Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Praktické rady a odporúčania pre dovolenkárov v Chorvátsku

159

Prezídium PZSR |MM|  Upozorňujeme slovenských občanov, že ak nahlásili na polícii stratu alebo krádež občianskeho preukazu alebo cestovného pasu a potom ho našli, že s takýmto dokladom už nemôžu cestovať. Údaje o takomto doklade boli vložené do informačného systému a preto pri každej kontrole (hraničnej alebo bežnej) sa hľadí na takýto doklad ako na neplatný. Ak nájdete stratený alebo ukradnutý doklad, ešte pred cestou sa informujte na polícii ako máte postupovať, aby sa vám nestalo, že počas cesty na dovolenku vás pri kontrole nevpustia do krajiny. 

  • V Chorvátsku platí, že po nákupe v obchode alebo pri platení v reštaurácii je zákazník povinný si zobrať zo sebou účet. Pri východe z obchodu alebo reštaurácie môže o tento doklad požiadať kontrolór z daňového úradu. Ak ho zákazník nebude mať pri sebe môže dostať pokutu 50,- HRK (6,67 EUR).

Podmienky vstupu:

  • Do Chorvátskej republiky môžu slovenskí občania cestovať s platným slovenským cestovným pasom, alebo občianskym preukazom na dobu 90 dní bez víz. Deti musia mať svoj vlastný cestovný doklad.
  • Slovenskí turisti, ktorí cestujú na dovolenku 'do Chorvátska s domácimi zvieratami môžu cestovať so psami, mačkami a fretkami, len ak si zabezpečili cestovný pas zvieraťa, v ktorom sú zaznamenané potrebné vakcinácie zvieraťa. V prípade prevozu iných zvierat (napríklad vtáky, korytnačky) treba mať potvrdenie od veterinárneho lekára. o zdravotnom stave zvieraťa s údajmi o mieste pôvodu zvieraťa a jeho identifikačné znaky. Sieť veterinárnych ambulancii je rozšírená v každom väčšom meste.

Čo robiť v prípade straty, odcudzenia cestovného pasu:

  • Ak bol občan Slovenskej republiky okradnutý, prípadne cestovný doklad stratil, musí túto okolnosť nahlásiť miestne príslušnej polícii. Tá mu vydá potvrdenie, ktoré je potrebné predložiť na zastupiteľskom úrade spolu so žiadosťou o vydanie náhradného cestovného dokladu.
  • Priamo na konzulárnom oddelení Zastupiteľského úradu Slovenskej republiky pri vybavovaní náhradného cestovného dokladu je potrebné predložiť dve fotografie pasového formátu (3,5x4,5 cm), potvrdenie od miestnej polície o strate alebo odcudzení dokladu, žiadosť o vydanie náhradného dokladu (vyplňuje sa priamo na zastupiteľskom úrade) a poplatok za vydanie náhradného dokladu.

Ako sa vyhnúť' preplneným cestám:

  • Aby ste si cestovanie zbytočne nepredĺžili a vyhli sa tak čakaniu v dlhých kolónach áut, radíme Vám: Cestu si plánujte s použitím dopravného plánovača, v ktorom sú uvedené dni a cestné ťahy či smery najväčšej očakávanej hustoty cestnej premávky. Najzaťaženejšie dni v doprave sú piatok, sobota a dni, keď sa menia turnusy, teda na začiatku mesiaca, v strede a na konci mesiaca.

Dôležité telefónne čísla na území Chorvátska:

  • Jednotné číslo pre všetky núdzové situácie: 112
  • Prvá pomoc: 194
  • Hasiči: 193
  • Polícia: 192
  • Pomoc motoristom na cestách: 1987(ak telefonujete zo zahraničia alebo z mobilného telefónu, vytáčajte +385 (1) 1987)
  • Štátna centrála pre pátranie a záchranu na mori: 195
  • Predpoveď počasia a situácia na cestách: 060 520 520

Ak potrebujete odstrániť poruchu alebo je potrebné vozidlo zaviesť do servisu, zavolajte Pomoc na ceste na tel.: 1987 (pri telefonovaní zo zahraničia alebo mobilného telefónu vytáčajte +385 1 1987).

  • V prípade dopravnej nehody je možné volať aj číslo 112. Toto číslo môžete volať hocikedy, cez deň, v noci, bez ohľadu na to, kde v Chorvátsku sa nachádzate. Volanie je bezplatné. Hovor je možné uskutočniť cez všetkých mobilných operátorov. K dispozícii sú na tomto čísle operátori hovoriaci po anglicky, nemecky, taliansky, maďarsky a slovensky.
  • Číslo 112 volajte, ak potrebujete rýchlu zdravotnícku pomoc, pomoc hasičov, polície, záchrannú horskú službu, prípadne inú pomoc. Stručne treba povedať kto volá, čo sa stalo, kde, kedy, či sú tam zranení, aké sú poranenia.

Všeobecné informácie pre vodičov:

Motoristi musia mať vodičský preukaz, technický preukaz od motorového vozidla aj doklad o poistení - zelenú kartu. V prípade, že vodič nie je majiteľom vozidla, polícia môže požadovať overené prehlásenie majiteľa vozidla (v chorvátskom, alebo anglickom jazyku), že vozidlo bolo zapožičané. Pri ceste osobným autom musia mať spolucestujúce deti do 5 rokov povinne autosedačku. Podľa minuloročnej skúsenosti ešte pripájam:

Podľa platnej legislatívnej úpravy v HR nie je možné cestovať s maloletým dieťaťom, ktoré je pripútané v detskej autosedačke (trojbodové upevnenie) na prednom sedadle v motorovom vozidle, v ktorom sa nenachádza druhý rad sedadiel. Zákon o bezpečnosti cestnej premávky HR, v článku 163 v bode 5 uvádza, že vodič môže prevážať v motorovom vozidle dieťa mladšie ako päť rokov v detskej sedačke iba na zadných sedadlách; v bode 6 uvádza, že na prednom sedadle v motorovom vozidle, možno prevážať v detskej sedačke iba dieťa do veku dvoch rokov pri splnení zákonom stanovených podmienok. 

 Ministerstvo vnútra Chorvátskej republiky vyzýva všetkých vodičov, aby nejazdili v kolónach ( 2 - 3 autá za sebou) ale uprednostňovali individuálnu jazdu. Počas cesty je vhodné odpočívať na vyhradených miestach alebo čerpacích staniciach. Pred cestou je. vhodné naštudovať trasu cesty a možnosti oddychu.

 Najvyššia povolená rýchlosť:

  • v obci 50 km/h
  • mimo obce 90 km/h
  • na cestách určených výlučne pre motorové vozidlá 110 km/h
  • na diaľniciach 130 km/h
  • pre motorové vozidlá, ťahajúce obytný príves 80 km/h
  • pre autobusy a autobusy s ľahkým prívesom 80 km/h.

Povinnosťou vodiča je jazdiť s rozsvietenými svetlami v zimných mesiacoch aj počas dňa. Kvôli vlastnej bezpečnosti majte svetlá rozsvietené aj v lete.  Je zakázané používať mobilný telefón počas jazdy motorovým vozidlom (môže sa používať iba s hands-free).

 Čo v prípade dopravnej nehody:

  • O dopravnej nehode najprv upovedomte políciu (tel.: 192). (Nie je potrebné v prípade dopravnej nehody s malou materiálnou škodou.) Vykonajte všetky opatrenia, aby nebola ohrozená bezpečnosť cestnej premávky (oblečte si reflexnú vestu a postavte výstražný trojuholník), aby sa predišlo vzniku nového nebezpečenstva. Počkajte na príchod polície.
  • V prípade škody na vozidle žiadajte od polície záznam o dopravnej nehode, bez ktorého nemôžete prekročiť štátnu hranicu a budete ho potrebovať aj pre poisťovňu na Slovensku. Záznam o dopravnej nehode (ZAPISNIK O OČEVIDU) nedostanete na mieste nehody, ale Vám ho vydajú na príslušnom policajnom oddelení, ktoré nehodu riešilo za správny poplatok 20,- HRK (asi za 2-3 dni).

Dôležité ustanovenie zo zákona o bezpečnosti cestnej premávky pri dopravnej nehode:

  1. Vodiči, účastníci dopravnej nehody, pri ktorej bola spôsobená iba materiálna škoda na vozidlách, sú povinní, ak je to možné, ihneď odstrániť vozidlo z cesty, aby umožnili plynulú premávku, vyplniť a podpísať Európsku správu o nehode alebo iným spôsobom vymeniť si osobné údaje a údaje o vozidle.
  2. Vodiči z bodu 1 nesmú opustiť miesto dopravnej nehody kým nevyplnia a nepodpíšu Európsku správu o nehode alebo iným spôsobom si nevymenia medzi sebou osobné údaje a údaje o vozidle.
  3. V prípade dopravnej nehody iba s materiálnou škodou, keď na mieste nie je vlastník poškodeného vozidla alebo inej poškodenej veci, vodič je povinný vlastníkovi poškodeného vozidla alebo inej poškodenej veci nechať svoje osobné údaje a údaje o vozidle, ktoré spôsobilo nehodu.
  4. Peňažným trestom vo výške 500,- HRK (cca 66,- EUR) potrestajú sa vodiči ak ihneď z cesty, ak je to možné, neodstránia vozidlo, aby umožnili plynulú premávku.
  5. Peňažným trestom vo výške od 2.000,- do 5.000,- HRK ( cca od 263,- do 658,- EUR) potrestá sa vodič ak vlastníkovi poškodeného vozidla alebo inej poškodenej veci nenechá svoje osobné údaje a údaje o vozidle, ktoré spôsobilo nehodu alebo nevyplní a nepodpíše Európsku správu o nehode.
  • Policajti sú povinní ísť na miesto dopravnej nehody alebo udalosti v cestnej premávke, o ktorých boli informovaní.
  • Pre založenie právnej zodpovednosti za spôsobenie dopravnej nehody postačuje, ak osoba, ktorá dopravnú nehodu spôsobila, spôsobí zranenie iba sebe.

Dopravné priestupky v Chorvátsku:

V Chorvátsku sa za všetky porušenia predpisov v cestnej premávke aplikuje objektívna zodpovednosť vodiča vozidla. V prípade spáchaného priestupku (napr. neprimeraná rýchlosť), kde z fotografie nie je jasné, kto v čase spáchanie priestupku bol vodičom vozidla, polícia na základe Zákona o bezpečnosti v cestnej premávke požiada vlastníka vozidla o poskytnutie "hodnoverných údajov o osobe, ktorej dal vozidlo k dispozícii jeho vlastník". Zákon o bezpečnosti v cestnej premávke v Chorvátsku určuje finančné sankcie za priestupky - ide o fixné sumy v hodnote 300 HRK (cca 40 EUR), 500 HRK (cca 67 EUR), 700 HRK (cca 93 EUR), 1.000 HRK (cca 133 EUR), ktoré môže polícia uložiť na mieste spáchania priestupku. V skrátenom priestupkovom konaní môže polícia uložiť pokutu až do výšky 15.000 HRK (cca 2000 EUR).

 RIEŠENIE DOPRAVNÝCH PRIESTUPKOV CUDZINCOV V CHORVÁTSKU:

Ak polícia zastaví vodiča - cudzinca, ktorý sa dopustil dopravného priestupku, prípad má podľa zákona dve možnosti riešenia:  

  1. vodič - cudzinec je ochotný zaplatiť pokutu na mieste - prípad končí.
  2. vodič - cudzinec odmietne zaplatiť uloženú pokutu za dopravný priestupok - polícia má oprávnenie zadržať vodičovi cestovný doklad (o čom polícia spíše záznam) a polícia telefonicky informuje územne príslušný Priestupkový súd o prípade, pričom vodič priamo na mieste dostane od polície informáciu o dátume a čase, kedy sa jeho prípad bude prejednávať na Priestupkovom súde (obyčajne najbližší pracovný deň po zistení priestupku). Na pojednávaní súd rozhodne, ako sa v prípade bude ďalej postupovať. Polícia vráti cestovný doklad cudzincovi až po ukončení prípadu, resp. zaplatení sankcie (ak tak rozhodne Priestupkový sudca).

 Technologický rámec riešenia dopravných priestupkov:

Dopravná polícia je v Chorvátsku jediný orgán, ktorý zabezpečuje dokumentovanie a riešenie priestupkov v cestnej doprave. Žiadna súkromná ani štátna organizácia technologicky nerealizuje dokumentovanie dopravných priestupkov. Jedinou výnimkou je nedovolené parkovanie vo veľkých mestách - pod samosprávou funguje mestská organizácia, ktorá zabezpečuje komplexný servis pri riešení nedovoleného parkovania vozidiel - kontrola zaplateného parkovaného, dokumentovanie priestupku nedovoleného parkovania, vydanie rozhodnutia o priestupku s pokutovým blokom, odtiahnutie vozidla, vymáhanie sankcií.

 ODOBRATIE VODIČSKÉHO OPRÁVNENIA NA CESTE POLÍCIOU je možné v nasledovných prípadoch (max. na dobu 8 dní):

  • vodičom taxi služby, vodičom nákladných vozidiel a autobusov za jazdu pod vplyvom alkoholu,
  • profesionálnym vodičom, ktorí nedodržiavajú predpísaný čas oddychu (po vypršaní časového limitu na jazdu),
  • motocyklistom v prípade, že nepoužívajú počas jazdy ochrannú prilbu,
  • vodičom, ktorí sú v takom fyzickom alebo psychickom stave, že nie sú ďalej spôsobilí bezpečne riadiť vozidlo (pod vplyvom únavy, stresu, bolesti, liekov a pod.).


    Pri porušení niektorých ustanovení Zákona o bezpečnosti v cestnej premávke sa vodič môže dopustiť aj trestného činu. Preto by sme chceli vodičov upozorniť na konkrétne znenie ustanovenia z Trestného zákona HR:

„Účastník cestnej premávky, ktorý arogantne porušuje predpisy o cestnej premávke tým, že jazdí pod vplyvom alkoholu vyššom ako 1,50 g/kg v krvi, alebo omamných a psychotropných látok alebo liekov, alebo jazdí v zakázanom smere, alebo predbieha na neprehľadnom mieste kolónu vozidiel, alebo jazdí rýchlosťou vyššou ako 50 km/h nad povolenú rýchlosť v obývanej oblasti alebo v úseku s označením najvyššej rýchlosti a tým ohrozuje život alebo zdravie osôb, potrestá sa odňatím slobody až na 3 roky“.

Sankcie za niektoré konkrétne dopravné priestupky v Chorvátsku:

Jazda pod vplyvom alkoholu, omamných látok alebo liekov: 

  • Pri zistení množstva alkoholu nad 0,5 g/kg  u cyklistu je možné uložiť sankciu 500 HRK (cca 67 EUR),
  • u vodiča od 0,5 do 1,0 g/kg  sankciu od 1.000 do 3.000 HRK (cca 133 až 400 EUR), od 1,0 do 1,5 g/kg alkoholu sankciu od 3.000 do 5.000 HRK (cca 400 až 667 EUR). Pri viac ako 1,5 g/kg je možné uložiť  sankciu od 5.000 do 15.000 HRK (cca 667 až 2.000 EUR), alebo väzenie až na 60 dní.
  • V prípade jazdy pod vplyvom omamných a psychotropných látok alebo liekov hrozí sankcia od 5.000 do 15.000 HRK (cca 667 až 2000 EUR), alebo väzenie až na 60 dní.

Prekročenie povolenej rýchlosti v obci:

  • do 10 km/hod. - 300 HRK (cca 40 EUR),
  • od 10 do 20 km/hod. - 500 HRK (cca 67 EUR),
  • od 20 do 30 km/hod. – 1.000 HRK (cca 133 EUR),
  • od 30 do 50 km/hod. – 2.000 HRK (cca 267 EUR),
  • nad 50 km/hod. - od 5.000 do 15.000 HRK (cca 667 až 2.000 EUR), alebo väzenie až na 60 dní  alebo zákaz činnosti vedenia motorového vozidla najmenej na 12 mesiacov.

Prekročenie povolenej rýchlosti mimo obce:

  • od 10 do 30 km/hod. - 500 HRK (cca 67 EUR),
  • od 30 do 50 km/hod. - 1.000 HRK (cca 133 EUR),
  • nad 50 km/hod. - od 3.000 do 7.000 HRK (cca 400 až 933 EUR), alebo zákaz činnosti vedenia motorového vozidla na dobu 6 až 12 mesiacov.
  • Používanie mobilného telefónu počas jazdy - 500 HRK (cca 67 EUR).
  • Nedanie prednosti v jazde sankcia 2.000 HRK (cca 267 EUR), prípadne zákaz činnosti vedenia motorového vozidla na 6 mesiacov.
  • Dopravná nehoda, v prípade zanedbania povinnosti pri dopravnej nehode sankcia od 300 do 7.000 HRK (cca 40 až 933 EUR), prípadne zákaz činnosti vedenia motorového vozidla na 12 mesiacov.
  • Jazda bez prilby na motocykli, mopede alebo štvorkolke, sankcia 1.000 HRK (cca 133 EUR).
  • Jazda bez prilby na bicykli, v prípade jazdy osoby mladšej ako 16 rokov, sankcia 300 HRK (cca 40 EUR).
  • Jazda bez vodičského oprávnenia, sankcia 300 HRK (cca 40 EUR).
  • Jazda po predchádzajúcom odobratí vodičského oprávnenia, sankcia od 5.000 do 15.000 HRK (cca 667 až 2.000 EUR), alebo väzenie na 60 dní, prípadne zákaz činnosti vedenia motorového vozidla na 12 mesiacov.

Od 01.06.2013 vstúpila v Chorvátsku do platnosti novela priestupkového zákona. Táto novela prináša niekoľko zmien pri riešení všetkých priestupkov, ktoré je dobré vedieť pred cestou do Chorvátska.

  • Ak priestupca za priestupok, ktorý nemá trvalé alebo prechodné bydlisko v Chorvátsku, nezaplatí peňažný trest v lehote určenej rozhodnutím o priestupku, peňažný trest sa okamžite zamieňa trestom odňatia slobody.
  • Priestupkový súd môže priestupcu oslobodiť od trestu vtedy:    
  1.  
    1. keď ho následky priestupku ovplyvňujú tak, že jeho potrestanie je zbytočné na dosiahnutie účelu trestu;
    2. keď odstránil alebo znížil následky priestupku alebo nahradil spôsobenú škodu ktorú spôsobil, zaplatil alebo splnil požadovanú povinnosť pre neplatenie alebo neplnenie ktorej bolo začaté priestupkové konanie
    3. keď sa zmieril s poškodeným a nahradil mu spôsobenú škodu.
  • Cudzinec, ktorý je zadržaný pre podozrenie že spáchal priestupok, môže od začiatku až do konca prejednávania priestupku podávať súdu všetky návrhy na svoju obranu vo svojom jazyku.
  • Má právo nazerať do spisu a oboznámiť sa s dôkazmi proti nemu; počas celého konania používať svoj jazyk alebo využívať tlmočníka, môže sa tohto práva zriecť ak rozumie jazyku v ktorom sa vedie konanie.
  • Ak priestupca zaplatí v určenej lehote dve tretiny peňažného trestu, hľadí sa na neho ako by zaplatil celý peňažný trest.
  • Peňažný trest sa môže zaplatiť okamžite aj na mieste priestupku (iba dopravné priestupky) vo výške polovice peňažného trestu. To znamená, že priestupca môže na mieste zaplatiť iba polovicu z uloženej pokuty.
  • Po novom platí, že ak akúkoľvek pokutu uhradí do troch dní, stačí uhradiť iba polovicu z uloženej pokuty a hľadí sa na neho ako by zaplatil celý peňažný trest. 

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign