Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prezident sa zúčastnil na spomienke k 100. výročiu úmrtia Štefánika

159 prezident.sk

Andrej Kiska sa v sobotu zúčastnil na Celonárodnej spomienkovej slávnosti pri príležitosti 100. výročia tragickej smrti gen. M. R. Štefánika. Slávnosť sa uskutočnila na mohyle na vrchu Bradlo v Brezovej pod Bradlom. 

„Žil som krásny život. Prežíval som večnosť v sekundách. To sú slová Milana Rastislava Štefánika a žiadne slová necharakterizujú lepšie tak bohatý život slávneho slovenského rodáka.

Zišli sme sa tu dnes na na počesť človeka, ktorý sa pred sto rokmi rozlúčil so svojimi rodnými Košariskami, so svojím slovenským národom i svojou československou vlasťou. Novou republikou, ktorú len krátko predtým pomohol zakresliť na povojnovú mapu sveta. 

Tu na Bradle ešte väčšmi než kdekoľvek inde pristupujeme s úctou a pokorou k osobnosti, ktorá v našich dejinách tak výrazne vyčnieva. 

Milan Rastislav Štefánik pre nás ostane navždy zapísaný ako oddaný vlastenec. Spolu s Tomášom Garriguom Masarykom, Edvardom Benešom a domácim odbojom založili republiku, ktorá nezmazateľne prispela k rozvoju Slovenska. Posilnila našu kultúru, vzdelanosť, demokratickú politiku, schopnosť spravovať veci verejné a vládnuť. 

Svoje vlastenectvo dokázal skĺbiť so službou pre našich kľúčových spojencov, mal dôveru najvyšších francúzskych vojenských kruhov i kontakty na dôležitých politikov. Stretol sa s ruským cárom Mikulášom II., pápežom, japonským cisárom, rumunským kráľom či talianskou kráľovnou a mnohými premiérmi a prezidentmi.

Presadzoval samostatné vojsko pod politickým vedením Česko-Slovenskej národnej rady a v jej mene podpísal zmluvu s talianskou vládou o zriadení československej armády. 

Mal mimoriadne široký rozhľad. Vynikol ako vedec, astronóm, meteorológ, odborník v bezdrôtovej telegrafii či cestovateľ. Pochádzal z hlboko nábožensky založenej rodiny, a predsa sa otváral novým myšlienkam. Popritom všetkom bol aj bojovník, pilot, organizátor a veliteľ légií.

Bol síce chorľavý, mnohokrát ho operovali, často omdlieval, no mal v sebe oheň a vášeň. Napriek krehkému zdraviu mal nezlomnú vôľu – nepoznal výraz „nedá sa“. Hovorieval, že Prekážky treba rozbiť, a nie sa im poddávať. 

Pri svojej charizme mal aj nevšednú schopnosť presviedčať pre svoju pravdu tých druhých. Pre vec slobody Slovákov a Čechov vedel svojim spôsobom účinne získavať sympatizantov a podporovateľov. 

Máme ako Slovenská republika obrovské šťastie, že sa môžeme oprieť o jeho odkaz. Odkaz milovať svoju vlasť. Vedieť pre ušľachtilé ciele a prospech svojho národa získať spojencov.  

Myslieť a konať pre dobro svojej vlasti ale aj pre celé ľudstvo. A na záver mi dovoľte zopakovať jeden citát, ktorý je tak aktuálny aj pre dnešné dni. 

Milan Rastislav Štefánik povedal, že tí, ktorí si myslia, že slobodu za nich vybojujú iní, si ju nezaslúžia. A ja si ho dovolím parafrázovať a poviem, že všetci tí, ktorí chcú, aby naša krajina bola lepšia, ktorí chcú lepšie Slovensko, a nechcú pomôcť, nechcú priložiť ruku k dielu – si ho možno ani nezaslúžia.“

 

zdroj: prezident.sk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
seredan | 08-05-2019 15:45:35
Na osvieženie pamäti náhodnému premiérovi Pellegrinimu, ktorého názor nikoho nezaujíma/ citát kpt. Danka/ len stručne: čulé styky osobné i finančné Fico, Kaliňák, Počiatek versus mafiáni a zlodeji Baštrnák, Kočner, Vadala, čulé styky/doslovne/ Fico a Trošková, Trošková a Vadala, prepojenie mafie na úrad vlády, podivné obchody a finančné transakcie Fico, Kaliňák, Počiatek s mafiánom Baštrnákom atĎ, atď., rozkrádanie štátu v priamom prenose a lá Paška v zdravotníctve, alobaly z Hornej Nitry, kolabujúc rozkradnutýi štát, kolabujúce zdravotníctvo, školstvo, súdnictvo, ÚS, nástup fašistov,vraždy novinárov, to je všetko dôsledok vlády mafiánskeho štátu. Stačí, súdruh náhodný premiér?tak toho je dost aj na newyorskú cosa nostru v dobách največšej slávy.
Anonym | 08-05-2019 10:42:43
Nevadí mi, čo Kiska hovorí o mafiánskom štáte, ak je to pravda. Ale občas by v zahraničí mohol aj o sebe. O DPH, pozemkoch, prehratom súde... Bolo by to objektívnejšie a vyvážené. Čo vy na to, Kiskovi zbožňovači? Chýba vám objektívnosť a rovnaký meter na všetkých.
navod | 08-05-2019 09:36:12
Pellegrini by Kisku najviac vypiekol,
keby vlada Smeru (a jeho nohsledov) prestala kradnut, prznit zakony a spolupodielat sa na vrazdach.

Potom by ani Kiska nemal v zahranici o com hovorit.

Ale zatial Andrej nech vyprava čo najviac.
pre potecha | 08-05-2019 06:59:37
Nie je hanba priznat si omyl.
skoda,ze je malo takych ludi. Horsie je,ze prisla este horsia varianta kisku...ale to je sila medialnej prezentacie..ludia sa este stale nechaju manipulovat novinarmi..seredonline je toho priklad,bohuzial..co komentar,to scestny.pan majko davno stratil zdravy pohlad na vec.ale ved nevadi,karma je zdarma..
Premiér na gumičke | 08-05-2019 04:49:20
Premiér na gumičke
Pelegríny je dôvodne podozrivý zo spáchania ťažkej ekonomickej kriminality ako člen organizovanej skupiny, čiže mafie. Mal pod palcom skoro miliardu EUR určenú na informatizáciu, ktorá zmizla v čiernej diere prepletených Kaliňakovo-Počiatkových firiem, firmičiek a garážových podnikov + offshorových práčok peňazí.
Pele, ty si mafián a ako taký budeš pohnaný pred súd. Poškodzuješ meno Slovenska už dlhé roky. Bude ti to zrátané.
potecha | 08-05-2019 00:25:17
Pre kader SUDRUH som v zivote nebol a do smrti sa budem hanbit,ze som za prezidenta volil takeho spinavca ako je KISKA...
ratafak plachta | 07-05-2019 23:22:55
ja neviem čo je teda vačší pru.er,..či samotná skutočnosť, že na Slovensku je možné objednat si vraždu novinára, pomáhat s unosom vietnamcov, dosadit ako poradcov premiera ludí napojených na mafiu atd...alebo to že o tom niekto v zahraničí hovorí...a zrovna pre tých Nemcov to asi ani nie je žiadna novinka...tí sa s Troškovou poznajú bohužial aj osobne a na to že sme pomohli s unosom vietnamca tiež prišli sami...:-D
Jozef | 07-05-2019 20:50:29
Ty si sa narodil surodencom?
Odpoved | 07-05-2019 20:01:40
Sulikov najlepší raňajkový kamarát Kocner, Kollár ktorý je v podstate mafia sama o sebe. Ale to už mastnemu vlasu neprekáža 😂
Zaujímavé | 07-05-2019 18:19:05
Pellemu vadí, že Kiska HOVORÍ, že Slovensko je mafiánsky štát, ale to, že Slovensko JE mafiánsky štát, to mu nevadí .
lexa | 07-05-2019 17:34:48
To len d*ment ako slušný občan môže napísať, že Kočner bol novinár :-D :-D :-D ach bože.. a takíto majú volebné právo...
Makoty pre pruhované pyžamo... | 07-05-2019 16:10:40
Kiska chodí po zahraničí a každému sa sťažuje že aká je na SVK mafia a aké je to tu zle.
Koľko investorov už týmto spôsobom odohnal, koľko ľudí týmto pripravil o lepšiu prácu a lepší život.
Vieš o tom ,že najväčší investor na Slovensku je Nemecko? To , ktoré potvrdilo,že vietnamca uniesol Slovenský špeciál o ktorom vedel Kaliňák? Že Trošková bola s Ficom u Merkelovej,že v Nemecku nevedia o tom že Fico,Madej a spol je s Vadalom kamarát? A keďže je Vadala mafián,Kiska odpovedal že Slovensko je mafiánsky štát správne....
Slušný občan | 07-05-2019 13:32:59
Andrej Andrej. Koľko že to novinárov bolo zabitých na SVK ? Že by jeden ? Koľko je novinárov na SVK ?
Aj Kocner bol novinar. Byt novinárom môže byť každý. Každý dokáže písať na objednavku.
Kiska čelí base a preto bude hovoriť všetko možné aby sa zachranil. Okradol nás tak nech za to ide sediet
Andrej | 07-05-2019 12:48:54
p. Pelle_grini:slovenské porekadlo hovorí:"Nehnevaj sa na zrkadlo, keď Ti ukáže že máš krivú hubu".To že Slovensko je mafiánsky štát vie každý doma i v zahraničí.Vražda novinárov, únos cudzieho občana, rozdávanie eurofondov "našim ľuďom, vratky DPH "našimi ľuďmi" , ex-premiér bývajúci v byte mafiána, majúci "štátnu tajomníčku " milenku talianskeho mafiána:to sú len príklady káuz vašej vládou v poslednom období.K tomu vykradnuté zdravotníctvo.
káder | 07-05-2019 11:05:10
zas tu je len samý smerák co si sem chodi obtierať papulu ako tuná súdruh potecha a jemu podobní.
Jozef | 07-05-2019 09:21:44
"Hoci sme riadnym členským štátom EÚ, ak sa pozrieme na špinavé prepojenia medzi organizovaným zločinom a politikmi na Slovensku, môže to skutočne vyzerať tak, že naša krajina je mafiánsky štát, povedal odchádzajúci prezident SR Andrej Kiska pre denník Die Welt"
...co z toho je nepravda?
Pruhované pyžamo coskoro | 07-05-2019 09:06:09
Kiska chodí po zahraničí a každému sa sťažuje že aká je na SVK mafia a aké je to tu zle.
Koľko investorov už týmto spôsobom odohnal, koľko ľudí týmto pripravil o lepšiu prácu a lepší život.
Žiaden iný prezident ani taký z Columbie, Mexika, Ukrajiny, ... by nikdy nepovedal že jeho krajina je nebezpecna.
To je ako keby firma Adidas dosadila ná výkonnú moc človeka ktorý by chodil po svete a vyhlasoval aká je to nekvalitná zmacka.
Problém je v tom že jemu hrozí reálne basa. A týmto spôsobom chce dať najavo že zlý súd sa proti nemu spriahol a keby išiel sedieť tak to zlá zlá mafia zariadila.
pele mele | 07-05-2019 07:30:12
Ficov pudlík už robí nadplán celkom dobrovoľne, aby bol pekný pred Vodcom. On si asi myslí, že celá Európa je slepá a naozaj nevidí, že si za asistentku vybral milenku, ktorá bola napojená na mafiu. A ešte keď sa naozaj potvrdí ten Ficov telefonát s talianskou mafiou, tak to bude pudlík obhajovať ako?
potecha | 06-05-2019 23:46:00
Dnes mu predseda vlady PELEGRINI pekne nalozil a mal este viacej uliznemu popradskemu podvodnikovi a spinavcovi...
andel | 06-05-2019 21:37:32
Ked sa niekto chova slusne tak si nanho dovoluju,ta prehnana slusnost je velka chyba opozicnych politikov a budu na to len doplacat.Keby ho ochranovala mafia, ako Fica, tak drzi kazdy hubu pre istotu.
s.i.n. | 06-05-2019 21:33:22
Aj 100 r. po smrti generála M.R.Š. stále nie vyjasnený celý príbeh jeho smrti. Sú k dispozícii veľmi silné argumenty, svedčiace proti E. Benešovi, ktorý v histórii vzniku Česko-Slovenska až po jeho smrť v roli prezidenta vrhajú tieň podozrení na nevyjasnené okolnosti.
Na bradle v sobotu 4. mája viali vlajky Slovenska, Francúzka, Talianska, Česka a USA (aký má táto vlajka súvis s touto udalosťou? Že by p. prezident...?). Prihovorila sa aj francúzska ministerka obrany, ale nikto z "blízkeho a spriateleného" Česka! Ak sa obzrieme o 100 r. späť, prečo v máji 1919 sa na pohrebe M.R.Š. nezúčastnil T.G.Masaryk a ani E. Beneš?
Stále to vyvoláva (pre niekoho) nepríjemné otázniky avšak bez odpovedí! Ak by tu aj dnes existovala úprimná snaha dopátrať sa pravdy, ako to vlastne bolo, s dosť veľkou pravdepodobnosťou by sme ju už dnes poznali. Veď 400 r. po smrti Košických mučeníkov (1619) sa podarilo vďaka dnes rozvinutým forenzným vedám s vysokou pravdepodobnosťou vymodelovať ich tváre. A v prípade M.R.Š. stále len tápame. Prečo?
Tak to dopadne, ak nie je vôľa spoznať svoju minulosť!

P.S. 1. Mája t. r. sa v kaštieli v Chtelnici konala pietna spomienka na túto udalosť spojená s vernisážou umeleckých diel na túto tému. Okrem iných tam vystúpil aj exminister obrany P. Kanis, ktorý sa dlhodobo venuje tejto problematike. Jeho príhovor bol veľmi zaujímavý a pre mňa vyznel dosť presvedčivo. Záznam z tejto udalosti bude podľa organizátorov k dispozícii na youtube.
Anonym | 06-05-2019 21:23:27
Chlapci, ja som tu kdesi cital, ae zatial najlepsi prezident SR to je. Tak klidek.😀
obcan | 06-05-2019 20:44:54
presne tak, treba spomenut aj to aky "uspech" zozal tento clovek. Ale o tom "demokraticke" media pravdaze neinformuju :D. Kiska utekal z bradla ako posledny zbabelec.
Dodatok | 06-05-2019 11:43:21
treba dodať že prítomní ľudia ho silno vypískali. Keď odchádzal z bradla tak ochranka mala čo robiť aby ho ochránila pred dôchodcami pred ktorými Kiska rýchlo utekal do svojej limuzíny.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign