Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Populárny telefónny stĺp je odstránený

Miloš MajkoDátum13. 10. 2009 00:51:14TémaKuriozity v meste

Už nepoužívaný telefónny stĺp zaasfaltovaný do novovybudovanej cesty v malom kruhovom objazde v pondelok v dopoludňajších hodinách pracovníci firmy od Topolčian odstránili. Pri odstraňovaní stĺpa postupovali mimoriadne šetrne a prakticky nový asfalt nepoškodili viacej, ako bolo nevyhnutne - v ceste ostala diera iba o niečo väčšia ako bol betónový nosný stĺpik, ktorý bol do zeme osadený. Treba povedať, že v tomto prípade sa dá iba za šťastie považovať fakt, že v minulosti telefónne stĺpy nemali zrovna objemné betónové základy. Tak či onak, cesta na malom kruhovom objazde našťastie veľmi nápadne pofľakovaná nebude.


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie





Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
dano | 25-11-2009 06:29:33
sorry ale uz len ten murar co to zamuroval neviem co tu riesite telecom ved to je absurdita od prveho po posledneho cloveka co tam na tej stavbe makal.
ad "pre stĺp" | 22-10-2009 13:55:09
firma je s makkym I!
pre redakcia | 14-10-2009 15:24:26
Seredonline významne prispeli k skorému vyriešeniu problému.Za to, že poukazujú na takéto anomálie (je ich v Seredi ešte dosť )máte uznanie od mnohých občanov,o čom hovoria nielen príspevky tu,ale i názory väčšiny logicky uvažujúcich ľudí.Robíte záslužnú robotu na ktorú je treba odvaha a guráž.Pokračujte! Držíme palce! *yes* *yes* *yes*
pre stĺp | 14-10-2009 13:16:16
Myslím si,že Telekomunikácie spravujú telefonnu sieť,ale ako som spmínal,namajú na údržbu svojich ľudí,ale využívajú na túto prácu iné fyrmy.Preto asi to meškanie,lebo tieto fyrmy alebo fyrma zarábajú iste i inak ako čakaním na objednávku od Telekomunikácií.Tak som bol informovaný bývalým ich zamestnancim.Pán Sklenár,snáď ste si nemyslel že to tak ostane?
Miloš Majko | 14-10-2009 11:22:00
Mozno sa nakoniec bez emocii a za prispetia stanovisk dotknutych stran dopracuju citatelia - obcania mesta k informaciam, ktore jasne ukazu, kde sa stala chyba...
Hornák | 14-10-2009 11:17:49
Keďže išlo o vyvolanú investíciu, prekládku sietí zabezpečoval investor - mesto. Práce realizovala firma ktorú si na to mesto objednalo ( nie pracovníci T-comu ). Čo sa týka nalomeného stĺpu po autohavárii na Družstevnej ulici - ešte v deň nahlásenia bol nalomený sĺp a vedenia odstránené z dôvodu bezpečnosti pracovníkmi T-comu. K odstráneniu porúch mohlo dôjsť až po 8 dňoch z dôvodu mrazivého počasia ( pod -5 C nie je možné pracovať s káblami - popraskala by pri manipulácii na nich izolácia ).
ad "pre stĺp" | 14-10-2009 10:10:22
nespochybňujem v ničom popísaný príbeh so stĺpon na Družstevnej (azda len to, že majiteľ stavebnín nie je poslanec MsZ). Článok, "Kto to spackal?" ktorý odštartoval celú diskusiu okolo stĺpu bol zverejnený 6.10. o 21:40 a vlastne čítaným sa stal až v priebehu nasledujúceho dňa (7.10.09). Odpojenie káblov zo stĺpa v ceste (stalo sa 8.10. popoludní) bolo podmienené funkčnosťou definitívneho riešenia (kábel v zemi). Ten ale v zemi bol položený ešte pred asfaltovaním cesty (teda pred 1.10.). A demontáž starých káblov nerobili telekomunikácie, ale iná súkromná firma. Zaujímevé je, že IHNEĎ ako sa stal stĺp v ceste silne sledovaným (8.10.),sa pristúpilo ku jeho demontáži. Odvolávka na liknavosť Telekomunikácií v tomto prípade slúži len na zastretie zlej managerskej práce investora, ktorý sa ku tomu zrozumiteľne akosi stále nechce vyjadriť. Sklenár Ivan
pre stĺp | 14-10-2009 09:00:52
Nechcem nikoho obhajovať,ale v Seredi Telekomunikácie nemajú údržbársku čatu. Neviem akú majú stratégiu čo sa týka takýchto prekládok,alebo opráv. Príklad:pred časom auto vyvalilo telefónny stĺp pri obvhode Stavebnín na Družstevnej ulici,kde bolo popri vyvalenom stĺpe aj niekoľko strhnutých telef-intern. káblov.Trvalo asi týždeň keď som videl,že stĺp opravujú,ale telekomunikačné auto to nebolo,ani auto z GA.Nevšimol som si aká to bola fyrma a odkiaľ.Pritom boli bez telef.-intern. viacerí účastníci včetne spomínaného obchodu,ktorého ak sa nemýlim je spolumajiteľ poslanec MsÚ, ani ten to neovplyvnil.Preto neni sa čomu diviť,že práce na bytovke pokračovali tak ako pokračovali,nemohli čakať kedy sa kompetetným uráči urobiť nápravu zo stĺpom i káblom.Kto by čakajúcich a nič nerobiacich pracovníkov zaplatil?Tu nie je na vine stavby vedúci ani primátor,ale celý systém. Každý si hľadí len na svoj prospech.Keď bola v Seredi údržbárska-montážna čata Telekomunikácií,takéto havárie sa riešili pohotovo.Tak podľa mňa zbytočný rozruch,znervózňovanie iste by to tak neostalo.Sú veci ktoré na nešťastie nikto nemá v moci ovplyvniť,naškodu.Stačí si pozrieť v TV Paľbu,alebo Lampáreň čo sa na Slovensku deje.Človekovi rozum postáva.
anonym | 13-10-2009 23:26:20
za zmienku urcite stoji aj miesto kde mala povodne stat cestna tabula pred kruhovym objazdom na strednocepenskej- v strede chodnika! *loony* a fakt mali v plane ju tam postavit, uz aj jama bola vykopana...
Miloš Majko | 13-10-2009 20:06:21
V reportazi boli fotografie dokumentujuce skutocnost. Absurditu riesenia pouziteho v popisanom pripade jasne okomentovali pracovnici firmy, ktori sa s podobnym pripadom (kombinaciou) nikdy nestretli. Tisice ludi riesenie povazuju za slusne povedane - vysoko nestandardne. Pan primator v materiali spominany nebol - za vsetko su zodpovedni konkretni pracovnici, ktori maju za zodpovednost zaplatene. To, ze sa pan primator mimoriadne aktivne zapojil do obhajoby sposobom akym sa zapojil, zial ovplyvnit nevieme. Osobne to nepovazujem za najstastnejsie. O stretnutie bol pan primator poziadany vopred 2 dni, no zial neuskutocnilo sa. Az nasledne. Na rozdiel od mnohych tvrdim, ze statutar mesta sice ma najvyssiu zodpovednost, no nemoze byt vsade - na to ma svojich podriadenych. Reakcia ich vsak nie je znama, nepinalezi mi riesit, preco. Niekto tu spominal reklamu novin. V ziadnom z prispevkov si noviny nerobia reklamu. Reklamu a meno si mozu vybudovat vylucne pravdivym a nestrannym informovanim o vsetkom, o com ziskaju informacie. O toto sa snazime uz viacej ako rok a pol. Ak by sme nechceli byt objektivny, tento clanok s fotografiami by ste u nas necitali. Uz to, ze je moznost diskusie v zneni v akom prebieha, je dostatocnym dokazom toho, akym smerom sa noviny uberaju a ze prave roznorodostou nazorov a napadov chceme dosiahnut riesenie maxima veci, ktore trapia siroku verejnost. K demontazi stlpov - firma pred nami demontovala stlpy tri. Dva za cca 15 min a posledny za viacej ako hodinu.
anonym | 13-10-2009 18:55:09
uvidíme, koľko ľudí vyjadrí svoj postoj pri voľbách primátora ;-) budete mať na to priestor.
bibuska | 13-10-2009 18:51:49
Pre anonym 11:12 Podla teba to bol príliš okatý a zbytočný útok na našeho skvelého pána primátora,ktorý vraj všetko vysvetlil? Čo podla teba vysvetlil?!Nič!Ten ani nevie,kde je sever.Nevie robit nič iné,len sa chválit cudzím perím.To mu ide dokonale.A ešte niečo ovláda na úrovni.Robit z nás hlupákov.
Dušan Slahučka | 13-10-2009 17:38:20
Kábel odstrihnutý, stĺp odstránený. Unikátne technické riešenia, resp. sprosté plagiátorstvá, ktoré "preslávili" Sereď boli navždy odstránené. Ostali len úsmevné spomienky a fotodokumentácia (dúfam, že pre niekoho aj poučenie do budúcnosti). Možno by stálo za námahu zistiť autora týchto unikátnych riešení. Ak by sa vyhlásila súťaž o "Idiota roka" určite by sa objavil na čelných priečkach. Aspoň v niečom by sme predstihli okolité mestá a obce. Večná škoda, že celá doprava v tejto lokalite ( 3 základné školy + družina a materská škola) nie je len dočasné riešenie a nedá sa tak jednoducho odstrániť. V každom meste a obci, kde o veciach verejných rozhodujú slušní ľudia (K.Č. 1938), je snaha obmedziť dopravu v blízkosti škôl. V Seredi sa kompetentní vydali opačným smerom, asi v duchu "s autom až do školskej lavice", a to máme p.primátora bývalého pedagóga.
nick | 13-10-2009 17:32:43
O tie zbytočne vyhodené peniaze ide asi až v druhom rade. Hlavný problém je, kde sa berie v Seredi toľká koncentrovaná blbosť až tuposť a zároveň ochota ľudí ju nielen znášať, ale dokonca ju obhajovať.
anonym | 13-10-2009 16:14:41
pre anonym 11:12 jasne, chudacik pan primator, ved by to vsetkym nam tupcom vysvetlil, ze to sa vlastne takto malo robit, ze sa vlastne nic nestalo, len my vsetci tomu nerozumieme *headbang* , co tam po tom ze to stalo nejake tie peniaze, co vari nemame dost na rozhadzovanie?
nick | 13-10-2009 16:14:24
Rozum sa zastavuje pri reakciách seredanov typu "Na co to bolo dobré?" Vysvetlenia pána primátora nemajú obdobu a keby to bolo v angličtine, určite by to obletelo celý svet.To by nevymyslel ani Borat. Ale v Seredi sa pýtajú, na čo to bolo dobré. Teraz pre zmenu navrhujem nafotiť sereďský amfiteáter...
anonym | 13-10-2009 13:02:30
pre anonym 13-10-2009 10:33 :-D
re anonym | 13-10-2009 11:34:49
A nebol to okatý a nepochopiteľný útok primátora na zdravý rozum ? *loony* *loony* *loony*
anonym | 13-10-2009 11:32:26
Každá reklama je reklama. Za každú cenu a za každých okolností. Podstatou je zaujať.
anonym | 13-10-2009 11:12:44
Naozaj neviem či to bola dobrá reklama pre seredonline.sk, myslím, že to bol príliš okatý a zbytočný útok na primátora, ktorý celú situáciu celkom jasne vysvetlil. Prečo hneď na začiatku nikto nežiadal primátora o vysvetlenie normálnym spôsobom ?
anonym | 13-10-2009 10:33:37
Ja osobne by som stlp v ceste aj s kablami v dome nechal.Aj keby asi v tom byte nechcel byvat nikto ale na druhej strane by bola atrakcia na ktoru by sa chodili ludia pozerat,mohli by sa tam otvorit predajne s nejakymi upomienkovymi predmetmi(napriklad maly stlpik v kruhovom objazde z kovu) a v seredi by sa rozbehol konecne cestovny ruch
Peter | 13-10-2009 09:07:48
S napätím očakávam reakciu predstaviteľov mesta. Po kauze trávnik kedy sa na nás smiala republika prvýkrát tu máme ešte väčšiu haluz. *headbang*
anonym | 13-10-2009 09:00:26
Z nadpisu článku vyplýva, že stĺp bol populárny. Prečo ho teda odstránili..? :-D
Miro Motyčák | 13-10-2009 07:19:49
..myslim, ze aj clovek so zdravym sedliackym rozumom si vie porovnat kolko asi stoji odstranenie stlpu z travniku a kolko to stoji, ked sa musi odstranit z uz jestvujucej cesty, ktora sa musi nanovo platat.. a nebyt toho poukazania na tento problem, tak pochybujem, ze by sa tak promtne vykonala naprava..:-P este stastie, ze to mame zdokumentovane pre buduce generacie.. :-D :-D :-D
hombre | 13-10-2009 07:03:53
Čo sa to tu stále melie o ušetrených peniazoch za prekládku? Tá linka, ktorá slúži teraz a je uložená v zemi, bola zadarmo?? Mohla a mala byť urobená ako prvá, na začiatku stavby. Tak sa to robí všade tam, kde sa najskôr myslí a potom koná.
nick | 13-10-2009 06:43:31
A nemáte náhodou foto ako to vyzerá s tými káblami v stene baraku ? Opravili aj to alebo je to rozbité na cucky?
oto | 13-10-2009 06:35:06
Tak primátor mal nakoniec pravdu - ani stopy po deštrukcií hotovej práce a ušetrené peniaze za zbytočnú prekládku pred stavbou. Bolo by treba volať do MARKíZY... :-P :-P :-P :-P
nick | 13-10-2009 06:29:33
Na čo to bolo dobré ? No predsa na zviditelnenie pána Majka a jeho družiny....
Miloš Majko | 13-10-2009 06:05:29
Bolo, je a v normalnej spoločnosti to vždy bude potrebne pre objektivne informovanie verejnosti o realnom diani v meste. Pre moznost vytvorenia si nazoru na to, kde zijeme. To co je urobne dobre, je potrebne vyzdvihnut a pochvalit. Na to co je zle a chore, je nutne poukazat a snazit sa o vykonanie napravy a hlavne o poucenie sa z chyb. A podobna chyba na ktoru Ivan Sklenar a nasledne pracovnici montaznej firmy poukazali, by sa uz opakovat nemala. Ak bude prave toto dosiahnute, tak to cele malo zmysel.
seredan | 13-10-2009 05:40:51
No a bublina, ktorú tu niekto nafúkol do celoštátnych rozmerov splasla a nič po nej nezostane. Na čo to bolo dobré ?
emil | 16-10-2009 22:21:06
je to OK, nájomník ušetrí na vešiaku do kúpelni,možno sa v Seredi zrodil nový trend sušenia prádla ;-)

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign