Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Predajné trhy v kultúrnom dome - ano či nie ?

24

Od začiatku roka v diskusii viac krát  niektorí naši čitatelia  vyjadrili svoj názor na predajné trhy v Kultúrnom dome.  Takmer každý príspevok bol smerovaný proti tomuto spôsobu predaja. Ako dôvod uvádzali likvidáciu domácich podnikateľov.  Pohľad obchodníka môže byť taký.  Ale  je tu aj pohľad kupujúceho zákazníka, ktorý tento trh navštívi. Finančná situácia nie je dobrá a niektoré rodiny žijú od výplaty k výplate. Osobitnú kapitolu tvoria dôchodcovia, ktorých dôchodky dosahujú vo väčšine prípadov čiastku okolo 300,- eur.  V prípade takýchto občanov je kúpiť ( uvedieme príklad, ceny nie sú presné )  ponožky za 0,50 eur, kuch. utierky za 0,30 eur,  botasky za 10,- eur  výhodná kúpa. O kvalite radšej písať nebudeme, nakoľko je pre nich kvalita druhoradá. A napokon, ktovie aký tovar sa predáva v kamenných obchodoch. Možno taký istý.  Zákazníci sú radi, že lacno nakúpili a niečo ušetrili. Svedčí o tom aj fakt, že každý trh je aj vo veľkom zákazníkmi  navštevovaní.

Všetko má svoje klady a zápory. Takéto " putujúce " predajne neodvádzajú mestu dane a nezamestnávajú občanov nášho mesta. Odčerpávajú seredským kamenným obchodom tržbu a následne zisk. No a samozrejme tým, že sa pohybujú po celom Slovensku sú prakticky nekontrolovateľní. Naši obchodníci musia čeliť okrem daňovej kontroly aj kontrole z  hygieny, veteriny, SOI, inšpektorátu práce, niektorí mávajú aj kontrolu z colnej správy.  Preto sa obchodníci z kamenných obchodov právom stavajú proti takémuto predaju.

Tu sa potvrdzuje pravidlo, že  každá minca má dve strany. Preto tu nastáva otázka : predajné trhy - ano či nie ? 

Na stránke mesta sú uverejnené zmluvy za jednodňový prenájom takýmto trhovníkom. Sumy sa pohybujú okolo 160,- eur  ... 180,- eur.  Link na dve zmluvy prikladáme :

http://transparentne.sered.sk/zmluvy/dk/2013/20130320115736.pdf

http://transparentne.sered.sk/zmluvy/dk/2013/20130228162514.pdf

Z  diskusných príspevkov týkajúcich sa týchto predajných trhov vyberáme niektoré :

Drahoš U. | 17-01-2013 00:15:30 | Konecne sa zacina v kulturnom dome kulturne zarabat na kulture a to kulturnym spôsobom. A uz konecne zruste ten nekulturny predaj v kulturnom priestore cinskeho tovaru lebo si tu nekulturne dlhodobo likvidujete skalne obchody ktore tomuto mestu platia dane a zamestnavaju nase baby. Som zvedavy co potom bude mesto robit ked prestanu majitelia zatvorenych obchodov a prevadzok platit mestu dane ked ich nebudu mat z coho uz ani platit. Pokial ma niekto dlhodobo prazdny obchod tak skratka aj keby chcel platit tak nebude mat z coho. Pozrite sa napr. pod hokejku a bude toho podstatne viac. Uvidite ze majitelia budu ziadat uľavy na daniach ked to budu mat zatvorene a nebudu mat z coho platit. A co potom. Uz mam letak v schranke o zajtrajsom MEGA predaji cinskeho tovaru v kulturaku.Robi sa to tu stale a casto. Kde predajca od stolika zoberie peniaze z tohoto mesta,nezamestna tu ani jednu babu a neinvestuje v tomto meste ani euro,co znamena ze ani na dani nezaplati tomuto mestu ani halier.
Ten tovar a aj za take ceny sa da kupit a aj o den reklamovat v nasich čin.obchodoch. Co uz ked su tu, ale aspon mestu platia dane a zamestnavaju.
Uvedomuje si to vôbec niekto z vedenia mesta ze co vlastne takouto dlhorocnou pracou spôsobujete pre obchodnikov a v konecnom dôsledku aj o chvilu mestu?

 

Zuza | 19-01-2013 20:13:55 Vazeni anonymi aj ini.Precitajte si prosim este raz o com pisal Drahos. O predajnych trhoch v kulturaku / tento mesiac uz po 4 krat/,ktore nerobia sikmooki ,ale ich tovar predava vacsinou majitel z Cadce. Suhlasim s nim,ze tam odchadzaju peniaze seredanov a podnikatelom v Seredi zostava prepustanie zamestnancov,likvidacia prevadzok a platenie dani v meste. Pisete o cenach kamen.obchodov.Je na kazdom z vas si vybrat kvalitu tovaru a doveru predajne. Nie vsade sa predava tovar z cinskych velkoobhodov. A ked narazate na sikmookych,ak su nasi obcania ,platia dane nasmu statu a zivia sa sami-aj ked pochybnou kvalitou tovaru , vzdy lepsie ako poberat davky bez prace a zit si tak ,ako si nedovoli velka cast zamestnancov.
A este prosim o kulturu vasich prispevkov,lebo niekedy si tiez myslim ,ze taka uroven debaty a vyjadrovania je hadam len v Seredi.

 

podnikateľ | 17-01-2013 10:21:13 | p. Drahoš U. jednoducho a vystižne opísal situáciu v Seredi. Už bola doba že p. Drábik spísal petíciu proti kultúrákovým predajom a malo to nachvílku úspech a myslím že tak asi pol roka či rok , ale už si nepamatám za akej vlády na MU to bolo. Presne tak podnikatelia spíšte petíciu na zastavenie tohoto kočovného predaja lebo Vás to všetkých zrujnuje. Naozaj p. Drahoš otvoril výbornú tému

 

Robo Horvath | 15-04-2013 10:04:53 | Z doterajsich vyjadreni Petrusku voci vedeniu mesta som mal pocit blahorecenia. Aj ked ma od mesta prenajate priestory za nizku cenu asi sa mu po tomto spinavom tahu zo strany mesta konecne otvoria oci. Ja by som na protest z priestorov mesta odisiel. Nech to ma mesto prazdne preto ze okrem neho do tohoto hnileho stareho priestoru nikto nepojde.
A takto isto spinavo sa mesto stavia k domacim kamenným predajcom podporou pofiderneho predaju na stoloch v priestoroch kulturneho domu. To ze mestu neplatia dane a nezamestnavaju obyvatelov nasho mesta mesto nezaujima.
To je dlhorocne spinave,likvidacne a kratkozrake zo strany mesta. A preto som prestal chodit na kulturu a podporovat ju v tomto meste. A doporucujem to aj ostatnym aby sa uz konecne niekto zobudil v tomto meste.
A taktiez doporucujem aby primator aj prednosta najskor skusili investovat svoje peniaze do hnutelneho (nie par stoliciek v AB) v tomto meste a podnikat tu a az potom uvidime ako dokazu prezit a uzivit svoju rodinu.

 

Robo Horvath | 20-04-2013 23:27:44 Presne to,co stale pisem, ze vedenie mesta a aj poslanci svojim rozhodovanim nicia domacich podnikatelov co tu zamestnavaju a platia dane a poplatky. A vlastne svojou necinnostou voci stolovemu predaju v kulturaku vlastne podporuju tento stav. Je to tomto meste naozaj chore.

 


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Darcy | 28-04-2013 22:29:02
chybu vidím aj v obsluhe mnohých obchodov a prevádzok v meste - personál sa tvári že ho strašne otravujeme už len tým, že sme v obchode, niečo ako záujem o zákazníka tu neexistuje... Takže zas nech sa niekto nečuduje, že ľudia idú k lacnému (a často nekvalitnému) predajcovi - keď tam s nimi predajcovia hovoria (možno trapné frázy, alebo predavačovo ázijske mňaukanie: "doblé? doble vam je? dam ine? sedi sedi vam?" - ale práve záujem predáva... Je tu dosť celkom dobrých obchodov, ale chýba profesionalita a ochota...
re Jozef | 23-04-2013 15:41:01
Toto všetko je jedna krásna idylka,ktorá ak by fungovala nemá probléma!Tak prečo teda nepredávať vo svojich obchodoch lacnejšie,viacej a dostupnejšie pre širšiu vrstvu obyvateľstva a tým pádom nedať šancu takýmto výpredajom?Chyba bude asi v tom,že tu všetko funguje presne opačne!
Na zamyslenie | 23-04-2013 11:32:09
Ale ved predavanie v DK neni len pre mimomestkych. Preco nejde predavat do DK aj mestsky podnikatel, ked je to tam take lacne a netreba platit dane? Kazdy tyzden dvakrat a tam moze byt nasackovany. Ale zdoraznujem opat, dopyt a ponuka.
Jozef | 23-04-2013 10:37:34
Drahos, marne su Tvoje snahy.
Toto si niektori nikdy neuvedomia.
totiz, cim viac penazi vyberie mesto na miestnych daniach, cim viac podpori miestnych podnikatelov a ti budu moct viac zarabat a tym viac odvadzat na daniach, a z podielovych dani dostane mesto viac, tym bude na tom lepsie.
To, ze ti miestni podnikatelia, pokial sa im bude darit budu moct zamestnavat miestnych ludi a zas viac na podielovych daniach mesto dostane......ale co aj moha snaha je zbytocna.
Tu je dolezite, ze si mozu kupit šmejd za 2 eura a su vyteseni jak lečo na cibulke, kolko usetrili.
Drahoš | 23-04-2013 10:26:50
Možno ide o to, aby sa mesto správalo seriózne k obchodníkom,živnostníkom alebo ľudom, čo sa snažia v tomto meste niečo robiť,investovať,zamestnávať a platiť mestu dane.
Ale to čo sa roky deje v DK sa určite nedá chápať ako podpora ale skôr likvidácia.
Možno | 22-04-2013 19:56:49
99 percent tovaru na tých predajných trhoch je poľskej výroby,možno 50 percent sortimentu v seredských obchodoch je poľskej výroby,možno 99 percent slovákov zo severu chodí nakupovať pravideľne na poľské trhy,možno 50 percent všetkých slovákov bolo na nákup v Poľsku a možno ten článok nebol mierený na kvalitu a cenu ale na mimoseredského obchodníka!Možno!
Darcy | 22-04-2013 19:36:47
máš pravdu, idem si zamudrovať "je protiústavné" :D niekoho nútiť nakupovať a podporovať domácich podnikateľov... každý máme právo výberu. Ak sa chcú ľudia nachytať na naoko lacných krámoch bez kvality - šup do toho :D
Peter | 22-04-2013 19:25:22
Kto si čo a kde kúpi si myslím je každého osobná vec,ale nejakými zákazmi a príkazmi nútiť ľudí aby kupovali len od domácich obchodníkov to nemá žiadnu logiku a hlavne to je daleko od zdravého rozumu!Nemal by niekto garantovať zisk pre seredských obchodníkov?Mal by to niekto prezentovať na zastupiteľstve!Pání seredskí obchodníci,moja manželka chce ísť do Trnavy do Maxu! Môže? Pýtam sa ,lebo určite prídete o nemalý zisk!
Darcy | 22-04-2013 19:24:34
V živote by som si nič nekúpil na takomto "trhu" - tovar úplne podradný akurát ťahač na peniaze. Už aj v pomerne luxusných obchodoch - alebo ak chcete "značkových obchodoch v nákupných galériách" nájdete tovar kvalitnejší a za NIŽŠIU cenu (niekto tu spomínal ponožky s H&M, ja sa môžem len pridať - presne tak! tieź trička, nohavice a saká - newyorker, takko, gate a pod. - všetko dostupné). Už aj tovar u Vietnamcov a pod. je drahý a ak si mám vybrať medzi topánkami s Deichmana za 29.90, a od Vietnamca za 20 tak jednoznačne idem do normálneho obchodu! A to sa netýka len "handier"..
Obcan | 22-04-2013 19:05:59
Presne tak,nech len podnikatelia nevyplakavaju.
Na nove auticka a dovolenky je,vsak coby aj nie,ked im tam babenky stoja v obchodoch za 4 stovky od rana do vecera.
Inak na tie trhy nechodim,radsej si kupim menej,ale kvalitnejsie.
Zaroven nikoho neodsudzujem,ze si tam nakupi,chapem ze dnes otacaju ludia kazde euro.
anonym | 22-04-2013 18:33:39
Čo tu stále vyplakávate? Je každého vec kde a za koľko si čo kúpi. Kto má právo určovať ľuďom u koho majú nakupovať?
gulak | 22-04-2013 16:45:56
Aby ponožky nesmrdeli,treba ich aj sem tam vyprať a nohy umyť....
Na zamyslenie | 22-04-2013 15:01:35
Ale ved nikto nikoho nenuti tam ist nakupovat. Kde je dopyt tam je ponuka. Ak by sa zakazali taketo predaje tak sa to iste bude predavat u vietnamcov, aky je v tom rozdiel?
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 22-04-2013 14:38:58
anonym | 22-04-2013 08:36:17
úplný súhlas!!!
anonym | 22-04-2013 08:36:17
S p. Horvathom plne suhlasim a mesto by nemalo podkopavat svojich podnikatelov. Z takychto trhov si nic nekupim uz len z principu. Takyto tovar nemusi splnat ziadne predpisy a kolotocarsky predaj je mozno iba sposob ako sa vyhnut statnej kontrole. A k tym cenam v Ikei som kupil 4ks utierok za 39 centov a v H&M 10 parov ponoziek za 5 eur takze som na tom istom a navyse to mam s blockom a zarukou a nemusim sa bat ze je to zdraviu nebezpecny tovar. Navyse po vytiahnuti nohy z topanky taketo ponozky nesmrdia.
Robo Horvath 1 | 21-04-2013 22:46:11
Ludia majte rozum,ved tento isty tovar a aj za taku cenu si kupite aj v nasich obchodoch u vietnamcov. Ved tento košikovy tovar koluje po celej republike a mozno den pred tym bol obdivovany v Letanovciach a preto by ma zaujimalo ci vlastne DK ma schvalene a platne povolenie na takyto predaj od hygieny. Taktiez by ma zaujimalo ake su realne denne naklady v DK na kurenie, spotrebu elektriny a vody,pocas tohoto predaja. Pocitam ze mesto na tom nezarobi skoro nic,len to nikto nevidi. Ale inak super len nech sa odlievaju peniaze z mesta. Mozno nie je daleko doba ked obchodnici prestanu vdaka mestu za jeho kratkozrakost platit mestu dane, lebo nebudu mat z coho.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-04-2013 22:39:06
Roberto Horvátko | 21-04-2013 22:29:07 | - saom sa fakt pobavil. Velmi odvazne napisane. Blazena to nevedomost, v ktorej ziju niektore duse...
Roberto Horvátko | 21-04-2013 22:29:07
Keby "Robo Horváth" začal podnikať to by musel naozaj makať, aby sa uživil a on vie iba kecať, do všetkého mudrovať a podvádzať svojho zamestnávateľa, keď aj v pracovnej dobe vypisuje do všetkých diskusií. Keď si taký macher na všetko ukáž sa nám ako si dokážeš zastať svoju prácu.
Aj v nej si taký expert ako sa snažíš robiť?
Ale P. Horváth | 21-04-2013 20:10:27
Začnite podnikať aj vy a neokakǎvajte. O trhoch rozhoduje riaditeľ DK ,nie poslanci. Ale máte veľa priestorov v meste k dispozícii . Nádhera menom Horváth ktorý klame už pri svojom mene aby sa ľudia nedozvedeli ako sa k majetku a hlavne cez koho dostal a zadzobal.
anonym | 21-04-2013 19:48:24
Na týchto trhoch nevidím nič zlé. Ponuka a dopyt predsa rozhodujú. Kto sa s tým nevie vysporiadať jeho problém. Veď je to o tom kto, čo a za koľko ponúkne. Nakoniec tí predajcovia tiež platia, konkrétne nájomné. Tak to zabaľte a choďte za policajtov. Dostanete pravidelný plat a doterajšie starosti pominú.
anonym | 21-04-2013 18:39:18
nerozumiem ... ved ked je to to potulne predavanie taky bomba kseftik nech to robi aj nas lokalny chrobak truhlik robos horvaty. co tak este tema o zakaze pristupu na e-shopy z ipeciek zo serede ?
anonym | 21-04-2013 18:02:57
S firmou Vlček mám len dobré skúsenosti. Keď ona predáva, tak navštívim Kultúrny dom.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign