Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Poslanci požiadali starostu obce Šoporňa o znemu termínu zasadnutia OZ na pondelok 17:00 hod. - AKTUALIZÁCIA : pridaná odpoveď z OÚ ako aj reakcia na odpoveď

Iveta TóthováDátum11. 12. 2012 13:29:36Témaobec Šoporňa
24

Dňa 10.12.2012 obdržali poslanci OZ Šoporňa pozvánku na zasadnutie OZ, ktoré sa má konať 13.12.2012.  Nakoľko poslancom neboli doručené všetky materiály k zasadnutiu a pre krátkosť času k ich naštudovaniu, poslanci požiadali starostu obce Mgr. Milana Vlčeka o zmenu termínu zasadnutia a to na pondelok 17.12. 2012 o 17:00 hodine. Do redakcie nám bol aj zaslaná žiadosť, ktorá bola adresovaná starostovi obce.

Vážený pán redaktor,

dovoľujeme si Vás požiadať o zverejnenie e-mailu , ktorý bol pánovi starostovi Mgr. Vlčkovi zaslaný ako žiadosť poslancov o zmenu termínu zasadnutia OZ v Šoporni.

---

Vec: Žiadosť o zmenu termínu zasadnutia OZ v Šoporni a doručenie materiálov na rokovanie

Vážený pán starosta,

dňa 10.12.2012  dostali  poslanci Obecného zastupiteľstva poštou pozvánku na schôdzu Obecného zastupiteľstva, ktorá sa má konať 13.12.2012 o 13,30 v kinosále Kultúrneho domu v Šoporni. Nakoľko nám neboli doručené materiály o ktorých sa má pojednávať, teda všetky návrhy VZN, Návrh rozpočtu atď, žiadame Vás aby ste nám tieto materiály  v tlačenej forme v čo najkratšom čase dodali, aby sa poslanci mohli s nimi oboznámiť  a naštudovať si príslušné zákony.
Žiadame Vás , aby termín konania zasadnutia Obecného zastupiteľstva bol preložený na pondelok 17. decembra 2012 o 17,00 hod, nakoľko pre krátkosť času nie je možné uvedené materiály naštudovať a dôsledne sa pripraviť na rokovanie OZ.
S touto požiadavkou súhlasia doleuvedení poslanci,ktorí ma požiadali aby som Vám túto žiadosť  tlmočila prostredníctvom e-mailu.

Želám príjemný deň

Mgr. Erika Ščípová
poslankyňa OZ v Šoporni

S obsahom tohto e-mailu vyslovili súhlas  a žiadajú o preloženie termínu zasadnutia OZ  nasledovní poslanci:
Miroslav Baran
Mgr. Adrián Macho
PaedDr. Eva Kabrhelová
Helena Hipšová
Vladimír Kabrhel
Miroslav Kovaľ
MUDr. Pavol Ščasný
Pavol Masaryk
Mgr. Erika Ščípová

---

O tom, či bude starosta obce so zmenou termínu zasadnutia OZ súhlasiť, budeme čitateľov informovať po obdržaní odpovede.


--- AKTUALIZÁCIA ---

Dnes 12.12.2012 sme do redakčnej pošty obdržali mail, ktorý nám preposlala poslankyňa OZ Erika Ščípová v znení:  Nakoľko pán starosta dostal žiadosť poslancov o preloženie rokovanaia na pondelok,  a nadalej v obecnom rozhlase vyhlasuje konanie OZ  na zajtra, 13.12.2012 žiadame Vás o uverejnenie mailu, ktorý mu bol zaslany.

Pre upresnenie, poslanci na horeuvedenú žiadosť dostali z Obecného úradu nasledovnú odpoveď:

Všetky materiály boli poslané ešte včera okolo 13 hod. mailom všetkým poslancom čo majú mail a tým, ktorí nemajú v tlačenej forme.

 S pozdravom

Lenka Balážová

---

Odpoveď poslancov na tento oznam znela:

---


Na Váš mail , ktorý mi bol zaslaný uvádzam nasledovné:

V zmysle platného Rokovacieho poriadku OZ v Šoporni §4 ods. 3 sa materiály určené na rokovanie obecného zastupiteľstva vypracovávajú vecne a časovo tak, aby umožnili prijať  podľa povahy veci uznesenie obecného zastupiteľstva resp. všeobecne záväzné  nariadenie obce.  Ak je na programe rokovania prejednanie nariadenia obce, predloží sa jeho úplné znenie, vrátane osobitne zdôvodnených podmienok účinnosti, dôvodov a dopadov na situáciu v obci.
Vzhľadom na skutočnosť, že na nadchádzajúcom OZ je v programe niekoľko tak závažných dokumentov, ako je Návrh rozpočtu na rok 2013,  prerokovanie 6 návrhov Všeobecne záväzných nariadení obci , nájomné byty a ďalšie závažné body rokovania nie je možné v tak krátkom časovom úseku prejsť všetky predložené materiály a pripraviť sa na rokovanie. Absolútne nechápeme dôvody pána starostu, ktorý napriek tomu, že dostal žiadosť o preloženie konania OZ na pondelok 17. 12. 2012  sa vehementne drží zajtrajšieho termínu. Napriek tomu, že  žiadosť, ktorá mu bola zaslaná o posunutie termínu konania zastupiteľstva požiadali 9 poslanci , nechápeme prečo dnes sa vyhlasuje  v miestnom rozhlase zasadnutie obecného zastupiteľstva na štvrtok. Môžeme to iba nazvať totálnou aroganciou zo strany starostu, ktorá vedie iba k chaosu a úpadku našej obci.
K odpovedi ktorá mi bola zaslaná ohľadom zaslania predmetných materiálov  niektorým poslancom prostredníctvom e-mailu a niektorým doručením domov v tlačenej forme Vám oznamujem nasledovné: V zmysle §13 ods. 3  Rokovacieho poriadku Obecný úrad organizačno - technicky zabezpečuje rokovanie obecného zastupiteľstva, to znamená, že všetky materiály , ktoré sa majú prerokovávať na OZ musia byť všetkým poslancom doručené. Tak ako to bolo pravidlom pri predchádzajúcich starostoch, kedy sme obdržali všetky materiály včas. Všetky náklady spojené s organizáciou  a prípravou OZ má v kompetencii Obecný úrad v Šoporni. Nie všetci poslanci majú doma tlačiareň a nie sú povinní na vlastné náklady si zabezpečovať materiály na rokovanie zastupiteľstva. Ak zoberieme do úvahy fakt, že firma INFOREA dodáva kancelársky materiál a tonery na obecný úrad a ich faktúry , ktoré im obecný úrad zaplatil za rok 2011 dosiahli čiastku okolo 16 000 euro, ( 500 000 tisíc Sk) tak sa pytame, či obecný úrad nie je schopný zabezpečiť materiál pre rokovanie OZ  tak, aby poslanci mali včas dodané materiály na rokovanie, toto považujeme za ďalší nerozumný krok pána starostu, a dôvod prečo tak koná, si každý občan urobí sám.
Takže záverom Vás opätovne žiadame, aby ste prehodnotili Vaše konanie a zaslali materiály tak ako sme požadovali ( všetci 9 vymenovaní poslanci , u ktorých ste si smskou overovali ,či so zaslaným mailom z 11.12.2012 súhlasia ) a rokovanie OZ preložili na 17.12.2012, kedy sa všetci poslanci zúčastnia na rokovaní. Inak si budete následky Vášho konania a zodpovednosť niesť vy sám, pán starosta.

s pozdravom


Mgr. Erika Ščípová

--- AKTUALIZÁCIA ---

Z dôvodu zvyšovania sa dotazov  kedy bude vlastne zasadať Obecné zastupiteľstvo, opýtali sme sa na presný termín priamo na OÚ Šoporňa. Dostali sme nasledovnú odpoveď :

Nakoľko zasadnutie OZ bolo zvolané v zmysle platných právnych predpisov a Rokovacieho poriadku Obce Šoporňa a všetky materiály boli riadne a včas doručené všetkým poslancom  OZ aj pani Milene Veresovej, a  pred tým boli riadne zverejnené na úradných tabuliach a webovej stránke obce, nie je dôvod meniť termín zasadnutia OZ. Preto Vám oznamujeme, že 18. zasadnutie OZ v Šoporni sa uskutoční v pôvodnom termíne, čiže 13.12.2012  o 13:30 hodine v kinosále Kultúrneho domu v Šoporni, čo bolo aj prezentované občanom cestou miestneho rozhlasu.

S pozdravom

Tatiana Machová a Lenka Balážová

Dane a poplatky, sociálne oddelenie

---

Za odpoveď ďakujeme.

 

 
 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym anonymny | 25-01-2013 22:07:37
vsetkym anonymom odkazujem .... ja anonym anonymny urcite pridem aj s mojou anonymnou rodinou a anonymne budeme hlasovat ci uz sa anonymne referendum o anonymnom odvolani uskutocni alebo sa neuskustocni. tak mi anonymny boh pomahaj aj mojim anonymnym blizkym anonynom ktori budu anonymne hlasovat v anonymnom referende :D
pre No comment | 25-01-2013 21:28:33
Tebe nedá za pravdu nikto. Postav sa pred zrkadlo a tam komunikuj.
Obcan | 25-01-2013 21:07:59
Rano ludia pridu,podla mna uz mensom mnozstve.
A preco ?
Lebo vedia ze zas sa u vas nic nestane,nic sa nezmneni.
Ved taku dlhu dobu ste mali na pripravu druheho referenda a uz podla slov tomu ani sami neverite.
Preco by potom mal niekto marit svoj cas ked vie ze zas nic ?
Preto ludia na SK myslia radsej kazdy na seba,lebo vidia ze darmo sa budu snazit,ked to aj tak nikam nevedie.
Ale inak by som vam tam prial aby ste sa zbavili takeho cloveka,lebo na tych videach uz nieje na smiech,ale skor na zaplakanie...
No comment... | 25-01-2013 21:04:07
Áno pán Špánik, Vám na debatu vyhovujú iba takí ľudia, ktorí Vám dajú za pravdu, ktorí Vám smiešne pritakávajú... Dôležitosť a dôveryhodnosť prikladajú tomu ,,ZOMOS" za Vašim menom :-))) Dovolíte si poukazovať na zákonnosť, kritizivať legislativu, nemáte však právnické (ani žiadne vysokoškolské) vzdelanie. Chcelo by to trošku sebareflexie!
Máte pravdu, ja trestné oznámenie podávať určite nebudem. Takýto postup by bol z mojej strany volený len v prípade, ak by tu bolo presvedčenie o jeho opodstatnenosti.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 25-01-2013 20:50:11
takze dnes naposledy, kto má zujem o to čo sa deje v soporni,príde, kto nie, ten tu zbytočne vzdychá, či je to alebo neni potrebné, proste nepríde. Ja len chcem povedať jedno, skutočne Vám je uplne jedno, ako naša obec vyzerá?? ked si prejdete tie dva roky, tak tolko porušení zákonov sme zaznamenali, čo sa neudialo ani u jedného predchádzajúceho starostu, to tvrdím ja, nakoľko som bola poslankynou za p. Zemka, aj p. Kiša. Všetci rešpektovali rozhodnutia obecného zastupiteľstva, pretože vlastne rešpektovali občanov, ved poslanci boli zvolení vami a tí ktorí dostali dôveru, tak vás zastupovali. Ale na tento spôsob vládnutia, skutočne nemám slov. Niekedy si hovorim, či je vôbec toto možné, aby jeden vysokoškolsky vzdelaný človek, takto dokázal manipulovať a prekrúcať fakty, rovno do oči klamať pred celým zhromaždením obecného zastupiteľstva a jeho obyvateľov??? My tam rano prídeme, aj ked tam budeme sami stáť, a vôbec sa nebudeme citiť trapne, ako to tu parkrat odznelo, trapne nech sa citia tí, ktorí vedia že takto dedina fungovať nemôže a nespravia pre to, nic, ani to najmenej čo môžu ... prísť! Náš pán starosta, ako ho tu niektorí nazývajú Zákon, nerešpektuje zákony, vie o tom, a čaká že to zapadne do zabudnutia. Ukážme mu, že to nie je len hrstka buričov, ako ich on nazýva v mediach, hrstka buričov ho zvolila, niečo cez 720 ludí, ale hrstka buričov v počte 1150 ludí podpísala petíciu za jeho odvolanie. Aké právo ma človek stáť na cele obce, ktorí svojich občanov nazýva "buričmi???" tak o tom do rana porozmyšlajte, a rano mu odpovieme.
referendum nebude? | 25-01-2013 19:59:12
Zo zákona mám právo podať trestné oznámenie. Mnohí sa teraz rehnia, že zasa? Že zbytočne? Iné je, aky by sa referendum konalo a On by zvíťazil. Starosta nekonal, nekonal úrad, porušili zákon, nevyhlásili v zákonnej lehote, neoznámil konanie refernda a mne odopreli právo vyjadriť sa v referende...
Veľmi dobre zvážim obsah trestného oznámenia, aby bol k veci na určité skutky a to tak, aby vyšetrovateľ mohol rozhodnúť že starosta sa dopustil trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb a referenda, ak nie aj zneužitie právomoci verejného činiteľa.
Ale príslovie hovorí - ráno múdrejšie večera.
Vladimír Špánik(ZOMOS) | 25-01-2013 15:50:05
Podstatné je,že logickým postupom bude trestné oznámenie za marenie referenda!!
Viem len jedno,že Vy ho určite nepodáte.
Vladimír Špánik(ZOMOS) | 25-01-2013 15:44:28
píšem sem tentokrát najmä pre anonyma No comment:
Je skutočne obdivuhodné mudrovať pod takouto značkou aj keď myslím,že by bolo vhodnejšie držať sa toho čo No comment znamená.
Pán No comment,aké zavádzanie?
y v utajení mudrujete a šírite okolo seba skepsu. Prokuratúra má povinnosť konať na každý podnet, ktorý poukáže na nezákonné postupy aj keš sa to dočíta v blogu,či v novinách.
Tvrdíte,že opäť došlo k nejakému pochybeniu.Zastupiteľstvo prijalo uznesenie o vyhlásení referenda ktoré starosta nemôže vetovať,takže platí.VZN o organizácii miestneho referenda je platné a všetko čo sa má diať je tam napísané.
Ďalej má konať obecný úrad a samozrejme starosta.Nekoná a neexistuje žiadny zákon ktorý ho k tomu donúti.
Nič viac,nič menej.
Povedzte teda aspoň jeden krok ktorý podľa Vás k niečomu povedie!
A neobviňujte všetkých z tej Vašej hlbokej ilegality.
A prepáčte, ďalej si už s no commentom písať nebudem.
pre všetkych | 25-01-2013 15:02:08
Je jasné že zajtra sa referendum,konať nebude.takže ako bolo písané stretneme sa a zanadávame na prehnitý systém a tak týždeň sa tu bude blogovať čo a ako ale stačí keď Majko sem skopíruje komentáre s prvého referenda a bude to isté.A zasa nič,tak si počkajme až na ďalšiu voľbu starostu,lebo reálne to bude tak.
No comment... | 25-01-2013 14:38:39
Právne zložitejšie, či jenoduchšie...., je však evidentné, že prišlo k nejakému pochybeniu. V opačnom prípade by sa referendum určite konalo.
Treba si uvedomiť, | 25-01-2013 14:24:16
že referendum vlani a teraz nie je to isté. Vtedy bolo vyhlásené na základe petície, čo je trochu komplikovanejšie. Teraz to bolo bez petície, čo je po právnej stránke jednoduchšie. Ten váš Zákon bude mať teraz vážny problém...
No comment... | 25-01-2013 13:57:43
Ked už bude za Vami to pekné ráno a budete sedieť pri čajíku, tak si prosím Vás VŠETCI SPOLOČNE uvedomte, ako ste opäť urobili zo seba hlupákov. Opäť bude totiž niekto múdrejši, než vy všetci dohromady. A ak by sa Vám to náhodou veeeľmi nepáčilo, tak treba postupovať tak ako minule :-))) no a potom opäť sklamanie... Ale netreba zúfať, aspoň bude zase dôvod nadávať na políciu, súdy, prokuratúru...
...a potom nastane diskusia, čo presne by ste chceli meniť v zákonoch :-))) Veď prečo by aj nie, my tu máme v Šoporni takých úžasných, renomovaných zakonodarcov :-)))
olla | 25-01-2013 13:54:27
pre:pre všetkych | 25-01-2013 12:42:10
Ak tým podporím dobrú vec, prídem! Nebudem nadávať na skoré vstávanie, mrznutie. Ale možno na niekto, kto dostal našu dôveru a ani sa neunúval vysvetliť nám občanom, prečo nedovolí skontrolovať, ako hospodári s našimi peniazmi a majetkom. Ak ti je zaťažko zostaň doma a možno dostaneš od starostu starý vyradený počítač.
pre všetkych | 25-01-2013 12:42:10
Ako tu čítam príspevky vyšlo mi,že referendum sa nekoná,len stretnutie nespokojných občanov.tak ide len o to,aby starosta videl koľko ľudí je fakt nasraných.Spoločne si ponadávame,ako sme museli vstávať a mrznúť,len preto aby sme zistili že škola je zamknutá,otočíme sa a hajde domov na čajíček a pekné ráno je za nami.
pre zoznamy voličov | 25-01-2013 09:03:07
Keď referendum sa konať nebude verte tomu že p. VEĽKÝ nrbude zlý, lebo všetko hodí na Obecný úrad.
Veď nakoniec vieme že všetko hodil na iných a on bol vždy čistý.
Tak som zvedavá ktorá je na rade že ju vyhodí že nepripravila papiere.
Aby on bol bez viny. A verte že to tak spraví.
A teraz sa môžu pracovníčky úradu triasť ktorá to bude.
zoznamy voličov | 24-01-2013 17:06:12
pre: anonym | 24-01-2013 11:25:48

dôležité sú zoznamy voličov. Ak ich úrad /obec, starosta/ neposkytne, nevydá, tak je to vážny problém.

Nepochopím však, ako nemôže "prejsť" trestné oznámenie za marenie prípravy a priebeh volieb a refernda, keď je úplne jasné, že starosta nekoná a konať mal! Je jasné že nekoná "z osobitného motívu", lebo by skončil na ulici. Ak si je istý stoličkou, ak si je istý že má takú podporu v občanoch obce že ho podržia, referendum vyhlásiť mal a bolo by rozhodnuté. Myslím si, že tá jeho "hŕstka" čo sa mu pchá do konečníka je asi iba manželka, dcéra, zamestnanci úradu a kakarka. Takže, ak si je taký istý v podpore, referendum by skončilo v jeho prospech. Odopiera práva aj tým, ktorí stoja za ním. To im akože nevadí? Veď aj oni sa zbadajú.
anonym | 24-01-2013 11:25:48
Mňa by zaujímalo či majú poslanci pripravený scenár pre prípad, keď z referenda nič nebude. Po prvom referende sa hádam poučili, ale ak to zase dopadne hromadným podávaním trestných oznámení, to nebude riešenie. Kdesi sa tu spomínalo, že v jednej obci zorganizovali referendum samotní poslanci, pretože nebolo možné sa spoľahnúť na obecný úrad. Ak sa poslanci spoliehajú na to, že referendum zabezpečí obecný úrad, dopredu tipujem zasa frašku. S tým treba jednoducho počítať.
Obcan | 24-01-2013 11:15:57
Pani Scipova,ja som obycajny clovek a uplne SEDLIACKYM rozumom to beriem tak ze ked ste vsetko spravili podla zakona,tak nieje o com a vas starosta ak to zmari bude odsudeny za marenie referenda.
Ved kto by sa vzdaval uradu ked nemusi ?
Takto by stacilo ako som pisal,aby ked sa vzdy na Slovensku vyhlasi referendum o niekoho odvolani,dotycny vzdy len povedal ze to neuznava a vybavena vec.
Ak je raz nieco dane zakonom,tak to musi kazdy respektovat !
A ked to nerespektuju v galante,tak sa da obratit vyssie.
Len mi nehovorte ze vsetko na Slovensku je skorumpovane !
ja sa tu nezastavam vasho starostu,podla videi mal kazdy moznost si spravit svoj nazor co to je za arogantneho cloveka.
Takze este raz-ak na Slovensku nieje mozne zorganizovat referendum na co potom je ???
Vy ked ste vsetko splnili a obec s tym nic nerobi,tak treba brat na zodpovednost pracovnikov obecneho uradu,alebo ste vy nieco pokazili.
SU LEN DVE MOZNOSTI A JEDEN KLAME.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 24-01-2013 10:23:26
pre občan:
neviem či treba zareagovať na vás príspevok,lebo v prvom rade poslanci nerobia referendum, to si ujasnite a naštudujte zákon, POSLANCI HO SCHVALIA A DALSIE MA KONAT A ZABEZPECOVAT OBECNY URAD,tak ako pri volbách, vy ste už počuli aby poslanci robili niečo pri parlamentných volbách?? je to o nás vsetkých občanoch, ak niekto este potrebuje nejaké argumenty, tak potom nech sedí doma, tých argumentov na jeho odvolanie je až až, som sa musela usmiať, ked vcera na JOJ odznelo, že starosta si zaplatil pokutu 30 euro z obecných a dali ho na prokuratúru, už ho riešia!!!!!!! a to ozaj treba sa ešte dlho zamyšlať nad tým, čo a pre koho robí galantská prokuratúra??? ved je to tak do oči bijúce, že vás to musí oslepiť. ale my rešpektujeme zákon, my ano, a aj ked sú viacerí skeptický, raz sa pravda ukáze a vyjde najavo, a potom padnú sánky všetkým, čo sa dostane napovrch, a preto to dotiahneme do konca, aj ked tam budeme v sobotu stát sami, my sa nemáme za čo hanbiť,my nie, nech sa pozrie do zrkadla niekto iný
Obcan | 24-01-2013 09:59:42
Cela ta Soporna je na smiech !
V prvom rade arogantnym clovekom co ju tam vedie a druhom rade poslancami co ani na druhy raz nedokazu urobit referendum !
Vsak ZAKON uklada ake podmienky treba splnit na vyhlasenie referenda a ked idem bod za bodom neni o com !
V tom pripade keby ho niekto zmaril,tak ho musia vyviest,to este v lepsom pripade.
Bratia Cesi ak uz si nemohli pomoct tak mali nieco take comu vravia ,,defenestrace,, a ono ako ukazala historia to zabralo.
Dnes uz mame policiu,ta sa riadi zakonom,takze pre nu nieje problem konat,ak ste teda ako poslanci urobili vsetko podla zakona,
Ved naco inak by bolo referendum o niekom,keby dotycny mal moznost to vzdy odmietnut ?!
To si budete robit stale referenda a vas starosta to zase ignorovat a tak stale dokolecka dokola ???
Moj nazor je ten ze v sobotu sa tam zidu neaky ludia,ten vas pako samozrejme povie ze nic nebude,vy si zanadavate,urobite tfuj,tfuj,tfuj a sa vsetci spokojne rozidu a tu na SOL budete zase vypisovat ze musime este vydrzat do volieb,ale potom mu uz ukazete !
To je take slovenske...
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 24-01-2013 09:15:59
k všetkým tým informáciám, ktoré tu odznievajú uvediem nasledovne: Referendum je vyhlásené na sobotu 26.01.2013, k všetkým tým príspevkom, ktoré sú za a proti, či prísť alebo neprísť napísem svoj názor. Všetci tí, ktorí vedia čo sa tu deje, by mali prísť rano o 7,00 hod pred školu, nie o 7,30 alebo 8,00 hod, presne na 7 hodinu tam budte. Pán starosta sa vyjadril, ako on sa rád vyjadruje, že niektorí neuspokojení kandidáti na starostu a niekoľko " buričov " je proti nemu, no neviem ak sú občania , ktorí podpísali petíciu v počte 1150 - buriči, tak prosím, to je jeho názor na Vás. Takže tí ktorí sa boja a vykrikujú len z anonymity počitača nech sú doma, ale ak máte skutočne záujem, ako naša obec pôjde dalej, čo sa tu bude robiť, či vás bude zastrašovať človek, ktorý tam bol dosadený omylom, tak potom prídte, rano na 7- hodinu pred školu,a nech celé Slovensko vie, čo sa u nás deje,záujem médii je velký. My tam určite budeme.
No comment... | 24-01-2013 08:58:29
Pán Špánik,
ste vy normálny??? Čo tu naháňate ľudí ako ovečky?? Neuvedomujete si ako ich celý čas zavádzate??
Prosím vysvetlite mi, čo ako by s tým blogom kontrolórky mala robiť prokuratúra??? Veď už si z tých našich ovplyvnených občanov, z ktorých 95 % ani netušilo prečo podáva trestné oznmenie, budú robiť srandu vo všetkých inštitúciách.
Tu ich burcujete k istým krokom, ktoré sú neopodstatnené a k ničomu nevedú... Sám to veľmi dobre viete!
pre postreh | 23-01-2013 18:37:53
veľmi pekne a výstižne napísané, to ste presne trafili kliniec po hlavičke, len je treba aby si občania tejto obce uvedomili, že každý má svoju dôstojnosť a tú nestrácali a aby so sklopenými ušami neodchádzali z úradu.....
referendum | 23-01-2013 16:40:12
Nedajme sa odradiť "poveternostnými" podmienkami! Zburcujme okolie a všetci šup- šup na referendum - aby videl, že nie sme len hŕstka!
P.S zaujímalo by ma, čo za osobu môže úpovedať, že je spokojná s prácou starostu! S akou prácou? On už niečo urobil??? Okrem toho, že pravidelne ozdáva peniaze obce vyvoleným...
pre anonym | 23-01-2013 14:33:54
kto chce - čas a spôsob prepravy si nájde. Ak sa bojíš že si dolámeš nohy, tak ani ráno nevstávaj z postele. Čo ak sa ti zatočí hlava a udrieš si ju o radiátor?
.JA. | 23-01-2013 14:33:44
Referendum bolo vyhlásené VZN zo dňa 29.10.2012. O tom , že by bolo zrušené nikto neinformoval. Takže hor sa v sobotu do školy
anonym | 23-01-2013 14:19:15
tak ako, mám prísť v sobotu do školy či nie ? bude sa hlasovať či nie..ak nie, tak tam neprídem len kvoli tomu aby som tam postával, šmýka sa a nebudem riskovať úraz.
Vladimír Špánik(ZOMOS) | 23-01-2013 13:15:40
Chybička se vloudila:Blok Mileny Verešovej,kontrolórky Šoporne posielajte na túto adresu:

podatelna.optt@genpro.gov.sk

Ospravedlňujem sa za chybu.
Vladimír Špánik(ZOMOS) | 23-01-2013 12:27:37
Vážení Šoporčania prečítajte si blog Vašej kontrolórky a pošlite ho na Okresnú prokuratúru v Trnave:

http://milenaveresova.blog.sme.sk/c/318923/Zakon-ako-toaletny-papier-alebo-ako-dat-demokracii-na-frak.html

Prosíme všetkých ktorí si po prečítaní utvoria názor,že v Šoporni je čo riešiť, aby preposlali tento blog na adresu podateľne Okresnej prokuratúry v Trnave.Možno ich konečne spoločne prebudíme:
optt@genpro.gov.sk

Ďakujeme

Vladimír Špánik
združenie občanov miest a obcí Slovenska(ZOMOS)
pomáhať a chrániť? | 23-01-2013 12:22:54
http://nitra.sme.sk/c/6675443/referendum-za-odvolanie-starostu-v-soporni-je-vyhlasene-na-sobotu.html
Po prečítaní mam dojem, že si z občanov polícia robí srandu. O vyhlásení zmareného referenda :,,Polícia to zamietla na základe VÝPOVEDE starostu, ktorý tvrdil, že konal v dobrom úmysle v prospech obce"?!?!?! Ako to mám chápať? To ak by starosta začal jemu nesympatických občanov strieľať a on by VYPOVEDAL, že konal v dobrom úmysle v prospech obce bolo by to v poriadku? Veď je to choré! Tak nech si pripíšu koho chránia a komu pomáhajú.Ale občania Šoporne to v tomto prípade určite nie sú.
demokracia | 23-01-2013 12:22:12
a s využitím demokracie vyriešiť spor ľudský - dobrá tvrdá :)
niekedy sme neudávali za facky, ani právnikov neplatili, vyriešili sme si to po slovensky - chlapsky, nie stupidne americky - s baseballovou pálkou.
pravnici | 23-01-2013 12:12:46
ma tolko preslapov, ze sa uplne zabuda na to ako z penazi obcanov Soporne plati pravnikov, ktori ho zastupuju v osobnych sporoch proti obcanom Soporne !!!
rozhodnutie | 23-01-2013 11:43:22
súdu má byť začiatkom februára? To je vážna haluz že aj súd si zo zákona robí záchod! Dobre to hrá vlčekovi, lebo ak by súd pred konaním referenda rozhodol že konal protiprávne alebo inak povedané nezákonne, tak by mal strašne veľa mínusov!
Vlček už marí prípravu referenda. Je jasné, že ho ani nezvolá, neposkytne priestory a iné "potrebné" náležitosti a tak nezostáva nič iné, len podať trestné oznámenie - ale cestou generálnej prokuratúry.
.JA. | 23-01-2013 11:12:44
Klobúk dolu p. Verešová , lepšie sa to vystihnúť nedalo!!! A myslím, že náš "zákon" to už má dávno nielen prečítané ale aj prediskutované s právnikmi....
sopornan | 23-01-2013 11:09:23
stačil by aj Vlček so zamestnancami,
jsdjfgsdjfgjshdfg | 23-01-2013 10:59:36
inak vsetci poslanci na cele s p. Machom a tiez vsetci zamestnanci obecneho s p. Vlcekom by mohli ist cistit ulice a chodniky od ladu.
A popri robote sa dohodnut ako dalej.
postreh | 23-01-2013 10:52:53
"Starosta" už máte určite prečítané? Ale čítali ste zbytočne, vám to vôbec nič nehovorí, zachutila vám moc a zatiaľ vám všetko "prešlo"...sám dobre viete o čom píšem...ale verím, že čoskoro spľasnete ako bublina...no dotiaľ sa môžete ešte škeriť a vychutnávať si silu nadvlády ďalej aj so svojimi tzv.priateľmi (Beno, Lipovský,Rigoó... a ďalších pár im podobným s čistými morálnymi zásadami).
Svojim konaním však nepokoríte vzdelaných, múdrych, statočných a obetavých občanov, ktorí túto obec desaťročia budovali, zveľaďovali a dostali ju na úroveň, ktorú ste vy za krátku dobu svojho pôsobenia na starostovskom kresle uviedli do stavu v akom sa teraz nachádza.
Naša obec je výsmechom vašou zásluhou ale aj príkladom pre mnohé obce ako sa to robiť nemá.
anonym | 23-01-2013 10:18:11
Lepšie sa to všetko o samospráve a o Šoporni nedá napísať!!
Je vidieť p. kontrolorka je odborníčka na pravom mieste.
anonym | 23-01-2013 10:13:14
http://milenaveresova.blog.sme.sk/c/318923/Zakon-ako-toaletny-papier-alebo-ako-dat-demokracii-na-frak.html
maca | 23-01-2013 09:48:52
pozrite si blog sme. príspevok kontrolorky obce, k dianiu v soporni.
pre .... | 22-01-2013 20:37:41
čakám na upozornenie preklepu "v priadku", lebo pre vás je dôležité a podstatné upozorniť na chyby v texte diskusného príspevku a ďalej už nedovidíte, resp.nechcete vidieť?
To je veľká chyba....Či?
ešte raz: dátumy!!! | 22-01-2013 20:24:42
diskusný príspevok : Dnes OZ v Šoporni zasadá na schodoch (ulici) Obecného úradu.
Už sa na tom úrade preberte, vieme ako to bolo...a aj je!!!
Koho to chcete stále klamať??? Dátumy prezradia...na všetko sa raz príde.



všetko v priadku? | 09-01-2013 19:32:46


Faktúra č.659/2012
vystavená 31.5.2012
doručená 20.12.2012
splatná 31.12.2012
zverejnená 7.1.2013

Faktúra č.671/2012
vystavená 30.11.2012
doručená 7.1.2013
splatná 9.12.2012
zverejnená 9.1.2013

no uvidíme, čím nás ešte ekonomické oddelenie prekvapí s faktúrami do 31.12.2012. Ale ako starosta tvrdí, všetko je v poriadku, ide len o "malé nedostatky" v účtovníctve.
pre faktury ZŠ s MŠ | 22-01-2013 19:56:44
no vidíte ako pekne škola ušetrila pre infoeru euráče, pýta od obce ako nemá a toť ho koniec roka, treba rýchlo minúť eruáče, aby sa nemuseli vrátiť štátu..
.JA. | 22-01-2013 17:43:09
Mám pocit, že na obecnom úrade chodil 2.1.2013 oneskorený "Ježiško". Medzi faktúrami uverejnenými na stránke OcÚ figurujú na tento deň dve uhradené faktúry za právne služby. Zaujímavé na nich je , že jedna bola vystavená 31.07.2012 a doručená 20.12.2012 a druhá vystavená 31.12.2012 a doručená 02.01.2013!!! Obe boli uhradené v deň doručenia druhej faktúry t.j. 02.01.2013. Aby to tak nebilo do očí nám občanom, tak jednu zverejnili 07.01.2013 a druhú o deň neskôr. Pýtam sa prečo zrazu také promtné uhradenie faktúr? ..... lebo bude potrebovať ich služby už v najbližšom čase? Prečo bola faktúra vystavená 31.07.2012 a doručená až 20.12.2012? To nás má ozaj za debilov? Tak mu v sobotu dokážme pravý opak !!!
referendum | 22-01-2013 17:42:25
nielen pre: pre všetkych | 22-01-2013 16:59:32

neviem ako vy, ale ja som v poštovej schránke mal oznam šiestich poslancov. Takže agitácia bola. Ľudia určite vedia o referende, len mnohí čakajú čo a ako bude. A či už niekto je Za odvolanie, či Proti odvolaniu, mal by svoj názor a svoje právo využiť v referende. Tak ako je aj oznam od pani kontrolórky - ráno 07.00 hod. dňa 26.01.2013 pred školou. /- samozrejme podľa možnosti/
pre všetkych | 22-01-2013 16:59:32
ja sa fakt velmi divim že je par dni pred referendom a poslanci nevyvíjajú žiadnu aktivitu aby nahnali ludi na referendum.
faktúry ZŠ s MŠ | 22-01-2013 16:41:39
3.1.2013 faktúra firma KOOR s.ro. Bratislava - 3886,39 dodávka tepla
7.1.2013 IT služby _ mesačný paušál 216,00 eur inforea Pata
27.12.2012 - firma Inforea nákup notebookov pre žiakov
2468,42 eur
a ďalšie faktúry, to je sila!!!
kontrolorka | 22-01-2013 16:20:12
Sud sa konal a vsetci prisli. Zial, zaverecny verdikt padne az vo februari.Pan starosta je istotne rad. V kazdom pripade by bolo dobre sa stretnut v sobotu pred skolou o siedmej. Je mozne, ze sa predsalen zlakne trestnopravnej zodpovednosti a referendum bude. Takto bez oznamenia sa moze spolahnut na to, ze pride malo ludi a on si nezarobi na basu. Takze nezahalat a agitovat :)
referendum- otázka | 22-01-2013 15:50:35
Kedy a kde sa v sobotu stretneme na referende?
Rado | 22-01-2013 14:53:09
Mna by zaujimalo, ako skpncila hromadna zaloba za zmarene referendum. Alebo "sa skutok nestal" ?
.JA. | 22-01-2013 13:04:55
Ďakujem za upozornenie. Nikto nie je dokonalý... Pomýlil som si dátum. Tak to skúsim ešte raz. Hádam už dnes bolo pojednávanie :)
Ako dopadol súd? Dostavil sa aj náš "zákon" ? Alebo pre jeho neprítomnosť bolo pojednávanie odročené?
občan | 22-01-2013 10:46:03
dnes je súdne pojednávanie s kontrolorkou obce za jej vypoved z pracovného pomeru , ak budete niečo vedieť, napíste. som zvedavý, ako naše súdy rozhodnú.
pre .... | 22-01-2013 10:01:10
a len tak na spestrenie, ten "koplet do duchyne" 234/2012 tam trčí od mája...a to tam toho ešte nájdeme ...čo už, to je O.K.
pre .... | 22-01-2013 09:49:10
ďakujem za upozornenie, hľadajte podstatné pochybenia tam kde sú a nie v preklepoch... ja nie som pracovník/čka na úrade a tým prešlo toľko preklepov a pravopisných chýb a ešte majú za to aj pekne platené... takže tak, prajem pekný deň.
.... | 22-01-2013 08:24:40
Veru má preľad a môže kontroľovať...:D
názor | 21-01-2013 21:21:40
Aj keby Zákon na pojednávanie neprišiel, súd by mal rozhodnúť v jeho neprítomnosti a to už aj preto, že absenciou súdneho pojednávania pohŕda súdom a tým aj jasne dáva najavo protizákonné rozhodnutie o ukončení pracovného pomeru s kontrolórkou obce. A ešte by som mu naparil takú pokutu, že by mu aj právnik musel "požičať".
pre .JA. | 21-01-2013 20:07:42
podľa informácie (pozvánka 20.01.2013 17:28:53) súdne konanie na OS Galanta má byť zajtra o 10,00 hod. Starosta svojvoľne ukončil pracovný pomer hlavnej kontrolórke našej obce a od apríla 2011 si hospodári bez kontroly, verím, že tento samovládca s tým konečne skončí a čakáme na výsledok rozhodnutia Okresného súdu v Galante v prospech pani kontrolórky. Je to odborníčka na svojom mieste, má preľad v účtovníctve aj v zákonoch a preto potrebujeme aby konečne mohla začať kontroľovať...na OcÚ aj ZŠ s MŠ. Má veľkú podporu väčšiny občanov Šoporne, držíme palce!

- otázka pre pani ekonómku: kedy budú zverejnené "všetky faktúry" OcÚ k 31.12.2012?
.JA. | 21-01-2013 11:50:45
Ako dopadol súd? Dostavil sa aj náš "zákon" ? Alebo pre jeho neprítomnosť bolo pojednávanie odročené?
OS Galanta | 20-01-2013 18:53:39
22.01.2013 10:00 P2 15C/183/2012 neplatnosť skončenia pracovného pomeru

na stránke Okresného súdu Galanta:
http://www.justice.gov.sk/Stranky/Pojednavania/PojednavanieZoznam.aspx
anonym | 20-01-2013 18:34:04
Nie náhodou o 08.00?

http://www.justice.gov.sk/Stranky/Pojednavania/PojednavanieDetail.aspx?IdVp=348880112
pozvánka | 20-01-2013 17:28:53
V utorok 22.01.2013 o 10.00 hod. je vytýčené súdne konanie na Okresnom súde v Galante v spore Obec Šoporňa starosta a kontrolórka obce. Podľa vyjadrenia zainteresovaných konanie je verejné. Kto môže, príďte aspoň morálne povzbudiť kontrolórku obce.
pre sopornan | 18-01-2013 03:40:09
Ja s Vami suhlasim. Mate pravdu. Nakoniec nema schvaleni ani rozpocet tak nebude moct moc vyskakovat. A ani dane nie su schvalene tak sa nemusi platit. A peniaze mu nepojdu.
Tak mu treba.
sopornan | 17-01-2013 13:03:35
čo bude nasledovať?? sak vidime, ako koná prokuratúra, súdy, nebude nasledovať asi nic, nech si to všetci užijeme do konca volebného obdobia, že sa tu nic robiť nebude, firmy budú mať nenormálne zakázky za papier, a za kraviny, nech, ale toto bude posledné čo v tejto dedine ten človek urobi, toto ukončí jeho nádejnú kariéru .
pre sopornan | 17-01-2013 11:09:49
Máš pravdu, ale... Nedávno som tu kdesi čítal, že v istej obci starosta odignoroval referendum a tamojší poslanci všetko zariadili tak, že napokon sa uskutočnilo v ich réžii. Lenže v Šoporni to s najväčšom pravdepodobnosťou skončí tak, že referendum sa neuskutoční vôbec. Čo bude potom nasledovať? Trestné oznámenia? Postup síce legitímny, ale to vám v dedine nepomôže.
sopornan | 17-01-2013 10:52:56
a čo majú spraviť poslanci, ak referendum neuskutoční?? ved vo veci referenda ma konať obecny úrad, čo tu furt motáte poslancov?? čo ho majú íst vyhodiť z kancla?? a čo urobíte vy občania soporne?? týka sa to vás všetkých, nie len poslancov. tí schválili referendum, všetci sme mali možnosť nahliadnuť do záverov NKU, ten už mal byť odvolaný dávno, čo čakáte ešte od poslancov?? ja si myslim, že spravili všetko, ostatne je na obecnom úrade,ale je smiešne ze starosta si vyhlasuje kade tade že referendum nebude, čo on s tým ma??? on ma tak právo napadnut, ak by prebehlo, a bol by odvolany, napadnut to na sude, ale nie že vykrikuje do Vivy a neviem kde kade, že nebude, to čo toto je za somarinu?? sak hodná jeho osoby akurat tak.
anonym | 17-01-2013 09:42:10
Jedna vec je, že mu nezostáva nič iné. Druhá vec je, že tak možno neurobí. Píšem "možno". Sú poslanci pripravení aj na to, že sa referendum neuskutoční? Čo urobia v takom prípade? Treba myslieť aj na toto a nie sa naivne tešiť, že ho konečne odvolajú. Takýto optimizmus v Šoporni už bol, ale nezmenilo sa nič. Byť na mieste obyvateľov Šoporne, moc by som sa netešil. História sa zvykne opakovať. Ste pripravení aj na túto možnosť?
referendum | 16-01-2013 21:15:11
Starosta neustále tvrdí, že koná v súlade so zákonom. Podľa zákona občania majú právo vyjadriť sa v referende. Referendum bolo schválené OZ. Takže starostovi nezostáva nič iné, iba ho zorganizovať, keď chce konať v súlade so zákonom :-)
anonym | 16-01-2013 17:46:43
Po referende? Ha ha. Optimizmus vám nechýba. Bude nejaké?
pre podnikateľ | 16-01-2013 17:39:19
V Šoporni vďaka starostovi skapal pes, takže sa radšej nikam nesťahujte... Až po referende :-)
pdnikateľ | 16-01-2013 17:36:51
Dobrý deň
Pôvodom som Šopornan a ako správny patriot som chcel presťahovať firmu z "južných krajov " (ccs 20 prac. miest)do Šoporne, ale pokiaľ tam nebude starosta ktorý bude pracovať v prospech obce je to asi zbytočné
lieky nepomôžu | 02-01-2013 17:37:39
pre: objektivita | 02-01-2013 15:13:33

pre zdravý úsudok lieky nepomôžu, slepota je zlá. a hlava je vážna vec. vy by ste sa zbytočne pozerali do zrkadla. ak je hlava vymetená, ťažko pochopíte kde je pravda.
pre objektivita | 02-01-2013 15:48:20
aj to je názor...sila!

V Pozvánke po bodoch programu (ten bez komentára) nasledujú tri odstavce, ale k žiadostiam, pokynom a pozvaniu poslancov "za okrúhly stôl" v rámci objektivity okrem iného chýba zápisnica zo zasadnutia OZ z 24.9.2012...
a celé je to podľa môjho názoru normálne nenormálne - že by účelové zastrašovanie?
Bolo by vhodné Pozvánku a "iné dokumenty", teda zoznamy občanov vyvesiť na Obecnú tabuľu a veľkým písmom - pre informovanosť všetkých aj tých mladých čo sú tam a je ich dosť, aby sa mohli vyjadriť k "súhrnnému zoznamu"...ďakujem
pre objektivita | 02-01-2013 15:38:56
Niekomu už zase tečú nervičky, že my vzdelaní.... My vieme komu sa v tejto obci prispieva. Vy máte zrkadlo? Už ste sa v ňom videli?
pre objektivita | 02-01-2013 15:32:25
To je kto my mladí? Nemáme záujem o vás.
objektivita | 02-01-2013 15:20:14
odkaz pre pani Scipovu, prestante sa uz konecne angazovat v obci, nastupujeme my mladi a vzdelani, chovate sa ako aktivny blbec, ktory je horsi ako triedny nepriatel... Dost uz vasich agitacii proti vedeniu obce, aj s vami. Mladi vas nechcu, tak custe v tej vasej kancelarii, kde aj tak nic nerobite a custe tam, to bude pre nas najlepsie, ked chcete tak dobre Soporni, zacnite id seba!!!
objektivita | 02-01-2013 15:13:33
prosim vas soporcania, chovate sa ako najvacsi tupci, uz ani neviete, co este obecnemu uradu a ludom odtial vycitat. Rada by som vedela, odkial by ste vy brali financie na detske aktivity ako Mikulas a pod. Budte radi, ze sa kazdu chvilu u nas nieco organizuje a ze sa nezabuda na deti, ani dochodcov a vobec na nas, obcanov. Je mi zle z tych vasich zabomysich vojen a z primitivnych ludi, ktori sa zapajaju do diskusie, pritom ani nevedia o com je rec a svojim ubohym rozumom chcu vsetko menit a chceli by riadit. Upracte si kazdy radsej pred vlastnym domom, vo vlastnej hlave a pozrite sa do zrkadla.
dôchodca | 23-12-2012 18:52:30
Všetkým kto čítajú....želám príjemné aj požehnané VIANOCE.
anonym | 23-12-2012 16:41:51
Milí šoporňania a návštevníci SOL, užite si sviatky pokoja, radosti a šťastia v kruhu svojich blízkych. Prajem všetkým veľa síl , zdravia , šťastia a pokoj, krásne vianoce všetkým.
facebook | 23-12-2012 06:58:35
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
dôchodca | 22-12-2012 22:10:26
Tak som pozrel tú zápisnicu . . . je to naozaj fraška.
pre zápisnica a dochodca | 22-12-2012 19:02:48
To je možné len v Šoporni. Hlavne keď sa nedostavil ani starosta.
dôchodca | 22-12-2012 15:29:31
Hmm a aka zapisnica,ked nebolo ani otvorenie cize zahajenie zasadnutia?? tak ani zapisovatelky neboli urcene,
pre zápisnica | 22-12-2012 14:35:04
ako mohli zápisnicu napísať zapisovateľky, ktoré tam neboli?
zápisnica | 22-12-2012 12:58:43
Ako rýchlo zverejnená zápisnica z 13.12.2012. Kedy budú tie predošlé?
pre faktúry | 15-12-2012 20:34:03
veď je známe, že kto má veľa, chce mať ešte viac. Veľa, veľa - a taký nehľadí doprava ani doľava. Vlastnú mať predá, ide aj cez mŕtvoly. Má peniaze na vykúpenie.. (mŕtvy neprehovorí, svedka niet,)
"A vy žebráci, kam sa hrabete. Plaťte dane, poplatky, ..., nech niekto "iný" sa ma lepšie."
faktúry | 15-12-2012 17:21:58
pán starosta sa chváli, aké má veľké známosti a veľa kamarátov podnikateľov, aký je on dobrý manažér...mohol využiť svoje ďalšie vzdelanie "funkčný manažmet", osloviť podnikateľov či už v Šoporni, alebo na okolí a Mikuláš mohol byť aj za menej peňazí. Tie by sa využili účelnejšie (napr.pomoc rodinám s malými deťmi v ťažkej finančnej situácii...)
ale nie on má na to, aby zabezpečil celú akciu cestou firmy ARIOS s.r.o.Bratislava a zbavil sa tak sám starostí: suma 1764 €.
takže rodičia a starý rodičia detí celého "Mikuláša" zaplatili vlastne zo svojho...z daní.
Kto má teda zásluhu na tejto akcii??? No predsa STAROSTA..ako vždy...(si myslí ON)
a čo tie detičky, ktoré boli doma choré, alebo sa vôbec zo zdravotných dôvodov nemohli dostaviť na túto akciu- dostal sa darček aj k nim? Môžem hádať kde sú ??? Ani nemusím!
Hovorí sa, že kto do toho moc vidí, treba mu vypichnúť jedno oko ....či? a sme zase v obraze!
prachy | 15-12-2012 14:45:06
ked neprsí, aspon kvapká.
otazka | 14-12-2012 22:33:49
Co Huzevkovi vysychaju zdroje, ked sa ulakomil aj na takuto "sumicku" ???
referendum | 14-12-2012 21:58:54
treba prísť, vyjadriť sa Za odvolanie a na zaplakanie bude len niekomu
dôchodca | 14-12-2012 21:51:19
Tak ja si myslím,že tu nie je nič zaujímavé. Je to všetko na zaplakanie ako to v tejto našej obci všetko funguje.
pre pre faktúry | 14-12-2012 21:45:15
to vyzerá byť zaujímavé
pre faktúry | 14-12-2012 21:41:56
máte na mysli mikulášsky večer + darčeky pre deti od "tútora" Arios, s.r.o., IČO 35934999 ?

iným pre upresnenie:
Štatutárny orgán
JUDr. Jozef Krajča
82107 Bratislava-Vrakuňa, Korytnická 7
faktúry | 14-12-2012 19:54:13
dnes zverejnené nové faktúry...
máme ich na háku | 14-12-2012 14:57:36
Dal materiály, poslal, neposlal, zvolal, nezvolal, schválil neschválil, neschválil .......... Toto vyhovuje nášmu antidemokratickému štátu, Zmosu, nech sa ľudia vyblázňujú na sprostostiach, na nefunkčných zákonoch, za to nám nič nestane, smejeme sa možno nás nanajvýš prokurátor upozorní a my ho mastíme. Máme ľudí tam kde sme chceli, zamestnávame ich nezmyslami a my si potichu kradneme z obecného koľko to dá a voličskému stádu zvýšime dane nech nám platí. "demokracia"
pre abcde | 14-12-2012 14:29:56
To dúfajú viacerí. Máte pravdu.
abcde | 14-12-2012 13:52:51
ja len dufam, ze po odvolani starostu alebo po ukonceni jeho volebneho obdobia s nim odidu aj vsetky falosne kreaturi z uradu. ziju z nasich penazi, su neochotne, drze, neprofesionalne, moc toho nevedia, namyslene, poniektore vulgarne a sproste. napr. tothova, machova atd.
pre občan | 14-12-2012 13:21:10
Sú tam dobrovoľne. Nikto ich nenúti. Sú s ním, lebo sním chcú byť. Tak ich neľutujte.Sú zodpovedné za to, čo robia. Majú na výber.
obcianka | 14-12-2012 11:19:12
uplna pravda
občan | 14-12-2012 10:50:15
To je už vrchol drzosti. Zvolá OZ a on nepríde. Napriek tomu, že to dal stále vyhlasovať tak tam mal byť.
Ale nakoniec vieme, že on má tie svoje opičky, ktoré tam sliedili kto prišie a kto nie.
Ja sa čudujem ako sa mu všetky z OU podkladajú. Už si to neviem vysvetliť či sa tak boja o svoju stoličku.
Ale on je tak rafinovaný, že vždy poverí toho druhého a nie on.
A opičky robia ako pán prikazuje. Nechcela by som byť na ich mieste. Veď to musia do roboty chodiť zo strachom čo im zase poručí. Ale tak im treba čo chceli to majú.
Nakoniec za taký plat mu môžu aj l..... r..!
.JA. | 14-12-2012 09:49:46
Načo tu riešite materiály či boli alebo neboli doručené , či mali alebo nemali si ich vyzdvihnúť! Uniká vám podstata veci a to, že ten kto zvolal zastupiteľstvo sa ani neunúval tam prísť osobne !!!
asi tak | 14-12-2012 09:22:46
a dokonca ani vsetci poslanci to nedostali ani v maily, tak čo tu klamú do očí. dostali len pozvánky a ziadne prílohy, sak toto je jak u debilov, čo tu dovádza obecný úrad, na hanbu sveta, všetko je dokazateľné, maily dosli bez materiálov, ved sa ich opytajte, kto dostal a kto nie.Každý sem chodí a číta to tu.
pre odpoveď | 14-12-2012 09:17:45
Ty si nechápavý/á, alebo čo? Hore máš odpoveď obecného úradu, prečítaj si ju. Kde tam vidíš, že ich poslali domov? Je tam že ich dostali v tlačenej forme. O TOM ŽE IM BOLI POSLANÉ DOMOV TAM NIE JE NIČ!!!!
odpoved | 14-12-2012 08:38:22
obvinujem z klamstva obecny úrad, lebo uviedli ze materiály boli zaslané niektorým domov a vcera p. Hipsová povedala, že si ich sama bola vziať. tak ked ten mail na seredonline uverejnili, tak klamali, lebo nič im domov neposlali. Tak čítaj ty pozorne.
pre odpoveď | 14-12-2012 08:10:54
Nehodnotím tu činnosť pani Hipšovej, neprináleží mi to. Ale keď obviňuješ niekoho z klamstva tak láskavo čítaj pozorne.
odpoved | 14-12-2012 08:07:23
pani Hipsová si môže materiály zobrať, ale to je všetko. Uz ste niekedy počuli aby vystúpila s nejakou pripomienkou, alebo návrhom?? sak tá hlasuje ked je tam starosta s ním a ked neni proti, ved tá nevie kde je sever!! čitat tak môže akorat rozprávky.
pre odpoveď | 14-12-2012 08:03:05
Vieš čítať? Napísali, že "ostatným v tlačenej forme". Kde tam vidíš, že im boli poslané domov? To že si pre ne pani Hipšová prišla ukazuje len to, že má záujem niečo riešiť narozdiel od ostatných.
pre zapisovateľky | 14-12-2012 07:54:17
Zapisovateľky hore neboli...ostatné pracovníčky hej, ale zapisovateľky nie. Macho ohlasoval ostatné pracovníčky, ktoré ani nie sú povinné zúčastňovať sa zastupiteľstva narozdiel od poslancov.
blázinec | 13-12-2012 20:52:20
Pán takzvaný starosta robí z obce, z občanov, poslancov blázinec a je za to dobre platený. Takto je to na každej druhej obci. Pre čo môžu? Lebo ich chráni tento mafiansky štát, impotentný zákon o obecnom zriadení bez sankcií, ktorý si strana starostov a primátorov ZMOS vyrobila pre seba na mieru.
Tento štát sa nedá nazvať inak ako parodia na demokraciu.
Od dola až hore samý hnoj, zlodejčina a ľudí vyciciavajú a ženú pred sebou ako stádo baranov, ktoré len zúfalo bľačí a hrá ich hru. Nedokáže sa zmobilizovať k činom!
pre xyxy | 13-12-2012 20:39:19
k dnešnému zasadnutiu OZ čakáme už len na TLAČOVÚ SPRÁVU napísanú a podpísanú Koordinátorkou organizačných činností OcÚ Šoporňa p.Danielou Tóthovou...

za odpoveď na otázky k OZ od Daní a poplatkov a Sociálneho oddelenia , ktoré nám poskytli p. Tatiana Machová a Lenka Balážová ...ďakujeme...a aj za vinš, ozaj ďakujeme!!!
pre anonym | 13-12-2012 20:19:32
Možno sa išiel ceriť do televízie aj s tými dvomi zo školy. Okolo úradu pobehovala len Kakarka.
postreh | 13-12-2012 20:10:54
..a stále absentuje zápisnica OZ z 24.9.2012, ale občania máte vinš na stránke obce....
anonym | 13-12-2012 19:43:51
Zvolá a nepríde.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 13-12-2012 19:21:09
Nikto z redakcie seredonline dnes na plánovanom zastupiteľstve nebol prítomný. Pán Majko sa zúčastniť nemohol a ja s "kolegyňou" sme mali dnes dve akcie v našom meste z ktorých sme robili reportáž.
S p. Adriánom Machom sme boli dohodnutí, že ak sa zastupiteľstvo konať bude, vyhotoví audiozáznam a ten bude na stránkach seredonline uverejnený. No ako som bola informovaná, zastupiteľstvo sa nekonalo, dokonca ani sám p. starosta Milan Vlček sa nedostavil, takže v podstate ani nebolo čo nahrávať. Z tohto dôvodu pre tentokrát na stránke seredonline nič uverejnené nebude.
sorena | 13-12-2012 19:06:47
nebol tam p.Majko, bohužel
xyxy | 13-12-2012 17:28:50
a bolo to natáčané SOL? budeme si to môcť na večer pozrieť?
odpoved | 13-12-2012 16:16:46
ty si ma nepochopil, ja hovorim ze Hipsová sa podpísala, že je za odloženie zastupiteľstva na pondelok a materiály dodané nemala, hlavne ze sa teraz ukazalo že klame cely obecný úrad, ked povedali, a napísali ze materiály boli niektorým poslancom doručené domov a Hipšová povedala pravdu dnes, ked povedala, že ona SI ICH BOLA ZOBRAT NA URADE, tak ako ich pracovníčky posielali?? bez hanby klamú, teda pod dozorom starostu samozrejme, lebo na toto treba mať dobrý zalúdok
zapisovateľky | 13-12-2012 16:15:50
mali sedieť na svojich miestach a nie postávať a vyčakávať niekde vo vestibule. Opakujem, na svojich miestach - stoličky a stôl pod pódiom!
dnes | 13-12-2012 16:05:45
aj ja som tam bol, a nakoniec stali hore na balkone, preto ich Adrián pozdravil na záver,
pre Dano | 13-12-2012 15:30:05
A Macho tam podpísaný nebol? Ako sa Vám hodí tak píšete...
pre dnes | 13-12-2012 15:28:24
Ani jedna zo zapisovateliek na balkóne nebola Ty des! Zapisovateľky stáli vo vestibule, kde čakali kto z pánov poslancov sa ešte dostaví. Osobne som ich tam videla celý čas. Až keď uplynula pol hodina a poslanci sa nedostavili tak vzali veci a išli do kancelárií. Tak nezavádzaj!
dano | 13-12-2012 14:36:45
a Hipsová čo tam robila?? ved bola podpísaná pod žiadosťou, asi celá dosraná ked pan starosta obvolával poslancov, tak tam prišla. Bez chrbtovej kosti, tá je tak zmagorená od strachu, ze ani nevie čo robí, presne jak s hlasovaním, ked tam je starosta, hlasuje za jeho návrhy, ked tam neni tak proti, chúdatko
dnes | 13-12-2012 14:34:44
dopadlo to tak ako sa dalo očakávať, starosta ani neprišiel, takže dokazal že on rokovať nechce, Hulák ospravedlnený, poslanci mu napísali že neprídu, lebo nemajú materiály, ved listy sú zverejnené, a ON neprisiel, na balkone kuvikali zapisovatelky, skované za múrikom, tak trapas na hovado. Co toto malo znamenať, ani sa neukázal , takže to silou mocou chcel zvolať a prečo?? nemal ani odvahu povedať občanom, a postaviť sa pred nich.
zaujimave | 13-12-2012 14:27:51
zaujímalo by ma prečo zamestnankyne zodpovedne za "Dane a poplatky sociálne oddelenie" sa vyjadrujú k zastupiteľstvu keď poslanci adresovali žiadosť starostovi???
Prophecy | 13-12-2012 14:15:19
Nechápem, prečo ten ..... ešte neleží niekde hore bruchom... ÚDH veď máte lopaty.... Hromadný lynč sa veľmi ťažko dokazuje Slovensko.... miesto kde parazit a ignorant na štátne útraty to dotiahne veľmi vysoko.....
.JA. | 13-12-2012 13:54:32
pre myslím.
Jeho nezaskočia, keď prídu poslanci , on ako je jeho dobrým zvykom odíde....
myslim | 13-12-2012 11:34:31
ze je to ako pise Jaro - on ani nahodou nechce, aby poslanci prisli! Preto by prist mali! Tym by ho poriadne nastvali... Viem, ze to nie je jednoduche, vsetci su zamestnani, ale keby sa dalo, tym by ste ho dostali, lebo on pocita s tym, ze nepridete...
občan | 13-12-2012 11:23:53
Pán Majko dobre by bolo, keby ste sa tam zúčasnili aj Vy.
Určite by sme si všetci, ktorí sa nemôžu zúčastniť radi pozreli. Veď nakoniec čo si chceme pozrieť len vďaka Vám.
Ďakujem
to som ja | 13-12-2012 10:43:34
Či je to na Vianoce, alebo v januári, ..., mal by prísť každý. Nie sa potom v krčme, na zastávke či v obchode sťažovať, že koľko málo ľudí prišlo, čo sa vyriešilo. Ak chcú ľudia niečo zmeniť, treba pre to niečo aj spraviť. Nie sa vyhovárať na Vianoce. Veď to je strata pár minút. Ale čo by sme stratili päť minút. Radšej nech obec príde o ďalších 100 000,-€. A nezabudnime po zmene starostu toho tupela dosadiť späť do vedenia školy. Takému ..... by som nedal učiť ani sadnúť môjho psa.
jaro | 13-12-2012 09:14:59
podľa mňa starosta nemá skutočný záujem na tom aby sa zastupiteľstvo konalo, od začiatku to je ako provokácia, čas konania taký aby sa poslanci nemohli zúčastniť, množstvo materiálov nedoručených a na poslednú chvíľu. Už sa jedno také OZ konalo a čo sme videli - využitie mediálneho priestoru, ktorý mu dali kamery SOL na šírenie jeho bludov. A najlepšie sa mu bude rozprávať bez oponentov, lebo len tak to vie, takže on tam tých poslancov ani nepotrebuje.
wewe | 13-12-2012 08:41:32
zapisovatelky robia co im povie starosta, keby im kazal vyhlasovat ze zastupitelstvo sa zide v zime na rajcure, tak to vyhlasia, to mi verte, este vam to nedochadza, ???
vianoce | 13-12-2012 08:25:01
ale prosím vas, kto príde pred vianocami, každy je na vianoce s rodinou, kazdy všetko zle zabuda , určite by nedosli , ale januarovy termín je dobry, je ukončený rok, tam sa ukazalo ako pan starosta hospodáril, do jakého minusu sme zisli, tak kto chce tak príde.
.JA. | 13-12-2012 08:24:34
A zase sa potvrdzuje( to asi aby sme na to nezabudli), že starostova blbosť a arogancia nemá hraníc....
stale nepochopil | 12-12-2012 22:36:40
Obecné zastupitelstvo nie je posedenie ludi, ale kolektivny orgán zlozeny z poslancov. Cize bez poslancov nemoze byt zastupitelstvo ani keby co pisal rokovaci poriadok, materialy boli na kriedovom papieri, zapisovatelky v snurovackach a obecenstvo s rapkacmi. Takze riadne zvolane znamena, ze poslanci pridu...a nie ze sa ospravedlnia. Je preto paradoxne, ze panie zapisovatelky to este nepochopili
nazareth | 12-12-2012 22:32:30
Neviem, ci moj prispevok ma zmysel, no poslanci urobili zasadnu chybu, ked referendum vyhlasili na januar. Tym ste mu nahrali do karat.Keby bolo okolo vianoc, mali by ste vadcsiu sancu, ze sa zucastni viac ludi aj z vonku. Na sviatky skoro kazdy pride domov. A referenda by sme sa radi zucastnili aj my. A ze nas nie je malo! Ale ako to sledujem, tak urobi vsetko preto, aby aj teraz referendum nebolo.
miro | 12-12-2012 22:31:31
tak potom čo nedal do pozvánky ze nastupuje Kisová Zdena, ved tá ma najviac hlasov, a prečo už dávno jej nevystavil dekrét o zvolení?? na čo sa tu hrá?? a má o jedného poslanca naviac proti nemu, haha, vlastne už aj scasny a hipsova sa otočili, je konec, prichdáza zvonec a rozprávke, či starostovi je konec.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-12-2012 22:01:19
Pre úplnosť presné znenie paragrafu, ktorý hovori o nástupe náhradníka poslanca.
§ 51
Náhradníci

(1) Ak sa uprázdni v obecnom (mestskom) zastupiteľstve mandát, nastupuje za poslanca obecného (mestského) zastupiteľstva ako náhradník kandidát, ktorý získal najväčší počet hlasov vo volebnom obvode, v ktorom sa uprázdnil mandát, ale nebol zvolený za poslanca. V prípade rovnosti hlasov sa postupuje primerane podľa § 44 ods. 2 a 3.

(2) Nastúpenie náhradníka vyhlási obecné (mestské) zastupiteľstvo do 15 dní po tom, čo sa uprázdni mandát, a odovzdá mu osvedčenie o tom, že sa stal poslancom. Osvedčenie podpíše starosta obce (primátor).
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-12-2012 21:16:24
to je zaujímavá otázka, pretože podľa zákona o voľbách, nastupuje do OZ další poslanec, ktorý získal od voličov najvacsí počet hlasov, t.z. Zdena Kišová, ovšem ona nedostala zatial žiadne avízo ,aby sa zajtrajšieho rokovania zúčastnila, takže môžeme len hádať čo to má znamenať, ale zákony nepustia, a treba ich rešpektovať, tam nepomôže ani svata voda, dalsia v poradí je Kisová, či sa to niekomu páci alebo nie, zase tá volebná matematika nepustí.
nana | 12-12-2012 20:44:48
Tak to je sila, zase využíva - pracovníčky na vyjadrenia, on sa nepodpíše pod nič, on bude mať zase čisté ruky. Tentokrát správy nevydáva tlačové stredisko Ocú ako pri I. zmarenom referende, ale zapisovateľky OZ.
Pýtam sa ako chcel starosta splniť 14. bod zasadania OZ, keď nastupujúca poslankyňa do dnešného dňa nedostala pozvánku na OZ. Asi ju preskočí a vyberie si podľa seba??? nastupujúceho poslanca?

Táto fraška by mala byť zapísaná do kroniky obce, pretože to sa už v historii obce viackrát nemôže stať.
U-D-H | 12-12-2012 20:34:52
ten čas vyhovuje kakarke a jeho riťolezom. Komentovať jeho počínanie? Každý má nejaké poslanie - On má poslanie stať sa najznámejším, hoc aj negatívom - a dokázal to! Veď na dobré skutky sa rýchlo zabúda, ľudia si dlhšie zapamätajú na všetko zlé čo sa v živote prihodilo, na rôznych debilov, idiotov, ... /Pán Majko by mi vulgarizmy vymazal./ tak napíšem: od zdechlého embria až po ****
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 12-12-2012 20:09:15
neviem čo k tomuto z komentáru ešte dodať,ktorý bol zaslaný prostredníctvom OcU, snad len jedno, my vieme prečo to starosta tlačí na zajtra, aj on vie, prečo to robí. Je až smiesne počúvať, aké ataky robí na niektorých poslancov aby sa zastupiteľstva zúčastnili, napriek tomu že matematika ho , bohužial nepustí. 9 z 10 poslancov vyslovili súhlas s preložením zastupiteľstva, neboli nám dodané materiály, dokonca ani na maily, čo je dokazateľné, nakolko maily majú odložené, Neviem či OcU ma vlastný rokovací poriadok, lebo ten uverejnený na stránke OcU hovorí niečo iné, Takže vážení občania, poslanci sa zúčastnia rokovania v pondelok, ak ho starosta vyhlási, zajtra tam nájdete asi len jeho. Ale už sme to raz zažili, že sme sa ospravedlnili a pán starosta tam sedel čakal, a čakal a čakal, ako napísal p. Majko. Ale ako som napísala panovi starostovi a neodpovedá a skrýva sa za pracovníčky OcU, zodpovednosť za následný kolaps bude niesť on sám, dufam, že toto bude posledné čo v obci Šoporna spôsobí - 26. január 2013.
dôchodca | 12-12-2012 19:56:53
TAK toto sa ani nedá komentovať,lebo by som musel použiť iba hrubozrnné slová.Ignorácia zastupiteľstva a aj nás občanov. H A N B A dediny,zákonnosti aj morálky.
Martin | 12-12-2012 19:55:47
nic, ten velmi nesympaticky pan ma svoju hru rozohranu ovela lepsie ako vy ostatni, vela stastia, budete ho potrebovat
občan | 12-12-2012 19:44:53
no , len zabudli uviesť kto bude na zastupiteľstve, ked sa poslanci sa podpísali, že žiadajú zvolať OZ na pondelok, to ani nespomenuli. Pán starosta sa skrýva za chrbát zastrašených pracovníček, ktoré od strachu ani nepípnu, sak čo majú robiť. Asi tam bude sám s Hulákom, jak minule, aspon im do toho poslanci nebudú kecať, zase sa vyrečnia, Cisté psycho, to je ozaj na neuverenie, čoho je tento clovek schopny,
Strať sa diktátor! | 12-12-2012 19:09:02
Tento pán súdruh starosta je riadny despota. Rýchlo sa vyškolil na novú totalitu. Ako vidno dlabe na oprávnené požiadavky poslancov, dlabe na občanov, tají klame a Vzniká otázka pre koho tu takýto štátom chránený diktátor vlastne je? No z toho ako sa chová, je jasné, že je tu pre seba, svojich kumpánov, pre svoj kráľovský plat a občania sú len nutné zlo resp. stádo dojných kráv z ktorého dojí dane, aby mal na svoje požitky. Je na čase aby mu občania "zakrútiť krkom a skončili jeho samovládu nech sa stratí a už nikdy sa tu neukáže. Neslušné slová som zámerne vynechal.
Majo | 12-12-2012 19:08:29
OTAZKE PRE SO:Chcem by som sa spytat ci je mozne po nejakej aktualizacii clanku posunut tento clanok zase hore tak ako keby bol novy. Dakujem
pre Kika | 12-12-2012 17:14:39
Keď sa nad tým zamyslíme, tak bolo schválené, že zasadnutia OZ budú bývať v pondelok o 18:00 hod. Tak, čo je toto?
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 12-12-2012 12:41:58
AKTUALIZÁCIA: pridaná odpoveď Obecného úradu a následná reakcia na ňu.
Kika | 12-12-2012 12:34:46
Ale keď sa nad tým zamyslíte, taký termín veď oni chodia aj do roboty. On už nerozmýšľa.
Všetko robí napriek. A potom kto je zlý?
Pán VEĽKÝ alebo poslanci.
rozhlas | 12-12-2012 10:33:03
dnes v soporni vyhlasujú ze zastupiteľstvo bude vo stvrtok. poslanci mu poslali list, že chcú preložiť, tak komu tu j..e??? to čo sú tam neni kompletní???na tom úrade,
abcde | 11-12-2012 21:39:42
takych ako je terajsia kontrolorka inak aj poslankyna za Salu by sme tu potrebovali v zastupitelstve aspon 5 ks. tu je vysledok aj jej prace:
http://www.sme.sk/c/6635049/aka-otvorena-je-vasa-samosprava-pozrite-si-velku-mapu.html
pre abcde | 11-12-2012 20:54:47
preto sa o šoporni hovorí UDH - údolie dutých hláv
tak nech na referende ukážu, že tam nemajú duto ani natento, srané
abcde | 11-12-2012 20:49:27
pre pravda: Myslite ze sopornania nieco konecne pochopia? dobry vtip :) na pochopenie cohokolvek treba rozum a ten v soporni absentuje!
postreh ZŠ s MŠ... | 11-12-2012 20:44:16
po prečítaní Správy o VV činnosti 2011/2012 mám zmiešané pocity, nemáme sa čím chváliť. Naša škola v minulosti dosahovala dobré výsledky, čo sa teraz povedať nedá...taká je aj správa, bez dátumu a mena, kto správu vypracoval.

napr.Dochádzka žiakov
8.A. tr.učiteľ Mgr.Zoltán Rigo = 15 žiakov !
Zameškané hodiny 2025, na žiaka 119,12 a čo je najhoršie?
neospravedlnené 639 hod. Niekde bude chyba...to sa v priebehu roka dalo určite riešiť, len treba chcieť.
Týmto príspevkom nechcem ublížiť všetkým učiteľom na našej škole - sú aj výnimky. A ako ďalej?
pravda | 11-12-2012 20:11:49
ale aspon vyjde pravda najavo, jaký chrapún a bezcharakterný je ZAKON v soporni, konecne ludia pochopia , koho si to zvolili.
pre starostu | 11-12-2012 20:09:04
Môže sa na zasadnutí o 13,30 hod. vyprávať sám zo sebou, alebo nech si pozve svoje kone....Bena, Zolka a spol. tí budú mať čas určite, môžu si dať kávičku a môžu hodiť reč...
Charakter!!!!!
deficit | 11-12-2012 19:36:29
http://www.seredonline.sk/docs/13121/zaverecny_ucet_2011-1.pdf
pre anonym | 11-12-2012 19:27:56
žeby za služby IT mimo paušál? či za poberanie platu starostu v neoprávnenej výške? za vianočnú výzdobu? odpratanie ciest od snehu, posypový materiál a samotný posyp? či...?
anonym | 11-12-2012 18:16:42
Kde sa zobral ten deficit? Z čoho vznikol?
xyxy | 11-12-2012 18:12:46
mňa by zaujímalo prečo nie sú fotky na stránke našej obce z podujatí, ktoré boli platené z našich peňazí - Katarínska a Mikuláš. to už ani vidieť nemôžme, keď nie zažiť :)
obávam sa | 11-12-2012 17:12:04
že všetko je stratené... V dedine sa ABSOLÚTNE nič neurobilo, a vyrobil deficit vyše 100 000 eur (podľa konečného účtu). Ak to pôjde takto ďalej...
pre konečne | 11-12-2012 17:07:36
nik nie je dokonalý a ľudia sú omylní a naivní. Všetko sa dá ešte zmeniť - referendum. Aj keď dedina cúvla dobrých 10 rokov, nič nie je stratené.
konečne | 11-12-2012 16:57:30
Hipšová aj Ščasný majú aspoň 1 dobrý bod! Aspoň raz urobili niečo pre dedinu a neschovali sa za "zdržím " sa hlasovania... Čo sa už o Hulákovi nedá povedať, ten je na hanbu rodine aj dedine... Dúfam, že mu to voliči zohľadníte! Starosta koná len v súlade so zákonom, v prospech občanov obce - len neviem, koho je to prospech 13:30!!! Obrovská chyba, že Šoporňania dopustili, aby sa na post starostu dostal takýto parazit...
referendum | 11-12-2012 16:54:34
Jasne ukázal kto je On a čo sme My.
Preto apelujem na občanov obce, ktorí majú právo vyjadriť svoj názor, aby v referende dali jednohlasne najavo - Za odvolanie.
termín... | 11-12-2012 16:21:56
Starosta obce so zmenou termínu zasadnutia OZ "NESÚHLASÍ" !!!???
Dnes o 15,20 dal vyhlásiť "SVOJ TERMÍN" - na 13.12.2012 o 13,30 hod. a "HOTOVO"!!!
To je JEHO komunikácia a spolupráca s poslancami...ignoruje všetkých vrátane občanov...lebo JA SÁM...
pre rešpekt | 11-12-2012 16:17:12
Dnes o 15.00 hod. správa v miestnom rozhlase :
Starosta obce zvoláva 18. riadne zasadnutie OZ v Šoporni
na deň 13.12.2012 t.j. vo štvrtok o 13,30 hod. , atď.,
takže ako sa asi vyjadrí!!!
pre poslancov | 11-12-2012 15:19:19
chcem len poukázať na nesprávne formulovanú žiadosť.
Mali ste písať: Najmilostivejší a najláskavejší ...

Lebo On Vám na vašu žiadosť neodpovie a urobí si po svojom, lebo je to jeden arogantne tupé nechápavé individuum.
abcde | 11-12-2012 14:28:31
pre miro: vsetci nie, jeden dilino tam chyba...ritolizac Hulak sa nezaprel.
rešpekt | 11-12-2012 14:24:05
no uvidíme, ako starosta vie komunikovať a spolupracovať s poslancami, ked všetci žiadajú zmenu , ako sa vyjadrí a čím nás prekvapí.
miro | 11-12-2012 13:44:29
No konecne, všetci spolu,len aby tak aj hlasovali, a mu spadne kepienok. Ked to všetci žiadajú som zvedavý, či to bude starosta respektovať.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign