Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Pozrite sa na starostu a jeho rodinu" - píše pisateľ z Paty

Miloš MajkoDátum24. 04. 2012 18:55:59Témaobec Pata
200

Pata  /  Sereď     |   V pondelok  23. apríla  2012  sme v redakčnej pošte našli list  odoslaný z Paty obyčajnou poštou obsahujúci nasledovný text:

 

Vážený pán Majko,

Sledujeme aj my v obci Pata čo sa deje v mestách a obciach na Slovensku. Prosíme Vás dajte nám priestor vo vašich SOL novinách, prídite k nám do Paty, aj na zastupiteľstvo. Pozrite sa aj na starostu a jeho rodinu, na jeho praktiky zadlžovať dedinu!

Všade naokolo sa rozoberajú veci a u nás v Pate sa všetko ututláva, zakrýva a presúva firmám starostovým. Už sa nabalil dosť - peniaze, pozemky, chceme diskusiu a pravdu o financiách, zmluvách !

Pata je zadĺžená o ďalších 80 000 euro už by stačilo - preverte to pán Majko.

Ďakujeme, občania Paty /okres Galanta/

 

Aj tento list hovorí o dôvere občanov v noviny, ktorú si veríme, že získali  svojim  nadhľadom, nestrannosťou a snahou dať možnosť vyjadriť sa k bežným problémom občanov  verejne.

Zároveň však považujem za nevyhnutné rovnako verejne občanom pripomenúť, že každý z nás má svoje meno a priezvisko a každý z nás má právo na názor, no aj prezentácia názoru na to, aby bol akceptovaný, musí mať určitú formu.

Médiá majú nesporne svoju moc a sú prostriedkom nielen na informovanie verejnosti  či komunikáciu  verejnej správy s občanmi, ale aj na formovanie verejnej mienky. A práve toto neskutočne zaväzuje. Informácie prinášané médiami musia byť korektné a v maximálnej možnej miere pravdivé - i keď práve pravda je pojmom relatívnym. Autori materiálov publikovaných verejne by si vždy mali uvedomovať zodpovednosť, ktorá je aj na nich - úplne nepravdivá správa bezhlavo uverejnená o konkrétnych ľuďoch môže výrazne poškodiť všetkých, koho sa dotýka a to samotné médium nevynímajúc.

Pod list sa pisatelia nepodpísali. Je to škoda, pretože sa mi automaticky natíska otázka - ak nedôveruje pisateľ listu nám, prečo máme my dôverovať jemu, resp. informáciám uvedeným v predmetnom liste? Pripomíname, že v prípade akejkoľvek informácie odovzdanej redakcii aj pod pravým menom a kontaktom na pisateľa, je redakcia na požiadanie autora listu povinná identitu jeho pisateľa uchovať v tajnosti. Nebudem sa vyjadrovať k praxi v iných médiách, u nás tomu tak bolo, je a aj bude.

Nie sme orgánom vyšetrovacím a teda nie je našou úlohou  vyšetrovať či sa niekto dopustil toho či onoho konania. Občania aj obce  Pata majú nimi volených zástupcov v Obecnom zastupiteľstve a aj samotní občania disponujú  právami, ktoré im umožňujú nielen zúčastňovať sa zasadaní obecného zastupiteľstva, ale aj sa vedenia obce pýtať na všetko, čo ich ohľadom riadenia obce a nakladania s finančnými zdrojmi obce zaujíma.

Pisatelia listu sa nepredstavili a zvolili cestu, ktorú nepovažujeme za najšťastnejšiu a najférovejšiu. Noviny vždy presadzovali nadhľad, nezaujatosť a transparentnosť a preto aj v tomto prípade sme sa rozhodli kontaktovať starostu obce  Milana  Čambálika a na okamžite a bez problémov dohodnutom osobnom stretnutí sa starosta neodmietol k listu vyjadriť na kameru. Súhlasil s uverejnením jeho vyjadrenia a tiež sľúbil zaregistrovanie sa v novinách a komunikáciu s občanmi v diskusii.

Žiadame preto občanov - diskutujúcich, aby sa v diskusii správali korektne a uvedomili si, že každý občan - diskutujúci má nielen práva, ale aj povinnosti a zodpovednosť. Ak bude zo strany občanov obce či poslancov  OZ prejavený záujem, nemáme problém s kamerou sa zúčastniť aj zasadania  OZ. Ak občania prejavia záujem o verejnú diskusiu s vedením obce, nemáme problém s jej natočením a uverejnením. To isté tiež platí pre vedenie obce vo vzťahu k svojim občanom.

Ako sme už uviedli v minulosti, ani v prípade obce  Pata noviny nebudú preferovať žiadnu zo strán  starosta - poslanci  OZ -. občania. Médium umožňuje komunikáciu a výmenu názorov v snahe pomôcť v riešení problémov a verejnej komunikácie v obci.

Veríme, že aj prostredníctvom  SOL sa problematické veci v obci vysvetlia a že verejná komunikácia bude v prospech celej obce.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková

200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková

200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková

200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková

200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková

200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková
200
Autor: Foto: (C) Monika Majková


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
soprano | 13-10-2013 13:41:05
starosta je fajn ma male pravomoci od toho tam je zastupitelstvo Jeho rodina ako každa ina aj taky aj onaký ,a za to že su tam taky čo sa nabalili v 90rokoch a teraz su najmudrejší ???ved peniaze vládnu všade budme radi že sa nestal starostom nejaky ich synovec alebo spolukumpan rychlozbohatlik takze aspone ešte dalšie vol.obdobie prajem
Zuzana | 29-11-2012 10:19:13
Na patanského starostu sa naozaj nemôžeme sťažovať ale ani pripisovať mu chválu za veci, za ktoré si ju zaslúžia iní...Čo sme spravili pre obec? Myslím si, že dobrovoľných brigád majú napr. hasiči dosť....Čo ste urobili Vy? Som zvedavá pri najbližších voľbách v Šoporni kto vyhrá boj o post starostu....Keď sa naňho tak sťažujete aby to NÁHODOU nevyhral zas :))) To by už bolo ozaj na smiech :) A stým osvetlením to nie je sranda keď si myslíte, že je to maličkosť...Pokradlo sa nám z dvora dosť. A áno zamykáme si, máme psa, už aj alarm ale nebudem si stavať okolo domu čínsky múr a vyhadzovať stovky euro aby mi svietil na každom metri nejaký alarm...To osvetlenie je tam HLAVNE z hľadiska bezpečnosti...
abcde | 28-11-2012 12:16:25
aj my rodicia deti zo Soporne zavidime skolku Patanom!!
starosta sa javi ako muz na spravnom mieste, nespokojni patania, pridte sa pozriet do Soporne ako to funguje tu a dakujte bohu ze mate takeho starostu akeho mate!!! Kiez by sa dal preniest dom do Paty, zajtra by som tam bol..:(
závidíme školkárom | 27-11-2012 15:40:13
My rodičia detí zo Serede závidíme patanom ako majú pekne zateplenú škôlku, aj WC prerobili, za peniaze z obce pre deti kupujú hračky, učebné pomôcky aj výtvarný materiál.A na tento rok im nesiahli na rozpočet, nenašli sme žiadne VZN o znižovaní rozpočtu ani návrh na zvyšovanie poplatkov za MŠ.
peter | 27-11-2012 14:56:20
Oba prispevky musela pisat ta ista osoba, lebo obsah je ako cez kopirak. Ako komentar tu podomnou, odvadzanie pozornosti, ale dosti ubohe, lebo ludia sa zaujimajuci o sopornu sa nezacnu rychlo venovat Pate. len chora hlava moze zit v takej predstave.
Pate a patanskemu starostovi vsetko dobre.
david | 27-11-2012 13:37:13
je to len odvedenie pozornosti od soporne , som si istý na 100 percent. Uz tu jeden pokus na Patanského starostu bol a zakapal, tak je tu druhy, lebo v soporni sa blízi referendum , 26.01.2013,tak začnime písať na šintavského, zemianského, a neviem akého starostu. A len jedna otázka pre diskutujúcich , čo ste spravili vy pre obec???ako občania??? absolutne nic
Zuzana | 27-11-2012 12:23:56
Nechápem na čo sa tu navážate do odosielateľa listu. Ani sa mu nečudujem, že sa nezverejnil keď ho tu teraz nazývate rôznymi titulmi! Keby zverejní svoje meno k čomu by ste sa ešte zmohli?! Že sa vôbec čudujem veď Patani sú nemálo známy svojim úbohým slovníkom! Mimo toho tu píšte, že pán starosta postavil kostol, to je pre mňa veľká novinka! Myslím ,že každý kto je trošku ščítaný vie, že on nepostavil nič a že z jeho vrecka sa nič neobnovovalo...Keby nie sú eurofondy tak máme veľké ....! Aj tak sa rekonštruovali budovy len starostových ´´kámošov´´. Teraz na adresu odosielateľovi- naozaj je (dúfam) pod Vašu úroveň navážať sa do jeho rodiny! Zjavne sú vyštudovaní- na to naväzuje kvalitné zamestnanie a platové podmienky a slušná životná úroveň (ako sa dostali k vzdelaniu a zamestnaniu je otázne :D) A pani slečna Čambáliková, myslím, že väčšinu ľudí nezaujímajú Vaše tituly, dneska ho už má každý komu sa nechce pracovať. Z Vašeho strašne inteligentného popisu Vašich titulných predpôn vyplýva len jedno - od roboty ruky preč. Fyzická práca Vám zjavne nič nehovorí a to že máte titul neznamená, že ste niečo viac ako samotný odosielateľ.
So starostom bo odčítaní všetkých neprávom pripísaných úspechov a zdarov :) aj tak môžeme byť s jeho výkonom spokojní. žijeme si na rozdiel od okolitých dedín nad priemer a až na nedostatky nočného osvetlenia som v celku spokojná. ( S vypínaním lámp som to s pánom starostom úspešne vyriešila čo jedná o tom, že sa s ním dohodnúť dá) No napriek všetkému si myslím, že prišiel čas v najbližších voľbách dať šancu niekomu inému, napr. mladšiemu nech sa realizuje. Ja tak určite učiním..
nezaujatá | 27-11-2012 12:06:48
Dobrý deň, neviem prečo by mal byť odosielateľ listu zúfalec!
Má sa verejne podpísať? Priznať sa? A potom čo! Budú sa nespokojní občania navážať doňho aj iným spôsobom ako slovne?!
Neviem o tom, že by PAN STAROSTA staval kostol, alebo že by čisto obec platila novú fasádu hasičom a futbalistom...A znovu sme tu pri budovách alebo združeniach pod ktorými sa nesú už aj pánovi starostovi veľmi známe mená...
Taktiež sa mi nepáči, že sa pán odosielateľ naváža do starostovej rodiny, majú slušné tituly, náležite k tomu patrí slušná práca a plat (ako sa k tej práci si však môžme domyslieť :D). A ďalej pani Judr- ste ako niečo viac keď máte titul? Vymenovali ste Vaše úžasné povolania, z ktorých vyplýva akurát jedno- od fyzickej práce ruky preč! Veď lepšie sa pracuje ústami ako ručne...
Zhrnutie je, že sme v podstate aj tak nadpriemerne spokojná obec. Ani JEDEN starosta nemá svätožiaru nad hlavou. Ja som nespokojná len s nočným osvetlením v uliciach a to sme si myslím úspešne s pánom Čambálikom vydiskutovali. Každopádne možno by sme v budúcich voľbách mali dať šancu aj niekomu inému. (nech sa nabalí) :))Veď zmeniť sa to vždy dá!! A nije len silnými rečami - aj keď Patani sú svojim inteligentným slovníkom nemálo známi...
pre Vidíš | 21-06-2012 15:03:58
Super postreh, priezvisko sa dá nájsť na GOOGLE!!!
Vidíš | 20-06-2012 22:17:27
a pritom anonym poukazoval na činnosť starostu.
Pata má starostu a Šoporňa má ... /ako sa volal východonemecký bežec? Manfred ...?
Coffeeman | 19-06-2012 22:13:56
Veľká česť nášmu starostovi ako nám riadi Patu, je fajn mať kanalizáciu, cesty, plyn, nezábudku atd.
Skôr by sme sa mali pozrieť na prsty tým vyšším. :)
Ja osobne budem v ďalších voľbách voliť nášho starostu. Coffeeman.
anonym | 03-05-2012 11:15:19
Pán Čambálik je starostom obce už niekoľko volebných období za sebou. Tento fakt je jasným odrazom toho, že starosta vykonáva svoju funkciu v prospech občanov. A ľudia to vidia. Za tie roky pod jeho vedením sa obec rozrástla a urobilo sa veľa užitočného. Našťastie diskusia pod článkom mi dala za pravdu, že na starostu ľudia nemajú dôvod kydať. Myslím, že tento článok paradoxne nakoniec posilní pozíciu starostu a utvrdí ľudí v tom, že starosta je človek na svojom mieste.
Monika | 03-05-2012 10:43:01
Dobrý deň, pán Majko a celá redakcia SeredonLine,
ako vnučka človeka, ktorý kvôli svojmu boju za slobodu slova prišiel v jáchymovskom koncentračnom tábore pred tridsiatkou okrem iného o všetky zuby (vybité pri výsluchoch) a ošedivel, ale stále neprišiel o ilúzie, a teda ako človek, ktorý si vážim slobodné šírenie myšlienok, ideí a názorov – lebo len v slobodnej diskusii vyhrá ten najlepší názor a len vďaka nej dôjde k rozvoju celej spoločnosti – vám chcem všetkým poďakovať a oceniť vašu prácu. Ide mi teraz najmä o prístup a postup v súvislosti s anonymom na starostu obce Pata. Ako právnička (licencovaná advokátka) konštatujem, že váš prístup a postup je (na rozdiel od viacerých senzáciechtivých médií) plne v súlade s právnymi predpismi SR a EÚ. Ako takmer politologička konštatujem, že je plne v súlade so základnými princípmi, zásadami a samotnou podstatou slobody slova – má ísť totiž o konštruktívnu diskusiu s cieľom rozvoja a zlepšovania, s cieľom nachádzania pravdy, spravodlivosti a rovnováhy. To však nejde, keď sa pod slobodu slova snaží ukryť sloboda šírenia klamstiev, udaní, všeobecných tvrdení (voči ktorým sa len veľmi ťažko bráni) a útokov, ktorých cieľom je znevažovanie a snaha o naplnenie osobných ambícií inak ako tvrdou prácou a vytváraním niečoho pozitívneho. Samozrejme, je ľahšie zničiť, znevážiť a skritizovať, než vytvoriť, vybudovať a oceniť. Oceniť a vážiť si dokáže len ten, kto bol sám v živote vážený a ocenený – a takým je len niekto, kto aj niečo vytvoril a dokázal. Našťastie je takých ľudí stále väčšina – malá, ale väčšina (vďaka tomu aj patanský starosta vyhráva dlhodobo v slobodných a demokratických voľbách). Inak by sa náš svet nerozvíjal, nenapredoval a nezlepšoval sa. Bohužiaľ sa však ale dáva priestor (aj vo väčšine médií) práve tej menšine, ktorá má tendencie len ničiť (od materiálnych vecí až po duchovné hodnoty, princípy a zásady). Lebo to je vraj zaujímavé. Kam ale potom ženie tretia veľmoc, ktorou médiá sú, svet? Ešte raz preto ďakujem Vám, pán Majko, a všetkým Vašim spolupracovníkom za zvolený prístup. Rovnako ďakujem všetkým diskutujúcim, ktorí vedia oceniť dobre urobenú prácu – svedčí to o tom, že vy sami ste ľuďmi, ktorí sú schopní a ochotní urobiť niečo pozitívne pre svet, urobili ste to a zaslúžia si ocenenie. Na záver chcem dodať, že anonym vyzýva na to, pozrieť sa na starostovu rodinu. Som jeho dcéra. Pokojne sa na mňa pozrite. Študovala som dve vysoké školy, pracujem od druhého ročníka na VŠ prevažne v súkromnej sfére (okrem iného aj v jednej z piatich najväčších a najúspešnejších advokátskych kancelárií na svete), nikdy som nikomu vedome neublížila, snažím sa ľuďom pomôcť. Moja mama (manželka starostu obce Pata) je vedecko-výskumná pracovníčka, vysokoškolská učiteľka, menovaná expertka Európskej komisie, členka viacerých poradných a expertných skupín na národnej aj medzinárodnej úrovni. Vieme si zarobiť čestnou a tvrdou prácou a nepotrebujeme kradnúť a dostávať „provízie“ v podobe úplatkov. Vďaka tomu si vieme vážiť samých seba. Takže áno, pokojne sa pozrite na rodinu starostu obce Pata a berte si príklad! JUDr. Monika Čambáliková
anonym | 26-04-2012 21:00:11
Ten anonymný list nepadol na úrodnú pôdu. Po dvoch dňoch diskusie na starostu nikto nič zlé nepovedal. Vychádza mi to tak, že ten atak sa minul účinku. Som zvedavý kto si zas čo vymyslí. Každopádne vyznelo to trápne.
lucy | 26-04-2012 19:17:04
Dôležitá je spolupráca aj poslancov v zastupiteľstve. Ak si navzájom dôverujú, rešpektujú a platí to aj k strane starostu obce a opačne - obec ide dobrým smerom. A pre Patu to platí.
Bohužiaľ pár zúfalcov( alebo to bol jeden zúfalec) si to nemyslí.
Branislav S. | 26-04-2012 15:55:35
poprosím Vás, neosierajte tu pána Čambálika, je to moja rodina...Je to jeden úžasný človek,veľa toho dosiahol a pre obec za tie roky pôsobenia vo funkcii starostu,veľa urobil... : ))ešte ho v živote budem asi potrebovať... : )musim povedať, že inak v Pate skapal pes...o ničom...
Prophecy | 26-04-2012 15:06:19
Hahaha ten patanský nový kostol /čo vyzerá ako krytý bazén/ nepostavil pán starosta.... na to sa vyzbierali občania Paty, pán farár vyslal spojky a babky dávali do zvončeka na kostol :)
Takže nie pán starosta ale všetci obyvatelia Paty postavili kostol :)
Marián | 25-04-2012 21:58:38
Šoporniansky starosta nepotrebuje komunikovať so starostami okolitých obcí. Chodiť na porady, či stretnutia? To by sa chudáčik asi ponížil.
V Pate je starosta už dlhé roky a reči sa vravia, že sa nabalil. Áno, má plat starostu v slušnej výške a z toho sa dá žiť a ušetriť. Šoporniansky má minimálny plat starostu, žije si, ušetrí a nič nerobí. Takže ten NÁŠ, Šoporniansky je lepší. Nerobí a zarobí. A Patansky starosta nevie písať také udania a anonymi, háá.
šoporňanka | 25-04-2012 20:49:54
Skláňam sa pred starostom p. Čambálikom, ktorý dokázal v malej obci vybudovať nový kostol, domov dôchodcov, otvoril dva nové stavebné obvody, vybudoval chodníky, majú priemyselný park, veľa podnikateľských objektov, opravenú školu, obchody atd. P. starosta Čambálik komunikuje s ľudmi, poslancami, vie riešiť aj problémové situácie. Dokonca jeho zásluhou majú aj šikovných hrobárov, pozrite sa u nás na organizovanie pohrebu, to je chaos. Ľudia sú priateľskí, neudávajú sa ako v Šoporni. Náš starosta - slušný občan, by mal chodiť na rady skúsenému starostovi do Paty a nie právnikom do Bratislavy. Kiež by sme mali aj v Šoporni takéhoto starostu ako je p. Čambálik.
Gabriela Vyhlídalová (Kramáriková) | 25-04-2012 17:52:34
Nie som občiankou tejto obce, ale som pravidelnou návštevníčkou, pretože v Domove sociálnych služieb "Nezábudka", prežíva svoju starobu moja 90 ročná matka. Toto zariadenie je na vysokej úrovni starostlivosti o jeho obyvateľov ,o čom môžeme v našom meste Sereď , zatiaľ iba snívať.Moje poďakovanie patrí preto aj p. starostovi a obecnému zastupiteľstvu, za odvahu "zadĺžiť" obec na toľko rokov, aby mohli starí ľudia prežívať tu jeseň života. Ďakujem všetkým, ktorí sa tu starajú o každodenný chod tohoto bezbariérového zariadenia.:)
onanym | 25-04-2012 14:13:55
No neviem, ak obec rastie, zial, bez dlhov to niekedy nejde. Ak sa splacaju uvery tak ako maju, tak je vsetko v poriadku. Obvinenie bez dokazov zavana trestnym oznamenim. Ak ma dotycny/a problem, mala by dat podnet na policiu...
pre Mariána | 25-04-2012 13:59:47
Veľmi dobrý postreh a môj prvý dojem z toho anonymu bol taký ako váš. (keď skapala koza mne, nech skape aj susedovi).
Snaží sa ale porovnávať neporovnateľné...
Obcan | 25-04-2012 13:02:20
Ono s tymi peniazmi od firiem je to celkom jednoduche a nemusia to byt ani niaky znami a podobne.
Ty nam zadas zakazku,my ti dame 10%,samozrejme ze doklad o tom nikto nevystavi :-)))
Ale co tu tak citam,diskutuje tu vela sopornanov,ale z Paty skoro nikto,tak ten starosta asi taky zly nebude a oproti tomu sopornianskemu arogantnemu cloveku vyzera byt clovek v pohode.
Inak-nepoznam starostu ani v Soporni,ani v Pate,len clovek si vie spravit usudok aj z prveho dojmu.
Samozrejme ze aj patansky starosta moze mat svoje chyby,ale preco potom nepisu sem aj patani ?
Myslim ze ked sa dokazali ozvat obcania Soporne,tak by sa asi ozvali uz aj obcania Paty.
A s tym dopisom to moze byt dobry postreh od nizsie diskutujucich...
Tolko len moj nazor.
Marián | 25-04-2012 10:18:58
pre anonym | 25-04-2012 07:19:21

Neviem, aká situácia je u vás v Pate. Ale osobne to vnímam ako odvrátenie pozornosti od problémov v Šoporni.
anonym | 25-04-2012 07:19:21
Ten anonymný list je úplné zúfalstvo. Píše sa tam vlastne o ničom, ničím nepodložené, žiadny fakt, nič konkrétne. Nech hodí pisateľ do pľacu niečo konkrétne. Alebo nemá čo?
Vinohrady | 25-04-2012 05:40:24
Pán Majko, ste trafil, stavanie Mája bude teraz prvá akcia v našej obci po veľmi dlhej dobe, kde sa myslí aj na deti...
Marián | 24-04-2012 22:11:47
Latrína. Presne vystihnuté. A Rajčura by ju fakt potrebovala. Veď sa ani nenazdáme a o chvíľku sú hody. Ani šoporňania, ani patani a iní návštevníci, nebudú mať kde čúrať. A tá vúne. Odradila by aj Kazíka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-04-2012 22:07:40
V kazdom pripade, noviny poskytuju priestor na diskusiu aj obcanom Paty ci inej obce. Obcania maju teda moznost pytat sa starostu na to, co im jasne nie je, maju moznost komunikovat aj anonymne a verejne.

Noviny budu vzdy a voci kazdemu vystupovat korektne a preto aj mna osobne mrzi, ak citatel nedoveruje niekomu z nas a pod svoj list sa nepodpise.

Priatelia, nie sme uz v sociallizme, kedy sme Slobodnu Europu ci Hlas Ameriky museli pocuvat potajma s radiom na uchu a najlepsie na zachode. Noviny su tu pre citatelov bez akychkolvek rozdielov.

Zaroven tymto vyzyvam kazdeho, kto ma chut prispiet k verejnej informovanosti svojimi clankami. Noviny su projektom tvorenym samotnymi citatelmi - uzky tim ludi iba zabezpecuje servis pre chod novin a riesi narocnejsie materialy.

Stale absentuju spravy uciteliek z materskych skol a zakladnych skol zo susednych obci. To pre deti v skolach nic nerobite? Absentuju materialy obci samotnych. To pre svojich obcanov fakt nic nerobite? Obce nemaju ziadne akcie? Vase obce nepotrebuju prezentaciu navonok? A v neposlednej miere ziaci - noviny su tu skutocne pre vsetkych. Ake si ich urobime, take ich budeme mat...
aaaa | 24-04-2012 22:05:22
áno ide tu o závisť, Šoporniansky starosta by tiež chcel čerpať eurofondy, ale s tým čo v obci predvádza ich nedostane ani na opravu latríny.
onanym | 24-04-2012 21:57:15
Ja vam neviem...ide iba o nejaky druh zavisti?
Marián | 24-04-2012 21:53:17
Len jedna vec ma zarazila, že to bolo zaslané z Paty a nie z Trnavy či Šale.
Tak či onak, v dnešných časoch je asi moderné sa anonymne sťažovať, resp. udávať, nehovoriac o tom, že je slušné sa vyjadriť aspoň pod vlastným menom, alebo pseudonymom. Ale nie, prosím vás, ako anonym. To z časti spochybňuje aj váš komentár.
aaaa | 24-04-2012 21:50:19
pán Majko, palec hore, že ste zverejnili aj odfotený anonymný list aj s obálkou ! Myslím že ten zúfalec sa už aj slamky chytá.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-04-2012 21:47:15
Uvahy tohto typu necham kludne na diskutujucich.

Z nasej starny si citatelia mozu byt isti, ze niet dovodu cokolvek tajit. Tento luxus si mozeme dovolit iba preto, lebo nie sme do diania v ziadnej obci vlozeni osobne a skutocne iba poskytujeme medialny priestor a dianie dokumentujeme v ulohe nezavisleho media.
pre Marián | 24-04-2012 21:35:36
To je dobré!
Marián | 24-04-2012 21:33:45
Zhoduje sa aj štýl písma. Hlavne časť vety - Preverte ich.. /Šoporňa/ s časťou vety ...preverte to ... /Pata/
Tak som si len spomenul, že pisateľ môže byť aj Šoporniansky IT pracujúci pre OcÚ pochádzajúci z Paty. Ups, ak sa mýlim.
pre aaaa | 24-04-2012 21:31:30
Výborný postreh!
aaaa | 24-04-2012 21:28:43
To je neuveriteľné ! Však ten anonymný list sa takmer zhoduje s tým, ktorý bol odoslaný proti diskusii o Šoporni na SOL, spôsobom tlače aj slovosledom vyjadrovania pisateľa - a nehovorte mi pán Majko že ste si to nevšimli, ide tu o zjavnú snahu preniesť pozornosť na susednú obec Šoporne !
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-04-2012 21:23:20
načo | 24-04-2012 21:15:19 | - ... aj Vy ste anonym...
načo | 24-04-2012 21:15:19
Načo riešite anonymov a anonymné dopisy ?
Škoda času.
pre anonymných občanov | 24-04-2012 20:52:23
Pridávam sa k prvému komentáru. Najskôr sú ľudia nespokojní, že sa v obci nič nebuduje, a keď sa buduje zas je nespokojnosť. Obec je v dobrej finančnej kondícii.Spláca sa len DSS a rekonštrukcia obecného úradu je spolufinancovaná zo štátu.A ekofondy nám každý deň nedávajú.Ak má niekto nejasnosti v týchto otázkach , debatujte priamo na pôde obce a nie plačete ako anonym pred médiami.
pre anonymných občanov Paty | 24-04-2012 19:47:21
....vy budte radi, že máte starostu na pravom mieste, starostu, ktorý je hodný tohoto postu, pozrite čo máte vybudované, kam vám posunul dedinu, a hlavne komunikuje s vami, nechcite niečo podobné čo sa deje v šoporni, verte, tam je to na hlavu postavené!!!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign