Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

ŠKF iClinic Sereď - FK Senica 2:1 (0:1)

Igor LehockýDátum29. 07. 2018 13:51:22TémaFutbal
63

Cez víkend pokračuje Fortuna liga rozdelená rovnomerne na sobotu a nedeľu po tri zápasy, včera, v sobotu 28.7.2018 ( Trnava-Zl.Moravce 1:0, Žilina-Nitra 2:1) si jej druhé kolo odohrala aj Sereď, ktorá ako domáca  na štadióne Spartaka Myjava od 19.00 hod. privítala FK Senicu, kompletné 2.kolo dnes uzavrú zápasy Dunajská Streda-Michalovce, Slovan Bratislava-Podbrezová a Trenčín-Ružomberok. Pred začiatkom samotného zápasu v Myjave sa včera rozlúčil s aktívnou činnosťou vo futbalovom klube ŠKF Sereď po 27. rokoch Pavel Majko a aj napriek tomu, že to nemohlo byť v Seredi, domáci hlásateľ v Myjave odprezentoval v mene všetkých sereďanov a vedenia klubu ŠKF iClinic veľmi pekné a úprimné rozlúčkové slová pre p.Majku, ktorému klub poďakoval za jeho dlhoročné pôsobenie v Seredi a venoval mu okrem iného pamätný dres a symbolickú futbalovú loptu. Po tomto akte potom nastúpili na plac obidve mužstvá, aby zabojovali o majstrovské body, hráči ŠKF iClinic nezvykle v žlto-červenej kombinácii.

Úvod stretnutia patril viac seničanom ako domácej ŠKF iClinic, ale obidve mužstvá sa javili skôr takticky a opatrne. Napriek tomu už v 2.minute sa hostia pekne prepracovali po pravej strane až do šestnástky domácich, kde z pravej strany zo 14m Solano nebezpečne pálil krížom k pravej žrdi ale Penksa v bráne domácich výborne zasiahol a strelu vyrazil. V 6.minute hostia opäť po pravej strane vnikli až do šestnástky domácich ale Anderson finálnu prihrávku nezvládol. V 7.minute sa prvý krát pripomenuli aj domáci keď stredom pola rozohrali peknú akciu cez Gatarića ktorý potiahol loptu pred šestnástku hostí, Ulrich a Militosyan si presne narazili loptu za obranu hostí ale Ulrich v šanci vo vnútri vápna slabo zakončoval a Gatarić v sklze poslal loptu mimo. V 11.minute z hostí Kotula na ľavej strane z 19m vystrelil tesne vedľa pravej žrde a na druhej strane v 15.minute nezvykle Michalík dva krát zakončoval akciu domácich, z pravej strany z hranice šestnástky jeho strelu hostia zblokovali, druhá letela nad a domáci krok za krokom získavali hernú prevahu. V 20.minute Djiby Ba na mäkkom teréne podkĺzol na pravej obrane a pre Ségbé Azankpa sa otvoril priestor na polovici domácich, našťastie ho v šestnástke o loptu obrali. V 22.minute po rohu domáceho kapitána Mečiara z ľavej strany Djiby Ba hlavou tesne míňal ľavú žrď a v 24.minute domáci z pravej strany preniesli pekne hru do ľava na ofenzívneho Mečiara ktorý v zakončení zo 17m podkĺzol a tak Taborda v bráne FK so strelou po zemi k pravej žrdi nemal veľa práce. V 26.minute zo štandardky po faule hostí Mečiar z ľavej strany zatočil dobrú loptu pred päťku hostí, hlavičku Djibyho Ba Taborda iba reflexívne stlmil ale to už postranný mával ofsajd. V 29.minute si hostia dali zlú malú domov, Morong došprintoval loptu o pol kroku skôr ako vybiehajúci Taborda ale tesne pred hranicou šestnástky lopta zostala stopnutá, Taborda ju odovzdal spoluhráčovi a následne bol po prerušení hry ošetrovaný. V 34.minute nepriamy kop Mečiara v šestnástke hostí Michalík z pravej strany nebezpečne zakončoval, z uhla 12.m prudkú loptu po zemi Taborda tečoval a tá tesne míňala pravú žrď. V 36.minute po dlhom aute z pravej strany loptu po odraze od zeme hlavou iba slabo poslal v šestnástke hostí Ventúra zo 7m k ľavej žrdi, Taborda ju chytil a v tej istej minute aj Morong hlavou zakončoval z 10m center do šestnástky , ale iba do rúk Tabordu. V čase keď domáci tlačili súpera ku svojej šestnástke vyšiel hosťom rýchly brejk po pravej strane, tesne za poliacou čiarou sa na centimetre vyhol ofsajdu Ségbé Azankpo ktorý dostal loptu na stred za obranu domácich a sám proti Penksovi ho dokázal obstreliť k ľavej žrdi – 0:1 v 43.minúte a tak sa aj polčas skončil. Domáci boli v prvom polčase aktívnejší, častejšie mali loptu, herná prevaha bola na ich strane, boli strelecky aktívnejší ako hostia, ktorí ale mali veľmi dobrú prechodovú fázu z obrany, presnými a rýchlymi loptami si dokázali nebezpečne pripravovať svižné kontry.

Do druhého polčasu Militosyana vymenil Richnák, z hostí Herreru vystriedal Kováč. V 50.minute strelecký pokus Mečiara z 23m letel vysoko nad a po rohu domácich v 51.minute Morongova hlava našla iba pripraveného Tabordu. V 58.minute po rohu Baeza Ulrich zakončoval z 19m vedľa pravej žrde, v 62. minute Gatarić vysunul Moronga na ľavom krídle ale slabé zakončenie išlo iba do rúk Tabordu. V 65. minute Gatarić potiahol loptu ku šestnástke hostí, Morong ju pekne narazil do ľava za obranu ale Richnák ani na dva krát z uhla z blízka neprestrelil gólmana hostí. V 73.minute žltú za faul na Djibyho Ba videl z hostí Azankpo a v 75.minute sa domáci dočkali. Po ľavej strane v rýchlej akcii Richnák loptu poslal na hranicu šestnástky hostí, Morong ju pustil za seba a Baez z nábehu z 15m delovkou nedal  Tabordovi šancu – 1:1 a výbuch radosti na štadióne na ihrisku i v hľadisku. Strelec vyrovnávajúceho gólu potom videl v 77.minute žltú za faul na Anderssona a v 78.minute z domácich Ventúru vymenil Pankarićan. Bežala 79.minuta, domáci boli v tlaku, na pravej strane centroval k zadnej žrdi Menich, loptu si stopol Gatarić a jeho prudkú loptu do päťky po zemi zo 7m si Taborda tečoval do vlastnej siete – 2:1. V 80.minute Solana z hostí vymenil Cuadros, u domácich Gatarića Hučko a v 85.minute žltú z domácich videl Ulrich. V 86.minute z hostí zraneného Krča vystriedal Kučera a o minútu mohli domáci zvýšiť náskok. Hučko vystihol zlú prihrávku hostí, s loptou vyrazil stredom pola a do prava za obranu hostí poslal šprintujúceho Ulricha ale ten z 15m vystrelil iba do rúk Taburdu, škoda. Ulrich bol v pozornosti aj v 88.minute, stredom pola do brejku dostal za obranu vynikajúcu loptu ale vyčerpanosť bola proti a v šestnástke cez obranu už nedokázal zakončiť. Posledná šanca upraviť skóre pre domácich sa naskytla pre Baeza v 91.minute keď v rozhodenej obrane hostí sám zo 17m iba tesne minul ľavú žrď. Krátko pred záverom zápasu ešte žltú za naťahovanie času videl z domácich aj Penksa a hostia dokonca mali šancu, keď sa v šestnástke domácich prekľučkoval k zakončeniu Azankpo a jeho strelecký pokus našťastie tesne minul ľavú šibenicu a to bolo zo strany hostí všetko.

Zápas malo sledovať 960 platiacich divákov z toho niečo okolo stovky boli aj fanúšikovia zo Serede ktorí pokrikmi počas zápasu povzbudzovali domácich. Po vydretom bode z Ružomberka vďaka skvelej defenzíve to včera boli body 3 za rovnako vydreté víťazstvo, za ktorým išli sereďania počas celého zápasu, nezlomná vôľa, nasadenie a túžba po víťazstve ich odmenili. Škoda niekoľkých nepremenených šancí aj z prvého polčasu ale terén bol včera pre obidve mužstvá miestami problém, lebo počas dňa v poobedňajších hodinách na Myjave pršalo, trávnik bol nasiaknutý dostatočne ale ako to už býva zvykom, krátko pred začiatkom zápasu sa ihrisko zakropilo a to už potrebné vôbec nebolo. Impozantná séria ŠKF iClinic Sereď pokračuje aj vo Fortuna lige, pretože poslednú porážku sereďania okúsili v 2.lige 11.11.2017 v Poprade, odvtedy v 14.tich majstrovských zápasoch 2.ligy a dvoch vo Fortuna lige porazení neboli, naviac mentálna sila kolektívu sa vždy ukáže najmä vtedy keď hráči dokážu z 0:1 otočiť zápas na 2:1 a to stojí za pozornosť.

Tréner FK Senica Ton Caanen po zápase povedal že si myslí, že remíza by sa pre mužstvá hodila viacej, to isté povedal aj minulý týždeň keď zobrali 3 body, myslí si že by to tak bolo zaslúžené (remíza). Myslí si, že v prvom polčase ten krásny gól ktorý strelili mal viac povzbudiť hráčov, v druhom polčase nám chýbala motivácia a veci ktoré sme chceli hrať. Každopádne si myslí že tie stratené body by sme si zaslúžili, je to škoda pre hráčov ale je len začiatok sezóny a dúfa že s novými hráčmi prídu aj úspechy. Pogratuloval p.Gašparíkovi k víťazstvu podaním ruky.

Na otázku s čím bol spokojný v hre svojho mužstva a s čím nie odpovedal tak že chceli hrou ukázať filozofiu futbalu ako by chceli hrávať počas sezóny, dnes sa im to ale nepodarilo vlastne celý zápas, minulý týždeň sa im podarilo tak hrať dlhšie, tým pádom boli aj úspešnejší, takže by tak chceli hrať dlhšie, pokiaľ možno celý zápas aby boli úspešnejší.

Tréner domácich ŠKF iClinic Sereď Michal Gašparík povedal, že začiatok zápasu si predstavovali trošku inak, bolo to také opatrné, chceli hrať aktívnejšie, hostia nás ale zaskočili, hrali technický, rýchly futbal a narobili nám problémy prvých 10 minút, mali tam strelecké príležitosti ktoré nevyužili, náš brankár niečo pochytal. Potom sme sa oťukali, mali sme úsek hry kde sme hru vyrovnali a dominovali. Mali sme aj strelecké príležitosti ale gól sme nedali, potom pri šestnástke hostí sme urobili chybu a z rýchleho protiútoku sme dostali gól. Druhý polčas, kolega povedal že nemali motiváciu tak neviem, to my sme ju mali o to väčšiu lebo sme prehrávali 0:1, chceli sme vyrovnať a otočiť to a myslí si že silou vôle sa nám to aj podarilo. Aj keď herne to nebolo také ako by sme si to predstavovali, ale nasadenie, bojovnosť, minulý týždeň sme získali historicky prvý bod, dnes historicky prvé víťazstvo, tak uvidíme čo nás čaká na budúce.

Zostavy -  domáci: P.Penksa -  M.Mečiar(K), Ľ.Michalík, A.O.Baez, V.Militosyan(46.R.Richnák), N.Gatarić(80.T.Hučko), Ľ.Ulrich, A.Morong, J.Menich, D.Ventúra(78.F.Pankarićan), T.D.Ba

              - hostia: F.Taborda -  E.Otrísal(K). J.Krč(86.L.Kučera), J.L.Mendes, F.Andersson, M.Tešija, J.S.Herrera(46.A.Kováč), D.S.Azankpo, R.D.Correia, J.Kotula, N.S.Solano(80.D.A.Cuadros)

Góly: 75.A.O.Baez, 79.N.Gatarić – 43.D.S.Azankpo

ŽK: 77.A.O.Baez, 85.Ľ.Ulrich, 90.+P.Penksa – 73.D.S.Azankpo

Strely celkom – 21 – 7

         na bránu – 11 – 2

         mimo bránu – 7 – 5

         zblokované – 3 – 0

Rohy – 9 – 1

Fauly – 16 – 10

Ofsajdy – 2 – 0

Rozhodoval: Martin Dohál

 


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign