Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

ŠKF Sereď - FK Poprad 0:2 (0:0)

Igor LehockýDátum31. 07. 2017 00:13:35TémaFutbal
63

Pre ŠKF Sereď bol dnes od 17.00 hod. ( v nedeľu ) prvým hracím dňom jesennej časti 2.futbalovej ligy ktorá sa rozbehla už 28.7.2017. Sereďania doma privítali hostí z Popradu, ohliadnutia za účinkovaním klubu v minulej sezóne takmer nikdy nemajú žiadny vážny zmysel, v letnej príprave tak ako všade inde sa tvoria v podstate nové tímy, s novými cieľmi a ambíciami a platí to jak pre domáci klub ŠKF, tak isto aj pre FK Poprad, v ktorého súpiske figuruje pár zvučných mien. Vo veľmi teplom nedeľňajšom popoludní bez vetra mohol začať zápas, ktorý mohol trénerom oboch mužstiev čo to naznačiť o nastavení a schopnostiach mužstva.

Prvú poznámku mám zapísanú z 19.minuty, to keď asi z 25m domáci Milunovič vyslal nepodarený strelecký pokus na bránu Maleca, ktorý po zemi išiel dosť nepresne mimo bránu. Dovtedy mĺkvi diváci mohli vidieť veľmi opatrný futbal, bez nápadu, bez tempa a šancí od obidvoch mužstiev, niekto by možno popri tej futbalovej nude z divákov zmákol aj krížovku. V 25.minute bola hra prerušená na občerstvenie s nádejou, že hráči sa preberú, zvýšia tempo a nasadenie...V 27.minute domáci mohli ísť cez Lauru do rýchlej kontry ale Horodník ho v okolí poliacej čiary stredu pola zastavoval za žltú kartu. O minutu neskôr náznak peknej akcie domácich cez Milunoviča, Bilasa a Lauru na pravom krídle skončil na rohu z obidvoch strán ale bez šance. V 30.minute hostia z pravej strany zahrávali po faule štandardku a center z 33m do šestnástky domácich bez kontaktu s hráčmi iba tesne míňal pravú žrď. V 40.minute Ventúra dlhým centrom našiel Moronga na ľavom krídle ktorý perfektne po spracovaní lopty preletel okolo obrancu, jeho únik na hranici šestnástky hostia zastavovali sotením odzadu ale hlavný rozhodca nič a bolo po šanci. O chvíľu na to domáci z pravej strany posielali center do šestnástky a Morongovu hlavičku z 10m musel Malec vytlačiť spod brvna na roh. Posledná štvrťhodinka prvého polčasu patrila domácim, zatlačili súpera do defenzívy, Loduha, Laura na pravom krídle a Milunovič na hrote odvádzali veľmi dobrý a bojovný výkon, ale okrem vysokých lôpt do šestnástky hostí si sereďania nedokázali vypracovať gólovku, strelecké pokusy bránu Popradu neohrozili a sústredená obrana hostí pracovala zodpovedne.

Do druhého polčasu prekvapujúco Lauru v 46.minute vystriedal Mészáros a domáci už v 48.minute obrali o loptu pred šestnástkou hostí Hrica, Milunovič ju priťukol na strede pre Moronga ale jeho technický pokus zo 17m išiel tesne nad. Čo nevyšlo domácim vyšlo v podstate z protiútoku popradčanom v 49.minute, lebo na pravom krídle sa uvoľnil Maťaš popri autovej čiare, jeho center do ľava presne našiel nepokrytého Medaka a ten zo 16m poslal loptu presne k ľavej žrdi – 0:1 po prvej strele medzi tri žrde brány Stránskeho. V 52.minute strelecký pokus domáceho Richnáka z 20m nebol hrozbou pre Maleca ale už v 54.minute hostia zvyšovali vedenie. Pravá strana obrany ŠKF horela, lebo hostia si narazili loptu za obranu, z vnútra veľkého štvorca si nabili spätnou a Horodník z 13m z jednotky okolo Stránskeho k pravej žrdi mu nedal šancu a bolo 0:2. Hostia sa viditeľne ukľudnili, do pohybu dostali ľahkosť a presnými prihrávkami nedávali šancu domácim. V 56.minute takmer tradičnú žltú videl z domácich kapitán Mečiar za zákrok na Maťaša ale hostia pokoj na lopte nestratili. V 59.minute to už mohlo byť na uterák, ale výbornú loptu za obranu domácich po zemi z ľavej strany zprava dobehol ako prvý vo vnútri šestnástky Maťaš ale z 10m sám pred Stránskym zbrklo zakopol loptu vedľa brány. V 66.minute Richnáka v ŠKF striedal Jankto, ale istota hostí na lopte bola v úplnom kontraste so snahou domácich ktorí sa na place hľadali a nie a nie sa cez súvislú akciu nakopnúť do úspešného zakončenia. Medzihra a kombinácie v strede pola dnes proste neboli a sústredená obrana hostí pomalé akcie domácich v podstate ľahko zvládala. V 70.minute Horodníka v FK striedal Jančo a rohový kop hostí Šesták hlavou z 9m zakončoval našťastie do rúk Stránskeho. Snaha domácich sa uprieť nedala, získavali aj miernu územnú prevahu v záverečných 15tich minútach, v 82.minute Ventúra nakrátko poslal do vnútra šestnástky za obranu hostí vľavo Mészárosa ale ten sám proti Malecovi ho z 11m nedokázal obstreliť. Hostia Šestáka striedali za Holiša a v 85.minute po odpískanom faule hostí došlo ku strkaniciam medzi hráčmi, nechýbali slovné výmeny na rôzne podstatné mená a prívlastky, jedni sa napádali, iný upokojovali vášne a dlhšie sa nehralo, žlté videli z hostí Hric a z domácich Djiby Ba v 87.minute a napokon ešte žltú dostal z hostí aj Maťaš za nešportové správanie v 89.minute. Záver stretnutia už hostia kontrolovali, v nastavenom čase ešte striedali Medaka za Dašku a nič podstatné sa už neudialo.

Dnešný zápas sledovalo asi 600 divákov, z toho aj niekoľko fanúšikov z Popradu, ktorí sa pochopiteľne po záverečnom hvizde tešili spolu s hráčmi FK. V druhom polčase už futbal ponúkol všetko to čo futbal má mať, pekné akcie, šance a góly, škoda že v dobrých pozíciách sa domáci nevedeli trafiť a prekonať brankára FK Poprad, ale hostia aj pod tlakom nebezpečne hrozili rýchlymi akciami v brejkoch ale našťastie proti rýchlemu Maťašovi pár krát stál Mečiar.

Za FK Poprad po zápase Stanislav Šesták povedal, že sú veľmi radi že dnes zvíťazili a že si odvážajú tri body doslovne z horúcej pôdy lebo aj počasie k tomu prispelo, povedal že súperi tu určite nebudú ľahko vyhrávať, úvod zápasu by hodnotil ako úvod sezóny, opatrný, nikto nevie ako na tom súper je, akú má kvalitu, ten úvod bol taký, ale mali sme v prvom polčase nejaké brejkové situácie ktoré musíme riešiť lepšie, súper mal po štandardných situáciách dve dobré šance, je vynikajúce že máme brankára ktorý nás podržal po jednej šanci po hlavičke, nejaké strelecké pokusy sme zblokovali. V druhom polčase nám vyšli dva brejky po dobrých prihrávkach, bolo dobré že sme odskočili od súpera ktorý sa potom snažil po krídlach, mal aj štandardné situácie ktoré dobre kopal ale naša defenzíva to ustála, sme radi že sme tu dnes odohrali takýto zápas a sme spokojní s 3 bodmi. Na otázku štatistiky so 14 strelami domácich a 7 strelami Popradu, či rozhodla efektivita zakončenia povedal, že stále je to o tom nedostať gól, aj kontaktný gól by bol nepríjemný, trošku bolo vidieť že sme na ihrisku boli pod takým tlakom ktorý sme dopustili sami voči sebe, chceli sme tu jednoducho uspieť, po tých góloch sme sa ukľudnili, mali sme aj ďalšie šance, to čo sme si povedali pred zápasom čo niektorí hráči neradi počúvajú, že keď nedostaneme gól nemôžeme prehrať, to sme splnili takže sme spokojní. Rozhodla aj efektivita, dali sme 2 góly zo 7 striel, brankár nás podržal, domácim to nevyšlo ale majú na to ďalšie kolá. My chceme ísť od zápasu k zápasu, s vedením sme si povedali pred sezónou že sme rodinný klub, nechcem si robiť tlaky na seba v tom že chceme ísť do najvyššej ligy, nikdy sme to takto nepovedali, neni to o tom že sa potrebujeme dostať do ligy lebo to by celé spadlo ako domček z karát, je to radosť hrať, budeme robiť všetko preto aby sme vždy zvíťazili ale nechceme byť pod tlakom.

Tréner ŠKF Sereď Marián Šarmír povedal, že u neho je Poprad asi zakliaty, 2 krát neuspel s juniorkou Trnavy, teraz tu, ale na osobné štatistiky sa pozerať nemôžeme, videl som nejaké videá z hry Popradu, mali sme dnes dočinenia s veľmi kvalitným súperom kde sme prvý polčas aj súper zahrali veľmi dobre, nechceli sme strácať lopty v strede pola, vedeli sme že súper má rýchle kraje, oni vedeli že aj my ich máme rýchle, prvý polčas si myslím že sa nebudem klamať keby diváci nadávali na futbal, bolo to nezáživné, nudné a  pretaktizované ale hrali sme s kvalitným súperom, druhý polčas bol z našej strany jedna veľká katastrofa, som v klube asi mesiac ale ešte som nevidel chlapcov takto zle hrať, poviem pravdu že ani na tréningu, neviem či boli pokakaní, či bolo potrebné kúpiť nejaké pampersky, neviem si to vysvetliť, to si musíme vykomunikovať my v kabíne a v klube, ja si myslím že ten výkon v 2.polčase bol z našej strany absolutne podpriemerný, kde sme my z útočných štandardiek takto naivne otvorili zadok po rohu a vedeli sme že majú rýchlych hráčov, to sa nemôže takému skúsenému mužstvu ako máme stávať, budú určite padať aj tvrdšie slová ale je to iba prvý zápas, sezóna je dlhá a určite nie je potrebné lámať palicu, ale trošku ma to dalo do reality, boli sme všetci nadšení po zápase s Trabzonom kde sme odohrali výborný zápas, bolo tu veľa ľudí, moc sa to dávalo do médií, venovali sme tomu veľa koncentrácie a potom asi nezostala na tento dôležitejší zápas. Na otázku čo dnes bolo v hre sereďanov úplne zlé povedal že všetko. Prvý polčas po taktickej stránke dobre, hráči mi pripadali ako keby ťažkopádni, to si musím s nimi vykomunikovať, súper bol ľahší, neviem z akého dôvodu to tak bolo, či preto že sme tak tvrdo trénovali, možno neboli na to zvyknutí, neboli naučení na dvojfázové tréningy, na takú väčšiu agresivitu, možno ešte chvíľu potrvá kým sa to prebudí celé, liga je rýchla, uteká ale my máme ambície skončiť od prvého po štvrté miesto takže každý takýto pokašlaný zápas z našej strany ma veľmi mrzí. Na otázku či v ŠKF nechýba spielmacher- tvorca hry povedal, že si myslí že Richnák, Bilas, Pankaričan či Ventúra sú nadpriemerní hráči 2.ligy, ktorí majú svoju kvalitu, možno to chce ešte nejaký čas aby si sadli, potrebujeme mesiac, dva, tri, naskočiť do súťaže, ten čas beží ale myslím si že tá kvalita tu je len sa musí presadiť v zápase a nie na papieri mená, tak ako ma niektorí dnes sklamali v zápase že ho odpochodovali, tak to teda nie.

Zostavy -  domáci: R.Stránský -  Ľ.Michalík, M.Mečiar(K), R.Bilas, Ľ.Laura(46.Á.Mészáros), A.Morong, M.Loduha, M.Milunovič, R.Richnák(66.N.Jankto), D.Ventúra, T.D.Ba

               -  hostia: J.Malec -  J.Hatok, J.Hric, V.Palša(K), S.Kica, K.Kopúnek, V.Maťaš, D.Medak(91.M.Daško), M.Horodník(70.D.Jančo), V.Kukoľ, S.Šesták(82.Š.Holiš)

ŽK: 56.M.Mečiar, 87.T.D.Ba - 27.M.Horodník, 87.J.Hric, 89.V.Maťaš

Góly: 49.D.Medak, 54.M.Horodník FK

Strely     na bránu - 6 - 3

          mimo bránu- 8 - 4

          zblokované - 2 - 2

Rohy - 10 - 2

Fauly - 19 - 14

Ofsajdy - 1 - 1

Rozhodoval: Bystrík Nemček

 

 


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign