Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Šikmé parkovanie by ušetrilo priestor

Miloš MajkoDátum10. 01. 2013 13:43:28TémaDoprava
200

Téma parkovania v centre mesta bola, je a vzhľadom na pribúdajúci počet áut nepochybne aj zostane ešte dlho mimoriadne živou. Hlavná ulica  M.R.Štefánika je hlavne v úseku  od sveteľnej križovatky niekde po Slovenskú sporitelňu vyťažená hlavne počas dňa v maximálnej miere a nájsť miesto na zaparkovanie je tu takmer nemožné. Vhodné a bezpečné parkovanie je pritom  prvou a základnou podmienkou zásobovania obchodných a stravovacích prevádzok a zároveň predpokladom pre ich dobré fungovanie.

O možnostiach šikmého parkovania v tejto lokalite sme písali počas asi siedmych rokov veľa krát, prvý raz ešte na súkromnom blogu. Odvtedy prakticky denne sledujeme vyťaženosť parkovacích miest (priestoru) popri ceste a spôsob parkovania vodičov. Prečo práve ten? Nuž zaparkovať a zaparkovať je rozdiel. Bežne sa totiž stáva, že obmedzený priestor zaplní aj podstatne menší počet áut, ako tomu určitú chvíľu bolo dnes. 

Dnes asi o  13. hodine  parkovali všetci vodiči šikmo a svojim  šetrným  odstavením svojho vozidla dobrovolne vytvorili niekoľko parkovacích miest navyše. Prečo teda takéto úpravy konečne správca komunikácie nevykoná aj v dopravnom značení? Podľa našich konzultácií s dopravným inžinierom, tento spôsob parkovania v danej lokalite možný je.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 14-01-2013 06:51:44
V tom prípade je takých chudákov príliš veľa.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-01-2013 20:36:20
Peter pre Majko | 13-01-2013 20:14:11 | -ak ssa niekto prezentuje tymto sposobom, je to chudak...

Auto je vyrobnym prostriedkom a nevyhnutnostou, nie na frajerinu. Ja to tak vnimam.
anonym | 13-01-2013 20:19:48
Na podnikateľoch a podnikateľmi je stavaná a rúcaná ekonomika štátu. To je pravda. Veď preto tá ekonomika aj tak vyzerá.
Peter pre Majko | 13-01-2013 20:14:11
Pán Majko to ale nič nemení na tom ,čo som napísal!Aj najpoctivejší podnikateľ neodolá pokušeniu trocha sa prezentovať a vstúpiť do povedomia ľudí takýmto spôsobom!Je to tak a žiadne omáčky okolo toho to nezmenia!
Imro | 13-01-2013 10:56:06
Anonym,musím súhlasiť.Tabuľa sa zatiaľ nemôže zmeniť,pokiaľ na to nedá súhlas DI Galanta.Preto sa pýtam:Čo robí polícia???Všetci porušujú cestný zákon.
anonym | 13-01-2013 10:26:28
Na tomto parkovisku je značka "Pozdĺžne státie", ktorá informuje o spôsobe parkovania. Namiesto toho, aby sa nerešpektovanie tejto značky postihovalo, tak sa tu dočítam, že by bolo vhodnejšie zmeniť dopravnú značku, aby sme sa prispôsobili niektorým vodičom, ktorí terajšiu úpravu nedokážu rešpektovať.
Imro | 12-01-2013 15:44:29
Pán Majko,vy ako mediátor si myslím,že by ste mali upozorňovať,informovať atď...nezávisle,a nie preferovať tu určitú skupinu ľudí. Zámerne ste aj Vy vyfotili vzniknutý problém z opačnej strany,aby nebolo vidieť dopravnú značku a mohol tak pomenovať článok ako ste ho pomenoval.Ešte raz chcem podotknúť, že som dával konkrétny návrh na kompetentných miestach na šikmé státie,bol ste tam prítomný aj Vy pán Majko a pani poslankyňa obecného zastupiteľstva to presne vysvetlila prečo sa to nedá tak spraviť ako som to aj ja navrhoval aby vzniknutá situácia bola podľa cestnej vyhlášky a zákona.Viete veľmi dobre že to DI Galanta nepovolil.Preto sa teda domnievam, keď to nejde ,tak predsa nemôžeme tu porušovať predpisy cestnej premávky.Pokiaľ sa daný problém nevyrieši tak páni podnikatelia tu nemôžu na danom mieste parkovať ako chcú,aj pre nich tu platí určitý zákon a nie hrúbka peňaženky.Pán Majko a ešte jedna otázka pre Vás:Platí (na tomto inkriminovanom mieste) vyhláška o cestnej premávke pre každého vodiča (podnikateľa) alebo nie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-01-2013 13:31:55
Znacka auta nerobi cloveka clovekom. Majetok predsa nemoze byt kriteriom hodnotenia urovne ludi. Pre niekoho je kvalitne auto sen a pre ineho vyrobny prostriedok. Tak, ako technik potrebuje kvalitnu co ja viem priklepovu vrtacku alebo fotograf fotoaparat, iny auto. Ako ziaden fotak neurobi z cloveka fotografa, tak ani auto z idiota cloveka.

Problem vidim v rovnakom pohlade mnohych ludi na podnikatela. Je malo takych, ktori rozlisuju medzi podnikatelom a podvodnikom. Je to skoda pre celu spolocnost. Na podnikateloch a podnikatelmi je stavana a rucana ekonomika statu.
Ale toto niue je clanok, ktory by pojednaval o tejto teme. Ucelom clanku bolo ukazat, akym parkovanim je mozne v podstate bez vacsich nakladov ziskat dalsie parkovacie miesta tam, kde akutne chybaju.
Peter pre anonym | 11-01-2013 12:54:27
Bohužiaľ,ale s takými značkami áut ide na slovensku ruka v ruke hrubá arogancia a je jedno či vystúpi z neho holá hlava.hrubá reťaz ale aj lekár alebo iná akože inteligencia!
Veľmi málo výnimiek,veľmi!
Imro | 11-01-2013 11:37:36
Pán anonym,vidím že ste si poriadne neprečítali môj príspevok a vybrali ste si len to čo vám pasuje.Jasne som napísal že som aj ja bojoval za šikmé státie ale keď sa to nedá tak sa to nedá.Preto si myslím ,že zákon platí pre každého rovnako a nie podľa hrúbky peňaženky.To ešte neznamená ,že keď má niekto poctivo zarobené peniaze,že má hneď aj patent na rozum. Vaše autá mi môže byť ukradnuté,nezaujímajú ma,ale podľa nich je vidieť,kto porušuje to parkovanie,arogancia sily a moci,to som celé tým sledoval.Tí čo tam parkujú,väčšina má zaslúžené peniaze ,tak nech si hoci kúpia aj helikoptéru,ale zákony platia pre každého rovnako či podnikateľ alebo robotník alebo nezamestnaný.Lenže v Seredi je to asi od tej hrúbky peňaženky.A podľa Vašej reakcie usudzujem že aj Vy ste jeden z nich,ak nie tak sa ospravedlňujem.
anonym | 11-01-2013 09:53:18
Veľmi poučná diskusia. Ako sa z riešenia dobrého nápadu stane závisť zato, že niekto má nejaké auto. BMW, Audi a Mercedes má u nás zlé meno pretože väčšinou z neho vystúpi holá hlava a hrubá reťaz. Choďte sa niekedy pozrieť do Rakúska, tam z takých áut vystupuje väčšinou učiteľ, lekár alebo manažér. Žijeme v rýchlej dobe kedy čas sú peniaze. Riešenia typu veď parkovisko je aj za Hutníkom nie sú riešenia. Veď parkovisko je aj pred Kauflandom - prečo lenivci nezaparkujú tam a nejdú si vybrať z bankomatu peniaze peši? Tomáš Baťa najskôr postavil bytovky, až keď si ľudia vychodili chodníčky v tráve dal postaviť chodníky. Tu sa to robí presne naopak - nie pre ľudí ale proti ľuďom.
Imro | 11-01-2013 09:03:23
na tento problém upozorňujem kompetentných už skoro rok.Navrhol som,keď sa menilo plynové potrubie v septembri aby sa hneď rozšírilo miesto na šikmé parkovanie.Dopravný inšpektorát to nepovolil,nakoľko podľa vyhlášky sa nesmie z parkoviska cúvať do cesty prvej triedy.Takže keď sa to nedá,tak som požiadal náčelníka MP , prečo policajti nenapomínajú týchto vodičov.Totiž keď vyhláška tak vyhláška a platí pre každého.Je tam dopravná značka,parkovisko z dodatkovou tabuľou,pozdĺžne státie.Pozrite sa kto porušuje toto parkovanie???Naši nedotknuteľný podnikateľia.!!Mercedes,BMV JEEPI,AUDI a podobné ťažké autá.Arogancia najväčšieho zrna.Čo sa nám môže stať???Skoro všetci sedia na kávičke v nemenovanej reštaurácii(aby som nerobil reklamu.Policajti sú slepí,ale na druhej strane pri hokejke, keď niekto zaparkuje za tabuľou,hneď dávajú papuču.Nebudem sa vyjadrovať na parkovanie na Cukrovarskej ul.,nakoľko po prve,nie je tam tabuľa ako sa má parkovať a po druhe parkujú tam ľudia ktorí tam bývajú a nemajú inú možnosť.Ale pri sporiteľni je tabuľa,na ktorú každý kašle.Kde je polícia????
parkovanie | 11-01-2013 08:20:44
Vzhladom na stupajuci pocet aut si myslim, ze treba vyuzit kazde parkovacie miesto. Skor, ci neskor nas nedostatok miesta dobehne. K problemovemu vyjazdu pri sikmom parkovani podotknem, ze ten kto nevie vycuvat nech neparkuje alebo si zabezpeci dalsiu osobu na pomoc tak, ako je to vo vyhlaske -)
mato | 10-01-2013 21:29:30
aj ja by som to zrusil.za Lavazzu je dost miesta a za hokeju detto...takze zbytocne parkovanie pri hlavnej a brzdenie premavky...
Stenly | 10-01-2013 20:14:59
Tam by som parkovanie kvôli bezpečnosti zrušil. Je dosť miesta za Hutníkom
shelley | 10-01-2013 16:09:41
Teraz sa i pri Hutníku vytvorila nová plocha na parkovanie, za Hokejkou je tiež miesto, veď všade naokolo parkujú autá, pri Jednote sa dá, ešte máte málo? To už je ozaj problém prejsť od Hutníka ten kúsok? Niektorí vodiči by zaparkovali najradšej priamo do dverí alebo výkladu. Zaujímalo by ma ale, prečo "galantský" dopravný inžinier by to neschválil? Zato, že je to hlavný ťah ?
Peto | 10-01-2013 16:01:39
Anonym ale toto oznacit ako dovod preco tam odumieraju obchody? Preboha.
Pred cinskym supermarketom sa neda parkovat vobec a napriek tomu im to ide a maju stale plno, preco asi?

Tak ako napisal niekto podo mnou, parkovat 5 metrov od obchodu je luxus, a dosledok toho je ze namiesto zelene alebo nejakeho prijemneho a zmysluplneho priestoru mame cestu s parkoviskom, uplne fasa.
Uz davnejsie som spominal, ze parkovanie v centre by malo byt spoplatnene, zachytne velke parkoviska by mali byt zadarmo a ludia bz tak boli aspon financiami nuteni k tomu nechat auto dalej a pobehat obchody na peso.

Ale uz vidim ako by bola voci takymto riesieniam vlna kritiky od ludi, ktory nedokazu svoj zadok preniest nohami o par metrov dalej.
anonym | 10-01-2013 15:40:25
Zákony a pravidlá by mali byť robené pre ľudí a nie proti nim. Pravidelne parkujúci si vytvorili vlastné pravidlá ktoré dodržiavajú a už len stačí aby to orgán potvrdil. Lenže orgán je proti alebo to nerieši pretože má svoje parkovisko. Tak to je..

Väčší problém vidím na opačnej strane cesty kde je nedostatok parkovacích miest čím obchody pod hokejkou odumierajú. Na väčšine je nápis na prenájom a to tu nemáme ešte zvýšené odvody živnostníkov alebo zdravotný odvod z divident firiem.
prorok | 10-01-2013 15:31:01
to ked bude niekto cuvat aby sa zaradil bude brzdit ostatne auta na hlavnej a hned vedla prechodu ? Nekomplikujme vsetko... Parkovat sa da, len ked je clovek lenivy prejst od auta par metrov naviac tak uz je zrazu vsetko zlee
inzinier | 10-01-2013 15:14:40
inzinier asi vie preco - nemyslim, ze Cukrovarska je v pohode, ked niekto vycuvava spoza vacsieho auta alebo staci, ked ma tmave skla, tak vidi velke ... pri takej ceste ako Stefanikova ma zmysel parkovisko s prijazdovou/vyjazdovou cestou. Si uvedomte, ze nie ste na lazoch...
sikme parkovanie | 10-01-2013 14:59:18
na Cukrovarskej je sikme, tiez do hlavnej a je to v pohode
problém | 10-01-2013 14:39:41
asi bude pri vycúvávaní späť do vozovky,inak to šikmé státie oproti klasickému vodorovnému je priestorovo podstatne výhodnejšie
občan | 10-01-2013 14:08:33
ale asi ste sa nerozpravali s galanskym dopravnym inzinierom lebo ten nesúhlasi s takymto parkovanim. takto to nikdy neschvali aj ked je to najlepsi sposob parkovania

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign