Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Spomienky na Letný tábor s Amoskom

zsjakom Dátum29. 09. 2011 14:35:26TémaZŠ J.A. Komenského
134

Cez letné prázdniny v šk. roku 20010/11 sa úspešný DLT s Amoskom  uskutočnil už po 6 krát, v 4 týždenných turnusoch. Spolu sa naň prihlásilo a na nezabudnuteľné  prázdninové dobrodružstvá sa tešilo cca 100 detí zo Serede a blízkeho okolia- niektoré z nich dokonca absolvovali viac turnusov a boli nadšené. Pani učiteľky, pani vychovávateľky a animátorky zo ZŠ J. A. Komenského v Seredi pre ne pripravili bohatý program, súťaže o hodnotné ceny, výlety a kopec zábavy. Tento krát Vám prinášame stručný popis toho, ako prebiehal posledný štvrtý turnus- kedy sa nám počasie naozaj vydarilo.

Hneď v prvý deň – v pondelok- bolo naozaj horúco. Doobedie sme strávili v tieni slnečníkov pri spoločenských hrách v kempingu a poobede sme sa vybláznili na tobogáne. V utorok sme si zahrali hru „Dvojsmerovka“, zasúťažili v kreslení, vybehali pri futbale a neskôr sme sa dosýta vyčliapali v bazénoch. Na stredu pre nás vedúce prichystali hru s názvom „Salóny“- maľovanie na telo, masáže, kadernícky salón, cvičenie v bazéne a ochutnávanie rôznych dobrôt. Poobede nás čakal paintballista Mišo, s ktorým sme si užili veľa zábavy pri preťahovaní sa lanom a hlavne pri streľbe z painballových zbraní na terč. Vo štvrtok sme navštívili HaZZ v Galante, hasiči nás pekne privítali a urobili nám exkurziu na ktorú budeme dlho spomínať. Ukázali nám ich autá a vyskúšali sme si rôznu výstroj. Poobede sme navštívili regionálnu TV Krea, kde sme si mohli overiť a preskúšať naše moderátorské schopnosti. V posledný deň- v piatok nám vedúce nachystali naozaj bohatý program, preto sa nám tento deň so súhlasom rodičov predĺžil až do večera: terénne hry so športovými a vedomostnými stanovišťami, príprava masiek- ako bonus táborový diskokarneval a pekné záverečné vyhodnotenie nášho turnusu. Týždeň uplynul ako voda v tobogáne, a my sa tešíme opäť o rok... Dovidenia Amosko!

Poďakovanie patrí:

Predovšetkým našej milej „tete“ zdravotníčke Helenke Loveckej, ktorá s Amoskom ťahala všetky štyri turnusy, animátorke Lenke Štajnigerovej, celému „kempingovému“ personálu: Lucke, Evke, Lenke, Riškovi, Jankovi, Rasťovi, za milotu a trpezlivosť- špeciálne Betke Snopovej za ochotu a perfektnú domácu stravu, Mišovi Škrabákovi za paintballové ukážky, zlatím hasičom z Galanty za nezabudnuteľnú exkurziu, Stanke Janegovej a kolektívu za príjemné prijatie v RTV Krea, p.Karin Kapustovej z MsP v Seredi a jej asistentkám za príležitostný odvoz a dovoz detí a materiálu do kempingu.

                                                                                                        Tatiana Levková


Fotogaléria k článku:

134
Autor: zsjakom

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Alena Kiradžievová | 04-10-2011 22:21:19
Reagujem na autora článku uverejneného v seredonline.sk, ktorý však nemá odvahu podpísať sa inak, ako policajt.

Skutočnosti, ktoré vo svojom príspevku uvádza sa nezakladajú na pravde. Nechápem, prečo chce za každú cenu vzbudiť u čitateľov dojem, že je veľmi dobre a kvalifikovane informovaný o problematike, týkajúcej sa organizovania detského letného tábora.

Prvá lož uvedená v jeho príspevku je hneď v úvode, kde uvádza, že „všetky organizované aktivity boli hradené výhradne zo získaného projektu, ktorého realizáciu zabezpečila MsP“.

Finančné prostriedky na organizáciu detského letného tábora sčasti hradili rodičia prihlásených detí v sume 3 € na deň, riaditeľa školy PaedDr. S. Kramárová získala cez podaný projekt od VÚC Trnava financie v objeme 300 €.

Vďaka sponzorom, ktorých sme oslovili, sme ako škola získali hodnotné vecné ceny, ktoré boli použité ako odmeny pre deti pri rôznych športových a umeleckých súťažiach.

Ďalšia nepravda uvedené v príspevku spočíva v tom, že „ak by nebolo p. Kapustovej a Kasákovej, tak by deti nemali vyplnený voľný čas“.

Naša škola, ZŠ J.A. Komenského v Seredi, má s organizovaním Detského letného tábora s Amoskom (názov bábky – maskota školy) dlhoročné bohaté skúsenosti. Ako jediná škola v meste sme začali počas prázdnin organizovať letný tábor, najskôr pre deti našej školy a neskôr aj pre deti z celého mesta a deti z okolia. Začínali sme s týždňovým turnusom, postupne dvojtýždňovým a v tomto roku až štvortýždňovým turnusom. Doteraz sme sa stretávali len s priaznivými ohlasmi zo strany rodičov aj detí.

Príprava detského letného tábora (ak má mať úroveň a byť pre deti príťažlivý) trvá dlhšiu dobu. Tábor treba spropagovať medzi záujemcami, vytlačiť oznamy, urobiť nábor medzi deťmi, zostaviť rozpočet, vybrať financie, hľadať sponzorov a v neposlednom rade zostaviť zaujímavý a príťažlivý program pre deti.

Toto všetko sme mali už v škole pripravené, keď nás kontaktovala MsP v Seredi s tým, že by chceli s nami na tejto aktivite spolupracovať, nakoľko získali peniaze v rámci projektu kriminálnej prevencie „Bližšie k občanom“.

Keďže MsP nemala doteraz s organizovaným podobných akcií žiadne skúsenosti, dohodli sme sa, že náš program spojíme s programom a predstavami MsP. Jednotlivé aktivity uskutočňované vo všetkých turnusoch boli na seredonline.sk prezentované Mgr. Kapustovou.

Po vzájomnej dohode sme takto upravený program aj realizovali. Pracovníčky MsP Mgr. Kapustová a Kasáková spolu s asistentkou Martinou Klenovičovou robili v tábore svoje aktivity a pedagogickí zamestnanci školy svoj program. Okrem toho ešte pedagogickí pracovníci školy zabezpečovali disciplínu, bezpečnosť detí pri všetkých činnostiach a pri stravovaní detí.

Poďakovanie vedenia školy patrí všetkým, ktorí sa aktívne podieľali na tejto vydarenej akcii.

Teší nás spokojnosť detí a ich rodičov. Všetci už netrpezlivo čakajú na ďalší už ôsmy ročník Detského letného tábora s Amoskom.

Dúfam, že som p. anonymnému policajtovi dostatočne a výstižne objasnila okolnosti, za ktorých prebiehal tohtoročný Detské tábor s Amoskom v spolupráci s MsP v Seredi a nie, ako ho v prvej vete svojho príspevku nazval letný tábor s MsP a Amoskom.

Veľmi ma mrzí aj fakt, že v závere článku odporúča sl. Levkovej, aby sa zamýšľala nad tým, čo napíše.

Škoda, že pri rozdávaní rád iným, zabudol na seba. Posledná veta jeho článku nepotrebuje komentár.

Alena Kiradžievová.
anonym | 01-10-2011 12:02:33
Milá Lula,
neviem, v ktorom campingu si bola cez prázdniny pozrieť ty, ale v tom Sereďskom, čo som bol ja, sedeli učiteľky väčšinu času pri cigaretke a pivečku (myslím posledný turnus) a policajtky vymýšľali rôzne hry pre deti počas celého dňa. Bol som tam pozrieť niekoľko dní po sebe a takýto obraz som mal možnosť vidieť každý deň. O prístupe a zásluhách jednotlivých ľudí by sme teda mohli polemizovať, alebo by som sem mohol hodiť zopár fotiek, aby to bolo naozaj jasné?
Viem, že každý si chce prihriať, ako sa hovorí "svoju polievočku", ale myslím si, že tam chodilo aj dosť rodičov detí a všetci z nich mali možnosť videť na vlastné oči, kto, čo a ako robil.

Myslím si, že oveľa lepšie by bolo, aby sa každý pozrel na vec objektívne, priznal si vlastné chyby a poučil sa do budúcnosti, a preto dúfam, že na budúce prázndniny bude program pre deti ešte lepší ako tento rok.
Lula | 30-09-2011 17:51:12
Slecna Levkova dobre vie komu a zaco podakovala. Projekt a kto co zaplatil bokom, policajtky sa tam ukazali nachvilu a vylozily nohy a pani ucitelky s komenskej makali od rana do vecera sa venovali detom.
anonym | 30-09-2011 13:30:57
Veľmi pekne ďakujem za skvele strávený čas môjho syna, absolvoval 3 turnusy a bol nadčený.
anonym | 30-09-2011 12:33:37
Možno netreba chrliť hneď ohne, z jednej, či druhej strany. Stretli ste sa všetci s rovnakým zámerom, vyplniť deťom čas, keď rodičia musia pracovať, aby zarobili "živú korunu" pre svoje rodiny. Myslím, že veľké ďakujem patrí všetkým , čo sa podieľali na tomto projekte, bez rozdielu. Každý prispel kusom svojho voľného času, svojich schopností a dostupných možností, kusom seba.... Nech znie tiché ďakujem v každom z Vás zo strany rodičov za ochotu, zo strany detí za milé chvíle. Veď bolo krásne vidieť tie rozžiarené tváre detí, ktoré sa najviac odvďačili všetkým zúčastneným svojim úsmevom . :)
policajt | 29-09-2011 21:33:28
pevne verím, že tohtoročný letný tábor s MsP a Amoskom dopadol veľmi ale veľmi vydarene. Všetky organizované aktivity boli hradené výhradne zo získaného projektu, ktorého realizáciu zabezpečila mestská polícia. Akcia super. To, čo ma ale veľmi zaráža na článku zo strany ZŠ Komenského konkrétne sl.Levkovej je to, že si dovolila napísať poďakovanie p.Kapustovej a jej asistentkám za príležitostný odvoz detí a materiálu do kempingu!! To čo je za blbosť. Ak by nebolo p.Kapustovej a p.Kasákovej z MsP, tak deti v turnuse by nemali vybavené žiadne tie spomínané akcie a vyplnený voľný čas. Tieto dve osoby z MsP boli na všetkých 4.turnusoch, oni sa snažili vybaviť všetky návštevy inštitúcií mimo mesta. Ste s nimi 5 dní v tábore a Vy neviete, že p.Kapustová mala iba jednu asistentku Martinu a že druhá osoba bolo policajtka. Slečna Levková, pokiaľ niečo napíšete zamýšľajte sa nad tím čo napíšete. Zhnusený som z toho.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign