Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

RegioJet prepravil na Slovensku za prvý polrok vo vlakoch a autobusoch takmer 2 milióny cestujúcich

159

RegioJet |MM| Spoločnosť RegioJet podnikateľa Radima JANČURU plánuje do konca roka rozšíriť počet spojov a počet cestujúcich ešte zvýšiť.

Spoločnosť RegioJet podnikateľa Radima JANČURU prepravila za prvý polrok na Slovensku svojimi žltými vlakmi a autobusmi 1,835 milióna cestujúcich. Nárast počtu cestujúcich nastal predovšetkým po vstupe dopravcu na najdôležitejšiu slovenskú trať Bratislava - Žilina - Košice na ktorej prevádzkuje 4 páry vlakov InterCity.

Diaľkové vlaky IC RegioJet

Od januára prepravil dopravca na linke Bratislava - Žilina - Košice až 450 tisíc cestujúcich.V júni sa k 3 párom vlakov pridali aj nočné spoje. Tie priniesli služby v podobe budíka či raňajok na miesto. Stevardi cestujúcim pred vystúpením ponúknu zdarma kávu a čerstvý croissant. Vlak po celú noc stráži aj bezpečnostná služba.

Žlté vlaky InterCity priniesli cestujúcim celkom nový koncept služieb. Samozrejmosťou sa stala bezplatná rezervácia a garancia miesta vždy ako súčasť cestovného lístka, moderný systém odbavovania, kde hlavnou úlohou nie je kontrola cestovných lístkov, ale poskytovanie služieb, zdarma káva a ďalšie nápoje počas celej cesty, wi-fi a palubný portál, z ktorého je možnosť sledovania filmov a počúvania hudby. Novinkou je aj palubný predaj občerstvenia za mimoriadne výhodné ceny. V ponuke sú okrem snackov, sladkostí či nápojov aj zákusky, šaláty či dokonca sushi. Cestujúci s deťmi si môžu zakúpiť lístok do detského kupé, v ktorom sa ich deti môžu zahrať rôzne hry, požičať si hračky či sledovať kino.

Služby súkromného dopravcu si cestujúci obľúbili. Začali ich využívať aj cestujúci, ktorí by za normálnych okolností vlakom nikdy necestovali.

Všetky vlaky prevádzkuje spoločnosť bez akejkoľvek dotácie od štátu. Problém jej navyše robí bezplatná preprava študentov a dôchodcov, ktorú zaviedla minulý rok vláda Slovenskej republiky. Nárok na 100% zľavu z cestovného majú cestujúci len v štátom objednávaných vlakoch. RegioJet tak aj napriek nízkym cenám nemôže konkurovať rýchlikom ZSSK, ktoré cestujúcich vozia zadarmo.

Aj napriek nižšiemu počtu potencionálnych cestujúcich dopravca plánuje od decembra linku posilniť. Vlaky by podľa jeho plánov mali premávať cez deň v intervaloch 3 hodiny.

Autobusová linka Banská Bystrica – Nitra – Bratislava

Vo februári 2015 spustil RegioJet aj svoju prvú autobusovú linku. Denne na nej pri tom prepraví až 1700 cestujúcich. Do 30. 6. využilo autobusy 185 tisíc cestujúcich. Od 15.07.2015 dopravca linku posilnil, tá premáva v súčasnosti v 15 min. intervaloch v rannej špičke a vo veľmi atraktívnych intervaloch jazdí aj poobede. RegioJet si od nového cestovného poriadku sľubuje ďalší prístun cestujúcich z áut.

Regionálné vlaky Bratislava – Dunajská Streda - Komárno

Žltý dopravca si polepšil aj pri regionálnej linke Bratislava - Dunajská Streda - Komárno, ktorú prevádzkuje vo verejnom záujme. Od začiatku prevázky v roku 2012 sa počet cestujúcich vďaka kvalitnejším službám a nižším cenám na trase takmer ztrojnásobil oproti roku 2011, kedy dopravu na trati zabezpečoval štátny dopravca ZSSK. Za prvý polrok prepravili vlaky Os a REX na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno 1,2 milióna cestujúcich.

Spolu tak dopravca RegioJet prepravil v žltých vlakoch a autobusoch na Slovensku 1,835 milióna cestujúcich.

Okrem vlakov a autobusov na Slovensku má v prevádzke aj komerčnú železničnú linku v susednej Českej republike kde spoločnosť zaznamenala obrovský prílev cestujúcich. Dopravu tam zabezpečuje na trati Praha - Ostravsko - Slovensko. Služby RejoJetu využilo pri tom na linke za prvý polrok vyše 1,406 milóna cestujúcich. Ide o medziročný nárast až o 31,5%.

Za prvý polrok tak dopravca RegioJet v Českej republike a na Slovensku prepravil  celkom 3,241 miliónov cestujúcich.

V súčasnosti sa chystá spoločnosť vstúpiť na trasu Bratislava - Viedeň. Luxusné autobusy v štýle fun&relax budú spájať centrum Viedne s letiskom vo Schwechate s Bratislavou v hodinových intervaloch. Na spustení linky sa intenzívne pracuje, pričom na ňu dopravca už zakúpil autobusy.

Za celý rok 2015 plánuje RegioJet prepraviť vo všetkých svojich vlakoch a autobusoch na Slovensku i v Čechách 7 miliónov cestujúcich s tým, že v druhom polroku počíta ešte s rýchlejším prírastkom cestujúcich vďaka novému nočnému vlakovému spojeniu, ktoré sprevádzkoval len v júni toho roku a spúšťaniu nových a posilňovaniu súčasných liniek.

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Robo Jasa | 21-07-2015 19:01:08
Nie všetko je také ako sa na prvý pohľad zdá:
Na mojej poslednej ceste Regiojetom opať čosi nefungovalo, (o internete ani nehovorím) na okne však chýbala tieniaca fólia aj roleta, slnko poriadne pražilo a nešla klíma.
Kúpil som si lístok na vlak z Bratislavy do Košíc.Šiel som uz Regiojetom po niekolký-krát.

Som rád, že priviedli \"súťaž\" na trh, čim klesli ceny a zároveň sa zvýšila kvalita cestovania.
article_photo

Síce keď som s nimi šiel, skoro nikdy nefungovala wifi. A ich proklamovaný balík e-služieb filmov \"zábavný portál\" mi nešiel ani raz. Vyhadzovalo pripojenie kvôli veľkému počtu užívateľov, alebo to jednoducho nešlo ani po sporadickom skúšaní počas celej cesty a tak či onak nikdy som to nevidel funkčné.

V poriadku, stane sa. Uvítal by som keby napísali rovno, že dané služby neponúkajú, alebo že ich dostupnosť je len v testovacej prevádzke, a preto vôbec nemusia ísť.

Napísal som im o tom, v rámci spätnej väzby od zákazníka, aby sa mohli do budúcna zlepšiť. Dostal som ďakovný email.
Na mojej poslednej ceste Regiojetom opať čosi nefungovalo, (o internete ani nehovorím) na okne však chýbala tieniaca fólia aj roleta, slnko poriadne pražilo.
article_photo
(Bibikoff, Creative Commons)

Chlapíkovi vedľa mna tiekol pot po čele, mokrá košeľa. Mne sa odrážalo slnko z notebooku, pieklo na mňa vkuse, klíma nešla, tričko mokré prepoetné. Trochu som sa prešiel, vo vedľajsom vozni ma ovanul zápach/vôňa spotených tiel - logické keď klíma nešla.
Slušná a milá sprievodkyňa po konzultácii s vlakvedúcou vravela, že mi žiaľ nemôže ponúknuť iné miesto, lebo celý vlak je obsadený, ale že keď už píšem reklamáciu na chýbajúcu roletu, že kľudne môžem spomenúť, že nejde ani klíma. (sama mi to navrhla)


Pozrel som si zmluvné prepravné podmienky: http://www.regiojet.sk/prepravne-poriadky/PREPRAVNY_PORIADOK_IC_RJ_14.12.pdf

V obchodných podmienkach majú jasne napísané:

Článok X, Kompenzácia cestovného
3. Kompenzácia pri nefunkčnom kúrení/klimatizácii (strana 10)
V prípade nedodržania teplotnej pohody vzniká cestujúcim nárok na kompenzáciu, pokiaľ ich nebude možné presunúť do iného vozidla s funkčným kúrením/klimatizáciou a budú nútení cestovať vo vozidle s nefunkčným kúrením/klimatizáciou :
- tarifa Standart: kompenzácia vo výške 50% zaplatenej ceny lístka,
- tarifa Relax a Business: kompenzácia vo výške 100% zaplatenej ceny lístka.
VOILA ! Aspoň mi vrátia cestovné keď je tu tak teplo praží a odráža sa to slnko, potešil som sa.Napisal som rekamáciu, a ...mýlil som sa.

Regiojet zaujal šibalský postoj. \"Oni poruchu neevidujú\"

Dostal som odpoveď, že nedostali inú stažnosť a preto moju reklamáciu neuznávajú.
A tiež že neevidujú žiadnu poruchu.

Nerozumiem prečo ju neevidujú, inputov na evidenciu bolo dosť. Vlakvedúca to potvrdila, sprievodkyna mi navrhla sama od seba aby som to nahlásil, a ja som im ju hlasil. Prečo ju neeviduju? To im nefunguje ani evidencia porúch?

Spýtali sa ma či to mám natočené na videu. To mysleli v telefonáte vážne? Z opačného pohľadu by mi Regiojet mohol zaslať video kde klíma funguje. Že ano.
Akým spôsobom som si mal natočit nefungujúcu klímu na video? Akože nosiť so sebou teplomer a senzor prúdenia vzduchu vo vagóne?
Považujem to za absurdné

Rovnaký prístup a rovnaké odpovede skúšali aj na iné reklamácie, keď nešla klíma.(viem o jednej napríklad na trase Praha => Košice, keď nešla klíma.
Možno, ide o nefunkčný proces evidencie porúch, alebo zámer a potom to využívaju pri odpovediach \"Neevidujeme poruchu\" ?

Porucha klimy:
Regiojet píše že neeviduje poruchu klímy, avšak to nemení nič na tom že daná porucha tam bola a klíma nešla.
V tomto prípade nemám viac čo dodať k Regiojetu. Ostal som veľmi zaskočený týmto ich postojom a zahmlievaním skutočnosti. Regiojet u mňa zlyhal na plnej čiare v snahe uchmatnúť si cca 15 eur za cestovné pri nedodržaní zmluvných prepravných podmienok, ktoré oni sami navrhli . Doteraz som ich mal za férovú a korektnú firmu. Teraz vidím realitu aj z druhej strany.

Cítil som sa bezmocný a podvedený, A nevedel som ako to spraviť to aby dodržali podmienky. Aspoň takouto formou sa delím o svoju skúsenosť, a dávam na vedomie \"ak nefunguje klíma v Regiojete => kľudne žiadajte refundáciu (stačí emailom). Aspoň nebudem jediný a možno začnú dodržiavať zmluvné podmienky a vraciať peniaze, alebo dajú do vagónov funkčnú klímu a bude radosť cestovať.

Moja skúsenost so ŽSR v tomto smere - aspoň im šiel internet, a keď vlak meškal, lebo niekto skočil pod vlak, vrátili peniaze promptným spôsobom.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign