom ale boli extrémni to už zostalo bokom.A výplach mozgov pokračuje...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-10-2012 23:59:05
http://aktualne.atlas.sk/flakaci-na-socialne-davky-mozu-zabudnut-aj-tak-ma-vyzerat-romska-reforma/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-10-2012 22:46:25
http://aktualne.atlas.sk/sas-pletie-bic-na-romskych-ziakov-tvrdi-ze-caplovic-nekona/slovensko/skolstvo/
Martin Blasko | 11-10-2012 21:39:26
Pridam aj ja jeden clanok
.
Minulý týždeň rómska téma ovládla slovenský internet. Nedalo sa jej vyhnúť. Kto by ale hľadal v množstve príspevkov nejaké rácio, tak by sa natrápil. Slováci stratia všetku racionalitu a sebakontrolu, keď sa spomenie rómska problematika. Stačí si prečítať diskusie pod článkom, ktoré musia byť častokrát zrušené, lebo emócie prekročia publikovateľnú hranicu.

Na Rómov má na Slovensku v podstate každý nejaký názor. Ten je vymedzený dvoma mantinelmi. Ostatne ako u každej kontroverznej témy. Aj tu sú radikáli napravo, radikáli naľavo (teraz to nemyslím v politickom zmysle slova) a v strede zvyšok. U rómskej témy je špecifikom veľké množstvo zástancov extrémnych názorov. A každý ho má podoprený nejakou vlastnou empirickou skúsenosťou.

Na jednej strane máme radikálnych rómobijcov, ktorí zdroj napätia vidia výlučne na strane neprispôsobivého etnika. Nikdy nezabudnú vytiahnuť z rukáva nejakú príhodu, ako ich Rómovia zbili, okradli, urazili, sklamali… Strana prorómskych aktivistov je zase presvedčená, že Rómovia sú iba obeťou netolerantnej spoločnosti. Oni vás zase oboznámia s množstvom dojemných príbehov, v ktorých Rómovia dosiahli veci nevídané, keď im zakomplexovaná majorita prestala hádzať polená pod nohy. Chcel by som sa podeliť s dvoma postrehmi k minulotýždňovej debate.

Klasický argument ľudskoprávnych aktivistov znie: „Rómovia sú obeťami predsudkov bielej majority.“ Šľak ma ide trafiť z predsudkov.

Ako keby bolo možné, aby človek žil bez predsudkov. Keď sa človek narodí, je tabula rasa. Nemá vedomosti, skúsenosti a ani predsudky. Ako spoznáva svet, tak si osvojuje určité vzorce správania. Aj tieto raz už overené modely následne prispôsobuje novým poznatkom a skutočnostiam. Pravdaže, nie všetko si človek vyskúša na vlastnej koži. Niektoré znalosti, a je to vzhľadom na krátkosť a obmedzenosť ľudského života väčšina poznatkov, získavame sprostredkovane od iných osôb, z médií,… Aktivisti sa nás snažia presvedčiť, že niektoré z týchto poznatkov sú predsudky a nemáme sa podľa nich riadiť.To e ako s prieskumníkom, ktorý v Afrike na savane prvýkrát v živote videl veľkú žltú mačku s obrovskou hrivou. Podľa svojich doterajších skúseností s európskymi mačkami ju chcel pohladkať. Lev mu bohužiaľ odhryzol ruku. Keď ale stretol leva po druhý krát, už sa riadil svojim predsudkom a vytiahol zbraň. Podľa ľudskoprávnych aktivistov, by si mal dať odhryznúť aj druhú ruku. Bol to predsa úplne iný lev. A levov nesmieme hádzať do jedného vreca.

Ak teda niekto tvrdí, že sa ľudstvo má zbaviť predsudkov a vyriešia sa nahromadené problémy, tak nám vlastne hovorí, že sa máme zbaviť vzorcov správania, ktoré formovali civilizáciu do podoby, ako ju poznáme teraz. Predsudok je takou súčasťou ľudského správania, ako schopnosť učiť sa. Ak človeka zbavíme predsudkov ostane nám malé iracionálne dieťa, ktoré bezhlavo nasleduje hrkálku. Iste, že nás predsudky obmedzujú, rovnako ako nás obmedzuje pud sebazáchovy, alebo hlad. Ale v prípade, že nútime niekoho vzdať sa týchto motivácií, môže to skončiť úplne skratovým správaním.

Druhý postreh súvisí s rómskou zamestnanosťou. Respektíve s ich nezamestnateľnosťou. Kvôli tomu sú Rómovia z východoslovenských osád v podstate uzavretí v takzvanom kruhu chudoby, ktorý sa spomína hlavne v súvislosti s africkými krajinami. Vyrastajú v prostredí, kde sa vzdelaniu venuje veľmi málo pozornosti. Následne nemôžu na pracovnom trhu nájsť uplatnenie. Čiže nemôžu poskytnúť ani dostatočné zabezpečenie sebe a svojim deťom. Tie vyrastajú znova bez vzdelania a pracovných návykov, ktoré nemôžu odpozorovať od svojich rodičov. Tak sa generácia za generáciou nevie vyhrabať z tejto neutešenej situácie.

Trochu to pripomína Hlavu XXII; človek sa nevie dostať na pracovný trh, lebo nemá dostatok vedomostí, zručnosti a návykov. Tie by ale mohol získať, keby si našiel nejaké motivujúce zamestnanie. V takejto situácii sa objaví skoro každý z nás, keď po prvýkrát vstupujeme na trh práce. Ten je už obsadený jednotlivcami so zručnosťami a znalosťami, ktoré nováčikovi chýbajú. Našťastie máme po ruke zbraň, ktorá nás robí konkurencieschopnými s už etablovanými zamestnancami. To je možnosť ísť s cenou vlastnej práce smerom nadol. Tým sa dostaneme do pracovného procesu. Osvojíme si zručnosti, ktoré nás neskôr natoľko vyzbroja, aby sme nemuseli nabudúce spúšťať zo svojich finančných nárokov.

Bohužiaľ, moderný welfare state je kladivom na všetkých, ktorí by sa chceli vyrovnať zamestnaným pomocou nižšej ceny práce. A to najmä v tých odvetviach, ktoré generujú najnižšie mzdy. Keďže tieto odvetvia požadujú najmenej počiatočných znalostí, práve tu je možnosť, že by sa mohli aj sociálne vylúčené skupiny zamestnať. Ale bohužiaľ ich jedinou zbraňou, ako sa dostať na trh práce, je nižšia mzda. Fenomén minimálnej mzdy im žiaľ neumožňuje túto zbraň použiť.

Rovnako fungujú aj ostatné vymoženosti, za ktoré naši socialisticky orientovaní politici roky bojovali. Sociálne zabezpečenie, zdanenie práce, to všetko predražuje zamestnávanie a znemožňuje menej schopným a zručným uchádzačom o zamestnanie, aby vyrovnali svoje šance znížením ceny.

Rómovia sú typickou skupinou, ktorá je takýmito opatreniami znevýhodnená. Nemá to nič spoločné s rasizmom, pretože korporativistické opatrenia na trhu práce zamedzujú vstup jedincov bez ohľadu na farbu pleti. Vždy, keď niektorá záujmová skupina umelo núti zamestnávateľov do zvyšovania ceny práce, tak si väčšinou iba chráni svoj už dosiahnutý status. Bohužiaľ to má ničivé dôsledky na skupiny obyvateľstva, ktoré sú ochotné aj za nižšiu mzdu pracovať. A to je ich jediná možnosť, ako sa vyrovnať svojim objektívne aj neobjektívne lepšie pripraveným súperom na trhu práce.

Andrej Fandák
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-10-2012 20:31:05
http://komentare.sme.sk/c/6562365/kolko-romov-kradne-tipujte.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-10-2012 07:47:10
http://aktualne.atlas.sk/aktivisti-sa-zhromazdili-v-mestach-na-podporu-romov/zahranicie/europa/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-10-2012 07:46:39
http://aktualne.atlas.sk/sas-tvrdi-romom-z-osad-treba-dat-pracu-za-ferovu-mzdu-a-vzdelat-ich-deti/slovensko/politika/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-10-2012 07:46:02
http://aktualne.atlas.sk/diskriminuju-sa-aj-vysokoskolsky-vzdelani-romovia-tvrdi-ich-matica/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-10-2012 07:45:16
http://aktualne.atlas.sk/o-povinnom-ockovani-sa-v-osadach-dozvedia-v-romcine/slovensko/zdravotnictvo/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 21:58:18
http://www.topky.sk/cl/10/1322342/Romovia-chystaju-celoslovensky-protest--V-hre-su-zakladne-skoly
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 21:57:42
http://www.topky.sk/cl/10/1326978/Na-Luniku-IX--prislo-o-domov-300-Romov--Buraniu-bagrom-sa-prizerali-aj-male-deti-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 21:55:39
http://www.topky.sk/cl/100535/1326971/Pollakov-recept-na-nezamestnanost--Romovia-potrebuju-svojho-Ghandiho-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 12:40:39
http://aktualne.atlas.sk/bihariova-pollakove-tezy-o-romoch-maju-uchlacholit-verejny-dopyt/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 11:06:57
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6559856/starosta-dedinu-staviame-s-romami-chatrce-su-uz-prec.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 11:03:26
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6559861/cakanie-na-davky-a-podporu-ubija-celu-rodinu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 11:02:45
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6559856/starosta-dedinu-staviame-s-romami-chatrce-su-uz-prec.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 11:02:03
http://www.sme.sk/c/6559834/romovia-ziju-z-polovicnej-sumy-aku-ma-bezna-slovenska-rodina.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 11:01:36
http://www.sme.sk/c/6560207/sdku-pravidla-musia-platit-pre-kazdeho-aj-pre-romov.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 03:11:20
http://aktualne.atlas.sk/romovia-z-krasnohorskeho-podhradia-si-chcu-legalizovat-svoje-obydlia/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-10-2012 16:44:24
http://praha.idnes.cz/roma-pride-praha-02d-/praha-zpravy.aspx?c=A121007_145352_domaci_hro
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-10-2012 10:31:50
http://komentare.sme.sk/c/6557914/hvorecky-pise-odkaz-oskarovi-dobrovodskemu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-10-2012 00:33:06
http://www.sme.sk/c/6558393/romovia-kritizuju-pravicu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-10-2012 22:43:26
http://aktualne.atlas.sk/buranie-v-krasnej-horke-nariadenie-sa-uz-pripravuje/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-10-2012 15:06:14
http://tv.sme.sk/v/25246/orgovanova-splnomocnenec-by-mal-z-funkcie-odist.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-10-2012 12:42:17
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6555737/piati-chceli-na-kosickom-sidlisku-znasilnit-desatrocnu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-10-2012 12:38:34
http://www.sme.sk/c/6557031/obchadzanie-romov-taha-slovensko-dolu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-10-2012 12:37:21
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6557050/uspesny-romsky-podnikatel-ciganovi-nedaju-sancu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-10-2012 04:52:06
http://www.topky.sk/cl/10/1326429/Hadka-v-osade--Rom-chce-sex-a-dalsie-deti--ona-peniaze-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-10-2012 02:08:00
http://komentare.sme.sk/c/6554324/kotleba-ani-netusi-co-s-romami-my-ano.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-10-2012 00:59:15
http://aktualne.atlas.sk/nelegalne-stavby-si-zacinaju-vsimat-aj-ti-ktori-ich-ignorovali/slovensko/spolocnost/

a tu ma zaujalo hlavne:

"Pollák plánuje vlastnícke vzťahy riešiť samostatnou legislatívou. Ľudia, ktorí vlastnia pozemok, na ktorom stojí nelegálna stavba, by mali byť podľa nej odškodnení štátom. Štát im totiž podľa poslanca dlhodobo nezabezpečoval vlastnícke práva a môže za to, že osady vôbec vznikali."
Martin | 02-10-2012 15:16:49
http://www.topky.sk/cl/100370/1326297/Tomu-sa-povie-masova-bitka--Tisicka-Romov--50-policajtov-a-strelba-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-10-2012 20:41:24
http://roznava.korzar.sme.sk/c/6552475/kotleba-odmietol-vypovedat-o-upratovani-pod-krasnou-horkou.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-10-2012 20:40:40
http://www.sme.sk/c/6552434/politolog-ak-romsky-problem-nevyriesime-skonci-krvavo.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-10-2012 15:05:45
http://www.topky.sk/cl/10/1326140/Romovia-po-vikende-zbroja-proti-Kotlebovi--Zozenieme-dalsich-5-tisic-ludi-s-lopatami-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-10-2012 14:33:06
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6551654/blok-na-luniku-ix-uz-vystahovali.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-10-2012 08:52:05
http://aktualne.atlas.sk/v-susedstve-kotlebu-trapenie-nebyt-na-vlastnom/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-10-2012 02:04:59
http://topolcany.sme.sk/c/6551694/primator-partizanskeho-kalinak-sa-neospravedlnil.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-09-2012 23:40:41
http://topolcany.sme.sk/c/6550997/extremisti-takmer-vyvolali-hromadnu-bitku.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-09-2012 21:10:43
http://aktualne.atlas.sk/kotlebovci-pod-krasnou-horkou-romovia-zrejme-za-zatarasami/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-09-2012 21:09:07
http://tv.sme.sk/v/25191/kotleba-od-policie-pomoc-nedostane.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-09-2012 21:06:11
http://vybrali.sme.sk/c/Dobrovodsky-vzdal-boj-s-romskymi-susedmi-Kto-mu-mohol-pomoct/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-09-2012 21:05:27
http://vybrali.sme.sk/c/Cistky-v-Marseille-Rozhnevani-Francuzi-vyhnali-Romov-spalili-osadu/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-09-2012 21:03:46
http://roznava.korzar.sme.sk/c/6550611/kotleba-premeral-pozemok-v-osade-nasilnosti-sa-nekonali.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-09-2012 20:58:51
http://www.sme.sk/c/6549775/obyvatelia-marseille-vyhnali-romov-z-nelegalneho-tabora.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-09-2012 11:06:30
http://levice.sme.sk/c/6544308/neprisposobivu-rodinu-v-okrese-nechcu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-09-2012 00:29:20
http://aktualne.atlas.sk/ak-kotleba-pod-krasnou-horkou-zakroci-porusi-zakony/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-09-2012 00:22:33
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6543106/student-sa-zlakol-roma-dobodal-ho-na-smrt.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-09-2012 00:05:56
http://www.inforoznava.sk/infoservis/bollo-kotleba-len-rozduchava-emocie
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-09-2012 12:53:01
http://www.sme.sk/c/6545579/rasove-utoky-v-grecku-budu-pribudat-hovori-expertka.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-09-2012 08:26:56
http://aktualne.atlas.sk/aj-romske-zeny-chcu-vystupit-z-tiena-ich-potencial-ostava-nevyuzity/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-09-2012 20:37:21
http://www.topky.sk/cl/100535/1325550/Vzdelanie-Romov-chce-vlada-dosahovat-aj-cez-vodicaky
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-09-2012 20:35:53
http://www.topky.sk/cl/100535/1325539/Novotny--Davku-za-povinnu-skolsku-dochadzku-bud-vsetkym-alebo-nikomu
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-09-2012 20:35:20
http://www.topky.sk/cl/11/1325087/Romovia-spat-v-skole--Za-ucenie-sa-dostanu-dvojnasobok-podpory-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-09-2012 20:34:51
http://www.topky.sk/cl/10/1311395/Slovensko-diskriminuje-Romov--Tvrdi-medzinarodna-organizacia-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-09-2012 20:33:40
http://www.topky.sk/cl/100535/1308529/Nova-vlada-bude-riesit-romsku-problematiku--zacne-pracou
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-09-2012 01:17:54
http://aktualne.atlas.sk/matovic-nie-je-normalne-aby-aj-nadalej-boli-kolace-bez-prace/slovensko/politika/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-09-2012 01:17:26
http://aktualne.atlas.sk/matovicovci-chcu-mat-chudobne-romske-deti-v-skolkach/slovensko/skolstvo/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-09-2012 09:57:53
http://www.topky.sk/cl/11/1325087/Romovia-spat-v-skole--Za-ucenie-sa-dostanu-dvojnasobok-podpory-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-09-2012 09:39:49
http://aktualne.atlas.sk/ludsko-pravne-organizacie-vystrihaju-pred-nasilnym-stahovanim-romov/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-09-2012 23:21:03
http://trnava.sme.sk/c/6537165/trnavcania-chcu-vystahovat-problemovych-obyvatelov-za-mesto.html
anonym | 20-09-2012 16:55:54
Aktivisti sú zhrození? Ja som zhrozený z aktivistov, že 20 rokov sa o probléme iba hovorí.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-09-2012 00:46:11
http://aktualne.atlas.sk/aktivisti-su-z-retoriky-kalinakovej-romskej-reformy-zhrozeni/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-09-2012 22:56:15
http://aktualne.atlas.sk/matovicovci-sa-spajaju-so-smerom-riesia-romsku-reformu/slovensko/politika/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-09-2012 17:29:00
http://www.sme.sk/c/6536917/romsky-problem-chce-vlada-riesit-cez-socialne-davky.html
anonym | 18-09-2012 17:09:44
Kde sú organizácie na ochranu ľudských práv? Prečo sa nikto nezaoberá tým, ak je diskriminovaní biely? Čo je toto za vyj***nú banánovú republiku, že si nikto nedokáže poradiť s neprispôsobivými asociálmi? Naozaj to muselo dospieť až takto bez akejkoľvek najmenšej zmeny za celý ten čas? Naozaj treba zvoliť Kotlebu do NR SR, aby sa niečo pohlo?
tak chudáka Dobrovodského nakoniec zlomili... | 18-09-2012 14:06:53
„Odchádzam, vzdávam to, opúšťam vlastný dom aj otca. Štyri roky trpím týchto agresívnych cigáňov, beriem silné antidepresíva a cítim na sebe, že som už na dne, sily mi ubúdajú,“ vzdáva sa Dobrovodský. Konflikt sa mal vyostriť po tom, ako ho pri návrate z dovolenky čakalo „príjemne“ prekvapenie. „Privítali ma spŕšky kameňov hádžucich po mne a do nášho domu od agresívnych, vyrevujúcich cigáňov s výkrikmi: „ty ku*vo gadžovská, ty špino bílá už sas vrácil?“ opisuje posledné kvapky, po ktorých jeho pohár trpezlivosti nadobro pretiekol.

Po osudnej nedeli si povedal dosť a zo svojho domu na Družstevnej ulici sa sťahuje. Spolu s priateľkou sa z rodinného domu presťahuje do garsónky v meste. Po štyroch rokoch tak opúšťa nielen svoj domov, ale aj otca, ktorý sa na staré kolená odmieta sťahovať, aj keby mal za to zaplatiť životom. „Otec neodíde. Že keď ho cigáni aj zabijú, z vlastného domu neodíde. Je to jeho dom, on je tu doma,“ tlmočí otcove slová.

„Dnes som štátnym policajtom vynadal, pretože sa ma prišli zase spýtať na nejaké deb*lné, vymyslené obvinenia od tých nedôveryhodných cigáňov, už mám toho fakt plné zuby!“ znejú posledné slová Dobrovodského po prehratom boji.

www.topky.sk/cl/100371/1324568/Dobrovodsky-prehral-boj-proti-malackym-Romom--Stahuje-sa-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-09-2012 07:11:30
http://roznava.korzar.sme.sk/c/6536501/romovia-spod-krasnej-horky-si-domy-nedaju.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-09-2012 00:29:15
http://aktualne.atlas.sk/kotleba-planuje-upratovat-osadu-krompacmi-a-lopatami-romovia-sa-boja-vyhrotenia-emocii/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-09-2012 21:07:44
http://www.hlavnespravy.sk/ostrovany-obec-sa-snazi-usporiadat-pozemky-pod-ciernymi-stavbami-v-osade/29658/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-09-2012 02:03:42
http://www.novinky.cz/krimi/278837-na-sluknovsku-zase-pochodovali-nacionaliste-romy-jen-provokovali.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-09-2012 01:51:21
http://www.topky.sk/cl/10/1323349/Sused-malackych-Romov-Dobrovodsky--Demonstracia-s-muzom--ktory-kandidoval-za-Kotlebovcov-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-09-2012 01:50:26
http://www.topky.sk/cl/10/1324181/Kotleba-chce-spolupracovat-s-policiou--Velke--upratovanie--pod-Krasnou-Horkou
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-09-2012 20:03:30
http://zpravy.idnes.cz/vitezove-cen-via-bona-2012-0sl-/domaci.aspx?c=A120913_190427_domaci_brm
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-09-2012 01:27:54
http://zpravy.idnes.cz/bystrice-rekne-jestli-koupi-hotel-podhoran-fkb-/domaci.aspx?c=A120912_094559_zlin-zpravy_ppr
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-09-2012 22:44:58
http://spravy.pravda.sk/romovia-v-malackach-robia-dalej-problemy-mesto-si-na-nich-posvieti-1cg-/sk_domace.asp?c=A120912_191511_sk_domace_p12
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-09-2012 22:39:39
http://www.sme.sk/c/6530963/francuzsko-chce-aj-nadalej-burat-romske-osady.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-09-2012 10:04:46
http://aktualne.atlas.sk/ked-chudobnych-varia-pomaly-tak-sa-ani-neburia/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-09-2012 15:27:09
http://www.sme.sk/c/6523634/romovia-v-pecsi-si-zalozili-vlastnu-gardu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-09-2012 17:21:58
http://aktualne.atlas.sk/romovia-planuju-hladovat-dovtedy-kym-ich-fico-nevypocuje/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-09-2012 02:41:52
http://www.sme.sk/c/6521866/moderni-otrokari-zneuzivaju-biedu-romov-z-osad.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-09-2012 02:40:43
http://www.sme.sk/c/6521842/tresty-zaskolactvu-nezabranili.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-09-2012 23:57:52
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6520009/levoca-odmieta-ze-oddeluje-romskych-skolakov.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-09-2012 03:10:43
http://aktualne.atlas.sk/nevysetrene-nutene-sterilizacie-davaju-aj-navrhu-sas-nalepku-nevierohodny/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-09-2012 03:10:04
http://aktualne.atlas.sk/podla-romov-stat-nevie-riesit-ich-situaciu-na-slovensku/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2012 23:15:08
http://aktualne.atlas.sk/romovia-budu-hladovat-pred-uradom-vlady-za-riesenie-ich-tazivej-situacie/slovensko/politika/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2012 00:58:20
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6512208/dvojdomy-maju-riesit-romsky-problem-v-nalepkove-tomu-neveria.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2012 00:56:44
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6498819/gelnicanov-ktori-lyncovali-casnicky-obvinili-z-vytrznictva.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2012 00:55:39
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6514263/zlyncovanej-casnicke-pomahaju-priatelia-a-rodina.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-08-2012 19:05:41
http://www.topky.sk/cl/100535/1315724/Davky-za-skolsku-dochadzku-romskych-deti-je-zvratenost--tvrdi-Matovic
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-08-2012 19:05:01
http://www.topky.sk/cl/10/1311395/Slovensko-diskriminuje-Romov--Tvrdi-medzinarodna-organizacia-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-08-2012 18:59:55
http://www.topky.sk/cl/10/1322342/Romovia-chystaju-celoslovensky-protest--V-hre-su-zakladne-skoly
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-08-2012 05:43:12
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6512037/hygienici-tvrdia-ze-vody-na-luniku-ix-je-dost.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-08-2012 12:36:43
http://ekonomika.sme.sk/c/6510447/pollak-socialne-davky-by-sa-mali-viazat-na-povinnosti.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-08-2012 20:18:37
http://aktualne.atlas.sk/obrazom-takto-ziju-romovia-vo-francuzsku-hladali-lepsie-miesto-pre-zivot/zahranicie/europa/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-08-2012 23:46:10
http://www.topky.sk/cl/10/1321318/Fizik-ziada-dohlad-nad-zdravim-Romov-na-Luniku-IX-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-08-2012 23:25:08
http://www.topky.sk/cl/10/1321639/Na-Lunik-IX-prestali-chodit-cisterny--pitna-voda-uz-len-z-hadice-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-08-2012 10:06:11
http://ostrava.idnes.cz/ghetto-v-prednadrazi-v-ostrave-privoze-bude-dal-bez-vody-pkz-/ostrava-zpravy.aspx?c=A120820_152322_ostrava-zpravy_sot
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-08-2012 08:55:49
http://aktualne.atlas.sk/pripad-romov-ktorych-nevpustili-do-kaviarne-skoncil-v-osn/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-08-2012 14:33:58
http://www.sme.sk/c/6501395/peter-pollak-na-slovensku-je-stav-nudze.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-08-2012 22:58:47
http://ostrava.idnes.cz/majitel-domu-v-prednadrazi-musi-opravit-zavady-fr3-/ostrava-zpravy.aspx?c=A120817_211138_ostrava-zpravy_jog
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-08-2012 15:23:53
http://aktualne.atlas.sk/francuzsko-vykazuje-romov-chce-im-dat-aj-sancu-pracovat/zahranicie/europa/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-08-2012 09:25:18
http://www.topky.sk/cl/100370/1320996/Hororovy-utok-Romov-na-casnicky-v-Gelnici--Padlo-pat-obvineni-
lunik | 16-08-2012 11:17:54
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6498512/obyvatelia-lunika-ix-zacali-odpratavat-odpad.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-08-2012 12:45:40
http://www.topky.sk/cl/13/1320661/Nie-je-chudoba-ako-chudoba--Takto-vyzera-superluxusna-svadba-Romov-
anonym | 13-08-2012 15:09:37
Clovek, ktory dava peniaze rumunskym ciganom na nejaky spolok, si asi zasluzi byt oklamani...
http://www.topky.sk/cl/100370/1320584/Policia-odhalila-podvodnikov--Zbierali-peniaze-pre-fiktivny-spolok-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2012 00:08:37
http://www.sme.sk/c/6472045/caplovic-podporil-rozhorcene-ucitelky-z-vychodu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-08-2012 09:55:29
http://www.sme.sk/c/6491654/francuzi-vyhadzuju-romov-z-nelegalnych-taborov.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-08-2012 09:37:02
http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/europska-komisia-si-posvietila-vyhostovanie-romov-z-francuzska.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-08-2012 21:58:17
http://poprad.korzar.sme.sk/c/6488238/romovia-z-lubice-sa-do-spisskej-belej-neprestahuju.html
anonym | 10-08-2012 13:33:29
ako dlho to budeme tolerovat?!
http://www.topky.sk/cl/1000074/1320321/Hromadny-kontlikt-s-Romami--Zasahovalo-az-70-policajtov-
anonym | 10-08-2012 10:21:06
http://www.topky.sk/cl/100370/1320270/Hadka-kvoli-mobilu-skoncila-krvavo--Rom--25--pichol-Bratislavcana-do-rebier-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-08-2012 17:26:28
http://aryanrebel.wordpress.com/2012/08/09/hostia-na-kare-lyncovali-casnicky/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-08-2012 17:21:07
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6489721/hostia-na-kare-lyncovali-casnicky.html
anonym | 09-08-2012 13:05:25
skoda, ze jediny komentar na tamten pripad by bol zaroven trestnym cinom...
http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6489721/hostia-na-kare-lyncovali-casnicky.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-08-2012 01:55:39
http://aktualne.atlas.sk/starostovia-aj-sociologovia-by-politikov-v-osadach-videli-radi/slovensko/politika/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-08-2012 09:52:46
http://www.topky.sk/cl/100370/1319638/Madunicki-Romovia-opat-vycinali--Mario--19--zmlatil-nacelnika-policie-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-08-2012 09:52:03
http://www.topky.sk/cl/100370/1310247/Romovia-dostali-13-rokov-natvrdo--Rasisticka-vrazda-Andreja---63--
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-08-2012 18:09:35
http://zpravy.idnes.cz/kohout-porada-dalsi-demostraci-ve-varnsdorfu-faz-/domaci.aspx?c=A120806_1812934_usti-zpravy_alh
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-08-2012 18:03:45
http://www.topky.sk/cl/10/1319598/Romovia-z-Lunika-IX-chcu-viac-vody--Vyhrazaju-sa--ze-rozoberu-potrubie-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-08-2012 02:21:21
http://aktualne.atlas.sk/urad-pre-romov-bez-kompetencii-je-nanic/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-08-2012 18:10:55
http://www.topky.sk/cl/10/1319380/Odstavka-vody-na-Luniku--Romovia-sa-buria--podali-trestne-oznamenie-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-08-2012 13:59:46
http://ostrava.idnes.cz/majitel-ghetta-prednadrazi-ma-strach-z-reakce-romu-fs5-/ostrava-zpravy.aspx?c=A120803_103920_ostrava-zpravy_jog
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-08-2012 13:52:19
http://ostrava.idnes.cz/ghetto-prednadrazi-0o1-/ostrava-zpravy.aspx?c=A120803_085418_ostrava-zpravy_jog
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-08-2012 01:01:04
http://www.sme.sk/c/6479807/pollak-verejnost-dlho-ignorovala-romsky-holokaust.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-08-2012 00:08:58
http://aktualne.atlas.sk/splnomocnenec-pre-romov-pod-silovym-rezortom-moze-prehlbit-predsudky/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-08-2012 17:13:04
http://aktualne.atlas.sk/holokaust-spred-68-rokov-pripomina-nezmyselnu-izolaciu-romov/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-08-2012 11:54:06
http://www.topky.sk/cl/10/1319084/Na-Luniku-IX-vypukla-vzbura--Obyvatelom-odstavili-vodu--boja-sa-epidemie-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-08-2012 08:08:39
http://video.idnes.cz/webtv.aspx?c=A120731_131613_domaci_abr&idvideo=V120731_124122_domaci_nov&r=webtv&strana=1
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-08-2012 08:08:01
http://www.topky.sk/cl/100370/1318979/Havaria-v-Roznave-vyustila-do-strelby--Pri-autach-sa-mlatilo-40-ludi-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-07-2012 12:22:15
http://www.topky.sk/cl/11/1318741/Dalsi-falosny-utok-Romov--Dievca--15--si-akcny-prepad-vymyslelo-
anonym | 27-07-2012 13:26:35
kiez by aj ine mesta dokazali spravit to iste...

ale asi zostaneme pri tom, ze kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody...

http://www.topky.sk/cl/1000078/1318607/Mesto-pritvrdilo-v-delozovani--V-2-bytoch-zilo-20-Romov-
Ahoj | 27-07-2012 01:19:22
Nebojte sa ,ten cas sa krati velmi rychlo........
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-07-2012 23:51:07
http://aktualne.atlas.sk/poziar-pri-podgorici-zrovnal-so-zemou-romske-geto/zahranicie/europa/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-07-2012 19:43:34
http://www.sme.sk/c/6472045/caplovic-podporil-rozhorcene-ucitelky-z-vychodu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-07-2012 02:10:25
http://komentare.sme.sk/c/6469490/predstava-leniveho-cigana-opantala-aj-politikov.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-07-2012 00:45:49
http://www.sme.sk/c/6468377/prieskum-madari-by-podporili-nutenu-asimilaciu-romov.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-07-2012 22:57:12
http://aktualne.atlas.sk/prvy-romsky-poslanec-pollak-doterajsia-politicka-reprezentacia-romov-zlyhala/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-07-2012 23:24:44
http://tv.sme.sk/v/24750/hlina-matovic-a-pollak-skoncili-putovanie-na-luniku-ix.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-07-2012 23:22:40
http://tv.sme.sk/v/24755/matovic-a-hlina-sa-v-rieseni-romskej-problematiky-nazorovo-rozisli.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-07-2012 23:44:08
http://komentare.sme.sk/c/6460703/spamatajte-sa-konecne.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-07-2012 16:27:46
http://aktualne.atlas.sk/pozrite-sa-ako-vyzera-romsky-luxus-po-slovensky-pribeh-pracantov-z-anglicka/dnes/regiony/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 12:26:46
http://brno.idnes.cz/napadeni-v-breclavi-0oo-/brno-zpravy.aspx?c=A120716_112711_brno-zpravy_dmk
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 12:00:27
http://aktualne.atlas.sk/ked-vyhnanym-romom-zburaju-obydlie-ujme-sa-ich-rodina/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 11:59:48
http://aktualne.atlas.sk/politik-stahuje-romov-prec-a-stavia-mury-u-volicov-boduje/zahranicie/europa/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 11:58:29
http://www.sme.sk/c/6456328/pollak-smer-ma-zaujem-o-romsku-otazku.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 11:57:40
http://jozefvarga.blog.idnes.cz/c/100685/Cigani-na-Slovensku.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 11:56:59
http://aktualne.atlas.sk/kedy-vymru-slovaci-cesi-vraj-o-styri-storocia/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 11:56:12
http://zpravy.idnes.cz/ministerstvo-skolstvi-dostalo-pokutu-za-seznam-romskych-deti-pve-/domaci.aspx?c=A120711_144810_domaci_abr
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 11:55:21
http://aktualne.atlas.sk/sas-chce-vydavat-vodicske-preukazy-len-vzdelanejsim/slovensko/politika/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 11:54:17
http://burkert.blog.sme.sk/c/150779/Apokalypsa-po-slovensky.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 11:52:03
http://kiska.blog.sme.sk/c/301647/Pomozme-Ciganom-dostat-sa-tam-kam-tak-mnohi-chcu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 11:51:24
http://zpravy.idnes.cz/ministerstvo-skolstvi-dostalo-pokutu-za-seznam-romskych-deti-pve-/domaci.aspx?c=A120711_144810_domaci_abr
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-07-2012 11:50:34
http://roznava.korzar.sme.sk/c/6448351/vyhrazky-zabitim-a-sekery-patria-k-romom-usudil-policajt.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2012 21:51:21
http://aktualne.atlas.sk/ked-vyhnanym-romom-zburaju-obydlie-ujme-sa-ich-rodina/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2012 21:47:33
http://www.topky.sk/cl/100370/1317205/Policajt-vyhodeny-po-kauze-sikanovania-Romov--Moze-sa-vratit-do-zboru-
Obcan | 15-07-2012 10:56:51
Kedze niesom ten typ co by sa cez dovolenku nechal odviezt k moru a cely cas si tam mocil otlaky,ale vacsinou je to traveny cas spoznavanim miestnych pamiatok,kultury,ludi...
Takto jazdim kazdy rok aj vychod Slovenska.
Pod vychodom ale nemyslim Kosice a ine mesta,ale male a odlahle obce,kde by sa ako keby cas zastavil...
Fascinuje ma ako malo ludom staci a su spokojny aj v takej ,,prdeli,,kde by clovek odtialto nevydrzal ani tyzden,nevravim o reci,kde sa vravi skor rusinsky ako slovensky (aj ked somnou sa bavia ,,normalne,,) no ked spustia medzi sebou,tak rozumiem hadam kazde desiate slovo...
Ale co som tym chcel povedat-na tom ,,dalekom,, vychode som mal moznost ci uz zamerne,alebo neplanovane sa dostat do takych ciganskych osad,ze to co vam ukazuju v tv je len slaby odvar a do niektorych by ani ta tv bez policie ani nesla.
To co teda v tv nevidite a asi v najblizsej dobe ani neuvidite je to akou rychlostou sa stavaju v osadach nadherne bytovky,alebo radove domy,ze som padol na zadok ked som to videl !
A to som ich videl len zvonka-tu si mlady ludia kupuju za nekrestanske peniaze a zadlzuju sa na cely zivot kvoli neakemu malemu holobytu a tam podla miestnych su to plne vybavene byty este aj s nabytkom !
Je pravda ze si tam musia nieco odpracovat,ale tu ludia chodia do prace a boli by ochotni aj po praci,aby dostali tiez byt,no taka moznost nieje...
EU sem sype peniaze ako diva a vie velmi dobre preco !
Rozpraval som sa s jednym zastupcom starostu v dedine kde nemali ziadnych ciganov (teraz tam maju asi 5 rodin co si tam kupili domy) a hovoril,ze im takisto na obec poslali peniaze na vystavbu bytoviek,lenze vsetko co sa postavi bude zas len pre ciganov...
Take su nariadenia a tak to tam funguje.
Teraz idu neaki politici po osadach a bude to pravdepodobne populisticky v tv,som zvedavy ci ukazu aj to ako sa o nich EU stara (hlavne len aby tu ostali a neliezli k nim),alebo vam zase ukazu typicke chatrce.
Jasne ze tych osad s chatrcami je viac,ale ako som pisal,ludia ani len netusia a nevedia si ani len predstavit ake nadherne byty sa v tych osadach stavaju...
A tu je chyba-stat takto ukazuje ludom: Vidis,pracujes ako debil a mas hovno...
Lenze kym bude vacsina ludi pozerat tv typu ,,Narkoza a Hnoj,, tak ich mienka bude ovplyvnovana presne tym smerom akym chcu urcity ludia...
Aby to nevyznelo ze ciganom len krivdim - vacsinou v osade som sa vyskytol neplanovane a dokonca aj vecer (nevravim ze som mal strach,ale zdravy respekt istotne-proste clovek si pripada ako Alenka v krajine zazrakov)zatial som sa nikdy nestretol s agresiou,nedajboze ze by ma niekto okradol,naopak ked som potreboval neake info navigovat dalej,zakazdym boli ochotni a kym som presiel osadu,tak mi smer vysvetlovalo niekolko rodin :-)))
Inak pre lepsie spoznanie kraja nejazdim autom,ale proste sa niekam vyveziem busom a potom uz len s baglom na chrbte rovno za nosom :-)))
O to je to ,,horsie,, ze v pripade neakych problemov nieje moznost skocit do auta a zmiznut.
Ale zas prave to ze ta moznost nieje cloveku prinesie kopec zazitkov ktore by neboli,lebo by sa im vyhol...
Takze respekt urcite,ale keby som sa mal bat,tak to asi skor v Bratislave,ako vecer v neakej odlahlej osade...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2012 01:56:32
http://www.sme.sk/c/6436834/ucitelky-napisali-o-spine-a-nezaujme-vyvolali-polemiku.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2012 01:55:34
http://aktualne.atlas.sk/vlada-o-romoch-zatial-mlci-predchodkyna-diskutovala-zivsie/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2012 01:54:46
http://www.topky.sk/cl/10/1317165/Kotlebovci-vyzyvali-ludi--aby-sa-mobilizovali
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-07-2012 12:02:21
http://aktualne.atlas.sk/ked-vyhnanym-romom-zburaju-obydlie-ujme-sa-ich-rodina/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-07-2012 00:00:21
http://www.sme.sk/c/6453886/freso-chce-burat-osady-a-cierne-stavby.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-07-2012 23:59:53
http://zpravy.idnes.cz/ministerstvo-skolstvi-dostalo-pokutu-za-seznam-romskych-deti-pve-/domaci.aspx?c=A120711_144810_domaci_abr
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-07-2012 23:49:50
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6444685/deti-z-lunika-ix-budu-v-skole-cely-den.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-07-2012 12:08:30
Naozaj skoda a v neprospech celej spolocnosti, ze na tak jednoduche veci dochadzaju politici asi tri roky po tom, co sme na to upozornovali my napr. v diskusiach s odbornikmi. Stovky milionov mohli byt pouzite ucelne... http://aktualne.atlas.sk/freso-neprisposobivi-sa-maju-ucit-robit-so-sekerou-a-nie-o-pocitaci/slovensko/politika/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-06-2012 19:56:44
http://aktualne.atlas.sk/obratena-strana-mince-ludia-protestovali-proti-romskemu-nasiliu/dnes/regiony/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-06-2012 15:42:22
http://aktualne.atlas.sk/romovia-utekaju-pred-ukrajincami-do-rezervacii-za-stenami/zahranicie/europa/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-06-2012 10:06:29
http://aktualne.atlas.sk/vlada-o-romoch-zatial-mlci-predchodkyna-diskutovala-zivsie/slovensko/spolocnost/
su situacie... | 23-06-2012 00:49:42
to budu asi romovia, na ktorých robyme a čo nas asi necigania, že...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-06-2012 13:24:42
http://kiska.blog.sme.sk/c/301647/Pomozme-Ciganom-dostat-sa-tam-kam-tak-mnohi-chcu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2012 14:36:20
http://aktualne.atlas.sk/romsky-poslanec-vyzval-kolegov-aby-prestali-s-populizmom/slovensko/spolocnost/
anonym | 18-06-2012 08:31:51
To je skôr zlyhanie štátnych orgánov na (ne)riešenie tejto otázky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2012 01:21:28
http://aktualne.atlas.sk/psycholog-strelba-v-hurbanove-je-zlyhanie-profesionala/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2012 20:16:25
http://www.topky.sk/cl/100370/1313885/Umysel-alebo-nahoda--Student-sa-zlakol-Roma-a-dobodal-ho-na-smrt-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2012 09:06:19
http://www.sme.sk/c/6417318/romke-za-sterilizaciu-zaplatime-desattisice.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2012 09:02:41
http://www.sme.sk/c/6417317/dediny-pomohli-osadam-vykupuju-pre-ne-podu.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-06-2012 17:47:32
http://www.topky.sk/cl/100370/1313594/Utoky-Romov-sa-stupnuju--V-spisskej-krcme-mlatili-ludi-bejzbalkami-
Obcan | 08-06-2012 14:42:31
Ked uz sme pri tom mnozeni:

Ciganov je cca 500 tisic.
Zhruba tretina je v stave plodit dalsie deti,t.j cca 160tisic/80tisic parov.
U nich je ten priemer cca 6 deti (co nema zapad,dobehne vychod)
Takze 80 000 x 6 =480 000 za generaciu( cca 20r)
O dalsiu generaciu tu je 480 000 : 2 = 240 tisic parov.
Vynasobime siestimi a dostavame sa pomaly na 1 500 000 !!! pri 2 generaciach (cca 40r)
To mi pripomina jedno zviera,nebudem menovat...

Teraz ,,gadzovia,,:

5 000 000 z toho je zhruba 1 600 000 osob,t.j. 800 000 parov plodneho veku.
Potialto je to vsetko OK,ak by bola zachovana rovnaka porodnost.

Ale co to ???

Na 800 000 parov pripada 1,5 dietata (preco?),t.j. 1 200 000 za 20r.
O dalsiu generaciu 1 200 000 x 1,5 = 1 800 000.

A teraz najlepsie nakoniec.
Uz za dve generacie hrozi to ze ,,invalidov,, bude tolko ako tych co do sysytemu prispievaju.
To nieje udrzatelne a kazdy to vie.

Preco sa to neriesi ???

Uplne lahke.
1. Indiani su lahko manipulovatelni a dobri volici,aby dosadili tich co potrebuju este nakradnut co ostalo a vsetko co musi robit ,,gadzo,, pre stat je jeho povinnost,no ta ista povinnost indiana sa nazyva tzv. rasizmus.
2. O 40r ked vznikne jeden obrovsky problem,ti co ho teraz sposobili a hlavne ti co proti tomu nic nerobia budu mat cca 100r.
Kolko ich tu este bude ?
gulak | 08-06-2012 14:11:41
Tento náš štátny aparát-politici,sudcovia,rôzny právnici,amnesty internacional a iné pochybné spolky-vytvorili situáciu-kde cigáni su chránení,ako divá zver-ale ked sa táto divá zver nekontrolovateľne rozmnoží a ohrozuje životy ľudí v okolí-tak sa povolí odstreľ....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-06-2012 13:44:03
http://www.topky.sk/cl/100371/1313171/Sud-v-kauze-Dobrovodsky--Rom-sa-vyhrazal-a-rozkopal-branu--je-to-len-priestupok-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-06-2012 07:36:59
http://www.topky.sk/cl/100371/1308060/Panika-na-Kysuciach--Megasidlisko-pre-3-000-Romov--je-za-tym-Slota-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-06-2012 02:42:20
http://www.topky.sk/cl/11/1312278/Horel-dom--v-ktorom-ziju-tri-romske-rodiny--zrejme-ho-ktosi-podpalil
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-06-2012 12:03:43
http://aktualne.atlas.sk/projekt-dobry-start-pomaha-romskym-detom-uz-v-predskolskom-veku/dnes/regiony/
era Holubovcov | 01-06-2012 17:23:07
http://www.topky.sk/cl/100370/1312393/Vycinanie-grazlov-spod-Krasnej-Horky--V-baroch-mlatili-ludi-hlava-nehlava-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-06-2012 02:58:10
http://aktualne.atlas.sk/niektore-obce-ukazali-ako-sa-da-dobre-nazivat-s-romami/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-05-2012 02:13:01
http://www.topky.sk/cl/100535/1312136/Splnomocnenec-pre-mensiny--Kotleba-obchadza-zakon-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2012 00:49:03
http://zpravy.idnes.cz/romove-kteri-v-jihlave-zbili-policisty-se-prisli-omluvit-pmg-/krimi.aspx?c=A120526_1783974_jihlava-zpravy_bor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-05-2012 23:34:00
http://aktualne.atlas.sk/romov-na-nevysporiadane-pozemky-vytlacila-majorita/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-05-2012 21:46:24
http://zpravy.idnes.cz/vymyslenych-zlocinu-pribyva-djq-/krimi.aspx?c=A120525_181043_krimi_klm
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-05-2012 10:02:04
V prvom rad, ak Vam mamina nevymyslela meno, vymyslite si sam. Nabuduce Vam zablokujem pristup do diskusie.

Ale k veci. Bublina splasla mladikovi, ktoreho dufam ze odstihaju za krive obvinenie a zaroven sirenie rasovej neznasanlivosti. Media by som velmi nekritizoval, vychadzaju z aktualneho stavu dostupnych informacii.

Osobne som pocas demonstracie v Breclavi telefonoval s Radkom Horvathom. Uz vtedy sa vyjadril, ze nie je uplne iste, ci sa veci udiali tak,ako ich mladik prezentoval.

Aj na tomto pripade je mozne poukazat na nevyhnutnost uverejnovania info potvrdenych alebo zadokumentovanych. V tomto pripade info poskytol chlapec a dufam, ze za to ponesie aj zodpovednost.

Dalej je mozne poukazat na krehkost vztahov majority a minority a prave o tom je aj clanok, pod ktorym diskutujeme. Co moze byt tou iskrickou a aj na to, ze iskricka moze byt provokaciou alebo vykonstruovana. A aj to je to nebezpecenstvo, s ktorym sa spolocnost mozno bude musiet v buducnosti vysporiadat.

V kazdom pripade doba sa meni a ako v pripade fb voci hokejistom, tak aj v pripade tomto vidime, co dokaze arogantny a debilny jedinec. . .
okjaM šoliM | 24-05-2012 07:26:38
............TAK A BUBLINA SPLASLA...........:-)))))
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-05-2012 21:36:33
http://zpravy.idnes.cz/chlapec-z-breclavi-si-zpusobil-zraneni-sam-fj2-/krimi.aspx?c=A120523_173901_brno-zpravy_itu
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-05-2012 11:40:22
http://aktualne.atlas.sk/na-luniku-ix-bodol-kosicana-do-hrude-posediet-si-moze-az-desat-rokov/dnes/cierna-kronika/
........ | 13-05-2012 12:45:59
su situacie aby riešili po katastofe ale to nabuduce...
ahojte $ | 13-05-2012 12:35:32
ja by som si želal aby sa to vyriešilo a to na veky vekov, čim skor tym lepšie, a ešte parazit sa nevylieči sam nato treba postrek zahahadny, a sorry. že chcem aby sa už ešte ten parazit nerozmnožinoval ako švaby ... dakujem a idem rano robyt aby ste mi zobrali DPH a poistku v nezamestnasti + invalidny narod
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-05-2012 21:19:02
http://nitra.sme.sk/c/6373217/dochodca-z-vrabel-strielal-po-susedoch-vzduchovku-mu-nechali.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-05-2012 16:32:35
http://brno.idnes.cz/napadeny-chlapec-z-breclavi-zmenil-vypoved-napadli-ho-kvuli-marihuane-1ks-/brno-zpravy.aspx?c=A120511_153459_brno-zpravy_bor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-05-2012 07:32:17
http://roznava.korzar.sme.sk/c/6368786/romovia-pod-krasnou-horkou-sa-snazia-kupit-pozemky.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-05-2012 22:30:30
http://sabinov.korzar.sme.sk/c/6368272/jarovnice-nepoucili-ani-povodne.html
gulak | 09-05-2012 18:21:35
Presne takto vznikali v USA-černošské getá-na ulicu sa prisťahovalo pár černochov-k nim chodili na návštevu zase kopec černochov-títo všetci nepracovali,hulákali do noci,obťažovali miestnych,najprv vykrádali obchody,potom okrádali ľudí-a tak ľudia začali predávať svoje domy-samozrejme,že černochom,ved kto iný by to kupil a tí poslední-tie domy ani nepredali,lebo rýchlo fujazdili preč-americké právo pozná,len jeden rasizmus a to belošský-utoky černochov,aziatov,či iných rás voči belochom sa nepovažuje za rasizmus-nakoľko to nemaju zakotvené v ustave
pre vsetkych | 09-05-2012 14:01:45
Pisem pre vsetkych, ktori tu pisete, ze ste proti rasizmu.Na poliklinike v Seredi hadam bol uz kazdy z vas.Takze ste nemohli prehliadnut Podjavorinsku ulicu.Stale tam bolo vela ciganov,teraz sa do maleho zlteho domceka pristahovali asi tridsiati,ale za tridsiatich urcite neplatia smetne,kanalizacne,atd.Su rozlezeni po celej ulici otravuju predajom oblecenia, pochybnej kozmetiky a hlavne su hlucni.Chcela by som vas vidiet keby ste ich mali v susedstve vy vsetci ci by sa z vas nestali rasisti.Ja im hovorim ze su potkany lebo sa tak mnozia.keby som sa chcela odstahovat co myslite kto kupi moj barak? Nikto,alebo viete co kupte ho niekto z vas co ste proti rasizmu ked vam to nevadi urcite sa sem radi prestahujete ved vy nie ste rasisti.
pre anonym | 09-05-2012 13:50:21
Komunizmus ciganov nerozmaznal.Doma boli ciganky ktore rodili deti jak na beziacom pase,ale cigani-chlapi za komunistov robit museli a aj robili !!!
Jozef | 09-05-2012 13:40:55
http://roznava.korzar.sme.sk/c/6368786/romovia-pod-krasnou-horkou-sa-snazia-kupit-pozemky.html
dobrý článok o rómskej mentalite | 09-05-2012 10:33:39
rastislavmoric.blog.sme.sk/c/298152/Romovia-ziju-len-pre-sucasnost-co-bude-zajtra-ich-nezaujima.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-05-2012 00:50:20
http://banga.blog.idnes.cz/c/262472/Socialni-vylouceni-Romu-Za-velkou-cast-problemu-si-muze-cesky-stat.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-05-2012 21:15:00
http://zpravy.idnes.cz/romove-stiznost-media-nova-dfd-/domaci.aspx?c=A120507_174816_domaci_wlk
gulak | 03-05-2012 19:12:51
Za toto všetko môžu politici,prokurátori,sudcovia,policajti-títo všetci chránia tuto cigánsku bandu,ktorá kradne,vraždí,parazituje na tomto štáte,rozmnožuju sa medzi sebou,rodia bezprízorné deti,nemaju v sebe ani kusok zodpovednosti-je neuveriteľné vidieť,ako ťažkoodenci platení z našich daní-ochranuju tuto čvargu a mlátia obyčajných praacujucich ľudí-je to výsmech najhrubšieho zrna-treba spraviť poriadok nielen z cigánmi,ale aj z ľudmi,čo toto dovolili a stále dovoľuju
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-05-2012 09:01:05
Toto mali predpokladat a ocakavat "odbornici", ktori desatrocia akoze riesili robsku problematiku. Dnes vidime s akymi vysledkami...

http://zpravy.idnes.cz/napeti-sili-vyrostla-ztracena-romska-generace-fqi-/domaci.aspx?c=A120502_214418_domaci_brd
janasc | 02-05-2012 22:01:27
tento štát je jedna bažina.... a je otázkou času kedy občania zoberú spravodlivosť do vlastných rúk,lebo spravodlivosť zo strany štátnych orgánov neexistuje a politici sa zaoberajú občanmi iba do volieb....je to smutné a už len smutnejšie a skoro bezvýchodiskové.....jediné čo mi je ľúto našich detí....na každého skôr či neskôr dôjde....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-05-2012 21:23:20
http://www.topky.sk/cl/11/1308223/Mladika-v-noci-zastavili-Romovia--Nemal-cigaretu--krvavo-za-to-zaplatil-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-05-2012 21:21:34
http://www.topky.sk/cl/100370/1308607/Studentka--18--fotila-romsku-osadu-v-Kozarovciach--takmer-ju-znasilnili-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-05-2012 21:21:03
http://www.topky.sk/cl/11/1308526/Utoky-Romov-pokracuju--Chlapcovi--14--sliapali-po-hlave-kvoli-lopte-
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-05-2012 21:20:27
Zial dalsie nie povzbudive spravy...

http://www.topky.sk/cl/11/1309059/Dalsi-brutalny-utok-Roma--Napadol-muza-s-dvojrocnym-chlapcom-v-kociku-
tu je vysvetlenie,prečo je to na Slovensku tak... | 24-04-2012 16:22:46
Oskar Dobrovodský: Otvorený list predsedovi vlády
Vážený pán premiér

Predstavovať Vám svoj príbeh iste nemusím, každý na Slovensku koho zaujímajú veci verejné o ňom vie alebo minimálne niečo tuší.

Je pravda, že môj príbeh nie je rasovo podmienený v tom, že by rómsky pôvod mojich susedov bol príčinou ich nekultúrneho a zákony Slovenskej republiky pošliapavajúceho správania. Príčina je v nich samých, ako v ľuďoch ...

Nemôžem sa ale ubrániť dojmu, že práve ich etnický pôvod je hlavnou príčinou zbabelosti veľkej časti úradníkov mesta, štátu, ale aj časti členov policajného zboru. Na mojom osude sa oveľa viac ako oni sami podieľa chýbajúca poctivosť a statočnosť nositeľov moci štátu, od tých najvyšších, až po bezvýznamného úradníka. Normálne fungujúci štát by si s týmto problémom štandardne poradil aj bez roky trvajúceho verejného pretriasania svojej neschopnosti, zabezpečil by v problémovej lokalite zákonnosť.

Žil som na viacerých miestach vo svete. Aby 35 asociálov si robilo srandu z predstaviteľov štátnej moci od úradníka na úrade , cez primátora mesta až po ministra som zažil len tu doma, na Slovensku.

Môžu si to dovoliť len preto, že cítia, že nemajú dočinenia s autoritami ale bábkami, ktoré pustia do gatí, keď zistia od koho majú dodržiavanie zákonov vyžadovať. Tie bábky na úradoch nemajú buď záujem o bežného občana alebo chýba osobná statočnosť pri presadzovaní záujmov Slovenskej republiky. Najčastejšie to vyzerá tak, že chýba oboje.

Po všetkých mojích utrpeniach, škodách, majetkových a fyzických ujmách mám silný dojem, že všetko sa deje naschvál a nevymožiteľnosť práva spojená s psychologickým, ale aj s fyzickým terorizovaním bežných ludí, množením sa a parazitovaním asociálov je úplne zámerne a umelo vyvolávaná vec z tých najvyšších finančných a politických kruhov, formou poskytovania neprimeraných dávok za ničnerobenie, množenie sa a parazitovanie. Celé mi to pripadá ako akt nenávisti voči Slovákom, ktorého úlohou je zničiť Slovensko v dekáde pár desaťročí.

Týmto Vás osobne žiadam, aby ste ako súčasný najvýznamnejší politik na Slovensku osobne zasiahli v prospech zákonnosti a poriadku na Družstevnej ulici v Malackách a tak ukázali úradníkom plateným z našich daní, že sú tu preto, aby tento štát fungoval. Aby v Slovenskej republike mal človek chodiaci do práce a platiaci dane istotu, že mu na jeho prácou nadobudnutý majetok nesiahne beztrestne asociál a tiež nebude asociálovi dovolené beztrestne narúšať jeho osobné a rodinné šťastie.
Peter | 24-04-2012 16:19:51
http://spravy.pravda.sk/s-neplaticmi-nepohol-ani-exekutor-drk-/sk_regiony.asp?c=A120424_100316_sk_regiony_p23
Najlepši odsek: "Na ich dom je uvalených niekoľko exekúcií. A my už len čakáme, ako to dopadne, pretože s tým nevieme inak pohnúť. Môžeme tam posielať hygienu alebo inšpekciu, no to je zbytočné,"
Parada, naši romovia tu maju štát v štáte a nikto s nimi nevie pohnut, na paradu. Ja som zvedavy kto prvy v našom meste sa začne ohanat tým, že aj romovia v Seredi urobili dlho na vode cez 1 mil. korun a že aj oni chcu mat taku možnost bez následkov, pretože predpokoladam, že to od nich už nikdy nikto nevymôže...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-04-2012 22:16:27
http://zpravy.idnes.cz/reportaz-z-romske-komunity-v-breclavi-dhk-/domaci.aspx?c=A120423_092800_brno-zpravy_hro
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2012 11:42:26
A zial dalsie desiatky linkov by znovu mohli pribudnut do diskusie. Nadpis clanku je stale aktualny, ba povedal by som, ze stale aktualnejsi - Sú situácie, kedy by som si želal, aby sa vývoj tak trochu zastavil... - iba naozaj ucinne a rychle riesenia kompetentnych zabrania eskalacie nasilia a to pripominam, ze na obidvoch stranach.
Je nanajvys nutne nenechat vyhrotit situaciu do stavu, kdey byde fakt stacit iba iskricka na ohen, ktory sposobi skody v spolocnosti najma moralne a to na dlhe roky ci desatrocia.

Socialna situacia ako minoritnej, tak majoritnej casti obyvatelstva sa rapidne zhorsuje. Ludia budu ufali a schopni veci, nad ktorymi by pri standardnom socialnom zabezpeceni ani len nepomysleli. Pozor! Aby sa spolocnost nedostala z bod zlomu, odkial niet navratu... Dnes maju byt demonstracie v Breclavi. Je to blizko a ide o problem nepoznajuci hranice republik!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2012 11:37:14
http://zpravy.idnes.cz/zmocnenkyne-simunkova-utok-v-breclavi-je-cin-jednotlivcu-ne-vsech-romu-13r-/domaci.aspx?c=A120417_185300_brno-zpravy_bor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2012 11:37:13
http://zpravy.idnes.cz/zmocnenkyne-simunkova-utok-v-breclavi-je-cin-jednotlivcu-ne-vsech-romu-13r-/domaci.aspx?c=A120417_185300_brno-zpravy_bor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2012 11:36:05
http://zpravy.idnes.cz/advokatka-samkova-breclav-romove-dqi-/domaci.aspx?c=A120417_152915_brno-zpravy_bor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2011 09:58:47
http://jihlava.idnes.cz/mali-romove-se-uz-v-telci-nenudi-uci-se-brisni-tance-a-hrat-na-bonga-p9l-/jihlava-zpravy.aspx?c=A111111_1683541_jihlava-zpravy_bor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-11-2011 21:57:48
http://zpravy.idnes.cz/bojime-se-romu-slysel-starosta-boru-od-skolaku-kdyz-je-sel-uklidnit-1pu-/domaci.aspx?c=A111101_1677549_liberec-zpravy_alh
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-10-2011 14:32:56
http://hradec.idnes.cz/lide-ve-dvore-kralove-jsou-nervozni-z-romu-vymysleji-si-loupeze-px0-/hradec-zpravy.aspx?c=A111013_1667299_hradec-zpravy_klu
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-10-2011 14:32:13
http://olomouc.idnes.cz/policiste-opousteji-javornik-mistni-se-boji-druheho-sluknovska-pxk-/olomouc-zpravy.aspx?c=A111013_1667655_olomouc-zpravy_sot
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-10-2011 17:52:26
Nuz a mame to tu. Z coho vsetkeho sa da vytlct politicky kapital a na com vestkom je mozne zviditelnit sa a podpoorit tym svoje sance uspiet vo volbach.

http://usti.idnes.cz/kohout-si-na-mesic-zablokoval-varnsdorf-chce-jit-do-krajskych-voleb-1fy-/usti-zpravy.aspx?c=A111007_1664012_usti-zpravy_alh

Je zaujimave sledovat (a mnohi to nepochopili), ako su ludia manipulovatelni a ako pre vlastne ciele sa nechaju lahucko zneuzit.

Nasledky to vsak bude mat celoplosne - vlastne uz ma. Tuzba vladnut a z vlady profitovat tusim u bezchrbtakov fakt nepozna hranice...
Erich | 04-10-2011 10:19:55
Rád sa pozriem na tvoju štatistiku.
anonym | 04-10-2011 09:45:01
Erich ta tvoja statistika je scestna a silne "zapacha"
Erich | 04-10-2011 09:27:27
600.000 rómov za 4 roky stálo 960 miliónov € na sociálnych dávkach.

16 členov vlády SMER, SNS, HZDS stálo viac ako 3 miliardy €

Ktorý problém by sme mali riešiť skôr?
j.f. | 04-10-2011 09:07:07
Urobili sme si z ciganov invalidnych dochodcov, ktori vyciciavaju vacsinu obyvatelstva a teraz sa cudujeme? Cele dni si vysedavaju v cukrarnach a podobnych zachytnych stanoviskach, kym bezny clovek pracuje. Riesenie? Neexistuje!
Preco? Pokym nebude byvat ciganska rodina v 3 izbovom byte v pocte 42 ludi vedla napr.Miklosa, tak to riesenie nepride ci uz tam bude Fico alebo Dzurinda.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-10-2011 23:00:16
http://zpravy.idnes.cz/protiromsti-demonstranti-se-v-praze-stretli-s-anarchisty-pouze-slovne-1ac-/domaci.aspx?c=A111001_102638_domaci_cem
pre 10,57 | 29-09-2011 18:12:31
no ved to tam zacalo po 1989...ale v Nemecku - teda myslim zapadne, lebo vychodne je nieco uplne ine, chodte si ho precestovat alebo este lepsie tam nejaky cas zit. Krasna pohoda. Radost zit.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-09-2011 12:05:02
Este raz - ide vyslovene o celoeuropsky problem a nie maly. Kazdy stat to vsak vnima individualne. V statoch s vysokymi prijmami beznych obyvatelov "kadia" zatial na problem, lebo sa ich zatial bytostne nedotyka. V statoch s nizkymi prijmami pracujucich uz niet kam ustupovat. A to je problem, ktory vyhana do ulic beznych ludi. Kriminalita, zneuzivanie socialneho systemu, vystupovanie z pozicie pocitu nadradenosti - ved uz vsetko moze byt vyhlasene za rasizmus.
Upozornujem a zdoraznujem - nie vsetci Romovia su rovnaki! Su stovky inteligentnych, ktori si problem realne uvedomuju a samio vidia, ze sa schyluje k pruseru a sami dlhodobo tvrdia, ze situacia nie je udrzatelna.
A opatovne - jedna sa o problem celoeuropsky a nezlahcoval by som ho. Sposobom ktory vidime v Cechach a Bulharsku zacinaju obcianske vojny. Ozbrojene zlozky vedia po urcitu dobu tlmit nasiolie v urcitych castiach krajiny, no dlhodobo a v celek krajine...
pre 10:34:12 | 29-09-2011 10:57:46
fakt len východoeurópsky problém?A čo 167 nelegálnych osád v Taliansku?
http://www.topky.sk/cl/11/339328/Vlada-zatvori-167-nelegalnych-romskych-osad
A čo Francúzsko?
http://www.pluska.sk/zahranicie/francuzski-romovia-utocili-policiu.html
A v Španielsku?
http://romove.radio.cz/cz/clanek/20019
anonym | 29-09-2011 10:34:12
Nie celoeuropsky. Len VYCHODOEUROPSKY. Komunismus ich rozmaznal, vodil za rucicku a teraz nevedia co so sebou, ked im nikto nic nediktuje.
10 rokov som robil a zil v Nemecku a tam o tuto skupinu ludi ani nezakopnes a co su romovia, naspoznas ich ta rychlo, robia, su cisti, maju domy a ziju ako ini. A to v meste s 80 000 obyvatelov su tri rodiny, co ziju v dvoch domoch a vsade cisto, ani stopy po tej mentalite, co je vo vychodnej Europe.
čo sa predsa len Európa konečne prebudila? | 29-09-2011 08:12:54
http://www.sme.sk/c/6075584/europa-bojuje-s-milionmi-romov.html
anonym | 28-09-2011 19:02:43
http://zpravy.idnes.cz/bulharsko-stale-suzuji-protiromske-protesty-170-lidi-bylo-zadrzeno-1fm-/zahranicni.aspx?c=A110928_110430_zahranicni_js
anonym | 27-09-2011 14:07:44
Nemyslím, že by sa niekto tváril, že tento problém neexistuje. Ale my tu na SOL ho nevyriešime tým, že budeme pridávať svoje príspevky. Vaše obavy, nech sú akokoľvek opodstatnené, treba adresovať príslušným inštitúcicám. Len tak majú slušní ľudia šancu, že to neprerastie do hrozivých rozmerov. Pokiaľ sa poukazovať na problém bude iba na týchto stránkach, nič sa nezmení a nič sa nepohne k lepšiemu. Ak však svoje postrehy posuniete aj konkrétnym inštitúciám, potom to význam bude mať. Ak sa tak medzitým stalo, berte moje slová ako bezpredmetné.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-09-2011 13:58:03
Mozno by bolo dostatocne ucelne, kleby som nadpis mojho clanku zopakoval znovu. Mozno by bolo fajn, keby sme si vsetci uz konecne prestali zakryvat oci a tvarit sa, ze problem nejestvuje. Jestvuje, je zavazny a tyka sa skutocne nas vsetkych.

Ak este stale niekto nechape popdstatu mojho clanku a nasledneho prikaladnia linkov "bez komentara", nech este zopar mesiacov vydrzi. Mozno uz iba tyzdnov. Tazko hovorit, no skutocne mam obavy, ze som sa nemylil.

Nepokoje su uz aj v Bulharsku. Ide naozaj o celoeuropsky problem. Mam z dalsieho vyvoja obavy.


http://zpravy.idnes.cz/bulharskymi-mesty-otrasaji-mohutne-protiromske-nepokoje-png-/zahranicni.aspx?c=A110927_122410_zahranicni_stf
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-09-2011 19:30:40
Lubos, pod tymto clankom je mozno dobre, ze to tak je. Linky su nevyhnutne su korektnym poukazanim na dianie, ktore viacej ako pravdepodobne caka aj Slovensko. Sme vsak v urcitom spozdeni prakticky vo vsetkom a preto aj tento problem este iba pride. Co sa tyka inych pohladov, zodpovedaju za ne ich autori.
anonym | 24-09-2011 19:20:40
Ano, suhlasim s panom Hulinom. Velmi spravne ste to vystihli. Tiez som povedal, ze ten navod...zavana...Je to tak a nie, ako sa to tu chce nasilu sformovat.Dnes v Euromagazine o tom hovorili v D-TV, ARD. Ved vidno (ne) reakciu.
Lubo Hulín | 24-09-2011 17:13:00
Miloš mne sa osobne nepáčia tieto Tvoje poukazovania na cigansky probém v tejto oblasti severných čiech.U nás na Slovensku sú podla mna väčšie ako vo Vansdorfe alebo Rumburku,a nikto sa nad tým nezaoberá.....A ten návod z prvej republiky ozaj zavána rasizmom...Možno v tej dobe nie...ale Tá diskusia tu ozaj vypadá ako diskuzia jedného muža..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-09-2011 15:57:36
http://usti.idnes.cz/ve-varnsdorfu-se-znovu-demonstruje-hitem-je-stanek-s-pivem-pom-/usti-zpravy.aspx?c=A110924_145155_usti-zpravy_zep
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-09-2011 20:43:21
http://zpravy.idnes.cz/tihle-romove-do-zvlastni-skoly-opravdu-patri-uznal-rumbursky-aktivista-1qf-/domaci.aspx?c=A110923_152856_usti-zpravy_oks
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-09-2011 20:25:14
http://usti.idnes.cz/romske-hlidky-v-rumburku-nebudou-oficialni-policie-je-odmitla-p6u-/usti-zpravy.aspx?c=A110922_175320_usti-zpravy_brm
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-09-2011 20:24:36
http://usti.idnes.cz/varnsdorfsti-prisli-vynadat-zastupitelum-mesto-hajil-host-cunek-1cd-/usti-zpravy.aspx?c=A110922_165009_usti-zpravy_oks
Jozef | 22-09-2011 10:43:52
http://korzar.sme.sk/c/6065698/ozvala-sa-voci-ciernym-pasazierom-riesili-ju-pre-rasizmus.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-09-2011 17:56:17
http://zpravy.idnes.cz/romove-odesli-z-rumburku-kvuli-nizsim-davkam-problemy-maji-mensi-obce-1e7-/domaci.aspx?c=A110921_1655475_usti-zpravy_oks
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-09-2011 13:52:36
http://pardubice.idnes.cz/vysoke-myto-dalo-romum-praci-uklizeji-mesto-a-nedelaji-problemy-p81-/pardubice-zpravy.aspx?c=A110921_1655345_pardubice-zpravy_meb
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-09-2011 02:06:19
http://zpravy.idnes.cz/varnsdorfsti-cekali-na-premiera-u-skoly-ten-odesel-vedlejsim-vchodem-1jt-/domaci.aspx?c=A110919_153451_usti-zpravy_jw
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-09-2011 10:10:44
http://zpravy.idnes.cz/rom-s-macetou-vyhrozoval-ve-varnsdorfu-hostum-baru-likvidaci-p6f-/krimi.aspx?c=A110919_083410_usti-zpravy_cen
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-09-2011 03:29:50
http://zpravy.idnes.cz/vratili-jsme-se-pred-rok-1989-uz-jsme-zase-cikani-rika-predak-scuka-pwb-/domaci.aspx?c=A110916_103409_domaci_kot
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-09-2011 03:29:49
http://zpravy.idnes.cz/vratili-jsme-se-pred-rok-1989-uz-jsme-zase-cikani-rika-predak-scuka-pwb-/domaci.aspx?c=A110916_103409_domaci_kot
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-09-2011 16:07:23
http://ekonomika.idnes.cz/zneuziti-davek-zabrani-socialni-karta-nezamestnane-ceka-verejna-sluzba-1n7-/ekonomika.aspx?c=A110909_115741_domaci_kop
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-09-2011 16:04:42
http://zpravy.idnes.cz/necas-socialni-politika-byla-zatim-az-moc-stedra-a-neoskubeme-bohate-11a-/domaci.aspx?c=A110917_092123_domaci_kop
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-09-2011 16:01:01
http://zpravy.idnes.cz/nestojime-o-parazity-policajti-nic-nedelaji-kriceli-v-kine-varnsdorfsti-1o6-/domaci.aspx?c=A110916_132928_usti-zpravy_kot
anonym | 17-09-2011 15:58:59
http://zpravy.idnes.cz/policie-zastavila-ve-varnsdorfu-pochod-500-lidi-nepomohl-ani-ministrant-1m3-/domaci.aspx?c=A110917_141324_usti-zpravy_kot
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-09-2011 12:46:53
http://zpravy.idnes.cz/ve-varnsdorfske-ubytovne-bydli-167-romu-do-prace-chodi-tri-pe3-/domaci.aspx?c=A110829_1642090_usti-zpravy_alh
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-09-2011 12:11:11
http://zpravy.idnes.cz/vlada-ma-recept-jak-na-romska-ghetta-a-zlocinnost-bude-stat-miliardy-1pn-/domaci.aspx?c=A110914_213115_domaci_abr
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-09-2011 23:09:25
http://zpravy.idnes.cz/varnsdorfsky-detsky-gang-vede-terorista-z-policie-si-nic-nedela-pwg-/krimi.aspx?c=A110831_1643757_usti-zpravy_oks
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-09-2011 23:07:16
http://zpravy.idnes.cz/vudce-detskeho-gangu-uz-varnsdorf-neterorizuje-skoncil-v-polepsovne-128-/krimi.aspx?c=A110914_170538_usti-zpravy_oks
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-09-2011 01:28:34
http://zpravy.idnes.cz/hrozi-nove-varnsdorfy-necas-chce-osobne-hledat-reseni-pf2-/domaci.aspx?c=A110913_205131_domaci_brm
br | 12-09-2011 14:44:56
Akoze ako to nazvat? To je predsa kulturne obohatenie. To nic, to oni maju len taku mentalitu.
a ako nazvať toto?! | 12-09-2011 14:09:47
http://www.pluska.sk/slovensko/regiony/v-kozarovciach-hadzu-do-aut-romovia-kamene.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-09-2011 17:43:34
http://zpravy.idnes.cz/taktika-zivych-stitu-me-zaskocila-rika-starosta-varnsdorfu-o-protestu-139-/domaci.aspx?c=A110911_114952_domaci_jw
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-09-2011 01:11:33
http://zpravy.idnes.cz/obrazem-kameny-delbuchy-vodni-delo-kone-a-rasismus-na-severu-pr1-/domaci.aspx?c=A110910_210141_domaci_hro
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-09-2011 20:35:18
Prave som telefonicky dohovoril s panom Radkom Horvathom zijucim v severnych Cechach. Stretli sme sa asi dva roky dopzadu v Prahe, kde som s nim urobil rozhovor. Zial musim povedat, ze sme tento stav obaja predpovedali a mozno sme sa velmi nemylili ani v casovom obdobi. Aj podla pana Horvatha je situacia v Cechach vazna. A aj on ocakava jej zhorsenie.
Od R.Horvatha sme prevzali niekolko materialov z jeho blogu a podotykam, ze prave preto, ze poznam vela slusnych Romov, ma eskalacia napatia vyustena do nepokojov nesmierne mrzi. Faktom vsak je, ze inak to asi dopadnut nemohlo, nakolko vlady jednotlivych krajin skutocne problematiku tohto etnika verzus majoritne obybatelstvo po desatrocia neriesia. Nalievaju miliony korun do nezmyslov ako vyucba Romov praci na pocitacoch a pod. tam, kde nemaju zakladne hygienicke navyky ci u nich absentuju elementarne navyky, bez ktorych sa do spolopcnosti zial normalne nezapoja.

V novinach sme urobili tri relacie "Kaviaren" na tuto temu. V tom case sa ma osobne viaceri zodpovedni pracovnbici PZ, MsU, uradu prace a pod. pytali, preco otvarame tak citlive temy. Odpovedal som - pretoze su aktualne a mali by sa im intenzivne venovat ti, ktori su za ich riesenie zodpovedni. My sme medialny priestor poskytli. Nevyuzili ho dostatocne. Skoda. Vtedy este nebolo neskoro. Mam obavy, ze dnes uz je. Ak sa nemylim, tak na to doplatime vsetci. Slusni i nesluzni. Na oboch stranach...

Kde su teraz Romski akteri diskusii, ktori sa pred nasimi kamerami tak velmi rozohnovali, ze tu problemy vyriesia? Co urobili? Uplynuli dva roky. A kde je pan Kucera? Nekomunikuje s nami napriek vyraznym snaham z nasej strany uz viacej ako rok.

Odporucam navstivit materialy v archive. Poucne. Velmi poucne...
my | 10-09-2011 19:58:49
zijeme na Slovensku. CSSR je minulostou. A kolko diskutujucich tu bolo do predvcerajsku? Vsetko co tu je pridavane si mozeme precitat v tlaci a v internete. Je to len opakovanie sprav a ziadne objektivne informovanie. Keby robil priame reportaze, tak by sa to tak mohlo nazvat.
touto cestou chcem poďakovať | 10-09-2011 19:53:01
za to,že M.Majko a seredonline.sk ako jedno z mála slovenských médií objektívne informujú o skutočnom priebehu udalostí v severných čechách.To čo sa tam deje je vyústenie terorizovania "bieleho"obyvateľstva rómskymi útočníkmi.Dnes niektoré médiá urobili z protestujúcich občanov extrémistov,teroristov,radikálov a ešte neviem čo všetko,pritom sú to obyčajní ľudia,ktorí už nevedia ako ďalej,preto sú ochotní prijať akékoľvek riešenie okrem politiky strkania hlavy do piesku - čo robí štát.Ozaj nepripomína Vám to niečo?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-09-2011 18:25:08
http://zpravy.idnes.cz/radikal-strelil-po-policejni-hlidce-pak-varnsdorf-zazil-neohlaseny-pochod-1tc-/domaci.aspx?c=A110910_162530_domaci_kot
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-09-2011 18:24:08
http://zpravy.idnes.cz/stop-cernemu-rasismu-hlasalo-300-radikalu-v-novem-boru-pred-kubicem-p9w-/domaci.aspx?c=A110910_093745_usti-zpravy_kot
ludia | 10-09-2011 11:42:48
Sme ludia, a nie biely a cierny. To bolo volakedy v USA a volalo sa to rasizmus, aj to, ked niekto pouzije slovo neger, cervenokozec, zlty, atd. je rasizmus a verejne sa nesmie pouzivat, teda ani tu by nemali mat take vyrazy miesto, tym nie su porusene pravidla?
Adela | 10-09-2011 10:09:21
Rasisticky je utok na bielych občanov,bude toho stale viacej,mame slabe zakony ,ktore sa dotykaju rasizmu.Ked poviete hlupy m.....r,je to rasizmus a ked vam on da po papuly,tak to nie je
alibizmus | 10-09-2011 06:25:49
Uverejnujete to, co pisu v mediachm ale len v Cechach a systematicky, ak by ste opisovali Vase osobne nazory a mozno aj skusenosti, mohla by to byt hra s ohnom?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-09-2011 01:19:21
Prosim, skuste sa vyjadrit, co povazujete za rasisticke na uvedeni linku na clanok uverejneny v celostatnom mediu Ceskej republiky, pojednavajuci o celospolocenskom probleme ktory sa uzko dotyka - bude dotykat aj nas. Dakujem.
zvonar | 09-09-2011 20:11:23
AAANO presne tak, je to rasisticke ... terorizmus ciganskych diverzantov voci majorite ... su to realne spravy zo zivota, takze dobre sa Vam zda ...
pytam sa | 09-09-2011 19:56:59
To tu je co - to pre koho pisete tieto odkazy. Nie je to rasisticke?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-09-2011 18:10:39
http://zpravy.idnes.cz/varnsdorfsti-se-strkali-s-policii-pak-se-vydali-k-problemove-ubytovne-1z0-/domaci.aspx?c=A110909_141644_usti-zpravy_zep
oficiálny dokument z obdobia 1.ČSR | 07-09-2011 09:33:46


Učebnice pátrací taktiky

Napsal Rudolf Košťák, major četnictva

Schváleno výnosem ministerstva vnitra ze dne 1. prosince 1934 čís. 69.475/1934-13 jako učební pomůcka pro četnictvo

Tiskem státní tiskárny v Praze 1935

Zákonem ze dne 14. července 1927, čís. 117 Sb. zák. a nař., jest porozuměti pod pojmem „cikán“ nejen osobu, náležející k cikánskému plemeni, nýbrž i tu osobu, která žije po způsobu cikánů. Pojem „žije po způsobu cikánském“ je velmi široký a proto hned po vydání, resp. při provádění cikánského zákona objevily se mnohé nesrovnalosti, takže centrální úřady byly nuceny vydati pokyny o tom, které kočovné osoby nesmějí býti považovány za cikány. „Po způsobu cikánském“ žije ten, kdo se potuluje v tlupách od místa k místu, bydlí v přírodě (třeba ve vozech) a živí se žebrotou, krádežemi nebo jinými trestnými činy, bez ohledu na to, zda provozuje nějakou živnosti čili nic, ježto tato živnost jest jen rouškou. Za „cikány“ by měli býti pokládáni i tak zv. bačkoráři, papučáři, brusiči, ba i potulní kejklíři. Jak je však známo, jsou zvláštním nařízením vyňaty všechny tlupy, které, třeba že se potulují od místa k místu, mají řádné živnostenské oprávnění a platí daně. Brusiči, majitelé houpaček, střelnic, kolotočů, cirkusů a jiných podobných atrakcí nejsou tedy cikány.

Cikáni žijí v tlupách. Tlupa prochází krajinou od místa k místu, vyhýbajíc se zpravidla vesnicím a městům (nemá-li vozů). Je zajímavé, že jedna a táž tlupa se pohybuje vždy jen v určitých krajinách a jen velmi zřídka zabloudí do jiné krajiny. „Své“ kraje znají velmi podrobně. Zpravidla táhnou vždy po stejných cestách. Táboří blíže obydlených míst, domů, poblíže vody a to na místech, kde by nebyli viděni. Proto nejraději táboří v lesech. V krajích bezlesých se s nimi zřídka setkáváme a když, tedy jen jsou-li „na tahu“.


Rodina se drží pohromadě. V tlupě najdeme od praděda až po pravnuka všechny členy rodiny. Jen když se dcera „vyvdá“, nebo když některý člen rodiny je vypuzen, anebo když dospělý cikán si založil novou tlupu, odtrhne se od „svých“. Náčelníkem tlupy je nejstarší člen – třeba žena -, jemuž druzí prokazují neobmezenou úctu. Viděl jsem, jak mladý cikán nesl na zádech starou cikánku, náčelnici tlupy, mnoho kilometrů, aniž by dal najevo sebemenší nechuť.

Cikáni se živí krádežemi, podvody, žebrotou, polním a lesním pychem.

Tak zvané „řádné zaměstnání“ je buď jen sezonní – na př. česání chmele, dobývání řepy a pod. – anebo je jen rouškou, aby byl maskován přístup do obydlí vesničanů. V cikánské tlupě krade každý: muž, žena i dítě a to podle svých schopností. Většinou kradou poživatiny, dobytek, drůbež, peřiny, šaty, peníze a skvosty. Ženy kradou drůbež, potraviny v obchodech, hádají z ruky a z karet, podvádějí při vyměňování peněz (hledají peníze s andělíčkem), prodávají amulety a talismany, čarují (do své kapsy), prodávají různé kouzelné masti, nápoje a co kdo žádá. Dospělí muži páchají krádeže vloupáním. Cikán je velmi vytrvalý v chůzi a v běhu. Dovede za jednu noc odejíti z tábora do vesnice vzdálené mnoho kilometrů, tam provésti krádež a do rána se vrátit. V místě, kde táboří, větší krádeže zpravidla nepáchají, zato však místo vyšpehují, odejdou do jiné krajiny, v noci se vrátí a vloupají se.

Je skutečně zajímavé, že cikáni páchají velmi málo loupeží. Je to v povaze cikána. Cikán je v podstatě zbabělec; k odporu násilím vůči orgánu se zřídkakdy postaví; křičí, běduje, hrozí, nadává, ale nakonec poslechne. Vůči civilním osobám jest ovšem drzý a sáhne někdy i k násilí. Nevím, je-li pravdivou tato charakteristika cikánů, kterou jsem slyšel od starého zkušeného četníka: Přijde-li četník do cikánského tábora, ví každý cikán, že kdyby se všichni vrhli na četníka, že ho přemohou; ale každý cikán také ví, že četník vystřelí nebo bodne; ale neví, koho zastřelí a bojí se, že to bude právě on; proč by se tedy obětoval? Dojde-li k zápasu mezi jednotlivými tlupami, je cikán nemilosrdný; zabije třeba i malé dítě nebo bezbrannou stařenu.

Cikán se může podle potřeby vykázati dokumenty, na př. křestním listem. Takových dokumentů má cikán často několik a každý zní třeba na jiné jméno. Opatřuje si je snadno při křtu; nemluvně se dá prostě pokřtít několikrát za sebou na různých farách, na různá jména a s různými rodiči.

Dnešní cikánská evidence znemožnila ovšem tyto zlořády, ale ještě ne úplně.

Význačným rysem cikána je lhaní. Neví, kdy a kde se narodil, uvádí jiné rodiče a sourozence, jiné jméno; neví zkrátka nic a co řekne, je lež. Svého otce vydává cikánka jednou za bratra, jindy za manžela, syna jednou za bratra, jindy za bratrance atd.

Sňatek po našem způsobu uzavírají cikáni zřídka, ač jsou ponejvíce katolického náboženství. Sňatek jest uzavřen, když se žena muži oddá. Žijí tedy ponejvíce v konkubinátě.

Krvesmilstvo a smilstvo s příbuznými je mezi cikány dosti častý zjevem, ale nedokazatelným.

Cikáni se zdržují výhradně na venkově, poněvadž tam spíše naleznou příležitost ke krádežím; přístup do domů je snadnější a obyvatelé nejsou často doma.

Třeba že cikán rád se potuluje, není tím řečeno, že by neměl někde své trvalé bydliště. Zvláště na Slovensku a v Podkarpatské Rusi, ale také v historických zemích jsou vesnice nebo tábory, kde cikáni mají své domy a kam se na zimu uchylují. Že mnohá cikánská rodina má trvalé zaměstnání, je konečně také známo. Ale nomádská krev se v cikánu nezapře.

V „Pokynech pro pátrací službu“ je výslovně uvedeno: K zabezpečení zdárného výsledku při potírání cikánského zla byla pořízena přesná evidence veškerých cikánů, jež obsahuje jména cikánů, přezdívky, stav, zaměstnání, rodná data, příslušnost, jména a stav příbuzenstva, náležitost k určitým tlupám, jejich tresty a pověst, zatykače na ně vydané a výměry vyhošťovací, okruh, v němž se jednotlivé tlupy zdržují a pohybují, a konečně přesný popis každého cikána, jeho zvláštní znamení a otisky prstů. Tato evidence byla umožněna zákonem ze dne 14. července 1927, čís. 117 Sb. zk. a nař.

Ústřednou pro tuto zpravodajskou službu jest ústřední četnické pátrací oddělení v Praze.

Každý četnická stanice je povinna podávati pátracím stanicím zprávy:
1. Jména a veškerá dříve uvedená data všech v obvodu jejím se objevivších cikánských rodin a jejich členů.
2. Směr, odkud cikánské rodiny neb jednotliví členové přišli a kam odešli, případně kde se usadili.
3. Zjištěné závady a jiné trestné činy příslušníků tlup.
4. Průkazní listiny (číslo, datum, úřad, který je vyhotovil).
5. Majetek (vozy, koně a jiná zvířata, peněžní hotovost a zvlášť významné předměty).
6. Jaká opatření byla učiněna s dopadenými cikány.
7. Nebyla-li učiněna žádná opatření, nutno uvésti příčinu, proč bylo od nich upuštěno.
8. Dodatečně zjištěné trestné činy (krádeže atd.).

K hlášení používá se tiskopisů podle zvláštního připojeného vzoru a to pro členy starší 14 let. Členové cikánských tlup mladší 14 let musí býti sice také daktyloskopováni, uvedené zprávy o nich netřeba však zasílati.

Na základě zpráv a daktyloskopických karet podává ústřední četnické pátrací oddělení četnickým stanicím a úřadům vysvětlení o totožnosti, příslušnosti, trestech, trestných činech a přítomnosti cikánských tlup i jednotlivých cikánů.

Žádá-li cikán o nějaké, ať jakékoliv listiny, buďtež, nemá-li cikánskou legitimaci, zaslány otisky prstů ústřednímu četnickému pátracímu oddělení. Dříve však musí býti vyšetřena jeho totožnost a jeho předběžný život. Na průkazní listinu cikánů připojí úřad otisk pravého ukazováčku, chybí-li tento, nejbližšího prstu, čímž se bezpečnostním orgánům značně ulehčí kontrola o totožnosti.

Kontrola cikánské tlupy.

1. Cikánům budiž zamezeno provozovati neoprávněně živnosti, žebrati a páchati trestné činy. Nebudiž trpěno, aby tábořili na místech, kde působí škodu.
2. Každý cikán starší 14 let musí předložiti cikánskou legitimaci. Osobní popis tam uvedený porovnáme s legitimovavším se cikánem. Vzejde-li pochybnost o identitě cikánově, budiž otištěn pravý ukazováček a papilární linie porovnány. Proto musí každý orgán ovládati daktyloskopii natolik, aby mohl sám vykonati předběžné zkoumání. Při dalších pochybnostech daktyloskopuje všechny prsty, zabaví legitimaci a zašle vše urychleně ústřednímu četnickému pátracímu oddělení, které provede další zjištění, o jehož výsledku zpraví četnickou stanici, případně soud, jemuž byl cikán dodán.
3. Od vůdce tlupy budiž požadován kočovný list, v němž jsou zapsáni všichni členové tlupy, vozy a jednotlivá zvířata, jež tlupa má s sebou (ne kočky, psi a drůbež). Všichni, kdož jsou v tlupě a nejsou zapsáni v kočovném listě, buďtež zatčeni a odevzdáni soudu, třeba by měli osobní cikánské legitimace. Vozy a zvířata, nezapsaná v listě, buďtež zabavena a odevzdána starostovi obce, v jejímž obvodě byla tlupa zastižena.
4. Buďtež kontrolovány dobytčí pasy.
5. Cikánský tábor (vozy) budiž důkladně prohledán a zabaveny všechny zbraně, k jejichž nošení je třeba zbrojního lístku (cikán nesmí obdržeti zbrojního lístku) a všechny podezřelé předměty.
6. Dobytek – i když je kryt pasem – budiž pokud možno prohlédnut, zda není stižen nakažlivou zvířecí nemocí. V kladném případě budiž postupováno podle zákona.

Při obchůzkách mají býti častěji obcházena obvyklá cikánská tábořiště a cikánské cesty. Cikáni totiž zanechávají na tábořišti různá znamení, kterými dávají nepřítomným členům znamení, kterým směrem odešli a kde mohou býti nalezeni. Znamení jsou často nenápadná: na př. složení kamenů a popele, ulámané větvičky, pověšené cáry na keřích a pod. Všechna tato znamení ihned odstraníme.

Cikáni mluví sice také vlastní řečí, ale jednotné řeči nemají. Přizpůsobují se národnosti a dialektu krajiny, v níž žijí, a jejich řeč je tak promísena výrazy, že řeč cikánů žijících v německých krajinách se značně liší od cikánů žijících na př. na Slovensku.

Proto vydání slovníčku cikánské řeči by mělo význam jen pro určitou krajinu či zemi, ale nikoliv pro celý stát.
1 Star
anonym | 07-09-2011 09:19:22
http://www.sme.sk/c/6042441/ceski-neonacisti-ozili-po-utokoch-romov.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-09-2011 22:19:38
http://zpravy.idnes.cz/skolaky-ve-varnsdorfu-budou-hlidat-lide-kteri-chteji-vyssi-davky-pyf-/domaci.aspx?c=A110905_164724_usti-zpravy_oks
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-09-2011 12:57:16
http://usti.idnes.cz/zenu-podeziraji-ze-schvalovani-genocidy-na-triku-hlasala-ozivte-hitlera-14k-/usti-zpravy.aspx?c=A110904_111122_krimi_jan
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-09-2011 01:29:06
http://zpravy.idnes.cz/stovky-varnsdorfanu-sly-s-radikaly-proti-romum-zastavili-je-tezkoodenci-1rg-/domaci.aspx?c=A110903_142740_usti-zpravy_jan
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2011 22:10:46
Prosim, vysvetlite.
anonym | 31-08-2011 21:52:17
Alibistické...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2011 20:53:09
anonym | 31-08-2011 20:44:44 | - mate na to pravo. Problemom vsak je, ze debata nie je o prispevku, ktory podporujete...
anonym | 31-08-2011 20:44:44
Primitívne by možno bolo, keby dotyčný svojim komentom podporil správanie tých jedincov. Osobne na tom nič primitívne nevidím. Takže zdieľam názor anonyma 31-08-2011 17:01:15.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2011 18:57:52
Nevyzadujem chvalu a ani suhlasne stanoviska diskutujucich. Komentar uvedeneho znenia k takto zavaznej problematike povazujem za primitivny a mam za to, ze jeho autor v danom momente jednoducho potreboval nieco iba napisat. Zial zmylil si medium i clanok, ku ktoremu sa jeho prispevok hodi.
anonym | 31-08-2011 17:01:15
Preco oznacujete vzdy a vsetky prispevky, ktore Vam nevyslovuju chvalu a neprikyvuju, alebo pre nich prave to, co zaujima Vas nie je problem, hned ako primitivne. To hovori proti Vam a vyznieva velmi agresivne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2011 09:51:56
http://zpravy.idnes.cz/romove-v-ceskych-budejovicich-se-bouri-proti-zvyseni-najemneho-psv-/domaci.aspx?c=A110830_181936_budejovice-zpravy_pp
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2011 09:50:03
anonym | 31-08-2011 07:32:16 |- ide o tak zavazny problem, ne sa az cudujem, ako mozete napisat tak primitivny prispevok...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2011 09:48:42
http://zpravy.idnes.cz/reditel-agentury-pro-zaclenovani-odpovida-ctenarum-idnes-cz-ke-sluknovsku-16e-/domaci.aspx?c=A110831_004924_domaci_jj
anonym | 31-08-2011 07:32:16
Pripadá mi to akoby sa niekto rozprával sám so sebou.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-08-2011 00:48:59
http://zpravy.idnes.cz/v-pohranici-doutnaji-dalsi-ohniska-napeti-varuje-sef-vladni-agentury-1j5-/domaci.aspx?c=A110829_171911_domaci_jj
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-08-2011 10:45:28
http://zpravy.idnes.cz/pritvrdime-zakazeme-bydlet-na-chodniku-planuje-starosta-varnsdorfu-1iz-/domaci.aspx?c=A110829_1642398_usti-zpravy_alh
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-08-2011 22:08:23
http://zpravy.idnes.cz/do-rumburku-zamirili-tezkoodenci-varnsdorf-se-vzeprel-starostovi-1fn-/domaci.aspx?c=A110827_175529_usti-zpravy_sot
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-08-2011 09:51:59
http://zpravy.idnes.cz/policie-posila-na-sluknovsko-posily-pres-50-tezkoodencu-pjm-/domaci.aspx?c=A110823_134957_domaci_jj
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-08-2011 09:48:47
http://zpravy.idnes.cz/horky-patek-spustil-zlobu-a-frustraci-rumbursti-se-nechali-vest-radikaly-1rm-/domaci.aspx?c=A110826_225545_domaci_jj
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-08-2011 00:44:15
http://zpravy.idnes.cz/rumburkem-pochodoval-nespokojeny-dav-policie-branila-domy-romu-pw9-/krimi.aspx?c=A110826_155622_usti-zpravy_cen
anonym | 25-08-2011 15:03:56
http://www.sme.sk/c/6029017/romovia-napadli-cechov-necas-posiela-policajtov.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-08-2011 20:45:31
http://usti.idnes.cz/ani-tezkoodenci-nezabranili-okradeni-muze-za-bileho-dne-ve-varnsdorfu-1ep-/usti-zpravy.aspx?c=A110824_201757_usti-zpravy_cen
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-08-2011 17:02:06
http://zpravy.idnes.cz/muze-to-byt-zacatek-horsiho-rika-o-utoku-romu-starosta-rumburku-pxc-/domaci.aspx?c=A110822_1638616_usti-zpravy_oks
anonym | 21-08-2011 20:16:42
http://zpravy.idnes.cz/dvacitka-romu-napadla-v-rumburku-cestou-z-diskoteky-ctyri-mladiky-105-/krimi.aspx?c=A110821_121626_usti-zpravy_bor

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign