Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Starosta obce Šoporňa sa opäť obecného zastupiteľstva nezúčastnil. Budú zastupiteľstvá až do konca volebného obdobia zasadať bez jeho prítomnosti ? - VIDEO

Iveta TóthováDátum20. 03. 2012 05:06:57Témaobec Šoporňa
24

19. marca sa konalo v obci Šopoňa 12. zasadnutie obecného zastupiteľstva. 

Ako poslanci a občania predpokladali, starosta obce Mgr. Milan Vlček sa obecného zastupiteľstva nezúčastnil. Zasadnutie viedol poslanec Miroslav Kovaľ - poverený OZ.

Prítomní :  Miroslav, Baran, Erika Ščípová, Eva Kabrhelová, Miroslav Kovaľ, Adrián, Macho, Pavol Masaryk, Vladimir Kabrhel ako aj hlavná kontrolórka obe Milena Verešová.

Neprítomní : Helena Hipšová, Ján Hulák, Miroslav Krajča, Pavol Ščasný

Bodmi programu boli :

  1. Otvorenie zasadnutia a schválenie programu
  2. Určenie zapisovateliek a overovateľov zápisnice
  3. Informácia o kontrole uznesení
  4. Návrh plánu činnosti hlavného kontrolóra na I. polrok 2012
  5. Harmonogram rokovaní obecného zastupiteľstva
  6. Interpelácie poslancov
  7. Rôzne
  8. Diskusia
  9. Návrh na uznesenie
  10. Ukončenie

 

Priebeh zastupiteľstva prinášame na videu.

 


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Marián | 20-03-2012 19:23:47
Peter, tak poraď, čo s ním. V demokratickom štáte... Obávam sa toho, že ak bude do konca volebného obdobia, tak spreneverí aj obecný úrad a úradovať sa bude na verejných WC. Ups - tie nemáme. My, čo sa držíme zákona, zostáva len jediná - zákonná cesta.
Jožko | 20-03-2012 16:14:56
Mnohí už pochopili,že sa tu prezentuje kvantita a nie kvalita.
peter | 20-03-2012 13:11:56
tuto sa osocujeme jeden druheho a starosta sa smeje to ozaj neny nikto kto by to vnasom demokratickom state mohol doriesit bud jedna strana alebo druha ma pravdu a dokedy to bude trvat ked pisete ze este chilu, a myslite ze sa to doriesi len aby to nebolo do konca volebneho obdobia.
lubo | 20-03-2012 13:05:21
Ja Vás chápem, ale mne ide skor o to, ze tu je kvantita, nie kvalita, proste je to tu zahltene a tazko sa uz v tom aj orientuje, mozno by stacilo, napisat jeden sumarizujuci clanok a ten aktualizovat.
opat PS: p.Majko, krasna opisane, je videt ze mate skusenosti. Sam by som to krajsie neoprezentoval. :D
Peter | 20-03-2012 13:05:08
Nechcem byt nejaký drzý alebo čo, ale to čo ste si zvolili to teraz musíte trpieť. To isté je aj teraz vo vláde, kto si zvolil Fica musí teraz čakať tak zbytočne to tu riešite. A mam taký pocit, že sa tu jedná aj o pracovné miesta a nie len o starostu. Tak to vidím.
Marián | 20-03-2012 12:36:31
Nuž, niekoho nasiera, že je tu samá Šoporňa. Niekoho nasiera starosta, že nič pre obec neurobil. Nasraný je aj ten, ktorý čaká, že bude lepšie a nieje. Tak sa nasierajme navzájom, aby niekto mal plnú hubu toho, že je tu len o Šoporni.
Bol by som rád, keby tí, ktorým to vadí pochopili, že pre našu obec sú to veľmi vážne starosti a SOL je jediná možnosť inej komunikácie medzi nami - občanmi Šoporne. Nezaškodilo by vám trocha tolerancie, aspoň toľko, koľko mám ja, keď čítam niektoré stránky a komentáre, ktoré zhodnotím, že niekedy sú od veci k danej téme.
Tak ešte chvíľku vydržte, na stránke soporna.eu, kde bude aj diskusia sa pracuje a tým tú "vašu" SOL opustíme, aby niekto nasraný bol spokojný. Vďaka za pochopenie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-03-2012 12:21:57
lubo - SOL je jedinym nestrannym a v Soporni aj pouzitelnym medialnym prostriedkom vseobecne dostupnym a pre vsetkych obcanov, poslancov OZ a starostu vyuzitelnym zdarma. Sme dostupni 24 hodin denne a v novinach je vedeny kompletny archiv ako prispevkov, tak dokumentov, vyhlaseni vsetkych stran a videi. SOL sluzilo, sluzi a vzdy sluzit bude vsade tam, kde ludia maju problemy s otvorenou komunikaciou so samospravou, s riesenim problemov tykajucich sa zivota obyvatelov a to na vsetkych stranach pripadnych konfliktov bez rozdielu. Do SOL ma rovnocenny pristup bezny obcan ako primator mesta, poslanec MsZ ci starosta obce alebo poslanec OZ. Nikdy sme nerozlisovali, nikdy sme nepodporovali jednu stranu konfliktu a tak to zostane.

Seredenia maju tuto vymozenost uz 4 roky nepretrzite. Zvykli si na nu a beru ju ako samozrejmost. Aj pripad Soporne vsak jasne dokazuje, ze to az taka samozrejmost nieje.
Som za to, zby sme vsetci boli hrdi na to, ze pomahame zachovat zakladne demokraticke principy, slobodu slova a vyjadrovania v sulade s Ústavou SR tam, kde ine cesty zlyhali alebo sustavne zlyhavaju.

Projekt media SOL je unikatny v mnohych ohladoch a nie ze by bola posobnost obmedzovana - naopak. Ale nechajte sa prekvapit.
Viera Habová | 20-03-2012 11:35:40
Lubo ja vám verím, že je toho veľa bohužiaľ pre nás by bolo tiež lepšie keby môžeme diskutovať na obecnej stránke. Ten kto sa tejto problematike venuje vie, že v Šoporni už nefunguje takmer nič, a ľudia chodia do práce takže sa na zastupiteľstvo nedostanú a toto je možnosť ako sa môžu dozvedieť čo sa deje. Bohužiaľ sú medzi diskutujúcimi aj taký ktorý vedia len urážať a potom sa to zvrháva do inej roviny ale toto sa ovplyvniť nedá. Mnohí tu píšu, že sa starostu majú zbaviť tý čo ho volili ale nie je to také jednoduché ako to vyzerá. Slovenské zákony dali starostom neobmädzenú moc a tú náš starosta využíva.
Tak Vás všetkých prosím aby ste to ešte s príspevkymi o Šoporni vydržali
lubo | 20-03-2012 11:06:37
p. Viera, ja Vam to neberiem, ale proste je tu toho strasne vela!!! co takto napisat menej co je zaroven viac? zo zaciatku som to zvladal este citat, ale teraz to uz absolutne nesledujem, pretoze som vynechal jeden clanok a za 4 dni tu bolo dalsich 5..:D a stratil som sa v tom uz proste.
lubo | 20-03-2012 11:04:39
ved sa pozrite na clanky kazdy druhy je o soporni, to ako pisete aj ked sa holub vysere na cestu? mam rad prispevky ked sa ti nelubi necitaj, no lenze mne ked sa nelubi, nakolko mame demokraciu, mozem povedat ze sa mi to nelubi, mily MAJENKO, ked sa uz takto familiarne oslovujeme...a rozumu mam viac ako dost, neboj sa...
peter | 20-03-2012 10:34:29
lubo ma pravdu to sa neda prehliadnut sama soporna ved to uz neny normalne ozaj ze tolko mate na starostu a neviete si pomoc kto ho menoval tak ten by ho mal aj odvolat ked je dovod, to ozaj v nasej republike nikoho nezaujima .
Viera Habová | 20-03-2012 09:48:45
Lubo ak Vás články o Šoporni nezaujímajú čítať ich nemusíte, je tu veľa iných článkov, ktoré sa Šoporne netýkajú. My sme p.Majkovi vďační za túto možnosť, že môžme na tejto stránke diskutovať. Veľa krát sa to tu už písalo koho to nezaujíma nech to nečíta toto nie je povinné čítanie klikajte na iné príspevky každý deň tu pribudajú ďalšie či už menej alebo viac zaujímavé, každý si môže vybrať čo ho zaujíma a nemusí odsudzovať čo ho nezaujíma
Majo | 20-03-2012 09:47:49
Lubenko ak sa ti nelubi to necitaj, troska rozumu zapoj predsa....
Viera | 20-03-2012 09:36:53
Tomáš úplne výstižne napísané a kto tam včera bol vie, že ľudia majú záujem o dianie v obci, zaujíma ich ako sa riešia veci, všímajú si čo sa v obci deje, pýtajú sa poslancov. Bohužiaľ veľa vecí stojí na starostovi aby ich začal riešiť no ten sa zasa neunúval prísť tak len zostáva dúfať, že aspoň to čo je v havarijnom stave čoskoro dá do poriadku
lubo | 20-03-2012 08:39:14
to uz fakt v týchto novinach nebude nic ine len ako sa starosta Soporne nevykakal, lahol si na gauc, jedol nedovarene vajce????? denne 10 clankov..strach!
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 20-03-2012 08:12:50
Včerajším obecným zastupiteľstvom som bol milo prekvapený.
To že starosta sa nedostavil ma nijako neprekvapilo a ani som jeho prítomnosť nijako neočakával.
Prekvapil ma však pán Kovaľ, ktorý včera sebakriticky zhodnotil, že nemôže z pracovných dôvodov zastávať niektoré z funkcií ktoré mu prináležali.
Myslím že len málo ľudí dokáže takto zhodnotiť svoje možnosti a preto radšej presunul kompetencie na iných, konkrétne pani Ščípovú a pána Macha.
Ak sa nemýlim, pani Mgr. Ščípová bola odsúhlasená ako tretia osoba poverená zvolávaním a vedením obecného zastupiteľstva a pán Bc. Macho bol zasa poverený
funkciou predsedu finančnej komisie. Som rád, že sú ľudia ktorý vedia aké sú ich hranice a možnosti a za to im patrí poklona.
Ďalším pozitívom vidím záujem občanov nie len nadávať na starostu ale hlavne záujem o veci verejné, Otvorila sa otázka financií na projekt revitalizácie a
modernizácie verejného osvetlenia ktoré by z dlhodobého hľadiska malo priniesť úsporu nákladov na energiu a taktiež sa hovorilo o čističke odpadových vôd.
Momentálne je na čističke havarijný stav na koľko podľa informácií niekoľko mesiacov nebol odčerpaný z čističky kal a chýba jedno čerpadlo ktoré niekto ukradol.
Nové čerpadlo a potrebné súčasti na opravu a znovu sprevádzkovanie čističky sú už zakúpené, starosta však zatiaľ zrejme nevydal príkaz na montáž tohto čerpadla.
Do zápisnice obecného zastupiteľstva teda bolo zahrnuté aj uznesenie o potrebe montáže thoto čerpadla. Tento príkaz resp. objednávku spojenú s montážou môže realizovať
jedine štatutár obce. Zostáva len dúfať, že už čoskoro bude toto čerpadlo sprevádzkované. V opačnom prípade sa môže stať, že môže prísť k havarijnému stavu, ktorý môže pre obec znamenať
obrovské sankcie a pokuty. Občania poukázali aj na niektoré komunikácie v nevyhovujúcom stave konkrétne na mládežníckej ulici.
Taktiež boli poslancom položené otázky ohľadom bezpečnosti v obci a možnosti nasadenia kamerového systému. Myslím, že v tejto otázke by mohli byť nápomocné spoločnosti alebo odborníci, ktorí sa touto problematikou od legislatívy až po montáž zaoberajú.
Rozhodne je potrebné s bezpečnosťou obce niečo riešiť, na koľko sa v poslednom období zasa rozmáhajú krádeže a trestná činnosť v našej obci.
Pevne verím, že tak ako poslanci, tak aj občania ktorí majú možnosť sa obecného zastupiteľstva zúčastňovať prispejú k lepšiemu životu v našej obci.
Podnety a návrhy dúfajme poslanci doručia starostovi a ten dúfajme, sa bude týmito podnetmi zaoberať.
Držím Šoporni palce a prajem všetkým pekný deň.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign