Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Predvolebný rozhovor

 www.terneny-sered.webnode.sk
V pondelok som stretol známeho, ktorý sa ma opýtal „Čítal som o tvojej kandidatúre za poslanca do mestkého zastupiteľstva, to čo ťa napadlo?“ Z výrazu jeho tváre som cítil skutočnú zvedavosť. Pripomenul som mu, ako zvyknem kritizovať, že školské, ako aj iné mestké pozemky sú zanedbané, nepokosené. Na jar pred domom čistíme mestké komunikácie po zimnej údržbe. Okrem prírody za „týtešom“, ktorú nám našťastie, zatiaľ nik nezobral, nie je veľa možností na relax v našom meste. Žiaľ, je veľa takých, ktorí si túto prírodu nevážia. Taktiež by sa mala vylepšiť občianska vybavenosť v našej časti mesta. Včera som sa dozvedel, že idú revitalizovať Námestie slobody a mestký park s amfiteátrom. Samozrejme, už bolo na čase, ale kto z obyvateľov vie, ako to bude vyzerať, kde sme si mohli pozrieť projekty, alebo opäť bol iba jeden návrh? Kde a kedy sme mohli revitalizáciu pripomienkovať? Sledujem informáce ohľadom nášho mesta na internete v tlači a všade inde, kde to je možné, ale neviem o žiadnej verejnej diskusii k spomínanej úprave mesta. Vedel, by som povedať aj viac, ale nechcel som známeho moc zdržiavať. „A ty si myslíš, že urobíš dieru do sveta?“ Štipľavá, ale o to úprimnejšia bola jeho druhá otázka. Neplánujem urobiť v Seredi dieru do sveta. Ja chcem, aby sa veci v našom meste viac rozhýbali, chcem prejsť z pozície kritizujúceho voliča do aktívnej činnosti poslanca. Pracujem v banke, na pozícii špecialista obstarávania tovarov a služieb, preto viem zaujať stanovisko k projektom rozvoja mesta, predložiť návrh riešenia a nakoniec nájsť optimálne riešenie. Využijem moje vzdelanie, skúsenosti a prax. Rozmýšľam spôsobom, ako sa to dá, nie ako sa to nedá. Konkrétne je viac uvedené na internetovej stránke www.terneny-sered.webnode.sk, v záložke program. Som za to, aby o činnosti poslancov bola verejnosť viac informovaná, aby sa občania mesta mohli vyjadrovať k výstavbe a úpravám stavieb a priľahlých pozemkov mesta a aby boli v rámci zákona zverejnené obchodné zmluvy, ktoré mesto Sereď uzatvára. Ešte sa ma spýtal: „Čo urobíš keď tvoje plány nebudú splnené?“ Jasne som povedal, že urobím všetko pre to, aby moje plány boli splnené v čo najväčom rozsahu. Moju prácu budú po štyroch rokoch hodnotiť občania a najmä voliči a na základe ich názorov budem vedieť, akú prácu som pre naše mesto vykonal. V Seredi som vyrastal od narodenia a od narodenia mojich detí tu znovu bývam aj s rodinou. Za posledné roky sa kvalita života meste Sereď mohla rozvíjať rýchlejším tempom. To je názor môj a ľudí, ktorí mi odporučili kandidovať za poslanca MZ v Seredi. Ak máte podobný názor, teraz môžete ďalší rozvoj nášho mesta ovplyvniť svojim hlasom. 18. Ing. Bohdan Terneny, kandidát za poslanca MZ v Seredi v 3. volebnom obvode.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Robo Horvat | 21-11-2010 18:06:52
Pan Veselicky a kto je za projektovanou castou tejto zakazky? Zato ze sem pisete a co pisete, si vas vazim,nie kazdy ma tu kuraz byt na pranieri a prave toto volici urcite eceni a vo vas prospech pri volbach.Skoda,nie ste v mojom obvode,poznam vas a verte ze vam drzim palce. *yes*
Ľubomír Veselický | 21-11-2010 17:52:13
Pán Terneny! Tých informačných kanálov je niekoľko. Využívané sú iba na cca 5 - 3O %. Mestský rozhlas, Seredské novinky, SOL, účasť občanov na rokovaniach MsZ, stretnutia občanov s poslancami. Problém vidím v tom, že neexistuje inštitúcia, ktorá by informačné toky a informácie samotné koordinovala. O informačnom centre mesta bolo povedané veľa, ale nič konkrétne sa neudialo. Žiaľ ani v tomto našom volebnom období.
Bohdan Terneny | 21-11-2010 17:21:45
Ďakujem p. Veselický, za Vašu podporu a som rád, že ste ma pochopili. V sobotu som mal stretnutie s voličmi 3. obvodu a všetci sa zhodli vtom, že informovanosť o práci MZ je v našom obvode veľmi nízka. Spoločne sme našli riešenia, ako sa dá tento stav odstrániť.
Bohdan Terneny | 21-11-2010 17:14:18
pre ask: Nechcem porovnávať, ktorý areál je viac udžiavaný. Chcem dosiahnuť to, aby riaditelia, alebo učitelia nemuseli na stretnutiach s rodičmi, prosíkať rodičov ktorí sú ochotní a schopní opraviť preliazačky a pod. Jednoznače má tieto veci riešiť mesto.
Ľubomír Veselický | 21-11-2010 16:22:57
Pán Horvát! K postaveniu primátora iba malá poznámka. Dobre si prečítajte aktuálne znenie zákona o samospráve a potom sa pokúste odpovedať na otázku, kto je štatista v samospráve. Budete prekvapený.
Ľubomír Veselický | 21-11-2010 16:20:26
Pán Horvát! Zákazku na zateplenie ZŠ J.Fándlyho získal Ing. arch. R. Kráľ? Tak to mi je vážne veľká novina. Toto máte, prosím odkiaľ? A ak hovoríme o informovanosti občanov poslancami, myslím že sa osobne nemám za čo hanbiť, pretože toľko článkov do Seredských noviniek a na stránkach SOL nedal za ostatné štyri roky ani jeden z poslancov. Nakoniec som za to dostal aj patričný honorár. :-D Dozvedel som sa, že som študoval s podporou Mgr. Vranoviča, že som bol donášačom ŠTB a ako hlavný kontrolór mesta som robil špinavosti. A to je odpoveď aj na to, prečo ostatní poslanci na SOL neprispievajú vôbec.
Robo Horvat | 21-11-2010 14:59:40
Pan Veselicky,takto slusne informovani by mali byt vcasne a vsetci obcania nasho mesta prostrednictvom vas poslancov,mozno by to malo vecsi prinos pre nase mesto v podobe vcasnej kritiky na netransparentnost v podobe niektorých rozhodnuti.Uplne podobny postup pri projekte zateplovania Fandlyho skola! Opet zakazku ziskal super najlepsi a najlacnejsi architekt v Seredi a v sirokom okoli,ktory je cisto nahodou este aj poslanec pan Ing.R Kral Naco transparentne vyberove konanie? A sme zasa pri probléme. Kto mal konať? Predsa štatutár? Nehacte vynu len na statutara primatora.Bez podpory poslancov je len statista.Aj dirigent bez orchestra nezahra nic! Ja to vidim tak,ze pri vcasnom,zodpovednom a razantnom postupe poslancov,sa toto vobec nemusi diat.A treba uz konecne zacat konat a hovorit tou jasnou recou.
Ľubomír Veselický | 21-11-2010 07:32:10
Pán Horvát! Vidím, že ste veľmi slušne informovaný. Otázku, či časová tieseň bola vyvolaná zámerne alebo nie, si samozrejme môže položiť každý z nás. Odpoveď na ňu môže dať iba Ing. arch. R.Kráľ, keďže iniciatíva na prerokovanie začatia tejto akcie vzišla z jeho strany. O tomto by som nerád špekuloval. Voči napadnutiu výsledku výberového konania tiež nemám námietky. Problémom je fakt, že výberové konanie organizovala profesionálna firma a tá zlyhala. Aj tu sa otvára priestor pre úvahu, či nie zámerne. Lenže tu sme pri výstupe konkrétnom, ktorý vytvára priestor pre konanie mesta. A sme zasa pri probléme. Kto mal konať? Predsa štatutár. Informácie, ktoré sme dostali ohľadne vyvodenia zodpovednosti za nekvalitné výberové konanie žiaľ vôbec nehovorili jasnou rečou.
Robo Horvat | 20-11-2010 23:57:25
Pan Veselicky, ten akoze veľký časový tlak na predloženie projektu nebol vyprodukovany zamerne? Toto je bezna prax pre dopredu urceneho dodavatela.Uplne schvalujem konanie neuspesneho dodavatela. Kuleha alebo podvod od sameho zaciatku ale cudujem sa ze kazdy je ticho akoze vsetko je v najlepsom poriadku.Ziadna zodpovednost? Kto zatiahne doteraz vynalozene prostriedky za projekt?
Ľubomír Veselický | 20-11-2010 18:27:56
Pán Terneny! Súhlasím s Vašim názorom, že o takom projekte ako je revitalizácia parku v centre mesta mala byť širšia diskusia. Existoval ale veľký časový tlak na predloženie projektu a tak daňou za ten chvat bolo aj veľmi krátke obdobie na vyjadrenie sa verejnosti. Neobhajujem to, čo sa stalo. Iba sa to snažím vysvetliť. Nakoniec to celé aj tak postálo na odvolaní sa jedného neúspešného dodávateľa vo výberovom konaní. Ďakujem Vám, za Vašu rekaciu. Podľa jej formy a obsahu môžem iba konštatovať, že Váš spôsob komunikácie je na vysokej úrovni. To je pre poslanca obecného zastupiteľstva veľmi dobrá kvalifikácia. Držím Vám palce. Ste v mojom volebnom obvode a práve ste získali môj hlas. *yes*
ask | 19-11-2010 22:38:02
porovnavat podzamsku a fandlyho je ozaj trufalost.
Bohdan Terneny | 19-11-2010 20:32:18
Zdravím p. Veselický, verejnú diskusiu o dôležitých projektoch si predstavujem trochu inak, ako hľadať schválené veci v uzneseniach. Určite by to chcelo trochu viac propagácie.
Bohdan Terneny | 19-11-2010 20:14:23
Dobrý deň p. Čomaj, areál vašej školy je najviac udržiavaný a nerastie tam vysoká tráva. Napriek tomu som minule pozeral na fotografie z atletickej súťaže žiakov, ktorá prebiehala na vašej škole. Stav športovísk mi pripomínal 80-te roky. Sú aj iné zariadenia napr. MŠ Podzámska, kde sa vzorne starajú o svoj areál a snažia sa ho udržiavať takpovediac svojpomocne. Mojím príspevkom som nemal v úmysle zhnehodnotiť prácu zriadencov, ani prácu učiteľského zboru. Chcel som len upozorniť, že mesto, ako zriadovateľ škôl,by malo riešiť aj tieto základné problémy a byť vám nápomocné.
Dušan Slahučka | 19-11-2010 17:41:53
Dobrý deň p.Veselický. Máte pravdu, občan bol informovaný o revitalizácie Námestia Slobody a dokonca dostal „formálnu“ možnosť pripomienkovať daný projekt. Sám dobre viete ako to dopadlo, ako sa pozametalo s návrhmi občanov. Projekt revitalizácie Mestského parku a amfiteátra, o tom nemám vedomosť, že by občania boli vopred informovaní. Inak, p. Veselický, držím Vám palce v nadchádzajúcich voľbách a bolo by v prospech občanov mesta, kedy takých ako Vy bolo v MsZ čo najviac.
Dušan Slahučka | 19-11-2010 17:14:30
Dobrý deň p.Čomaj. Môj príspevok, to bola reakcia na Vašu poslednú vetu. Na Kakavu chodím sporadicky, tak v akom stave je tam zeleň, neviem posúdiť. V okolí ZŠ Komenského a P.O. H. je situácia ako popísal Bohdan Terneny. Prajem pekný víkend.
Ľubomír Veselický | 19-11-2010 16:39:07
Pán Terneny! Myslím si, že kritika za každú cenu nie je úplne tou najlepšou cestou na poslanecké kreslo. Ale je to Vaša vec. Ak by ste sa boli vážne zaujímali o spôsob vzniku návrhu revitalizácie Námestia Slobody, určite by ste webovej stránke mesta zistili, že MsZ dňa 27.5.2009 prijalo uznesenie na oboznámenie občanov s návrhom revitalizácie a určilo aj termín podávania pripomienok. Pripúšťam, že nebol dlhý (10.6.2009), ale bol. Predpokladám, že ste tak neurobili, a preto sú Vo Vašom predvolebnom rozhovore aj otázky, ktoré už boli vlani zodpovedané.
Jaroslav Čomaj | 19-11-2010 15:40:30
Dobrý deň p. Slahučka, kosenie futbalového ihriska zabezpečujú futbalisti na základe zmluvy, ktorú máme s nimi uzatvorenú. Futbalové ihrisko je však len asi jednou šestinou trávnatej plochy z celej trávnatej plochy pri škole (k škole patrí aj trávnatá plocha pre hlavnou budovou). Nešlo však o to, kto trávu kosí, ale o to či je kosená.
Dušan Slahučka | 19-11-2010 12:32:44
Dobrý deň p. Čomaj. Na ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi chodia hrávať futbal tzv. Pumáci. Pred tak 5 až 6 rokmi kosenie hlavného trávnatého ihriska zabezpečovali práve oni. Odstupom času sa na tom niečo zmenilo?
volič | 19-11-2010 10:28:22
ale aj slovenčinu by bolo dobré potrénovať
Jaroslav Čomaj | 19-11-2010 10:23:10
Pán Ternény, dovoľte mi, aby som sa ako riaditeľ ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi ohradil proti Vášmu tvrdeniu z Vášho programu. Citujem:"...Ak dnes pozriem na dvory škôl, vyzerajú žalostne. Prvý pohľad jednoznačne kazí zeleň, ktorá niekedy siaha do výšky 1,5 metra. Je možné, že keď sa tá zeleň pokosí, vynorí sa množstvo odpadkov. Takýto stav potrebuje zmenu, už aj z dôvodu, aby sme žiakom ukázali, ako má areál školy vyzerať...". Boli ste niekedy v areáli našej základnej školy ? Predpokladám, že nie. Areál našej školy je plochou najväčší zo školských areálov v Seredi. Je to vyše 1,5 hektára na kosenie. Za jeden rok je trávnatá plocha v školskom areáli pokosená 9 - 10 krát. Kosenie je v plnej miere vo vlastnej réžii školy.
andrea | 18-11-2010 20:57:43
volím Ťa ... Si jeden zo skupiny , ktorá môže niečo zmeniť Andrea Hilkovicova
Milan | 18-11-2010 19:47:24
Ospravedlňujem sa za preklep v slove samozrejme
Milan | 18-11-2010 19:44:09
Že by to bolo tak, že kandidát sľubuje a sa,ozrejme volič volí

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign