Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pohotovosť bude zrušená !!!

Iveta TóthováDátum16. 06. 2011 20:25:35TémaZdravotníctvo
24

Ako vyplynulo z posledného zastupiteľstva MsZ,  na návrh riaditeľky Mestskej polikliniky v Seredi p. Kornélie Horváthovej bude lekárska pohotovosť v Seredi  ZRUŠENÁ.  

Zrušenie lekárskej pohotovosti sa  plánuje k 31. júlu 2011. ( presný dátum nie je určený, závisí to od schválenia Trnavského samosprávneho kraja ). Pacienti tak za lekárskou pohotovosťou budú musieť cestovať do 12 km vzdialenej Galanty.  

 

O vysvetlenie požiadame riaditeľku polikliniky p. Kornéliu Horváthovú  a zástupcu primátora mesta Sereď p. Ľubomíra Veselického.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 04-07-2011 01:44:30
na tie stovky pacientov ošetrenych denne mám svoj názor. myslím si, že ich je možno maximálne stovka denne na celej poliklinike dokopy! bol som tam posledné obdobie 2x zobrať babku, a myslím si, že v čakárni odborných lekárov ich dokopy okolo 9.00 hod, sedelo asi 11-12 a to sú tam tušim 8-9 ambulancií. ale keď by sme išli podľa vašich prepočtov- stovky denne- tak v priemere čo som sa pýtal je na priemernej ambulancii (kvalitne obsadenej a zabehnutej) ošetrenych v priemere 40-50 ľudí. ked si to vynásobíte počtom ambulancií, to si vážne myslíte že v tom torze polikliniky síce s 19 ambulanciami, je ošetenych denne 900-1000 pacientov?!? veď to by musel byť každý mesiac takmer každý obyvateľ serede a všetkých okolitých obcí vyšetrený na poliklinike! myslím si, že je to možno zbožné želanie vedenia polikliniky a mesta, ale realita je úplne inde! a to nehovorím o tom, čo my hovorila babka, že na niektorých "vychytaných" ambulanciách, kde sa za lekármi hrnú pacienti býva ošetrených aj 60-70 ľudí denne. na takú jednu aj moja babka chodí tuším hneď vedľa polikliniky.
mne skôr vaše obhajovania pripadajú tak, aby už tá hanba ako dopadla poliklinika bola v chápaní ľudí zmiernená, ale každý reálne uvažujúci človek má na to svoj názor.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 21-06-2011 20:10:39
Je zaujímavé ako autosugestívne naordinovaná slepota dokáže nevidieť skutočnosť. V poliklinike - v tom "dome duchov" je 19 ambulancií súkromných i lekárov spoločnosti ProCare, ktorí denne ošetria stovky pacientov. Na dom duchov slušný výkon.
anonym | 21-06-2011 17:48:18
na reakciu ze poslanci boli viaceri za odovzdanie polikliniky lekarom. neviem ako, ale ked si spomeniete na definitivne hlasovanie, tak proti odovzdaniu polikliniky pente bol len. dr. plezel a ing. tomcani sa zdrzal hlasovania. vsetci ostatni poslanci boli za to aby to dostali pentaci!! a ze z polikliniky bude dom duchov. to sa uz nemusite bat- nebude- uz je! a treba si este prezriet to zlozenie, co tam zostalo: internista pred dochodkom, kozna- tesne pred dochodkom, logopedicka je pomaly 50-nicka, jedna obv. lekarka je pred dochodkom a druha vybavi 20 ludi denne do 17,OO hodiny, gynekologicka je pred dochodkom a gynekolog je hlboko dochodkovy vek, psychiatricka dochodkovy vek. a ostatni co tam robia na 4-5 hodin tyzdenne, tak si odbiehaju privyrobit zo svojich stalych miest. a vy este pri tomto zlozeni verite v existenciu a poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre obcanov na stabilne obdobie? myslim si, ze kazdy realne zmyslajuci clovek sa rychle zaregistruje u lekara mimo polikliniky aby mal istotu, ze ked mu bude zle a bude naozaj potrebovat pomoc, tak ho naozaj aj niekto osetri. inak poznam viacerych starsich ludi- aj od nas z rodiny- ktori chodia na pravidelne vysetrenia na ambulancie lekarov ktori z polikliniky odisli, a niektori su tusim aj hned vedla olikliniky, a su s nimi nadmieru spokojni a su radi, ze mozu k tymto lekarom chodit. trosku s usmevom len povedia, ze u niektorych z tychto odidencov z polikliniky je v cakarni viac ludi ako na celej poliklinike dokopy, ale ide to bez problemov... to asi vsetko na margo polikliniky, co som chcela napisat
sme na SME !!! | 21-06-2011 16:09:38
http://nitra.sme.sk/c/5945708/lekarska-pohotovost-v-seredi-konci.html
pre anonym 00:51:21 | 21-06-2011 09:26:05
píšete všeobecne "vy ste chceli","vy ste predali",ale aj v rámci MsZ a na Meste sa našli takí,ktorí neboli z toho predaja Pente moc nadšení a mali názor,že to treba prenajať lekárom pracujúcim na Poliklinike,pretože inak utečú inde a z celej Polikliniky ostane akurát opustený dom duchov...
A ešte niečo pre p.J.Šalmíka a p.M.Majka:na margo spádovej oblasti MsPK v Seredi:v časoch najväčšieho rozmachu Polikliniky táto zabezpečovala spádovú oblasť cca 40 tisíc obyvateľov,spadali pod ňu ambulancie v závodoch napr.ZIPP,NHS,Pečivárne,Cukrovar,školské ambulancie,ambulancie na zdrav.strediskách v obciach napr.Mača,Pata,Šoporňa,Zemianske Sady,Váhovce,na Poliklinike bola 24 hod.pohotovosť,v Seredi bola dokonca zubná aj detská pohotovosť,24 hodinová lekárenská pohotovosť,dnešní mladí už tomu asi ani neuveria,odvtedy zdravotnícka starostlivosť v Seredi upadala až do totálneho suterénu a priznám sa aj keď som si myslel,že hlbšie už sa padnúť nedá,stále ma ešte dokáže niečo nové prekvapiť.
anonym | 21-06-2011 00:51:21
čo ste chceli, tak na poliklinike mate! predali ste ju pente a ta sa z vas rehoce, kde by nasla takych ....., ktorí by jej kompletnu polikliniku realne predali v podstate zadarmo. mohli ste mať polikliniku s lekármi, teraz máte polikliniku v rozkade, torzo lekárov a boli by ste radi, keby sa vam niektorí z nich vrátili naspäť... teraz by ste aj boli rady, ak by ste tu polikliniku mohli dať tým lekárom, proti ktorým ste tak boli.... ale tí sa už zariadili sami ked ste sa na nich vykašľali a teraz máte na krku pentu, polikliniku a totálnu hanbu! ale tak vam dobre. myslím si, že ste si to oprávnene zaslúžili.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2011 17:42:43
Jakub Šalmík | 20-06-2011 17:35:44 - Pan Salmik, ospravedlnujem sa, nechapem obsah Vasho prispevku.

Uviedol som oficialnu informaciu pochadzajucu z overeneho zdroja - vedenie mesta. Lutujem, tazko sa nam dvom (ja nie som vo veci odbornik) bude diskutovat a spochybnovat cislo, ktore je jednoducho dane.
Jakub Šalmík | 20-06-2011 17:35:44
Dobre pan Majko majte svoju pravdu. S vami naozaj nie je rozumna rec. Len vy a vasa pravda.
Bububu | 20-06-2011 12:16:52
Nepáči sa mi to tu už celé. Nechcem tu na SK bývať a ani žiť.... Táto krajina pôjde iba dolu vodou, pretože všetci iba ryžujú a kradnú.. Šetrím aby som mohol vypadnúť a požiadať o občianstvo v inej krajine.
adela | 19-06-2011 16:37:01
13.28. anonym,prepačte,mate pravdu v 50 perc,ostatne nie,zdravie je vec každeho z nas,mate pravdu,ale štat je zo zakona povinny umožnit každemu poskytovatela zdr.starost,ale bohužial v zakone nie je vzdialenost,kde mu ma byt zdr.starostl. poskytnuta,takže vlastne mate pravdu :-) poskytnuta mu bude:-)Len by som sa chcela spytat,ale už nič,pekny zbytok dna
anonym | 19-06-2011 15:19:29
Pan Veselicky v diskusii pod clankom s videom padla otazka: "Co dostanu pacienti polikliniky ako protisluzbu za zrusenie pohotovosti." Usetrilo sa tak 24 tisic € tak sa pytame co chysta ProCare s tymito usetrenymi prostriedkami robit? Slubila Vam nieco pani riaditelka? Asi ano sam ste tu pisal a aj ona hovorila vo videu, ze chcu rozsirovat sluzby (ordinovanie dlhsie, otvorenie novych specializovanych ambulancii). Teraz sa vsak na to pozrieme inak, su tieto sluby na papieri? Su v nejakom dokumente, dohodli ste sa na nich? Nie. A v tomto je problem. To co bolo na papieri (pohotovost) teraz ProCare rusi (s pozehnanim MsZ) a to si naozaj mame mysliet , ze na oplatku nieco pribudne ked to nie je v ziadnej zmluve? Pacient nic neziskal a zaprorokujem si, ani nic neziska. Zrusenie pohotovosti a recepcie malo jediny ucel, znizit vydavky polikliniky, je nanajvys naivne si mysliet, ze spolocnost ProCare teraz zacne robit kroky ktore budu viest k rozsirovaniu sluzieb, kdeze zostane status quo, ludia si zvyknu a ked nie tak zdochnu ako psy. Ved koho by tu zaujimalo blaho obyvatelov, sukromnu firmu? Nebudme smiesni.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 19-06-2011 13:32:35
Príspevok 13:28:58 je môj. Systém ma počas jeho písania odhlásil.
anonym | 19-06-2011 13:28:58
Adela! Zdravotné poistenie je jediným poistením, ktoré si musí platiť každý. Za vybrané skupiny obyvateľov ho platí štát. Zdravotné poisťovne preplácajú výkony poskytovateľom zdravotníckych služieb. Oni rozhodujú o tom, s kým zmluvu uzatvoria a s kým nie. Oni rozhodujú aj o tom, či vám žlčník vyberú hneď, alebo až o mesiac. A ak o mesiac bude neskoro, máte smolu. Poznal som človeka, ktorý na bypass čakal 5 mesiacov. Nedožil sa ho. To je dnešná realita. Keby poisťovne preplácali všetky reálne výkony lekárov, nebol by problém.
Nebolo to rozhodnutie mesta Sereď, ale vlády SR, ktorým už nebolo možné poskytovať príspevok z rozpočtu mesta na mestskú polikliniku. Nebolo to rozhodnutie mesta, ale zákonom určená maximálna výška nájmu pre neštátneho lekára 250,- Sk za meter štvorcový a rok, hoci prepočítané náklady na meter štvorcový a rok boli v poliklinike desaťnásobne vyššie. Aj preto mesto Sereď dotovalo z vlastného rozpočtu polikliniku každý rok zhruba dvoma miliónmi korún. Preto tam aj neštátni lekári ostávali prakticky v plnom počte. Okolité obce, ktorých obyvatelia tiež chodili a dodnes chodia na ošetrenie na seredskú polikliniku odmietli prispieť. Z dvoch možností Spoločnosti založenej lekármi polikliniky a spoločnosťou ProCare, ktorá v tom čase prevádzkovala pätnásť ďalších zdravotníckych zariadení na území SR sme vybrali profesionálov. Mne osobne na predstave riadenia polikliniky jej vlastnými lekármi prekážala predstava, že na jednej strane v záujme maximálneho zisku z činnosti by mali snahu o čo najnižšie nájomné za ambulanciu a čakáreň, no ako spoločníci spoločnosti riadiacej celú činnosť polikliniky by museli priebežne prehodnocovať a samozrejme zvyšovať cenu nájmov. Sami sebe?!Tak ako odchodu lekárov z prenajatých priestorov v poliklinike nemohla zabrániť firma ProCare, nezabránili by ani samotní lekári ako spoločníci vlastnej spoločnosti.
Stále som presvedčený, že investície, ktoré preukázateľne firma ProCare za dva roky na poliklinike v Seredi preinvestovala by spoločnosť lekárov polikliniky nepreinovestovala. Vďaka politike štátu naša poliklinika, ktorá v prvých dvoch rokoch osobitného režimu sa zo zlého hospodárskeho výsledku dostala, ostatné dva roky zisková nebola. V snahe o poskytovanie zdravotníckych služieb obyvateľom hralo a hrá mesto iba druhé husle. Uvedomte si to prosím predtým, ako začnete vinu za komplikované podmienky poskytovania zdravotníckych služieb mestskou poliklinikou hádzať na hlavu poslancov MsZ. Všetci sme pacienti. A tí, ktorí doteraz nie sú, určite nimi budú. Naše rozhodnutia nie sú proti oprávneným záujmom občanov. Musíme pri nich ale rešpektovať všetky okolnosti a neraz vybrať to najlepšie zo všetkých zlých riešení.
Adela | 19-06-2011 10:48:18
pre Marta Bauer,davam vam za pravdu.Su vo všetkom peniaze a lahostajny postoj predstavitelov mesta :-)Myslim si,že každe mesto by sa malo o obyvatelov zdravotne postarat:-)
Adela | 19-06-2011 10:48:13
pre Marta Bauer,davam vam za pravdu.Su vo všetkom peniaze a lahostajny postoj predstavitelov mesta :-)Myslim si,že každe mesto by sa malo o obyvatelov zdravotne postarat:-)
Marta Bauer | 19-06-2011 08:35:28
Určite by celá situácia okolo zdravotného zariadenia v našom meste dopadla ináč, čiže lepšie, keby bolo mesto vyšlo v ústretí v tom čase ordinujúcim lekárom.
Väčšina z nich odišla do iných priestorov a teraz zrazu chcú priestory polikliniky prenajímať neštátnym lekárom? Zaujímavý krok, to mohlo spraviť mesto vtedy a nechcelo!
Síce sľubovalo, lekári pracovali na projekte a mnohých štúdiách, ktoré si dávalo MsZ predkladať.
Pred tzv.lámaním chleba sa to zrazu zvrtlo a predaj bol odsúhlasený. Ževraj je to lepší variant. A už je to tu, a zase nikto zato nemôže, nebude sa ani zodpovedať !
Viem,že je to názor váčšiny občanov, len neviem prečo sa k tomu nevyjadria aj viacerí. Ale fakt, aj tak to nepomôže!!!
Peter Klokner | 18-06-2011 23:22:09
Keď sa predávala poliklinika, roztrhlo sa vrece s vizionármi, ktorí ako zmyslov zbavení drístali o krásnych zajtrajškoch pod krídlami ProCare. Uznávam, bol som tam odvtedy tuším raz a tváre pacientov zvieral úškrn nemého úžasu z toho, ako sa dajú pre...kať peniaze namiesto na zdravotnícke účely na manifestačné budovanie recepcie a iných hovadín ktoré v konečnom dôsledku iba bránia voľnému prechodu objektom. No dobre, niekto bol nadržaný urobiť nejakú kozmetickú úpravu aby manifestoval akúsi zmenu.
Kritikov bolo plno, mali však smolu lebo boli anonymní. Kritika sa totiž musí robiť manifestačne, zobrať dovolenku, nagelovať gebuľu, pricapiť motýlika či kravatu a v kvádre docupitať na nejaké zastupiteľstvo kde sa spoliehať že v prípadnej diskusii či čom sa dostane k slovu a vyjadrí manifestačne (a hlavne trápne zbytočne) svoj občiansky postoj, ktorý si potom prípadne aj s úrokami niekedy spätne znovu vyžerie.
Dnes sme svedkami, ako sa z krásnych zajtrajškov stáva štandardná a hlavne predpokladaná realita. V krajine kde 40% obyvateľov stále verí na rozprávku o sociálnom raji je to ale očakávaný výsledok.
Poliklinika si so zmluvou aj mestom vytrela určitú časť a nad výsledkom tohoto aktu si "mesto" ešte s potešením pospevuje ako to dobre dopadlo. Ak niekto nájde na to príhodný výraz, kľudne ho môže použiť. Mňa napadajú len tie neslušné.
Ale čo už. Príroda a osud ma síce pripravil o možnosť plesať nad kvalitnejším vybavením gynekologických ambulancií ale stále mám nádej dostať TBC či v lepšom prípade len zápal pľúc a to bude radosť nechať sa tu potom vyšetriť.....
Len to má jeden háčik, čo ak nebude v meste dosť tuberákov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2011 19:19:12
Pan Salmik, som rad, ze "dajme tomu ze to viete". Urcite viete, co viete. A faktom je, ze viete, co nevedia ini.

Spadova oblast polikliniky v Seredi je podla informacie viceprimatora mesta Sered - 37 000 obyvatelov.

Ale nic to, ucime sa cely zivot...
anonym | 18-06-2011 17:59:09
Puste Sady, Zemianske Sady, Salgocka, Velka Maca a aj Vahovce....
Andrej | 18-06-2011 16:44:58
Sered, Sintava, Dolna Streda je viac ako 20.300, pripocitaj Pata, Soporna (4200 obyvatelov), Vinohrady a sme na sume presahujucej 25000. Kde su Surovce, Horny Cepen a ine obce?

Alebo sa mylim, Jakub?
Jakub Šalmík | 18-06-2011 16:15:51
Pan Majko dajme tomu ze to viem. Vazne cislo 25 000 je nanajvis prehnane.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 18-06-2011 12:56:05
Riaditeľka polikliniky pani K.Horváthová o úmysle zrušiť LSPP hovorila už na rokovaní MsZ 19.5.2011. A hovorila i o tom, že si je vedomá obsahu zmluvy medzi mestom a spoločnosťou ProCare a preto predloží na najbližšie rokovanie MsZ (14.6.2011) návrh dodatku k zmluve. Kto priebežne číta programy rokovania a zaujíma sa o dianie v meste, má možnosť dozvedieť sa fakty včas.
Čo sa týka rokovania MsZ v sobotu, môj návrh neprešiel, pretože nebola vôľa kolegov poslancov podporiť ho. Otázku teda pán pamätník položte tým, ktorí boli proti. Ale mám návrh. Na poslednom rokovaní MsZ v tomto roku budeme schvaľovať plán zasadnutí na rok 2012. Príďte, návrh predložím znovu a uvidíte ako to dopadne. Alebo ešte lepšie. Postavte na na čelo petičného výboru, napíšte svoju požiadavku ako petíciu adresovanú mestskému zastupiteľstvu a môžeme sa nou zaoberať už 13.9.2011. Dopadnúť to môže aj takto. Predložíte petíciu s možno až 50 podpismi, MsZ sa rozhodne rokovať v roku 2012 v niektorú sobotu, a na sobotné rokovanie príde l občan.
pamätník | 18-06-2011 12:25:31
Pán Veselický, pred nejakým časom ste ako jeden z mála poslancov podali návrh aby aspon raz za pol roka bolo zasadnutie MsZ v sobotu, alebo v piatok poobede, aby predsa len este ti niektori pracujuci obcania malo moznost na MsZ prist.
Teraz ste pri kormidle - uvazujete o podobnom navrhu? Presvedcite poslancov, aby boli ochotni vyjst v ustrety svojim volicom? Alebo budeme opat pocut iba alibizmus!??
anonym | 18-06-2011 11:49:47
verejnosť bola dostatočne informovaná:99% občanov ani len netušilo,že pod ničnehovoriacim materiálom "Názov materiálu: Dodatok č.1 k Zmluve o prevode obchodného podielu
uzatvorenej medzi Mestom Sereď a Pro Care, a.s."sa ukrýva zrušenie pohotovostnej služby...
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 18-06-2011 11:10:44
Je to takto. Žiadosť o dodatok k zmluve, ktorým boli z podmienok poskytovania zdravotnej starostlivosti spoločnosťou ProCare podala riaditeľka polikliniky. Predložila aj argumenty a ja som ich iba zopakoval ako relevantné dôvody, pre ktoré zastupiteľstvo myslím s výnimkou dvoch poslancov, ktorí boli proti, súhlasilo s návrhom dodatku. Dôvody riaditeľky sú merateľné a overiteľné. Argumenty oponentov spočívajú v ich stanovisku, že LSPP je potrebná. Jetrebisti, to je môj obľúbený termínus technikus, vždy vedia, čo je treba, ale nikdy sa od nich nedozviete ako to potrebné dosiahnuť. Vôbec s vami nesúhlasím ak tvrdíte, že občan nemôže ani pípnuť. Program rokovania bol zverejnený, do veľkej zasadačky prišiel na rokovanie MsZ pozrieť iba jeden, ak pravda nerátam riaditeľov základných a materských škôl. Vedeli mnohí, a ten jeden, čo tam sedel k problému samozrejme ani nepípol. Asi to nepovažoval za dôležité. A tu sa skoro vrece roztrhlo s kritikmi, ktorí priamo či nepriamo o poslancoch hovoria, že nepresadzujú ich záujmy. Vytrhávajú z kontextu a do súvislosti dávajú zrušenie LSPP s časťou pacientov, ktorá je využíva. Tak sa pýtam. Bolo naozaj v záujme občanov aby sme súhlas na zrušenie LSPP nedali? Aby spoločnosť ProCare nemala možnosť investovať svoje peniaze efektívnejšie a zmysluplnejšie? Spomenie si dnes niekto, že pred cca 2 rokmi samotní lekári hrozili odmietnutím vykonávania služieb LSPP, pretože zdravotné poisťovne im hodinu nočnej služby preplácali iba malú čiastku? Je to tak ťažké pochopiť, že spoločnosť ProCare odvtedy dorovnávala hodinovú mzdu nočnej pohotovosti a dnes sa chce tejto finančnej záťaže zbaviť, aby mohla peniaze vkladať tam, kde to pacienti potrebujú reálne viac? Pre niekoho možno áno.
anonym | 18-06-2011 09:52:37
Pán Veselický, priznám sa, že ma zaskočili tie argumenty, ktoré ste hneď v úvode prezentovali. Argumenty sú síce logické, ale skôr by ich malo prezentoval vedenie polikliniky. Nechápal som a nechápem doteraz prečo ste im urobil takú mediálnu službu a prezentoval to za nich. Ak ich argumenty odprezentuje zástupca mesta potom je jasné, že občan nemá šancu ani si pípnuť. Tým, že mesto uznalo ich dôvody zrušiť polikliniku, postavilo sa na jednu stranu s poliklinikou. Na druhej strane zostal bezmocný občan, ktorému nezostalo nič iné iba sa s tým zmieriť.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 18-06-2011 09:49:34
A ešte čosi. Vôbec nie som prekvapený, že pán "prekvapený", ktorý tak horlí za petíciu, túto sám neinicioval. Skoro vždy je to totiž tak. Ja nie. Nech to robia iní. Ja sám najlepšie viem, čo by mali robiť pre moje blaho.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 18-06-2011 09:47:06
Priznávam preklep vo výpočte straty 2 tis. Eur x 12 mesiacov je 24 tis. Eur a nie 14. Na článok som reagoval v čase, keď diskutovať mohli iba registrovaní. Po nejakej dobe bola diskusia otvorená všetkým, a tak som sa stal opäť terčom kritiky. V poriadku. Viacerí diskutujúci pochopili, že nežijeme v uzatvorenom priestore a že naša poliklinika iba reaguje na vzťahy určované Ministerstvom zdravotníctva, vládou a zdravotnými poisťovňami. Je reálne, že lekárske pohotovosti budú zrušené zákonom, a ak ostanú, tak iba do 22.00 hod. Ďakujem tým diskutérom, ktorí dokážu zohľadniť aj pozitíva, ktoré ProCare za dva roky preukázateľne dosiahla. Súhlas na zrušenie LSPP nebol ústretovým krokom súkromnej spoločnosti. Bol to výsledok spoločného rozhodnutia poslancov na základe komplexného posúdenia doterajšieho plnenia záväzkov spoločnosti ProCare a ich pripravovaných zmien k zlepšeniu poskytovanej zdravotnej starostlivosti našim občanom. Tí čo malú pľúcne problémy to zbadajú v blízkej budúcnosti.
pre prekvapený | 18-06-2011 08:49:06
Vždy som obdivoval národných buditeľov, ktorí burcovali pospolitý ľud :-) Myšlienka nie je zlá, ale nereálna. Ako by vyzeral p. viceprimátor, keď už tak horlivo ako zástupca mesta prezentoval argumenty súkromnej spoločnosti? Majiteľa stála prevádzka pohotovosti veľké peniaze no a naše mesto sa nad ním zľutovalo. Aké krásne gesto... Vraj mesačná strata na prevádzkovanej lekárskej pohotovosti pre polikliniku predstavuje zhruba 2 tisíc Eur. Za rok je to 14 tisíc Eur. Ale len za predpokladu, že rok má 7 mesiacov :-))) Mne to vychádza ročne 24 tisíc Eur, ale to zas nahrávam argumentu, že na zrušenie bol o to väčší dôvod. Aj tak to je už jedno.
prekvapený | 18-06-2011 08:27:12
ostal som trochu prekvapený reakciou/alebo skôr nereakciou-mlčaním/väčšiny občanov Serede a okolia,ktorých sa zrušenie pohotovosti bytostne dotýka.Žiadna petícia proti zrušeniu,žiaden nesúhlas,proste absolútna apatia.Mám pocit,že aj toto je určitý obraz Serede.Nebyť Miloša Majka,ktorý v internetovom médiu vyprovokuje občas akú-takú diskusiu k pálčivým problémom nášho mesta,tak občania by ako ovce so zvesenými hlavami súhlasili s čímkoľvek čo sa schváli "na Meste".Občas pred komunálnymi voľbami sa rozpúta diskusia o tom aké by sa mali urobiť zmeny,čo všetko by sa v Seredi malo urobiť,pár kandidátov nasľubuje hory-doly a po voľbách všetko vyšumí do stratena.
Občania,skúste občas použiť aj svoj rozum a vlastnú hlavu a nebojte sa prezentovať svoj názor,hoci na začiatok aspoň v internetovej diskusii/hlavne slušne,vecne a bez urážok iných/prip.na MsZ,alebo diskusiou s poslancami MsZ za svoj volebný obvod.Myslím si,že taká vec akou je zrušenie lekárskej pohotovostnej služby v meste takýmto dôvodom na vecnú diskusiu určite je!!!
pre Jakuba Šalmíka | 18-06-2011 07:34:42
Nemocnica v Šali je už 2. rok zatvorená.

Nechápem ťa. Snaž sa oživiť diskusiu argumentami, a nie sa v kuse pýtať na nezmysly a chytať sa slovíčka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2011 01:15:28
Pan Salmik, to viete alebo si to myslite?
adela | 18-06-2011 00:34:15
chcem reagovat na všetky komentare,myslim si,že pohotovost by splnila svoj učel,na pohotovost vačšinou chodia ludia s vysokymi teplotami,z bolestami a pod.V tomto by ten lekar z pohotovosi vedel pomôct.Nahodou,keby bolo niečo velmi važne,tak pacient dostane prvu pomoc a volal by RZP lekar z pohotovosti.Takže ludia by nerobili dve cesty,ako tu bolo spomenute,ale len jednu.Myslim si,že by to bolo fain,keby sme nemuseli hlavne v noci,chodit do vzdialenych nemocnic a hlavne detičky,ked musia rodičia hladat pomoc po okolitych nemocniciach.Pohotovost v Seredi vždy bola,aj detska,myslim si,že bola aj využita.Podla môjho nazoru,to všetko sa odvyja od platenia lekarov,ktori budu služit na pohotovosti.,čo keby sa poslanci zriekli svojich a dali by lekarovi,ktory urobi viac zaslužnej prace:-)?
Jakub Šalmík | 17-06-2011 23:31:04
Pan majko urcite bol nespravny. Spadova oblast ma citelne menej ako 25 000 obyvatelov. Pretoze dediny ako soporna, pata, vahovce to maju blizsie a lepsie do GA pripadne do sale. A zase surovce a dalsie na ten smer to maju blizsie a lepsie do TT. Takze spadova oblast neni taka siroka ked by sme mohli ratat tak dolnu stredu a sered.
zuza | 17-06-2011 20:22:46
pre anonym: na kolenách je pacient, pretože ťahá za najkratší koniec. Pri liečbe je odkázaný na zdravotníckych pracovníkov, ktorí nie sú zodpovední za liečenie pacienta nikomu. Napr. ležiaci pacient na lôžkovom oddelení v Ga sa snažil večer dovolať o pomoc sestru,ktorá mala službu. Ležal hneď v izbe oproti sesterskej izby. Sestry ho ignorovali, pritom počul, že jedna z nich telefonovala súkromne.
Dotyčnému pomoc z domu privolal pacient na vedlajšej posteli mobilom . Keď prišla rodina za ním sestra ešte telefonovala cca. cez 50 minút. Kto je za tento bordel zodpovedný? minister?
anonym | 17-06-2011 20:16:20
V zahranici ma kazde velke nakupne stredisko vlastne zdravotnicke zariadenie vybavene na lepsej urovni ako nasa pohotovost. Pohotovost na poliklinke ci nemocnici je uplna samozrejmost. To len u nas mozme riesit to, ze na pohotovsti sa da liecit ci osetrit len minimum problemov tym, ze ju zrusime, preco sa nepostupuje naopak skvalitnenim sluzieb a technickeho vybavenia? Hlavne, ze usterime 14 tisic € ale na travnik to sme vedeli dat 2 krat tolko bez mihnutia oka, aspon vidime kde su prirority panov poslancov...
anonym | 17-06-2011 20:06:29
pre Zuza:to treba všetko vysvetliť najmä ministrovi zdravotníctva.Pokafrali to všetci od Zajaca,
a zdravotníctvo odvtedy ide dolu vodou.Myslíte že tie zrušené oddelenia nebudú chýbať nikomu?Chcú aby ste si doplácali za operácie.Prečo nemá každý svoj účet v zdravotnej poisťovni?Ale z vašich zdravotných odvodov majú najviac tí ,za ktorých ho stále platí štát,pretože nikdy neboli zamestnaní.Zdravotníctvo nie je iba na kolenách ,ale v čiernej diere.
zuza | 17-06-2011 19:31:09
chápem, že do Banskej Bystrice RZP nikoho nepovezie. Ale rozdiel vo vzdialenosti Sereď -Galanta, Sereď - Trnava je snáď zanedbateľný. Prečo sa má chorý doprosovať a v zlom zdravotnom stave riešiť hospitalizáciu v lepšie vybavenej nemocnici - pritom vzdialenj od trvalého bydliska rovnako . Ak je najbližší príbuzný mimo a nemá kto zaňho "zabojovať " tak to už "nemusí rozchodiť" Škoda, že minister zdravotníctva od 1.7.2011 nezrušil celú nemocnicu v Galante.
Registrovaný Peter Sabo Peter Sabo | 17-06-2011 19:04:19
RZP vozi do Galanty aj do Trnavy zalezi od stavu pacienta a od toho ake vysetrenia/liecbu/opateru potrebuje.
ABC | 17-06-2011 18:44:45
Ludia,...viete co-uz mi je z tejto Serede zle.Zijem tu cely svoj 40-rocny zivot,ale keby som mala dost financnych prostriedkov,tak som tu uz davno neni.Je tu viac zleho,ako dobreho.Poliklinika je na prd cela,...zubna pohotovost-nula bodov,detska pohotovost-nula bodov,...teraz uz aj dospelacka,...bola sice na figu,ale aspon nieco.Som zvedava,co by povedali kompetentny,keby som im o polnoci-ci neskor,volala,aby mi odviezli dieta na pohotovost do Galanty,lebo je na umretie a sanitka nie je momentalne volna-verim tomu,ze by mi ani nedvihli telefon.Je mi z toho zle.Vsetko dobre co sa v nasom meste spravi,zatieni to zle.Je to smutne.
anonym | 17-06-2011 18:36:23
RZP musí voziť pacientov do spádovej nemocnice.Ak nie potom by sa stalo,že niekto povie že chce byť prevezený napr.do Banskej Bystrice a to by tu asi o chvíľu nebola záchranka celú noc.Ak si má vyberať jeden nemocnicu prečo nie aj iný?Do inej nemocnice si môžete previesť príbuzného svojim autom,v tom prípade môžete ísť hoci aj do Popradu
zuza | 17-06-2011 17:41:48
súhlasím s Darinou, prečo RZP vozí ľudí automaticky do Galanty. Suseda skolabovala - RZP ju viezla po prebratí do Galanty, aj keď ich aj ona aj jej manžel prosil, aby ju zobrali do Trnavy, kde už pretým bola hospitalizovaná. V noci o 1.00 hod.ju prijali do nemocnice v Ga.,ak chcela do Nemocnici v Trnave musela podpísať reverz a na vlastnú zodpovednosť sa dopraviť do Trnavy. Je to problém , aby pacientov zo Serede vozili do Trnavy? Poprosím, či by sa k tomu mohol niekto z poslancov vyjadriť??? Sme ozaj odkázaný v stave núdze na menej kvalitnú Nsp.Galanta.
anonym | 17-06-2011 17:41:43
pan seredan a teraz sa ti ludia dopravia ako na pohotovost? ak byva niekto na opacnom konci mesta a nema auto pojde na pohotovost pesi? no asi nie. zozenie si niekoho s autom,alebo si zavola sanitku. ja ked potrebujem ist s dietatom na pohotovost musim ist do galanty a stara sa niekto, ci mam auto?
darina | 17-06-2011 17:19:52
prečo do GA? veď keď neviete po maďarsky ani pes tam po vás neštekne. v TT vás neošetria, nakoľko ste zo serede, tak patrite do GA
nemám rada galantu
anonym | 17-06-2011 16:24:42
Chcela by som Vás len upozorniťna pár vecí .Áno funguje tu posádka RZP,ktorú si veľa ľudí mýli s obvodným lekárom .RZP,RLP nevydávajú recepty,ako si mnoho ľudí myslí.Takisto ani v Galante na CP,kde pacienta vyšetria,ošetria a v prípade potreby hospitalizujú.Ak stav nevyžaduje hospitalizáciu,pacient ide domov.No neviem ako ten pacient pojde domov,pretože RZP ho tam odvezie,ale keďže nebudeLSPP,nebude ani prevozová sanitka a tak sa môže stať ,že tam bude do rána.A ešte niečo:Nás v škole učili ,že číslo 155 sa má volať v ohrození života a nie ku každému opilcovi na ulici,pretože tam zaspal,alebo preto,že sa Vám nechcelo ísť počas dňa porozprávať Vášmu lekárovi o svojich ťažkostiach
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-06-2011 15:49:29
Pan Salmik, z mojej strany to bol odhad - pravdepodobne nespravny. Spadova oblast ma viacej ako 25 000 obyvatelov.
anonym | 17-06-2011 15:17:04
Voľná nemusí byť ani teraz,to tiež nie je argument.
seredan | 17-06-2011 14:36:43
Jakub si uplne mimo. Sanitky nas prevezu, ale ak ziadna nebude volna co potom? Skus sa trosku zamysliet nad tym co si napisal. A co ty ludia co nebudu mat auta, zavolaju si taxiky, hmm?
Bububu | 17-06-2011 14:11:40
V podstate tvrdíš, že lekári sú nám nanič. Máme sa naučiť liečiť sami, potom nechápem načo tie zdravotné odvody.... A môžeme pokračovať, každý by mal byť právnik, lekárnik, policajt, elektrikár.. atď a potom by nebol problém, však?
Podľa všetkého boli asi poslanci presvedčený... Ako všade tu v Banánistane, ekonomická otázka právnickej firmy sa dá riešiť flexibilne.... Je mi zle, asi pôjdem pešo do Trnavy na pohotovosť...
Jakub Šalmík | 17-06-2011 14:11:39
Pan Majko inak odkial ste ziskali to cislo 25 000 ludi? velmi ma to zaujima.
Jakub Šalmík | 17-06-2011 14:10:19
KONECNE. Seredska pohotovost bola o nicom. Dokonca tam nemali ani veci aby vam zasili ranu. Iba vas poslali tak ci tak do GA alebo TT. Takze tato sluzba nebola vobec produktivna a necudujem sa ze ju zrusili. Neprinasala ziadny osoh. A to ze niekto nema auto a nemoze ist na pohodotvost do GA alebo TT nie je podla mna argument vobec ziadny. Dnes uz sanitky prevezu pacienta velmi rychlo. Takze toto by som ako argument nebral.
seredan | 17-06-2011 13:36:15
pan Veselickz vacsinou mavate spravne nazory, ale tento vas posledny je odveci. Vy co ste bol dakedy velky ochranca obcanov teraz ste hlasoval za zrusenie pohotovosti. Nejako mi to nejde do hlavy. Preco zrazu taka zmena priorit a hodnot? Uz su pre vas neni obcania na prvom mieste? Ved co ked im vecer pride zle nech sa odtrepu dako do Galanty, pripadne zavolaju si sanitku. Len co ak sanitka volna nebude a dotycny nebudu mat auto? Co potom? Som zvedavy co nam nasi zlaty poslanci zrusia najblizsie. Ide to tu dole vodou v tomto meste.
LSPP-rýchle a zbesilo :-D | 17-06-2011 13:32:02
http://www.youtube.com/watch?v=ZFKqHcudCpY&NR=1
anonym | 17-06-2011 13:20:50
Pán Veselický má úplnú pravdu,polemizovať o zrušení LSPP môžu iba ľudia neznalí problematiky.Na LSPP v Seredi sa naozaj okrem zmerania tlaku ,EKG a vyšetrenia nedá robiť vôbec nič,všetky vážnejšie stavy sú aj tak odosielané do Galanty.A načo dva krát merať cestu a to sa týka aj ľudí s okolitých dedín,nielen zo Seredi.K závažným stavom aj tak chodí RZP alebo RLP ,tak to bude aj potom.Možno sa ľudia naučia riešiť banálne veci aj sami a nebudú s nepodstatnými vecami utekať na pohotovosť.
Registrovaný Peter Sabo Peter Sabo | 17-06-2011 12:39:50
Nemozem suhlasit s nazorom, ze adekvatnou nahradou za pohotovost je RZP. Uz len z titulu, ze RZP je Rychla Zdravotna Pomoc, t.j. bez lekara a pohotovst je obsadena lekarom. Za dalsie ak ma pohotovost nahradit jedna posadka RZP tak si treba uvedomit, ze tato sanitka je tu pre celu Sered a okolie. Najblizsia stanica RZP/RLP je v Galante kde je 1xRZP a 1xRLP a potom v Trnave. Uz neraz (povedal by som, ze casto) sa stalo, ze do Serede musela ist posadka z TT, ktorej prijazdova doba bola na hrane zo zakonom (dopravna situacia, miestna neznalost atp.). Takisto aj Milos urcite dosvedci, ze mozu nastat situacie kedy jednoducho aj v sirsom okoli nie je volna ziadna posadka, stalo sa raz, ze k relativne jednoduchemu osotreniu pri dopravnej nehode musel byt vyslany vrtulnik, nakolko sanitky jednoducho boli obsadene. Ak teraz hovorime o 9 tich pacientoch v priemere tak si treba uvedomit, ze sa tym padom denne prida v nasej oblasti v priemere 9 vyjazdov RZP/RLP, ak aj kazdy zasah bude trvat len 30 minut tak je to 4,5 hodiny obsadenosti posadky RZP/RLP v nasej oblasti navyse. Pytam sa preco panov poslancov nenapadlo pani riaditelku prehovorit k tomu aby v Seredi "vybavila" dalsiu posadku RZP pripadne RLP v takom pripade by sme mohli hovorit o tom, ze pohotovost bola nahradena RZP/RLP, v takomto pripade nebola pohotovost nahradena nicim, bola zrusena bez nahrady.
anonym | 17-06-2011 11:56:57
Teraz sa tu rozplyvate nad zrusenim pohotovosti pre dospelych A co pohotovost pre deti? To,ze nie je v Seredi je v poriadku?

čo všetko ide Uhliarik rušiť: | 17-06-2011 11:34:24
Prehľad oddelení, ktoré zasiahne avizovaná redukcia

* NSP POVAŽSKÁ BYSTRICA pneumológia a ftizeológia
* NSP POVAŽSKÁ BYSTRICA otorinolaryngológia (+jzs)
* NSP MYJAVA fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia
* HORNOORAVSKÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU TRSTENÁ pneumológia a ftizeológia
* HORNOORAVSKÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU TRSTENÁ otorinolaryngológia (+jzs)
* DOLNOORAVSKÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU MUDR. L. NÁDAŠI JÉGÉHO DOLNÝ KUBÍN fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia
* DOLNOORAVSKÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU MUDR. L. NÁDAŠI JÉGÉHO DOLNÝ KUBÍN doliečovacie
* KYSUCKÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU ČADCA klinická onkológia
* KYSUCKÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU ČADCA doliečovacie
* NSP PRIEVIDZA oftalmológia (+jzs)
* NSP PRIEVIDZA klinická onkológia
* NSP PRIEVIDZA dlhodobo chorých
* MNSP PROF.MUDR. RUDOLFA KORCA anestéziológia a intenzívna medicína
* MNSP PROF.MUDR. RUDOLFA KORCA dlhodobo chorých
* LIPTOVSKÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU MUDR. IVANA STODOLU LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ urológia (+jzs)
* LIPTOVSKÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU MUDR. IVANA STODOLU LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ otorinolaryngológia (+jzs)
* NSP KRÁĽOVSKÝ CHLMEC, N.O. úrazová chirurgia (+jzs)
* NSP KRÁĽOVSKÝ CHLMEC, N.O. doliečovacie oddelenie
* VŠEOBECNÁ NSP, N.O. VEĽKÝ KRTÍŠ detské oddelenie
* VŠEOBECNÁ NSP, N.O. VEĽKÝ KRTÍŠ oaim
* SANATÓRIUM AT, S.R.O. medicína drogových závislostí
* GEMERMED S.R.O. dlhodobo chorých
* NEMOCNICE A POLIKLINIKY, N.O. BRATISLAVA zh - odd. tbc a pľúcne choroby
* NEMOCNICA ALEXANDRA WINTERA, N.O. doliečovacie
* NSP NOVÉ MESTO NAD VÁHOM, N.O. vnútorné lekárstvo
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU PARTIZÁNSKE, N.O. pediatria
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU PARTIZÁNSKE, N.O. gynekológia a pôrodníctvo
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU PARTIZÁNSKE, N.O. urológia (+jzs)
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU PARTIZÁNSKE, N.O. otorinolaryngológia (+jzs)
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU PARTIZÁNSKE, N.O. doliečovacie
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU PARTIZÁNSKE, N.O. novorodenecké postele
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU V ILAVE, N.O. chirurgia (+jzs)
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU V ILAVE, N.O. anestéziológia a intenzívna medicína
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU V ILAVE, N.O. doliečovacie
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU V ILAVE, N.O. paliatívna medicína
* NEMOCNICA KOŠICE-ŠACA A.S. 1.SÚKR.NEMOC. oftalmológia - oddelenie
* NEMOCNICA KOŠICE-ŠACA A.S. 1.SÚKR.NEMOC. klinické prac.lekárstvo a klinická toxikológia - oddelenie
* NEMOCNICA KROMPACHY, SPOL.S R.O. dermatovenerológia - oddelenie
* NEMOCNICA KROMPACHY, SPOL.S R.O. doliečovacie oddelenie
* FMC - DIALYZAČNÉ SLUŽBY, S.R.O. nefrológia - oddelenie
* NEMOCNICA HANDLOVÁ - 2. SÚKROMNÁ NEMOCNICA, S.R.O. pediatria
* NEMOCNICA BÁNOVCE - 3.SÚKROMNÁ NEMOCNICA, S.R.O. chirurgia (+jzs)
* RIEKA, S.R.O. medicína drogových závislostí
* M.V.MEDICÍNSKE CENTRUM SPOL. S R.O. fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia
* M.V.MEDICINSKE CENTRUM, S.R.O. hospic-paliatívna starostlivosť
* NEMOCNICA SNINA, S.R.O. pediatria - odd.
* NEMOCNICA SNINA, S.R.O. gynekológia a pôrodníctvo - odd.
* NEMOCNICA SNINA, S.R.O. neonatológia a perinatológia
* NEMOCNICA SNINA, S.R.O. doliečovacie oddelenie
* NEMOCNICA POPRAD, A.S. urológia (+jzs)
* NEMOCNICA POPRAD, A.S. otorinolaryngológia (+jzs)
* NEMOCNICA POPRAD, A.S. oftalmológia (+jzs)
* HOSPITALE, S.R.O. oddelenie - gynekológia a pôrodníctvo
* HOSPITALE, S.R.O. oddelenie - chirurgia
* HOSPITALE, S.R.O. oddelenie - anestéziológia a intenzívna medicína
* HOSPITALE, S.R.O. oddelenie - dlhodobo chorých
* VŠEOBECNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU LEVOČA, A.S. pediatria
* VŠEOBECNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU LEVOČA, A.S. gynekológia a pôrodníctvo
* VŠEOBECNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU LEVOČA, A.S. neonatológia
* VŠEOBECNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU LEVOČA, A.S. doliečovacie
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU SV. BARBORY ROŽŇAVA ortopedické oddelenie
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU SV. BARBORY ROŽŇAVA traumatologické oddelenie
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU SV. BARBORY ROŽŇAVA geriatrické oddelenie
* NSP TREBIŠOV, A.S. otorinolaryngológia - oddelenie
* NSP TREBIŠOV, A.S. oftalmológia - oddelenie
* NSP TREBIŠOV, A.S. dermatovenerológia - oddelenie
* NSP TREBIŠOV, A.S. jirs - deti
* NEMOCNICA DR.VOJTECHA ALEXANDRA N.O. anestéziológia a intenzívna medicína
* NEMOCNICA DR.VOJTECHA ALEXANDRA N.O. geriatria
* ĽUBOVNIANSKA NEMOCNICA, N.O. úrazová chirurgia (+jzs)
* ĽUBOVNIANSKA NEMOCNICA, N.O. doliečovacie
* VRANOVSKÁ NEMOCNICA, N. O. interné oddelenie
* VRANOVSKÁ NEMOCNICA, N. O. geriatria
* VRANOVSKÁ NEMOCNICA, N. O. doliečovacie oddelenie
* VRANOVSKÁ NEMOCNICA, N. O. doliečovacie oddelenie
* NEMOCNICA A. LEŇA HUMENNÉ, N.O. infektológia - odd.
* NEMOCNICA A. LEŇA HUMENNÉ, N.O. tuberkulózy a pľúcnych chorôb
* NEMOCNICA A. LEŇA HUMENNÉ, N.O. onkológia - odd. klin. onkol.
* NEMOCNICA ARM. GENERÁLA L. SVOBODU SVIDNÍK, NEZISKOVÁ ORGANIZÁCIA úrazová chirurgia (+jzs)
* NEMOCNICA ARM. GENERÁLA L. SVOBODU SVIDNÍK, NEZISKOVÁ ORGANIZÁCIA otorinolaryngológia (+jzs)
* NEMOCNICA ARM. GENERÁLA L. SVOBODU SVIDNÍK, NEZISKOVÁ ORGANIZÁCIA fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia
* VŠEOBECNÁ NSP, N.O. LUČENEC oftalmológia - odd.
* VŠEOBECNÁ NSP, N.O. LUČENEC cievna chirurgia
* VŠEOBECNÁ NSP, N.O. LUČENEC pediatrická intenzívna medicína
* FORLIFE, N.O. pneumológia a ftizeológia
* FORLIFE, N.O. otorinolaryngológia (+jzs)
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU SKALICA, A.S. infektológia
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU SKALICA, A.S. otorinolaryngológia (+jzs)
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU SV. LUKÁŠA GALANTA, A.S. otorinolaryngológia (+jzs)
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU SV. LUKÁŠA GALANTA, A.S. oftalmológia (+jzs)
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU SV. LUKÁŠA GALANTA, A.S. fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU SV. LUKÁŠA GALANTA, A.S. dlhodobo chorých
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU DUNAJSKÁ STREDA, A.S. otorinolaryngológia (+jzs)
* NEMOCNICA SVÄTÉHO MICHALA, A.S. gynekológia a pôrodníctvo(+jzs)
* NEMOCNICA SVÄTÉHO MICHALA, A.S. ortopédia (+jzs)
* NEMOCNICA SVÄTÉHO MICHALA, A.S. urológia (+jzs)
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU ŠTEFANA KUKURU MICHALOVCE ,A.S. infekčné - oddelenie
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU ŠTEFANA KUKURU MICHALOVCE ,A.S. orl - oddelenie
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU ŠTEFANA KUKURU MICHALOVCE ,A.S. oftalmológia - oddelenie
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU ŠTEFANA KUKURU MICHALOVCE ,A.S. dermatovenerológia - oddelenie
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU ŠTEFANA KUKURU MICHALOVCE ,A.S. doliečovacie - oddelenie
* NEMOCNICA S POLIKLINIKOU ŠTEFANA KUKURU MICHALOVCE ,A.S. oddelenie dlhodobo chorých
* NEMOCNICA ZVOLEN A.S. pneumológia a ftizeológia
* NEMOCNICA ZVOLEN A.S. otorinolaryngológia (+jzs)
* NEMOCNICE S POLIKLINIKAMI, N. O. urológia - to
* NEMOCNICE S POLIKLINIKAMI, N. O. otorinolaryngológia - lv
* NEMOCNICE S POLIKLINIKAMI, N. O. otorinolaryngológia - to
* NEMOCNICE S POLIKLINIKAMI, N. O. oftalmológia - lv
* NEMOCNICE S POLIKLINIKAMI, N. O. oftalmológia - to
* NEMOCNICE S POLIKLINIKAMI, N. O. dlhodobo chorých - to
* NEMOCNICA HNÚŠŤA, N.O. vnútorné lekárstvo
* NEMOCNICA HNÚŠŤA, N.O. dlhodobo chorých

anonym | 17-06-2011 11:24:07
Tisíc tebe, tisíc mne, na tom sa my zhodneme.
anonym | 17-06-2011 10:38:53
Ja len rozmýšľam koho záujmy mesto vlastne obhajuje.
anonym | 17-06-2011 10:38:28
rušenie stratových pohotovostných služieb,zatváranie oddelení v nemocniciach či dokonca zatváranie menších regionálnych nemocníc je dôsledok absolútne chorého systému zdravotného poistenia na Slovensku.Naplno sa totiž prejavili stále viac otvárajúce sa nožnice vyjadrujúce nepomer medzi znižovaním platieb štátu na zdravotné poistenie svojich neaktívnych občanov/áno,vieme ktorá je najpočetnejšia skupina/,narastanie obrovských dlhov nemocníc,stále sa znižujúce platby zdrav.poisťovní svojim zmluvným poskytovateľom,a na druhej strane stále Ústavou SR zakotvené právo občanov SR na bezplatnú zdrav.starostlivosť/tak hovorí Ústava SR,aj keď všetci vieme že to je len formálna záležitosť,ktorú doteraz žiaden politik nemal guráž zrušiť,pritom sa už platí všetko od liekov cez poplatky v nemocniciach až po tzv."nadštandard",ktorým sa pomaly stane už aj operácia slepého čreva/.Systém zdravotného poistenia sa zrútil,len nikto v tomto štáte nemá odvahu povedať,že zdravotná kasa je prázdna a čašník prináša záverečný účet!Mimochodom pokiaľ si dobre pamätám výkon pohotovostných služieb ako protiústavný podal na Ústavný súd bývalý GP Trnka,takže možno budú ako také zrušené na celom Slovensku.Ešte raz opakujem,zrušenie LSPP na PK v Seredi je zrkadlom celého rozpadávajúceho sa slovenského zdravotníctva.
MK | 17-06-2011 10:29:56
myslím si, že aj po tomto zrušení to nebude pre pacientov rozdiel. nie jeden krát som šiel na pohotovosť, či už s úrazom alebo chorobou a posielali nás do galanty skôr ako stihla doktorka vôbec vstať. ku príkladu prišli sme tam asi o jednej ráno s tým, že jeden z nás mal porezaný prst, ale tak moc, že to bolo treba šiť. už sestrička v zvončeku nám povedala že ten úraz riešiť nebudú a keď už na vela vstala doktorka z 5tich metrov povedala že na pohotovosti nie je ihla že mu to nemá čím šiť. vybavovali sme teda odvoz do galanty kde mu prst za 15 min. zašili. to či už nieslo náklady na prevádzku mesto alebo súkromný podnikateľ je jedno. takto môžem ísť rovno do galanty bez toho aby sa ma tam pýtali čo som nebol najskôr u nás.
Registrovaný Marek Tóth Marek Tóth | 17-06-2011 10:16:07
Pridám iba fakt - legislatívno-právna komisia na ostatnom zasadnutí tiež neodporučila schválenie tohto dodatku. Komisia je "iba" poradným orgánom MsZ a preto MsZ sa nemusí pridržiavať jej rozhodnutia, čo sa aj teraz stalo.
http://www.sered.sk/data/2_samosprava/volene_organy/komisie/program/1/20110613zapisnica.pdf
Jozef | 17-06-2011 09:43:06
Milos, Marek, niet co dodat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-06-2011 09:36:52
Viceprimatorom uvedene zneuzivanie pohotovostnej sluzby urcitou skupinou obyvatelstva verim ze je faktom. Je tomu tak aj v pripade RZP - osobne som za ostatne roky videl minimalne 10 x stav, kedy pri socialnych bytoch stali dve, ba aj tri vozidla RZP. Informacia z vlastnych zdrojov - jednu obcianku bolela hlava. Zial, vo vseobecnosti sa aj taketo situacie daju zatial iba konstatovat. Nemali by sme ich vsak akceptovat a dovolit.

Ak niekto nieco zneuziva, nie je myslitelne, aby sme zneuzivanie niecoho jedincami riesili zrusenim sluzby. Predsa je nevyhnutne zamedzit zneuzivaniu!

Sered je spadovym mestom a mestska poliklinika sa postupne rozklada. Lekari su roztruseni po celom meste a na tento stav doplaca vylucne pacient.

Nie kazdy clovek ci rodina ma auto a nie kazdy ma dostatok financnych zdrojov jazdit v pripade potreby na pohotovost do ineho mesta.

Zasadne som proti zneuzivaniu cohokolvek v prospech jedinca ci uzkej skupiny ludi. Som podnikatelom 19 rokov a plne chapem ekonomiku ale v zdravotnictve a specialne v lekarskej pohotovostnej sluzbe by som sa financny profit hladat nesnazil. Do spolocneho systemu odvadzame mesacne platby, ktore okrem ineho maju sluzit prave aj na taketo cinnosti.

Viem si predstavit aj takyto krok, keby v Seredi bola rychla zdravotna pomoc s lekarom. Stav v ktorom mozno 25 000 ludi musi za pohotovostou chodit do okresneho mesta... - nie je to krok dozadu?

Nechcem porovnavat, no pytam sa, nedojde v buducnosti k pouzitiu podobneho kluca naprikad v pripade hasicov? Co ak niekto pouzije argument - uz tyzden, mesiac nehorelo...

Jednoducho mam pocit, ze komercia do tejto oblasti v pri povinnych odvodoch do zdravotneho systemu nejako nepasuje.

Pripominam, ze na veterinarnej klinike v Trnave je lekarska pohotovostna sluzba. Sami sme ju pre psov vyuzili minimalne 20 x. Zdoraznujem - pre zvierata.

Poznamka na zaver: V danej oblasti nie som odbornik, preto som vyjadril vylucne svoje laicke videnie problemu.

Registrovaný Marek Tóth Marek Tóth | 17-06-2011 09:35:50
Trochu to prenesiem do iného svetla. Pred niečo vyše dvoma rokmi, keď mesto predávalo polikliniku súkromnej spoločnosti bolo práve zachovanie pohotovosti jednou zo základných podmienok predaja. Teraz sa zrazu táto podmienka javí ako nepodstatná a preto prišlo k úprave zmluvy (dodatkom), čím sa táto podmienka vypustila.
Nejde tu o náklady mesta, pretože súčasný majiteľ polikliniky mal podľa zmluvy povinnosť pohotovosť prevádzkovať a teda znášať aj náklady na jej prevádzku. S tým súhlasil v samotnej zmluve. Že to bude nerentabilné určite vedel, keďže si pred samotnou kúpou urobil audit. Dokonca pre prípad, že by pohotovosť zrušil mal zaplatiť mestu nemalú pokutu.
Týmto spôsobom - schválením dodatku - mesto neušetrí, príde o pohotovosť, a majiteľ polikliniky nemusí zaplatiť pokutu mestu. Otázka: kto z toho naozaj profituje?
Núka sa však tiež aj ďalšia úvaha - a to, ak nebude vyhovovať majiteľovi polikliniky nejaká ďalšia podmienka, opäť "prehovorí" poslancov, aby mu schválili nejaký dodatok, ktorým sa tej podmienky zbaví? Koho záujmy chránia poslanci?
Jozef | 17-06-2011 09:34:55
cize Pro Care je v strate, tak mesto mu velkodusne odpustilo jednu zo zmluvnych podmienok (vykonavanie pohotovosti). Teraz by ma zaujimalo, co za to obcania Serede dostanu. Budu mat, napr. Seredcania navstevy u lekarov zadara? Alebo nejake ine vyhody?
Či?
pre j.f. | 17-06-2011 09:34:11
vsevedko peniaze si necha firma pro care mesto totiz uz polikliniku nedotuje. nechapem co sa navazas do mestskeho uradu, ked to je rozhodnutie poslancov. tam ich treba preriedit. taketo rozhodnutia dokazu robit aj traja, netreba ich 19nast.
j.f. | 17-06-2011 08:44:12
To isté, čo ste napísal pán Veselický potom môžete použiť a v prípade mestského úradu a peniaze využiť napríklad na skultúrnenie mesta. Veď tiež by sme tam našli nepoužiteľné funkcie a ľudí a tym ušetrili. V 21 storočí je pohotovosť asi v bežnej kultúrnej spoločnosti braná ako samozrejmosť, ale v Meste Sereď stačí menšie lobby a zrazu sú argumenty aj na zrušenie. A ak ako ste naznačili ma niekto súhlasiť len preto, že službu zneužívajú cigáni? Toto je parketa ako predstaviteľa mesta pre vás a tieto skutočnosti riešiť, pretože o pár mesiacov sa tu dočítame ako cigáni znepríjemňujú život obyvateľom mesta a snáď príde ďalšia petícia..........
marian | 17-06-2011 08:27:51
a kto nema auto
Andrej | 17-06-2011 06:46:25
Pan Veselicky velmi krasne vysvetlene hned chapem rozhodnutie a suhlasim s nim.

Za pohotovostou by som do 12km vzdialenej Galanty nechodil, radsej idem do 13km vzdialenej Trnavy, kde nova nemocnica poskytuje lepsie sluzby.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 16-06-2011 22:10:46
Pri rozhodovaní o súhlase so zrušením lekárskej pohotovosti mali poslanci MsZ možnosť zvážiť argumenty pre a proti. Ten najjednoduchší a tak trochu populistický argument, že občania si to neželajú, nie je podložený ničím iným iba neznalosťou situácie. Súbežne s lekárskou pohotovosťou existuje pri poliklinike v Seredi RZP – rýchla zdravotná pomoc, ktorej osádka do niekoľkých minút dokáže prísť priamo za človekom, ktorý potrebuje lekársku pomoc. Veľmi silným argumentom je otázka ekonomická. Analýzou návštev lekárskej pohotovosti za uplynulé dva mesiace bolo preukázané, že túto službu využilo v priemere 9 občanov. Z toho viac ako polovica iba z dôvodu, že sa im minuli predpísané lieky a preto majú potiaže. O tom, ktorá skupina občanov si takto rieši svoj problém čakania u lekára v riadnych ordinačných hodinách, hádam ani netreba dlho uvažovať. Lekár slúžiaci na pohotovosti, ktorý bol k dispozícii "až" deviatim pacientom, na druhý deň po nočnej samozrejme nemôže ordinovať. V ten deň je ale schopný prijať najmenej 40 pacientov, za ktorých by mu poisťovne jeho výkony preplatili, no nestane sa. Mesačná strata na prevádzkovanej lekárskej pohotovosti pre polikliniku predstavuje zhruba 2 tisíc Eur. Za rok je to 14 tisíc Eur. Tie peniaze by mohla spoločnosť prevádzkujúca polikliniku vynaložiť oveľa efektívnejšie a o to tu práve ide. Vážnym nedostatkom lekárskej pohotovosti na poliklinike je skutočnosť, že ak lekár na pohotovosti potrebuje v komplikovanejšom prípade aj iné vyšetrenie ako zistenie tlaku a EKG, musí poslať pacienta do Galanty. Teda urobí s oneskorením iba to, na čo RZP dokáže reagovať okamžite.
Anonymné odkazy o horúčkach poslancov v budúcnosti sú iba chabým pokusom o kritiku za každú cenu. Ako vždy bez reálneho podkladu a poznania podstaty problému.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign