Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Posledné tohtoročné zasadanie MsZ v Seredi

Ivan SklenárDátum14. 12. 2009 17:24:31TémaMestský úrad

Ako už bolo zverejnené na úradnej tabuli MsÚ, bude dňa 15.12.09 posledné tohtoročné zasadnutie MsZ s bohatým, 26 bodovým programom. Ak si však prečítate program z úradnej tabule, nedozviete sa takmer nič. Pritom obsah jednotlivých bodov programu je na 186 wordovských, excelovských či pdf súboroch. Dostal som sa ku nim vcelku dosť náhodne. Niektoré z nich ma zaujali. Chcel by som sa trochu venovať jednému z nich. Je to bod programu č. 18 - Návrhy na udeľovanie ocenení mesta Sereď za rok 2009 (predkladá predseda dočasnej komisie pre udeľovanie ocenení ) Výsledkom práce tejto komisie bol návrh na Čestné občianstvo mesta Sereď pre: 1. akademik Viliam Plevza (nvrhol RSDr.Kovarovič) 2.Mons. Mgr. Ján Bučík , exsprávca a dekan rím.kat. farnosti Sereď (navrhol JUDr. Irsák) 3.JUDr.Roman Paldan (navrhol Vl. Vranovič) Cena mesta Sereď Seredský Dixieland Band Sereď (navrhol Vl. Vranovič) Cena mesta Sereď In memoriam Michal Noskovič, exposlanec MsZ (navrhol p JUDr. Teodor Dobiš) Nikde sa mi nepodarilo dopátrať, či uvedená komisia pracovala na základe nejakých vopred stanovených kritérií, alebo čím sa pri schvaľovaní riadila. Hovorí sa „komu česť, tomu česť a kráľovi koruna“. Poctu za svoju prácu (a nie jednu) za bývalého režimu p. akademik V.Plevza už prevzal. Avšak s príchodom obdobia po r.´89 sa objavili k jeho práci a činnosti názory ľudí, ktorí sa podobne ako on, zaoberajú osobnosťami a históriou tohto národa. Vo Wikipédii sa o Plevzovi dočítame: ..bývalý stranícky historik, univerzitný profesor, akademik. Zaoberal sa dejinami revolučného robotníckeho hnutia, komunistickej strany a novšími politickými dejinami Česko-slovenska, od roku 1969 riaditeľ Ústavu dejín KSS (od r. 1971 premenovaného na Ústav marxizmu-leninizmu ÚV KSS). Ale tiež v mesačníku Arevue č.9/1991 roč. XLVI. pplk.Mgr. Milan Navrátil označil popri G.Husákovi aj akademika V. Plevzu ako "dvorný historik, ktorý argumentoval pravdou, ktorá bola iba na strane mocných a to hrubo manipulovaná a jednostranná" v súvislosti s prekrúcaním udalostí o SNP. Podobne sa o ňom vyjadril aj spisovateľ a publicista M.Vároš ako „akademik dejín KSS a KSČ” Čo dodať? Že je to podobná snaha o zotavenie komunistickej minulosti tohto mesta, podobne, ako tomu bolo pred niekoľkými týždňami s bustou s.Kubača. Či sa to stane v tomto prípade realitou, na to občanom mesta Sereď dajú už zajtra odpoveď jeho poslanci MsZ. V Seredi by mali mať medzi ocenenými miesto predovšetkým takí ľudia, ktorých meno sa priamo viaže ku tomuto mestu a ktorí ho zviditeľnili svojou odbornou prácou alebo činnosťou v akomkoľvek odvetví . (Ján Kolný či Jar.Červenka..)


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Michal Kubala | 14-02-2010 16:47:04
Materiály na prvé riadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v roku 2010, ktoré sa koná 23.februára 2010 budú zverejnené na internetovej stránke mesta Sereď ešte pred jeho zasadnutím (pravdepodobne 19.2.2010). V štruktúre materiálov budú zohľadnené všetky doterajšie návrhy. Materiály budú v jednotlivých bodoch rozdelené na logické časti (obálka, návrhna uznesenie, dôvodová správa, samotná správa, prílohy, ...) tak, aby nebolo treba otvárať celý častokrát siahodlhý dokument kvôli hľadanej krátkej informácií, ale zároveň bude možné sa k materiálu k danému bodu rokovania dostať aj ako k celku. Materiály budú zverejnené v PDF forme. Bude ich možné prezerať ako po jednotlivých častiach, tak i ako celok a zároveň bude možné sťahovať ako jednotlivé časti materiálov, tak celé materiály k danému bodu rokovania v PDF formáte. Samozrejme bude možné kompletné materiály stiahnuť ako jeden súbor (komprimovaný v zip formáte). Prípadné pripomienky a návrhy na vylepšenie štruktúry zverejnených materiálov je možné posielať adresu informatik(zavinač)sered(bodka)sk
M | 20-12-2009 20:14:13
Sorry, samozrejme " šťastie ", .... *headbang*
Marek pre p. Michala Kubalu | 20-12-2009 20:12:12
Ďakujem za podrobné vysvetlenie, držím Vám palce, ščastné a veselé prežitie Vianočných sviatkov, veľa zdravia a ščastia do,pracovného elánu a všetko naj naj naj do Nového roku, s pozdravom MAREK... *yes* *yes* *yes*
anonym | 19-12-2009 20:19:16
Pán Kubala, klobúk dolu pred Vašou zanietenosťou, zápalom pre prácu a inšpiráciou, ktorej sa nebránite aj od občanov. Páči sa mi Vaša ústretovosť a snaha. Len keď sa nad tým človek zamyslí, je trochu zvláštne, že v 21. storočí takéto záležitosti ešte nie sú vyriešené... Viem, že to nie je Vaša chyba. Držím palce v prekonávaní prekážok v týchto záležitostiach. ;-) A nedajte sa odradiť od ľudí, ktorí všetkému "rozumia" a do všetkého mudrujú. Ľahko sa im frfle, keď nie sú na Vašom mieste.
Michal Kubala | 19-12-2009 18:46:59
Pán Marek, ďakujem za váš názor. Transformácia súborov do PDF formátu nie je technicky problém. Dokonca toto bol môj celkom prvý návrh na elektronické spracovanie materiálov. Po konzultácií so samotnými poslancami sa však nakoniec od PDF formátu súborov upustilo z dôvodu needitovateľnosti takýchto súborov. Dnes vidím aj trošku problém v prevode veľkých rozsiahlych tabuliek (napr. návrhy rozpočtov, rozbory hospodárenia, ...), do PDF na bežnú veľkosť A4. Ale najväčšou prekážkou je asi čas. Ale to by bolo na dlhšie rozpisovanie o tom ako materiál vzniká, aký je jeho "život" a hlavne aké sú termíny a tiež ako je to personálne zorganizované. Všetko sa však dá postupom času vyriešiť. všetko je vo väčšine iba práca s ľuďmi a organizácií práce a času, o komunikácií a snahe vidieť ako sa veci dajú urobiť. Zatiaľ predpokladám, že práve takto, teda cez PDF súbory, by mohli byť spracované materiály pre občanov, ktorí nepotrebujú a asi by ani nebolo vhodné, aby boli súbory editovateľné. Samozrejme privítam návrhy a pripomienky, postrehy, ... hlavne od občanov, ktorým budú zverejnené materiály určené. A ešte jedna poznámka, pán Marek. Žiaľ poslanci nie sú zatiaľ všetci schopní si materiály sťahovať sami priamo z internetu, pretože síce majú k dispozícií notebooky ale nie každý má prístup k internetu. Internetové pripojenie majú zabezpečené iba vo veľkej zasadačke Mestského úradu a jej okolí kde je akýsi free hotspot. Mnohí internetové pripojenie majú iste doma alebo v práci, ale nie každý ho má k dispozícií tak, aby si materiály mohol sťahovať z internetu. Takže zatiaľ to takto nejde, ale verím, že aj tento nedostatok sa časom odstráni. Spracovanie a zverejňovanie materiálov pre občanov momentálne riešim, časť testujem ale niektoré veci treba dotiahnuť skôr, než sa materiály začnú zverejňovať. Predsa len nebudú môcť byť, vzhľadom hlavne na zákon o ochrane osobných údajov, totožné s materiálmi, ktoré dostávajú poslanci, takže bude treba „vyrobiť“ akúsi inú verziu materiálov. Robím si už dlhšie prieskum na ostatných mestách, kde a ako elektronicky spracovávajú materiály do Mestského zastupiteľstva. Existuje jedno celkom dobré softvérové riešenie, ktoré pokrýva celú agendu materiálov, ale je pomerne náročné a to nielen finančne. Taktiež nie je veľa miest, ktoré kompletné materiály elektronicky spracované zverejňujú. Z okolitých miest je to iba Šaľa, Modra a myslím Dunajská Streda, u ktorých to je však iba "kôpka" wordovských, excelovských, prípadne PDF súborov. Žiadny prehľadný systém. Dokonca aj také veľké mesto ako Trnava nad zverejňovaním materiálov ešte len uvažuje a malo by k tomu prísť až v priebehu budúceho roka. To či to bude budúci rok aj v Seredi, samozrejme rozhodne vedenie mesta.
18.12.2009 12:10 | 18-12-2009 20:07:32
Môžem Vás ubezpečiť,že nie som pracovníčka MsÚ. V prípade, že niečomu nerozumiem dám si to vysvetliť na príslušnom oddelení.Nikdy sa nestalo, že by ma odmietli.Snažte sa na veci pozerať pozitívne, hneď sa Vám bude zdať svet krajší.
Marek pre pána Michala Kubalu | 18-12-2009 14:19:21
Som len laik, ale nebolo by najjednoduchšie všetky rôzne súbory (doc,exe, jpg a pod.)dať do formátu x.pdf? Vyvesilo by sa to na úradnú tabuľu a "šmitec"... "relatývne jednoduché", rýchle a lacné... Mohlo by Vám to ušetriť kopu času.. Každý poslanec má notebook a prístup na net, tak nech si to pozrie a stiahne,... A tak isto aj občan.. Dobrý pomocník pre translat okrem iných programov je aj Bullzip (pdf printer).. S pozdravom Marek
Pre p.Sklenára | 18-12-2009 13:49:08
Pán Sklenár nedajte sa odradiť trtkošmi, čo si nevedia poriadne urobiť svoju robotu resp. sú z kategórie kde jeden ju urobí a druhý ju musí vysvetľovať. Je ich plný MsÚ. Raz ich (dúfam) vymení nejaký manažér podobný primátorovi Šale za schopnejších alebo ich donúti makať aj bez odmien za akože prácu navyše. Len aby to dlho netrvalo. Dovtedy im aspoň verejne kritizujte ich neschopnosť byť jednoducho vecný a zrozumiteľný. Ďakujem pán Sklenár za všetkých ktorým priemerní kancelárski trtkovia lezú na nervy :-)
pre p. Sklenára | 18-12-2009 12:10:34
Vážený p. Sklenár, už nás unavujete svojimi dlhými a nepodstatnými článkami. Keď máte nejaký problém,alebo sa chcete niečo dozvedieť o činnosti mestského úradu chodte sa informovať na patričný útvar.
ad Michal Kubala, 17-12-2009 | 18-12-2009 11:25:48
Váž.pán Kubala, prečítal som si Vaše stanovisko ku môjmu príspevku „Posledné tohtoročné zasadanie MsZ v Seredi” zo 14.12. t.r. predpokladám, že Vám neunikol hlavý zámer môjho príspevku. Bol ním môj pohľad na udeľovanie čestného občianstva jednému z navrhovaných, akademikovi V.Plevzovi, ktorý napokon neprešiel pre nízky počet hlasov od poslancov. Moja poznámka k štruktúre predkladaných materiálov v čase, keď som to písal, mala opodstatnenie, pretože, ako sám píšete, chýbali mi práve tie dva dôležité súbory, ktoré už poznám a ktoré umožňujú sa v tom celom zorientovať. Nemal som o nich ani tušenia.. Pre porovnanie, inšpiroval ma materiál "Pozvánka na zasadnutie MsZ Šaľa", kde je jednoducho, zrozumiteľne a výstižne sformulované, čo bude predmetom rokovania MsZ a tento je prístupný na nete všetkým občanom mesta, vrátane podkladových materiálov. Prosím, porovnajte si ho s tým sereďským. V mojom príspevku z ničoho nevyplýva, že ste za obsahovú stránku zodpovedný práve Vy. Za obsah každého bodu programu zodpovedá jeho predkladateľ (podklady, odborné stanoviská, doporučenia, ..). Pekne to napísal čitateľ Seredonline vo svojom diskusnom príspevku “jaaa 17.12. o 09:55. Nekomentoval som ani to. Nemajte mi za zlé, že som sa vyjadril takto verejne k Vášmu stanovisku, podobne, ako ste to urobil vy ku môjmu príspevku v Seredonline. Dovolím si ešte malú poznámku: V škole nás učili, že “čím viac argumentov pre svoju obhajobu používate, tým je vaša pravda slabšia”. Niečo na tom asi bude... S úctou k Vašej práci Sklenár Ivan
Anonym | 17-12-2009 20:42:31
Michal výborne si to natrel p.Sklenárovi a ukázal. že v prvom rade by si niekto mal preveriť skutočnosti a až potom niečo kritizovať.
anonym | 17-12-2009 19:55:23
*yes* *yes* *yes*
Michal Kubala | 17-12-2009 18:17:36
Reakcia na komentár s názvom: Sklenár Ivan 15-12-2009 13:31 ========================================================== Dovoľte mi reagovať na tento komentár, pretože štruktúru súborov materiáov som sám navrhol a sám materiály okrem obsahovej stránky spracovávam. Upozorňujem, že toto je môj súkromný názor na vec a nemusí sa stotožňovať s názorom vedenia Mestského úradu. Pán Sklenár okrem toho, že v tejto chvíli ešte elektronicky spracované materiály nie sú zverejnené na internete (zatiaľ) nemáte vo svojom príspevku v ostatných veciach žiaľ pravdu. Citujem "... niektorých (podotýkam len počtom obyvateľov) mestách v okolí Serede je celkom bežné, že občan si môže vopred pozrieť ten istý materiál, aký dostanú poslanci ..." NIE JE CELKOM PRAVDA. Prezrel som www stránky okolitých miest a obcí ale väčšinou materiály tak ako ich dostávajú poslanci zverejnené nemajú. Dokonca ani tak veľké mesto ako Trnava. Materiály ako kôpku wodrovských a excelovských tabuliek som našiel iba na www stránkach mesta Šaľa a Modra. Ako som zle hľadal opravte ma. Citujem "... Jeden bod programu = jeden ucelený materiál..." NIE JE TO CELKOM PRAVDA, aj keď snaha o to na iných mestách asi je. Nie je ani správne, aby to tak bolo. Dať do jedného súboru tak rozmanité informácie ako je text, tabuľka, obrázok, fotografia, snímok z mapy, naskenovaná žiadosť, ... podľa mňa nie je vhodné, lebo takýto súbor nemôže byť editovateľný a zároveň bude mať niekoľko desiatok strán a iste niekolko MB (megabajtov), bude sa dlho otvárať a ťažko sa bude prehľadávať na niekoľko desiatkach stranách správa informácia. Citujem "... 23 bodov programu (vrátane tých obligátnych, ako je voľba komisií) na 186 súboroch..." V skutočnosti tých súborov bolo 188 a práve tie dva čo vám chýbajú sú pre prehľadnosť najdôležitejšie. Sú totiž nadstavbou nad fyzickými súbormi. Ide o intranetovú stránku, ktorá vnáša prehľadnosť. Stánka neovplýva grafikou ale je jednoduchá a intuitívna, čo je pre poslanca, nie vždy PC-pozitívneho (dúfam, že som nikoho neurazil, ak áno omluvam sa), veľmi dôležité. Citujem "... celkom určite stratíte chuť k niečomu sa dopracovať..." URČITE NIE. Tie dva súbory, ktoré vám chýbaju, čo teda predpokladám, lebo inak by ste takýto názor nemohli napísať, vnášaju prehľadosť a chuť sa k niečomu dopracovať nestratíte, práve naopak, stačí vám jeden klik myšou a máte zobrazenú veľmi rýchlo požadovanú informáciu. Citujem "... Tu niekde možno hľadať odpoveď na to, ako hlasujú poslanci, lebo zorientovať sa v tom humuse nie je celkom jednoduché..." TOTO UŽ VOBEC NEMOZE BYT PRAVDA. Poslaci dostávajú materiály sedem dni pred zasadnutím, takže sa s materiálmi majú dostatočný čas oboznámiť, preštudovať, prípadne sa pýtať. Na zastupiteľstve ich už netreba zdlhavo študovať, pretože poslanec si materiály naštuduje doma - má na to 7 dní. A už vôbec nejde o humus, pretože sú prehľadne spracované. Dovolim si tvrdiť, že sú prehladnejšie ako na tých dvoch mestách na okoli u ktorých som našiel že materiály zverejňujú. Ale iste je to vec názoru a pohľadu, čo sa nepáči jednému, páči sa druhému. Za celé obdobie, čo sa materiály elektronicky spracovávajú nebola od žiadneho poslanca ani jedna pripomienka. Je to robené pre nich (zatiaľ, nebojte sa dostanú sa aj k občanovi) a im to takto vyhovuje, Skúsme sa opýtať ich, aby sme zistili, či je to humus, alebo niečo iné. A ešte niečo, občan predsa má prístip ku všetkým materiálom, Je pravda, že na internete zatiaľ nie sú (ale testuje sa to), ale ked pridete na Metsský úrad, úplne bez problémov vám umožnia do nich nahliadnuť, nebol by ste vôbec prvý. Ak požiadate na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciam o tieto materiály, tak isto ich dostanete. Jediný nedostatok je, že nie sú zverejnené na internete. Aj to len len zatiaľ. Pán Sklenár ešte jedna drobnosť. Zavolajte mi (tel. 0 31 7892392), ohláste sa, pozývam vás na Mestský úrad do kancelárie č.7, príďte sa pozrieť ako vyzerajú spracované materiály, ktoré sa distribuujú poslancom, ako to skutočne vyzerá. Ukážem vás celú „cestu“ ako materiál vzniká, koľkokrát sa upravuje, dopĺňa, mení, ... Ako sa často krát v strese, aby sa stihol termín dopracuváva, ako sa na poslednú chvíľu opravujú chyby, ... Ako si ich nosím domov a po víkendoch a večeroch, keď dcérka zaspí ich spracovávam, len aby sa poslancom dostali včas. A verte snažím sa ich spracovať tak, aby to mali poslanci čo najjednoduchšie. Neverím, že to, čo sa vám podarilo získať je to, čo naozaj poslanci dostávajú a s čím pracujú. A ešte jedna perlička nakoniec. Často krát počúvam ako sa porovnávame s Galantou, akí sú oni, čo dokázali ako sú ďaleko. Iste áno, ale „na ceste elektronicky spracovaných materiálov“ sme ich predbehli. Nie my tam, ale oni boli tu sa učiť a pozerať sa ako to robíme. A za to ako prehľadne sú spracované materiály pre poslancov som uznanie dostal nielen od informatika Mestského úradu v Galante ale i priamo od ich prednostu, čo sa priznám ma povzbudilo. A tiež bolo odmenou za kopu dobrovoľne stráveného času a dalo mi jasný signál, že v tomto smere sme vykročili správne. Mohli sme ísť aj cestou externej firmy, prípadne formou iného softvérového riešenia, ako idú v iných veľkých mestách. Verte mal by som menej starostí, kľudnejšiu prácu a po víkendoch viac času na svoju rodinu. Avšak takáto forma a takýto systém spracovania materiálov si nevyžiadal ani cent v mestského rozpočtu a pritom to nie je len „kôpka wordovských a excelovských súborov“, ktoré si ako materiály môžete stiahnuť z internetových stránok niektorých miest. Takže skutočne príďte, pán Sklenár, podiskutujeme, určite si mnoho veci vysvetlíme. Som tu, budem čakať kedy sa ozvete. S pozdravom, prajem príjemný deň. Ing. Michal Kubala – informatik – Mestský úrad Sereď Kontakt: tel. 0 31 7892392 kl. 243 fax 0 31 7892447 email informatik@sered.sk
Miloš Majko | 17-12-2009 16:29:46
O poskytnutie podkladov k zasadaniam v terminoch ako su poskytovane poslancom MsZ poziadame v sulade s platnou legislativou. Dostanu ich noviny a teda aj verejnost.
Peter | 17-12-2009 15:53:36
Pamätám sa že pred pár mesiacmi nás osočoval za lenivosť a nezáujem o chod vecí verejných pán Veselický. Vzletne ŕozvíjal teórie o tom, aké by bolo krásne na verejných zhromaždeniach či zasadnutiach MsZ vidieť hlúčiky či možno davy občanov, o ktorých živote (myslím tom sociálno-spoločenskom, mestskom....) sa na takých rokovaniach rozhoduje. Oponovanie tým, že materiály či obsah rokovaní sú pre občana mačkou vo vreci neakceptoval. Vraj kto má záujem dostane sa k nim. No tak teraz vidím že problém je stále rovnako aktuálny a otvorený a tých nezodpovedných a flegmatických občanov je zrejme nedobrovoľne takmer 100%. Takže spýtam sa znova, je možné dozvedieť sa obsah rokovaní prípadne podklady k nim normálnym spôsobom bez potreby vziať si dovolenku v zamestnaní či zháňať súbory na USB kľúči od pracovníkov MsÚ ? P.S: Až teraz si uvedomujem že dĺžka mojej otázky priam provokuje k jednoslabičnej odpovedi :-)
pre peter1 | 15-12-2009 17:56:39
Neviem o koľko sa zvýši poplatok za odvoz odpadu, ale pre toho, kto ráta s každým eurom /a takých je hodne/, aj podľa teba smiešna suma 10 eur je vysoká. Odmeny poslancov sa asi zvyšujú a vyššiu a vôbec nie o smiešnu sumu.
Sklenár Ivan | 15-12-2009 13:31:07
V niektorých (podotýkam len počtom obyvateľov) mestách v okolí Serede je celkom bežné, že občan si môže vopred pozrieť ten istý materiál, aký dostanú poslanci vopred pripravený pár dní pred rokovaním. Jeden bod programu = jeden ucelený materiál. Ako som napísal, u nás je 23 bodov programu (vrátane tých obligátnych, ako je voľba komisií) na 186 súboroch (8,08 súboru/bod programu). Znamená to, že ak by ste aj náhodou chceli preštudovať materiály, tak celkom určite stratíte chuť k niečomu sa dopracovať. Tu niekde možno hľadať odpoveď na to, ako hlasujú poslanci, lebo zorientovať sa v tom humuse nie je celkom jednoduché. Ale to o.i. svedčí aj o úrovni vedenia úradu, ktorý tieto materiály pripravuje.
odmeny | 15-12-2009 12:10:44
Tí "niektorí funkcionári" sú tuším len traja, primátor,zástupca p. a h.kontrolórka a tým sa ako inokedy budú odmeny schvaľovať?!?
Marek Tóth | 15-12-2009 11:56:22
pre obcan123: ja som v RTV Krea este na jar tohto roku prezentoval, ze nemam problem s tym poskytnut materialy obcanom, ak prejavia zaujem. Niektori funkcionari maju naozaj plat (mzdu) - slusny. Navrh dodatku VZN o miestnych daniach - zvysenie - bol prijaty tesne - presne 3/5 vacsina pritomnych poslancov (dolna hranica na prijatie VZN), podobne aj poplatok za odpady. Vysledky hlasovania si budete moct pozriet na oficialnej stranke mesta onedlho po MsZ.
Peter1 | 15-12-2009 11:20:02
to navýšenie dane za odpad je ozaj v Seredi smiešne. Pokiaľ viem tak, my všetci omnoho viac robíme odpad ako mesto má rozpočtované, tak prečo sa nezvýši daň na takú úroveň, aby to bolo vyrovnané. Zvýšenie o nejakých 10€ za rok je smiešne. Treba to zvýšiť aby výdaje za odpad zodpovedali nákladom!!!! a potom by sa občania už konečne zobudili a začali by separovať a starať sa o svoje životné prostredie. Však sered má z okolitých miest najnižšiu daň za odpad!!
obcan123 | 15-12-2009 11:12:44
pre Marek T.: ..dakujem urobim pokus a vypytam si ich (materialy MsZ), a k tym odmenam - funkcionari maju schvaleny aj riadny plat(mzdu), nie nahodou???? Ak schvalite to navysovanie dani , asi viem preco....ludia sa vam vsetkym "podakuju".....
Marek Tóth | 15-12-2009 09:25:50
pre radovy obcan: osobne nebudem hlasovat za odmeny ziadnemu funkcionarovi mesta (i ked by ste tiez nepracovali asi zadarmo) pre obcan123: oslovte "vasho" poslanca (pripadne hociktoreho poslanca MsZ)a materialy na rokovanie by Vam mal dat k nahliadnutiu (pripadne kopie s prihliadnutim na ochranu osobnych udajov v materialoch).
obcan123 | 15-12-2009 08:03:28
...ako by sa mohli dostat k materialom MsZ aj ostatni obcania - tak ako pan Sklenár (vcelku dost nahodne...)??? Bolo by to zaujimave citanie. Je to tajne???
Hombre | 15-12-2009 06:47:01
Ale za ešte väčší bonbón považujem poslanecký návrh na úpravu platu p. primátora "len" o 1,4 násobok platu namiesto 1,7 násobku, ktorý má stanovený akýmsi VZN ešte z r. 2007. Len tak do diskusie: kto u nás má garantovaný ročný nárast platu o 40% ???
radový občan | 14-12-2009 23:59:58
Zvyšovanie daní a poplatkov sa dalo očakávať už po kauze trávnika na štadióne. Nebolo by lepšie nedať odmeny primátorovi a všetkým poslancom? Všetko to majú znášať občania?
Marek Tóth | 14-12-2009 22:01:42
čo sa týka samotného programu, bolo by dobré upozorniť aj na navrhované zvýšenie dane za nehnuteľnosti a poplatku za komunálny a drobný stavebný odpad. Návrh síce hovorí o zvýšení o 10%, ale až samotné MsZ rozhodne o konečnej "verzii".
Ivan Sklenár | 14-12-2009 21:19:11
Pre p.Petra: bol som dosť na rozpakoch či porušiť spominané predsavzatie alebo nie. Medzičasom, po minulotýždňovom incidente anonyma smerom k p. Majkovi sa diskusné príspevky dostali opäť na želatelnú úroveň a aktuálnosť načrtnutej témy ma priviedli k rozhodnutiu zareagovať. Dúfam že úroveň diskusných príspevkov ma nedonúti zostať v mojom pôvodnom predsavzatí.
peter | 14-12-2009 20:47:43
Ďakujem pán Sklenár že ste nezostali verní svojmu predsavzatiu spred pár dní o neúčasti v diskusii či neprispievaní na protest proti účasti anonymných diskutérov. Som rád že ste názor zmenili alebo naň pozabudli. Osobne si myslím že je vrcholne nechutné zaradiť takú veľkú osobnosť akou bol súdruh V.Plevza na nejaké ocenenie. Že tak iný súdruh RSDr. urobil a to zrejme bez akýchkoľvek morálnych škrupúľ svedčí iba o tom, že naozaj dnes politicky nastala priaznivá doba a bývalá úderka v budovaní socialistickej vlasti sa oklepala, zhrubla jej koža a spevnelo perie a aj vďaka úrovni politickej (ne)morálky sa čulo preberá k životu a skúša čo otupená a apatická spoločnosť znesie. Priznajme ale otvorene že ak znesieme vládu nacionalisticko-demagogickú tak prečo by mali mať RSDr a iní minulí pocit že nastal ich čas.....
Michal Kubala | 27-12-2009 20:25:03
Ďakujem pán Marek, aj ja Vám, všetko krásne a do nového roku, veľa elánu, radosti a aby bol úspešnejší ako bol práve odchádzajúci rok. Všetkým diskutujúcim prajem veľa "poslušných písmenok" reakcie bez emócií, a vzájomné pochopenie sa. Nám všetkým, aby sme sa naučili aj počúvať a čítať názory aj tých čo máme pocit, že nám nerozumejú, aby sme názory ostatných videli viac pozitívne, a aby sa nám spoločne podarilo posunúť dobré veci dopredu. P.S. Mám už urobený prehľad, ktoré okolité mestá ako zverejňujú resp. nezverejňujú materiály, ktoré dostávajú poslanci Mestského zastupiteľstva okolích miest a väčších obcí. Ako kvalitne sú spracované a aká je komplexnosť informácií, ktoré sa dostávajú k občanovi. Ak bude záujem u čitateľov SeredOnline, môžem poskytnuť informáciu. V prípade, že vedenie mesta rozhodne o zverejňovaní materiálov, môžem už teraz prehlásiť, že mesto Sereď bude mať materiály zverejnené oproti ostatným mestám a obciam na okolí podstatne prehľadnejšie a komplexnejšie. Ak má niekto záujem sa priamo pozrieť ako vyzerá už teraz štruktúra súborov materiálov tú môžem zverejniť (samozrejme bez obsahu jednotlivých materiálov). Ešte raz všetko dobré do nového roku.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign