Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Partizán Bardejov - ŠKF Sereď 2:1 (1:0)

Igor LehockýDátum16. 04. 2017 13:57:25TémaFutbal
63

Futbalová 2.liga v jej nadstavbovej časti pokračovala už v piatok 14.4.2017 kedy domáca Žilina „B“ vyprášila ašpiranta na fortuna ligu VSS Košice 5:1 a ŠKF Sereď v sobotu 15.4.2017 cestovala do Bardejova kde ich čakal v 3. kole výkop o 16.00 hod. Domáci Partizán Bardejov už hráva svoje zápasy na zrekonštruovanom štadióne v Bardejove a pred celkovým dokončením už čaká iba postavenie jednej tribúny v priestore za bránou na štadióne, ktorého kapacita sa bude hýbať okolo 3500 miest na sedenie. Bardejovčania pred 3.kolom nazbierali 33 bodov, v priebežnej tabuľke sa zatiaľ hýbali v spodnej polovici ale Šamorín na priebežnom 10.mieste má na svojom konte 33 bodov, Skalica na 2.mieste 39 bodov a ostatných 7 mužstiev medzi nimi sa v tlačenici delí o každý jeden bod, ktorý môže znamenať rýchly vzostup alebo aj pád v priebežnej tabuľke. Jedinou chybičkou krásy na štadióne v Bardejove bol v sobotu trávnik ktorý trápi domáce osadenstvo, lebo po zimnej prestávke zostal posiaty množstvom fľakov vyhynutej trávy, ktoré spôsobujú značnú nerovnosť terénu. Pred začiatkom zápasu urobil radosť žiačikom z prípravy a jednému z usporiadateľov domácich Ľubomír Moravčík ktorý pred fotoobjektívom domáceho fotoreportéra daroval spoločné foto vďačným bardejovčanom.

Zápas sa začal v pomalejšom tempe, na domácich hráčoch bolo badať určitú nervozitu alebo možno i rešpekt, ktoré mali za následok viacero nepresností a pomalejší rozbeh kvalitnejšieho futbalu, hostia vyzerali rovnako rozhádzane a prvé minuty sa hralo medzi šestnástkami. V 5.minute prvú vážnejšiu loptu do šestnástky hostí po nepriamom kope sereďania odvrátili a v 9.minute prvá hlavička po rohu domácich išla vysoko nad. V 10.minute snahu hosťujúceho Krča v šestnástke domácich ukončil zblokovaný pokus v skrumáži a prvý strelecký pokus Partizána v 19.minute z 25m poslal veľmi nepresne na bránu hostí Verčimák. V 26.minute domáci Makela nebezpečne vystrelil z priameho kopu na bránu ŠKF z pravej strany pred šestnástkou hostí, krížny pokus k pravej žrdi Šalka vytlačil nad brvno a to už domáci boli ďaleko aktívnejší a futbalovejší ako hostia ktorí akoby nemali záujem o body. V 33.minute domáci zahrávali rohový kop z ľavej strany, vysokú loptu tesne pred hranicou päťky Šalka žiaľ podbehol a neobsadený Hamuľak do odkrytej brány zo 6m pohodlne otvoril skóre – 1:0. Prvý a žiaľ jediný strelecký pokus na bránu domácich v prvom polčase poslal z priameho kopu v 36.minute z 28m Paukner tesne nad. V 39.minute sa mohol zoči voči Šalku presadiť domáci Pyda ale pekný pas stredom pola za obranu hostí si tesne pred šestnástkou zle spracoval a vybiehajúci Šalka už vo vnútri veľkého štvorca bol pri lopte skôr a to bolo šťastie.

Netradične a nezvykle tréner ŠKF už v 40.minute stiahol z hry hneď dvojicu hráčov, Krča a Jankta vystriedali Jackuliak a Baša, ale hostia prvý polčas dohrali nepochopiteľne vo veľmi nevýraznom a slabom výkone, pretože okrem strely Pauknera ničím neohrozili bránu Nováka, nepresnými prihrávkami strácali loptu, rozohrávky hostí od svojej brány ignorovali zálohu, z obrany lietali iba vysoké lopty až k obrane domácich ktoré bardejovčania ľahko odvracali a získavali. Domáci v prvých 45.minútach produkovali viacero plynulých akcií, boli strelecky aktívnejší a iba oni držali nad vodou futbal, ktorý sa mohol divákom na štadióne páčiť aj keď finálna časť útokov im nevychádzala.

V 49.minute žltú za faul na domáceho Pydu videl Morong ale Pyda si vykoledoval tiež kartu v 51.minute keď bránil rozohrávke hostí po faule. Tréner domácich Pydu v 55.minute vystriedal, nahradil ho Patarocha ale do druhého polčasu za hostí vybehlo na trávnik iné mužstvo, sereďania boli aktívnejší, zlepšili pohyb a bojovnosť, Dubeň sa stiahol na pravú obranu, Loduha sa posunul na pravé krídlo, do hry sa zapojil aj stred pola a presnejšie prihrávky prinútili domácich viac sa venovať činnosti v obrane. V 56.minute Loduha na pravom krídle do šestnástky za obranu domácich poslal kolmicu pre šprintujúceho Dubeňa ale loptu už iba z nulového uhla v sklze poslal do bočnej siete. Bežala 60.minuta, domáci sa po pravom krídle dostali po kombinácii až do šestnástky, na 2-3 narážačky si veľmi pekne zahrali bago a opäť Hamuľak cez vyšachovanú obranu do poloprázdnej brány z päťky zvyšoval na 2:0. V 63.minute nepriamy kop do šestnástky hostí z pravej strany hlavou zakončoval k pravej žrdi Verčimák, Šalka bol proti. V 65.minute slabého Moronga v ŠKF striedal Laura a prvý strelecký pokus medzi žrde v 67.minute poslal z priameho kopu kapitán hostí Mečiar k pravej žrdi, Novák strelu pokryl. O minútu neskôr zlepšený výkon hostí bol odmenený, nepriamy kop do šestnástky domácich Novák nechytil v skrumáži a po biliarde loptu pohotovo z 12m poslal presne k pravej žrdi Kmeť – 2:1 v 68.minute. Hostia zápas zdramatizovali pretože akcie po krídlach smerom k bráne domácich mali v sebe zárodky hrozby pre bránu Nováka a počet nedovolených zákrokov na strane Partizána stúpal. V 71.minute Makelu striedal Santos a v 73. a 79.minute žlté za fauly videli domáci Hamuľak a Jacko. Zvýšená snaha hostí ale tiež viedla cez bojovnosť k nedovoleným zákrokom a žlté v 80. a 84.minute videli Mečiar i Jackuliak, keď sa rodili brejky domácich a šance. V 86.minute gólovú šancu hostí zastavil diskutabilný ofsajdový verdikt, keď sereďania ušli po pravom krídle, center ku zadnej žrdi presne našiel neobsadeného Pauknera ktorý keď bol pred zakončením zo 7m sám pred Novákom nemohol akciu dokončiť lebo ho zastavil oneskorený vraj ofsajdový verdikt, škoda reči. Domáci v 90.minute ešte Horodnika striedali za Ducára a pár sekúnd po naplnení 90.minuty hlavný rozhodca zápas ukončil...

Zápas malo sledovať 756 platiacich divákov, bubny domáceho fanklubu sa ozývali počas celého zápasu a poďakovanie hráčov Partizána po skončení patrilo práve jemu. Sereďania nepochopiteľne prehajdákali prvých 45.minút, mužstvo ktoré po základnej časti skončilo na 2.mieste za Skalicou v Bardejove v prvom polčase ukázalo svoju odvrátenú tvár, niekoľko hráčov akoby nejavilo záujem o body a poctivý hráčsky výkon, keď sa ku niekoľkým zraneniam pridá aj vykartovanie úzky káder ŠKF má problém, ale prehrať sa dá aj so cťou. Za druhý polčas si sereďania zaslúžia pochvalu lebo domáci sa museli obávať o výsledok do posledných minút ale futbal sa hrá pre divákov 90 minút.

Tréner ŠKF Marián Süttő po zápase povedal, že zámer bodovať v Bardejove nám nevyšiel z jednoduchého dôvodu, lebo Bardejov bol lepší. Prečo tomu tak bolo, asi majú lepších hráčov, trénera, myslím si že domáci hrajú veľmi kultivovaný technický futbal, zbieral si informácie o mužstve Bardejova a to čo zistil v podstate domáci dnes potvrdili, nadštandardný výkon podali Hamuľak a Makela, ktorý je ligový hráč aj keď domácim chýbal Grohoľ a spočiatku sa trápili keď boli nervózni, ale tí hráči ktorí nastúpili za ŠKF nemali tú kvalitu aby mohli prekvapiť domácich, dostali sme gól po hrúbke brankára, chceli sme potom niečo zmeniť aj v rozostavení, po góle sme zápas potom zdramatizovali ale domáci skúsene odkočírovali zbytok zápasu, musíme sa poučiť z týchto prehier, máme ambície umiestniť sa v tabuľke čo najvyššie, hráči si v týchto zápasoch pripravujú pôdu pre ďalšie účinkovanie v mužstve ale niektorí zjavne dávajú najavo že nechcú hrať ďalej v mužstve. Domácim gratulujem k víťazstvu, v podstate do druhého gólu boli lepší, tam nie je o čom. Na otázku domáceho redaktora ku neobvyklému striedaniu dvojice hráčov v prvom polčase tréner ŠKF odpovedal že na striedanie boli viacerí ale tí dvaja sa zdalo že nemali čo ponúknuť hre, nevidel význam ich ďalšieho zotrvania v hre, v podstate sme iba čakali na gól súpera a tak ako povedal tréner domácich, keď dajú prvý gól chytia sa, to sa aj stalo, ožili, potom sme síce dokázali pritlačiť domácich a ja si cením že v druhom polčase si hráči dokázali že môžu byť zdatným súperom, boli tam nejaké brejkové veci, ale musia robiť veci inak a to striedanie v prvom polčase tam nebolo na čo čakať z môjho pohľadu. Na otázku sympatického výkonu ŠKF v druhom polčase, čo podľa neho chýbalo Seredi ku gólu povedal že chýbal ten gól, vyššia kvalita výkonu, v predfinálnej fáze viac kľudu, aj ten gól čo sme dali bolo pochybe brankára nebola to cielená akcia, čo sme mali ku koncu dobré akcie vyčítal som Jackuliakovi keď sme išli do brejku štyria, v nábehu do šestnástky, to čo trénujeme a on si loptu sekne, toto chýbalo, netreba z futbalu robiť vedu, ku gólu treba chcenie, vôľu, aj tú krv si utrieť ale ísť za gólom, my sme nechceli a domáci boli tým mužstvom ktoré viac túžilo po víťazstve a preto vyhralo.

Tréner domácich Jozef Kukulský povedal, že momentálne ich sprevádzala celý týždeň pred zápasom smola zranení, každý je nahraditeľný ale nie v takom krátkom časovom intervale od zápasu ku zápasu, chýbajú im tvorcovia hry Staš, Gora, pridali sa Grohoľ, Macej, sám je milo prekvapený že títo chlapci zvládli zápas tak ako ho zvládli, tak ako povedal kolega, od začiatku to bolo také nervóznejšie, my sme trénovali dvanásti v týždni ale tí chlapci ktorí dostali príležitosť tak sa jej zhostili, povedal som im že keď budeme hrať kolmo dopredu, keď budú kľudní v zakončení príde úspech, lebo vieme si vypracovať šance ale finálna fáza nám chýba, efektivita a keď pôjdeme do vedenia určite to z nás opadne a budeme hrať futbal taký aký hrávame. Myslím že 70.minút sme hrali dobre, nehrali sme výborne, odohrali sme už lepšie zápasy musím byť úprimný, ale aj súper má svoju kvalitu, sú veľmi dobre vyskladaní, ale udržali sme tempo, chceli sme hrať smerom dopredu , nátlakovo čo sa nám darilo 70 minút, myslí si že išli zaslúžene do vedenia 2:0, škoda tej chybičky na 2:1 ale góly padajú po chybách, trošku tých posledných 20 minút bolo nervóznejších ale máme skúsených hráčov ktorí už dokázali ukočírovať zápas do konca, víťazstvo sme potrebovali lebo naposledy sme vyhrali v majstrovskom zápase v novembri minulého roku tak toto víťazstvo sme potrebovali. Rozdiel v zápase so Šamorínom a v dnešnom zápase bol v tom že aj proti Šamorínu sme chceli hrať dopredu, nátlakovo, ale Grohoľ hral v hĺbke, vpredu zostával iba Hamuľak a to bolo málo, Miško Grohoľ je náš rozdielový hráč ale zostával v hĺbke pola, nedarilo sa mu a trápil sa, nehrali to na čo som ich pripravoval z čoho som bol sklamaný, dnes to bolo o tom že som pripravil Verčimáka na to že on bude ten čo bude prvý podporovať Hamuľaka a Verčimák dnes odohral jeden vynikajúci zápas v ofenzíve i defenzíve, často bol v hre a ukázal že má na ten post na ktorom dnes hral.

Zostavy -  domáci: R.Novák -  M.Jacko, D.Belunek, V.Pyda(55.V.Patarocha), J.Verčimák, M.Horodník(90.J.Ducár), V.Andraščík(K), D.Jacko, A.K.Makela(71.R.S.Santos), M.Hamuľak, L.Šosták

              -  hostia: M.Šalka -  M.Dubeň, M.Mečiar(K), T.Mikinič, M.Paukner, J.Krč(40.M.Jackuliak), M.Loduha, A.Kmeť, A.Morong(65.Ľ.Laura), N.Jankto(40.D.Baša), T.D.Ba

ŽK: 51.V.Pyda, 73.M.Hamuľak, 79.D.Jacko – 49.A.Morong, 80.M.Mečiar, 84.M.Jackuliak

Góly: 33., 60.M.Hamuľak – 68.A.Kmeť

Strely     na bránu – 4 – 2

         mimo bránu – 6 – 1

         zblokované – 1 – 1

Rohy – 6 – 1

Fauly – 21 – 16

Ofsajdy – 1 – 2

Rozhodoval: Andrej Chromý

 

 

 


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign