Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

PRIMÁTOR PRELOMIL MLČANIE A NASTÚPILA HRUBÁ AROGANCIA !!

redakcia SOLDátum14. 04. 2018 22:08:22TémaAktuálne témy

JUDr. Ladislav Skubeň nás včera požiadal o uverejnenie tejto e-mailovej komunikácie:

 

JUDr. Ladislav Skubeň | Namiesto kvalifikovanej odpovede na položené otázky p. primátor sa znížil k verbálnym útokom, čo v plnom rozsahu to deklaruje jeho prípis z 12.04.2018 zaslaný o 15.24 hod. Dokonca ma obviňuje z nejakých konšpiračných praktík, len preto, že som si dovololil vykonať šetrenie  ohľadom skládky odpadov v Pustých Sadoch. Zrejme mu bolo aj nepríjemné odpovedať aj na otázku prečo sa zvýšili výdavky na zberný dvor cca o 40.000 €..

     Samozrejme hrubú aroganciu predviedol p. primátor v tom, keď ma vyzýva aby som vypracoval nové VZN mesta Sereď. Asi p. primátor opomenul, alebo nevie, že aj VZN sa tvorí s prihliadnutím podnetov občanov a spracujú ho dobre platení zamestnanci MsÚ mesta, alebo, že by nemal kvalifikovaných pracovníkov po ruke a potrebuje pomoc ?????

     Takýto prípis od p. primátora nemožno mlčky znášať, tak som mu zaslal aj ja adekvátnu odpoveď, ale bez invektívov. Taktiež si p. primátor nemôže vyhradzovať koľkokrát sa budete občan na niečo pýtať, lebo sa mu nepáči, že položíte viac krát žiadosť o zodpovedanie na otázky. 

     Neviem, či sa vôbec dočkám odpovede, lebo p. primátor deklaruje vysokú pracovnú zaťaženosť tak, že aká bude odpoveď a v akom čase je vo hviezdach.

     Po prečítaní prípisu p. primátora zrejme všetkým sudnym občanom bude nad slnko jasnejšie ako sa má zrejme podľa predstáv p. primátora vykonávať verejná funkcia.  Nie funkcionár je pre občanov,  ale OBČAN JE PRE FUNKCIONÁRA, hlavne pri voľbách. Je jasné, že verní budú tak, ako je to zvykom reagovať po svojom, ale aj to je dobré, lebo sa takto vyprofiluje určitá spoločenská vrstva občanov.

 

 

______________________ Pôvodná správa: ________________________
> Od: <judr.skuben@post.sk>
> Komu: "primator" <primator@sered.sk>
> Dátum: 12.04.2018 21:04
> Predmet: Re: Odpoveď L.Skubeň
>

p. primátor,

 

odporúčal by som Vám viac rozvážnosti a menej emócii, nakoľko aj listinný doklad zo dňa 05.04.  ako aj  z 12.04.2018 je plný nevraživosti a zloby ktorá vo Vás panovala pri ich vyhotovení.

     Musíte si uvedomiť a stotožniť sa stým, že ste funkcionár mesta a Vašou povinnosťou je komukoľvek odpovedať a ozrejmiť  všetky otázky ktoré sú Vám kladené a ktoré sa dotýkajú miestanej samosprávy a hospodárenia z verejnými financiami. 

 

     Ja viem, že Vám je to nepohodlné a nepríjemné zaujímať kvalifikované stanovisko k jednotlivým požadovaným údajom, ktoré nie sú verejne dostupne npr. v Seredských Novinkách, lebo tieto sú plné blábolu a reklám. 

     p. primátor, znížili ste sa vo svojej rétorike k osočovaniu a ponižovaniu ludskej dôstojnostikeď vo Vašej správe píšete :

cist." obviňuje te ma z nevedomosti čo je komunálny a separovaný odpad, tabulke ktorá pozostáva z piatich riadkov vôbec nerozumiem a pod."  samozrejme keď sa rúbe do živého tak Vám pení krv. Mňa vôbec nezaujíma nejaký Váš facebookový profil alebo odkazy, že mám niečo hladať vo faktúrach mesta. Ste platený z naších daní, tak je Vašou povinosťou odpovedať. Ak nemáte čas na položené otázky, tak máte tam pleádu zamestnancov, môžu to pripraviť a je to v pohode. 

     p. primátor vrchol Vašej  arogancie sa odráža v ozname zo dňa 12.04.2018 kde ma obviňujete z nejakých konšpiračných manierov a doslova ste boli v duševnom rozpoložení keď ma vyzývate aby som predložil vlastné VZN mesta sereď. Pokiaľ neviete tak VZN sa tvorí aj za pripomienok širokej vertejnosti t.j. občanov mesta Sereď a spracúvajú ho platení zamestnanci mesta. 

Samozrejme trvám na mojej požiadavke aby ste odpovedali presne,pravdivo na položené otárky ktoré sú uvedené v dokumente " primátor mlčí ale fakty zostávajú "    Len pre upresnenie neodpovedajte v globále a úvahách, ale presne podľa položenej otázky v poradí 1,2,3 atď.....

 

Pokiaľ sa týka  položených otázok súviasiacich zo skládkou v Pustých Sadoch, tak p. Serenčéš po oznámení prvotných údajov odmietol poskytnúť ďalšie s tým" že už aj tak povedal viak ako mal "  zrejme dostal od niekoho príkaz mlčať !!

      

 Určite máte aj iné povinosti , avšak z uvedeného  " podľa mojich časových možností "   že  odpoviete, dávate jasne na vedomosť, že Vaša odpoveď nebude promptná. 

 

     Či mám ešte nejaké otázky tak to sa dozviete  určite v čas. Problémov je veľa, tak ich treba po jednom lúskať. Pokiaľ nemáte chuť odpovedať tak jednotlivé otázky Vám budú kladené na predvolebnom zhromaždení pred početným auditóriom.

 Dúfam, že sa budete uchádzať znova o nejakú funkciu na MsÚ Sereď. 

 

z úctou a bez akýchkoľvek zákerností a nevraživostí  JUDr. Ladislav Skubeň 

 

 

________________________________________ ____________________
> Od: "primator" <primator@sered.sk>
> Komu: <judr.skuben@post.sk>
> Dátum: 12.04.2018 15:24
> Predmet: Odpoveď L.Skubeňovi
>

Pán Skubeň, 

dňa 5.4.2018 o 13:21 som Vám poslal odpoveď. Vy píšete, že s Vami nekomunikujem. Píšete, že Vám písal môj zástupca (mail z 5.4.2018 o 13:21).Dostali ste 5.4.2018 o 13:21 nejaký iný mail?

Ja tam vidím:

Odosielateľ: adresa - primátor@sered.sk

                       podpísaný – primátor Martin Tomčányi

 

Odpovedal som Vám, pridali ste ďalšie otázky a odpovedal ste si aj sám, konšpirujete o niečom, čo ste sa ani nepýtal. Dokonca píšete  stále niečo o ,,zamlčovaní, ako ste previedli nejaké šetrenie a podobné úvahy“. Budem rád, ak predložíte SVOJ návrh všeobecne záväzného nariadenia s Vami navrhovanými poplatkami a zmenami, ktoré navrhujete. Napr. zmenami terajšieho systému, inú frekvenciu zvozu, inú veľkosť nádob na zber a podobne. Samozrejme VÁŠ návrh bude obsahovať dôvodovú správu a ekonomický dopad na mesto a jeho obyvateľov.  Váš návrh zašlite prosím čo najsk ôr .

 

Nemám problém odpovedať aj na Vaše ďalšie otázky, ktoré ste mi poslali pod názvom ,,Primátor mlčí, ale fakty zostávajú“ s konečným súborom otázok, alebo máte ešte iné? 

Čakám do 15.4.2018 do 24:00 hod. V prípade, že nepošlete nič nové, budem ich považovať za definitívne a odpoviem Vám podľa mojich časových možností, samozrejme pri dodržaní zákonných termínov tak ako to bolo vždy i v minulosti.

 

S pozdravom                                               

 

                                                                                             Martin Tomčányi

                                                                                              primátor mesta

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-04-2018 11:57:14
Ľubomír Veselický | 17-04-2018 11:38:07 | - Lubos, ako obycajne, prekrucas fakty.

Dovody mas napisane hned na zaciatku mojho prispevku - skusim znovu a pomalsie: ;-)

- pan Veselicky, opatovne Ta VEREJNE vyzyvam, aby si sa zdrzal jednostrannych vyjadreni na SOL bez dohodnutia pravidiel, ktore budu akceptovatelne pre obe strany.

Vyzyvam Ta, aby si znovu a po niekolky krat UMYSELNE A VEDOME NEZNEUZIVAL medialny priestor na sirenie propagandy svojej a dalsieho voleneho zastupcu, ktory NAPRIEK OSOBNEMU VEREJNEMU PRISLUBU roky medium ignoruje.

Za posledne dni som sa snazil 4X kontaktovat Ta z mojho mobilu, ktoreho cislo mas ulozene a poznas ho.

Moje snahy, teda snahy media IGNORUJES, nemas zaujem komunikovat ani ako poslanec, ani ako hovorca primatora, no OPACNE, mas zaujem ZNEUZIVAT demokraticky nastavene pravidla sukromneho media a NERESPEKTUJES ani poziadavky jeho vlastnika na stretnutie a dohodnutie elementarnych pravidiel verejnej komunikacie.

Lubos, ako uz vela krat v Tvojom zivote, ZADARMO, resp., na naklady ineho PRIJIMAS BENEFITY a ferovost ineho ZNOVU ZNEUZIVAS VO SVOJ POLITICKY PROSPECH.

- - -

Ja Ti teda davam na vedomie, ze sa snazim ucit na chybach inych, no hlavne na tych svojich.

A nebudem ich opakovat.

Kartu mas v rukach Ty. Dohodni si pravidla. To je vsetko.
Ľubomír Veselický | 17-04-2018 11:38:07
Miloš! To máš tak málo vecných argumentov, že začínaš operovať s kandidatúrou za politickú stranu? Za SMER –sociálnu demokraciu kandidovali do seredského parlamentu JUDr. M. Irsák, Mgr. M. Královič, R. Stareček, D. Irsák, Ing. I. Belányiová, Mgr. M. Némethová a ja. U mňa Ti spôsob kandidovania prekáža u iného nie. To si naozaj celý Ty. Nezávislý a najmä objektívny.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-04-2018 10:36:42
Ľubomír Veselický | 17-04-2018 10:02:51 | - pan Veselicky, opatovne Ta VEREJNE vyzyvam, aby si sa zdrzal jednostrannych vyjadreni na SOL bez dohodnutia pravidiel, ktore budu akceptovatelne pre obe strany.

Vyzyvam Ta, aby si znovu a po niekolky krat UMYSELNE A VEDOME NEZNEUZIVAL medialny priestor na sirenie propagandy svojej a dalsieho voleneho zastupcu, ktory NAPRIEK OSOBNEMU VEREJNEMU PRISLUBU roky medium ignoruje.

Za posledne dni som sa snazil 4X kontaktovat Ta z mojho mobilu, ktoreho cislo mas ulozene a poznas ho.

Moje snahy, teda snahy media IGNORUJES, nemas zaujem komunikovat ani ako poslanec, ani ako hovorca primatora, no OPACNE, mas zaujem ZNEUZIVAT demokraticky nastavene pravidla sukromneho media a NERESPEKTUJES ani poziadavky jeho vlastnika na stretnutie a dohodnutie elementarnych pravidiel verejnej komunikacie.

Lubos, ako uz vela krat v Tvojom zivote, ZADARMO, resp., na naklady ineho PRIJIMAS BENEFITY a ferovost ineho ZNOVU ZNEUZIVAS VO SVOJ POLITICKY PROSPECH.

Kazdy voleny zastupca ma pravo komunikovat. Ked vsak ma zaujem komunikovat len jednostranne, vnimam to ako chrapunstvo, dalsie podpasovky nielen voci SOL, ale aj vsetkym jeho tvorcom.
Chapem Tvoj postoj jedine v spojitosti s konanim zauzivanim v strane, z ktorej pochazdzas - nie je to vsak moja strana a moje sposoby. A dnes to nie su sposoby stoviek tisic ludi, ktori sa VEREJNE PROTI NIM POSTAVILI.

Lubos, takze z mojej strany touto cestou naposledy - mam zaujem rokovat o sposobe komunikacie vedenia mesta. Ak mas o rokovanie zaujem, pripadne o rokovanie ma zaujem iny zastupca vedenia mesta - som je otvoreny.

- - -

Uz z Tvojo vyjadrenia citujem:

\"Vitaj nová doba! Novinár určuje spôsob komunikácie, ktorý je respondent povinný rešpektovať.\"

jasne a zrozumitelne vyplyva, ze bud nechapes, alebo sa tak tvaris, ze Ty nie si respondent, ale voleny zastupca, ktory evidentne vedome porusuje zakon 369/1990 Z.z. a zaroven si NEPLNIS POVINNOSTI a nekomunikujes s mediami a obcanmi rovnocenne.

Pristupujes k mediam a obcanom SELEKTIVNE a DISKRIMINUJES ich.

Az sem si sa na zaver svojej kariery chcel dopracovat?

- - -

A v suvislosti s \"novou dobou\" mozeme hovorit so vcerajsim \"odvolanim\" ministra vnutra prezidentom PZ. To je nova doba a nove sposoby, ktore do krajiny doniesla strana, ktora Ta zastresuje.

Ľubomír Veselický | 17-04-2018 10:02:51
Citujem:“ Lubos, v pondelok POCAS TVOJEJ PRACOVNEJ DOBY ocakávam, ze ma budes telefonicky kontaktovat a dohodneme si sposob komunikacie na SOL, ktory budes respektovat.“
Vitaj nová doba! Novinár určuje spôsob komunikácie, ktorý je respondent povinný rešpektovať. Naivne som sa domnieval, že rešpektovať by sa mali vždy obidve strany navzájom. V SOL je to ale inak. Ktorýkoľvek anonym podporený blahovôľou vlastníka média môže napísať na volených funkcionárov hocaké svinstvo, klamstvo, nadávku, či urážku bez rizika, že ho „admin“ okamžite vymaže. Primátor, či poslanec je ale povinný dodržiavať pravidlá určené vlastníkom SOL. Zrejme ide o špeciálne pravidlá pre uzatvorený okruh ľudí. Ak nie, tak čo bude?
Áno, mám záujem dávať na SOL vyhlásenia. Aj keď sú označované ako jednostranné. Iní diskutéri vkladajú hádam dvojstranné? Myslím si, že v diskusii hovorí každý za seba. Nediskutujem za primátora ani za vedenie mesta. Mám záujem poskytovať čitateľom SOL pravdivé informácie ako protiváhu k tým, ktorými niektorí dopisovatelia SOL zámerne deformujú vedomie Seredčanov. Vlastník SOL má iba dve možnosti. Strpieť moje vstupy do diskusií ako občana a zároveň poslanca MsZ, alebo mi blokovať možnosť vystupovať pod vlastným menom v médiu, ktoré označuje ako nezávislé súkromné internetové noviny.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-04-2018 17:38:11
Ľubomír Veselický | 16-04-2018 17:01:30 | - Lubos, myslim si, ze som Ta dostatocne kultivovcane a verejne vyzval ku kontaktovaniu ma, ak mas zaujem na SOL davat jednostranne vyhlasenia za seba, primatora ci vedenie mesta.

Trpezlivo som cakal po cely den - neohlasil si sa.

Mas problem pochopit takyto odkaz / ziadost?

Dakujem.
obyvatel 1 | 16-04-2018 17:21:09
p. Veselicky, ale ved nato tam ten primator aj kolektiv je, aby podavali hlavne vcasne a pravdive informacie obyvatelom, ved si vas slusne platia, tak aby ste ich včasne, pravdivo a slusne informovali, by ste predsa nemali potrebovat ani ziadny info zakon. A ked nema cas co sa moze stat alebo tiez nemusi vediet vsetko tak poveri niekoho kompetentneho na vcasnu a fundovanu odpoved. Nechapem vasu debatu o nicom.
Ľubomír Veselický | 16-04-2018 17:01:30
Vážení diskutéri. V závere môjho diskusného príspevku 15-4-2018 10:01:13 som napísal o.i. toto:
„... dokument PRIMÁTOR MLČÍ ALE FAKTY ZOSTÁVAJÚ poznáte napriek tomu, že v SOL uverejnený nie je. (Alebo som ho prehliadol?) Ubezpečujem Vás, že aj na tieto otázky pán Skubeň odpoveď dostane a v nich primátor preukáže, že vôľu svojich voličov v otázke poplatkov za komunálny i separovaný odpad plní s celým kolektívom MsÚ zodpovedne.“
Čiže otázky primátor má a bude na ne odpovedať. Aj s rizikom, že na konto odpovedí dostane ďalšie otázky. Pretože takto to v prípade tejto novej hry Prvé otázky-Prvé odpovede , Duhé otázky – Druhé odpovede , Tretie otázky – Tretie odpovede ..........atď. chodí.

pre obyvateľ 1 | 16-04-2018 15:15:07
nič v zlom, ale dajte požiadavku na primátora on je aj predseda predstavenstva, tak by mal kvalifikovane odpovedať a ak nie tak potom je namieste podanie do tr.konania, nebojte sa § sa nájde.
Ostatné názory by neboli tá pravá voda na mlyn, boli by len domnienkami s nepresnosťami. Potom by Vám Veselický napísal , že tomu nerozumiete a čo píšete nieje pravda.
obyvatel 1 | 16-04-2018 12:50:37
ved sa pytam takto ci tieto informacie nahodou niekto nevie aby sa dalo pokracovat v pohlade informacneho zakulisia. Alebo co potrebujete vediet meno toho kto si vobec dovoli pytat sa ?
Pre obyvatel1 | 16-04-2018 07:28:25
Tak sa opýtajte priamo,nie takto..
Obyvatel1 | 15-04-2018 23:08:42
Mna zaujima konkretne percentualne vlastnictvo skladky cize kto vsetko a kolko vlastni
konstatovanie | 15-04-2018 20:48:51
Co konkretne je arogantne na vyjadreni primatora? Mne osobne sa zda arogantny mail p. Skubena.
Vieme | 15-04-2018 18:15:06
predseda predstavenstva je Tomčányi
40% zisku ide pre podielnikov -združenie miest a obcí
z tohoto zisku ide 60% pre mesto sereď

Je to veľmi pekne rozpísané v prípise pre primátora \"Primátor mlčí, ale fakty zostávajú \"
obyvatel1 | 15-04-2018 15:33:52
\"O rozdelení zisku spoločnosti Komplex záujmového združenia obcí rozhodujú akcionári.\" Vieme niekto ake je percentualne rozdelenie a ovladanie tejto spolocnosti?
pre MARO | 15-04-2018 12:51:17
z bútľavej a dutej vŕby len sova vyletí,,,,, z tvojej pre múdrej tekvice len hovädina -máro,,,,,,,,,,,,,,
Maro | 15-04-2018 11:30:14
Pan l mali by ste prestat pit.
doplňam | 15-04-2018 11:18:35
tento článok som zabudol podpísať, tak že
JUDr. Ladislav Skubeň
pre Veselického | 15-04-2018 11:17:40
Lubo, si hodne pozadu, vybíjaš sa na triedenom odpade a separovanom.
Moja požiadavka bola primátorovi zaslaná ako je to :
zo skládkou odpadu v Pustých Sadoch, jej výťažnosť pre mesto, jasne je požiadavka v určitom období a ako bolo naložené z financiami a na aký účel boli použité.

Prečo boli náklady na zberný dvor zvýšené o 50% čo činí cca 40.000.- € ?

Kto je odberateľom separovaného odpadu, bol vybraný vo výberovom konaní alebo len tak od brucha ?

ako aj ďalšie otázky treba odpovedať ktoré sú predmetom dožiadania.

Odpovedzte , prečo má občanan vyrábaať VZN , tak ako ma vyzval primátor ? len preto že sa niekto na niečo pýta ?
Nie je mojim štýlom komunikovať takto, ale nevytrhaj veci z kontextu a nechaj primátora nech koná, veď čítať vie, tak odpovie.
Ľubomír Veselický | 15-04-2018 10:01:13
Jednoducho občanovi 15-4-2018 08:34:08
Ja zahmlievam? Vo štvrtok 5.4.2018 mi o 13.11 hod. telefonoval L. Skubeň a pýtal sa ma prečo a kedy dostane od primátora odpoveď na svoje otázky. Primátora som ihneď informoval, že L. Skubeň jeho odpoveď ešte nedostal a práve sa na ňu telefonicky pýtal. Do desiatich minút primátor svoju odpoveď L. Skubeňovi odoslal. Reakcia L. Skubeňa bola takáto:.
„From:ňu. [mailto:judr.skuben@post.sk]
Sent: Thursday, April 5, 2018 6:22 PM
To: primator@sered.sk; primator@sered.sk
Subject: dožiadanie
Vážený p. primátor,
dnešného dňa mi poslal Váš hovorca e-mail, pričom sa znova upriamuje na veci na ktoré už bolo z Vašej strany reagované. Ja viem, že Vy so mnou nekomunikujete , ale Váš hovorca. Je to vrcholne netaktné a doslova ubohé od funkcionára mesta Sereď keď svoje emócie vkladá do textu ako npr:, nie je hanbou si priznať chybu ,nevedomosť alebo obviňovať, že tomu nerozumie. Kto mu dal takéto právo moralizovať ? pričom Váš hovorca by mal pomlčať, nakoľko u neho sa prejavuje viac chýb a nevedomostí resp. snaha o skreslovanie údajov , zrejme za túto činnosť nie je platený. Je zaujímavé že ste zverejnili moju požiadavku v Seredských novinkách, dovolim si poznamenať , že len ten článok je zmysluplný a má svoju opodstaranenosť a bude zaujímať aj občanov. Váš hovorca podstatnú časť pracovnej doby čumí aj na stránku On Lain, kde bola aj zverejnená príloha ktorú znova aj Vám zasielam, avšak došli mu zrejme argumenty lebo mlčí ako hluchý partizán. Samozrejme budem veľmi rád či zverejníte aj odpovede na otázky ktoré sú uvedené v tejto prílohe. Každý občan tohto mesta má zákonné právo sa pýtať načokoľvek čo má vzťah k verejným financiám alebo spáve mesta. Ja som sa taktiež len pýtal a žiadal upresnenie tých vecí v ktorých by bola nejaká nepresnosť. Konkrétne ide o skládku odpadov a k vyčíslenému údaju za rok 2012 až 2016 a či skutočne tieto údaje sú presné, ktoré uviedol Ing. Serenčéš. Je úžasne ignorantské chovanie Vášho hovorcu, ktorý bez akých koľvek morálnych zásad len odkazuje prečítajte si to a pod., ak sa niekto niečo pýta tak má na otázku odpovedať !! Tak, že žiadam konkrétne odpovedať na otázky ktoré sú uvedené v prílohe a nie zamotávať svoje citové názory do textu o čo sa snaží Váš hovorca.
s úctou JUDr. Ladislav Skubeň“
............................................................

Moja poznámka. Každému súdnemu človeku je jasné, že zástupca primátora bez výslovného poverenia primátorom nemôže odpovedať občanovi, keď občan pošle svoje otázky primátorovi. Bolo by to minimálne neslušné. Dotknutému občanovi to pri čítaní primátorovej odpovede žiaľ jasné nebolo. Odosielateľa mailu zrejme prehliadol a tak som dostal „vynádáno“. Ešte dobre, že som zvyknutý. Toľko iba na vysvetlenie k primátorovým slovám „Dostali ste 5.4.2018 o 13:21 nejaký iný mail?“ Verím, že každý čitateľ z prejavu dotknutých a citovaných osôb dokáže posúdiť , kto sa kto správa arogantne alebo inak. Vy ste zrejme dobre informovaný, pretože dokument PRIMÁTOR MLČÍ ALE FAKTY ZOSTÁVAJÚ poznáte napriek tomu, že v SOL uverejnený nie je. (Alebo som ho prehliadol?) Ubezpečujem Vás, že aj na tieto otázky pán Skubeň odpoveď dostane a v nich primátor preukáže, že vôľu svojich voličov v otázke poplatkov za komunálny i separovaný odpad plní s celým kolektívom MsÚ zodpovedne.
jednoducho občan | 15-04-2018 08:34:08
Pre Veselického
buď tak láskaví a nezahmlievaj jednotlivé skutočnosti, lebo Tebe a ani nikomu inému to nepomôže. Keď sú položené otázky tak odpovedajte aj s primátorom na ne tak, ako sú položené.Z tohoto usudzujem, že čo sa týka skládky odpadov, nákladov zvýšených o 50% na zberný dvor ako aj na ďalšie otázky položené v žiadosti \"Primátor mlčí ale fakty zostávajú \" nemáte adekvátnu odpoveď.
A ty p. hovorca buď radšej ticho alebo ti nestačí to,že nejaký občan si dal námahu a zistil , že v určitom dni si cca 6 hodín písal výplody tvojej fantázie a odpisoval jednotlivé state z VZN a ostatných zákonov. Za takúto činnosť berieš plat ?
Ty ako aj primátor si musíte uvedomiť- dúfam že nie už dlho, že ste služobníkmi cca 17.000 tisícom občanov tohto mesta !!!! a máte plniť ich vôľu !!!
Samozrejme dá sa aj despotický a arogantne vykonávať určitá funkcia, ale všetko raz končí.
jedna rada :Vieš kedy je dobrý funkcionár, úradník ? keď skončí svoju púť a náhodný občan tohto mesta mu podá ruku a prehodí pár slov, ale to asi nikomu na úrade nehrozí.
Ľudská pamäť a listinné doklady zostávajú tak, že bude to krásny podklad na položenie otázky v predvolebných sľuboch, no budeme zvedaví na odpovede. Dobré je aj porekadlo \" do jednej rieky dvakrát nestúpiš \" k tomu je aj adekvátne prirovnanie \" jedným človekom sa dvakrát ogabať nedáš \".
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-04-2018 00:18:26
Ľubomír Veselický | 14-04-2018 22:50:20 | - Lubos, uz niekolko dni sa snazim dovolat sa Ti pocas pracovnej doby na Tvoj sluzobny mobilny telefon. Nedvihas. Podla mna tym hrubo zanedbavas povinnosti, za ktore si plateny odhliadnuc od porusovania zakona 369/1990 Z.z., ktory Ti ako volenemu zastupcovi uklada povinnost kominikovat o veciach suvisiacich s vykonm poslaneckeho mandatu.

V sobotu pred polnocou ale pises vyjadrenia na SOL.

Lubos, v pondelok POCAS TVOJEJ PRACOVNEJ DOBY ocakavam, ze ma budes telefonicky kontaktovat a dohodneme si sposob komunikacie na SOL, ktory budes respektovat.

Verim, ze z tejto jednoduchej a zrozumitelnej spravy si pochopil nevyhnutnost respektovat vedenie media.
Ľubomír Veselický | 14-04-2018 22:50:20
Priaznivcom otvorenej samosprávy žiaľ nik na stránke SOL neponúkol odpoveď primátora z 5.4.2018, o ktorej autor článku píše. Tak Vám ju ponúkam v plnom znení, pretože pre pochopenie súvislostí je dôležitá.

Dobrý deň pán Skubeň,
v e-maili z 27.2.2018 ste prezentovali svoj názor, že ak klesli náklady zberu triedeného odpadu, mali by klesnúť aj poplatky za zber a odvoz triedeného odpadu. V predmetnom
e-maile ste položili jedinú otázku: „Kedy sa adekvátne zníži poplatok pre občanov za odvoz odpadu, nakoľko významne klesli náklady pre organizáciu ktorá zabezpečuje túto činnosť?“ Táto otázka vychádzala z Vášho konštatovania citujem: „++ náklady na zber a odvoz triedeného odpadu pre spoločnosť zabezpečujúcu túto činnosť v každom kalendárnom mesiaci klesli o polovicu a to z nasledovného titulu : .......“

1/ Obyvatelia mesta platia miestny poplatok 21,24 € za osobu a rok za:
zber, odvoz a uloženie komunálnych odpadov z bytových domov a rodinných domov,
odvoz nadrozmerného odpadu z ohrádok,
2 x ročne jarný a jesenný zber objemných odpadov a elektroodpadov od rodinných domov,
odvoz veľkoobjemových kontajnerov zo zberného dvora,
náklady na zberný dvor, kde obyvatelia mesta majú možnosť odložiť odpad počas celého roka,
odvoz a likvidácia nebezpečných odpadov zo zberného dvora
dotriedenie zberu BRO, kde sa nachádza komunálny odpad

Náklady na zber separovaného odpadu neboli a nie sú občanom Serede vôbec účtované!

Na Vašu otázku som odpovedal e-mailom v pondelok 5.3.2018 o 9.22 hod.

7.3.2018 o 11.01 hod ste mi poslali ďalší e-mail, v ktorom žiadate odpoveď na požiadavku, citujem: „ ktorou sa ako občan mesta Sereď domáham podania informácii týkajúcich sa komunálneho odpadu, hlavne jeho platieb a zisku.“ Takto ale Vaše požiadavka neznela. Obsahom Vášho mailu z 27.2.2018 bola otázka na náklady na zber triedeného odpadu! Či rozdiel medzi komunálnym odpadom a separovaným odpadom nepoznáte, alebo ho nerozlišujete zámerne, o tom špekulovať nebudem. Podstatný rozdiel medzi nákladmi na zber komunálneho a nákladmi na zber separovaného odpadu som Vám vo svojej odpovedi z 5.3.2018 vysvetlil.

Údaje v tabuľke, v ktorej som Vám podal prehľad príjmov a nákladov na obe skupiny odpadov v tabuľke komentujete ako neprehľadné, nekonkrétne, pôsobiace zavádzajúco a zahmlievajúco. Pripúšťam, že im nerozumiete, no pre zistenie vývoja dvoch porovnateľných období majú tabuľkové prehľady najvyššiu vypovedaciu schopnosť. Výsledky sa nezmenia ani pri rozdelení na podpoložky, lebo napríklad analytika jednotlivých položiek za vytriedený separát v roku 2017 89 022 € bude v konečnom súčte vždy iba 89 022 €. Položky, ktoré Vás zaujímajú sú zverejnené na webovej stránke mesta medzi faktúrami mesta odberateľovi separovaného odpadu.

Na činnosť mesta súvisiacu so skládkou odpadov ste sa v e-maili z 27.2.2018 nepýtali vôbec. Preto nemal som čo úmyselne zamlčať, ako píšete. Príjem podielu z hospodárskeho výsledku KOMPLEX – záujmového združenia obcí nemá so zberom, prípravou a manipuláciou so separovaným ani komunálnym odpadom žiadnu priamu súvislosť. O rozdelení zisku spoločnosti Komplex záujmového združenia obcí rozhodujú akcionári. V roku 2017 mesto Sereď získalo do rozpočtu čiastku 86 580 Eur za predchádzajúci rok 2016. Finančné prostriedky boli zapracované v príjmovej časti rozpočtu. Skúste si informácie preveriť predtým než idete napísať zavádzajúce tvrdenia. Nejedná sa o výnos nakladania s odpadmi. Za rok 2017 sa zisk združenia ešte neprerozdeľoval. Nie je hanba si priznať chybu či nevedomosť. Odporúčam prečítať si článok „Ako je to s triedeným odpadom naozaj“ na mojom facebookovom profile, uverejnený 7. marca 2018, prípadne články týkajúce sa odpadu na Seredských novinkách.

Zisk finančných prostriedkov za inzeráty.
Za inzeráty uverejnené v Seredských novinkách v rokoch 2015, 2016 a 2017 nezískalo mesto Sereď žiadne finančné prostriedky, v zmysle obsahu a schváleného uznesenia MsZ č. 97/2013 zo 16.4.2013.

Na základe skúsenosti s Vami uplatňovanou metódou postupného pridávania otázok, čoho dôkazom je to, že po poskytnutí tabuľkového prehľadu, ktorý ste vôbec nežiadali, reagovali ste dodatočnou žiadosťou o špecifikáciu podpoložiek Vás žiadam, aby ste napísali všetky otázky, ktoré Vás v súvislosti s likvidáciou odpadu zaujímajú a poslali mi ich naraz. Takto sa vyhneme Vášmu sústavnému rozširovaniu počtu otázok na problém, ktorý vôbec nie je problémom ekonomickým ani technickým a už vôbec dôvodom na podozrenie o neoprávnenom obohatení mesta Sereď, ako ste to napísali v e-maile z 27.2.2018.

S pozdravom Ing. Martin Tomčányi primátor mesta

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign