Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

S novým trénerom ŠKF Sereď o blízkej budúcnosti

Igor LehockýDátum12. 01. 2016 21:57:14TémaFutbal
63

                  Tak ako som avizoval, dnes som sa v kancelárii hlavného trénera ŠKF Sereď porozprával s novým trénerom, ktorý v najbližšom období povedie nielen "A" mužstvo ŠKF ale nadviaže svojou prácou na prácu svojho predchodcu vo funkcii športového riaditeľa. Už je asi verejné tajomstvo skutočnosť, že novým hlavným trénerom ŠKF v Seredi sa stal oficiálne Marián Süttö, ktorému som na prahu jarnej časti sezóny 2015/2016 položil niekoľko základných otázok, ktoré by mohli zaujímať fanúšikov futbalu:

Pán tréner, predstavte sa verejnosti a najmä fanúšikom futbalu zo Serede a blízkeho okolia.

Moje meno je Marián Süttö, v decembri 2015 som oslávil päťdesiatku, som ženatý a so svojou rodinou bývam a žijem v obci Čechynce v okr. Nitra. Svoju hráčsku kariéru futbalistu som od žiakov absolvoval vo vtedajšom klube Plastika Nitra a v najvyššej futbalovej súťaži som debutoval za „A“ mužstvo Nitry ešte ako dorastenec, bolo to proti Bohemians Praha. Po základnej vojenskej službe v Znojme (ČR) kde som hrával som sa vrátil do Nitry a v partii hráčov okolo Ľuba Moravčíka, Ježa, Chatrnúcha a Miša Hippa pod vedením Lešického sme v Nitre dosiahli najväčší úspech vo vtedajšej federálnej lige Československa keď sme sa umiestnili na 3.mieste a v pohári UEFA sme odohrali zápasy proti 1.FC Köln, čo bol najväčší úspech nitrianskeho ale aj Slovenského futbalu a ja som rád že som bol pri tom. Neskôr som prešiel ďalšími klubmi ako boli Dubnica, Banská Bystrica, Gabčíkovo, Senec, Devín a hráčsku kariéru som končil ako hrajúci tréner v Rakúsku. Po návrate na Slovensko som ako tréner v Lapáši postúpil zo 4.ligy do 2.ligy,do Nitry som sa ako tréner vrátil najskôr ku mládeži, potom som prešiel cez všetky kategórie až do „A“ mužstva Nitry, následne som trénoval v Seredi, Vrábloch, Vione Zlaté Moravce a naposledy v Galante. Vo funkcii trénera sa futbalu venujem 18 rokov.

V Galante ste skončil ako tréner po riadnom vypršaní zmluvy alebo vás k odchodu priviedli iné okolnosti?

V Galante som ukončil trénerskú funkciu z iných dôvodov, ktoré by som nechcel rozoberať, dohodli sme sa na rozviazaní pracovného pomeru s klubom a nakoľko som bol v kontakte s funkcionármi futbalu v Seredi kde som už pôsobil, čas od času sme boli v telefonickom kontakte najmä s Mirom Buchom alebo Milošom Rutom, dohodli sme sa nakoniec tak, že cez zimnú prestávku si sadneme a o spolupráci sa porozprávame.

Váš predchodca Tibor Meszlényi za roky pôsobenia v ŠKF Sereď dokázal vybudovať kvalitné futbalové prostredie, Sereď si získala medzi klubmi uznanie a rešpekt a bolo obdobie keď fanúšikovia ŠKF na víťaznej vlne brali takmer iba výhry, ste pripravený na náročného fanúšika ŠKF Sereď?

Otázka pripravenosti na takéto situácie vzniká už iba tým že začnete trénovať, seredskí fanúšikovia sa ničím neodlišujú od iných fanúšikov, žijeme v takej dobe že fanúšikovia na Slovensku chcú vidieť víťazstvá ale nie iba fanúšikovia ale aj sponzori, tí ktorí do futbalu dávajú svoje peniaze. Pre mňa to nie je najpodstatnejšia otázka aj keď futbal sa hrá pre divákov, pretože v podstate pod tlakom som žil ako hráč aj ako tréner, ja sa čudujem niektorým veciam ktoré robia niektorí tréneri pod tlakom v hystérii keď sa snažia niečo vykonať lebo musia, ja sa pozerám na futbal inak, ja chcem aby boli ľudia spokojní s hrou a s futbalom klubu ale používam na to iný prístup, mám na to iný pohľad. Ja nikdy nebudem pod tlakom, lebo je to o príprave a zodpovednom prístupe, pre mňa byť pod tlakom znamená, keď si ten tlak pripustím, že takto o rok o dva keď sa dohodneme na spolupráci, sedieť tu v tejto kancelárii a baviť sa o tom že toto sú traja, štyria seredskí futbalisti ktorí vyšli z mládeže, lebo ja som lokálpatriot, tam kde prídem tam som lokálpatriot a to podstatné si myslím že je to aby v domácom klube vyrastali kvalitní hráči. Ja chcem mať rešpekt, disciplínu, poctivý prístup ale nemám rád keď sa o futbale hovorí ako o robote lebo to nie je práca, to je hra, my hráme a to je ten bonus v živote ktorý futbal má. Fanúšikov vnímam tak že sú a pokiaľ vytvárajú nejaký tlak, to je ich problém, všetko čo sa robí vo futbale sa robí pre výsledok a každý robí tak aby ten výsledok bol dobrý a to podstatné čo vnímam je to že fanúšik by mal sledovať hru domácich futbalistov ktorí vyrastú v Seredi čím ale nechcem povedať že nie je potrebné v prípade nutnosti doniesť do klubu kvalitu z vonku.

Akú hru vyznáva a preferuje Marián Süttö, akou hrou by ste sa chcel v súťaži presadiť, aký spôsob a štýl hry je vám najbližší?

Každý tréner má svoju predstavu o hre, niečo presadzuje a z odbornej verejnosti kto pozná moje spôsoby vie čo môže očakávať od hry môjho mužstva. Tí hráči ktorých som trénoval vedia čo od nich očakávam. Ja pri sledovaní futbalu nevynechám ani jediný zápas klubu FC Barcelona kdekoľvek sa zápas vysielal či už v televízii alebo na internete, futbalisti Barcelóny zmenili futbal na celom svete, je to fenomén a súčasný tréner ho v klube ešte vyšperkoval, ich futbal je divadlo ktoré má všetko, úvod, zápletku, šance, vyvrcholenie, je to neskutočne krásne čo produkujú, ja som ich fanúšik a na Slovensku je situácia taká, že každá tretia prihrávka je pokazená lebo mi tu nemáme technické typy hráčov, nemáme. Napríklad tu v Seredi je výborné že existuje umelá tráva, je vynikajúce keď na tréningoch vidím že hráči si vedia loptu posúvať cielene presne do miesta, odkiaľ môžu ohroziť bránu súpera, to je super vec ale nemáme hráčov ktorí by sa v technike vyrovnali tej špičke, otázka vhodných terénov je tu na Slovensku podceňovaná, v Žiline sa napr. snažia o pekný technický futbal, ale nebudú majstrom lebo v technike sa utápajú a prevalcuje ich mužstvo ktoré je agresívnejšie, takže keď sa vrátim k otázke aký futbal by som chcel hrať tak chcel by som hrať dobrý futbal ktorý bude mať hlavu aj pätu, chcem aby každý jeden hráč na ihrisku od brankára po posledného náhradníka vedeli čo majú hrať v každej fáze zápasu, čo majú robiť keď majú loptu, čo majú robiť bez lopty, čo majú robiť v poslednej minute zápasu, čo majú robiť na udržanie zápasu, čo majú robiť na ubránenie zápasu, čo vtedy keď chceme dať gól, chcem aby tá hra mala systém, ľudia budú vidieť tú hru, je fascinujúce keď si futbalisti vedia presne nahrávať po zemi, nabehnúť si do voľného priestoru do gólovej šance, niekedy presadzujem jednoduchší spôsob vytvárania šancí na dlhšie prihrávky, synchronizovaný pohyb útočníkov, neznášam prihrávky do zadu alebo pomalosť hráčov, to nemám rád, keď sa dá ohroziť bránu tak poďme k tej bráne lebo to sa divákom páči, mojou filozofiou je hrať zápas v tempe a toto učiť hráčov od mládeže, nemám rád keď je aj priebeh zápasu priaznivý, vyhráva sa ale divák sa začne nudiť lebo zápas nemá tempo. Keď hráč na tréningu vyskočí 1,10m, chcem aby v každom jednom zápase skákal najmenej 1,05m, chcem aby každý jeden hráč na ihrisku vydal zo seba maximum. Nie vždy sa darí, príde nezdar, pošmyknutie, strata lopty, súper vystrelí a trafí šibenicu ani nevie ako, sú tu ďalšie okolnosti ako rozhodcovia, zlý terén, smola, zranenie ale po nejakom časovom úseku, sezóne môžeme hodnotiť to že sme chceli hrať v rýchlosti, priamočiaro, po krídlach, dá sa to vidieť že je to tam, alebo to tam nie je?

Určite ste mal rozhovor s funkcionármi a vedením ŠKF a bol vytýčený nejaký cieľ pre klub v jarnej časti sezóny 2015/2016, čo teda chcete dosiahnuť v klube pre jarnú časť?

V podstate chcem dosiahnuť to čo som už spomenul čo sa týka systému hry, sponzori a funkcionári klubu si želajú aby ŠKF Sereď skončila v hornej polovici tabuľky po základnej časti, aby sa dostala do top dvanástky najlepších mužstiev II.ligy a tak im to teda ideme pokúsiť sa splniť.

Na prvom tréningu ŠKF dňa 9.1.2016 sa v hráčskom kádri objavilo hneď niekoľko nových tvárí, bol to váš zámer alebo sa vám prišli hráči ponúknuť?

Jednou z priorít, keď som dostal ponuku trénovať v Seredi bolo to, že si do klubu privediem ľudí ktorých dôverne poznám, o ktorých viem ako sa zachovajú aj v kritických situáciách, na ktorých sa môžem vždy spoľahnúť, preto som si priniesol do mužstva svojho prvého asistenta Jána Štajera ktorý má 33 rokov, dlhodobo už spolupracujeme, poznám ho veľmi dobre a on bude moja pravá ruka, brankárov bude mať na starosti Jožo Košovan ktorý tu pôsobí, ale trochu inak ako doposiaľ, štvrtým mužom do zostavy bude Libor Chrenko ktorý bude mať na starosti zdravotný a kondičný stav hráčov a piatym do partie bude Peter Farkaš ktorý bude vedúcim mužstva. Na každom jednom tréningu budem chcieť mať týchto ľudí pohromade a čo sa týka nových tvárí v kádri mužstva tak v rámci nejakého finančného rozpočtu a možností by som chcel aby v terajšom kádri mužstva boli dvaja dorastenci ŠKF, 16 až 18 hráčov v poli plus dvaja brankári, takže v podstate káder s 18 až 20 hráčmi. V súčasnosti niekoľko hráčov v ŠKF je na odchode do iných klubov z rôznych dôvodov, odchodom hráčov v takýchto prípadoch sa brániť nedá, je to ich vlastné rozhodnutie, niektorí z dôvodu že neboli spokojní s postom náhradníkov, takže viem že asi 6-7 hráčov v klube bude musieť byť nahradených novými hráčmi. Nové tváre sa na tréningoch ešte určite objavia, ja tiež možno ešte rozhodnem o tom kto kvalitatívne nespĺňa moje predstavy a z mužstva odíde takže ten pohyb ešte nejaký bude, myslím si že taký finálny káder by mohol byť ustálený 30.1.2016 po prípravnom zápase s Rohožníkom. Niekoľkým hráčom som ponúkol miesto v ŠKF, niektorí z nich dostali ponuky aj do vyššej súťaže takže uvidíme, pre mňa je obmena 6-7 hráčov v sezóne prijateľná, keď ale sledujem dianie v rôznych kluboch kde sa po sezóne vymení 10-12 hráčov tak toto je proti môjmu predsavzatiu, lebo pokiaľ sa rok čo rok po sezóne v kádri vymení 10-12 hráčov ťažko možno hovoriť o nejakej stabilite výkonnosti mužstva alebo o raste.

Prijal ste ponuku stať sa hlavným trénerom ŠKF Sereď alebo ste prevzal funkciu športového riaditeľa?

Po svojom predchodcovi som prevzal funkciu športového riaditeľa klubu, chcem nadviazať na prácu p.Meszlényiho, ja som rád že sa budem môcť venovať aj mládežníckym mužstvám a budem sa spoliehať zatiaľ na Roba Scherhaufera ktorý bude takým športovým koordinátorom starostlivosti o mládež v ŠKF, bude nasledovať ešte rozdelenie trénerských funkcií v jednotlivých mládežníckych kádroch ŠKF a pokiaľ sa takto rozložia jednotlivé povinnosti na funkcie trénerov, bude ich osobnou zodpovednosťou výsledok práce a to je dobre. Mám svoje myšlienky o práci s mládežou, predsavzatia a v tomto smere budem vždy nápomocný v riešení akýchkoľvek problémov, chcem aby sa mládež dostávala na ihrisko denno denne, nie aby behali na tréningu po hrádzi lebo to je choré. Musíme sa pokúsiť vychovávať si vlastných hráčov aj keď v podmienkach Slovenska je to zložité ale nič nám nebráni aj v týchto podmienkach aké máme pracovať poctivo a zodpovedne, všetko bude záležať tiež na tom ako zvládneme odstrániť prípadné trecie plochy v práci v klube.

Na aké obdobie ste sa dohodli, že prevezmete trénerskú funkciu v ŠKF Sereď?

Dohodli sme sa na tom, že sa dohodneme...(smiech) Myslím si, že obdobie jedného a pol roka je zatiaľ prijateľné, nikdy som si nekládol nejaké ultimáta, ja nemám problém sa vyjadriť otvorene k čomukoľvek vo svojej práci, robiť to aj budem najmä po zápasoch a uvidíme čo prinesie čas a tie trecie plochy lebo teraz môže byť všetko o.k. ale prídu aj zápasy keď napr. budem musieť obhajovať niektoré svoje rozhodnutia čo niekedy nebýva ľahké, takže uvidíme lebo prídu aj také zápasy.

Váš osobný názor na súčasný stav úrovne futbalu na Slovensku?

Myslím si že prežívame jedno najúspešnejšie obdobie historicky, pred časom sme sa prebojovali na MS, v súčasnosti sme postúpili na ME 2016 vo Francúzsku, U21 má fantasticky rozohranú kvalifikáciu, U19 postúpila do druhého kola, U17 postúpila do druhého kola takže všetko je nastavené na úspech a to je vynikajúce, začína sa pomaly zúročovať práca toho žilinsko-trenčianskeho mixu práce s mladými futbalistami, Trenčín aj Žilina dlhodobo vynikajúco pracujú s mladými takže je to také prvé ovocie tejto práce, teórie sa dostali do praxe a práce s týmito hráčmi takže ja sa pozerám na tieto výsledky optimisticky. Uvidíme čo čaká nás v Seredi, možno za nejaký čas sa rozbehnú práce na rekonštrukcii štadiónu, na obdobie možno 2 rokov budeme musieť hrávať na ihriskách mimo mesta Sereď, kto vie ako to bude, to je otázka ako sa to všetko etabluje. S funkcionármi SFZ ja mám dobré vzťahy, rovnako tak so všetkými klubmi v rámci SR, ja som každému jednému klubu oznámil že som ponúkol hráčske miesto ich hráčom v Seredi, v týchto veciach som hral a budem hrať čistú a férovú hru. Keď sa na druhej strane dozviem, že niektorí z hráčov ŠKF poza chrbát skúšajú uplatnenie v iných kluboch bude ma to mrzieť a vyvodím z toho dôsledky ale pokiaľ hráč dostane finančne výhodnejšiu ponuku niekde inde, prečo by som v tom niekomu bránil, futbal je dnes aj o peniazoch, poďakujem sa hráčovi za odvedené výsledky a poprajem mu veľa šťastia lebo na druhej strane je to výsledok dobrej práce klubu z ktorého hráč odíde do vyššej súťaže alebo do kvalitnejšieho mužstva, je to odmena nielen pre klub ale aj pre toho samotného hráča že majú o neho záujem ktorý sa možno ešte vráti späť. Otázky spojené s financiami klubu a ekonomické záležitosti klubu nebudem nikdy verejne riešiť, som presvedčený že tieto veci musia zostať vnútornou záležitosťou klubu a pre verejnosť musia byť tabu. Stáva sa aj to že dobrý a kvalitný hráč sa rozhodne pre odchod do nejakej okresnej súťaže, to vtedy zamrzí ale taký už prestáva byť podstatným hráčom. Mladí hráči majú dnes obrovskú šancu presadiť sa a zahrať si iné súťaže v zahraničí, ale myslím si že úroveň II.ligy išla dole, každý chce hrať II.ligu ale kvalita sa podľa mňa zhoršuje.

Pán tréner, čo by ste chcel na záver odkázať takto fanúšikom ŠKF Sereď?

Každého jedného fanúšika pozývam na tréningy prípadne prípravné zápasy, kde budú mať možnosť vidieť a priebežne hodnotiť pripravenosť kádra na majstrovské zápasy, úroveň a kvalitu hry, A“ mužstvo má tréningové jednotky určené na každý deň v týždni od 17.00 hod. na umelej tráve štadiónu ŠKF, na piatky skôr predpokladám takú určitú formu skupinového tréningu pred majstrovským zápasom a bol by som rád, keby sa nám v niektoré dni podarilo trénovať dvojfázovo aj keď viem o pracovných záväzkoch hráčov, uvidíme. Ku každému jednému fanúšikovi sa ja osobne budem správať otvorene, na priame otázky som vždy pripravený priamo odpovedať aj prostredníctvom mailov, chcem fanúšikom prezentovať dobrý, kvalitný, agresívny futbal tak, aby pri odchode zo štadiónu po majstrovskom zápase mali pocit spokojnosti z dobre strávených hodín na futbale.

 

Ja môžem za seba a verím že aj za každého poctivého fanúšika ŠKF zaželať novému trénerovi šťastnú ruku pri výbere hráčov, pevné nervy a zdravie pre nie ľahkú trénerskú prácu a z výkonov hráčov prajem tiež spokojnosť futbalových fanúšikov.

 

 


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci
Registrovaný David Sliž David Sliž | 26-01-2016 13:33:56
Pri vsetkej ucte zaradit do kadra dorastencov je jedna vec ale v Seredskom doraste nema ani jeden hrac na to aby hral tuto sutaz.Bohuzial ukazuje sa vysledok ako sa robilo doteraz z mladezou takze zase treba zaplatit cudzych hracov a spoliehat sa na zazraky ale takto sa futbal nerobi uz nikde Mohli by ste aspon vstupne upravit pretoze tri eura za taku kulturu na tribune je otras

Registrovaný vladimir holecek vladimir holecek | 13-01-2016 17:05:04
Držím palce Pán tréner a som velmy rád že sa našiel človek ktorý chce do ácka zaradit hrácov z dorastu

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign