Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Realizačná firma bude musieť zaplatiť penále z omeškania

Iveta TóthováDátum18. 01. 2013 15:01:37TémaIné
24

23.10.2012 sa začalo s realizáciou stavebných prác na chodníku Vinárska ulica. Víťazom elektronickej aukcie bola firma  PAK-INVEST s.r.o., Chrabrany. Táto spoločnosť vyhrala verejné obstarávanie s najnižšou ponukou a to 57 680,- eur s DPH. Chodník bude jednostranný - pravostranný a začať by mal pri ulici Cukrovarská a končiť na križovatke ulíc Vinárska a Kostolná. Realizačné práce mali byť podľa prvotných plánov ukončené do 22.11. 2012. Tento termín firma nedodržala a práce pokračovali aj v mesiaci december.  Podľa prednostu MÚ T. Krajčoviča ( 8.1.2013) realizačná firma mala pri výstavbe vlastné technické a organizačné problémy, ktoré sa vyjasňovali na kontrolných dňoch za prítomnosti dodávateľa, stavebného dozoru a vedenia mesta Sereď. Po dohode s vedením mesta boli stavebné práce dňa 20.12.2012 pozastavené pre nevhodné poveternostné podmienky. Bolo dohodnuté, že  dodávateľská firma bude pokračovať so stavebnými prácami na jar, keď budú na prácu vhodnejšie klimatické podmienky. Podľa slov prednostu ešte zostáva urobiť:

·         3 prechody (vstupy) medzi cestou a chodníkom a upraviť prípadné nerovnosti na vstupoch, ktoré mohli vzniknúť počas zimy a neukončenia chodníka

·         2 komplet rohy ulíc

·         celý chodník pri kvetinárstve.

Predpokladaný termín pokračovania prác je marec 2013 – resp. podľa aktuálneho počasia. 

Faktúra za stavebné práce na výstavbe chodníka bude vystavená dodávateľskou firmou až po kompletnom ukončení a prevzatí diela – čiže mesto zatiaľ neplatilo nič za vykonané práce.

Podľa nami dostupných informácii bude mesto od dodávateľskej firmy podľa uzatvorenej zmluvy žiadať penále za omeškanie stavebných prác. No nebude žiadať finanacie ale ďaľšie stavebné práce a to vybudovanie vstupnej plochy do budovy MsÚ.

---

fotografia je z decembra 2012


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
martina | 28-01-2013 22:52:16
no hlavne, ze ty si ultra inteligent a vysvetlil si nam vsetkym a teda hlavne mne, ze ako to s tym chodnikom vlastne je... co si napisal k veci k tomuto clanku, hm?? dilinko. inak ta nemozem ani nazvat!
anonym | 28-01-2013 20:57:08
Načo tu riešite prečo tam stáva autobus?
mima | 28-01-2013 18:01:01
jediny majster sveta je tu Robo Horvath . ako to dokazuje v kazdej diskusii...
anonym | 28-01-2013 16:55:52
Ten autobus stáva poblíž objektu Perlovka, takže nejde o autobusy stojace na autobusku a ani nemôže ísť o priestranstvo Hubertu, Je to autobus Zmluvná doprava SAD D.Streda, ale potom neviem prečo nestojí tam kde ostatné autobusy SAD D.S. Žeby zrovna tomuto jednému bola od mesta udelená výnimka na státie mimo?
Robo Horvath | 28-01-2013 00:00:52
Jozef, odpoved je uz vopred jasna ze to zaplatia ovce obyvatelske. Ale pokial by sa oto viac zaujimali obyvatelia a poslanci tak by to mal zaplatit ak uz nie stavitel tak ten kto takuto zmluvu podpisal za mesto a to zo svojho. Ale v tejto zakazke sa uz asi nechce niekomu nic davat na znamost ze ako sa to bude riesit.
Robo Horvath | 27-01-2013 23:46:48
pre : 27-01-2013 22:20:52
ty si trosku zabrzdena. obdivujem ludi co maju s tebou v diskusii trpezlivost :D

Nechapem preco by mala byt zabrzdena to skôr naopak asi ty mas brzdu v hlave a to co tu pise ma svoje opodstatnenie. Ludia tade dost chodia k autobusom a Lidlu a motaju sa tam po ceste a ten chodnik by bol mozno lepsi na druhej strane a potiahnuty az od Perlovky a konciaci pri Vrave. Mozno sa niekedy staci len opytat obyvatelov co tade chodia na riesenie ale naco ved tu mame majstrov sveta.
pre: martina | 27-01-2013 22:20:52
ty si trosku zabrzdena. obdivujem ludi co maju s tebou v diskusii trpezlivost :D
martina | 27-01-2013 22:10:46
jasne, ze to neviem, len fabulujem...
len ma zaraza jedna vec a to je fakt, ze mesto da postavit chodnik, ktory sa ako chodnik zatial iba tvari, kedze kus chodnika tam chyba. ale mozno mi tu niekto logicky vysvetli, ze preco chodci nepotrebuju kracat bezpecne od perlovky po faru. prave tento usek je podla mna top dengerous. alebo mi niekto ozrejmi, ze kedy sa tohto chodnika dockame po celej dlzke. tesim sa :o))
re:martina | 27-01-2013 16:37:42
cize pochybujem, ze by SADka platila stojne na autobuske a este aj ako spominal re:anonym Hubertu...

Toto viete určite, alebo len si myslite?

Za dalšie: prečo by sa malo platiť, ak to maju dohodnute, resp. im to nevadí, tak tam može stáť.. bohužiaľ
martina | 27-01-2013 16:03:17
akoze fajn riesenie mi ponukas... ja sa prejdem, rano ked nahaname kazdu minutu okej, beriem. ale tak na kieho paroma je tam potom potrebny pol chodnik, ked ho nemame z ulic nam. slobody, garbiarska, novomestskeho cely? naco dalsi financny spas? proste ja chcem len poukazat, ze chodnik bude mat vyznam ako chodnik, ak bude po celej dlzke od perlovky po vravu a nie ako dielcie kusticky chodnickov a prilepencov. k tomu autobusu, tak ten patri SAD dunajska streda, cize pochybujem, ze by SADka platila stojne na autobuske a este aj ako spominal re:anonym Hubertu...
re:anonym | 27-01-2013 09:06:24 | 27-01-2013 14:40:49
Otázka znie, na akom pozemku parkuje ten autobus? Nejde o sukromny pozemok Hubertu? Ak ano, zbytočne tu kydaš...
Sam neviem, ak niekto vie nech napíše...
Jozef | 27-01-2013 13:52:48
Robo, s tou Sokolovnou to aj mna zaujima.
Pretoze podla zmluvy, neukoncenie do konca roka 2012, znamena zaplatit pre Lokomotivu navyse 10 000.-Eur.
Taka kontrolna otazka: Co myslis, zaplati to p.stavitel, ci my?
anonym | 27-01-2013 09:06:24
Konečne na ten autobus niekto aj verejne poukázal. Trôni tam už dlhééé mesiace, ak nie pár rokov. To jeho šofér bude asi veľkýýý privilég niekoho vysokopostaveného, pretože ako by tam mohol mať pľac vyárendovaný akurát ON. Ibaže by si ten VIP šofér platil súkromne za vymedzené parkovanie, alebo platila nebodaj SAD. Ako je možné, že to doteraz neriešila MsP a ani Správa majetku mesta?
pre: martina | 27-01-2013 00:22:24
riesenie tvojho problemu -
predstavme si ze startujes pri Orangei a chces ist na D.stura:
chod popri hlavnej smer kostol na svetelnu krizovatku smer kino nova a odtial na d.stura. prechadzas len 2 krat cez prechod (pri kostole a svet. krizovatke) a cesta je dlhsia o 50 metrov.
myslim ze to zvladnes a aspon sa prejdes. tak ako si to popisala, si len zbytocne komplikujes zivot
martina | 26-01-2013 21:23:49
oprava
*nie v skolke, ale chodnik ku skolke :o)
a zväcsite si foto, aj teraz tam odpociva bus.
martina | 26-01-2013 21:18:44
cely ten chodnik nebude mat normalny zmysel bez toho, aby sa vybudoval poriadny chodnik od perlovky po faru. ked chcem ist napr. z namestia slobody podla pravidiel ako chodec, tak musim stale prekracovat cestu na viacerych bodoch. uz si pripadam ako pako. rano sa ponahlat s dvomi detmi na peso do MS D:Stura. tak pekne vystartujem, hned musim s detmi pekne po zebricke prekrocit priechod na krizovatke pri drogerii 101, potom prejst okolo perlovky,na konci chodnika pri perlovke ako poriadny chodec prejst na druhu stranu a pekne krasne s dvomi prckami po ceste kracat az k fare, lebo cuduj sa svete, tam, kde by mohol byt riadny kus chodnika drichme nejaky autobus na svojom parkovacom miestecku. ze naco mame obrovsu autobusovu stanicu, ze ano???? a ked tam aj bus nestoji, tak parkovacie miesto je v takom stave, ze sa po nom s kocikom ani neda prejst.. teda dalo by sa, i ked pri tlaceni kocara by sa namakal aj riadny svalovec. na krizovatke vinarska sa prezehnat, aby do nas nic nevpalilo, lebo aj v takej situacii som sa ocitla, ked jedno auto nevedelo, ci to druhe auto ma prednost a tak sa rozbehli obaja... a teraz ked je sneh a lad, je to radna davka adrenalinu. takze uz som na novom chodniku, ked moja radost netrva dlho a nas kocar sa zabara do strkokamena pri vinarskych.. koniec rozkose z noveho chodnicka... tak sa pretlacime nejako, sak nie sme z hov.a ulepeni, ako sa hovori a ideme dalej. pri nizkej bytovke zas treba prekrocit cestu nie je tam zebra. naco? no netreba... tak tlacim o kus dalej pri dome Lola (neviem ako sa pan inak vola, nie som seredanka, sorry) nam treba zase prekrocit cestu. tiez je tam par metrov chodnika. a zas prekrocit cestu smerom ku vravovi. tak zas pozriet na pravo, na lavo a este raz, aby tam nejaky neskuseny mladik neurobil hodiny ako nedavno na lade... tak a to je nas ranna put do skolky. poobede si robime prechadzku radsej cez mesto, nech je klud. ale co sa tyka chodnika, tak by som tiez chcela upriamit pozornost na nevhodny, ale uplne ze pripeceny priechod pri vravovi z oboch stran, smerom ku kauflandu - tam permanentne stoja na stopke auta, sak ako inak maju mat vyhlad do krizovatky, vsakano... a prichod nalepeny smerom k D. Stura, kde je obrubnik vysoky jak slak a siroka cesta, ze mamicky thaju decka a pomaly vysypaju deti z kocikov + nesmiem opomenut, ako v tychto miestach treba davat pozor na dynamiku v cestnej premavke. a dalej chcem upriamit pozornost na totalne rozbity chodnik uz priamo v skolke. na jednom mieste je namiesto chodnika hlina a v rannych hodinach tam parkuju auta, takze niekedy musime prejst popri ceste, ak sa nechceme zaborit do blata. chapem, auta nemaju ako parkovat, ine statie je tam nemozne...
cize nase tour de sered. a takych miest, kde clovek zostane zasprajcovany s kocikom je v seredi neurekom. napr. ked chcem prejst popri velkom parku na druhu stranu cez priechod k Euronicsu...
uf som sa ropisala...
seredan | 25-01-2013 15:49:31
p.Horvath myslim ze za sokolovnu penale nebudu ved vieme ze to realizuje poslancova firma.
Robo Horvath | 25-01-2013 15:37:29
Prave naopak, mne sa to paci ze si to mesto takto osetrilo,viac krat som isiel okolo ked tam robili ale videl som tam robit dvoch ludi. Tak sa netreba cudovat ze to nestihli a to ze to mesto takto doriesilo je spravne.
Ale by ma zaujimalo ci to je takto osetrene aj na dalsich zakazkach mesta a to napr. na Sokolovne, ci aj tam bude mat mesto, napr. za terminovo neukoncene dielo, ako penale spravenu zateplenu prednu stenu MsU od parkoviska pred uradom.
pre truhlíkov | 25-01-2013 13:14:28
Ved je to fajn, že si mesto ošetrilo penále z omeškania a ešte sa nič neplatilo vopred.Ak sa Vám dianie nepáči, za pár rokov môžete kandidovať za poslancov či primátora a môžete si to vyskúšať.
anonym | 19-01-2013 17:07:37
a ten co sa nepouci ani na vlastnych? :)
shelley | 19-01-2013 15:45:42
Tak už by sme mali prestať slintať len " po tom najlacnejšom" - dtto cyklotrasa, alebo zrútený most na Východe. Múdry sa učí na chybách iných ľudí, hlúpy na svojich vlastných.
zvonar | 18-01-2013 16:28:15
citaj pomalsie...penale za omeskanie stavebnych prac su spravidla love, prip. barter ... v tomto pripade by mali dodat dielo (vstup na MsNV) v cene penale
tender | 18-01-2013 15:30:19
mam to chapat tak, ze uz ma tato firma dalsi isty kseft?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign