Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"starostovi obce je vylúčené uložiť trest a to najmä z dôvodu, že ide o voleného predstaviteľa samosprávy" - píše starosta Šintavy Holička, čím sa povyšuje na úroveň Prezidenta SR

Miloš MajkoDátum13. 11. 2016 00:41:54Témaobec Šintava
417

Šintava |  Starosta obce Šintava  Miroslav Holička je asi nepoučiteľný a napriek verejnému poukazovaniu na ignorovanie zákonov jeho osobou v podstate nereaguje. Platnú legislatívu sa snaží ignorovať systematicky aj teraz a to používajúc stále zaujímavšie výhovorky a odôvodnenia. Akosi zabúda, že je reprezentantom obce, voleným zástupcom a jej štatutárom.

Dnes sa nebudem detailne venovať žiadnemu prípadu, poukážem na absurditu v jeho konaní zatiaľ asi najväčšiu, ktorou je jeho  odpoveď na otázku občana. 

V súlade s platnou legislatívou som osobu povinnú požiadal o zverejnenie konkrétnej skutočnosti, ktorá nemôže byť pred občanmi utajovaná. Osoba povinná žiadosť podanú občanom najskôr vyhlásila, že poruší zákon, následne žiadosť ignorovala  a zákon naozaj porušila a takmer o rok v konaní pred správnym orgánom vo veci prejednávania priestupku sa stretnutiu s občanom žiaľ úspešne vyhla. Na  23 stranové odvolanie  podané občanom voči rozhodnutiu správneho orgánu, starosta obce Šintava  Miroslav Holička  písomne reagoval takto:

 

"Obec Šintava dodržuje zákon č. 211/2000 Z.z. O slobodnom prístupe k informáciám v znení neskorších predpisov, ale v prípade pán Miloša Majku sa jedná z jeho strany o šikanózne jednanie a vyhovenie žiadosti nad rámec zákona z dôvodu, že informácie, ktoré žiada sú predmetom neukončeného súdneho sporu.

V § 21, písm. a) ods. 2) zákona o slobodnom prístupe k informáciám je uvedené, že starostovi obce je vylúčené uložiť trest a to najmä z dôvodu, že ide o voleného predstaviteľa samosprávy, ktorý je vymedzený § 13, písm. a) Zákona o obecnom zriadení. Nie je preto možné, aby bol starosta pri prejednávaní priestupku na príslušnom obvodnom úrade obvinený a uznaný zo spáchania priestupku. Je to neprípustné a takéto rozhodnutie by bolo nezákonné."

 

 

Rozmýšľam, či úplne bežnému čitateľovi dochádza, čo starosta obce Šintava  Holička vlastne napísal. Pri čítaní jeho stanoviska som sa pravdupovediac obzrel, či nie som súčasťou nahrávania  skrytej kamery a či niekto nečíha, ako zareagujem.

Z písomného vyjadrenia starostu obce Šintava  Miroslava Holičku vyplýva, že on osobne na hlavičkovom papieri obce s kruhovým razítkom, svojej osobe "pridelil" priestupkovú a trestnoprávnu imunitu, teda  v mene Obce Šintava sa týmto v podstate postavil nad zákon a teda nad ostatných občanov.  Dokonca na základe neexistujúceho paragrafu, Miroslav Holička   samého seba povýšil na úroveň jediného občana krajiny, ktorým je prezident republiky.  Uffff, to je teda naozaj silná káva...

Občania, keby toto oficiálne stanovisko štatutára obce zaslané správnemu orgánu  konajúcemu v mene SR vo svojej podstate nebolo tak neskutočne tragické, bolo by hodné odvysielania v silvestrovskom programe celoštátnej televízie. U ľudí menej tolerantných, by si ale najskôr vyslúžilo ak jedine poklepanie po čele...

Obyvatelia obce Šintava, zverejňujeme dokument, ktorý je určitou reprezentáciou vašej obce. Starosta totiž nevystupuje ako súkromná osoba, ale ako štatutár obce, volený zástupca a jej reprezentant. Znamená to teda, že starosta obce vystupujúc v jej mene a za vaše peniaze koná aj za vás. Ak s takýmto jeho vyhlásením súhlasíte, niet čo dodať - je demokracia. Ak si ale myslíte, že v prípade konania vášho starostu nie je niečo v poriadku - na čo ešte čakáte?

- - -

Poznámka na záver:

Ak takýmto spôsobom Holička naozaj rozmýšľa a koná a ak nebodaj nie je v SR sám, tak je jeho konanie zároveň aj vizitkou  ZMOSu, ktorý by mal voleným zástupcom poskytnúť aspoň najzákladnejšie ozrejmenie pojmov - práv a povinností. Toto je totiž stav, pre ktorý sa naše deti budú za nás hanbiť...


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-06-2017 22:21:37
Po dlhsej dobe sa ma na pamatny list sintavskeho intelektuala tykajuci sa imunity pytali obcania s tym, ze preco by nie, ved aj poslanci parlamentu maju.

Takze - NEmaju. Treba hladat informacie. Napr. tu: http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/slovensko/politika/poslanci-rusia-imunitu-amnestie-koncesie.html?forward=sk_mobil_clanok.jsp
MIRO NA HRAD ! | 22-11-2016 07:27:16
Prave preto by sme ho mali vsetci ist volit, aby vyhral dalsie volby a mohol si uzit vsetky svoje vydobytky. Ozaj Miro, kedy bude Vianocny bilboard ? Ten minuly rok mi vyrazil dych.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-11-2016 17:54:02
Ivana | 21-11-2016 17:22:19 | - zhruba 2 hodiny stacili na to, aby sa pozorny a mysliaci obcan ozval a odhalil, k comu s najvacsou pravdepodobnostou pride.

Prave preto na najblizsom OZ je potrebne, aby MAXIMUM OBYVATELOV OBCE dalo starostovi obce Holickovi otazku, preco verejnost neinformuje, preco taji veci verejne a preco namiesto dodrziavania zakonov zenie obec do sudnych sporov.

Obcania pozor! Starosta obce je zaroven statutarom, ktory ma vysoke pravomoci. Podpisuje zmluvy a v mene obce kona ci NEkona tam, kde by konat mal. Posledne dve zaloby s dost velkou pravdepodobnostou nebudu rozhodnute v sucasnom volebnom obdobi a tak znovu nasledky svojvolneho konania Holicku ponesu vsetci obcania.

Je riesenie. Demokracia pocita aj s takymto pripadom, aky mate v Sintave.
Demokracia zial nepocita s tym, ze obcania stav na ktory su upozorneni odignoruju.
Rokovanie OZ je miestom, kde OBYVATEL MOZE VELA VECI OVPLYVNIT!
Ivana | 21-11-2016 17:22:19
tie súdne spory a dlhy z nich, zostanú obci na ťarchu po skončení jeho obdobia a potom budú nasledujúci starosta a poslanci bedákovať, kde zoberú peniaze na uhradenie súdnych ťahaníc a môžme to tu zabaliť a splácať dlžoby ďalšie roky.
Oznam | 21-11-2016 16:33:43
Bude zasadať OZ 5.12.2016
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-11-2016 15:26:13
obcan | 21-11-2016 15:19:24 |- a to este neviete, ze starosta obce umyselne a cielene zenie OBEC do dalsich MINIMALNE DVOCH SUDNYCH SPOROV, ktore obec vzhladom na NEkonanie starostu v pravnom state vyhrat nemoze...
obcan | 21-11-2016 15:19:24
no a co budeme robit. to fakt nikto s tymto nic nema silu urobit. neskutocny bordel
Okruhla peciatka | 21-11-2016 14:41:17
Nas pan starosta sa podpisal pod tolko nezmyslov, ze sa to uz ani poratat neda. Snad uz aj pouzity toaletny papier by sa od hanby prepadol, keby sa na nom objavil jeho podpis.
Obcan | 16-11-2016 09:47:10
Mylis sa. To nesuvisi s diagnozou. To je jedna z jeho diagnoz. Odbornici by zasli. Taky pripad este urcite nezazili.
anonym | 15-11-2016 17:13:09
Obávam sa, že toto už súvisí s nejakou poruchou. Presviedčať niekoho o niečom, čo sa dá bežne zistiť, resp. overiť, je už prípad pre odborníka. Ako pozerám, tak pozerám, nikde v zákone č. 211/2000 Z. z. ani len nenájdem § 21, písm. a) ods. 2. A už vôbec by som tam márne hľadal tú formuláciu o vylúčení uloženia trestu pre voleného predstaviteľa samosprávy. Rozmýšľam či nebodaj zvlášť neexistuje pre Šintavu iná Zbierka zákonov, ale to ma v škole neučili. Vždy hovorím, že niekedy je lepšie nepovedať nič ako sprostosť. Dovolím si parafrázovať výrok Milana Markoviča - \"Čo vás k tomu viedlo? Právne povedomie alebo bezvedomie?\".
sulo | 15-11-2016 16:25:59
Holicka je zmrd.
pre: pozorovatel a Kerestúrčan | 14-11-2016 12:09:48
Chlapci, nehádajte sa. Vy obaja neviete tak dobre čítať a zákon si vysvetliť po svojom, ako štatutár zo Šintavy :)
Nebol ON gumák?
článok 1 - veliteľ má vždy pravdu
článok 2 - ak ju nemá, platí článok 1
Možno je z Kepéžďa, samozvaný LenOn :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2016 09:29:35
Maria | 14-11-2016 08:09:39 | - ak, tak si dava jedine on sam. Mne je on ako osoba uplne ukradnuty, riesim funkciu a je uplne jedno, kto tam je.

Ma moznost byt transparentny, dodrziavat zakon a neplytvat tak casom svojim, mojim i Vasim.

On si neuvedomuje / mozno uvedomuje a robi to umyselne, ze takymito obstrukciami likviduje iba sa seba a konkretne mna dnes uz bavi dokazat mu, ze nad obcanom voleny zastupca jeho \\\"urovne\\\" nevyhra ani zastrasovanim, ani nasilim a ani stale vacsim primitivizmom.

Dnes je uz len na poslancoch a obcanoch, ako zverejnovane fakty pouziju. Je ich hodne a ano - racionalne rozmyslajuci clovek by zvazil, ci ma na vykon takto vaznej verejnej funkcie.

Nie ja mozem za to, ze Najvyssi kontrolny urad konstatoval porusenie zakona a starosta nenamietal, cim suhlasil. Nie je mozem za to, ze hlavna kontrolorka obce odhalila NEzverejnenie viac ako 60 faktur, nie ja som rok tajil faktury za pravne sluzby Vami obcanmi bez Vasho vedomia zaplatene advokatom za nezmyselny pravny spor.

A nie ja som podaval zalobu na Lodenica s.r.o.

Nezastupitelnou ulohou medii je vykon verejnej kontroly nad volenymi zastupcami a statnou mocou vseobecne.
Toto je mozne nerobit vobec, robit formalne, alebo dokladne. Vas obecny intelektual ma jeho arogantnym spravanim, verejnym vyhlasenim ze zakon porusi a nasledne podanim trestneho oznamenia za ziadost danu mu vo veci verejnej a vo verejnom zaujme presvedcil o tom, ze jeho praca si zaslusi naozaj zvysenu pozornost Vas obcanov.

Dalsie kroky su skutocne na poslancoch ktorych ste volili nie zo srandy a na Vas obcanoch.
Myslim si, ze toto starostove verejne vyhlasenie je niecim, co musi zamavat aj tymi najotrlejsimi ludmi. Je to vrchol arogancie moci a pocitu nadradenosti, ktory nevahal deklarovat dokonca pisomne, na hlavickovom papieri obce s jej razitkom.

Keby to totiz povedal len v krcme, mozno by zaujal zopar chlapov a aj ti by rano vedeli, ze kecal. Lenze on ZIAL nekecal. On si pravdepodobne vytvoril svoj zivot, svoju realitu o spravnosti ktorej je dokonca asi aj presvedceny...
pozorovatel | 14-11-2016 09:09:42
pre Kerestúrčan | 13-11-2016 23:36:18
a kde je v tom tvojom paragrafe písmeno a,
ja som netvrdil, že sa to tam nachádza, nauč sa čítať s
porozumením
Maria | 14-11-2016 08:09:39
no pan Majko vy mu ale davate. on to vsetko cita a sleduje a ze uz toto zvladne a tie svoje preslapy. no ja by som to vzdala.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2016 23:54:04
Je uplne jedno, ktory paragraf akeho zakona uvediete pri stvrtoradom starostovi obce. Priestupkovu a trestnopravnu imunitu de facto nemaju uz ani poslanci NR SR. Ako som napisal, Holicka sameho seba povysil na uroven prezidenta republiky.

Smutne, ze clovek s takymto myslenim ma umoznene pouzivat razitko obce a rozhodovat o verejnych peniazoch co i len vo vyske sumy, ktoru ma aktualne v budelari...
Kerestúrčan | 13-11-2016 23:36:18
pre pozorovateľ | 13-11-2016 21:16:28

uviedol som ten istý paragraf ako uviedol starosta v liste, aj keď je to ťažšie čitateľné, píše o paragrafe 21 písm. a) ods. 2. Mojím zámerom však bolo poukázať na to, že takéto znenie aké uviedol starosta - vraj starostovi obce je vylúčené uložiť trest - sa v tomto paragrafe nenachádza, a dokonca ani v tom, ktorý uvádzaš ty - § 21a
pozorovateľ | 13-11-2016 21:16:28
pre Kerestúrčan 13-11-2016 16:01:19 bohužiaľ uviedol si aj ty iný paragraf než uvádza v liste \"p. starosta\" čo síce na absurdite listu nič nemení, ale len pre poriadok:
§ 21a

Priestupky


(1) Priestupku sa dopustí ten, kto


a) vedome vydá a zverejní nepravdivé alebo neúplné informácie,


b) vydaním rozhodnutia alebo vydaním príkazu, alebo iným opatrením zapríčiní porušenie práva na sprístupnenie informácií,


c) poruší inú povinnosť ustanovenú týmto zákonom.
Obcan | 13-11-2016 20:02:52
Netrap sa tym. Ved jeho tutorim je predsa bodis. Tak kludne hoduj. Na zdravie!
Obcan | 13-11-2016 19:51:20
Rozmyslam uz velmi dlho kto mu moze davat taketo rozumy. Skuste mi pomoct,lebo akosi nemozem na nikoho prist. Dakujem!
pre: Miloš Majko | 13-11-2016 15:23:22 | 13-11-2016 19:49:05
Odpoveď dobrá, akurát nie som zo Šintavy.
obcan | 13-11-2016 17:09:40
peticiu a odvolat. daj sa nato...
Judr | 13-11-2016 17:07:48
Narezat nasolit
Palo | 13-11-2016 16:57:59
Zvolili si ho obcania. Cize neni asi iba on ta cierna ovca ale treba podakovat aj ostatnym kadehackym ritiam ktore mu daly hlas. Nebolo sveta zit ked bol starostom Jurcaga? Stym sa aspon dalo nerobil ludom napriek zbytocne nepoukazoval naseba ako Holicka vsetko bolo ine. Treba na podaktorych sintavanov blizkosti kostolu najebat s bycom po krizoch lebo kvoli starej zatrpknutej a zakomplexovanej generacii ludi doplacame nato vsetci ty ktory si chcu nejak zkraslit okolie domu alebo nejake podobne veci ktore normalny clovek bez problemu schvalil a nie aby nejaky holicka chodil ako smedna tava a pozoroval zaco dotycneho pokutuje alebo nejakym sposobom mu to zakaze. Je to hamba velka hamba ze starostom obce je takato Riť. Dakujeme ritolezom ktory mu pomohly sa tam dostat. Sme atrakciou siroko daleko
Kerestúrčan | 13-11-2016 16:01:19
Pán starosta vo svojom stanovisku uvádza, že \"§ 21 písm.a) ods. 2) zákona o slobodnom prístupe k informáciám\"... No ako hľadám, tak hľadám ale nič podobné som v zákone nenašiel:

§ 21
Úhrada nákladov
(1) Informácie sa sprístupňujú bezplatne s výnimkou úhrady vo výške, ktorá nesmie prekročiť výšku materiálnych nákladov spojených so zhotovením kópií, so zadovážením technických nosičov a s odoslaním informácie žiadateľovi. Náklady na sprístupnenie informácie prístupnou formou osobe so zmyslovým postihnutím znáša povinná osoba.
(2) Povinná osoba môže zaplatenie úhrady odpustiť.
(3) Podrobnosti o úhrade nákladov za sprístupnenie ustanoví všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá Ministerstvo financií Slovenskej republiky.
(4) Úhrady sú príjmami povinnej osoby.

http://www.zakonypreludi.sk/zz/2000-211#cl1

žeby pán starosta mal inú zbierku zákonov?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2016 15:23:22
anonym | 13-11-2016 11:36:23 | - nuz, doteraz to nebolo napisane nikde, lebo je to uplna bezprecedentna hlupost. Po prvy raz to verejne za Vasu obec a vase peniaze napisal a podpisal ten vas obecny intelektual, cim minimalne seba zapisal do historie samosprav naozaj vyraznym pismom.

Teda, nie ze by sa na gubernatorov nepasovali aj starostovia ci primatori v dalsich mestach... Nie kazdy je vsak tak jednoduchy, ze to da na hlavickovy papier, slahne na to okruhle razitko obce, svoj podpis a zasle to za peniaze obcanov na Okresny urad.

Ale aspon vidite, za co ma obcanov a dnes vidia aj uradnici, co si evidentne mysli o nich...

Takze teda, vesele hody vam tam v Sintave. ;-)
anonym | 13-11-2016 11:36:23
Mám dosť. Kde prišiel na to ustanovenie? Kde to je napísané?
R.I.P | 13-11-2016 09:48:02
Tvorca vlastných zákonov a ďalší, ktorý si zákon číta medzi riadkami a vysvetľuje tak, ako to jemu vyhovuje,...
Taký bol aj v jednej obci o kúsok juhovýchodne..
To sú tí - prepnutí :)
Zita | 13-11-2016 08:02:42
Ja sa čudujem, že sa nájde ochranca, ktorý je schopný obhajovať činy a konania pána starostu Holičku, lebo toto normálne nie je, čo on o sebe vyhlasuje. Ale aspoň prezentuje Slovensku, aký bordel ja v samosprávach po celej republike.
shelley | 13-11-2016 05:23:26
Já, já, já -jenom já. Ten si tiež stavia pomník.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign