Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Radnice spí, cikán vraždí" či "Zastavme cikánský teror" a "Cikáni do práce!" - heslá, ktoré dnes zneli Břeclavou

Miloš MajkoDátum22. 04. 2012 15:52:26TémaAktuálne témy

Břeclav  |  Práve toto mesto prakticky susediace so  Slovenskom, bolo dnes dejiskom asi dvoj tisícového protestného zhromaždenia  občanov upozorňujúcich na narastajúce násilie  niektorých Rómov voči majoritnému obyvateľstvu. Pred týždňom traja mladíci surovo zbili a olúpili  15 ročného chlapca. Ako uviedol spravodajský server  idnes.cz, demonštranti niesli transparenty s nápismi a  skandovali heslá ako:  "Radnice spí, cikán vraždí" či "Zastavme cikánský teror" a "Cikáni do práce!".

Na priebeh demonštrácie dohliadali ozbrojené poriadkové zložky  Policie  ČR.

Opätovne a dôrazne je potrebné upozorniť vlády našich krajín, rôznych aktivistov a všetkých kompetentných na to, že masovému násiliu a následným ťažko riešiteľným a napraviteľným škodám v spoločnosti je možné zabrániť  iba včasným a razantným riešením všetkých problémov spoločnosti, dostupnou vymáhateľnosťou práva, odstraňovaním sociálnej nerovnosti a riešením práce pre dlhodobo nezamestnaných a odkázaných občanov. Akékoľvek nezmyselné zdĺhavé a v praxi sa neodzrkadľujúce riešenia sú plytvaním miliónov Eur nás všetkých.

Po dlhé desaťročia kompetentnými v spájaní záujmov a kultúr majority a minority bolo urobeného iba veľmi málo. Spoločnosť sa výrazne polarizuje a narastá napätie, z  ktorého  nepokoje nie sú otázkou či vzniknú, ale kedy a aké to bude mať následky pre celú spoločnosť. Je potrebné uvedomiť si, že mnoho ľudí sa dostáva do stavu, kedy z ich pohľadu zo situácie, v ktorej sa nachádzajú nevidia žiadne východiská a nemajú čo stratiť. A práve tento stav následne nebráni k incidentom, ktoré sa v poslednom čase výrazne množia nielen v  Čechách, ale aj na  Slovensku. Svedkami takýchto incidentov sme boli aj v  Maďarsku,  Bulharsku a ostatných krajinách  EÚ. 

Nie však všetkých  občanov  Rómskeho pôvodu je možné dávať "do jedného vreca". Väčšinou sa jedná o incidenty jednotlivcov presne tak, ako je tomu aj v majoritnej spoločnosti. Je nevyhnutné zamerať sa na slušných a vzdelaných  Rómov, ktorí mnohokrát môžu byť príkladom aj pre nás všetkých. Práve oni majú najväčšiu šancu svoj pôvod a vzdelanie využiť v prospech celej spoločnosti. A je povinnosťou a v záujme spoločnosti im to umožniť. 

Prakticky denne sme atakovaní neprávosťami, ktorých riešenie zákonnou cestou je kompetentnými buď odkladané, alebo významne podceňované. A takmer denne sme svedkami akéhosi delenia spoločnosti na rovných a rovnejších. Na tých, ktorí sa oháňajú najmä právami a na tých, ktorí bez plnenia si povinností, by jednoducho neprežili.

Jednoznačne situácia je v stave, kedy musí bezpodmienečne zakročiť štát a to v prvom rade dôsledným dodržiavaním jednej z ústavných zásad - negatívna, ale aj pozitívna diskriminácia je zakázaná.

A konať je treba skôr, ako bude naozaj neskoro.

 

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-05-2012 16:35:39
http://brno.idnes.cz/napadeny-chlapec-z-breclavi-zmenil-vypoved-napadli-ho-kvuli-marihuane-1ks-/brno-zpravy.aspx?c=A120511_153459_brno-zpravy_bor
nestranný? | 11-05-2012 16:10:21
Cigáni vyhovujú rôznym mimovládkam a všelijakým parazitom pod záštitou toho či onakého ministerstva. Všetkým to vyhovuje, majú tam jasnú časť voličov, keď im dajú nejaké to euro sú radi a ešte sa nabalia na nich cez rôzne eurofondy pre integráciu rómov na slovensku.
Výsledok však vidíme všetcia. Kotleba len vraví to, čo sa vraví medzi ľudmi už dlhšie, ale ak by sa k moci dostal, tam by to aj skončilo. Eurá majú silnú moc.

Výsledok je taký, že Cigáň je chránený živočích nakoľko sa na ňom dá zarobiť a bude to voliť ako je treba. A my ostatní biely sme tu na to, aby sme tento systém udržiavali pri živote.
Ak si chce z vás niekto zarobiť, je šikovný a má "strýka" vo vláde, vymyslite plán integrácie rómskej menšiny vo vašom okolí do životného cyklu majority. Dostanete na to grant vo výške 150000 euro, z čoho sa vám ujde takých 10 000 a ešte treba zaplatiť reklamnú agentúru, ktorá spraví plagáty že sa niečo deje a správnu televíziu ktorá spraví šot ako sa zo dvaja cigáni vysmievajú ako je nám teraz dobre. Zvyšné poniaze sa vytratili ešte cestou ku vám. Vedel by som rozprávať koľko naša fy dostala v programe rozvoja XI (jedenásť) a koľko sa uverejnilo na stránke ministerstva.
cepenan | 11-05-2012 15:13:35
Keby sa tento problem vyriesil tak uz kotleba nemusi robit nic.bol by som zvedavy kolko romov ma invalidny kolko romov berie socialne a kolko romov pracuje a este aka je priemerna porodnost ciganky.to by bola statistika.problem je v tom ze sme v eu a ta nam tento problem nedovoli riesit tak ako sa ma lebo uz by to bol rasizmus takze sa stale vymyslaju programumy ktorymy sa tento problem oddaluje...a teraz ked dostal kotleba pozemky pod osadov a bude chciet spravit poriadok s ciernimy stavbamy tak to sud zakaze.to je demokracia po slovensky.takze nemusime kupovat pozemky ale postavme si kde chceme...
gulak | 11-05-2012 14:23:12
pre Ericha-fajn názor,že môžme byť radi,že cigáni predávaju drogy-čiže,ak by Ta niekto zavraždil-tak ľudia povedia-môžme byť radi,že to nie sme my a vôbec sa to ani nemusí vyšetrovať-u Vás to asi nie je absencia zdravého rozumu-ved,kde nič nie je,tam ani smrť neberie
Pre cepenana | 11-05-2012 10:52:19
A keby "dajboh" sa tento problém vyriešil a kotleba by mal plnú moc, čo myslíš , čo by sa stalo s jeho gardou ? Aké by mala dalšie záujmy..
j.f. | 23-04-2012 20:33:22
http://www.aktuality.sk/clanok/205232/chysta-sa-revolucia-povstanie-slovenskeho-naroda/
dam si colu | 23-04-2012 18:53:50
V mediach sa objavujú správy ,že cca 70-80%romov volí Fica.Keď Fico vyhral voľby a postavil vládu teraz je premiér alebo vajda? .
pre marian | 23-04-2012 13:32:52
pravdu mas, treba ich nahnat do mesta upratovat...keby aspon sami po sebe
marian | 23-04-2012 09:17:33
preco napriklad na verejno prospesnych pracach neni vidiet any jedneho cikana /roma/,biely keby sy to neodpracoval tak hned mu zoberu socialku a im nie to neny diskriminacia.
pre Erich | 23-04-2012 08:37:42
"Rovnaké práva pre všetkých ľudí sú dlhodobo neudržateľné...". To myslíš vážne? Takže lepšie je mať dikriminačné zákony?
re:Erich | 23-04-2012 08:01:28
Tak si užasne zaslepený "pravicou" že ani nevidíš všetky ostatne súvislosti a fakty... Kauzy ako Platinové sitká, budova daň.riad. a ďalšie boli tiež ok, bolo to transparentne a dobre predane ako aj SPP /s miliardovou kurzovnou stratou a nabalením sa privatiyačneho poradcu, ktorý vlade poradil vybrať tu jednu jedinu ponuku ktorá bola.../ a ďalšie kauzy ich diskvalifikuju rovnako tak ako aj "lavakov"...
Takže radšej ako to podme sa bavit na temu ktorá je tu otvorená.
Ďalšia vec to močenie. Ja ti neviem, ešte sa ti nestalo to, že to na teba došlo a ty si nemal kde, tak si sa vyčural niekde v lesiku pri strome. Tu zase nejde vôbec ani tak o to samotne močenie, ale celé to jeho chovanie, močenie na verejnosti, ničenie majetku mesta... Zase si tak zaslepený že nevidíš pravdu ako celok! Si zrejme ešte mladší a horkokrvný, ale skus sa vždy na vec pozerať ako na celok a nebud prosim tak užasne zaslepený tou najsprávnejšou pravicou, ktorá sa len na pravicu v našich končinách len hrá...
A ešte mi nedá k tomu SPP a Transgas - porovnávaš neporovnateľne...
Erich | 22-04-2012 22:46:56
Rovnaké práva pre všetkých ľudí sú dlhodobo neudržateľné, pretože zisťujeme, že zákony pre každého neplatia rovnako. Mestská polícia bez problémov vyberie pokutu od mladíka močiaceho v strede križovatky, avšak na desiatky bezdomovcov, narkomanov a prostitútok trvalo usídlených pri brehu Váhu od Kamenáča až po Dolnú Stredu zrazu paragraf nemá. Kam chodia oni močiť?

Možno môžeme byť ešte radi, že cigáni predávajú drogy a majú ako-tak zabezpečený príjem. Pretože ak im aj tento zdroj vyschne, budeme ich mať denno-denne vo dvoroch, bytoch alebo autách..
Erich | 22-04-2012 22:20:16
Pravda o SPP:

Česi privatizovali Transgas (ich obdoba SPP) takto:
Transgas 16.5.2002 - 97% - 4,1 mld. €
SPP 13.3.2002 - 49% - 5,2 mld. €

O miliardy sme prichádzali vtedy, keď v SPP bačovali Mečiarovci. SPP bolo predané veľmi dobre.
cepenan | 22-04-2012 20:18:35
ja som volil kotlebu ten jediny chce tento problem riesit!miki any robko stym nic nerobili!
re KSSmer | 22-04-2012 19:46:38
Neviem sice kde si k tým číslam došiel, ale ak chceš zase aj sem zatahovat politiku prosim dopíš sem uplne všetkých politikov a všetky podvody, napr. aj ten jeden kde vdaka Mikložovi sme došli o miliardy pri predaji SPP....
KSSmer | 22-04-2012 19:14:13
600.000 rómov za 4 roky stálo 960 miliónov € na sociálnych dávkach.

červení romovia SMER, SNS, HZDS ukradlo viac ako 3 miliardy €

Ktorý problém by sme mali riešiť skôr?
seredan | 22-04-2012 18:50:34
to mas pravdu, slovaci nevedia protestovat. Radsej si nechaju skakat po hlavach, ako by mali otvorit hubu. A preto to tu aj takto vyzera :((
onanym | 22-04-2012 18:22:58
seredan, protesty by boli fajn, ale sam vies aka je slovenska mentalita. "Naco tam pojdem, ved nech idu iní"...
seredan | 22-04-2012 17:57:16
protesty takejto malej skupiny ludi nic nevyriesia. Televizie prinesu zopar zaberov, kde sa ludia postazuju a za 3 dni sa nato zabudne. Jednoznacne by bolo potrebne zorganizovat a uskutocnit protesty a zapojit do nich co najviacej ludi v state. A tento protest treba smerovat priamo k parlamentu s jasnymi poziadavkami na zrovnopravnenie minoritnej a majoritnej populacie. Je predsa neunosne, aby si pracujuci ludia neustale utahovali opasky a dalsia skupina cely zivot poberala davky a vyhody a v zivote prstom nepohla. Trebalo by prehodnotit aj tie invalidne dochodky co nasi drahy spoluobcania dostavaju. Clovek ktory 20 rokov pracoval, stal sa mu vazny uraz a je naozaj invalid sa musi doprosovat lekarom, aby mu aspom nejaky ten ciastocny invalidny schvalili.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign