Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Referendum v Šoporni sa neuskutočnilo - VIDEO

Iveta TóthováDátum10. 03. 2012 17:37:38Témaobec Šoporňa
24

Prinášame videozáznam z dnešného sobotňajšieho dňa z obce Šoporňa, kedy sa malo konať plánované referendum.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Tomáš Súkeník
24
Autor: Tomáš Súkeník
24
Autor: Tomáš Súkeník

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Tomáš Súkeník
24
Autor: Tomáš Súkeník
24
Autor: Tomáš Súkeník


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
daniela | 12-06-2014 19:01:19
ak je taká sanca, určite ju využije a nepríde, na kde by tam ten prisiel, hahaha. Pekne poučí sudkynu, čo je zákon, že on je zákon, ak to ona nevie.
.JA. | 12-06-2014 17:02:40
... že by sa tam nedostavil?
hlavné pojednávanie | 12-06-2014 14:44:04
teraz sa uskutoční 2. júla 2014 na Okresnom súde v Galante, tak uvidíme, jak bude obžalovaný hajiť svoje zákonné postupy.
Marián | 16-03-2012 21:03:35
Jejda, tak mám pocit, že sme sa z jedného bodu dostali do rôznych bodov rôznych výčitiek na hocikoho.
Ale máte pravdu. Ak chcem niekoho rozhádať, odbočím od témy tým, že niečo poukážem na inú osobu a rieši sa niečo iné, ako to, čo je podstatné.
Napríklad: Pred nástupom do funkcie mal Mgr. Vlček len dlžoby a úvery. Po viac ako roku má všetko vyplatené. Má tak dobrý plat, alebo to má aj za provízie z faktúr.
dôchodca | 16-03-2012 20:28:28
Keď som si trošku popozeral zákony-tak moje konštatovanie je jednoduché a stručné. . . starosta prekročil svoje právomoci a zneužil na to i prokuratúru. .a právna agentúra platená z obecných peňazí rieši asi len jeho osobné problémy a nie obecné. .ak by riešila obecné,tak nemala žiadať na poslednú chvíľu stanovisko OP ale mala dbať o to,aby pri vyhlasovaní vôle 1090 občanov OZ bolo všetko v glajche so zákonmi.
Viera | 16-03-2012 19:24:07
jáj herečky ale budete ščul namyslené /xixixi
Ale toto sú fakt útoky keď niekto chce silou mocou ničo napísať a nevie čo.
Myslím si, že všetkým je jasné že každá minca má dve strany a tak isto aj starosta má aj prívržencov aj odporcov. Problém tuná je podľa mňa v tom, že jeho prívrženci nás tu chcú proste presvedčiť o jeho pravde a ked sa to nedarí tak sú schopní nás tu aj pourážať.
Všetci ktorí bojujeme proti starostovi vieme prečo bojujeme, veď starosta to stále dokazuje, že na tú stoličku nepatrí. Ja som to tu už nikoľko krát napísala, starosta mal od samého začiatku priestor na to aby všetko vysvetlil a dal veci na pravú mieru. Keď si je niekto taký istý ako on hneď na začiatku mal povedať takto a takto sa veci majú tu sú ku všetkému doklady, poslanci chcem robiť takéto veci potrebujem aby sme sa na to pozreli. Koľko krát to spravil?? Ani raz! Otázka je prečo to nespravil? Veď všetko údajne robí zákonným spôsobom. Tak kde bol problém to urobiť??????
pre do neba volajúce | 16-03-2012 18:59:32
Plný súhlas s vami, len dodám, že pár sú dva a toľko je asi zástancov starostu/len neviem, či to nie sú dva v jednom/.
do neba volajúce | 16-03-2012 18:37:09
a ešte k tým herečkám na tom videu.....o tom niet pochýb, že sú to herečky....asi Vás evidentne trápi, že Ste tam neni Vy ako tá herečka.....Stanislava, Alenka, Ladenka poprosím potom autogramy...keď už ste tá skupinka....bože toto už ked ľudia komentujú ako Katka tak fakt nemá čo robiť ale tak čo už dievčatá Ste herečky a nemáte sa za čo hambiť......škoda, že tam neodfotili aj mňa to už by bolo.........
a veľký súhlas s LEn tak
do neba volajúce | 16-03-2012 18:34:34
TAkže po prečítaní vašich niektorých komentov sa mi rozum pozastavuje fakt už.....už tu riešite také kraviny že to ani do riti už nelezie....chytáte sa tu za slovíčka
Pre Katku:
no hlavne, že Vy viete čo je manželstov lebo nikto nie je vydatý alebo ženatý......
Pre Petra: hermafrodit Ste asi Vy keď tu urážate šopornanku.....už ste trapní všetci ....má sa tu riešiť referendum a nie hovadiny ktoré tu riešite.....
Mali by ste častejšie chodiť na zastupiteľstvá a sem tam sa rozprávať (ovšem ak sa podarí) aj s pánom starostom zoči voči .....je to arogantný hnusný sebecký človek......to čo urobil v sobotu je už do neba volajúce.....ale však čo Vy sa tu budete vyvršovať na druhých......ľudia aj my keď si hrkneme aj my môžeme potom jeden na druhého kydať
A k tej petícii.....tí čo ju podpisovali tak ju podpisovali za tým účelom, že referendum bude a že sú všetci za odvolanie starostu......preto vlastne aj tá petícia bola.......ale ako vidím a čítam je tu pár nadšencov nášho pána starostu tak nech mu idú drukovať ....tu sa oháňajú ale v sobotu pri ňom záhadne nikto nestál to je veľmi zaujímavé ........
len tak | 16-03-2012 16:17:26
pre: Katka a Peter
Dve osoby, jedna rovnaká chyba v každom z vašich príspevkov, žeby náhoda?
Ostatným sa čudujem, že reagujete na provokatérov, ktorý všetko vedie, ku každej téme majú čo povedať. Na jednej téme je Kata, na druhej Kadvan.Asi dostali patent na rozum podľa zákona!
Šoporňanka | 16-03-2012 15:46:38
Pre Šopornanka | 16-03-2012 13:35:54
Prosím Vás vy ma tu nepoúčajte o spriaznení dvoch duší, alebo o tom čo obnáša manželstvo... viem veľmi dobre čo to obnáša... a nebudem sa tu s Vami hádať... tu na tejto stránke sa rieši úplne niečo iné.. ale evidentne vidno, že sa doma nemáte s kým rozprávať,alebo Vaša polovička musí povinne zdielať Váš názor a neodporuje Vás, lebo vy ste isto doma hlava rodiny... haha...
Debatujme tu k veci a nie o niečom čo tu nikoho nezaujíma... hlavne, že Vaša manželka tu napísala, že podpísala petíciu...tak asi nepochopila význam tej petície.. to hovorí myslím za všetko !!!!!!
.JA. | 16-03-2012 13:56:27
Pre : Pre Šopornanka | 16-03-2012 13:35:54
A vy ste odkiaľ prišli s takýmto tvrdením? Z kina? U vás je niekto pod papučou? Neexistuje manželstvo s neustále rovnakými názormi... !!!
pre Katku | 16-03-2012 13:45:18
Chvalabohu, že v Šoporni je dosť rozumných a zdravo rozmýšľajúcich ľudí/ vy sa ale medzi nich nerátajte/. Že na petícii sú aj podpisy tých, čo ho nechcú odvolať? A to na čo by podpisovali petíciu za odvolanie starostu?
Pre Šopornanka | 16-03-2012 13:35:54
to má byt argument že nepoznáte jedno manželstvo s rovnakým alebo spriazneným názorom je donebavolajúca úbohost.Mám dojem že nepoznáte žiadne manželstvo, spolužitie dvoch ludí opačného pohlavia, ktorí sa zobrali na základe svojich spoločných záujmov a názorov. Je to pre vás cudzie a na hony vzdialené, čas letí závratným tempom, ani sa to nezdá.
Šoporňanka | 16-03-2012 11:57:18
No nedá mi reagovať na príspevok Katky a Petra...
P. Katka, tvrdíte, že tie podpisy na petícii sú za referendum nie za jeho odvolanie, v poriadku, ale prečo potom p. starosta nevyhlási referendum sám??? tak ako píšete???? on evidentne vie prečo to neurobí!!!!!! ďalšie vy tu píšete že poslanci sú platení z obecnej kasy.. hej??? vy ste sa opýtali alebo videli, i od vtedy čo sú zvolení ako poslanci, mali aj plat vyplatený????? pokiaľ mám ja dobré informácie, tak zatiaľ im nebol vyplatený ani cent!!! prečo?????? hmmm....
Pre Petra:
My všetci dobre vieme, za čo bojujeme, chceme aby p. starosta sa zamyslel sám nad sebou a začal sa chovať k nám občanom tak ako sa na štatutára obce patrí, to ako nás občanov ignoruje na zastupiteľstvách by asi urazilo každého!!!
To že Vám to vo vašom manželstve funguje je pekné, ale nepoznám jedno manželstvo, kde dvaja manželia zdieľajú presne ten istý názor a nemajú žiadne malé rozpory alebo trošku odlišné názory.. jedine že by ste boli tá istá osoba ale rozpoltená... a k tej poslednej vete sa vyjadrovať ani nebudem, lebo mňa môže uraziť len inteligent!!!!!!! a Šoporňanka som od narodenia,narodila som sa tu, vyrástla som tu, a žiť tu budem pokiaľ sa bude dať!!!!! a preto budem bojovať za lepšie bývanie v našej obci.. a hlavne aby na poste starostu sedel jeden seriózny človek, ktorému na rozkvete obce bude aj záležať a niečo preto urobí, a nie len oháňať sa právnikmi a konať v súlade so zákonom!
A na koniec, tých trestných oznámení bolo podaných na p. starostu už dosť, nemyslím tie, ktoré boli podané v sobotu na voľbách, ale napr. trestné oznámenie na starostu za vetovanie uznesenia o znížení platu! ale ako poznáme naše orgány v trestnom konaní majú čas.. takže si musíme počkať na výsledok. Ale pokiaľ mám dobré a nemylné informácie, tak vetovanie uznesenia o plate p. starosta veľmi pochybil.. asi sa zabudol opýtať tých svojich právnikov kam siaha jeho právomoc....
abcde | 16-03-2012 11:45:31
pre peter: napiste vy cim si ziskal vasu doveru a sympatie???
/okrem predrazeneho ihrska, parkoviska a okolia kostola na krorý budu vzdy peniaze, ktore by som radsej dal napr. na zvacsenie kapacity skolky. veriacich je dost, cirkev ma dost penazi, chodnik si mohli financovat aj sami.
.JA. | 16-03-2012 11:44:33
Pre Petra:
Takže keď aj ten najúbohejší obyvateľ Slovenska bude vidieť ako vykrádajú najväčšiu banku na Slovensku a vyhlási to verejne, tak zavrieme nad tým oči, lebo je to len spodina alebo má zlú povesť? Keď niečo píšete aj pri tom prosím Vás rozmýšľajte....
abcde | 16-03-2012 11:39:12
pre katka: ako mozete napisat aby sme mu skusili dat sancu na 4 roky. co nevidite co sa tu deje, ako sa sprava starosta. mna osobne to uraza aby takto jednal s obcanmi a poslancami. clovek co raz oklame stratil moju doveru /tento clovek moju doveru nikdy ani nemal/ ludia ako vy by si nechali nasr.t na hlavu. co z toho mate ze ho obhajujete. to ze spravil ihrisko a parkovisko - nebudte smiesna, pozrite po inych dedinach ako to tam vyzera!!! clovek ktorý nemá kuska pokory a moralky v sebe!! to uz tam moze sediet hocikto aj papacka by bola pre mna prijatelnejsia. drzi sa tam ako kliest - to uz je pre mna sygnal ze to nie je v poriadku, pozrite na jeho minulost, skor ci neskor skonci v base a je len na nas ci mu pomozeme alebo ho pred basou budeme chranit. nas starosta by sa hodil do doby meciarizmu ked vsetko sa prepieklo ale nie do dnesnej doby.
stanislava | 16-03-2012 11:31:53
Katka mam pocit, ze teraz riesite vy a dost zaujimavym sposobom. Ruku na srdce, vy by ste neriesili problem, keby sa Vas bytostne tykal? To ze som isla do prace a nemala kam umiestnit dieta, vy by ste to neriesili? Kam by som ju podla Vas mala dat, postavit na nove parkovisko, alebo uviazat o stlp verejneho osvetlenia? Vy evidentne absolutne nemate ziadny problem, sedite doma s vylozenymi nohami a cakate, ci sa nieco urobi alebo neurobi. Vam je to jedno, mne nie, mam rodinu, planujem zotrvat v nasej obci cely zivot, preto mi nie je jedno co sa tu robi. Velmi rada by som vedela, kto sa schovava pod vasim nickom, ze by sme hodili rec z oci do oci....
stanislava | 16-03-2012 11:31:52
Katka mam pocit, ze teraz riesite vy a dost zaujimavym sposobom. Ruku na srdce, vy by ste neriesili problem, keby sa Vas bytostne tykal? To ze som isla do prace a nemala kam umiestnit dieta, vy by ste to neriesili? Kam by som ju podla Vas mala dat, postavit na nove parkovisko, alebo uviazat o stlp verejneho osvetlenia? Vy evidentne absolutne nemate ziadny problem, sedite doma s vylozenymi nohami a cakate, ci sa nieco urobi alebo neurobi. Vam je to jedno, mne nie, mam rodinu, planujem zotrvat v nasej obci cely zivot, preto mi nie je jedno co sa tu robi. Velmi rada by som vedela, kto sa schovava pod vasim nickom, ze by sme hodili rec z oci do oci....
Peter | 16-03-2012 11:31:03
pre Šoporňanka: Myslím si, že Vy všetci už ani neviete čo Vám vlastne na ňom vadí. Ako som už napísal, keď je taký "zločinec" prečo ho už aspoň neobvinili a viac k tomu netreba nič dodať. V manželstve to tak býva, že niekedy sú názory manželov aj totožné. U nás doma chvalabohu a u Vás doma asi bohužiaľ. Hlavne že Vy viete, že ste Šoporňanka, to stačí, alebo že by ste bola hermafrodit?
abcde | 16-03-2012 11:27:33
pre katkopeter: ak sa vam tak pozdava praca starostu, mohli ste ho prist podporit v den volieb na 7.00 hod. mozno by ste boli najvacsia herecka z pomedzi vsetkych zien, alebo by ste do 5 min. odpadli od stresu. starosta by sa urcite potesil, uz by ste tam boli traja /nesympaticky Beno, plesaty ci usaty ci ako sa mu hovori a herecka../
katka | 16-03-2012 11:24:18
Pre p. Majka, na Vašom mieste by som sa zamyslela nad Vašim komentárom, pretože sme normálny zdravý manželský pár, ktorý vlastní 1 počítač a 1 IP adresu. Pre Kiku:Ak niekto napíše niečo roizumné a pravdivé, neznamená to že to musí byť hneď starosta alebo nejaká jeho podriadená osoba z obec. Úradu. Normálnych a zdravo rozmýšľajúcich občanov v našej obci je chvaľabohu ešte dosť, ale nie všetkých baví reagovať na Vaše názory, ktoré sa silou mocou snažíte prezentovať na hanbu všetkých občanov už aj v médiach.
Najlepšie by určite bolo pre upokojenie situácie v obci, keby p. starosta referendum vyhlásil a vtedy by sa uvidelo aký názor majú všetci občania. Pre organizátorov petície mám tiež jeden odkaz, ktorí si asi dobre neuvedomujú, že nie všetci podpísaní občania na petičných hárkoch musia byť za odvolanie starostu, to že tam je ich podpis znamená, že súhlasia s vyhlásením referenda a nie z odvolaním starostu. Takže ja som za vyhlásenie referenda a uvedomujem si, a to by si mali uvedomiť tiež zainteresovaní, že to budú tiež výdavky z obecnej pokladnice. Ešte úplne na záver Kika a načo sú nám peniaze v obecnej pokladni, keď potrebujeme v obci veci, ktoré sú potrebné pre všetkých občanov. Poslanci obecného zastupiteľstva sú tiež platení za každé zasadnutie, takže si myslím že ich plat je tiež opodstatnený. Som zvedavá, či sa tieňový starosta (starostka) po zvolení vzdá svojho platu a to by mali urobiť aj súčasní poslanci. Opakujem, že som obyčajná občianka, takže nehľadajte pod mojim menom žiadnu skrytú osobu. Pre lepší život a obraz našej obce skúsme nájsť spoločný  kompromis.( máme na to zvolených poslancov a starostu na volebné obdobie, tak im dajme šancu.
Stanka a to je ten problem,ze Vy stale nieco riesite.
Šoporňanka | 16-03-2012 11:14:50
Pre Katka a Peter:

Hmm... výkon hodný p. starostu a jeho manželky.. asi žijete na modrej planéte alebo Vás uniesli mimozemšťania? aká skupinka ľudí???? o čom to tu píšete???? tých 1090 podpisov na petícii je podľa Vás iba skupinka ľudí???? ja mám opačný názor, a vy tu vravíte aby sme mu dali šancu ostať na poste starostu ešte 4 roky???? boh nás ochraňuj od takéhoto starostu, ten nás dovedie do takého mínusu, že sa z toho nevyhrabú ešte naše deti. Mám pocit, že vy máte problém sami so sebou, lebo neviete, či ste žena alebo chlap.. a to Vaše vyjadrenie, že ste v domácnosti dvaja vy a manželka, tak potom asi nemáte svoj vlastný názor, ale počúvate čo Vám hovorí ten druhý!!!! ....A pre pozornosť, my sme nehovorili, že nám vadí, že spravil ihrisko pre deti, alebo parkoviská, nám vadí to, že to bolo neskutočne predražené,,, takže si nemýľte pojmi s dojmami, asi by ste mali chodiť častejšie na zastupiteľstvá a vedeli by ste prečo sú ľudia za referendum... toľko z mojej strany.. a ešte niečo, som rada, že máte výborný zrak a všimli ste si a hlavne, že poznáte ľudí, ktorých ste opísali, takže sa asi veľmi dobre poznáme !!!!! a presne ako p. Stanislava napísala... ďakujem za kompliment:-)
Stanislava | 16-03-2012 11:07:42
pre: katka | 16-03-2012 00:14:16

Milá Katka,na poznámku, že na videu sú samé herečky...ďakujem za kompliment. Na margo toho, že sa istá skupinka iba navzájom podporuje a ani nevie v čom...tak to nemáte pravdu, presne viem, v čom ich podporujem, nakoľko som skoro na každom zastupiteľstve a zvážila som všetky pre a proti. Keby ste sa tak strašne zaujímali o dianie v našej obci vedeli by ste, že aj za pána starostu Kiša som sa zúčastňovala zastupiteľstiev a riešila pre niekoho banalitu "materskú škôlku"...takže si láskavo odpustite tie vaše poznámky. Mne nevadí čo pán starosta spravil, chodím aj na spomínané ihrisko, aj parkujem auto na spomínanom parkovisku, ide o to za koľko peňazí to urobil. Veľká skupina ľudí, keď príde do obchodu tiež najprv pozrie koľko to stojí a zváži, či je to pre jeho existenciu potrebné...takže asi tak. Jasné, že máte svoj názor, nikto Vám ho neberie, ale to Vám nedáva právo tu vypisovať, že sa podporujeme a ani nevieme v čom....
Stanislava | 16-03-2012 11:07:42
pre: katka | 16-03-2012 00:14:16

Milá Katka,na poznámku, že na videu sú samé herečky...ďakujem za kompliment. Na margo toho, že sa istá skupinka iba navzájom podporuje a ani nevie v čom...tak to nemáte pravdu, presne viem, v čom ich podporujem, nakoľko som skoro na každom zastupiteľstve a zvážila som všetky pre a proti. Keby ste sa tak strašne zaujímali o dianie v našej obci vedeli by ste, že aj za pána starostu Kiša som sa zúčastňovala zastupiteľstiev a riešila pre niekoho banalitu "materskú škôlku"...takže si láskavo odpustite tie vaše poznámky. Mne nevadí čo pán starosta spravil, chodím aj na spomínané ihrisko, aj parkujem auto na spomínanom parkovisku, ide o to za koľko peňazí to urobil. Veľká skupina ľudí, keď príde do obchodu tiež najprv pozrie koľko to stojí a zváži, či je to pre jeho existenciu potrebné...takže asi tak. Jasné, že máte svoj názor, nikto Vám ho neberie, ale to Vám nedáva právo tu vypisovať, že sa podporujeme a ani nevieme v čom....
Peter | 16-03-2012 10:59:34
pre JA: Stačí sa pozrieť na tie "osobnosti Šoporne" na videu, ktoré sa k tomu všetkému vyjadrujú a nič už netreba hovoriť a ani písať.
.JA. | 16-03-2012 10:44:26
Pre Petra

Veď poslanci už zopár TO za to podali. A tie poznámky boli pre Vašu manželku resp. jej naivný pohľad na vec.
faktúry | 16-03-2012 10:29:49
Ale si dávajú načas s tými faktúrami. Zverejňujú ich po vyše mesiaci.
pre 08:47:15 | 16-03-2012 10:07:44
Pre koho tú cestu dal asi urobiť? Kto tam ešte býva?
pre Peter | 16-03-2012 10:05:56
Tu je jasnovidcov asi viac, že?
Peter | 16-03-2012 09:56:17
pre Miloš Majko: Pán Majko Vy ste úplný jasnovidec, keď ste zistil, že príspevok od Katky a Petra bol písaný z jedného počítača. Škoda len, že ste nevidel kto sedí za ním. U nás doma sa obyčajne ako manželia vyjadrujeme k nejakej veci obidvaja. Nabudúce si prosím tie poznámky o pretransformovaní a zmene pohlavia odpustite.

pre Kika: Keď sa niečo robí, míňajú sa aj peniaze, tak to funguje aj v bežnej rodine. S tou vedúcou úradu si trocha mimo, ale to nevadí, všetci sme omylný (viď. pán Majko). Na Slovensku sme sprostý národ, lebo si jeden druhému závidíme aj nos medzi očami a Šoporňa v tom nie je výnimkou. Starosta je zamestnancom obecného úradu a v práci je 24 hodín denne a to nie len ten Šoporňanský.

pre JA: Keď starosta robí protizákonné veci, prečo ho už minimálne neobvinili. Asi preto, že to tak nie je, sú to všetko len dohady ("Kto je bez viny nech hodí do mňa kameňom" - citácia z biblie).
pre Katka | 16-03-2012 08:47:15
pozabudla ste na vynovenú cestu od ul Kpt Nálepku k detskému ihrisku, 30m od nespokojného občana z videa, ktorý s bohorovným pokojom tvrdí že "starosta nič neurobil pre občana, nemá tam čo hladat". Až ma dvihlo.
.JA. | 16-03-2012 08:17:39
pre katka | 16-03-2012 00:14:16

To nemyslíte vážne !!! Ale ok. Vzhľadom na pokročilý neskorý čas kedy ste to písali, beriem to ako výplod vašej námesačnosti. Je fajn ak si dáte napr. Postaviť dom na kľúč v dohodnutej sume napr. 100 000 Eur , na ktorej ste sa dohodli s manželom. Pri jeho odovzdávaní Vám zhotoviteľ predloží faktúru na 150 000 Eur. Vy ako dobrý zákazník ju bez problémov uhradíte bez akejkoľvek konzultácie s manželom. Vy sa budete spokojne tváriť a buďte si istá, že Vás manžel za to "pochváli a bude vás dennodenne velebiť do nebies."
A teraz sa ešte raz zamyslite nad tým čo ste napísali....
Kika | 16-03-2012 07:13:20
Katka, Peter nakoľko je to jedna osoba, chcela by som Vám napísať, že nemáte pravdu. Predchádzajúci starosta p. Kiš nič nespravil. To súhlasím. Ale môžeme povedať, že po ňom zostali aspoň peniaze. Povedzte úprimne má bývalý starosta toľko ako náš nový? A pritom on bol viacej rokov vo funkcii. A tento terajší starosta za rok no to sa nedá ani povedať čo už všetko nahrabal.
A nie len sebe ale aj vedúcej úradu.

Čo predpokladám, že to píšete Vy.

Poslanci: toľko spravili to im česť. Nezabúdajte, že oni sú zamestnaný a nie ako p. starosta.
Určite p. starosta by vo voľnom čase ani rukou nepohol.
Ale veď z toho nie sú žiadne peniaze. Keď on ich tak má rád.
Kto by nemal??????
anonym | 16-03-2012 06:58:31
Asi Katka transka... :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-03-2012 00:34:11
katka | 16-03-2012 00:14:16 | a zaroven Peter | 16-03-2012 00:23:17 | - rozmyslam, ako sa za necelych 10 minut clovek pretransformuje na uplne ineho. A este aj pohlavie zmeni... - ach ta Soporna... ;-)
Peter | 16-03-2012 00:23:17
Radšej si tam pustite nejaký dobrý film. Vlastne ani netreba Vy všetci ste dobrí herci.
katka | 16-03-2012 00:14:16
Pekné video...Samé herečky (Zdenka, Helenka, Stanka, Ladenka Alenka a ostatné a ostatní elitní občania). Prosím Vás nechajte mu priestor aspoň 4 roky na prezentáciu svojich zámerov a plánov a potom hodnoťte výsledky jeho práce. Vykrikujete jeho nedostatky pri vykonaných dielach ako je detské ihrisko, parkovisko, skrášlené okolie kostola. Dajte si sami sebe otázku, či ste niekedy nevyužili tieto priestory aj Vy, kde sa hrajú Vaše deti, kde parkujete Vaše autá (čo by ste hovorili na to keby ste išli na poštu a kapacita predchádzajúceho parkoviska by nepostačovala určite by ste nadávali, že nemáte kde parkovať a kto by za to mohol?). Za predchádzajúceho starostu ste nič nekritizovali, nič Vám nevadilo 8 rokov a prečo lebo nič neurobil. Všetky nezhody začali po prepustení bývalých zamestnankýň obec.úradu,ktoré sa svojou pracovnou morálkou nevedeli prispôsobiť pracovným nárokom dnešnej doby,a nielen nárokom starostu. Keby tieto osoby, ktoré sa pričinili aj o volebnú kampaň súčasného starostu sedeli na svojich vyhriatych stoličkách ešte aspoň 20 rokov bolo by všetko OK. Všetka iniciatíva poslancov pramení od týchto osôb. Názor v tomto videu nezdieľajú všetci občania obce, iba istá skupinka ľudí, ktorá sa navzájom podporuje a sama nevie v čom.Možno by im pomohli akcie kde sa varí guláš, mulatuje, popíja a vtedy by bol starosta určite dobrý, to by nebolo škoda peňazí. Táto obec potrebuje človeka, ktorý robí prácu, ktorá je prospešná a viditeľná. Keď sa niečo robí tak sa míňajú aj financie.Pán Macho a spol. Vy by ste hádam tie peniaze dali zo svojich úspor?
Maria | 15-03-2012 23:33:43
Gulášpárty určite neplatil z vlastného vrecka, to mu splácame teraz my z obecnej kasy.
HALPET | 15-03-2012 22:16:55
Situaciu v obci som zacal sledovat az potom co mi starosta spolu s poslancami zacali spamovat poštovu schranku dovtedy ma to absolutne nezaojimalo co sa deje aj ked som co to pocul od znamych
Na obecnom urade som za jeho posobenia bol dva krat z toho raz tam nebol a druhykrat ma odbil odpovedou ktorej rozumie asi len on sam tak som mu moju ziadost poslal pisomne po mesiaci mi prisla samozrejme zaporna odpoved
Po debate s nim som si na neho spravil vlastný nazor hned na zaciatku jeho posobenia a kto s nim mal niekedy potrebu nieco konzultovat a domohol sa svojho tak mu mozem jedine gratulovat
To co predvadza na videach ktore tu vidim si nezasluzia ani komentar on si robí kampan za svoje odvolanie sam svojimi vyrokmi a svojim spravanim voci ostatným, jedine slusne chovanie ma asi len voci p. Majkovi a aj to asi len ked bezi kamera vsetci ostatný si nezasluzia slusne chovanie lebo su stupencami vyssej moci ktora ho chce odvolat
Na jeho mieste ak mu zostalo este troska sebakritiky a charakteru by som to referendum zvolal sam a nech sa ukaze ako je na tom nikde nieje napisane ze ho jednohlasne odvolaju ale ako chlapske gesto voci obyvatelom Šoporne by to stalo zato a urcite by u viacerých ludi dostal za to aspon male bezvyznamne +
To ze sa zubami nechtami brani akemukolvek naznaku ho odvolat nebude asi tým ze nam chce pomahat -moj nazor
Psa ked žerie tiež od misky neodženiete len tak lahko
Jedine na co si v jeho pripade spomínam na tie velkolepe predvolebne gulašparty na rajčure pre pol dediny co organizoval z vlastneho vrecka
Jožko | 15-03-2012 21:11:49
Zaujímavé tu všetci všetko vedia riešiť,aký to má význam,ked to neviete vyriešiť tam kde treba?
Marián | 15-03-2012 21:08:39
Jožko, máš pravdu, stačí keď máš zapnutý televízor, nepotrebuješ lampu. Asi si jeden s tých, ktorý nemyslí na to, že "čo ak" sa stane iná situácia. Napr. Máš auto na ulici a spoliehaš sa na verejné osvetlenie. Niekto ti z auta ukradne rádio, lebo pod lampu lepšie vidí do auta. Budeš sa spoliehať na lampu, alebo kameru.
Ale vieš čo? Nechaj to tak, ty si aj tak všetko vysvetlíš ako ti vyhovuje.
Vždy som bol za to, že musí byť aj náhradný systém zabezpečenia, vždy dve možnosti. Záloha, alebo ako chceš "čo ak".
Jožko | 15-03-2012 20:39:21
Hlavne,že bude technika,ozaj ,vypnite to úbohé osvetlenie aj tak je na nič a čo ušetríte bude na kamery.
Marián | 15-03-2012 20:06:27
Že by už nevyrábali /infra/ s nočným videním? Technika ide dopredu, dopredu. Kľučky už ku kamerám nedávajú.
Jožko | 15-03-2012 19:32:58
Kamery a načo sú Vám,večer je u Vás tma ako v rohu,osvetlenie úbohé,škoda peňazí.
sopornan | 15-03-2012 17:24:27
abcde- a za co by sme ich kupili? budes sponzor?
abcde | 15-03-2012 16:10:46
pre Marian: to ze kamery maju zmysel ja dobre viem, mna presviedcat nemusite/pisem tu o tom uz 2 mesiace/. v inych obciach a mestach sa to osvedcilo. skuste o tom pokecat s p.Scipovou..,len sa pripravte na argumenty typu: v Seredi ich roztrielali, zlodeji ich aj tak budu obchadzat atd...:-(
Marián | 15-03-2012 15:28:48
Kamerový systém je veľmi dobrá vec, samozrejme, ak sú dostatočnej kvalite a správne umiestnené. Vieme, že sú aj kamery, ktoré reagujú na pohyb a "natočia" sa správnym smerom k pohybu. Verte, že to má zmysel.
pre p Macha | 15-03-2012 14:48:34
A čo urobíte,zoberiete starostu do Leopoldova?
abcde | 15-03-2012 12:55:17
pre p.Macho: citujem:Vy ste nám venovali 5 minút pri voľbách a my sa Vám budeme venovať 4 roky.
no venovali sme vam viac ako 5 min pri volbach, 5 min na kazdom zasadnuti, 5 min pri podpisoch peticie, 5 min na Rajcure, 5 min u policii..ak by sme vsade neboli s vami, myslim ze ten boj proti starostovi by nemal taku vahu. riskujeme aj mi obcania - starosta je pomstichtivý. no a ze vy sa nam budete venovat 4 roky, no to by som prosil, nato tam ste, ale nie len recami, treba nejaky vysledok, takze makajte/skoda ze len 2 z 11 poslancov/ no a k pokusu o kradez bankomatu ci co to bolo, ani sa necudujme, v Soporni sa kradne velmi lahko, ale kamery by aj tak nepomohli vsak p.Scipova...
Marián | 15-03-2012 11:09:31
Ale prečo majú obaja rovnaké názory, že problém je údajne v nespokojnom kandidátovi na starostu. Že by mali rovnakého právnika? Alebo skutočne u niektorých jedincov sláva z postu starostu zatemňuje myslenie?
Tomas | 15-03-2012 09:35:32
Aká to paralela medzi Babínom a Šoporňou :D, mám pocit že sa to stáva národným športom štvať proti sebe občanov. Ale ten Babínsky starosta je lepší, jemu už aj po gebule tresli.
olla | 15-03-2012 09:03:56
pre:Babín | 14-03-2012 22:40:43
http://www.ta3.com/clanok/11370/babincania-chcu-referendom-odvolat-starostu.html
Kika | 15-03-2012 08:25:38
Aj já sa pripájam k Alene. Ja a celá moja rodina Vám držíme palce. A sme pri Vás.
Alena | 14-03-2012 23:06:54
Našu podporu určite máte a veríme, že to nevzdáte. Robíte to pre nás všetkých čo vidíme a vieme ako starosta " starostuje".My ďakujeme Vám Adrián, Erika a ďaľším poslancom OZ, ktorým nie je ľahostajné čo sa u nás v Šoporni robí...!Prajeme Vám veľa zdravia, pevné nervy a ešte veľa síl. A hlavne NEDAJTE SA VYTOČIŤ, spolu sa nám to podarí.
Marián | 14-03-2012 22:49:55
Normálne som si predstavil, ako tomu nášmu zavibroval ten drôtik medzi ušami...
Babín | 14-03-2012 22:40:43
Sledovali ste dnes noviny na TA3?? V Babíne majú starostu identické dvojča Vlčáka, len sa volá Laťák ! Neskutočné!! Ako keby mu z oka vypadol... Nie výzorom, ale správaním a rétorikou. Aj tam pripravujú referendum, samozrejme ho vyhlásil za nezákonné... Len sú tam kúsok pred nami... Už mu niekto tresol po gebuli...
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 14-03-2012 21:38:52
Zmareným referendom to neskončilo. Vieme dobre aké a kde má chápadlá rozhodené starosta a čo všetko má kúpené, ale aj tak to dotiahneme do konca a využijeme všetky zákonné prostriedky, aby sa preukázala pravda. My to nevzdáme. Nepotrvá to krátko, ale výsledok bude adekvátny úsiliu. Tak ako sme na začiatku sľúbili, tak pôjdeme. Vy ste nám venovali 5 minút pri voľbách a my sa Vám budeme venovať 4 roky. A z reakcií vidím, že máme Vašu podporu, čo nám dáva silu ísť ďalej. Preto Vám všetkým ďakujeme.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 14-03-2012 20:37:07
zasadnutie obecného zastupiteľstva je zvolané na 19. marca 2011 v kinosále kultúrneho domu
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 14-03-2012 20:27:45
pre toto všetko čo tu písete , je potrebné na zastupiteľstvo chodiť, pytať sa, informovať sa, zatlačiť na pílu, ako sa hovori. Máte právo na informácie, iba spoločný záujem občanov je postrachom každého starostu.
Viera | 14-03-2012 19:51:00
čože??? to už zasa toto je neskutočné čo sa v Šoporni už deje
sopornan | 14-03-2012 19:49:01
co sa stalo v jednote? vraj chceli ukradnut bankomat:?
pre Tomáša | 14-03-2012 19:48:34
ved poslanci o zastupitelstvo požiadali na 12.3 ale samozrejme náš "zákon" ho zasa nezvolal takže bude zo zákona tuším v pondelok 19.3
Tomas | 14-03-2012 19:40:40
Obecne zastupitelstvo mozu zvolat aj poslanci. Podla zakona sa musi zastupitelstvo zvolat minimalne 1x za 3 mesiace.
Stano | 14-03-2012 19:12:24
tak to by určite nedovolil pán starosta a ked to číta tak žiadne zasadnutie určite tak dlho nebude
Maria | 14-03-2012 17:06:38
Možno by nebolo zlé premietnut to v kinosále pred Verejným zasadnutím OZ. Tam by aspon nebola zima tým starším.
zvonar | 14-03-2012 17:00:19
Takouto hustou medializaciou Soporne je celkom pravdepodobne, ze ciganky zacnu davat toto meno svojim novonarodenym dceram.
Stanislav | 14-03-2012 16:56:55
to by bolo najlepšie a zavolať aj starostu nech sa vyjadrí k tomu bez právnikov aspom zbadá ako ho máme radi a verím tomu že by bola účasť a veľká
anonym | 14-03-2012 16:41:13
Písal som to v inom článku, ale napíšem to aj sem :

To by bol vynikajúci nápad premietnuť toto video na Rajčure. Priam geniálny. Lebo naozaj nie každý má doma internet, hlavne tí starší. O videu sa v obci veľa rozpráva, ale je na škodu veci, že ho nie každý má možnosť vidieť. Myslím si, že by ľudia prišli. Ak sa uverejní výzva napr. aj tu na seredoline, správa sa po obci roznesie a ľudia prídu. Moja mama určite :)
jaro | 14-03-2012 14:25:02
nebolo by efektívnejšie, niekdy tá cesta, ktorá sa navonok zdá ako dlhšia je efektívnejšia, a v tejto situácii sú teraz Šoporňania
.JA. | 14-03-2012 14:17:31
Kým sa celá kauza vyšetrí , skončí starostovi volebné obdobie, minú sa peniaze, zadĺži sa obec. Nebolo by efektívnejšie Skúsiť ešte raz referendum, s tým , že by ho vyhlásili poslanci OZ, aby zase nemohol útočiť na údajné nedostatky?
Stano | 14-03-2012 14:00:35
no podla mna on už nerozlišuje realitu od sna
Marián | 14-03-2012 13:57:57
Tomi, už asi len toľko, že je potrebné prepočítať, aká by bola strata na právnika a aké by boli zisky z obchodov, ktoré starosta robil na faktúrach. Možno by sme boli na O,OO€. Ale po roku, už nového starostu a právnika by to mohla byť na účtoch úspora.
Marián | 14-03-2012 13:55:32
Keď prechádzal chodbou, mal som pocit že je nafetovaný. Jeden pán sa ho pýtal, prečo nechodí na zastupiteľstvá ... No a starosta mu prikývol a ide preč? Ani neodpovie? Veď ho ten pán nechválil, bola to výčitka. A starosta sa tváril, ako by ho sám obama pochválil. Je to vážna sila. Arogancia.
tomas | 14-03-2012 13:52:16
12 mesacna vypovedna doba ktora je v zmluve s pravnickou firmou hovori za vsetko. zmluva je uzatvorena na dobu neurcitu a vypovedna doba je 12 mesiacov. co k tomu este dodat?
jaro | 14-03-2012 13:45:16
pre starostu to je to trochu kamikadze...ale asi ho baví adrenalín, pre právnikov nie, tí si zarobia.
Rado | 14-03-2012 13:40:29
preklep : monstrukciu = konstrukciu
Rado | 14-03-2012 13:39:16
Trefa do cierneho. Na toto stavia - do konca volebneho obdobia sa k tomu sudy nedostanu a on zatial nahrabe dostatocne prostriedky na svoju obhajobu v tom lepsom pripade o 5 - 6 rokov. Zaujimalo by ma, ci na takuto monstrukciu prisiel sam, alebo mu ju poradil pravnik. Ak to bol napad pravnika, ihned by ho mali zavriet za navadzanie na trestny cin a napomahanie vo vykonani trestneho cinu.
Marián | 14-03-2012 13:35:59
Jaro, krátko a stručne si to vystihol.
jaro | 14-03-2012 13:33:01
to kedy to bude je ešte otázne, ale tí čo starostovi poradili aby takto protizákonne konal ho tiež chcú len použiť o potom odhodiť, chcú len získať čas, tí sa naňho vykašlú ťahať ho z obvinení a súdov, on si somár neuvedomuje, že zodpovednosť je len na ňom, právnickú kanceláriu súdiť nebudú.
Stano | 14-03-2012 13:23:01
ja osobne moc neverím úradom činné v trestnom konaní že by sa pohlo prospech nás ked začnú konať bude po volebnom období starostu
Šoporňanka | 14-03-2012 12:54:14
Plne súhlasím s anonymom,
veru mali by sme sa toho bezcharakterného človeka zbaviť ale zákonným spôsobom, takže asi by bolo dobre v čo najkratšom čase vyhlásiť referendum, ja len dúfam, že to všetko čo spravili poslanci padne aj na úrodnú pôdu a ľudia sa toho referenda zúčastnia.
a k tomu, že by mal odstúpiť p. starosta sám od seba.. pochybujem, že vôbec vie ako sa má chovať a odstúpiť sám od seba neodstúpi, však tí čo ste boli v sobotu v škole ste nepočuli ako sa vyjadril, keď mu takáto otázka bola podaná??? bol som zvolený na 4 roky do funkcie starostu a tak aj zotrvám!!!! to hovorí za všetko, bude sa držať zubami nechtami... som zvedavá, čo spravia s našimi trestnými podaniami úrady činné v trestnom konaní
pre anonym | 14-03-2012 12:03:59
Pokiaľ tu bude Vlček, tak to tu nebude ako predtým.
Aj plevel keď sa zo zahrady nevytrhá tak celú zahluší.
A s Vlčekom je to tiež tak, treba ho dať dolu z funkcie.
Potom bude u nás konečne svietiť slnko.
Malo by to byť čo najskôr, lebo čoskoro bude leto.
pre anonym | 14-03-2012 12:00:56
starosta už nemá možnosť začať sa chovať normálne lebo trestné činy, ktoré spáchal už bude polícia vyšetrovať aj keby sa zmenil, takže on bude radšej zneužívať svoju funkciu a z obecného platiť právnika pre svoje potreby
anonym | 14-03-2012 11:54:42
To je určené starostovi aby sa zamyslel nad tým, kde to až dotiahol a čo všetko z toho vzniklo: hnev, nenávisť, klamstvá, udávanie obyčajných ľudí, urážky a vulgarizmy.
TO Z NAS NIKTO NECHCEL KED SME VLCEKOVI DAVALI dôveru vo voľbách. Chceli sme aby dedina začala žiť ako iné, ktoré napredujú a neplatia také drahé služby.
jaro | 14-03-2012 11:50:01
starosta sa dopustil viacerých trestných činov a keď bolo podané na neho trestné oznámenie tak nebude robiť nič iné len vymýšľať spolu so svojou právnickou firmou ako sa z toho dostane. To však neznamená, že sa mu to podarí takže ja by som teraz nechal priestor aj na polícii, či bude obvinený. Dohadovanie sa s ním je strata času, ťahá nás všetkých za nos, nezabúdajte že on má pečiatky a zoznam voličov a milión výhovoriek prečo sa niečo nedá.
Marián | 14-03-2012 11:46:56
Jedno nepochopím. Ako sa taký človek cíti?! Všetci vieme že klame, zavádza, dovolím si povedať že kradne. To je pre neho normálne? A chodí si s úsmevom, ako keby zo Šoporne urobil zlatú baňu. To som teda napísal... veď urobil, ale pre seba.
Jednoducho, je to "človek", ktorý z morálneho hľadiska na funkcii starostu nemá čo robiť! A keďže nemá česť, nevie čo sa patrí - vzdať sa funkcie.
stano | 14-03-2012 11:18:51
ja som tu písal už že takýto človek tu nemá čo robiť a nie aby ostal na svojom pôste až do konca jeho volebného pôsobenia
david | 14-03-2012 11:03:09
pre anonym aj stana.. praveze na hovnno napisane!! ludia nechcu aby nieco napraval, alebo aby zacal odznova.. ludia chcu ABY ODSTUPIL,, A OKAMZITE!!!!
Stano | 14-03-2012 10:52:14
pre anonym:pekne napísané len či to pán starosta aj pochopí čo vlastne chceme od neho a podla mna kto klame tak bude klamať aj nadalej
anonym | 14-03-2012 10:22:19
Vážený starosta,
sme na posmech celému Slovensku. Ako predstaviteľ obce si stále iba za svoje vlastné JA. Je na škodu veci, že občania nemôžu dávať otázky starostovi, ale prostredníctvom SOL je diskusia v ktorej sa priamo nevyjadruješ. Starosta obce má slúžiť občanom, je ich sluhom a nie ako si sa vyjadril na jednom OZ "NEMYSLITE SI ZE SOM VAS SLUHA". referendum dopadlo zatiaľ ako dopadlo, ty máš výhodu študovať zákony prostredníctvom právnikov "PRE OBEC NEVYHODNA ZMLUVA" za tie eurá, sa mohlo niečo vybudovať v prospech všetkých občanov. Poslanci nemajú na drahých a kvalitných právnikov ako sa vyjadruješ ty, počítaj aj do budúcnosti, možno príde zákon, že nehospodárne nakladanie s rozpočtom obce bude od niekoho vymáhaný. Od prvého OZ si už poslancov zavádzal návrhom svojho platu 1,3 násobkom /uviedol si ich do omylu/ nepovedala sa suma platu. Uzatvoril si viacero nevýhodných zmlúv pre obec, vyhovujú iba tebe a tvojim prisluhovačom.
Mal by si za všetkým urobiť "hrubú čiaru" a pravdivo pracovať a diskutovať. Bez súhlasu OZ neuzatvárať zmluvy, objednávky. Mal by si prehodnotiť svoje správanie a skutky, ktoré si doteraz robil, bolo by to prospešné pre teba a pre obec. Občania si ťa nezvolili preto, aby si robil takéto scény a šafáril s obecným rozpočtom. Zamysli sa nad tým všetkým, či je správne ako predstaviteľ obce sa takto správať. Právnici nie sú prospešní pre obec, ale iba pre teba, nedávajú obci žiadne odborné rady. Žiješ v tejto obci a iste tu aj zostaneš a nebude ti hanbou sa stretať z ľudmi, ktorým si ublížil a nie je ich málo. Mal si nechať plynúť referendum a bol by si veľmi sklamaný kolko ludí by stálo za teba a kolko proti tebe. Nie všetci sú podnikatelia, ktorých uznávaš, prevažne sme obyčajní ludia. Udaniami, sťažnosťami, urážkami ktorých je tak veľa, čo v historii obce ešte nebolo sa nič nevyrieši. Zamysli sa nad sebou, prečo toto všetko začala, obec je verejná inštitúcia, kde je všetko verejné a nie súkromné, odstráň nedostatky, ktoré sa robili v r.2011 a začni čistú hru s poslancami, nech naša dedina začne žiť a kvitnúť, k tomuto nám právnici a súdy nepomôžu.
pre stanovisko | 14-03-2012 10:13:10
Teraz neviem či myslíte perlamentné voľby, alebo pre referendum.
Tak si to zrátajte kde bolo koľko rodiny. Ale dobre rátajte.
stanovisko | 14-03-2012 09:46:12
zakladatela ZOMOS p.Vandy Rybanskej k P. Špánikovi/SME 10.3.2012 tlačová správa/
zas len polopravdy :(
Ktorý právnik Ti poradil dať takéto TO?

Podľa mojich informácií príslušná okresná prokuratúra rozhodla o starostovom podnete a vydal stanovisko, že konanie referenda je nezákonné. Mám za to, že V takom prípade by ho starosta organizovať nemal. Taký je totiž status quo dnes.

či prokuratúra rozhodla správne a aké argumenty a dôkazy dostala a od koho- to je na ďalšiu debatu.

Na toto upozornovali viacerí nestranní, mám zato, že len ten "náš názor" je nasprávnejší a potom je z toho zblbnutá celá obec, ťahá sa to donekonečna a ešte to obsadenie komisií može byť spochybnené/rodinkárstvo jak vyšité/.
anonym | 14-03-2012 07:05:31 | 14-03-2012 08:16:08
Otazku by som polozil inak ...
Po tom "ZMARENOM" referende ma napadla otázka kto tu vlastne zlyhal...
anonym | 14-03-2012 07:05:31
Po tom nevydarenom referende ma napadla otázka kto tu vlastne zlyhal...
abcde | 13-03-2012 22:59:27
pre nestranny obcan: dopadlo to ako to dopadlo aj preto, ze poslanci to nemali na 100% zorganizovane. mali to mozno na 98% no a to nestacilo. chyb sa chytil starosta s pravnikmi a vsetky peticie, zasadnutia, Rajcura, ucast na referende, policajti - vsetko bolo tym padom zbytocne. Ludia tomu venovali cas, energiu a vyslo to nazmar. ak by malo byt dalsie referendum, moze sa neuspech prveho referenda a jeho neprofesionalne pripravenie odzrkadlit na nizsej ucasti. alebo sa mylim?
pre p. Spanika od nestranneho obcana | 13-03-2012 22:48:12
davam to sem este raz

Dakujem za reakciu, ale bol by som rad, keby ste priamo odpovedali na moje otazky:

Pokial som to dobre pochopil, tak aj Vy tvrdite, ze referendum bolo nezakonne? Citujem Vas: "Ja sa ale domnievam že nezákonné bolo.Ovšem netvrdím to s istotou pani Rybanskej...."

Este by som sa rad vratil k Vasej tlacovej sprave z 10. 3. 2012. Pisete v nej:
"Poslanci zastupiteľstva si okamžite po doručení petičných hárkov na podateľňu obecného úradu ktoré podpísalo 1090 občanov obce Šoporňa túto aj kompletne prevzalo, pretože je zo zákona určená obecnému zastupiteľstvu, a nie do rúk starostu, ktorý má byť v referende odvolaný."

Kde presne v zakone je pisane, ze peticia a peticne harky su urcene obecnemu zastupitelstvu?

Preco potom peticne harky v piatok 9. 3. dorucili na obecny urad? Samozrejme, bolo uz neskoro.

Dakujem.
chudoba | 13-03-2012 22:43:13
ducha plné brucho nevyváži
Marián | 13-03-2012 22:29:02
Už som si myslel, že na to nebude reakcia. A predsa.
Dnes je asi moderné kritizovať všetko. Dieťa ešte nenarodené, že bude tupé po otcovi, či manželovi. Že niekto chodí čaptavo, tak ho voliť nebudem. Lebo je to mojej matky kamarátky sestry syna koňa brat. Lebo čo?
Vy, bez mena, čo sa Vám vlastne páči a čo Vám vyhovuje? Nerobiť a zarobiť? Mať všetko a bez zodpovednosti? Žiť si a užívať - resp. zneužívať? Ak chceš brať, musíš aj dávať. Skromnosti Vám nezaškodí a míňajte len toľko, koľko máte. Nie ako Niekto.
19:50:28 | 13-03-2012 22:04:27
Hádam aj od prvých minút, čo budete starostka.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-03-2012 19:53:10
Akých stretnutí volebných zástupcov v samospráve sa môžete zúčastniť? Môžete si z nich robiť záznam?

Obyvatelia obce sa môžu zúčastniť rokovania obecného zastupiteľstva, ktoré sú zásadne verejné. Obecné zastupiteľstvo vyhlási rokovanie vždy za neverejné, ak predmetom rokovania sú informácie alebo veci chránené podľa osobitných zákonov; to neplatí, ak je predmetom rokovania obecného zastupiteľstva

použitie verejných prostriedkov na platy, odmeny a iné náležitosti spojené s výkonom funkcie orgánov obce, členov orgánov obce, zamestnancov obce alebo osôb, ktoré vykonávajú za odplatu činnosť pre obec,
nakladanie s majetkom vo vlastníctve obce, najmä prevod vlastníctva k majetku vo vlastníctve obce, nadobudnutie majetku do vlastníctva obce alebo prenechanie majetku obce do užívania iným osobám.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-03-2012 19:50:28
budú raz takto písať aj o Šoporni???
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-03-2012 19:49:25
Elektronické mesto – mesto Šaľa

Mesto Šaľa zverejňuje na svojej internetovej stránke množstvo informácií nad rámec zákona. Patria medzi ne napríklad zápisnice z rokovaní mestskej rady, informácie o hospodárení s majetkom, dotácie poskytnuté mestom, platné zmluvy, zoznam služobných telefónov aj s faktúrami, zoznam služobných automobilov vrátane nákladov na ich prevádzku, záznamy služobných ciest poslancov a pracovníkov úradu a pod. Samospráva mesta Šaľa sa správa ako transparentná samospráva, ktorá pred občanmi nič netají a prispieva tak k budovaniu vzťahu samosprávy a občanov.
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 13-03-2012 18:27:05
dôchodca | 13-03-2012 17:50:54 s prispevkom od dochodcu ple suhlasim
klamár... | 13-03-2012 18:20:22
zabudla som napísať, že to video je z 12.03.2012
pre klamár | 13-03-2012 18:19:23
P.starosta to opakuje toľkokrát, že on už aj uveril tomu, že všetko bolo v poriadku. Škoda, že si to nemyslia aj všetci obyvatelia Šoporne.
klamár.... | 13-03-2012 18:02:07
www.rtvKrea (video) Referendum v Šoporni sa nekonalo.
Ten náš "Pán zákon" stále klame a pritom sa usmieva...dokedy?§§§§§§ .....uvidíme, kto sa bude smiať.....verím, že nie tento človek, čo sa smeje bez príčiny. A kto sa smeje bez príčiny???
dôchodca | 13-03-2012 17:50:54
už zase porovnávate neporovnateľné a hlavne to,že téma je celkom iná. . .a každé porovnávanie je aj vec uhla pohľadu. . .len jedno je isté,že aj samosprávy sú celkove na tom zle tak ako aj väčšina ľudí,čo sa týka finančných zdrojov
anonym | 13-03-2012 16:59:27
Pata sa nemá s čím chváliť? A čo novo postavené rodinné domy na okraji obce v severnej časti? To je ukážková štvrť. Okrem toho v Pate frčí pár projektov, ktoré prispievajú k rozvoju obce. Dnes v Pate bývajú ľudia z viacerých končín Slovenska a páči sa im. V Šoporni sa čo také zaujímavú vybudovalo za posledných napr. 10 rokov? Išli sa tam rozdeľovať pozemky, aj to krachlo na korupcii úradníčka a dnes to stojí. Patu so Šoporňou by som teda neporovnával, je to diametrálne dosť veľký rozdiel v prospech Paty.
pre Jožka | 13-03-2012 16:32:08
lebo nadriadené orgány konajú ako chcú - v tomto prípade pani prokurátorka, ktorá vydala "čiastkové" stanovisko - čiže posúdila čiastku ktorú chcela a predložila právna kancelária pana starostu. Ostatné čiastky neboli súčasťou podania a tak ostali nepovšimnuté
Jožko | 13-03-2012 15:01:27
Zaujímavé padajú tu paragrafy znenie zákonov,ale čo sa udialo nič,starosta si zasa urobil svoje.Ako je možné ,že má stále navrch?
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 13-03-2012 09:25:34
pre Tomasko | 13-03-2012 09:07:27 ... :D :D :D ďakujem ale nie som MuDr.... mozno este tak to (c), viem že to bolo myslené ironicky.
Pata sa ale podľa môjho názoru nemá tiež veľmi čím chváliť.
Tomasko | 13-03-2012 09:07:27
Ty si kompletny MuDr(c)
pre nestranného | 13-03-2012 08:59:59
Zákon vyžaduje doručiť organu ktorému je určená - v tomto prípade OZ, ako je na nej napísané. Jednoduché :)
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 13-03-2012 08:55:56
pre rodáčka | 12-03-2012 19:27:02
Žiaľ, myslím že aj keby šiel pán starosta do Paty na exurziu, nemal by sa veľmi čo priučiť. Pochaádzam z Paty a aj keď už 12 rokov žijem v Šoporni, viem zhruba aká je v Pate situácia. Mám v Pate totiž rodičov a príbuzných a tak viem, že aj v Pate "SKAPAL PES". V Pate je to viacmenej už všetko o podnikateľoch. Nedá sa uprieť starostovi Paty, že by sa nepričinil o rozvoj obce ale v posledných rokoch obec taktiež stagnuje. Je otázne či je to chybou starostu alebo pasivity a ľahostajnosti obyvateľov. Treba však vyzdvihnúť fakt, že starosta obce občanov nerozdeľuje, zrejme sú spokojní z jeho vedením obce. Aspoň mne osobne nie je známa žiadna vedomosť o tom, že by ho chceli odvolať alebo že by nejakým spôsobom rozdeľoval občanov.
pre rodacka | 13-03-2012 08:41:19
to s tou Patou si dobre mimo.
.JA. | 13-03-2012 07:54:50
Pre nestranného občana:
ide o zákon o Obecnom zriadení č. 369/1990.
§ 11a ods.3
(3) Petíciu podľa odseku 1 písm. c) overujú aspoň traja poslanci určení obecným zastupiteľstvom, ktorí nemôžu byť členmi petičného výboru, a starosta; starosta neoveruje petíciu podanú podľa § 13a ods. 3 písm. a) prvého bodu....
pre p. Spanika od nestranneho obcana | 13-03-2012 07:34:47
Dakujem za reakciu, ale bol by som rad, keby ste priamo odpovedali na moje otazky:

Pokial som to dobre pochopil, tak aj Vy tvrdite, ze referendum bolo nezakonne? Citujem Vas: "Ja sa ale domnievam že nezákonné bolo.Ovšem netvrdím to s istotou pani Rybanskej...."

Este by som sa rad vratil k Vasej tlacovej sprave z 10. 3. 2012. Pisete v nej:
"Poslanci zastupiteľstva si okamžite po doručení petičných hárkov na podateľňu obecného úradu ktoré podpísalo 1090 občanov obce Šoporňa túto aj kompletne prevzalo, pretože je zo zákona určená obecnému zastupiteľstvu, a nie do rúk starostu, ktorý má byť v referende odvolaný."

Kde presne v zakone je pisane, ze peticia a peticne harky su urcene obecnemu zastupitelstvu?

Preco potom peticne harky v piatok 9. 3. dorucili na obecny urad? Samozrejme, bolo uz neskoro.

Dakujem.
Registrovaný Vladimír  Špánik Vladimír Špánik | 12-03-2012 23:45:11
Stanovisko VIA IURIS ktoré najdete aj s inými dobrými radami ako postupovať ak máte takého starostu ako v Šoporni.
Vl.Špánik


Petícia za vyhlásenie miestneho referenda na odvolanie starostu

Jednou z možností ako sa obyvatelia obce môžu zapojiť aktívne do fungovania svojej obce, je vysloviť nespokojnosť s konaním starostu, a to tak, že ho odvolajú v miestnom referende. Konanie miestneho referenda môžu obyvatelia podnietiť zorganizovaním petície.
Pri spísaní takejto petície sa postupuje podľa hore uvedeného všeobecného popisu pre petície a zároveň podľa zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení. Vzor takejto petície nájdete tu.
Podľa jeho ustanovenia § 11a, musí zastupiteľstvo obce vyhlásiť miestne referendum o odvolaní starostu, v prípade, ak sa pod petíciu za vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu podpíše aspoň 30 % oprávnených voličov.

Oprávneným voličom podľa ustanovenia § 2 zákona č. 346/1990 Zb. o voľbách do samosprávnych orgánov obcí je:
- občan Slovenskej republiky
- s trvalým pobytom v obci, kde sa majú voľby (miestne referendum) vykonávať
- ktorý dosiahol vek 18 rokov


Petíciu overujú aspoň traja poslanci určení obecným zastupiteľstvom, ktorí nemôžu byť členmi petičného výboru, a starosta. Starosta však neoveruje tento druh petície, teda ak petícia smeruje k jeho odvolaniu. Ak petícia spĺňa náležitosti ustanovené zákonom o petičnom práve (viď vyššie) obecné zastupiteľstvo musí vyhlásiť miestne referendum obce tak, aby sa uskutočnilo do 90 dní od doručenia petície.




Výsledky miestneho referenda sú platné, ak sa na ňom zúčastnila aspoň polovica oprávnených voličov a ak bolo rozhodnutie prijaté nadpolovičnou väčšinou platných hlasov účastníkov miestneho referenda. Obecné zastupiteľstvo vyhlási výsledky referenda do troch dní od doručenia zápisnice o výsledkoch hlasovania na úradnej tabuli. V prípade, ak je referendum úspešné, mandát starostu zaniká vyhlásením výsledku miestneho referenda.
Ak by došlo k takej situácii, že obecné zastupiteľstvo na základe platnej petície nevyhlási miestne referendum, je nevyhnutné sa obrátiť s podnetom na okresnú prokuratúru s uvedením všetkých skutočností a dôkazov, ktoré svedčia tomu, že referendum malo byť vyhlásené.
V prípade, že spísanie petície na vyhlásenie miestneho referenda na odvolanie starostu vo vašom prípade neprichádza do úvahy, v časti Nefungujúca samospráva možno nájdete ďalšie návody na nápravu nezákonného stavu v obci.
pre p. Spanika od nestranneho obcana | 12-03-2012 21:24:00
Dakujem pekne za Vasu odpoved.

Pokial som to dobre pochopil, tak aj Vy tvrdite, ze referendum bolo nezakonne? Citujem Vas: "Ja sa ale domnievam že nezákonné bolo.Ovšem netvrdím to s istotou pani Rybanskej...."

Este by som sa rad vratil k Vasej tlacovej sprave z 10. 3. 2012. Pisete v nej:
"Poslanci zastupiteľstva si okamžite po doručení petičných hárkov na podateľňu obecného úradu ktoré podpísalo 1090 občanov obce Šoporňa túto aj kompletne prevzalo, pretože je zo zákona určená obecnému zastupiteľstvu,
a nie do rúk starostu, ktorý má byť v referende odvolaný."

Kde presne v zakone je pisane, ze peticia a peticne harky su urcene obecnemu zastupitelstvu?

Preco potom peticne harky v piatok 9. 3. dorucili na obecny urad? Samozrejme, bolo uz neskoro.

Dakujem.
pre Patrik H. | 12-03-2012 20:53:34
asi to doporučí aj PZ a skončí to ľudovou veselicou na najbližšej lampárni na Gáni, miesto je len pre 3 persony.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 20:17:01
tiez si nemyslím, že problém je rodisko,je to o správaní ,a príspute k ľudom , aj keby bol zo zaviatej východniarskej obce a bol by človek s velkým Č, tak ho ludia budú mať radi.
rodisko nie je problem... | 12-03-2012 19:34:44
mne osobne absolutne neprahaza, ze starosta nie je zo Soporne, ale mi velmi prekaza to, co robi a ako sa sprava...
rodáčka | 12-03-2012 19:27:02
som veľmi znepokojená situáciou v mojej rodnej obci, nakoľko tam často chodím, mám tam veľa rodiny, známych a nie je mi jedno čo sa tam deje. Je to dosť ťažké pochopiť, ako sa môže jeden vzdelaný človek takto správať a hovoriť si starosta obce, myslím že by bolo dobré poslať ho na exkurziu do susednej obce PATA, aby videl ako sa má starosta správať a č je jeho povinnosťou robiť, keď už dostal mandát od občanov.K tomu mandátu by som ešte podotkla iba toľko, že sa čudujem občanom Šoporne ako mohli dopustiť zvolenie za starostu "NE-rodáka zo Šoporne", aj keď mi je jasné že už býva v Šoporni dosť dlho. Veď Šoporňa má určite dosť šikovných ľudí, ktorí by túto funkciu mohli určite zastávať a vykonávať na prospech celej obce, a nie iba úzkej skupiny ľudí.Budem držať palce poslancom ako aj všetkým občanom, ktorým záleží na tom, aby mali starostu, ktorý sa bude starať o prospech a blaho občanov, a nie o svoj prospech. Verím Vám...............
pre obavam sa | 12-03-2012 19:12:34
je to dost mozne.
obávam sa | 12-03-2012 18:56:49
18:02:31 že nie celkom rozumiem tvojmu nadčasovému humoru.
Patrik H. | 12-03-2012 18:34:49
Inak s tym Hermanom je to vyborny napad, uz ho niekto kontaktoval?
pre Nenajde sa | 12-03-2012 18:02:31
najde... mas ho hned nad prispevkami a zarucene podla zakona!
Nenájde sa | 12-03-2012 17:48:48
niekto povolaný čo by aj mne objasnil niečo z toho príspevku /Krátko a stručne/. Trebárs ten zdatný poslanec čo diktoval policajtovi otázku, možno aj ten čo zvykne riešit v krčme rozpočet. Asi nikto. Polícia je zavalená nadbytočnou administratívou a nemá kto držat na uzde nočných lúpežníkov, tak sme ju zahltili. Ono to pravda inak vyzerá keby bolo jedno podanie s menami osob ako ked ich je trebárs 150. Čo ked náhodou navštívia aj niektorého z tých podatelov TO, bude to prípad pre políciu alebo pre Patrika Hermana?
Krátko a stručne | 12-03-2012 16:59:40
by nám to neobjasnil niekto z povolaných?

Kto sa snaží, | 12-03-2012 11:49:45
ten Mižigaro so 6-timi ZŠ alebo ten v Šoporni, ktorého by tu poniektorí najradšej usmažili. Ked pred rokom, dá sa povedať hned po volbách boli podané tr. oznámenia na starostu a bez výsledkov, tak je to len v rovine osočovania a znevažovania jeho osoby aj ohrdnutými kandidátmi na jeho post a občania sú kŕmení neustále nezvratnými dokazmi, vášne lomcujú davom, komu to nakoniec prospeje - občan to nebude. Ten Mižigár sa má o 1000 evri navrch a my v slepej uličke.
heslo | 12-03-2012 16:44:11
Pred voľbami som niekde čítala:Nebojím sa, nekradnem. Heslo nášho starostu:Kradnem, nebojím sa.
Marián | 12-03-2012 16:41:07
Vážení spoluobčania | 12-03-2012 16:31:20
Ak poslanec diktoval otázku občanovi - policajtovi, aj sa občan - policajt opýtal pána starostu na diktovanú otázku? Viete, ja do krčmy, či šenku nechodím, nemám na to čas a peniaze, takže neviem o čom sa tam rozpráva.
Peter Klokner | 12-03-2012 16:34:25
Myslím si, že teraz by ste na to mohli ísť okľukou tiež cez JOJ-ku. Zožeňte nejaké zatúlané a zúbožené mačiatko alebo šteniatko, zapatlajte mu cukrovou vodou srsť, zavolajte do JOJ a začnite tvrdiť, že sa po obci potuluje od volieb. K tomu nejaký svedok čo videl starostu ako ho o 06.58 pri šprinte otvoriť volebné miestnosti neľudsky odkopol a máte na svojej strane namiesto Lívie Škultétyovej Slobodu zvierat. Tieto organizácie mi niekedy pripadajú dôslednejšie ako náš právny systém.

A nedá sa nedodať, článok skutočne vystihuje úbohosť systému. Žiaľ viac ako miliónu občanov jeho neriešenie neprekáža. Takže prečo nedopriať miliónové odškodnenia za kazenie image urazeným milionárom, sudcom, politikom a v Šoporni buďte radi že ste vôbec volili. Kľudne vám to Lívia mohla dať aj od 12.00 do 03.00 keby si starosta zalomil kľúč. Komisia by si ešte prišla aj na príplatok za nočnú prácu a TO SA OPLATÍ :-)
pre Šoporňanku | 12-03-2012 16:34:16
od Michala : môj názor je taký , že jedného pekného dňa pán starosta vydá ďalšie nezmyselné vyjadrenie a tým vyjadrením sa zamotá až tak , že sa nebude vedieť vymotať ...
Vážení spoluobčania | 12-03-2012 16:31:20
na vlastné oči som videl ako poslanec diktoval občanovi - policajtovi čo sa má opýtať pána starostu a nahlas aby to bolo počuť. ja som nezávislý ale bol som od nich asi 30 cm.čiže mi to pripadá že celá akcia tak vyzerala ako tento postreh. poslanec v krčme rozpráva o rozpočte a sám nevie o čom hovorí, na otázku aký rozpočet nevie ani slovo odpovedať. Takýto rozhodujú o obci !!! Na najbližších komunálnych voľbách si dajme záležať, aby tam nebili totálny nevzdelanci, lebo potom to takto vyzerá !!!
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-03-2012 15:51:03
Marián, myslím, že si vypýtame od Matoviča , kde to bol na detektor lži, haha. To by bolo asi najlepšie, a som presvedčená, že keby vlček sadol na detektor lži, ešte aj ten prekabáti, na neho nemajú .
Marián | 12-03-2012 14:59:23
Zbožným želaním je, aby kandidát na starostu obce najprv prešiel psychickými testami na spôsobilosť, psychologickými testami na logiku, detektorom lži a testom na drogy. Lebo z terajšieho sa mi zdá, že je totálne neschopný aj na vodičák, úplný idiot, klamár a nakoniec - len feťák tak môže uvažovať ako on.
Šoporňanka | 12-03-2012 14:41:07
Pozerala som na internete to video TV joj noviny o 12.00 hod... noo čo k tomu dodať?? asi len toľko, že ak si niekto príde sem na seredonline pozrieť video zo soboty v trvaní skoro 53 minutové, tak sa presvedčí na vlastné oči a uši, že p. starosta klame a zavádza aj TV stanice, on už fakt asi sám nevie kedy hovorí pravdu a kedy klamstvo, však on sa zamotáva čím ďalej tým viac, chudáčik.. však snád mu to dlho trvať nebude a bude mať dosť času aby nad tým čo doteraz porobil porozmýšľal :-)
dement | 12-03-2012 14:17:18
pozri sa Stur co si napisal a porozmyslaj
pre občan | 12-03-2012 14:07:31
nevymieňajte si názory s d.b.l.m, mohli by vám zostať.
občan | 12-03-2012 13:58:45
tým dementom si aj ti?
chudaci | 12-03-2012 13:25:52
chudak je starosta ze veli takemuto stadu dementov, vazne sa mu cudujem. chodte radsej do cibule
pre nestranného | 12-03-2012 13:06:56
chudák alebo skôr chudera...
Marián | 12-03-2012 12:44:45
nestranný, nemôžem si pomôcť, ale tvoja logika je bez diskusie. Ak si počul kroky, tak ti asi odišiel rozum. Počkaj kým sa vráti a potom si prečítaj o čom si to tu písal.
jadranka | 12-03-2012 12:44:15
citujem....bolo tam trošku viacej ludi a tým pádom je pochopitelne že nemohli odvolit o 7.00....takže klame stale a všade.dnes správy tv joj o 12.00
pre občanov | 12-03-2012 12:38:21
Teraz o 12.00h. bolo na JOJ vysielané o Šoporne.
Treba si to pozrieť. Stojí to za to.
To sa asi p. starostovi nebude páčiť!!!!!!!
Prajem Vám príjemnú zábavu.
pre nestranny | 12-03-2012 12:34:45
no vidieť tu tvoju úroven presne ako tvoj idol a voliť pôjdeme kedy chceme mi a nie ti ako nám rozkážeš ked si všetko videl prečo si sa ho nezastal ale bol si ticho ako voš pod chrastou
nestranny | 12-03-2012 11:54:09
ty si bud blby alebo zo Soporne. A videl som vsetko neboj sa. Diskusiu na urovni nezvladate. Mali ste ist o 11 volit, uz bolo otvorene :)
Kto sa snaží, | 12-03-2012 11:49:45
ten Mižigaro so 6-timi ZŠ alebo ten v Šoporni, ktorého by tu poniektorí najradšej usmažili. Ked pred rokom, dá sa povedať hned po volbách boli podané tr. oznámenia na starostu a bez výsledkov, tak je to len v rovine osočovania a znevažovania jeho osoby aj ohrdnutými kandidátmi na jeho post a občania sú kŕmení neustále nezvratnými dokazmi, vášne lomcujú davom, komu to nakoniec prospeje - občan to nebude. Ten Mižigár sa má o 1000 evri navrch a my v slepej uličke.
.JA. | 12-03-2012 11:47:49
pre : nestranny | 12-03-2012 11:41:39
Ty si buď Vlčekov človek alebo si taký blbý? Ako môžeš niečo kritizovať keď nepoznáš podstatu? Bol si aspoň na jednom obecnom zastupiteľstve? Bol si v sobotu ráno v priestoroch školy? Ak áno, tak nech sa páči, pokračuj vo svojich vyjadreniach na danú tému. V opačnom prípade sklop uši a šúchaj nohami.
nestranny | 12-03-2012 11:41:39
Porovnavam Kaufland so Sopornou lebo vsetko je iba o ludoch. Vyjadrovanie s iq mrazeneho file. Hlavne treba verit mediam a reciem no nie? to je inteligencia. Podme aj Fika odvolat :) A este par stran treba zalozit, vsak penazi je dost nie? Gorila krici: znicte Gorily! tak sa uz uvedomte ludia prosim, a nech je vam dobre. hadam aspon cena benzinu klesne a chleba. zdar
Marián | 12-03-2012 11:22:43
nestranny | 12-03-2012 09:56:58
Aké hodnoty uznávaš? Ty porovnávaš kaufland s voľbami, ty si obhajuješ svoje práva pri nákupe a nie pri voľbách? Tak to sa ti nečudujem, že si úplne mimo. A takých ako ty v tejto republike gorily potrebujú.
občan soporne | 12-03-2012 11:13:48
už len chcem vidiet ten ksicht pani riaditeľky, ked rano sa dnes dozvedela, čo sa udialo a čo ju čaká, možno jej vlček poradí.
nestranny | 12-03-2012 11:12:23
Aspon sa vie vyjadrovat nie ako "ludia" na chodbe ;)
pre nestrany | 12-03-2012 11:05:53
Ááááá...opravujem p. starosta Vlček
pre nestrany | 12-03-2012 11:04:37
Zabudli ste na to, že vlček bol slovenčinár?
pre nestrany | 12-03-2012 11:04:36
Zabudli ste na to, že vlček bol slovenčinár?
nestranny | 12-03-2012 10:41:24
a este aj mi s makkym, v Soporni tusim sami Sturovci
nestranny | 12-03-2012 10:39:03
ti je s makkym i :) ? hlavne ze zumba party bola dobra ;) zeny su paradne, ale iba 3, davam like ;)
Jozef | 12-03-2012 10:26:19
Zehra - 2460 eur
Soporna - od februara 1670 eur.
...a on sa tak snazi...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2012 10:21:05
Pre p. Majko | 12-03-2012 10:12:08 | - konkretne k tomu pripravujem samostatny clanok. Ak posunutie zaciatku volieb beztrestne prejde v Soporni, tak pre buduce volby to bude neskutocnym precedensom.

Preco sa nevyjadruju ostatni poslanci? - tuto otazku prosim adresujte im.

A nezavisla zurnalistika ma miesto prave tam, kde je ohrozena demokracia. Ci uz zo strany jednej alebo druhej.
pre p. Majka | 12-03-2012 10:19:49
Asi vedúca úradu a p. starosta si sadli za počítač a teraz zachraňujú čo sa dá. Teraz sa budú na každom vŕšiť a urážať aby bol p. starosta dobrý.
Žehra | 12-03-2012 10:15:56
keď si už spomenul tú tiež slávnu dedinu, daj na plac aj plat starostu Žehry a Šoporne nech sa pobavíme.
Pre p. Majko | 12-03-2012 10:12:08
Vám ako nestrannému nestačí stanovisko ÚVK? Cítite potrebu ovlpyvnovať šopornanské naťahovačky, ešte som nevidel ani jedno stanovisko ostatných poslancov, na toľko výjazdov nezávislého novinára je to prinajmenšom čudné.
pre nestranny | 12-03-2012 10:08:44
a ti sa začo považuješ ked mi akože sme sedláci čo si ti potom podla nás?ked nevieš udržať svoje pocity z prehry svojho mesenáša tak sem ani nepíš
pre nestranny | 12-03-2012 10:04:41
Ale veď mi všetci sa držime podľa pána starostu. Veď on stále rozpráva zákon, zákon a zákon.
Nič v zlom - voľby mali začať o 7.00h. - 22.00h.
Tak potom o čom.
na plnu hubu | 12-03-2012 10:02:51
a po lopate ako sa vraví, tak to vidia viacerí nestranní. OZ si dopredu uzurpuje pravdu - pravda je, že le n časť OZ.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-03-2012 10:02:19
nestranny | 12-03-2012 09:56:58 | - uvedomujete si, ze prave ste "schvalili" flagrantne porusenie zakona? Uvedomujete si, ze Volby do NR SR boli zakonom vyhlasene na 10. marca v trvani od 07.00 do 22.00? A uvedomujete si, ze to zvladli aj obce ako Zehra, zastrcene dedinky s niekolkymi obyvatelmi kde starosta nema k dispozicii ziaden tim ludi a aj v tych obciach, v ktorych starostovia po ich zvoleni do funckie nedokazali plynule precitat ani povinny slub?

Nezvladna to v celej republike iba Soporna! To ale nie je chyba jej obcanov.
nestranny | 12-03-2012 09:56:58
zdravim Sopornu, ste banda sedlakov ked vychadzate z toho co ste niekde na trhovisku poculi. A ze 10 minut meskali volby? Ked cakate v Kauflande 15 minut v rade na akcie to vam nevadi. Spravat sa tam nevie nikto od tych ludi na chodbe co ani nevedia kde je sever az po tych akoze poslancov co su teraz hotovi ze si nemozu robit co chcu. drzim palce inteligencii a pravde
pre občanov | 12-03-2012 09:38:52
Teraz by som chcela byť malá muška, aby som bola ona OU.
Č sa tam asi deje? Aj Vy????
Marián | 12-03-2012 09:35:51
zosobnena zvedavost | 12-03-2012 09:30:16
Osobne mám pocit, že hrubo porušili pracovnú disciplínu a nehovorím o tom, že sú zamestnancami obce - vymeniť.
Marián | 12-03-2012 09:32:49
No a na margo UVK - rozhodnutie o predĺžení parlamentných volieb. Ako vo futbale.
"...v dostatočnom časovom predstihu informovaní" - t.j. - že starosta mal vyhlásiť pred zahájením parlamentných volieb, že nastáva časový posun volieb od 07.10 hod - do 22.00 hod!
A nie hrať sa na Boha, že on otvoril priestory včas. Tak ako som už povedal, včas pre občana, ale nie na prípravu pre volebnú okrskovú komisiu.
zosobnena zvedavost | 12-03-2012 09:30:16
mna by len zaujimalo, ako sa zamestanci vysporiadaju s tym, ze neplnili svoju ulohu poskytovat sluzby OZ. Vysledkom je ekonomkyn podnet na nespristupnenie priestorov, svedetstvo sekretariatu ze nikdy nedrzali v ruke papier na ktorom je ich podpis, zapisnica so znakmi falsovania, neposkytnutie pečiatok a zoznamov a pod. Budu aj karne opatrenia? :)
Marián | 12-03-2012 09:26:11
http://www.stv.sk/online/archiv/spravy-stv?date=2012-03-10&id=48278#474
Marián | 12-03-2012 09:24:15
Tak dajte odkaz ...
To som naozaj zvedavý.
pre reportáž | 12-03-2012 09:18:53
Bola tam aj STV, Markíza aj Pravda a ďaľšie.......
pre reportáž | 12-03-2012 09:16:58
Našla som na STV len televízne noviny 10.03.2012 o 19.00h, kde rozprávajú o Šoorni. A tam aj starosta.
Marián | 12-03-2012 09:11:19
Neviem prečo, ale zdá sa mi, že tam STV ani nebola. Bola tam redaktorka SRo. JOJka mala ráno na telefóne len odkazovač, ani tam nebola. Teda aspoň v tom čase do 08.21hod.
reportaz STV | 12-03-2012 08:33:50
nemate niekto link na tu reportaz na STV, kde vraj ludia vyjadruju sympatie starostovi? Chcem si ich pozriet... Dakujem
Registrovaný Vladimír  Špánik Vladimír Špánik | 12-03-2012 00:09:55
Neviem čo vlastne chcete lebo priamu otázku ste mi nedali.
Na takéto hlúposti jednoducho neodpovedám,pretože to sú reakcie pani Rybanskej ktorej bolo v ZOMOSe Spravnou radou pozastavené členstvo a Valné zhromaždenie toto rozhodnutie správnej rady aj potvrdilo.
Sám máte dostatok informácií,že si viete vyhodnotiť,že táto informácia ktorou pani Rybanská disponuje a na ktorú sa odvoláva nie je pravdivá a podobá sa to na rétoriku vášho starostu.Podľa jej informácii "je referendum nezákonné".
Tak teda má jednoducho zlé informácie,lebo o tom či je referendum zákonné či nie, môže rozhodnúť len súd.Ja sa ale domnievam že nezákonné bolo.Ovšem netvrdím to s istotou pani Rybanskej, lebo ako som povedal o tom zrejme rozhodne až súd v prípade,že bude rozhodovať o prečine starostu obce
Vlčeka o zmarení referenda.
Dúfa,že Vám toľko na vysvetlenie môjho postoja stačí
pre p. Spanika od nestranneho obcana | 11-03-2012 23:29:44
davam to sem este raz

http://nitra.sme.sk/diskusie/1973131/1/V-Soporni-sa-referendum-o-odvolani-starostu-nezacalo.html

tu je jedna reakcia na tlacovu spravu obcianskeho zdruzenia ZOMOS
citujem z diskusie:
"
zas len polopravdy :(
Ktorý právnik Ti poradil dať takéto TO?

Podľa mojich informácií príslušná okresná prokuratúra rozhodla o starostovom podnete a vydal stanovisko, že konanie referenda je nezákonné. Mám za to, že V takom prípade by ho starosta organizovať nemal. Taký je totiž status quo dnes.

či prokuratúra rozhodla správne a aké argumenty a dôkazy dostala a od koho- to je na ďalšiu debatu.


Čítajte viac: http://nitra.sme.sk/diskusie/1973131/1/V-Soporni-sa-referendum-o-odvolani-starostu-nezacalo.html#ixzz1onPvQDrZ

vandar,OĽaNO č.37 "

Pani Vanda Rybanska je spoluzakladalka obcianskeho zdruzenia ZOMOS (Združenie občanov miest a obcí Slovenska)
ZOMOS si netreba pliest so ZMOS-om (Združenie miest a obcí Slovenska)

Netreba v Soporni vyvolavat hysteriu, treba pockat na rozhodnutie sudu.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 22:43:57
pre Marta Bauer,

dakujem vám za Vašu podporu,napriek tomu, že sme príprave referenda venovali neskutočne veľa času, energie a síl, ľudia napriek zmarenému referendu prejavili tak úžasnú spolupatričnosť, zmysel pre pravdu a hlavne záujem o svoju dedinu, že pre toto všetko sa oplatí dalej bojovať.

Dakujem
Marián | 11-03-2012 22:43:49
Tak som sa konečne dočítal.
Právnici - ak je to možné a kontrolórka obce zistí, že starosta využíval právnické služby a platil právnika vo svoj prospech a nie v prospech obce - je možné mu dať všetky výdaje k náhrade? Nejednalo by sa o spreneveru? Ja si myslím, že sprenevera by prešla.
Čo sa týka hodnoty - zhorel hrad Krásna Hôrka - obrovská hodnota aj historická, ktorá sa nedá nahradiť. Hodnotu starostu odhadujem na 0,00€ - nula celá, nula nič! A za takúto hodnotu aspoň mne ľúto nebude.
Pani Erika, držím palce Vám, celému OZ a nám všetkym, aby to v tomto roku vyšlo a dajme tomu, hody oslavovali tak, ako kedysi - keď boli známe široko - ďaleko.
Marta Bauer | 11-03-2012 22:39:19
p.Ščípová, nedajte sa týmito nekonečnými komentármi od neobjektívnych odradiť !!! Ja nie som zainteresovaná, ani Vás osobne nepoznám, ale je to viditeľné, že máte pravdu! Len vydržte a bojujte za spravodlivosť. Z Vašej strany nie ste vôbec na posmech, ako tu niektorí komentujú, každý normálny človek sa postaví na Vašu stranu. Držím Vám palce, robte čo najrýchlejšie, aby ste sa toho arogantného starostu čo najskôr zbavili.
dôchodca | 11-03-2012 22:31:51
Musím sa pousmiať aj nad stanoviskom prokuratúry. . .starosta nepodpísal uznesenie o schválení komisie na overovanie podpisov. . ,zákon 369/90 dáva túto možnosť starostom vtedy,keď je uznesenie v rozpore so zákonom alebo nevýhodné pre OBEC-a bolo to len nevýhodné preňho. .taktiež zníženie platu na zákonom stanovenú hranicu. . .nič v rozpore so zákonom a pre obec veľmi výhodné. . .veď to mala prokuratúra prvé usmerniť. . .
Marán | 11-03-2012 22:30:03
Katka | 11-03-2012 20:43:39
Ja to viem, aj keď niekedy tečú nervy a človek si myslí, že už nemá nijakú šancu, nádej - trpezlivosť ruže prinesie
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 21:54:10
vážení, či píšete s ypsilonmi, či nie, je to uplne, ale uplne jedno, podstata je niekde inde. Inak ja tiež v debatách nedávam ani mäkčene, ani velke písmená, no nevadí. Ako som povedala, mna kritika neuráža, kazdy ma pravo povedať svoj názor , to je moja omega. Ak nie ste schopní prijať aj kritický názor, tak to môžete zabaliť a nepohnete sa dalej do konštruktívnej debaty. Znovu zopakujem jednu vec, už sa stalo niekedy v soporni, že sa ludia spoločne za niečo postavili?? ze sa sami prejavili?? dokonca sa nebáli a isli svojim menom na políciu podať trestné oznámenie?? myslite si čokolvek, píste čokolvek, TOTO SA NESTALO NA SLOVENSKU !!!! je jedno či tu niekto píse, že tie trestné oznámenia aj tak zhutnia do jedného,to je jedno, ale nikto nezhutní to, ze tam skutočne prislo neviem už možno 200 ľudí, lebo aj dnes tam chodili, čo mám informácie, a prejavili svoj názor. Chapete diskutujúci, čo chcem povedať?? PREJAVILI SVOJ NAZOR, NEBALI SA A PREJAVILI HO, SOPORNANIA.Klobuk dole všetci , ktorí ste tam boli, napriek zmarenému referendu, mám neskutočne príjemný pocit z prejavenej ľudskej súdržnosti.
pre JA od kritika | 11-03-2012 21:49:33
To maju aj moju podporu, to si nemysli.
A prepac, ale male pismeno v mene obce nemeni obsah prispevku ako takeho. To len tvoja reakcia poukazuje na tvoju uroven. Mimo to, tvoj prispevik je chybny hned v druhej vete, ako keby to pisal niekto z Vahoviec a juznejsie. Ale aj tak som tomu porozumel.
oprava pre : pre JA--- | 11-03-2012 21:08:18 | 11-03-2012 21:46:36
Nevychádzam z údivu. Ty tu ideš niekoho kritizovať a názvy dedín píšeš s malými písmenami?
Dúfam, že to s poslancami dotiahneme do úspešného konca. Držím im palce a majú moju podporu a určite aj väčšiny obyvateľov obce Šoporňa !!!
pre JA--- | 11-03-2012 21:08:18 | 11-03-2012 21:44:43
Nevychádzam z údivu. Ty tu niekoho kritizovať a názvy dedín píšeš s malými písmenami?
Dúfam, že to s poslancami dotiahneme do úspešného konca. Držím im palce a majú moju podporu a určite aj väčšiny obyvateľov obce Šoporňa !!!
Vladimír Špánik | 11-03-2012 21:42:49
ten ypsilon,mi prepáčte prosím
Ivan | 11-03-2012 21:42:23
OK, beriem. Podali sme trestné oznámenie na neznámu osobu. Nech to je ako je, som ochotný bojovať dokonca, aby sa tu dokázala pravda. Trestné oznámenie nestiahnem, v žiadnom prípade. Nech sa stane čokoľvek. Aj keď viem, že spravodlivosť v tejto republike skončila v roku .....
Vladimír Špánik - ZOMOS | 11-03-2012 21:40:36
Zabudol som ale povedať to najdôležitejšie!Poslanci v danej situácii podľa môjho názoru urobili všetko pre úspešnú realizáciu referenda a ich postupy museli byť bohužiaľ v zmysle nezmyselnej a nejasnej samosprávnej legislatívy presne také aké boli.
Myslím ale,že teraz sa veci pohnú hneď minimálne dvoma smermi,pretože zázrak sa nestane a starosta ostane takým ako sa prezentoval na verejnosti.Prajem im pre kľud vo vašej obci skorý úspech!
Pre Ivana | 11-03-2012 21:34:19
Ivan, nechtiac som v tvojom mene napisla ja, ten kritik. V nadpise bolo meno ale patrilo do textu ako oslovenie. Ospravedlnujem, sa.
Pre p. Scipovu od kritika | 11-03-2012 21:31:00
Dakujem Vam za reakciu ale bohuzial ste ma nepresvedcili, len utvrdili ze sice mate 8 rocne skusenosti v prave, ale akosi sa to aj tak v realite mina ucinku. Preco asi. Tymto vytvarate dobre zivnu podu pre konspiracne teorie ako Petriho misky pre bakterie a huby. Tak pozor, aby sa tieto konspiracie nerozmohli az tak ze vas pohltia tiez. A viete ako to v soporni chodi, raz sa nieco suchne a uz sa to neda zastavit. V tejto situacii je lepsie sa stiahnut a dozbrojit, podla mna. Len dufam ze nech sa rozhodnete akokolvek, bude to pre dobro veci a spravnou cestou.
Vladimír Špáni k- ZOMOS | 11-03-2012 21:28:56
Reakcia na: pre p. Scipovu | 11-03-2012 20:56:39

Myslím,že tento príspevok to vidí trochu idealisticky, ale je v ňom napriek tomu kus rácia.
Ideo to,že áno, zastupiteľstvo má možnosti v štatúte obce,rokovacom poriadku ale aj v zásadách hospodárenia či v samotnom rozpočte, určiť pravidlá tak,že obmedzia nežiadúcu činnosť starostu na minimum.To všetko čo som spomenul sa u vás v obci už začalo pripravovať, ale ani presne stanovené podmienky pre starostu mu nedokážu zabrániť konaniu,ktorým bude takto prijaté dokumenty obce porušovať.Ide o to,že v zákone 369/1990 Z.z. o obecnom zriadení, nie sú žiadne sankcie za porušovanie takýchto interných predpisov.Jediná cesta je dokázať trestnú činnosť a to samozrejme nie je tak jednoduché.ZMOS vie svojim starostom veľmi dobre poradiť ako na to!!
Je to ale samozrejme možnosť ako starostovi s povahovými vlastnosťami psychopata komplikovať jeho nežiadúcu činnosť.
Zvolať druhé referendum môže zastupiteľstvo na najbližšom zastupiteľstve,pretože má dosť dôvodov na takýto postup.Veľkou výhodou priameho vyhlásenia referenda je,že obavy s kontrolovania zoznamov občanov ktorí podpísali petíciu odpadá a tým ani neexistujú dôvody na obavy so zneužitia takýchto zoznamov starostom.
Všetko ale závisí od rozhodnutia zastupiteľstva!
Ivan | 11-03-2012 21:26:53
V mojom mene tu ktosi čosi vypisuje!!! Pán Majka, dôrazne žiadam o zverejnenie IP adries. Nie je to tu prvý krát!!!
Množí sa tu hnus a strašne to tu smrdí hovnami!!!!!!
Ivan | 11-03-2012 21:23:17
Pani Erika, nedajte si zvyšovať tlak ľuďmi s IQ - húpací koník. Vykašlite sa na túto diskusiu a ľudí,ktorým nejde o diskusiu a preberanie faktov ale o zdvíhanie adrenalínu Vám, a ostatným, ktorí sa snažia zachrániť, čo sa ešte zachrániť dá. O tom prečo je tomu tak je zbytočné hovoriť. Všetci to vieme. Dajte si radšej pohár vínka a strávte pekný zbytok večera. Toto tu fakt nemá zmysel.
pre ja | 11-03-2012 21:19:35
A starosta sa nechal zamknúť v škole, keď odomykal zvnútra? Vy rozmýšľate keď sem niečo píšete?
Ivan | 11-03-2012 21:18:44
Ak nemohlo byt referendum vyhlasene podla zakona, nebolo co zmarit a Vlcek to dobre vie. Na sude sa to bude brat z tejto roviny alebo do nej silno tlacit . A pritom stacilo len dodrzat spravny pravny postup. Ale to zastupitelstvo vie, inak by to nedorucovali este raz. Nema vyznam sa tocit okolo 10. marca a osocovat sa, dolezitejsie je zacat s peticiou a ked sa zadari, vianoce mozete oslavovat bez neho. Ale tym podanim trestneho oznamenia ste to prepiskli, bude robit obstrukcie a natahovat cas. Hold, priznat si chybu by bolo lepsie a navyse by ste z toho vzisli s cistym stitom nez takto, klesli ste na spolocnu nizku uroven. Berte to prosim ako konstruktivnu kritiku.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 21:17:35
zviditeľnili ste sa sami, lebo ste tam naschvál čakali na to a celé to skôr vyzerá tak akoby neskoré otvorenie miestnosti bolo úmyselne naplánované ale nie zo strany starostu :?????????????????????????????????????????????????????????
pre absolútne neznalého občana, STAROSTA OBCE OTVARA VOLEBNE MIESTNOSTI, KOMISIE BY MALI BYT 2 HODINY PRED VOLBAMI UZ NA SVOJOM MIESTE,
STAROSTA SI TAM POCHODOVAL LADNYM KROKOM O 6,58, TAKZE OZAJ TO NIEKTO NAPLANOVAL NAMIESTO STAROSTU.
Ivan | 11-03-2012 21:15:52
Pre JA. Ty si úplný demagóg. Takže za oneskorené otvorenie volebných miestností sú zodpovední všetci v dedine, len nie starosta. A ty si normálny? Mal by si navštíviť psychiatra.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 21:14:17
na ten dlhy príspevok: vy asi čítate moje myšlienky*?? dakujem za radu, ako sa zvoláva obecné zastupiteľstvo, ale ja mám zákon v malíčku, takže dakujem. Vyjadrila som sa, že nebudem tu zverejnovať postupy, aké zaujmeme dalej. Môžete sa spolahnúť, že všetko máme overené, ibaže nezabúdajte na jednu vec, sme na Slovensku, a 100 právnikov, 100 názorov, viete asi o čom hovorím. A tomu pokračovaniu práce len malý komentár, trošku sa musím usmiať, ak chcete vyjadriť kritiku, prosím, som za, dokonca mam ju rada, lebo kritika vám ukáže v čom ludia vidia vaše slabiny, takže, k veci: Ak teda sledujete konanie pána starostu, nie prácu, lebo tú nevykonáva, len berie plat, tak iste viete ze nám vetoval schválenie rozpočtu, takže musíme čakať, na dalsie zastupiteľstvo, o dalsích veciach nebudem písať. lebo to by bolo hrozne na dlho, radšej ústne, je vidno, že vy skutočne ani len netušíte,že čokolvek sme schválili, on si pokojne sám rozhodne, schváli sám, neinformuje OZ, porušuje zákon o povinnom zverejnovaní zmlúv, takže zmluva , ktorá nie je zverejnená nie je platná, predpokladám že sa bavím s niekým, kto tuší o čom hovorím, a skutočne sa musím pousmiať nad vasimi radami, ako dalej spolupracovať s pánom starostom. Radšej vaše rady obrátte na neho, to by bolo vhodnejsie. Ale dakujem za výklad zákona, ovládam ho už 8 rokov.
Komentar na mna | 11-03-2012 21:12:32
Ja uz volit v soporni nemozem, lebo trvale mam uz mimo. Absolutne nemam nic so starostom, ale tym ze som mimo sa pozeram na to trocha objektivnejsie. Tym starostu neobhajujem, nie je ani co, ale na druhej strane to je tiez cele parodia. Prazdne reci do vetra. Na soporni sa vela ludi smeje, ale nie len na starostu, skor naopak, na cele zastupitelstvo ake je neschopne.
Apropo, ked chceme byt obejktivni, vacsina obcanov co tam bola prave pritomna nie je cela dedina. Pozor. Ale nepochybujem, ze v referende by absolutne pohorel vzhladom na potrebny pocet hlasov, lebo tymto celym obojstrannym divadlom sa proti nemu priklana cim dalej viac ludi. A aby ste nezneuzivali pocet ludi v peticii. V peticii sa lahko nazbiera 1090 ludi, lebo su ludia oslovovany aby to podpisali (pozor, nemyslim presvedcani, len oslovovani to je rozdiel!) a ide sa za nimi, nikto nikde chodit nemusi. Potom to v refrende vzdy dopadne tak ako dopadne. Isto iste by ste neziskali 1090 proti.
Ivan | 11-03-2012 21:12:09
Zaujímavý tento príspevok. Zaujalo ma hlavne toto:

"Podali ste trestne oznamenie ale vysledok bude bohuzial zamietavy. Naopak ak niekto podla trestne oznamenie konkretne na neho, moze uspiet za ohovaranie. Absurdistan, ale bohuzial."
Ako mám tomuto rozumieť, že výsledok bude zamietavý??? Ty si nejaký skorumpovaný sudca, že toto vieš dopredu? Ale vlastne ma v tomto štáte už asi nič neprekvapí. Po roku 1989 je tu možné všetko. Krajina neobmedzených možností....
obcan | 11-03-2012 21:10:58
Starosta musi uzivat dost mizerne prasky ked si mysli ze obcania stoja za ním....
A to ze zmaril referendum to je drzost...
Poslanci drzim palce nech sa Vám podari to ho*no odvolat.
JA--- | 11-03-2012 21:09:38
zviditeľnili ste sa sami, lebo ste tam naschvál čakali na to a celé to skôr vyzerá tak akoby neskoré otvorenie miestnosti bolo úmyselne naplánované ale nie zo strany starostu :-P
JA--- | 11-03-2012 21:08:18
presne niektorí tu majú úplnú pravdu, ja nie som zo šoporne ani sa tam nikdy nemienim sťahovať :D je to ozaj echt dedina ako hoštice :D inak, nechcem menovať, ale niektorí by sa mali najskôr naučiť spisovne rozprávať lebo to vyznieva strašne smiešne keď sa nechajú ešte aj natáčať na video :D
komentár predo mnou | 11-03-2012 21:01:24
Hovadsky bol zase niekto múdry a útočí na Eriku Ščípovú je vidieť že ona má niečo v hlave ale vy určite nie.......vy poznáte zákon? určite ste jedna ruka s pánom starostom kde ste boli v sobotu ráno prečo ste nestáli pri ňom ked väčšina občanov bola proti nemu vtedy nemal nikoho pri sebe....a teraz tu mudrujete.......no comment
pre p. Scipovu | 11-03-2012 20:56:39
Ako tak citam, radi sa vyhovarate na starostu (pozor, nie som jeho sympatizant) ze sa neda to ci ono a musime pockat co spravi on lebo .... Tym umyselne kazite jeho meno co vam priemerny dedincam zerie aj s navijakom (vdaka za to video, boze cista dedina, kto zije uz dlhsie mimo Sopornu uz nejaky rozhlad ma, kto z dediny nevystrci nos sa necudujme), pritom mate pravo v rukach fungovat absolutne nezavisle na starostovi. Ak starosta nezvola zasadnutie, zvola ho bud zastupca alebo povereny poslanec ak ho nezvola starosta do 15 dni. To znamena, ze na pondelok hned zvolat zasadnutie mozete, ale musite si pockat 15 dni ak starosta nebude chciet rozhodnut a az potom ho zvolat zastupcom ci poverenym poslancom na 15. den od podania ziadosti. Nezabudnut vyvesit program zasadnutie na uradnu tabulu 3 dni pred samotnym zasadnutim.
Takymito chybami sa sami diskvalifikujete, ako aj v pripade celeho referenda. Nic len osocovanie a zneuzivanie vasich chyb na jeho hlavu. Tym sa zosmiesnujete nie len starosta, ale aj vy. Podali ste trestne oznamenie ale vysledok bude bohuzial zamietavy. Naopak ak niekto podla trestne oznamenie konkretne na neho, moze uspiet za ohovaranie. Absurdistan, ale bohuzial.
Jediny poriadny prispevok tu bol od Stryca. Nezabudat, ze zivot ide dalej a treba sa starat aj o obec. A si myslim sa oplati investovat do pravneho poradcu (nech vam pomoze ZOMOS) a poradi spravny pravny postup vo vyhlaseni druheho referenda ako aj spravny pravny postup vo vedeni obce. Viete o tom ze si mozete zvolit aj osobite predpisy? Napriklad, zbavite starostu jednat samostatne a vsetko musi byt odsuhlasene spolocne? Boze, zoberte uz rozum do hrsti. Nespokojny sopornan s komplet celym obecnym uradom.
Katka | 11-03-2012 20:43:39
Marián máte pravdu, ale chce to nejaký čas.
Trpezlivosť ruže prináša.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 20:42:30
pán starosta, to mal evidentne v paži, celé parlamentné volby, ked otvoril miestnosť o 6.58. Ani netuší, čo bola jeho povinnosť , ale hlavne že o nás vie celé Slovensko.To nás teda zviditeľnil.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 20:38:56
nechcem sa tu vyjadrovať k žiadnym krokom, ktoré budeme podnikať, počkajte si do budúceho zastupiteľstva a hlavne prídite.
pre Erika Ščípová | 11-03-2012 20:34:41
myslím, že ani k tomu nie je čo dodať, keď starosta obce otvára volebnú miestnosť z vnútra!!!
pre Eriku | 11-03-2012 20:34:02
prosim vas a naozaj sa ta nevyhodna zmluva s pravnickou firmou neda zrusit OZ?
Registrovaný patolízači patolízači | 11-03-2012 20:33:48
je to zábava, čitať tie lastovičky čo sem zablúdia, v podobe asi Benu a ušatého, lebo keby im za každú blbosť čo tu napísu, odpadol prst na ruke, tak už môžu len enterovať, hehehehehe, sak tomu sami nemôžu veriť, čo písu,alebo že by boli oni tí nervozni, ktorí čakajú na obecný žganec massa?? čo im padne zo soporne. fuj, hajzli prašiví , aj s tým hlavatým psychopatom
Pridať komentár
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 20:32:13
pre dôchodcu: presne ako ste povedali, je to jeho súkromná firma, ktorú platíme my, je to jeho súkromné elektronické medium, /internetová stránka/ ktorú platíme my, jeho je aj verejný rozhlas, ktorý je súkromný, a nezabúdajte on je VAŠ STAROSTA,ale nie je VAŚ SLUHA, tak sa z tej kombinácie vyznajte.
pre Eriku Ščípovú | 11-03-2012 20:22:18
Sme radi, že tu máme aj "takú skupinku poslancov" ako ste vy /nie ako p.Hulák, p.Ščasný, p.Hipšová, p.Krajča/, ktorí robia všekto pre to aby táto obec mala aj nejakú budúcnosť. A sme Vám za to vďační.
dôchodca | 11-03-2012 20:21:05
Tá tzv.obecná právna agentúra koľko vecí robila pre obec??? ak je to len starostova sukromná tak na zastupiteľstve uznesením zrušte takúto platbu,alebo jej zadajte úlohy obce nech riešia. . .
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 20:10:26
za seba môžem povedať, že určite nemám v pláne sa vzdať a určite aj moji poslanci kolegovia. Sme team a naša práca je teamová, navonok to tak možno nie je vidno, ale každý v rámci svojich možností pomáha a čo je hlavné!!!! boli tlaky na poslancov, aby prešli na druhú stranu, /viete čo myslím/ a nevzdali to, napriek polenám ktoré sú im hádzané pod nohy, nevzdali to, zato im dakujem, oni vedia o kom hovorím.
pre Eriku Ščípovú | 11-03-2012 20:05:43
Samozrejme, že to nevzdáme, samozrejme, že Vás budeme podporovať. Ďakujeme Vám za to čo robíte pre našu obec. V žiadnom prípade sa starostovi neospravedlňujte. Nemáte za čo. A nedovolte mu pokračovať v tých jeho svinstvách.
pre Strýco | 11-03-2012 19:59:32
V tejto obci sa nepohnú veci dopredu kým tu bude súčasný starosta. Takže žiadne schladiť hlavy /starosta sa postaral o to aby sa na maximum rozžeravili/!
pre postrehy z videa | 11-03-2012 19:52:30
p. Lipovský a p. Beno boli asi jediný z tých "790" čo tam boli za neho...inak asi nikto
mohli | 11-03-2012 19:04:15
sme to mat za sebu, keby bolo všetko kóšer.
postrehy z videa | 11-03-2012 17:53:49
12.40minúta-kto klame riaditeľka, alebo starosta?
13.00min.-Lipovský alias ušatý,, bránite parlamentným voľbám". Od rána postával pred školou a robil s Beňom bodyguarda.
32.0min.Macho roznášal panflety. Odkiaľ to starosta vie? Žeby ho špehoval?
36,20min.-obecná stránka, prečo ste ma tak dlho obchádzali? Keby chodil na OZ, tak by to vedel. Aj keď sa nedá tomu veriť.
41.0min. Váš starosta, skôr malo znieť vaše STAROSTI.To je trefnejšie.
A to sú iba niektoré pripomienky, určite je ich viac. No i tak málokoho presvedčil, že je správny chlap na správnom mieste. Mňa teda určite nie.
Marián | 11-03-2012 17:43:40
Erika Ščípová | 11-03-2012 15:44:21
Netreba vyťahovať tromfy. V máte pravdu.

Po tomto vidím, že starosta je schopný urobiť čokoľvek, len aby bol starosta. Úprava dokumentu mu nerobí žiadny problém. Len ma napadlo, či stanovisko prokuratúry sa zhoduje s originálom. Lebo mám pocit, že každá inštitúcia končí v dokumente razítkom a podpisom /nehovorím o poznámke pod čiarou/ Ja tam vidím len podpis a takýto dokument by starosta s úsmevom bez mihnutia oka urobil.
V každom prípade aj tí, ktorí sa vyjadrovali, že ich sa toto netýka, by si mali uvedomiť, že teraz možno nie. Ale o rok, ak nebudú peniaze ani na vývoz odpadu, či prečistenie kanalizácie, ...potom sa azda preberú. Ale o rok to už bude veľmi neskoro.
pre občanov Šoporne | 11-03-2012 16:46:13
Čítali ste na "Šoporňa výnimnkou v celej republike."
robí sa tam konkurz na starostu a vedúcu úradu.
Nemáte nejakých známych v cudzine čo by ste im napísali aby si ich zobrali???????
:-)))) | 11-03-2012 16:30:48
Na každé prase už se někde vaří voda
občan | 11-03-2012 16:18:48
ani on nevie čo chce pre občanov spraviť ale určite chce čo najdlhšie sa udržať na poste starostu a pokiaľ tam bude nič sa nespraví pre túto obec
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 16:09:03
a nakoniec starosta vetoval prijatie rozpočtu, sme v provizoriu, tak čo sa dá robiť?? to ste nepostrehli?? najprv sa vyhováral na poslancov, že mu nechceme schváliť rozpocet a ked sme ho schválili, tak ho vetoval. Tak chapete vôbec čo ten človek chce, ?? lebo ja nie
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 16:06:08
ja necítim frustráciu, citim nemohúcnosť. samozrejme, že ideme dalej v práci, obecné zastupiteľstvo malo byť zvolané na zajtra, ale môžete hádať či bude, asi nebude, lebo pan starosta pozvánky neposlal a takto to pojde dalej, bude sa vyhýbať normálnej práci, lebo ako vyhlásil , on začne " pracovať" až ked sa politická situácia ukludní a poslanci sa mu ospravedlnia. tak po prvé, aká politická situácia, mal na mysli velké volby?? asi tažko, tých 1090 ludí a viac, nie sú politicky angazovaní, tak neviem o čom točil, a my sa mu máme ospravedlniť?? A ZA CO? ten človek by mal asi navštíviť veľmi rýchlo psychiatra,
STRYCO | 11-03-2012 15:58:02
Erika chapem vasu flustraciu zo zmareneho referenda.stalo Vas to vela casu a nervov a zbytocne,alebo ciastocne zbytocne.ja to nemyslim zle v tom,ze mu verim ani ma nepresvedcil,ale treba schladit hlavy,premysliet dalsie kroky ako pisete uz ich asi mate pripravene a venovat sa popri tom i dalsim veciam pre blaho obce.takze kedy bude to zastupitelstvo.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 15:47:54
a po dalsie?? už dnes vyhlasovali výsledky parlamentných volieb, ako dopadli v Šoporni?? to tiež sa nekoná?? či ani to sa nedozvieme, kolko bolo ludí voliť v Šoporni, aby ste si nemohli utvoriť názor, že pravdepodobne, tá istá vzorka ľudí by išla sa vyjadriť k referendu??
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 15:44:21
pre strýco
a kde beriete tú istotu ze sme všetko nemali pripravené?? ved nemáte predstavu o tom, že včera čo tam rozprával starosta, tak klamal neuveritelne. či aj vy ste tomu uverili, a čo preukazal on?? čo?? to ze sa ohánal prokuratúrou, ktorá všetko dementovala, že oni sa distancujú od konania okresnej prokuratúry?? alebo viete o tom, že bola zámerne zmenená zápisnica a my máme doklad o tom, že bola zmenená?? že tým, ktorí to vykonali hrozí trestné podanie za sfalšovanie verejnej listiny, ktorou zápisnica je?? nebudem tu vyhadzovať tromfy, ale plytkosť jeho právneho vedomia a sila jeho schopnosti klamať je neuveriteľná.
12345 | 11-03-2012 15:42:11
pre Erika:
bojovať budeme ďalej tomu ver Erika, ešte všetkému koniec nie je. Veríme poslancom a pomôžeme ako môžeme....
STRYCO | 11-03-2012 15:32:33
myslel som,ze treba aj nieco robit s obcou a nie zase rok nahanat starostu.potom tu neskape ,len demokracia ale aj cela Soporna.ako som tu uz raz vystrihal,ze ci mate vsetko osetrene,aby referendum prebehlo v pohode,bolo ubezpecene ze prebehne.uz vtedy som poukazoval,ze je o krok vpred.je pravda,ze bitku vyhral,ale do konca vojny je daleko,ale treba aj premyslat o veciach,ktore treba riesit v ramci obce
aj nato ste boli voleny a nie len nahanat satana
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 15:18:21
pre strýco:
to akože sa postavíme znovu do radu ako husi a ideme dalej?? to snád nemyslíte vážne?? ten človek zmaril referendum a vy s ním ratate dalej,??? tak to snád nie, ešte neboli vyčerpané všetky právne cesty a možnosti,
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 11-03-2012 15:15:41
referendum starosta zmaril,arogantným spôsobom sa prezentoval pred kamerami, klamal do očí v priamom prenose. Napriek tomu sa nevzdáme, túto vec dotiahneme do konca.Šopornania nevzdávajte sa, predsa takýto človek nás nemôže poraziť, zmobilizujeme svoje sily a ideme do toho znovu. My sa za dedinu postavíme, je na Vás či ste ochotní zabojovať tiež.
STRYCO | 11-03-2012 15:14:30
Co sa stalo stalo,treba ist dalej a tak by som rad vedel,co bude dalej.Napr.kedy bude dalsie zastupitelstvo na ktorom by sa mali dat veci do poriadku,aby uz mohla normalne fungovat kontrolorka aby sa vysvetlili vsetky veci,ktore ostali nevysvetlene a potom treba uz nieco robit aby sme sa pohli dopredu,ci uz v bezpecnosti obce,alebo so vsetkym co nas pali.Viem,ze ste nastvani,ale len nadavanie nam nepomoze.treba chodit na zastupitelstva a spolocne navrhovat a riesit veci a verim,ze pride cas,kedy aj v Soporni bude normalna situacia.
Marián | 11-03-2012 14:53:08
Na záver týchto komentárov...
Po včerajšku starosta u mňa skapal. Týmto ho nepovažujem za starostu, za človeka, za občana obce. Skončil u mňa ako klamár, nemorálna a nenormálna "osoba".
Paragraf je §, nie ss s dolným a horným indexom, ale ak ho právnik vyzuje za naše obecné peniaze z obvinení, tak v Šoporni bude ss bez indexu. Z malého Napoleona sa stane ... a my budeme - Niemand.
štefan | 11-03-2012 14:32:09
pre:klara | 11-03-2012 10:17:59
Vy sa pohoršujete nad tým, že tam niekto použil neslušný výraz. A zároveň vy označíte občanov za háveď,vám kultúra a slušnosť
nič nehovorí?
PS: Ak nechodíte na OZ a neviete čo sa deje, tak prečo komentujete. Alebo ste prívrženec šoporňanských Goríl?
Jana | 11-03-2012 14:13:28
Pre Klara
Urcite nie je spravne nadavat a pouzivat vulgarizmy. Ale spytam sa Vas takto. Uz Vas niekedy v zivote niekto poriadne vytocil? A vy ste si ani v duchu nepomysleli to je ale vol, alebo nieco podobne? Ono sa Vam lahko hovori, lebo vy ste sa s panom starostom nestretli, Vas sa to netyka. Ked Vam klamu rovno do oci, tak vas to hneva a poriadne.
pre Marian | 11-03-2012 13:50:04
Prosím Vás pre takého človeka zákon nič neznamená. Ale len vtedy, keď sa jedná o neho.
Marián | 11-03-2012 13:26:52
Viera | 11-03-2012 12:32:36
Veď práve. On vie, že by skončil.

Čo sa týka množstva oznámení, áno, úplne stačí podať jeden podnet. V danom prípade bude konanie zlúčené. Podstata je v tom, že aspoň vidí, že problém nie je v OZ a pár pod menom čo si tu píšeme, ale v jeho osobe. Ak niekto ľudský s hrdosťou nevie prijať morálnu porážku, je potrebné prijať zákonné kroky a tým je aj podanie trestného oznámenia. Ale niekto ako starosta vie, že musí robiť všetko preto, aby bol na funkcii, lebo je to syndróm malého Napoleona. Mňa nezaujímajú jeho majetkové pomery, jeho príjmy, skôr by ma zaujímali, či výdaje nepresahujú jeho príjmy. Potom je jasné, prečo z obecnej kasy miznú peniaze v podobe fiktívnych bianko faktúr, zmeny v číslach a rozhodovanie bez OZ.
Mám ťažké srdce aj na UVK, ktorá rozhodla o posune času o 10 minút! Jasne bol stanovený termín konania od 07.00 - 22.00 hod. ! Ja osobne som tam bol ráno a ten čas bol pre mňa dôležitý. V koho prospech bol čas volieb potrebný? Tak sa pýtam: Komu pomohli? Namiesto toho, že nevyvodili dôsledok zmarenia prípravy komunálnych volieb, ešte ho aj podržali. Volebné miestnosti boli síce podľa vyjadrenia starostu otvorené, ale samotný prístup do objektu základnej školy, kde sa volebné miestnosti nachádzali, nebol sprístupnený. Čas 06.58! Dám si vždy záležať na čase, ten ma aspoň nesklame, ale v podstate už bežala 59 minúta! A on povie, že boli otvorené včas? Pre občanov - voličov áno. Ale nie pre okrskovú komisiu, ktorá potom rýchlo - rýchlo zachraňovala situáciu. Nevytvoril potrebný čas na prípravu, ktorá by mala byť primeraná. V našom prípade min. 15 minút! Hoc aj keď minúta. Zákon je zákon, nie záchod!
Šoporňanka | 11-03-2012 13:26:36
Pozerela som si to video až do úplného konca, je to arogancia a klamstvo zo starostovej strany hrubého zrna, to ako dokáže on klamať a pozerať sa ľudom do očí hovorí za všetko, len málokto sa dokáže takto chovať ako on. Bola som priamo v tom kotli v škole, keď sa začal rozhovor a nahrávanie so starostom, obdivujem ho, že to dokázal ustáť pred občanmi a nezložil sa, alebo že mu niekto nevrazil poriadnu po papuli, lebo nič iné si nezaslúži, ale ako vieme, je to verejný činiteľ, takže také niečo si nikto dovoliť nemohol. Súhlasím s tým, že tie nadávky a útoky na neho neboli vhodné, ale poviem Vám len jedno, ten kto ráno v budove školy bol a počúval tie jeho svinstvá a klamstvá sa nedokázal udržať na uzde, však on do očí občanom klamal, však mu kládli otázky ľudia, ktorí chodili na každé zastupiteľstvo, takže to svedčí o tom, aký to je človek. To že bolo podaných vyše 200 trestných oznámení a že mali policajti čo robiť???? aspoň niečo robili v sobotu... veď sme si my občania boli vyjadriť iba svoj názor a nesúhlas s tým, čo robí, to nám nemôže uprieť nikto ani on. Dúfam, že veľa tých čo ho volili po včerajšku presvedčil o tom, že nemá právo sedieť na starostovskej stoličke, ale ak by mal aspoň štipku hrdosti tak by sám odstúpil. Zase na druhej strane si položme otázku: Kto vie, či vôbec odstúpiť môže, či ho niekto alebo niečo nedrží v šachu, že tam musí sedieť celé volebné obdobie!!!! a inak v tom videu, ak ste ho pozerali dokonca tak sa veľa ľudí presvedčilo o tom, ako on odpovedá na otázky, nijako ani redaktorke nedokázal odpovedať na tri krát položenú tú istú otázku, stále si húdol iba svoje. A ešte musím reagovať na to, že kde boli tí čo mali byť v komisii, keď lístky hlasovacie boli pripravené???? boli pred školou už od pol siedmej ale nakoľko im nebolo umožnené vojsť do budovy školy, tak sa asi nemohli pripraviť. Všetko je zdokumentované na videu, kedy sa škola otvorila a kedy sa začalo voliť, tu nie je o čom diskutovať, ale p. starosta zase zavádzal a klamal ľudí, že škola bola otvorená tak ako mala byť... to chce akože už nemá v sebe hanby, že klame všetkých tých čo tam boli?????
Pre nechápavých : anonym a klára | 11-03-2012 13:23:54
Na to aby ste mohli niekoho kritizovať by ste museli žiť v Šoporni a poznať vystupovanie, chovanie a jednanie s občanmi a zamestnancami starostu. A k tým trestným oznámeniam: Výsledok bude taký istý ale keby to podal len jeden občan tak tu budete vykrikovať že je to iniciatíva iba jedného človeka a prečo sme sa na takú vec neodvážili viacerí ... !!!
klara | 11-03-2012 13:22:12
ja nie som proti názorom ľudí,ale byť vulgárny je vizitka slabochov,a takýto ľudia nemôžu nikoho uraziť,iba sami seba zosmiešniť,
pre klara | 11-03-2012 12:49:08
Pán Ján nič neslušné nenapísal a jeho názor zdieľajú viacerí. To vás zrejme štve.
klara | 11-03-2012 12:40:20
Pán Ján bez urážky,ale je jasné že ste nepochopili o čom v mojom príspevku ide,a slovko slušnosť a nejaká ľudská dôstojnosť je zrejme pre Vás neznáma.
Viera | 11-03-2012 12:32:36
On to nemohol risknúť pretože parlamentných volieb sa zúčastnilo 2140 obyvateľov, ktorý prišli voliť aj na referendum a u nás to je nejakých 63%, preto musel referendum zmariť....
david | 11-03-2012 12:30:02
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/regiony/referendum-za-odvolanie-starostu-je-neplatne.html VLCAK co si to neriskol aj ty? mozno by ti to vyslo )))
Ivan | 11-03-2012 12:01:53
Pre chápavého anonyma ešte raz. Ja nehovorím o tom, že voľakoho odsúdia 200 krát za jeden skutok, ale o tom, že tu ešte stále niektorí hovoria o skupinke poslancov. Je to len demonštratívne poukázanie, že tých nespokojních je tu dosť. A to že to zabralo policajtom viac práce je fakt, ale keď sa mi niečo nepáči, tak to vyjadrím.
A k ostatným veciam: to že mu ktosi nadával, nie je správne, treba počkať na potvrdenie obvinení. Viem, že keď človek počúval tie jeho reči, tak ho trhalo od jedu, ale to, že on nectí ani zákon ani morálku ešte neznamená, že to automaticky netreba ctiť aj z našej strany.
pre Jano | 11-03-2012 11:36:24
Presne tak!
Jano | 11-03-2012 11:28:59
pre klara
Ked ste neni zo soporne co vas do toho? starajte sa o seba a ne o nas .. je to hambaaa !!! Toto je co? aby si s jednym clovekom nevedeli dat radi ..... Toto je HAMBA a on ju nema !!
pre 10:38:03 | 11-03-2012 10:53:36
A čo úroveň nášho starostu? Tá je hlboko bod bodom mrazu. A je to predstaviteľ obce. Hanbu nám robí on.
pre pani Kláru | 11-03-2012 10:52:11
Naši občania vedia čo je slušnosť, neurážajte ich. Práve sa zachovali veľmi slušne, možno v inej obci už by starosta za jeho klamstvá letel cez okno. A ak by starosta vedel čo je slušnosť, tak by neklamal občanom a ani médiam a sám by odstúpil. Tu hovorme o slušnosti.
pre pani Klaru | 11-03-2012 10:38:03
Som zo Soporne a uplne suhlasim s pani Klarou. Pokriky ako "ty hajzel " a pod. svedcia o urovni niektorych nasich obcanov :(
pre Klára | 11-03-2012 10:29:41
Keď nie ste zo Šoporne, tak nepíšte komentáre, ako sa správajú ľudia. Na to ako sa správa starosta sa ľudia správali ešte veľmi slušne a kultivovane/ a veľmi ich za to obdivujem/. Veď ten človek okrem iného kade chodí tade klame a to aj vtedy keď ho natáčajú.
klara | 11-03-2012 10:17:59
Nie som občiankou Šoporne,nepoznám pravdu,a na ktorej strane je právo,ale jedno viem určite,že ľudia sa správajú ako háveď,a takýmto správaním sa zosmiešnili v médiach pred celým Slovenskom.Ľudia viete vôbec čo je slušnosť a kultúra?Česť výnimkám
.
pre nestranného občana | 11-03-2012 10:07:51
To, že ZMOS a ZOMOS nie je to isté vedia občania Šoporne. Len starosta to ešte ani dnes nevie. To svedčí o fundovanosti starostu. Ale ani sa nečudujem, že to nevie/aj tým sa strápnil na kameru/, veď on sa zaujíma len o to ako sa čo najviac nabaliť.
Michal | 11-03-2012 10:06:07
pre anonym: Myslím že je na každom z nás ako naloží s voľným časom a ak naložil tak že išiel podať trestné oznámenie tak mu netreba brať demokratické právo. A to že ich bolo podaných toľko o niečom svečí, ale o tom si už každý človek musí vytvoriť vlastný názor.
pre p. Spanika od nestranneho obcana | 11-03-2012 09:56:32
http://nitra.sme.sk/diskusie/1973131/1/V-Soporni-sa-referendum-o-odvolani-starostu-nezacalo.html

tu je jedna reakcia na tlacovu spravu obcianskeho zdruzenia ZOMOS
citujem z diskusie:
"
zas len polopravdy :(
Ktorý právnik Ti poradil dať takéto TO?

Podľa mojich informácií príslušná okresná prokuratúra rozhodla o starostovom podnete a vydal stanovisko, že konanie referenda je nezákonné. Mám za to, že V takom prípade by ho starosta organizovať nemal. Taký je totiž status quo dnes.

či prokuratúra rozhodla správne a aké argumenty a dôkazy dostala a od koho- to je na ďalšiu debatu.


Čítajte viac: http://nitra.sme.sk/diskusie/1973131/1/V-Soporni-sa-referendum-o-odvolani-starostu-nezacalo.html#ixzz1onPvQDrZ

vandar,OĽaNO č.37 "

Pani Vanda Rybanska je spoluzakladalka obcianskeho zdruzenia ZOMOS (Združenie občanov miest a obcí Slovenska)
ZOMOS si netreba pliest so ZMOS-om (Združenie miest a obcí Slovenska)

Netreba v Soporni vyvolavat hysteriu, treba pockat na rozhodnutie sudu.
anonym | 11-03-2012 09:49:42
Pre nechápavých ešte raz - bolo úplne zbytočné podávať toľko trestných oznámení. Stále to bude mať "len" taký účinok, ako keby bolo podané jedno jediné.
občan | 11-03-2012 09:19:47
nie som si taký istý že si on bude platiť advokátov nato je dosť prešibaný určite to nejako zahrá aby sa to vyplatilo z obecného rozpočtu,tiež si myslím že tých trestných oznámení by bolo viac ale nie každý má tú odvahu ho podať
Ivan | 11-03-2012 08:54:09
No nato sa podávalo 200 trestných oznámení, aby už niektorí ľudia konečne prestali hovoriť len o skupinke poslancov. A treba si uvedomiť, že by tých trestných oznámení bolo ešte viacej, len nie každý mal čas tam v zime stáť od rána do 11 a niektorí až do 12 hodiny. Takže tých, čo majú tohoto starostu plné zuby je veľa. A nehovorím vôbec o tom, že všetci starí ľudia mu na jeho klamstvá naleteli. Zároveň sa na neho ale naštvalo ešte viac ľudí. Dúfam, že to už má spočítané. Čím skorej. A keď nebude starosta, bude sa potiť už len z toho, že si musí advokátov platiť zo svojho a nie z obecného. A bude ich potrebovať.
anonym | 11-03-2012 08:07:12
Nechápem načo sa podávalo nejakých 200 trestných oznámení v tej istej veci. Podanie jedného jediného trestného oznámenia by malo rovnaký účinok. Zbytočne sa tým zaťažili orgány činné v trestnom konaní. Aj tak sa to bude robiť ako jedna vec a vôbec nejde o to, že čím viac oznámení, tým väčší trest by hrozil. Úplne zbytočné.
jadranka | 11-03-2012 00:38:12
ako vidieť má tu aj svojich ludí....aby nikomu nič neušlo.
pre JA | 10-03-2012 22:44:24
Na ktore clenky komisie sa caka? No predsa na zamestankyne obec. U ? Zeby im niekto poradil (hadam len nie NARIADIL), aby prisli, ako prisli... hm
JA--- | 10-03-2012 22:39:09
podľa toho videa sú volebné hárky vonku, čaká sa na komisiu, keď príde dvere sú otvorené a starosta je vnútri. hm...
dôchodca | 10-03-2012 22:12:59
Možno mu tá jeho malá skupinka poradila ako má vystupovať-arogancia-neumožniť referendum . . .zrejme preto,že sa ho chcú aj oni zbaviť. . . .len nevedia ako,tak nech ho za zmarenie súdy zbavia starostovania
pre ex šopornanka | 10-03-2012 22:02:47
garantujem vám že tých 793 hlasov mal len vdaka určitej skupine ľudí, ktorí mu urobili kampaň a dnes tu skupinu nepozná, inak by asi toľkými hlasmi neuspel,
citajte :-) | 10-03-2012 21:58:07
1. sprava na Pravde - Vlcak sa preslavil!!!
http://www.pravda.sk/
meme | 10-03-2012 21:55:13
kvoli soporni budu dlhsie volby, hahahaha

V troch volebných miestnostiach v Šoporni sa pre neskorší začiatok predĺži hlasovanie o päť až desať minút. Preto by sa prvé volebné prieskumy nemali zverejňovať skôr ako o 22:10.
pre ex šopornanka | 10-03-2012 21:52:43
prepac, ale kto chcel?? Volilo ho 793 ludi, ale V Soporni je vyse 3400 volicov...
pre ZOMOS-Špánik | 10-03-2012 21:50:16
p. Špánik, ceníme si odborné vyjadrenie a postreh predsedu organizácie ZOMOS, určite to mnohým občanom obce otvorí oči....ste človekom, ktorému jedno stretnutie stačilo na to, na čo niektorým občanom nestačil celý rok!
ex šopornanka | 10-03-2012 21:37:56
čo ste chceli tak to máte !!v dnešnej dobe každý hrabe sám za seba a na úkor ludí ,takže neviem čo sa tu vzrušujete
kellys9 | 10-03-2012 21:27:59
Prehrali sme.Ak nebolo referendum dnes,pripadne dalsie uz nema sancu na uspech. S trestnymi oznameniami sa da akurat prikurovat v krbe.
Realista | 10-03-2012 21:15:32
Na tomto škandále sa podpísala aj Okresná prokuratúra.Pokiaľ tam budú sedieť ľudia ako dnes, nečakajte nič dobré. Šopornania, nevzdávajte to!!
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ | 10-03-2012 21:12:51
Buď teraz chlap a odstúp
dôchodca | 10-03-2012 20:56:32
tak tých trestných oznámení je už vyše 200 . . .ale aj keby bolo len jedno tak je. . .a určite je oprávnené
Ivan | 10-03-2012 20:31:12
Ohľadne výčitiek na p. Špánika:
Prečo tu ten dotyčný hovorí sústavne o "skupine poslancov"? Len dneska podalo vyše 100 ľudí trestné oznámenie!!! Tak o akej skupine poslancov tu hovoríš? Preber sa!!!
O akých skonšpirovaných bludách to hovoríš? Padli tu konkrétne obvinenia a starosta ich vysvetľoval prázdnymi rečami bez faktov. Tak sú to skonšpirované bludy?
On pravdu ani nedýchne. Jedno musím uznať: je majster slova, škoda len že to nevyužíva, ale zneužíva!!!
JA--- | 10-03-2012 20:30:03
nie je to náhodou tak že členovia komisie prišli neskoro? :D
ZOMOS - Špánik | 10-03-2012 20:18:14
Niekto si tu pohráva anonymne s mojim priezviskom, ale napriek tomu bez obáv a s plnou zodpovednosťou tvrdím aj ako súkromná osoba aj ako predseda ZOMOSu,že ten Váš chránenec Vlček je arogantný človek ktorý má nielen problém so zákonnosťou, ale aj so slušným chovaním.Pri mojom prvom rozhovore s ním, som ho na to upozorňoval a ani vo sne ma nenapadlo,že dokáže takto klamať.Jeho obštrukcie,klamstvá najmä v súvislosti s vyjadrením prokuratúry je dnes už samotnou prokuratúrou vyvrátené.
oprava | 10-03-2012 19:17:03
malo byt pre p. Špánik | 10-03-2012 19:00:34
p. Špánik | 10-03-2012 19:00:34 | 10-03-2012 19:16:01
Informacie, ze robi rozhodnutia bez poslancov nie su objektivne? Ze ignoruje zasadania OZ ? Ze "investuje " velke obecne peniaze do svojich pravnikov - nie su objektivne? (alebo cca 1000 eur mesacne nie je vela???) Ze zavadza ohladom "vyskytu" vozidla? Ze jednorazovo vyplatena suma za kolotoce bola v uctovnictve zauctovana postupne, rozdelena na 3 "davky"? Aj to je loz??? Ze ako diktator zakazal verejnu diskusiu na obecnej stranke?? Ze poslanci nemaju pristup ani k stranke, ani k rozhlasu? Ze zastrasuje zamestnankyne? (moze vyhlasit v rozhlase len to, co povoli ON) Tieto fakty su trivialne overitelne...Skuste aj vy uviest nejake fakty v jeho prospech, doteraz jeho obhajcovia neuviedli ani 1 fakt. Prosim, nepiste, ze straosta vsetko vyvratil, lebo ziadne sudy este nezacali, takze nemal co vyvratit..
p. Špánik | 10-03-2012 19:00:34
čo Vy stále riešite veci na diaľku, skúste to aj objektívne s občanmi, ktorích neoslovili tie skonšpirované bludy o jeho osobe a dokonca aj jeho manželke, obkecávačky v roznych tzv nezavislých médiách mi pripadajú tendenčné a bohužiaľ ste mimo, aj keď má p. starosta určite niektoré výstupy a sposoby nie celkom ústretové, ale akým sposobom jedná s ním skupina poslancov - no Vy by ste sa ako zachovali, pri dnešnej politike to čaká zajtra Vás a možete sa dlho-dlho diviť komu to prospeje? V tejto fáze vývoja situácie si dovolím tvrdiť, že občania Šoporne sú to neni.
Vaše súkromné prejavy riešte s maminou pod duchnou.
klamar v priamom prenose | 10-03-2012 18:44:45
neuveritelny chlapik!!! Povie Erike pri otazkach ohladom diskusie na stranke, ze preco sa mu poslanci VYHYBALI!!! To ONI nechodili na zastupitelstva???
Ivan Dubovanský | 10-03-2012 18:41:41
To video som dopozeral asi do polovičky, potom mi z pána starostu došlo zle. Nemá kúska hanby ani charakteru.
98745 | 10-03-2012 18:40:54
máte nízky tlak pozrite si video...a hned sa Vám upraví alebo lepšie povedané zvýši....
ZOMOS - Vladimír Špánik | 10-03-2012 18:08:28
Arogancia starostu na pokračovanie!Klamstvá,klamstvá a klamstvá.
U tohto človeka to bude asi diagnóza!
mikino | 10-03-2012 17:55:07
nazdar šopornania, keď už odvoláte toho starostu (čo sa dúfam podarí), nezabudnite si od neho vypýtať auto. bo ako som počul, tak to obecné predal. a myslíte, že nový starosta si bude chcieť rumplovať to svoje kvôli dedine ?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign