Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Referendum o rodine.

Juraj KuklaDátum03. 02. 2015 16:11:28TémaAktuálne témy
666

Je vypísané a je nesporné že bude. Na tom nikto už nič nezmení. Bude sa konať v sobotu 7. februára, či ho budú určité skupiny napádať, alebo podporovať. Už len záleží, ako sa k tomu postavíme my, „stádo ktoré tu politici 25 rokov ženú tak, ako mu pískajú“?

Niektorí politici boli donútení úplne odhaliť v reláciách TV svoje karty, niektorí úboho lavírovali. Zatĺkali, neodpovedali na priame otázky, len aby si to nepokazili ani u jedných. Urobili si z toho predvolebný boj.

Jedna strana argumentuje, že ide o zásadné otázky smerovania života na Slovensku, aby sa ľudove povedané, populácia na Slovensku „nezbastardila podľa vzoru niektorých zdeformovaných štátov EÚ“, alebo keď sa to povie rovno, je tu otázku cez čo … by sa npr. davaja muži rozmnožovali a zachovali potomstvo, keby sa táto skupina rozšírila?

Ďalej argumentujú, že ide aj o zásadný prvok demokracie a občianskej spoločnosti, zakotvený v Ústave SR o ktorom sa v poslednej dobe toľko hovorí. Veľkej časti ľudu sa nová vláda jednej strany zhnusila a nechcú aby boli len bábkami. T.j. aby ľudia o zásadných otázkach mohli konečne rozhodnúť mimo skorupovaných politikov, mimo ich trápneho parlamentu kde sa rozhoduje podľa palca nejakej  ženy, aby boli politici donútený ich hlas rešpektovať.

Druhá strana napáda referendum, že je drahé, že nieje dôležité, že peniaze sa dali minúť inak lepšie, ďalej že je to proti základným ľudským právam dúhových menšín a že aj tak sa nim vraj nič nezmení.

Ďalší argumentujú, že pokiaľ by to bolo naozaj proti základným ľudským právam, Ústavný súd SR by toto referendum  určite nepovolil, a či sa dajú peniaze lepšie použiť, vidieť denne na megazlodejčinách našich mocipánov a ich kumpánov, ktorí z pozadia riadia osud nášho štátu.

Čo z toho vyplýva?

Že toto referendum napriek všetkým rečiam bude. Že tu je ideálna šanca ukázať mnohým „cynickým obludám“, že tu žijú okrem nich aj nejakí občania, ktorí na nich denne makajú za almužnu, alebo dostávajú smiešny dôchodok a že keď to už toľko stojí, je potrebné aby sme im konečne ukázali, že tu bude aj platné referendum a budú sa musieť riadiť podľa vôle občanov.

A dostali sme sa až k účelovo vysokému kvóru potrebnému na platnosť referenada, ktoré zámerne robí zo všetkých  referend na Slovensku frašku - „vieme že ju tam má, ale nikdy sme ju nevideli“. Mnohí politici si to dobre uvedomujú, no desaťročia ochraňujú tento nezmysel, nedosiahnuteľné kvórum, ako oko v hlave. Náramne im totiž  vyhovuje, lebo inak by stratili neobmedzenú moc rozhodovať nad podanými. Preto si myslím, mali by sme sa všetci zúčastniť, každý komu záleží na tomto štáte. Ako odpovieme na otázky, je predsa na uvážení každého.

Ja osobne som veľmi zvedavý na účasť, lebo to či sa teraz zúčastní 50 percent občanov nám odpovie na jednu zásadnú otázku. Či máme na Slovensku naozaj len stádo ktorému médiá a politici už celkom vygumovali rozum, alebo sa ľudia ešte dokážu postaviť tejto novej „demokratickej totalite“ a rozhodnúť o  zásadných otázkach sami.

Veď npr. Švajčiarsko je založené na inštitúte referenda, kvórum tam neexistuje, ľudia vedia že ako rozhodnú tak bude a pre to za zúčastňujú. Ľudia vo voľbách nedávajú hlas strane ktorá sa skorumpuje a berie potom všetko, ale si môžu voliť politikov z hoc akej strany a nemožno povedať, že ľudia sa nevedia rozhodnúť, alebo že sa tam ľuďom zle žije.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 18-02-2015 16:47:07
http://www.topky.sk/cl/10/1457551/Vlada-schvalila-strategiu-ludskych-prav--Adoptovanie-deti-gejmi--tvrdi-cirkev--SNS-a-aliancia-
tomáš | 07-02-2015 10:10:59
http://referendum.alianciazarodinu.sk/preco-sa-osobnosti-zucastnia-referenda/?gclid=CMWTzufqzcMCFQoKwwodaX8AqQ
pre daniel a i. | 07-02-2015 09:08:30
súhlasím s tebou.
mnohí z oprávnených voličov pôjdu radšej na bezduché nakupovanie a motanie sa medzi regálmi aj na niekoľko desiatok minút, ako by si našli aj čas využiť svoje práva, ktoré vybavia za pár minút.
potom títo nespokojní občania budú v budúcnosti nadávať na vzniknutý problém, ktorý vznikol práve tým, že boli k danej veci ľahostajní.

škoda len, že s našej spoločnosti sa normálny človek bojí vyjadriť svoj názor a zmeniť veci k lepšiemu.

nečudujme sa, že potom tí "chorí" menia systém podľa vlastných hodnôt.

normálny zostáva v pozícii "chorého".
daniel | 07-02-2015 06:45:29
Pozdravujem všetkých normálnych a zdravých !
Máme tu krásne a dlho očakávané referendové ráno.

Bude nám krásne svietiť slniečko,len si treba počkať až okolo obeda. Potom sa vybrať na prechádzku a už keď na nej budete,môžete sa zastaviť aj vo svojej volebnej miestnosti. Nezabudnite na preukaz totožnosti !

Toto je dôležitý deň "D". Preto vyzývam všetkých : SLOVÁCI NA NOHY !!!
pre: pre preco idem | 06-02-2015 15:21:40 | 06-02-2015 18:02:35
pokiaľ vo vedení budú buzeranti, budú utvárať hodnoty pre seba. vytvoria si vlastné práva, aby sa dostali na úroveň normálnych. a normálny bude utláčaný, prenasledovaný a stíhaný, ak takému "inému" povie pravdu o jeho osobe.
oponovanie, že je to človek, ktorý ma rovnaké práva u mňa neobstojí.
chorý sa musí liečiť.
ak si normálny, pouvažuj, či by si bol spokojný, že ti žena ujde s cudzou ženou. že ti tvoj syn privedie za partnerku tvojho kamaráta. ...
nie je to zvrátené?
prepáčte, aj aj opica v pralese vie, koho má pokefovať. a to je opica.
na rovinu. keď vidím, ako sa na verejnosti dvaja chlapi oblizujú, šahajú si kade tade, ...podľa teba je normálne vyťahovať intímnosti na verejnosti a verejne priznávať, že si "iný"? nakopal by som ich do riti (nemôžem napísať do pohlavia, lebo sami nevedia čo majú)
dvaja normálni - muž a žena, si toto na verejnosti nedovolia.
ak je už niekto iný, chorý a či je "psychicky" iný, nech si to nechajú v súkromí.

svet nie je zvrátený. príroda je normálna.
hodnoty tohto sveta tvoria ľudia.
ľudia tento svet chcú pretvoriť. sú však na najlepšej ceste ho - znetvoriť.
samozrejme | 06-02-2015 16:47:41
No taku mudru odpoved som vlastne mohol cakat.Tak dobry den prajem.
re pre preco idem | 06-02-2015 15:37:10
Ale ved ich nikto nejde strielat ani prenasledovat!Ale urcite hranice musia existovat,ako sa chces na nieco spolahnut,ze to niekde skonci ak budeme burat prirodzene hranice?Proti prrode sa nevyplaca ist to sme uz davno pochopili!Globalne oteplovanie,extremne pocasie a pod!Tak preco tak riskovat a vystavit deti moznemu sikanovaniu a posmechu ,len preto lebo si to niekto zmyslel?Ani gejovia nie su v tomto jednotni!Tak preto!
pre preco idem | 06-02-2015 15:21:40
Voveriet Klaus ,uz 8 rok 1 primator Berlina,Westervele ,byvaly minister zahranicnych veci Nemecka ,Elton John, Beck,podpredseda vyznamnej strany zelenych v Nemecku,Nemecky futbalovy reprezentant,zabudol som na meno.cela plejada umelcov politikov a vedcov,ktori sa OTVORENE hlasia Homosexualite,tiez zeny redaktorky,novinarky atd.To su podla twba vsetko psychycky naruseni ludia,a Ty si kto,ked takto rozdavas diagnozi.?
pre Michal | 06-02-2015 11:28:13
ak je Váš záujem o o obsahu referenda naozaj úprimný a nesnažíte sa odpútať pozornosť od témy, pozrite si video z diskusie o referende, uložené aj tu na SOL 1.2.
Michal | 06-02-2015 11:21:17
no a asi sa ani nedozviem
daniel | 06-02-2015 10:13:59
Michal ja som tu už písal,že nič vysvetľovať nebudem! Svedomie mi káže zaškrtnúť 3.x ÁNO. To aj urobím a basta!
Michal | 06-02-2015 09:04:12
pre daniel
Aj tak neviem o co v tom referende ide :D
prečo idem | 06-02-2015 09:01:53
idem vyjadriť 3xáno.
prečo? lebo aj preto, aby tí, čo majú psychickú úchylku, ako lesby, buzeranti, gejovia,...

a všetci tí, ktorím sa (do vstupu do únie) hovorilo, že sú CHORÍ, nemali väčšie práva ako tí, ktorí sú normálni.

absurdistan: čím viac úchylný - tým väčšie práva???
daniel | 06-02-2015 08:34:58
Tomáš nehnevaj sa,ale pred pár dňami som ti radil,aby si už radšej nič nepísal,lebo to nikam nevedie. Už viem o dvoch ľuďoch ktorých si odradil od referenda. Jeden je aj tu pán "zvedavý". Tých tvojich neskutočne dlhých príspevkov bolo už veľa. Niekedy menej znamená viac!

Začínam nadobúdať dojem,že toto bolo tvojím cieľom,ako to všetkým znechutiť.
pre Tomas | 06-02-2015 08:27:46
Toto referendum je zalozene na polopravdach,klamstiev,nic nezmeni anic nevyriesi.Kazdy normalny clovek je pre stastnu rodinu,kazdy normalny clovek je preto,aby deti boli co najstastnejsie,ale aj kazdy normalny clovek nepotrebuje k svojmu stastiu zakazovat nieci inym ludom.Vsetky tieto strasenia o zaplave homos.a o tom,ze budu na beziacom pase adoptovat deti je jednoducho zavadzanie.Ako priklady su uvadzane nejake pochybne zdroje,ale ani tie nie su kolkokrat v plnom zneni.Je proste hnus,ako sa vyjadrila pani Radicova.Ked uz teda 400 000ludi podpisalo,je to v poriadku,ale zrejme nnetusili ako sa bude z ich hlasmi nakladat.
To tomáš | 06-02-2015 08:07:20
Teraz je vidieť že naozaj chcete diktovať čo si majú ľudia myslieť. Už dávnejšie vám tu niekto písal, že vaše arogantne vystupovanie odradí nerozhodnych. A keď vám to už prvý napísal tak ste ho nazval ze nie je bystrý. Takže v sobotu uvidíme koľko "mudrych" Slovákov dá Triple áno.
tomáš | 05-02-2015 23:34:03
bystrí ľudia v tom už majú dávno jasno a vy tu robíte zbytočné pózy. Ja som si istý, že sa tu udržala hŕstka opatrných ľudí. Vy sa pokojne pridržiavajte najnovšej zásady provokácií proti zdravému rozumu a podpíľte si konár na ktorom sedíte. Podrývajte všetky poriadky, otočte všetko naruby, veď je to teraz cool a in. Pri páde sa ale nebudete mať čoho zachytiť.
zvedavý | 05-02-2015 22:27:51
pre Tomáš: nebol som rozhodnutý či pôjdem, ale po vašej nechutnej diskusii som sa rozhodol- NIE. A nikoho neľutujte, na poľutovanie ste vy,neoblbujte ľudí, každý má právo sa rozhodnúť. Vaše vyjadrenia učite pobúrilo veľa nerozhodných,takže ste urobili viacej zla ako dobra pre referendum. No a potom začnite zbierať podpisy pre vyhlásenie referenda na odluku cirkvi od štátu a nebudete musieť ani roznášať listy do schránok, učasť bude- to si píšte!!!
Pravda pravdúca | 05-02-2015 21:26:45
http://cynickaobluda.dennikn.sk/2015/02/kratko-o-slovenskej-nature.html?m=1
tomáš | 05-02-2015 20:54:25
A čo teraz? Teraz budeme ochudobnení o jeho vzácne postrehy. Dúfam, že mi to ostatní odpustia. Ešteže má svoje prezývky. Pán Herega keď už nič iné, aspoň sa prejavila vaša vulgárna podstata, ktorú ste dlho nevydržali maskovať. Pozadie vášho homopodvodu bolo tiež rozkryté. K téme ste neprispel ničím (že je to zbytočné nepovažujem za príspevok dobre)okrem jalových (nie kecám, niektoré boli aj dobré) pokusov o vtip, otázkam ste sa akrobaticky vyhol. Akurát ste dokázal, že ste dobre opancierovaný a neprenikne k vám ani chlp. Ako ste si vy predstavoval tú "toleranciu", to teda doteraz neviem, keď ste absolútne neprístupný pre čokoľvek. Ale jedno vám poviem resp. napíšem, môže sa stať, že raz keď budete retrospektívne hodnotiť svoj život, tak vás zamrzí, že v ten "osudný deň" zvíťazila nad vami vaša ješitná malomyseľnosť.
ivanhoe | 05-02-2015 20:09:36
tomáš | 05-02-2015 18:50:35
pánovi V.H. vysvetlovať veci súvisiace s referendom je to isté, ako hádzať suchý hrach na suchú stenu. On si bude stále a dookola mlieť tie svoje voči cirkvi nenávistné poučky plné sociálneho cítenia, pričom sa mu okolo úst robí stále väčšia a väčšia pena. Netrestajte ho prosím. On je už potrestaný aj tak dosť.
Vladimír Herega | 05-02-2015 20:08:53
tomáš | 05-02-2015 18:50:35
Cholerické nálady? :-D Lepšie povedané, došli vám múre slová ala google, lebo ste nedokázal odpovedať na nič čo sa vás tu niekoľko ľudí pýtalo.A na rozdiel od vás som sem napísal svoj názor na túto ko.otinu ale darmo ako sa vraví, vôl vymyslí len volovinu.v tomto príp. drahú volovinu.Neva, my nato máme.No, tlačte si letáky, googlujte mudrujte, a som zvedavý až sa v nedelu ráno ľudia zobudia, čo sa v našej krajine zmení.Žeby nič???Pozdravujte pánov z AZR a že im v mene daňových poplatníkov ďakujem za spláchnuté miliony na ich pi.ovinu.Či veríte ale vy zrejme neveríte, život sa nezmení ale pôjde ďalej.Týmto som skončil debatu.Veselé encyklopédovanie :-D
tomáš | 05-02-2015 18:50:35
pán Herega pokoj, vaše cholerické prejavy ma nezaujímajú. A nemusíte neustále ako cvičený papágáj opakovať tú otázku, ktorá vám nedá spávať, a ktorú sme počuli už od borcov ťažšieho kalibru. Ja sa vás pýtam, keď ste tak znepokojený tou situáciou hladových dolín a rodín, či ste na občianskej úrovni nejako aktívny, či pre tieto veci niečo podnikáte. Lebo keby ste podnikol aspoň toľko, čo tu nalamentujete, tak verím, že nejakým by sa už určite život o čosi zlepšil. Nečakajte na nikoho, tu za vás nikto nič neurobí a vaše reči už vôbec nie. JFK kedysi vyhlásil, nepýtaj sa čo môže krajina urobiť pre teba, ale spýtaj sa, čo môžeš urobiť ty pre krajinu. Obávam sa, že vy ste len večný kverulant, ktorý si potrebuje svoje sociálne cítenie dokazovať neustálym opakovaním jednej otázky, bez ktorej sa táto krajina obíde. Podľa vás referendum nikomu nepomôže. Ja som si istý, že pomôže viac než vaše zbytočné reči. Referendum má za úlohu ustanoviť rámec, platformu a je potom úlohou politikov robiť konkrétne politické kroky na základe vyjadrenej vôle ľudu. Vy vôbec nechápete politické súvislosti.Vám ale nevyhovie nikto, lebo aj proti politikom vznesiete zase obvinenie, že je to len banda darmožráčov. Viete čo, keď vám to tu tak vadí, môžete sa presťahovať do "fungujúcich" spoločností, dnes už hranice nikto nestráži ako za boľševika.
Nechapem | 05-02-2015 18:27:51
Povedal niekto niekedy,ze toto referendum pomoze rodinam ked sa stale pytate ako?Nie je to o vyjadreni sa ci som za alebo proti otazkam?
Vladimír Herega | 05-02-2015 18:16:22
tomáš | 05-02-2015 17:44:30
Vy ste stratený prípad.Pán j.r.nem sa vás pýtal ako sa pomôže slov.rodinám.Vaša odpoveď?Nezmysel.Nebudú sa rozširovať rady u psychológov?Ak sa zabráni registrovaným partnerstvám, nebudú podľa vás rozvody, nebudú týrané deti, všetky rodiny budú very happy a všade bude blahobyt.....lebo????Viete čo je na vašich odpovediach najlepšie?Všetko sú to ťažko vedecké odborné frázy ale slušne povedané riešia h...o, presne ako aj celé referendum aj celá AZR.Pretože ani raz, opakujem jediný raz ste nepovedali ani nikto z AZR ako referendum pomôže rodinám.Rodina, ktorá má existenčný problém sa vám na vašu ochranu z vysoka viete čo.Choďte po referende - ak bude úspešné povedať dakde na východ, kde sú doslova hladové doliny, že ľudia nevadí, že nemáte čo jesť alebo že nemôžete dať vašim deťom riadne štúdium, alebo im kúpiť poriadne oblečenie, ale ste chránený.Myslím, že na ten kopanec do zadku by ste asi dlho nezabudli.A čo sa Orwella týka, máte pravdu, my nepriateľov neničíme, my ich meníme.Len problém bol taký, že kto sa zmeniť nechcel, zničený bol.Ale tiež my to pripomína jednu hlášku z dosť známeho filmu, že zabiť neveriaceho nie je hriech, len cesta do neba.Každá špinavosť sa dá pomenovať.Záleží len na ľuďoch ako sa k nej postavia.
Peter prej.r.nem | 05-02-2015 18:08:29
A cim tym vsetkym menovanym to referendum ktore si zela minimalne400000 obcanov ublizi?Vyhlasenie referenda je vola ludu a nie nejakej aliancie alebo par jedincov ktori si chcu akoze zalozit stranu!
tomáš | 05-02-2015 17:44:30
od vás som ani nečakal, že textu sa budete snažiť porozumieť, tak ste si mohol pozrieť aspoň videá. Ale som s vami trpezlivý. Rodine sa pomôže tak, že sa potvrdí ako spoločensky želateľný ideál. Ideál treba mať vždy pred očami, aj keď ho nedosiahneme všetci. Bez ideálu sa stratíme v marazme. Toto je občianske referendum a mali by ste byť vďačný, že sa vás niekto na niečo pýta, lebo boli časy, kedy ste bol iba číslo, beztvará masa. Ja si uvedomujem, že psychológovia sa v poradniach stretávajú s dôsledkami nefunkčných, rozbitých, rozdelených rodín, ale funkčná rodina s otcom a matkou je cestou k riešeniu týchto problémov. Referendom treba vyslať signál aj pre mladých ľudí, že v rodine je budúcnosť každej spoločnosti. Ak však chceme problémy rodín ešte viac prehlbovať, no tak sa môžeme vydať cestou registrovaných partnerstiev nech sa rozšíria rady v psychologických poradniach.
j.r.nem. | 05-02-2015 17:24:02
Uz sme sa vsetko od Vas dozvedeli ,od biblie po Danteho stredovek,proste vsetko,len jedno nie,cim referendum pomoze Slovenskym rodinam,vo skutocnom zivote a cim pomoze detom,ktore su v detskych domovoch a detom ktore su zneuzivane ,bite a tyrane,to by boli temy pre Aliancia pre rodinu,ked uz si dala taky slachetny nazov.To ako sa teraz prejavuje,je skor aliancia pre nabozenskych fanatikou ,ktorych tolerantnost je velmi derava.
tomáš | 05-02-2015 16:59:18
Nie nezabudol, ale vy ste ma vhodne doplnili. A keď už ste mi sám tak prihral tým románom 1984 tak to využijem. Viete dúfam, čo jeho jeho podstatou. Ukazuje nám, čo sa môže stať, ak sú naše základné predpoklady popreté či prevrátené. Náhradou starých slov novými sa prekrúca realita, ničí sa to, čo tie staré slová vyjadrovali a vymýšľajú sa novotvary, podobné ako boli v Tretej ríši napr. slová likvidieren, ubermensch a pod. Výsledok bol škandálny. A dnes vidím podobné javy. Ideológia feminizmu a genderizmu vo svojich snahách manipuluje jazykom. Jej cieľom je zničiť nezávislé rozmýšľanie. Urobiť stádovitú masu, akúsi ochrannú hlúposť. Skonštruovala preto slovné spojenia, ktoré sú manipuláciou najhrubšieho zrna. Napr. prestáva používať slovo fireman (požiarnik) a zavádza slovo firefighter (angličtina pritom nepozná ženský rod pre požiarnika ako u nás, tak pojem treba prerobiť). Aby ovládla skutočnosť, všetko musí byť political correct. A ako to súvisí s referendom? Táto ideológia vyhlásila vojnu mamám a otcom. Od slova rodiť je odvodené slovo rodina, rod, národ.Rodiť môže len rodina zložená s otca a mamy. Ale pre genderizmus sú slová "otec" a "mama" príliš sexistické a niekto by ich mohol pociťovať ako diskriminačné. Nové slová, budú napokon tie, ktoré budú samé diskriminačné. Táto ideológia bojuje proti diskriminácii diskriminačným spôsobom. Velikán Chesterton to prorocky predpovedal: "všetko sa poprie, nastanú ohnivé boje, len aby sa dokázalo, že dva a dva sú štyri." V jeho dobe to ešte bolo jednoznačné. Dnes to už tak jednoznačné byť nemusí. Hľadanie tolerantnejších foriem vyjadrovania skĺzava k relativizmu. Slová strácajú pôvodný zmysel a môžu znamenať hocičo. A cez toto mrzačenie jazyka vznikne situácia, kedy jazyk už nebude realitu verne opisovať, ale len "politicky korektne" a teda zavádzajúco. O tomto však neprebieha žiadna racionálna diskusia, lebo je rovno tabuizovaná a výsledky sú prenášané do našich právnych sústav. Znemožňuje sa kladenie niektorých otázok - rovno ste vyhlásený za zaostalého sexistu.Takže upozorňujem všetkých, že hranica medzi toleranciou a relativizmom je veľmi tenká.Veď si spomeňme na nedávnu snahu cenzúrovať Danteho majstrovské dielo Božská komédia. Podľa poradnej organizácie OSN zaoberajúcej sa ĽP a bojom proti diskriminácii, bolo označené ako rasistické, homofóbne, islamofóbne. Kniha vraj prispieva k šíreniu falošných obvinení. Za týmito zdanlivo nevinnými hrami so slovíčkami sa odohráva zákerná manipulácia s ľuďmi. Všetko, čo sa neskôr objavilo v totalitných režimoch, sa objavilo najskôr v jazyku. Takže poďme k referendu napriek silnej antikampani a dajme slovám jasný význam. Otec a mama sú nevyhnutnou skutočnosťou, ktorá nás plodí, ktorá je nenahraditeľná. Nedovoľme, aby našim deťom bolo od útleho veku naznačované, že otec a mam sú navzájom zameniteľní, rodovo neutrálni a podobne. Nestraším nikoho, stačí si zistiť, čo znamená genderizmus a som zvedavý, koľký z vás pochopia, o čo tam ide (vrátane jeho koreňov). Môj žalúdok je malý na takú falošnú omáčku. V Orwellovi sa píše: "my svojich nepriateľov neničíme, my ich meníme."
Vladimír Herega | 05-02-2015 14:26:49
tomáš | 05-02-2015 14:08:10
Zabudli ste na Orwellov 1984.Tiež zaujímavý román a presne podľa chute ľudí ako ste vy.Povolený jeden názor, jedna pravda, manipulácia a kontrola ľudí.Všetko ostatné zlé, zlé a ešte horšie.
To Tomáš | 05-02-2015 14:20:38
Ty si čistý? Odkiaľ berieš matroš? Si si niekedy prečítal čo píšeš. Čím bližšie je sobota tak si stale viac nervóznejší a na každého kto má iný názor ako ty útočíš. Sa čudujem, že ešte chodíš na túto stránku a nepresmeruješ sa inde. Aha tam to nejde bez registrácie. Tak ako sa umlčala údernícka jednotka pred voľbami, tak sa umlčíš aj ty po sobote.
tomáš | 05-02-2015 14:08:10
pán Herega, neurazte sa, ale ako cirkusové čísla mi pripadajú najmä vaše komentáre. Ide z nich až blahozvestná istota o tom, ako je pokrok proste nádherný, neomylný. Ó ty nový a krásny svet. Mal by ste si prečítať Čapkov RUR, alebo Huxleyho Brave New World a začať trocha premýšľať či je všetko zlato čo sa blyští. Degradovať človeka, ľudskú bytosť na kus skopového sa dá oveľa ľahšie než si myslíte. Ale napraviť pokazené je už zložitejšie. A potom takí chytrolíni ako vy už zvyčajne len zalamujú rukami nad rozliatym mliekom, poprípade nám zase začnú dávať návody ako budovať ďalší nový, krásny svet. Toto sme tu už zažili pán Herega. Tieto experimenty sa neosvedčili. Nacistický ani komunistický. Tak ale čo, do tretice všeho dobrého, nie.
tomáš | 05-02-2015 14:00:06
a teraz pre všetkých ľudí dobrej vôle, ktorým rodina muža a ženy ešte niečo hovorí a nepripadá im "staromódna" tu nechávam prehovoriť skutočné osobnosti. Prajem príjemné premýšľanie.

https://www.youtube.com/watch?v=nad__h5k62Q (Daniel Hevier - spisovateľ)

https://www.youtube.com/watch?v=804XuMv9H3k (Juraj Jakubisko - režisér)

https://www.youtube.com/watch?v=qSOxyZxwr1A (Martin Babjak – operný spevák)

https://www.youtube.com/watch?v=HvYcDs9-BGw (prof. Vladimír Krčméry – lekár, vedec)

https://www.youtube.com/watch?v=i6iijwBWpoc (MUDr.Ján Kľoc – prednosta ortopedickej kliniky)

https://www.youtube.com/watch?v=9AUJESX3F9o (Ján Herák, odchovanec detského domova)

Vladimír Herega | 05-02-2015 13:48:56
tomáš | 05-02-2015 13:34:57
Liberál, komunista, čevený khmér.....a čo dál????Ešte niečo zapoťte, prosím :-D Výpady proti RKC?Nie, len môj názor na túto organizáciu, ktorá je na nervy z toho, že stráca kontrolu nad ľuďmi, pretože sa nechcú nechať ďalej manipulovať takými indivíduami ako ste aj vy, pán bielek.Morálka, slušnosť a tolerancia, 3 veci, ktoré RKC už dávno vyškrtla zo zoznamu vlastností.A čo sa referenda týka, nato som už svoj názor niekoľkokrát povedal.Nevyrieši absolútne nič z toho čo tradičné rodiny trápi.Ale to taký zabednenci ako vy nedokážete nikdy neuznáte, pretože to nie je predmet záujmu tohto cirkusu v réžii AZR.
tomáš | 05-02-2015 13:34:57
ja som písal o vás? ja som písal o našich liberáloch. No ale keď ste sa v tom našli nedbám. A hneď ste to potvrdil odkazom na svojho deda. Podvedome teda predsa len ste komunisticky opojený, lebo tvrdíte ako to tu komunisti vybudovali a demokrati rozkradli. Znova nedbám. Ale nerobte tieto mimikry a otvorene sa k tomu čo vyznávate prihláste. Nemusím byť ani Sherlock Holmes aby som z vašich komentárov videl, že komunista vo vás drieme. Lebo výpady proti RKC, keď dochádzajú argumenty, patria do arzenálu starých pravoverných červených khmérov.
Vladimír Herega | 05-02-2015 13:05:34
tomáš | 05-02-2015 12:54:38
Pán tomáš bielek, ďakujem za info, no vami spomenutú problematiku nechám na študovanejších ľudí pre túto oblasť, ideálne z NASA :-D A čo sa vašich obvinení týka, že som komunista, no zase vás sklamem, nie som.Môj dedo bol a nehanbil sa zato, lebo čo komunisti vybudovali to demokrati rozkradli.A poprosil by som aby ste si nerobili výdavky s letákmi na podporu aliancie.Toaleťáku mám dosť.
pre tomas | 05-02-2015 12:58:29
Musim konstatovat ,ze by ste mali zo sebou robit.Vy niekoho napadnete,ten dotycny sa ozve, celkom normalne Vam odpovie,Vy ho zase nazvete ze je vulgarny,zacnete ho podozrievat ze je vlastne komunista,to sa Vam asi snivalo,no co Vam poviem,Vy ste blazon
tomáš | 05-02-2015 12:54:38
a zabudol som dodať mohli by ste sa tiež zoznámiť z kvantovou fyzikou a aspoň si vypočuť nejakých vedcov a nie tu tláchať dve na tri.
tomáš | 05-02-2015 12:53:00
a teraz pár argumentov o tom ako sa tá RKC je zaostalá ano. Pre vás špeciálne nemienim ísť do podrobnosti, lebo nie ste schopný chápať, ale naštudujte si Druhý termodynamický zákon, teóriu rozpínajúceho sa vesmíru, Hubblove zistenia, antropocentrický princíp, teóriu Occamovej britvy, Paleyho argument, Kantovu kritiku čistého rozumu, Pascalovu stávku, kauzálny dôkaz Tomáša Akvinského atď atď a potom niečo hovorte o myslení za opicami. Dovtedy si, dovoľte, myslím ja o vás, že ste opice. Chcete niečo kritizovať a neviete o tom absolútne nič.
tomáš | 05-02-2015 12:44:44
pán herega nemusíte hneď dávať svojou vulgárnosťou najavo svoju neistotu. To ste mal hneď napísať, že máte fóbiu z RKC a nie tu blafovať ako vám záleží na právach homosexuálov. To bola len vaša nepodarená kamufláž. No ale aspoň už teraz vieme odkiaľ fúka vietor. Naši liberáli to nie sú žiadny liberáli, to sú starí komunisti a ich novodobí pohrobkovia prezlečení za liberálov. A títo komunistickí neprajníci nikdy nezabudli, že v 89 im niekto urobil škrt cez rozpočet. Aké smiešne prehľadné.
pre tomas | 05-02-2015 12:38:54
No zase prispevok plny argumentov?
Vladimír Herega | 05-02-2015 12:31:04
tomáš | 05-02-2015 12:16:09
Nie som teológ, stačí mi aj to čo som mal možnosť nedávno počuť z rádia, keď som len zo zaujímavosti vypočul omšu z Bratislavy, kde p.Zvolenský horlivo kázal o referende aké je neskutočne dôležité a treba aby veriaci hlasovali 3x áno, čo osobne považujem za ovplyvňovanie a ďalšie udalosti, ktoré RKC má na konte ako aj nedávny škandál so zneužívaním dievčaťa, čo je len špička ľadovca.A takíto ľudia chcú kázať o slušnosti a rodine?Sami idú proti prírode ale kážu o morálke a tradičných hodnotách? :-D Prosím vás, doba keď ľudia mali strach z neba a pekla už dávno pominula.Jediné čo im zostalo je snaha ututlávať špinavosti, strašiť ovečky a zhŕňať majetky.A komplexy?Bohužiaľ nepoteším vás.Ale som si istý, že vygooglite ďalšie nezmysly aby ste nimi ohúrili svojich prívržencov.Na rozdiel od vás, si len poviem svoj názor.Chápem, nasere to, ked vidíte že čoraz viacej ľudí sa od vašich debilít trhá a nechce sa dať ovplyvňovať.Ale držím palce, určite nájdete dosť takých, ktorým možno predáte aj desiatky alebo si ich do soboty vyškolíte ako správne hlasovať :-D
pre tomas | 05-02-2015 12:23:29
Niesi ty ten Tomas Bielek? Sused kazdeho Slovaka, co sa poskladam s kamaratmi, aby urobil tie letaky a zaplavil s nimi celu krajinu?
tomáš | 05-02-2015 12:16:09
herega vy ste teológ? Vy sa orientujete v prirodzenom zákone? Do ktorého kostola chodíte, keď máte takéto bravúrne postrehy? Možno len rád čítate bulvár, viac ako je zdravé. Možno máte nejaké komplexy zo seba. Neviem.
Vladimír Herega | 05-02-2015 11:50:51
Pán Herega a spol | 04-02-2015 15:29:56
Prosím vás a kde ste prišli nato, že niekoho odrádzam?Pre mňa za mňa choďte hlasovať, nech je aj 100% účasť.Len opakujem, hlasujte podľa zdravého rozumu, nie podľa farárskych nezmyslov, ktoré kážu z nenávisti a strachu zo všetkého čo nie je podľa tisícročných zabehnutých noriem.Celý svet sa mení, len RKC je v myslení ďaleko za opicami.A najradšej by boli keby tak rozmýšlal každý.Naďalej však zastávam názor, že toto referendum nezmení nič a absolútne nevyrieši reálne problémy tradičných aj netradičných rodín na SK.
daniel | 05-02-2015 09:16:19
shelley nerieš minulosť ! Nerozprávali sme sa pred pár týždňami v čakárni u pani doktorky Drobnej o templároch?
shelley | 05-02-2015 08:38:03
Nečítala som diskusiu, len mi v súvislosti s týmto článkom napadlo: koľko ľudí na Slovensku by sa za slovenského štátu asi zúčastnilo na hypotetickom referende o riešení židovskej otázky a odsune Židov do plynu? Bolo by platné?
referendum | 04-02-2015 20:21:01
Nebolo by na čase skončiť s tým nekonečným osočovaním a urážaním? Či niekto pôjde alebo nie, je na jeho rozhodnutí, nie je to povinné. Každý už vie o čo sa jedná a je to už len otázka svedomia každého z nás.
Pre Pán Herega a spol | 04-02-2015 15:29:56 | 04-02-2015 15:53:50
Dobre si to napísal. Ľudia ktorí nechcú poslúchať choďte preč ako ovce. Mimochodom slušní ľudia by sa podpísali svojim menom a priezviskom, lebo za svojim názorom stoja. Alebo sa hanbite za to, že homosexualita nie je podľa vášho gusta? Či nedajbože máte doma 4%-né zastúpenie?
re prew Hereg a spol. | 04-02-2015 15:49:33
Tak Vy ste vsetko slusni ludia a Ti druhi ,ktori maju svoj nazor su neslusni a nekorektni,presne ste vyjadril ako to je s Vasim citenim pre demokraciu.Cital ste vobec,ake neslusne clanky pisali privrzenci referenda na inych ludi?
Pán Herega a spol | 04-02-2015 15:29:56
Všimli ste si vlastne, že všetci slušní ľudia už vďaka vašej zatupenosti skončili s diskusiou na SOL? Tak si tu píšte svoje bláboly medzi sebou aj ďalej. A týmto vyzývam aj ostatných serióznych diskutujúcich, aby skončili s diskusiou tam, kde si niekto fanaticky obhajuje svoje postoje, hoci už dávno bolo vysvetlené ako je to s deťmi v detskom domove a všetko ostatné. Či nevidíte, že V.H. a spol má za cieľ nás všetkých odradiť a znechutiť? Tak sa znechucujte medzi sebou, vážení páni! A my ostatní, nestrácajme čas s ľuďmi, ktorí nechcú počúvať a vidieť!
pre Vlada | 04-02-2015 14:07:37
ale aka sikana alebo posmesky na deti adoptovane homosexualmi. Ja svoje deti ucim ze su tu ludia taki a ludia inaky. Ucim ich odmala o tolerancii a o svete ktory tu fakticky existuje a nezatvaram im oci pretoze ine neznamena zle.

Ak si decka budu robit posmesky z deti adoptovanych homosexualmi tak len decka tych rodicov ktori pojdu v sobotu kruzkovat ci krizikovat... a o tych si uz aj moje deti myslia svoje...
anonym | 04-02-2015 13:51:47
dovolim si odhadnut celkovu ucast na referende na 40%
z toho budu:
10% hlasujuci do 30 rokov (maju ine problemy a svoju buducnost ohrozenu nevidia)
40% hlasujuci od 30-50 rokov (maju male deti, zaujima ich hlavne tretia otazka)
50% hlasujuci nad 50 rokov (vacsinu zivota prezili v socializme kde temu rovnakych pohlavi povazovali za diagnozu + vacsina dostala usmernenie od cirkvy)

Z celkoveho poctu hlasujucich bude 90% veriacich
Hlasovat ANO bude v pripade vsetkych otazok 95% ludi

Som zvedavy na realitu...


Vladimír Herega | 04-02-2015 13:49:16
daniel | 04-02-2015 13:11:16
Súhlasím s poslednou vetou :-D
Lenže svoju orientáciu si človek nevyberie, narodí sa s ňou.Toto referendum, opakujem sa, nevyrieši nič z toho, čo tradičné rodiny na SK trápi.Je to len blábol, že niekomu nebude možné uznať spolužitie za oficiálne a nebudú môcť adoptovať deti.Mal som kolegu, ktorý si adopčným procesom prešiel, má manželku, žil slušným usporiadaným životom a trvalo skoro rok, kým im súd adopciu schválil.Neviem či je pre deti lepší detský domov, z ktorého vychádzajú na ulicu alebo pár slušných ľudí, ktorí im dajú zázemie a domov.A čo sa AZR týka, ešte som nevidel od nich jediný dôkaz, že pre deti by také niečo bolo strašné alebo že im to skazilo život.Je tu riziko šikany, no tá už na školách prekvitá dávno a za totálne chujoviny, no dodnes to nikto nevyriešil.Ale máme demokraciu nech hlasuje každý ako uzná za vhodné ale prosím rozhodnite sa sami, nepočúvajte senilných a zmýšlaním častokrát zaostalých fráterníkov, ktorí sami vodu kážu a víno pijú.
daniel | 04-02-2015 13:41:58
Robo vidíš,každý máme svoje. Ja pôjdem na referendum,ty zas na lyžovačku. Čo keď si tam zlomíš nohu ako ja minulý rok? Bude ti to treba? Referendum je istejšie ! Ďakujem za všetky tvoje rady! Bez nich by som určite skolaboval!
Pekný deň prajem !
Robo | 04-02-2015 13:37:20
Milý Daniel. Kľudne choď Ty aj ostatní "pravoverní" v sobotu na referendum, zakrúžkuj či zaixkuj si tam čokoľvek, strč si potom svoju hlavu medzi stehná svojej ženy, popritom si zanadávaj na všetkých "buzerantov" ako Ti strpčujú život, keďže si sčítaný prečítaj si Nový Čas, Plus-ku aj Katolícke noviny a ži si ďalej svoj sen.... Napíš sem ešte sto komentárov o tom, ako by sme mali všetci žiť, čo by sme mali robiť, čo je kresťanské a čo nie....
Našťastie Slováci sú neni tak sprostí, ako si myslíš... Na celé toto nezmyselné referendum zvysoka kašlú a veľká väčšina ho odignoruje.
Ja pekne v sobotu vstanem, vyšlapem si na lyžiach nejaký kopčisko, ak Boh dá a bude krásne počasie, pokochám sa krajinou, pomodlím si pri tom pohľade za zdravie svojich blízkych, za toleranciu a pokoj.
Peace.
Peace
pre daniel | 04-02-2015 13:23:16
Tu nejde o to ,ze sa niekto zastava homo...,tu nejde o to,ci sa mi to hnusi,alebo nie,to viem pochopit.Tu ide o princip,tu ide o zneuzivanie referenda,za ucelom sa profilovat,tu ide o nazory a klamstva,ktore si nic nezadaju zo stredovekom.Nech skonci referendum ako nic,nic sa nezmeni,ani pre rodinu, ani pre deti.Ba naopak este sa zhorsi.Ved je skoro tolko rozvodov,ako uzavieranych manzelstiev,deti su brane do domova,a AZR tu pride s takymto regerendom,ako keby to trapilo ludi.
daniel | 04-02-2015 13:11:16
Vlado ja som dosť sčítaný,na západe som síce nebol ale mám v USA aj vo Francúzsku známych,ktorí tam žijú už dlhé roky. Občas "pokecáme"cez Skype a keďže majú malé školopovinné deti,tak sa veru stretli s problémom homolobby. Ty si tam asi deti nemal,tak si sa o takéto veci zrejme ani nezaujímal.
V USA sú dosť tolerantní voči buzerantom,vo Francúzsku už to také jednoznačné nie je. A Slovensko? Tu o buzerantoch nikdy nebolo ani počuť a ja ako mladý sopliak za komunistov som si myslel že také čosi existuje iba na západe!
Preto je to pre väčšinu ľudí neprijateľné a odporné. Veru aj pre mňa. Čo mám viac k tomu napísať? Možno budem zasa vulgárny ale napíšem to na rovinu : Čo môže byť pre chlapa krajšie ako mať hlavu medzi ženskými stehnami ??? :-)
Vladimír Herega | 04-02-2015 12:55:57
daniel | 04-02-2015 10:25:17
Pán Daniel, na západe som pobudol dosť dlhý čas a čuduj sa svete, nedeje sa tam nič strašného.Ľudia si tam žijú lepšie, spokojnejšie, sú ohladuplnejší a najmä tolerantnejší.To je to, čo slováci nikdy nebudú.Pretože ľudia, ktorí spískali AZR a RKC slovo tolerancia nepozná.A poznámka na záver, tzv. úchyláci, ktorí zneužívajú deti sú na západe tvrdo trestaný.Bohužiaľ u nás zato istý sluha boží vyfásol podmienku.Takže toľko k tomu čo je na západe.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 04-02-2015 12:51:25
Keď ste hovorili o mne, tak ja určite pôjdem a dám tri krát áno, treba to zablokovať. Keď už pre nič iné, tak že homosexuálny pár, dvaja muži nesplodia potomstvo "nemajú ani kadiaľ" Adoptovať im deti, aby si ich vychovali takýmto smerom, je podľa mňa absurdné, zvrhlé. Neadoptovať im ich nie je podľa mňa žiadne porušovanie základných práv. Keby sa tu radšej dodržovali iné základné práva, keď verejný činiteľ zločinec okradne milióny občanom, zapredá Slovensko nejakej zahraničnej megamafii, aby ho zavreli. Zoberme stav, že ich bude takto umelo naklonovaných v takýchto "rodinách" spústa, nesplodia spústu potomstva a bude to chýbať. Už ani dnes nemá kto pracovať na dôchodky. Slovensko vymiera a tí čo sú ešte schopní, sú nútení ujsť do zahraničia, lebo tu sa nedá bežným ľuďom dôstojne žiť ani presadiť právo.
pre citatel a dajme tomu | 04-02-2015 12:40:25
vážené anonymné individuá, tým že tu splietate hrušky s jablkami, pojmy s dojmami, iba dokazujete, aké máte hlboké medzery v úplne základnom vzdelaní. Na vašom mieste by som už radšej nič nepísal a nestrapňoval sa. Alebo keď chcete na sebe zapracovať, odporúčam prejsť si všetky diskusné príspevky a ešte lepšie diskusiu natočenú k referendu na SOL.
daniel | 04-02-2015 11:45:39
Citatel,ja a veriaci? Prosím ťa ako si k tomu prišiel? S nijakým náboženstvom nechcem mať nič spoločné! Písal som že som silne NEVERIACI ! Asi si to prehliadol.
A pre pána "dajme tomu",ja nie som plný nenávisti. Ja len používam taký nevyberaný slovník-tak ako mi huba narástla,ako sa hovorí. To plný nenávisti sú poväčšinou všetci čo sem píšu,ale tvária sa že oni nič !
pre citatel | 04-02-2015 11:42:55
Nie,Daniel nepise ,ze je veriaci,to mu jedno co a ako,hlavna vec ze to ide proti buzeramtom.
Citatel | 04-02-2015 11:37:14
Daniel píšeš že si veriaci. Najma posledná veta je zaujímavá. Ak si muž mysli, že je žena treba ho... Zdá sa ti normálne, že sa deti učia na hodine náboženstva že boh stvoril svet za 7 dni (toto je tiež vhodné pre docenta) a potom sa idú učiť na inej hodine že vesmír vznikol veľkým treskom? Nie je to trocha schizofrenické?
dajme tomu | 04-02-2015 11:19:53
Ze vatsina ludi z AZR,to mysli dobre ,ale aka je realita,mobilizivala chtiac,nechtiac,rasistov absolutnych radikalov,ktori su naraz v ich nenavisti a zloby legalizovani.Staci,ked si precitate prispevky pana Daniela a jemu podobnych!Je to to co AZR chce?Asi nie,lebo v tom momente pridu zasa s teoriou o detoch.Ked sa im rozumne vysvetli,ze refeferendum na prave deti nic nezmeni,tak pridu zasa s teoriou o homoparochA to stale dokola,tak to bolo aj vcera na besede na TA 3.Padla tam i teza, ze existuje 2500 uchadzacov o adopciu,a ze bolo len 250 adopcii povolene.Samozrejme ,ze pan Danko,alebo Chromik si to vysvetlili podla svojho.Ale z tohoto faktu pre mna vypliva ina pravda,a to taka,ako zodpovedne prislusni ludia a jednotlivci,organizacie k adopcii pristupuju.Takze nehrozi a nikdy nebudu hrozit nejake massove adopcie od homoparov.A potom deti uz davno ziju v takychto rodinach i na Slovensku,len nemaju nijake pravne oznacenie.A potom,nikto sa pri adopcii ,ked chcu deti adoptovat jednotlivci,na ich sexualne zameranie,ked si potom dotycny najde druha,lebo druzku,budu mu tie deti odobrate?Co ak su tie deti stastne?Referendum je nerealisticke,nema so skutocnym zivotom nic spolocneho a je neeticke.Kto by nebol za rodinu?kto by nechcel aby sa detom viedlo co najlepsie?Na to nemusi byt referendum.A este nieco,zo slovenskej cirkevnej organizacie,este nic dobreho pre Slovensko nevzniklo.A prosim,este raz viera v boha,viera v Jezisa Krista,nie je totozna s cirkvou.
L
daniel | 04-02-2015 10:50:37
Realista mne nevadí že sú buzeranti. Oni tu aj budú,ale nech zostanú potichučky tak ako to bolo doteraz. Ešte koľkokrát to mámnapísať?
Zámernou neúčasťou na referende rozhodnete,že práva a túžby buzerantov sú pre vás dôležitejšie ako práva detí. A čo to tu stále všetci omieľate,že zo zákona si nemôžu buzeranti adoptovať deti?
Z akého zákona? Veď zajtra ten zákon môžu zmeniť ! A to sa aj stane! A potom si tí zvrátenci budú nárokovať ďalšie a ďalšie privilégiá.
No ale tu je to zbytočné vysvetľovať. Nebudem vypisovať celé litánie ako Tomáš a aj tak to nikam nevedie.

Len ešte raz zopakujem čo už som tu raz napísal:

Ak si chlap myslí že je z Marsu,alebo že je Napoleon,ide na liečenie alebo do blázinca. Prečo ale keď si myslí,že je žena,treba jeho práva chrániť?

Realista | 04-02-2015 10:33:34
Daniel asi Vas prekvapim ale "buzeranti" su legalni aj na Slovensku. Pekny den. :)
daniel | 04-02-2015 10:25:17
Ja som pred pár dňami napísal že o referende nikomu nič vysvetľovať nebudem. Vy neveriaci máte svoju pravdu a ja zasa svoju. Vidím čo sa deje na západe,kde buzerantov a podobných úchylákov zlegalizovali. To mi stačí! Dopísal som.
pre daniel | 04-02-2015 10:11:31
Otazka,co sa stane buducim generaciam,ked referendum neprejde?To tu ty tvrdis,ze to je dovod sa referenda zucastnit, vysvetli mi to,ked to vysvetlit nevies,tak sa nerob este trapnejsi sko si bol doteraz.
haha | 04-02-2015 09:52:46
citatel 100 bodov a palec hore
p. Kukla to napisal jasne, pojde skrtat ANO
Napokon ktory clovek co nesuhlasi s referendom alebo by odpovedal na otazky NIE tam pojde aby zvysoval ucast a potvrdil jeho platnost?

p. Kukla este novinka pre Vas. Je tiez prejavom demokracie nezucastnit sa a tym vyjadrit nesuhlas s otazkami. Taketo tendencne clanky mozte zavesit akurat na dvere fary

A Daniel, neberem ti tvoj nazor ale ked uz ides niekoho presvedcit o svojej pravde, daj prosim argumenty a fakty, aspon raz za posledny mesiac...
Citatel | 04-02-2015 09:03:18
To Daniel: pokial dobre vidíš, Michal sa pýta o čo ide a nie čo má zaškrtnúť. Keďže si mu nič nepovedal, tak bude z toho jeleň tak ako väčšina ľudí čo má svoje problémy vyše hlavy.
daniel | 04-02-2015 07:59:33
Michal choď a zaškrtni 3.x ÁNO ! Lebo nás a našich detí sa to už síce netýka ale v budúcnosti to narobí naším potomkom ohromné problémy. Viac ti nenapíšem,veď zástancovia buzerantov a takí čo by sa im najradšej vopchali do zadku tu ešte budú vypisovať. Nedaj sa nimi poblázniť !
Michal | 04-02-2015 07:49:22
ist ci neist tot je otazka. Ja som Michal zo serede a vobec neviem o com v tomto referende ide. prosim moze mi to niekto velmi lajcky a polopaticticky vysvetlit? ak som spravne pochopil ide len o sex na skolach a sobasenie sa buzikov ci?
vela relacii ludi a talksow sa stara aj o ine veci co s tym nemaju nic spolocne. nechapem asi
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 03-02-2015 19:00:50
Pán účastník referenda ďakujem, ale "tenším spôsobom" sa mi už nedalo písať o tom, čo sa deje v tomto štáte. To by ste videli, aké slová používajú iní ľudia na tieto témy. Ja ich v mojom slovníku nemám ani nebudem mať.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 03-02-2015 18:56:25
Ďíky opravené. Už sa môžete zúčastniť.
Referendum z 15. storocia | 03-02-2015 18:55:06
http://www.cas.sk/clanok/233004/tajomstvo-richarda-stankeho-syna-vychovava-s-priatelom.html

Co si mysite ze vyriesite referendom? NIC. Cele referendum je nezmysel. Ja zase chcem aby skupina ciernoknaznikov, pedofilov a manipulatorov zdruzena pod nazvom "cirkev" nebola platena pospolitym ludom vratane homosexualov. ALebo peniaze od buzikov a lezbiciek na chod cirkvi vam uz nesmrdia?
kôrum? | 03-02-2015 18:19:59
Pan Kukla, kôra je leda tak na strome a nie vo volbach.
Skuste si to upravit na "kvórum". A potom ignorujte moju poznamku ako vacsina ludi toto Referendum.

Účastník referenda | 03-02-2015 17:54:53
Máte v podstate pravdu aj keď napísanú Vašim typicky hrubým a mne príliš nevoniacim štýlom. Ale k veci - teda k dvom.
Áno, ak sa nezmení kvórum referend, ktoré mimochodom nemá v pláne riešiť žiadna relevantná strana, tak nezmeníme pohľad na jeho význam. Bohužiaľ. A strany by platnými referandami stratili svoj vplyv. Tak nám treba.
A po druhé - otázky tohto referenda sú jasné a odpoveď si vie dať každý (takmer). A keďže k referendu pôjdu dospelí rozhodovať o budúcnosti rodiny a detí okrem tých čo účelovo nepôjdu kôli kvóru vyjadriť svoj názor spolu s tými čo ich nezaujíma nič, tak by som si ilúzie o platnej účasti nerobil.
Referendum o NATO čo sa spomína dole dúfam že nikdy nebude. Počítam sa (dúfam že nie sám) totiž k západnej civilizácii a boľševici tu už boli. Bohužiaľ veľmi dlho.
Juraj Kukla | 03-02-2015 17:15:31
Pán občan čo sa podpísal podpisom "referendum". Hlboké nedorozumenie? Ak nerozumiete o čom je tento článok tak ja potom ... Je napísaný úplne po lopate a každý mu porozumie.
referendum | 03-02-2015 16:26:05
Vlastne o čom je tento článok? Bla, bla, bla. No keď neviete napísať niečo, čomu by ľudia rozumeli, tak už sto razy opakované nemusíte. Čo vás tak trápia náklady na referendum? Neviem, že by ste napádal Gašparoviča, za ktorého ješitnosť zaplatíme tak isto 6 mil.€, nepíšete o nakúpených pneumatík MO, ktoré nie sú na použitie na tri roky stoja v skladoch...
Toto je len omrvinka z toho, čo už išlo do stratena.
seredan | 03-02-2015 16:20:19
Zucastnim sa.
Pretoze uz sa zbieraju podpisy na vystupenie z NATO a tych bude viac ako 400 tisic. Konecne ludia maju moznost viest krajinu a rozhodovat

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign