Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Parkovanie pred MsP

Ivan SklenárDátum03. 11. 2012 22:35:40TémaMestská polícia
200

Kto sa občas zatúla na web stránku mesta Sereď a pozrie si tam diskusiu, nájde tam aj niečo zaujímavé. Ešte sú medzi nami aj takí občania, ktorí si všímajú materiály zverejňované na mestskej stránke o zamýšľaných aktivitách. Jednou z takých bolo aj  umiestnenie MsP, Senior centra  a tzv. Mamaklubu do areálu bývalej materskej školy na ul. Jesenského. Zámer sa zrealizoval, bola z toho menšia sláva spojená s udeľovaním rôznych pochvál. Opäť si môže radnica zaknihovať jeden úspech. Keby bol tento zrealizovaný zámer aj domyslený až do detailov, bolo by to super. Ale akosi sa pozabudlo na prístup do tohto areálu aj pre motorové vozidlá.

Z diskusného fóra na mestskej stránke som sa dozvedel, že ešte pred otvorením upozornil na túto skutočnosť  občan D.S. a to na stretnutí vedenia mesta s občanmi (1.10.12). Kto chce, môže si celú diskusiu prečítať na http://www.sered.sk/diskusia/15/. Nepoznám do detailov celú genézu diskutovaného problému. Bol som však svedkom, nazvem to drobného incidentu, ktorý sa udial v Pia 19.10.12 v spomínanom areáli.  Meritom veci bolo podať vysvetlenie ako sa ocitlo súkromné vozidlo  Ford ev.č. GA 112 BO v spomínanom areáli bez toho, že by neporušilo niektorý z dopravných predpisov. Spýtal som sa na to jedného z dvoch členov hliadky MsP, ktorí práve odchádzali z areálu. To žiaľ, ani jeden z dvojice pochôdzkujúcich policajtov MsP odmietol a odporučil zavolať hliadku štátnej polície.Ak si preveríte situáciu na mieste, zistíte, že do areálu, kde sídli MsP je možné dostať sa tromi spôsobmi:

1.       Po riadne vyznačenej komunikácii – chodníku (pre chodcov) vedúcemu ku žel. stanici od kruhového objazdu pred Cirkevnou ZŠ.  Tam je však dopravné značenie so zákazom vjazdu všetkých motor. vozidiel okrem vozidiel  MsP

2.       Po tom istom chodníku smerom od žel. stanice, avšak v ceste sú dva stĺpiky práve proti pohybu motor. vozidiel po tejto komunikácii určenej len pre peších. Stĺpiky sa síce dajú obísť, ale vozidlo sa ocitne na verejnej zeleni...

3.       Vchodovou bránou z Jesenského ulice. Tá však je situovaná tak, že cez ňu sa dá prejsť LEN z chodníka pre peších, vedľa ktorého sú v rade zaparkované vozidlá obyvateľov obytného domu

Pán, ktorý sa nesprávne domáhal na MsP  informácie, komu to súkromné vozidlo patrí namiesto vysvetlenia , prečo to členom hliadky nevadí nakoniec  zavolal na miesto štátnu políciu a tá vozidlo vylustrovala... Z uvedeného jasne vyplýva, že zo strany MsP tu bola zjavná neochota dôveryhodne poskytnúť  vysvetlenie .Snaha obhájiť neobhájiteľné tým, že sa dá prísť do areálu aj z Jesenského ulice považujem za nerozumné asi tak, ako keď obhajoval bývalý primátor zamurovaný kábel v neďalekej bytovke...

Bezprostredne za spomenutou bránou je plocha určená pre hranie sa malých detí, ktoré navštevujú Mamacentrum. A naviac, ide zjavne o chodník pre peších a nie prístupovú cestu! Na záver chcem len dodať, že takýto postup „vysvetľovania“ zjavného prešľapu na dobrom mene MsP nepridá.


Fotogaléria k článku:

159
Autor: Ivan Sklenár
159
Autor: Ivan Sklenár
159
Autor: Ivan Sklenár

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci
Registrovaný Radko Heriban Radko Heriban | 06-11-2012 14:46:31
Podľa predbežných informácií ODI s návrhom na zmenu DZ nesúhlasí, pravdepodobne zostane DZ pôvodné. V riešení je vytvorenie jednosmerného vjazdu z Jesenského ulice č. 3000 (sprevádzkovánie pôvodného vjazdu do objektu pri kaviarni), kde by bol umožnený jednosmerný vjazd pre dopravnú obsluhu a výjazd by bol možný cez komunikáciu na Komenského ulici v smere do kruhového objazdu.
Registrovaný Radko Heriban Radko Heriban | 05-11-2012 09:14:55
1)odstráni existujúce DZ od kruhového objazdu v smere k budove MsP - B 3 + E 12 (zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel okrem vozidiel MsP)
2)odstráni sa DZ IP 4 (Slepá cesta) - premiestni sa na miesto demontovaného DZ v bode č.1
3)osadenie DZ P11 a A 14 (prednosť pred protiidúcimi vozidlami + pozor chodci) v smere od kruhového objazdu k budove MsP (cca 5 m od DZ v bode č.1,resp. bode č.2)
4)osadenie DZ P 10 a A 14 ( prednosť protiidúcich vozidiel + pozor chodci v smere od budovy MsP ku kruhovému objazdu.

Mesto dočasne rozšírilo prístupovú komunikáciu k budove MsP, aby mohla byť zachovaná dopravná obslužnosť všetkcýh objektov a nemusel byť povolený vjazd len služobným vozidlám mestskej polície.

Tento návrh DZ považujeme ako dočasné riešenie, nakoľko mesto pripravuje výstavbu druhej etapy nájomných bytov "OS Dolnomajerská", ktorá komplexne porieši aj dopravné pomery v danej lokalite (rozšíri cestu).
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-11-2012 08:53:00
Radko Heriban | 05-11-2012 08:44:59 | - dakujeme za vysvetlenie. Popiste prosim obcanom navrh mesta, ktory caka na ODI na odsuhlasenie.
Dakujem.
Registrovaný Radko Heriban Radko Heriban | 05-11-2012 08:44:59
V súčasnosti mesto čaká na odsúhlasenie nového dopravného značenia zo strany Okresného dopravného inšpektorátu v Galante. Bez ich súhlasu sa existujúce dopravné značenie meniť nemôže. Ich vyjadrenie očakávame v najbližších dňoch. Ak s našim návrhom bude ODI súhlasiť, mesto okamžite zmení existujúce DZ tak, aby sa tam zachovala dopravná obslužnosť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-11-2012 11:00:50
Evidencne cislo zianeho vozidla nie je osobnym udajom do momentu, pokym nie su uverejnene konkretne identifikacne udaje o konkretnom cloveku - vlastnikovi vozidla a nie su spojeni dokopy. Ale to je uz potom identifikacnym udajom aj puklica ci samolepka na aute.

Prvemu diskutujucemu - je vrcholne neeticke podpisaneho obcana, ktory na nieco poukaze anonymne urazat.

O predmetnej veci viem, boli sme pred MsP zavolani panom Slahuckom.
Osobne (a to sme sa zhodli aj s autorom clanku) nemam proti parkovaniu sukromnych aut pred MsP nic. Dokonca si myslim, ze by tam parkovat aj mali, aby nezaberali miesto na parkoviskach pred cinziakmi - parkovacich miest je v meste malo a bude este menej.
Zaroven mam zato, ze aj obcan, ktory na MsP pride nieco oznamit ci riesit, ma pravo prist priamo k budove MsP - povazujem za nezmysel aby hladal parkovanie stovky metrov od MsP niekde pred cinziakmi, pred ZS ci dokonca pri zeleznicnej stanici.

Je pravdou, ze nieco bolo kompetentnymi aj v tomto pripade nedomyslene a bude nevyhnutne riesit aspon nasledne.

Autorovi clanku pokial viem nejde o kritiku MsP, ale o poukazanie na problem, ktory tu realne je a o jeho odstranenie tymi, ktori nemali dopustit uz jeho vzniknutie.
Z tohto dovodu poziadal autor clanku o obmedzenie diskusie na uroven "nickom".
reakcia | 04-11-2012 07:43:11
Na začiatok musim povedať že suhlasim s občanom nado mnou čo sa týka zverejňovania toho EČ, mam taký dojem, že tam nie je všetko kóšer so zákonmi SR!
Môj názor na vec ako takú je, že to bolo šité horúcou ihlou celé to sťahovanie, keď je to teraz takto nedoriešené... Ja sa chcem opýtať vzhľadom na tú značku ako sa tam dostanú povedzme takí smetiari, prípadne vozidlá nejakej údržby ako sú napr. vodári atď...? A ešte sa chcem opýtať, že ako je možmé, že ten kruháč ústí ako vy píšete do chodníka, to je predsa nejaký nezmysel, nie...? A ak je to chodník, prečo tam vlastne je akákoľvek značka, chodník ako taký už z princípu nie je určený na jazdu vozidiel a zákon o cestnej premávke na to aj myslí...? Kde ešte inde máme značku zakazujúcu vjazd vozidiel na chodník...???!!!
obcan | 04-11-2012 07:23:33
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign