Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Starosta Šintavy odpovedá: „NO COMENT“ !?

Juraj KuklaDátum14. 10. 2015 12:46:23Témaobec Šintava
159

Na zasadaní obecného zastupiteľstva 14.10. 2015 v Šintave sa zúčastnilo nezvykle veľké množstvo občanov. Zasadanie začal starosta zostra, a to lustrovaním Reportérov 24, ktorých poúčal ako sú povinní na rozdiel od iných hostí, aby sa mu predstavovali.

Po prečítaní programu zasadania, v ktorom starosta zámerne vynechal bod diskusia, nastala prvá „potýčka“. Starosta prehlásil, že on nesmie porušovať zákon, ani rokovací poriadok a preto je proti tomu, aby sa aj občania mohli k veciam vyjadriť a poslanci sa ho zasa pýtali, prečo teda dosiaľ roky porušoval zákon. Až enormným úsilím poslancov sa podarilo odhlasovať do programu aj bod diskusia, v ktorom mohli poslanci schváliť, či dajú slovo aj občanovi.

Komu vlastne slúži samospráva ? Má slúžiť občanom, alebo občania sú zasa len „poddaní“, ktorí sa nemajú nič pýtať a len ticho platiť dane?

Jednou z hlavných tém boli predaje kúskov obecných pozemkov občanom. Z vyjadrení poslancov vidno, že rokovali o nich už aj na predchádzajúcich zasadaniach. Žiadali k tomu od občanov doloženie rôznych dokladov, ktoré už doložili, no s predajom starosta aj tak nesúhlasí. A pýtal zasa ďalšie znalecké posudky. Vysvetľoval ako musí chrániť obecný majetok. Išlo o priľahlé menšie kúsky nehnuteľností, ktoré občania už roky využívajú a chcú vec dostať do právneho stavu. Dotknutí občania starostovi rozhorčene vytýkali, že len zámerne naťahuje čas.

Starosta s predajmi nakoniec nesúhlasil z dôvodu, že obec nemá všeobecne záväzné nariadenie o predaji obecného majetku. Aj nezasvätený pozorovateľ videl, že tu asi niečo nehrá. Občania dávno žiadajú a starosta obce aj po opakovaných žiadostiach a dlhých mesiacoch zasa nesúhlasí, lebo náhle zistí, že nemá VZN!? Natískajú sa rôzne otázky. Kedy vlastne vznikla táto samospráva 14.10.2015, alebo už prv, keď dodnes nemá toto dôležité VZN, ktorým umelo drží v šachu občanov? Prečo ho OZ už dávno neprijalo ? Alebo je za tým ešte niečo iné osobné?

Priam groteskný bol bod, „čítanie správy z kontroly NKÚ“, ktorú prečítal starosta, resp. prečítal poslancom z protokolu o výsledku kontroly len to, čo sám uznal za vhodné a v zápätí na to žiadal poslancov o hlasovanie.

Prečo? Zistilo sa, že poslanci správu o výsledku kontroly Najvyššieho kontrolného úradu pred zasadaním vôbec nedostali, obsah nepoznali až na jedného poslanca, ktorý sa úctivo pochválil, že mu ju sprístupnili, keď o ňu osobne požiadal. Pointa znie: „ Ako môže poslanec o niečom zodpovedne hlasovať, keď to ani nepozná a z akých dôvodov nedávajú v tejto obci poslancom materiály o ktorých majú rokovať ?“

V pridanom bode „diskusia“ dostal slovo aj Reportér 24 a položil dve otázky.

-Prečo redakcii Reportér 24, Milošovi Majkovi obec nesprístupnila informáciu, názov advokátskej kancelárie zastupujúcej obec Šintava v spore vo veci Lodenica a náklady za doterajšie ich právne zastupovanie a či si uvedomuje, že tým porušil zákon č. 211/2000 Zb.?

-Prečo nedávate poslancom pred rokovaním materiály o ktorých majú hlasovať?

 

Odpoveď starostu pre Reportér 24: „NO KOMENT“! Výbuch smiechu občanov zrejme hovorí za všetko čo sa tu „v zmysle zákona“ odohráva.

Po zasadaní sme sa ešte pokúšali osloviť starostu, čo v preklade znamená jeho „NO Koment“, či by to nechcel predsa vysvetliť. Nechcel! Otočil sa v „zmysle zákona“ chrbtom.

Tu si po spracovaní budete môcť pozrieť aj celý záznam z tohto zasadania.


Fotogaléria k článku:

159
Autor: Juraj Kukla
159
Autor: Juraj Kukla
159
Autor: Juraj Kukla

Zobraziť všetky fotografie
159
Autor: Juraj Kukla
159
Autor: Juraj Kukla
159
Autor: Juraj Kukla

159
Autor: Juraj Kukla
159
Autor: Juraj Kukla
159
Autor: Juraj Kukla


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 27-10-2015 19:25:58
Obyčajne sa v obciach so starostom diktátorom nedá pohnúť, lebo právo tu negfunguje a spravidla bojuje jeden alebo pár ľudí a ostaní čušia. U Vás sa mi to ale zdá už podľa účasti na zasadaní OZ iné. Je Vás viac. Zločinecký režim v štáte tým nezmeníte, lebo tento štát na ňom stojí, ale urobte si poriadok asoň u Vás a uľahčite si trochu život.
Vzory | 22-10-2015 02:10:34
http://www.minv.sk/?sprava-registratury
Zoskertovane faktúry | 21-10-2015 20:39:33
Povinnosť zo zákona je 10 rokov ale môže aj dlhšie ak je treba. No a predstavte si ze niektoré boli zámerne zoskertovane!!! Ale nie každý je tak hlúpy ako vy chytrý pán starosta...
Ulicanka | 21-10-2015 13:55:51
no opytajte sa pana velkeho mal by to relativne vediet.
otázka | 20-10-2015 20:22:06
vie mi prosím niekto povedať, koľko rokov je povinná obec uchovávať účtovné doklady? napr, došlé faktúry...Ď.
dilino | 19-10-2015 23:23:42
kalman hlavaty sa vam smeje do papule,spamatajte sa obcania. tak tupeho tupela by ste nenasli ani pod mikroskopom.ste unikat-mate najvacsieho somara za starostu.
pre p.Kuklu | 18-10-2015 21:48:27
P.Kukla to určite zistí,nebude kryť nejakého Macha a prešľapy v samospráve. Týka sa to Šoporni,Šintavy,možno dalších obcí.
omyl | 18-10-2015 20:04:01
To si dobre domotal :-D Pomylil si si Vlcaka s Machom...
starosta Šoporne Macho je vinný | 18-10-2015 15:43:43
za infozákon. Infozákon je základným pilierom demokracie a informovanosti voličov-občanov čo sa deje v samospráve. V Šoporni okresný úrad v Galante uznal starostu Macha vinným za viacnásobne poriešenie infozákona a musí zaplatiť pokutu a trovy konania. Mám to z dobrých zdrojov. Po opakovanom porušení môže dostať ďalšie vysoké pokuty a príde o funkciu starostu. Takže Šintavani rozhýbme sa,pýtajme sa,máme právo na informácie,je to v našich rukách.
pre vzácne návštevy | 16-10-2015 21:57:02
na 100% vystihnuté.
vzácne návštevy | 16-10-2015 21:36:58
Nezabúdajme na pána riaditeľa ZDŠ p. Bodisa. Pán riaditeľ sa pričinil veľkou mierou o situáciu v ktorej je dedina i tiež o „ vzácne politické návštevy – vládnucej strany „ ktoré sa a p. starostovi Holičkovi zapáčili. Príjemnejšie je, podávať si ruky s ministrami, Rusmi, okresnými a krajskými prednostami , vyššími úradníkmi, predstaviteľmi cirkvi, ako počúvať nasrdených a nespokojných občanov. K tým sa určite p. Holička nespráva arogantne a nerozpráva im posmešky. Návštevám ponúknu „vínčiska“ a občanom sa ujde „hubová polievka“.
Páni Jukla a Majko – občania Šintavy ,,nedozreli, ani na to, aby sa zaujímali z akých finančných zdrojov, boli vyfinancované spomínané vzácne politické návštevy za posledných 5 rokov“, ani poslancov to nezaujíma. Na opravu výtlkov na cestách nie sú peniaze, ale na ,,veselice“, vzácne návštevy bolo. Páni, myslíte, že po prečítaní protokolu NKÚ pochopili občania, čo je medzi riadkami napísané? Nepochopili! Lebo buď nechcú pochopiť, alebo tento protokol, ani nemajú záujem čítať.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-10-2015 20:29:47
LAMPÁREŇ | 16-10-2015 20:04:26 | - pozor! Nemylte si pojmy. SOL a ja tu nie sme na to, aby sme suplovali zaujem obcanov o dianie v obci. Nie som na to, aby som vypisoval starostovi, behal na zastupitelstva a nahanal obyvatelom informacie, na ktore maju narok a pravo.

Povedane inak - ja papiere od starostu o obci pre svoj zivot nepotrebujem - Vy ich potrebujete - pytajte si ich.

SOL a ja sme tu na cas nevyhnutny k vysvetleniu panovi starostovi, ze je viac ciest, ako sa obcan moze domoct toho, co ma pre neho byt prirodzene a ma mu byt takpovediac svate.

SOL tu je za ucelom nastolenia slobody slova a demokracie - UDRZAT SI JU VSAK MUSITE VY OBYVATELIA SINTAVY!!

Nechcem aby to vyzeralo hlupo, ale nechcite odomna, aby som sa nahanal vo svojom volnom case a Vy budete lezat doma pri vinku a smiat sa na starostovi.

Priatelia, jeho sucasne spravanie je aj Vasou vizitkou - nie ja, ale Vy obyvatelia a volici ste dopustili stav, kedy si Vami voleny a plateny zastupca dovoli obcanom na opravnenu otazku verejne odpovedat \\\"NO COMENT\\\".

Ako bude Vasa obec vyzerat a co si dalej kto z volenych zastupcov bude voci obcanom dovolovat, je len a len na Vas.

Vyckajte, niekolko postrehov onedlho zhrniem do clanocku, ktoremu sa nepotesi ani jedna zamestnankyna uradu. Nastastie je mi to uplne jedno... ;-)
LAMPÁREŇ | 16-10-2015 20:04:26
pán Majko dajte toto kocurkovo ako námet do LAMPÁRNE nech nám už straosta ukáže papiere ohladne verejných financii obce
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 15-10-2015 21:35:28

Protokol NKÚ, konečne sa našiel! Strašné!!! Ak niekto povie že maličkosti, tak sa veci nerozumie. Za toto mal podľa mojich informácií ŠFRB okamžite odstúpiť od zmluvy a financie mal žiadať vrátiť späť. Čo by urobili malému živnostníkovi keby takto konal??? Lenže na chránených prominentov sú tu iné zákony. Tým dovolia ukradnúť, oni za to \"odvedú desiatky\" a nič sa im nestane. Toto je hlavná chyba tohoto .......... režimu.

http://www.sintava.sk/public/prilohy/zverejnovanie/Z2015-10-15sprava_nku_by.pdf
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 15-10-2015 21:04:57
Samozrejme že vieme čo znamená no comment, a vieme aj čo znamenal ten arogantný úškľabok, ktorý potom víťazoslávne urobil.
národný kontrolný úrad | 15-10-2015 19:40:37
www.sintava.sk – zverejňovanie- register zmlúv – protokol o výsledkoch kontroly NKÚ

Po prečítaní protokolu zistíte, že v tejto dedine je potrebné zatvoriť Obecný úrad a všetkých zamestnancov OÚ poslať na úrad práce, vrátane kontrolórky obce a dať im robiť denne aktivačné práce za 70 eur mesačne (žiadnu podporu v nezamestnanosti) až do dovŕšenia dôchodkového veku.


Šintava potrebuje mladých a vzdelaných ľudí nezaťažených poznaním, ktorým by záležalo na blahu občanov a prosperite dediny.
ďakujeme | 15-10-2015 18:50:02
za preklad ........pre tých čo nerozumia po americky.....
Preklad | 15-10-2015 18:32:17
Preklad slova „no comment” z angličtiny do slovenčiny otočiť slovník

no comment → žiadne stanovisko

žiadne stanovisko → no comment

→ bez stanoviska

bez stanoviska → no comment

Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 15-10-2015 09:07:18
Môj širší pohľad na štát a samosprávu je takýto:

Toto stranícke zriadenie na Slovensku , ktoré sa tu podlým klamaním národa buduje od revolúcie, nazývam „demokratická totalita, alebo nová totalita.“ Dnes dospelo znova až po vládu jednej strany a nehanbí sa hlásať heslo \"vyhraj voľby a môžeš všetko\". Toto zriadenie , ani toto heslo ktoré hlásal predseda parlamentu s demokraciou nemá nič spoločné. Naozaj je pravda že mocní majú chytené všetko, štátne orgány, televízie = rozum ľudí a ovládajú aj samosprávu, „dobrým“ prideľujú peniaze a môžu v pokoji rozkrádať štát, šikanovať bežných ľudí \"v zmysle zákona\". Ich predlžená ruka pod názvom samospráva , drží ľudí pod krkom zasa pod heslom \"platte nám dane to sa musí a držte hubu\". Toto zriadenie nepotrebuje dobé samosprávy a dobrých starostov, lebo by v prospech zla už nefungovalo. Potrebuje poplatných gaunerov a zlodejíkov straníckych bosov. Sú to ich pešiaci, služobníci v teréne. Za ich miestne diktátorstvo drží nad nimi ochrannú ruku a zaisťuje cez políciu, prokuratúru a súdy ich nadvládu a beztrestnosť. Obyčajne ani za dokázaný trestný čin nie sú odsúdení, požívajú „starostovskú trestnú imunitu“. Dnes si to už všetci miestni mocipáni riadne uvedomujú a pre to sú takí povýšeneckí, arogantní, mnohí rozkrádajú, škodia a pomstia sa nepohodlným ľuďom, ktorí sa odvážia prehovoriť, lebo dostali od štátu zbraň , kompetencie napr. stavebného úradu. Skorumpovanému štátu toto vyhovuje, lebo keby nevyhovovalo, tak sú v zákone 369/1990 Zb. o obecnom zriadení sankcie a prokurátori by nevydávali za trestné činy jalové upozornenia a protesty, ale by zločincov stíhali.
Samozrejme sú aj výnimky, kde to funguje, kde starosta z presvedčenia pracuje a za kráľovský plat aj pre ľudí, ale je ich málo a v takomto režime ich ani nebude. Tam kde sa dá, kde majú ľudia rozum ako vo vašej obci, treba si zvoliť ľudského človeka a uľahčiť si trocha tento …..… život, ale tadiaľto cesta nevedie, je to len rafinované odlupovanie národa, že to máte v moci a veď si môžete zvoliť. Používajú ho straníci i poplatné mimovládky, ktoré sú tiež veľké nebezpečie, lebo za peniaze, granty, projekty, držia ľudí vo falošnej nádeji a robia krovie tejto anti-demokracii. Samospráva neprerobí štát, štát si urobí samosprávu akú potrebuje! Zlý štát zlú samosprávu, dobrý štát dobrú samospráva. (Napr. v Rakúsku je starosta čestná funkcia. )
Jediná skutočná cesta je zmena volebného systému, aby sme mohli v parlamentných voľbách voliť osobnosti z hoc akých strán. Aby nás neovládali len skorumpované strany, aby toto nebol štát pre straníckych bosov a pridružených zlodejov, ale štát pre ľudí. Aby sme nemuseli voliť zasa len ďalšiu politickú stranu, alebo menšie zlo, ktoré sa potom úplne skorumpuje, ovládnu ho finančné skupiny a berie všetko aj rozum ľudí.
Otázka pre poslancov | 15-10-2015 08:54:35
Môže mi niekto z poslancov vysvetlit, čo ich viedlo k tomu, aby v decembri minulého roku pánovi Holickovi zvýšili plat??? Jeho klamstvá? Arogancia? Nedodržiavanie zákonov? Nezmyselne sudy??... Poprosím odpoved tých ktorí mu to odhlasovali.
Martinko tvoj | 15-10-2015 07:26:41
preco ho nebol podporit tutor pan riaditel. aj ten ho ma uz plne zuby. co
Šoporňan | 15-10-2015 02:21:01
Takúto aroganciu poznám od nášho bývalého starostu.
Verte mi nič si nepomôžete mi sme to mali 4 roky.
Tak to Vám teda nezávidím.
Ale držím Vám palce aby to dobre dopadlo.
vierka | 14-10-2015 21:22:20
už sa spamätaj Holička nevidíš to si obyčajný podvodník a arogantný sebec....nehanbíš sa isť v nedelu do kostola...
Pre zmena je nutna | 14-10-2015 21:15:28
V dalsich volbach mozete ist kandidovat a ukazat vsetkym ako sa to ma robit... ;)
zmena je nutná | 14-10-2015 20:54:07
Polovica poslancov OZ, nemá ani potuchy, ako prebiehali OZ celé predchádzajúce volebné obdobie 2010-2014, lebo na zastupiteľstvá nechodili.
Keby by sa ich zúčastňovali, tak by si boli vedomí s akým richtárom budú spolupracovať. Keďže nemali vedomosť o fungovaní OZ, tak p. starostovi Holičkovi navýšili plat na 1958 eur. Otázka: Urobili, by ste to i teraz?!
Ak pán starosta nezastáva pozíciu starostu k spokojnosti občanov, majú možnosť zasiahnuť poslanci OZ a plat mu znížiť. Koľko šancí, ešte mienite poskytnúť p. starostovi?! Kedy pretečie Váš pohár trpezlivosti?! Za rok, dva, tri... Alebo mu poskytnete opätovne xy ďalších šancí?!
Je jeden rok od volieb, občania majú už dosť diktatúry, nezákonnosti, neinformovanosti, arogancie zo strany samosprávy a pána starostu. Problémom Šintavy je, že 3/4 Šintavanov si nevie predstaviť fungovanie obce bez richtára Holičku, alebo jeho predchodcu pána Jurčagu. Páni a dámy, nemáme schopných občanov, čo by sa chopili richtárstva? Šintava potrebuje starostu/tku, ktorý/á bude na OÚ pre všetkých občanov Šintavy, ktorý/á sa nebude brániť komunikácii, informovanosti, sväté mu/jej bude dodržiavanie zákonov. Ak si obec vyžaduje nové smerovanie teraz, rok po voľbách, tak prečo nie?!
Juraj Kukla | 14-10-2015 20:36:40
Za takýto plat, o akom sa bežnému človeku ani nesníva, by mohol podľa mňa pán starosta byť menej arogantný a riešiť problémy občanov zo záujmom a promtne.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 14-10-2015 19:59:35
Postup v takomto prípade je odvolanie a potom podnet na priestupkové a na prokuratúru. Po tej drzej odpovedi pána starostu na zasadaní a to rovno do kamery, už nečakám nič rozumné.
plat starostu | 14-10-2015 19:59:34

platu starostu je 1958 eur a to OZ 3.12. 2014.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-10-2015 19:58:08
pre občan | 14-10-2015 19:46:59 | - dozadujeme. Nas postup je presne v sulade s platnou legislativou.

Starosta Holicka mi vsak uz po minulomesacnom zastupitelstve na rovinu povedal, ze informacie neposkytne, resp. poskytne az ked uzna za vhodne on.

Uz vtedy som mu povedal, ze uz takyto jeho postoj k dodrziavaniu zakona ho viac menej diskvalifikuje v pozicii starostu -voleneho zastupcu obcanov.

On vsak povedal, ze mu aj tak nic nehrozi a vlastne aj mal pravdu. Zakon je zial postaveny tak, ze mu naozaj po zlozitom boji obcana hrozi prejednanie na OU a symbolicka pokuta.

A samozrejme hanba a verejne odsudenie obcanmi obce - volicmi.

Aj o tom vsak je zapas o demokraciu zo strany jednotlivcov a \"obrana systemu\" pred nimi.

Ja vsak zastavam nazor, ze ide o chybu matrixu, ktoru jednoducho obcan musi oprabvit. Inak ho chybny clanok systemu zlykviduje uplne.
pre Juraj Kukla | 14-10-2015 19:57:57
Plat nášho starostu je 1958 eur. Viďte priloženú stránku nižšie, bod 4. Ale popri výkonu práce ako starosta obce, si privyrába opravovaním chladničiek a mrazničiek, no niekedy aj počas jeho pracovnej doby.
Stránka: http://www.sintava.sk/public/prilohy/uznesenia/uznesenie1-6.pdf
pre občan | 14-10-2015 19:46:59
tak sa dožadujte na obci, nech vám ich sprístupnia....ja som ich videla
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-10-2015 19:46:28
Juraj Kukla | 14-10-2015 19:33:57 | - upresnim - o informacie v sulade so zakonom 211/2000 Z.z. poziadal obcan Milos Majko.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 14-10-2015 19:33:57
Odpoveď pre pána Občana. Reportér 24 požiadal o informácie. Obec ich bola povinná sprístupniť, lebo nejde o informácie podliehajúce ochrane, ale o verejné informácie o \"podivnom\" použití Vašich obecných financií.( a nie sú to vraj malé peniaze za súd, ktorý možno ani nemusel byť) Na info-žiadosť odpovedal sám starosta tak, ako mu je vlastné, zahral sa na samovládcu , nič nesprístupnil a obdobne arogantne odpovedal aj na dve otázky od reportér 24 položené na zasadaní, \"NO KOMENT\".
Ako mal postupovať? Mohol podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám odkázať na informácie zverejnené na obecnej tabuli, ak tam naozaj všetky sú, no on na ne neodkázal !? Ale keď občan žiada informácie sprístupniť, tak v zmysle zákona č. 2011/2000 Zb. v znení neskorších predpisov mu musí informácie doručiť aj napriek tomu, že sú niekde \"zašité\" na internetovej tabuli. Odkazujete ma na Vašu obecnú internetovú tabuľu, aby som tam hľadal informácie. Hľadal som tam pred Vašim zasadaním protokol z kontroly NKÚ, lebo tieto veci sú zásadné a nenašiel som. Taktiež tam nie sú ani ďalšie dôležité informácie, ktoré tu už niektorí spomínali. Dojem ktorý zanechal pán starosta svojim vystupovaním a odpoveďami vo mne je, že ide o \"diktátora\" ktorý má vlastné zákony, neslúži ale diktuje. Neviete náhodou niekto aký dostáva pán starosta za jeho činnosť plat, resp či mu plat poslanci aj nezvýšili?
Občan | 14-10-2015 18:29:31
pre občan | 14-10-2015 18:10:21
To že boli na súde všetky dokumenty si len myslíte, ale občania ich nevideli .
pre občan | 14-10-2015 18:10:21
čítala som oba rozsudky....aká rozdielna hodnota sporu?
Myslíš tú sumu z ktorej sa vypočítavali súdne trovy?
A myslím, že všetky dostupné dokumenty boli na súde. Keby dokumenty potrebné k predaju neboli na súde ,súd by určite nerozhodol o veci tak ako rozhodol.
Občan | 14-10-2015 17:36:00
Žiadali zverejniť dokumenty, ktoré boli verejne dostupné, aby sa dala kauza zhodnotiť, bolo by potrebné zverejniť dokumenty z rokov predaja zápisnice, uznesenia, znalecké posudky , geometrické plány a zmluvu z roku 2002. Ak bol zámer obce predať len reštauračné a ubytovacie zariadenie, potom sa mala vyčleniť nie len budova lodenice ale aj pozemky okolo nej. Zarážajúci je aj rozdiel v hodnote sporu?!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-10-2015 17:28:13
Rozhodnutia sudov su nepredvidatelne, no netreba zavadzat - tu sa NEJEDNA o ODVOLANIE na NS, ale o DOVOLANIE!

Dovolanie je mimoriadnym opravnym prostriedkom, ktory nema odkladny ucinok a keby KS nebol v jednej casti vratil vec na dopracovanie OS, tak rozsudok KS by bol uz davno vykonatelny v plnom rozsahu.

Priatelia, zahmlievanie a spochybnovanie jednej strany ako nastroj propagandy funguju. To je fakt. Druhym faktom vsak je, ze len do casu a nasledne prichadza vytriezvenie.

Otazkou je, kto a za akym ucelom potrebuje natahovat cas...
Občan | 14-10-2015 17:16:44
pre Občan | 14-10-2015 16:38:39
To je môj osobný názor na celé dianie tejto situácie. Keďže viem o čo ide, viem usúdiť, čo je pravdivé. Ale nechajme rozhodnúť kompetentných. Máte nato iný názor?
Občan | 14-10-2015 16:38:39
Pre Obcan | 14-10-2015 16:08:09
Je zarážajúce, že je dopredu známe rozhodnutie súdu!!!
soso | 14-10-2015 16:10:07
Ako sa tá obec volá?Kocúrkovo r.2000?
Obcan | 14-10-2015 16:08:09
pre Občan | 14-10-2015 16:04:14
Áno, bolo podané odvolanie, čiže to bude riešiť Najvyšší súd, v ktorom pán Holička neuspeje.
A zdroj mojich informácií nebudem zverejňovať
Občan | 14-10-2015 16:04:14
pre občan | 14-10-2015 15:58:09
Informácia z minulého zasadnutia bola, že bolo podané dovolanie a môžete zverejniť zdroj vašich informácií ?
Občan | 14-10-2015 15:58:11
Zápisnice boli zverejnené, čo si pamätám len z prvých zasadnutí po nástupe súčasného starostu v roku 2010 a 2011.Domnievam sa , že by bolo vhodné zverejňovať zápisnícu z vždy posledného zasadnutia OZ na verejnú kontrolu.
pre občan | 14-10-2015 15:58:09
Krajský súd pán Holička prehral. Teraz je to na Najvyššom súde a myslím si, že aj na Najvyššom súde pán Holička prehrá, kedže nemá dostatočné doklady a mimochodom - rieši sa tam podľa mňa úplná kravina. Ale veď Šintava má na rozdávanie peňazí, prečo ich neprehrať na súde? Podľa mojich informácií, nás súdne pojednávanie + právnik stál vyše 70 000 eur. Ak si chce pán Holička riešiť nejakú osobnú vec voči pánovi Jurčagovi, nech si rieši, ale nie za naše peniaze. Ďakujem...a na tej stránke www.sintava.sk som nič nenašiel o súdnom pojednávaní . . .
zápisnice | 14-10-2015 15:49:48
a kde sú zápisnice zo zastupiteľstiev? Voľakedy boli aj tie uverejnené.Prečo sa od určitej doby stiahli z internetu?
Občan | 14-10-2015 15:43:23
http://www.sintava.sk/zastupitelstvo/2007
rok 2015 < nasledujúci rok | predchádzajúci rok > | rok 2006 |
pre pani poslankyňu
MARIENKA | 14-10-2015 15:39:47
ale uz cloveka bebavy sem ani pisat. je my z toho na grc. pan starosta...a
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 14-10-2015 15:35:14
áno bude aj celé video. Ešte sa spracováva.
Občan | 14-10-2015 15:30:10
pre Občan
http://www.sintava.sk/zverejnovanie/faktury
http://www.sintava.sk/zverejnovanie/zmluvy
Súdne trovy sa nefakturujú, tie sú súčasťou súdneho rozhodnutia a platí ich neúspešná strana sporu. Krajský súd v odvolacom konaní trovy neschválil a o ch výške nie je rozhodnuté.
pre reporter24 | 14-10-2015 15:21:40
bude aj cele video z OZ?
pre Občan | 14-10-2015 14:59:30
prosim, mozete sem skopirovat internetovu stranku, kde su zverejnene vsetky faktury za sudne trovy?
Dakujem
anonym | 14-10-2015 14:49:27
co sa cudujete pan reporter. jaky clovek taka odpoved,ale nevadi panbosko mu to odpusti.
Občan | 14-10-2015 14:48:19
Pán Kukla pozrite si internetovú stránku obce aj s pani poslankyňou a tam si nájdete, kto zastupuje obec v spore,
sú zverejnené aj faktúry a uznesenia obecných zastupiteľstiev od roku 2006, vôbec si nebolo treba po ne chodiť. Zároveň chcem napísať, že týmto nepodporujem nikoho,
len chcem , aby to čo sa už zo zákona zverejňuje aj hlavne poslanci sledovali na webovej stránke Šintavy. Materiály na zasadnutia sa tiež zverejňujú v sekcii Zasadnutia Obecného zastupiteľstva a tiež ma zarazilo, že tam materiál NKÚ nebol
a taktiež som ho nenašla ani na stránke NKÚ.
upozorniť treba | 14-10-2015 14:40:51
Len aby sme platili dane, poplatky a držali \"hubu\" v Šintave. A na nezákonnosti neupozorňovali!
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 14-10-2015 13:48:51
AKTUALIZÁCIA: pridané video

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign